Survivor 2014: Heroes VS Villains

Inleiding


De eerste echte leader van Survivor

In het najaar van 2014 kwam dan het derde seizoen van de nieuwe Survivor serie. Nieky nam het stokje over van Schulz. Samen met D*N verzorgden zij de organisatie en presentatie. Voorbereidingen begonnen in het najaar van 2013 tegen het einde van seizoen 2. Het idee voor een Heroes vs Villains seizoen kwam na het openen van de polls eind seizoen 2 en is natuurlijk gebaseerd op het succesvolle 20ste seizoen van de echte Survivor. Dit seizoen staat bekend om de twitteropdracht, de Kill the Kings strategie, de nieuwe vorm van de eilandraden, het debuut van idols en de Halloween special. Hoewel het tweede seizoen focuste op het verbeteren van de twists, focuste dit seizoen zich minder op twists en meer op het gebruik van filmpjes. Alle eilandraden werden gefilmd, er was een leader en een promo. Aan het einde van het seizoen werd bekend gemaakt dat Survivor er een jaar tussenuit zou gaan en niet zal terugkeren in 2015.


De Promo

Speciale Twists:

- Heroes vs Villains
De kandidaten werden ingedeeld op hun speelstijl. De Heroes staan voor eerlijkheid en loyaliteit terwijl de Villains staan voor liegen en bedriegen. Het contrast in speelstijl was vooral duidelijk tijdens de twitteropdracht waarbij de villains alle kansen aangrepen om te winnen, terwijl de heroes in een morele discussie kwamen van wat eerlijk was.

- Idols en Penguin Island
Dit was het eerste seizoen waarbij we geen munten meer hebben maar idols. Idols konden gevonden worden op Penguin Island, waar je een clue krijgt en vervolgens moet raden naar het antwoord. Je komt hier alleen als je de luxeproef wint en erheen wordt gestuurd. Wanneer je een idol inzet vervallen alle stemmen die er op jou zijn ingezet. Je kan de idol ook op iemand anders inzetten, aan iemand anders geven of zelfs een fake idol maken.

- Halloween Twist
Tijdens de samensmelting was er een Halloween twist "The past has come back to haunt you". De afvallers van voor de samensmelting kwamen allemaal terug voor de eilandraad en mochten tweemaal stemmen. En keer voor degene die ze een voordeel gunden en n keer voor iemand die ze een zwarte stem konden geven.

Ranking

1. Miek1999
2. De Witte
3. Catshee
4. Molcrazy
5. Bjorrn
6. Robbieazerty
7. Hadewychisdemol
8. Hillo
9. Jann
10. MiekeG
11. Molbelg
12. Pjotr
13. Timvdons
14. Daisy
15. Ycaris
16. Elise
17. KD.
18. Vieffan
19. Loezel
20. Kevintuut (opgegeven)

Heroes VS Villains Poll

Aan het einde van het vorige seizoen werd er een poll geopend met alle eerdere spelers en spelleiders. Wie zijn er heroes in het spel en wie villains? Hier de resultaten:

Heroes:
1. Pjotr (15 stemmen)
2. Ldhmolletje (13 stemmen)
    Lukie4 (13 stemmen)
4. Starlight (11 stemmen)
5. Schulz (10 stemmen)
     Ycaris (10 stemmen)
     Miek17 (10 stemmen)
8. Ibung (8 stemmen)
    Tdietz (8 stemmen)
    Robbieazerty (8 stemmen)

Villains:
1. Hillo (19 stemmen)
    D*N (19 stemmen)
3. Swifty (13 stemmen)
4. Nieky (12 stemmen)
    Bjorrn (12 stemmen)
6. Jann (11 stemmen)
7. KD. (10 stemmen)
8. Vieffan (9 stemmen)
    Niells (9 stemmen)
    Daisy (9 stemmen)