Realitynet Songfestival

Wat is het Realitynet Songfestival?
Wat is het Realitynet Songfestival?

Het Realitynet Songfestival is gebaseerd op het echte Eurovisie Songfestival. Alle forummers mogen meedoen met een lied in een door de spelleider aangewezen thema. Per land mag er één nummer meedoen (tenzij anders aangegeven). De forummers sturen een Youtube filmpje op naar de spelleider + een begeleidende tekst over de artiest en/of het gekozen nummer. Over de loop van jaren zijn er edities met variaties hierop.

Nadat de deadline is verstreken post de spelleider alle liedjes in het Songfestival topic. Als alle liedjes in het topic zijn geplaatst, mogen alle deelnemers net als bij het echte Songfestival een top 10 insturen. De puntentelling is ook hetzelfde, namelijk 12 punten voor de nummer 1, 10 voor de nummer 2, 8 voor de nummer 3, 7 voor de nummer 4 en uiteindelijk nog 1 puntje voor de nummer 10. Als alle landen gestemd hebben, bepaalt de spelleider in welke volgorde de landen hun punten bekend mogen maken. Het land met de meeste punten wint uiteindelijk het spel.

De eerste 5 songfestivals werden gepresenteerd door Addie. De 6e editie werd gepresenteerd door Lucy. Vanaf songfestival 7 nam Fabiann het roer over, hoewel hij tijdens editie 10 even een pauze nam en waargenomen werd door de_witte. Vanaf editie 17 is er een nieuwe host: WouterV. Na 6 edities van Wouterv wordt het stokje overgenomen door Brent, dit is vanaf de 23ste editie .

Sinds Songfestival 4 telt dit spel ook mee voor de RN Ranking.

Bekijk het actieve Songfestival Topic