Survivor 2016: Completely Frozen

Inleiding


De Leader

Na een trilogie van Realitynet Survivor seizoenen kwam er een jaar rust. In het najaar van 2016 kwam Survivor dan weer terug, gepresenteerd door D*N, deze keer voor het eerst alleen. Dit seizoen is uniek doordat het zich afspeelt in Canada, een koude locatie in tegenstelling tot het normale concept dat altijd in de tropen plaats vind. Het seizoen kreeg dan ook de naam: Survivor 4: Completely Frozen.

Dit seizoen zette door wat seizoen 3 was begonnen. Een meer back to basics format waarbij er weinig ingrijpende twists waren en het seizoens-thema een belangrijk punt was. Ook na dit seizoen werd bekend dat Survivor, ondanks het succesvolle seizoen, niet zou terugkeren in 2017 door onder andere tegenvallende aanmeldingen en om plaats te maken voor een tweede seizoen van The Amazing Race.


De Promo

Speciale Twists:

- Hidden Immunity Idols en Nep Idols
Geïntroduceerd in seizoen 3 zijn idols ook dit seizoen weer terug. Wat nieuw was dit seizoen was nep idols. Hadewychisdemol had het idee om bij het vinden van een idol een nep idol op de plaats neer te leggen van de idol locatie. Hierdoor zou de volgende persoon die de idol zou vinden denken de echte te hebben terwijl het een nepidol is die niets doet.

- Populariteitspunten
Voor de samensmelting konden de kandidaten populariteitspunten verdienen. Populariteit was het thema van de samensmeltingsaflevering en deze punten gaven een voorsprong aan degene met meer punten.

- Eigen kampen kiezen
Voor het eerst mochten de kandidaten hun eigen kampen samenstellen. Na de eerste proef zouden de twee winnaars de kampen mogen samenstellen.

- Vroege samensmelting
De samensmelting kwam dit seizoen opvallend snel, waardoor de teamfase een stuk korter was.

- Geen herindeling en final 2 in plaats van 3
Een old school Survivor ervaring waarbij er geen herdeling was (ook door de vroege samensmelting) en er een final 2 was in plaats van een final 3.

- FREEZE
Een geheim wapen genaamd de FREEZE was in het spel. Hiermee kon de persoon met dit wapen iemand buitenspel zetten bij een proef, oftewel de persoon freezen voor één proef. Dit deed Putyourhansup bij Nieky in Aflevering 10.

Ranking

1. Hillo
2. RoyL
3. Molcrazy
4. Nieky
5. Swifty
6. Putyourhansup
7. Lucy
8. Lan
9. Hadewychisdemol
10. Wouterv
11. Maxwest
12. Loenev
13. Giorgio
14. Bjorrn
15. Molbelg
16. Wannas (3 strikes)

Complotten

Geen Survivor zonder complotten. In dit overzicht de belangrijkste complotten.

Naam: Gays & Gals en Niek
Alliantie: Nieky, Lucy, Hillo, Swifty, Hadewychisdemol
Afleveringen: Aflevering 1 tot Aflevering 8 (vertrek Hadewychisdemol)
Toelichting: Dit is de meerderheidsalliantie van kamp Trudeau die het grootste gedeelte van het spel in power is tot ze zich tegen elkaar keren.


Naam: App Alliantie
Alliantie: Bjorrn, Nieky, Lucy, Maxwest, Putyourhansup, Hadewychisdemol
Afleveringen: Aflevering 1 tot Aflevering 6 (vertrek Maxwest)
Toelichting: De alliantie die de teamverdeling in volledige controle had. Ze besloten zich 3-3 te verdelen over de kampen.


Naam: Powerplayers 2.0
Alliantie: Nieky, Molcrazy, Hillo, Swifty
Afleveringen: Aflevering 1 tot Aflevering 11 (eliminatie Swifty)
Toelichting: De reïncarnatie van het meest succesvolle complot in Realitynet Survivor geschiedenis. Hierin vervangt Swifty Daisy.


Naam: Belgencomplot
Alliantie: Wouterv, Molcrazy, Molbelg
Aflevering: Aflevering 1 (toen werd Molbelg weggestemd. Molcrazy en Wouterv blijven wel samenwerken tot Wouterv zijn vertrek)
Toelichting: Laurier heeft geen meerderheidsalliantie. Dit is de minderheidsalliantie bij de eerste stemming. Giorgio en Lan worden daarna overgehaald naar deze alliantie om Bjorrn weg te stemmen. Waarna vervolgens Lan weer terug flipt om Giorgio weg te stemmen.


Naam: Laurier App complot
Alliantie: Bjorrn, Putyourhansup, Maxwest
Aflevering: Aflevering 1 tot Aflevering 2 (Putyourhansup en Maxwest blijven wel samenwerken tot het vertrek van Maxwest)
Toelichting: De andere minderheidsalliantie van Laurier die de meerderheid vormde in aflevering 1. Lan is af en toe lid van dit complot.

Pre-Seasons

Pre-Seasons waren promotie stukjes voor het seizoen begon als een opwarmertje tijdens de inschrijfperiode. In elke pre-season werd wat informatie over het nieuwe seizoen prijsgegeven of aan oude toegevoegd. Er zijn er uiteindelijk vier gemaakt die je hieronder kan teruglezen:
Pre-season 1:

Het nieuwe seizoen van Survivor komt eraan, hoe verging de productie van dit seizoen? Daarnaast zijn de DVD's van de eerste drie seizoenen nu uit!

Productie

Ongeveer een week na het einde van Survivor 3: Heroes vs Villains (2014) begon de productie van dit seizoen. Het thema was zo speciaal dat er gelijk alweer een heleboel ideeën opkwamen. Het seizoen stond eerst onder de naam "Icy World", deze werd uiteindelijk vervangen door "Completely Frozen". In tegenstelling tot de eerdere series is de locatie een stuk kouder. "The Wise Man" (Maleisië), "Double Trouble" (Madagaskar) en "Heroes vs Villains" (Zuid-Afrika) en dan nu voor het eerst in het noordelijk halfrond, Canada! Proeven, twists en aankleding zijn helemaal afgestemd op de locatie. Eind Maart 2016 waren alle opdrachten af.

Thema's
Een terugkomend iets zijn de thema's. Elke week zal er een thema zijn voor de week waar de proeven in zullen vallen. Tot nu toe hebben we 23 verschillende thema's gehad in de eerste drie seizoenen. Vijf nieuwe thema's zullen zich dit seizoen daaraan toevoegen. Maar vier thema's die in seizoen 3 gebruikt werden zullen terugkomen, leuk voor de variatie  ;D.

DVD's
Nu uit op DVD......

Survivor 1: The Wise Man


Survivor 2: Double Trouble


Survivor 3: Heroes vs Villains


Woensdag de tweede pre-season met de bekendmaking van nieuwe twists!

 :-*
Pre-season 2:

Survivor staat bekend om de schokkende twists die tijdens het spel plaats vinden. Afgelopen drie seizoenen hebben ons verrast met verschillende variaties. Van een "kies je maatje voor de samensmelting, wat uiteindelijk bleek een battle te zijn" twist in seizoen 1, van ultieme chaos met de schaduwspelers (iedereen speelt met twee accounts) in seizoen 2 tot het tegen elkaar uitspelen van heroes en villains in seizoen 3. Dit seizoen beloofd een reeks aan nieuwe twists aan het rijtje toe te voegen. Tijd om er twee bekend te maken!

Hidden Immunity Idols

We zagen ze voor het eerst in seizoen 3, en ze zijn terug dit seizoen! Hidden immunity idols zette het vorige seizoen op zijn kop en zorgde voor een extra dimensie in het spel. Dit seizoen zullen de spelers het waarschijnlijk nog beter door hebben en nieuwe strategieën gaan toepassen. Elk kamp zal vanaf het begin zijn eigen idol hebben, die ergens is verstopt in hun kamp. Door middel van het verkrijgen van clues kan je deze opsporen. Een idol kan je spelen tijdens de eilandraad voordat de stemmen worden voorgelezen. Als je deze inzet voor jezelf, dan vervallen alle stemmen die op jou gezet zijn en gaat de persoon met het daarop volgende hoogste aantal stemmen naar huis. Je mag hem ook op iemand anders spelen, je mag hem zelfs aan iemand anders geven. Hoe de idol gevonden kan worden ga ik nog niet verklappen!FREEZE

Passend bij het thema is daar het nieuwe wapen de "FREEZE". Maar wat kan je met zo'n wapen behalve ijslollies maken vraag je? Een FREEZE kan je inzetten op een tegen speler zodat deze persoon een bepaalde proef niet kan spelen. De persoon is dus letterlijk bevroren voor één proef. Vrij handig als je iemand hebt die aan één stuk door immuniteit wint. Waar en wanneer deze FREEZE te verkrijgen is moeten jullie natuurlijk zelf uitvinden. Het is een krachtig wapen, dus hij zal zeker niet voor het oprapen liggen!Meer twists

Natuurlijk zijn er meer twists dit seizoen. Maar als ik die nu allemaal zou delen dan zouden sommige geen twists meer zijn. Dus wees op je hoede en don't let the cold bother you ;).

In de volgende pre-season maak ik de kampnamen en buffs bekend, daarnaast maak ik ook het allereerste thema bekend! Stay tuned.....
Pre-season 3:

In deze pre-season gaan we in op het eerste thema van dit seizoen en kijken we terug op de vorige edities met dit thema. Daarnaast worden de kampen bekend gemaakt. Welke is jouw favoriet?


De toon wordt gezet

Het eerste thema van het seizoen zet altijd de toon. In het eerste seizoen werden mensen gelijk gerankt door het thema populariteit en stuurde ze daarmee twee mensen een duel in voor een plek in het kamp. In seizoen 2 hadden we chaotische landenstrijd (thema geografie) openingsproef waarbij 40 spelers op één bord tegelijk speelden. Seizoen 3 opende met het thema dilemma’s, wat zorgde voor het thema zegt het al, dilemma’s!

Strategie

Het eerste thema van dit seizoen zal “strategie” zijn. Dit thema is in elk seizoen tot nu toe gebruikt, maar nog nooit als openingsthema. In seizoen 1 was dit het tweede thema en werd er een iconisch spelletje stratego gespeeld. Daarnaast werd er een strategisch spel gespeeld waarbij er gekozen moest worden tussen rafts waar een raadsel opgelost moest worden. Elke keer zouden er minder rafts in het spel komen waardoor uiteindelijk Swifty de stokermunt won. In seizoen 2 kwam het thema langs in aflevering 8 als samensmeltingsthema. Iedereen met nog twee accounts in het spel kreeg een vrijgeleide, de anderen gingen een muntenproef tegemoet. De verliezers Vieffan en Ldhmolletje kregen nog één kans in een potje zeeslag. In seizoen drie kwam het thema terug in aflevering 9. In de eerste proef stonden alle kandidaten op een schaakbord en werd bij elke stap de tegel waarop ze stonden verwijderd. De bedoeling was om te kunnen blijven lopen en als laatste over te blijven. Daarnaast werd het spel “De bom” gespeeld. Waarbij de kandidaten quizvragen moeten beantwoorden met een bom in hun handen die ze alleen kunnen doorgeven wanneer ze een goed antwoord geven. Dit seizoen zijn het weer twee gloednieuwe strategische proeven die inspelen op het koude thema van het seizoen.

De kampen

In dit seizoen zullen wederom twee kampen tegen elkaar spelen. Het kamp "Trudeau" zal blauw dragen en verblijft op Coats Island.


Hun tegenstanders zijn kamp "Laurier", die groen zullen dragen. Zij verblijven op Mansel Island.


Credit buffs: Natalie Grisworld
Credit namen: Clifford Myers


De vierde en laatste pre-season komt dinsdag en als we allemaal snel ons gaan inschrijven begint het spel donderdag  ;D ::bravo::.
Pre-season 4:

In deze pre-season is nog een laatste aankondiging om je in te schrijven! We zitten nu op 10 officiële inschrijvingen met nog een aantal mensen die zeggen van plan te zijn zich in te schrijven en een groep twijfelaars. Als er minimaal 16 mensen donderdag in de startblokken staan dan gaan we van start.

Sneakpeak: wat zeggen de ingeschreven kandidaten?

Citaat van: kandidaat 1 over zijn/haar karakter
Het schijnt dat luie mensen intelligenter zijn..

Citaat van: kandidaat 2 over zijn/haar motivatie om mee te doen
Ik kan 500k echt supergoed gebruiken en daarbij wil ik door dit te winnen kunnen doen alsof ik daadwerkelijk slim ben.

Citaat van: kandidaat 3 over zijn/haar karakter
Ik ben een zachtgekookt ei

Citaat van: kandidaat 4 over zijn/haar motivatie om mee te doen
Ik hou gewoon van survivor.Daarbij, normaal gezien moet ik dit spel winnen.

Citaat van: kandidaat 5 over zichzelf
Maar ik denk dat mijn sterke punten zijn dat ik goed met mensen kan omgaan, en creatief ben in het vinden van oplossingen.

Silhouettes:

Dit zijn drie kandidaten die in ieder geval meedoen...


Inschrijven kan dus tot a.s. donderdag 15 september 20.00!