Survivor 2013: Double Trouble

Inleiding


Het logo van Survivor 2013

In het najaar van 2013 kwam Survivor terug voor een vervolg wederom georganiseerd door D*N en Schulz. De voorbereidingen begonnen in het najaar van 2012 halverwege het eerste seizoen. Deze editie kreeg de bijnaam "Double Trouble" vanwege twee grote twisten in het seizoen. Dit seizoen staat dan ook vooral bekend om de schaduwaccounts, de grote chaos, de dominantie van de powerplayers en een finale eilandraad om U tegen te zeggen.

Speciale twists:

- Schaduwaccounts
Alle 20 spelers kregen aan het begin van het spel een schaduwaccount. Ze speelden dus met twee accounts tegelijkertijd, waardoor je een soort van extra leven hebt in het spel. Alle schaduwspelers hadden een opvallende persoonlijkheid. De speler had ook de keuze om met zijn of haar schaduwaccount deze rol uit te spelen. Sommige maakte hier goed gebruik van wat vaak zorgde voor hilarische momenten. De schaduwaccounts verdwenen bij de samensmelting.

- Duo's
Naast schaduwaccounts werd je ook nog eens gekoppeld aan een andere speler. Met deze speler kwam je in hetzelfde kamp, je moet hetzelfde stemmen, je wint samen de proef en je wordt samen weggestemd. Je kan met iedereen samen komen, een andere speler, een andere schaduw of zelfs je eigen schaduw. Spelers konden ook wisselen van duo door middel van de wisselproef.

- Vier kampen
Er waren dit jaar vier kampen, wat ook zorgde voor nog meer chaos. Vier kampen, met 5 duo's van 10 spelers. Later in het spel werden de kampen opnieuw ingedeeld en verdween één kamp waardoor er drie kampen overbleven.

- Het Moeras
Na de samensmelting verdwenen de grootste twisten. Het Moeras was het nieuwe Devil Island en functioneerde als afvallerseiland waaruit wederom een finalist zou komen. Anders dan Devil Island werden hier duels gespeeld waarbij de winnaar zou overleven. Uiteindelijk won Daisy het Moeras.

Ranking

1. Nieky
2. Daisy
3. Hillo
4. Molcrazy
5. Robbieazerty
6. Ldhmolletje
7. Pjotr
8. Lukie4
9. Catshee
10. Bjorrn
11. Vieffan
12. Molbelg
13. Jann
14. Timvdons
15. Starlight
16. Nextgp
17. Ycaris
18. Bassteijns
19. Mijdrechtsemol
20. RoyL
21. Niells