Survivor 5: Tribal Wars

Inleiding5 jaar na de laatste editie komt Survivor eindelijk terug voor een jubileumseizoen, nummer 5! De organisatie is in handen van vaste host D*N en nieuwe host Lucy. De editie speelt zich af in Kenia waar de kampen behoorlijk met elkaar in de clinch liggen: Tribal Wars. Dit seizoen kent de terugkeer van een fan-favorite twist: De schaduwaccounts. Dat kan alleen maar betekenen: een twisty seizoen met veel chaotische momenten.

PromoTwist Reveal

SchaduwspelersZe zijn terug! Schaduwspelers waren een fan favorite twist in 2013 en voor dit vijfde seizoen brengen we ze terug. Iedere speler krijgt aan het begin van het spel een schaduwaccount met een eigen personage. Dit personage kan je zo goed en leuk mogelijk spelen (en je eigen creativiteit verder op kwijt). Je hebt hierdoor een soort van extra leven in het spel, want je speelt met twee accounts. Schaduwaccounts zullen verder werken als volwaardige spelers. Wie speelt wie? Daar moeten jullie zelf achter komen.

Hidden Immunity IdolsEen terugkerende twist is dat er verschillende hidden immunity idols in het spel verborgen zitten. Een idol kan één persoon immuniteit geven wanneer deze wordt ingezet. Hij kan alleen ingezet worden voordat de stemmen bekend gemaakt worden. Wanneer hij wordt ingezet dan tellen alle stemmen die zijn uitgebracht op de persoon die hem ingezet heeft niet mee en gaat de persoon met het op één na hoogste aantal stemmen naar huis. Je mag de idol ook inzetten voor iemand of aan iemand anders geven. Wanneer je een idol weggeeft dan geef je dit aan via pm. Je kan idols zo lang bewaren als je wilt en er kunnen meerdere per eilandraad ingezet worden. Idols zijn geldig tot de laatste 6. Daarna zijn ze niets meer waard. Hoe de idols dit seizoen in het spel komen is natuurlijk nog geheim.

Vorige editie is het fenomeen nep-idols ontstaan in het spel. Dit zijn idols gemaakt door kandidaten die niet echt zijn. Dit is toegestaan. De idols mogen er alleen niet precies zo uitzien als de echte idols zodat het mogelijk is om de echte en neppe idols te onderscheiden. Wees er op bewust dat als je nog nooit een idol hebt gezien dat hij nep kan zijn.

Tribal WarsDit seizoen is één van de grote twists “Tribal Wars”. Aan het begin van het spel vormen zich vier kampen gebaseerd op de vier elementen: Lucht, Water, Aarde en Vuur. Deze zullen elke aflevering in oorlog gaan met elkaar. Alleen doen ze dat één tegen één. Dus je strijdt in een aflevering slechts tegen één ander kamp, de andere twee kampen strijden tegen elkaar. Hoe bepaald wordt welke kampen tegen elkaar gaan strijden verschilt per week. Dit kan per voordeel keuze of at random.

Eén van die mogelijkheden is het "Wartoken". Wanneer een kamp deze token wint, dan mogen ze kiezen welk kamp ze uitdagen voor de volgende immuniteitsproef.

Kamp Moto

Moto

Element: Vuur

Kampleden:Jungmoon - SpacyColours - Denzel
Bjorrn - Gijs - Aurynn
Jennifer - Sanmol

Kleur: Rood

Vlag:


Buff:

Kamp Maji

Maji

Element: Water

Kampleden:Christina - Wouterv - Charlotte
B&W - Dylan - Nieky
Charlie - Jann

Kleur: Turquoise

Vlag:


Buff:

Kamp Ardhi

Ardhi

Element: Aarde

Kampleden:Okwonko - Brtdm - Erica
Mrchipie - Stien - Ricardo
Rik - Belg

Kleur: Geel

Vlag:


Buff:

Kamp Upepo

Upepo

Element: Lucht

Kampleden:Grace - Tobia - Juma
Brent - Arnoud - DRenziboy
Noortje - Molfreak Arno

Kleur: Paars

Vlag:


Buff:

Maji 2.0 & Ardhi 2.0

Aan het einde van Aflevering 7 worden de vier kampen samengesmolten tot 2 kampen. Maji 2.0 en Ardhi 2.0 na de winsten van voormalig Maji en Ardhi. Bij de luxeproef hebben alle kampen een leider aangeduid. Ardhi werd eerste waardoor de leider Stien twee kandidaten mocht kiezen die zeker in hetzelfde kamp zouden komen als zij. Ze koos Nieky en Brtdm. Maji werd tweede waardoor leider Nieky één kandidaat mocht kiezen en hij koos B&W.

Maji 2.0
Ardhi 2.0


Kamp Umoja

Na de samensmelting in Aflevering 8 werden de twee tijdelijke kampen samengesmolten tot één kamp. De kandidaten hebben zelf de naam "Umoja" uitgekozen en een gouden kleur. Dit kamp zou tot het einde van het spel bestaan.

"Welkom op Umoja Beach,

Een ruim strand met veel hoge bomen (die veel wind vangen ;D). Het water is verschillende kleuren blauw. Er is zeker wat eten te vinden, al moet je hiervoor wel een beetje je best doen. Iets in het oerwoud staat de waterput die in thema van seizoen is versierd. Jullie hebben een pot rijst, een pot meel, een pan, een machete en een vuurstick. Verder moeten jullie maar zien te overleven in dit warme klimaat.

In dit topic kunnen jullie vrij posten over jullie kampleven en avonturen!"

Kleur: Goud

Kampleden:


Bjorrn, Brtdm, B&W, Charlotte,
Jennifer, Juma, Molfreak Arno, Nieky,
Okwonko, Rik, Sanmol, Spacycolours,
Stien & Wouterv

Complotten

Complotten zijn een groot strategisch voordeel in het spel van Survivor. De belangrijkste complotten van dit seizoen vind je hier terug:

The Eternal FlamesStart: Aflevering 3
Einde: Aflevering 8
Leden: Jennifer, Spacycolours, Bjorrn & Aurynn (tot aflevering 5)
Gestart door: Jennifer
Reden einde: Verraad Bjorrn in Aflevering 8
Vijanden: De Vurige Broeders (Sanmol, Gijs, Jungmoon)

The Eternal Flames was een meerderheidsalliantie in Kamp Moto (vuur) gestart in aflevering 3 door Jennifer. Na de vorming wonnen ze een aantal proeven. De eerste keer dat ze moesten stemmen, verloren ze Aurynn door een mislukt split plan. Vervolgens hadden ze volledige controle over de andere pre-merge stemmingen. Bij de wisseling van kampen sloot Bjorrn zich aan bij het nieuw gevormde Team Modder! complot en verraadde daarmee zijn oud-bondgenoten Jennifer en Spacycolours, het einde van het complot.

De Vurige BroedersStart: Aflevering 3
Einde: Aflevering 7
Leden: Sanmol, Jungmoon, Gijs, Bjorrn (tot verraad in aflevering 5)
Gestart door: Sanmol
Reden einde: Bjorrn had het complot verraden, Jungmoon & Gijs werden weggestemd, waardoor Sanmol als enige overbleef
Vijanden: The Eternal Flames (Jennifer, Spacycolours, Aurynn & Bjorrn vanaf aflevering 5)

De Vurige Broeders was een alliantie gestart door Sanmol, genaamd door Gijs. Ze zijn de minderheidsalliantie van Kamp Moto (vuur), hoewel ze één stemming de overhand kregen door Aurynn uit het spel te spelen. Bjorrn verliet het complot in Aflevering 5. Daarna werden Jungmoon en Gijs er achter elkaar uitgestemd. Sanmol bleef als enige over.

Jann en AllemanStart: Aflevering 2
Einde: Aflevering 8/10
Leden: Jann, Nieky, B&W & Wouterv
Bevriend: Charlotte, Charlie, Kamp Ardhi
Gestart door: Nieky
Reden einde: In Aflevering 8 vergroot dit complot de samenwerking met leden van kamp Ardhi en vormen een nieuwe alliantie genaamd Team Modder!. De samenwerking tussen de leden van valt officieel uit elkaar wanneer B&W het complot verraad in Aflevering 10.
Vijanden: Christina & Dylan, Kamp Upepo, De Vurige Broeders

De meerderheidsalliantie gevormd door Nieky in Kamp Maji (water). De vier echte accounts spelen hier samen maar hebben ook nog twee schaduwen die geallieerd zijn namelijk Charlie en Charlotte. Christina en Dylan vallen daardoor buiten de boot. Nieky vernoemd het complot naar Jann, tot zijn ongenoegen. Jann wordt weggestemd in het kamp op eigen initiatief, zijn andere account Charlotte neemt de plek over. Vanaf aflevering 5 waarbij de kampen ook onderling kunnen communiceren worden kamp Upepo en de Vurige Broeders duidelijke vijanden van deze alliantie, maar ontstaat ook de vriendschap met Kamp Ardhi. In Aflevering 8 vergroot dit complot de samenwerking met leden van kamp Ardhi en vormen een nieuwe alliantie genaamd Team Modder!. De samenwerking tussen de leden van valt officieel uit elkaar wanneer B&W het complot verraad in Aflevering 10.

Schaduwpact AardeStart: Aflevering 1
Einde: Aflevering 8
Leden: Okwonko, Stien, Rik, Erica
Bevriend: Brtdm
Gestart door: Stien
Reden einde: Verraad van Erica in Aflevering 8 door met het andere complot mee te stemmen en Nieky uit te dagen voor een duel.
Vijanden: Belg, Ricardo, Mrchipie

Al vroeg in aflevering 1 weten de schaduwen van Kamp Ardhi elkaar te vinden en sluiten ze een pact. Voornamelijk Okwonko, Stien en Rik lijken er gelijk voor in, later sluit ook Erica aan. Na de eerste stemming maakt Erica bekend het schaduwaccount van Brtdm te zijn waardoor ze sowieso altijd een meerderheid zouden hebben. De verdeeldheid van de andere kandidaten in hun kamp zorgde sowieso voor weinig tegenstand. Stien en Okwonko kwamen elkaar identiteit te weten tijdens de sabotage proef en Okwonko en Rik tijdens de escaperoom opdracht. Ze beginnen een samenwerking met Kamp Maji wat overvloeit in een nieuwe alliantie genaamd "Team Modder!". Het aarde verbond valt uit elkaar wanneer Erica overspringt naar de andere kant tijdens de samensmeltingsfase.

Team Modder!
Start: Aflevering 5 begin, Aflevering 8 officieel
Einde: Aflevering 13
Leden: Stien, Okwonko, Bjorrn, Nieky, Wouterv, Charlotte, B&W, Rik, Brtdm, Erica
Gestart door: Okwonko
Reden einde: Brtdm/Erica verraadde het complot gelijk bij de samensmelting, B&W/Rik verrraade vervolgens het complot in aflevering 10, waarna dit minderheidscomplot uitgedund werd tot Wouterv zijn eliminatie als laatste lid van Team Modder!
Vijanden: Brent, Grace, Umoja Minderheid (Jennifer, Spacycolours, Sanmol, Molfreak Arno, Juma), Brtdm & Erica (vanaf aflevering 8 ), B&W & Rik (vanaf aflevering 10)

Team Modder! is in eerste instantie de meerderheidsalliantie vanaf de samensmelting en bestaat uit een samenwerking tussen Kamp Maji en Kamp Ardhi leden. Tijdens de samensmeltingsfase springt Brtdm/Erica al over om Rik weg te stemmen. Dit wordt voorkomen door Rik zijn legacy advantage waardoor de meerderheid gebakken lijkt te zitten. Charlotte heeft net na de samensmelting op en vervolgens stemmen ze succesvol Juma weg. In aflevering 10 keert het tij door de flip van B&W/Rik. Vanaf dit moment vormen ze de minderheid en worden de leden één voor één weggestemd. De alliantie eindigt wanneer Wouterv het laatste lid is en weggestemd wordt.

Umoja Minderheid
Start: Aflevering 8
Einde: Aflevering 14
Leden: Jennifer, Spacycolours, Sanmol, Molfreak Arno, Juma, Brtdm, B&W & Rik
Bevriend: Brent & Grace
Gestart door: ??
Reden einde: Winst Jennifer
Vijanden: Team Modder! (Stien, Okwonko, Bjorrn, Nieky, Wouterv, Charlotte), B&W & Rik (tot aflevering 10)

Deze naamloze alliantie vormde de minderheidsalliantie vanaf de samensmelting en is ontstaan uit noodzaak. De leden zijn misschien als groep één van de meest disfunctionele allianties, maar wanneer de noodzaak groot is, komen ze toch tot elkaar. Juma verloren ze als eerste na de samensmelting. Vervolgens voegde B&W/Rik zich bij de alliantie en werden ze de meerderheid. In Aflevering 11 besloten ze toch unaniem te flippen op bondgenoot Brtdm om vervolgens de rest van Team Modder! weg te stemmen. De laatste zes bestond geheel uit leden van deze alliantie. B&W/Rik, die als laatste bij de alliantie waren gekomen kwamen daardoor in de minderheid binnen de alliantie. Maar door een tie-breaker werd Spacycolours weggestemd. Jennifer, B&W en Sanmol wisten het einde te halen. Jennifer won de titel en zorgde voor een overwinning voor deze alliantie.

Stem Overzicht


*Klik om te vergroten*


*Klik om te vergroten*

Edgic Chart


*Klik om te vergroten*

Voor de echte Survivor fans die Survivor edgic kennen. Iets wat vaak bijgehouden wordt om te kijken welke edit spelers krijgen in een spel en om potentiële winnaars op te zoeken. Nu werkt dat natuurlijk iets anders wanneer je geen gemaakte edit hebt en het niet vooraf opgenomen is. In deze online variant is het dus gebaseerd op alles wat nu openbaar staat (biechten, behind the scenes, alles op het forum).

Maar wat betekent alles eigenlijk?

Als eerste heb je de rol:

INV = Invisible, je bent niet of nauwelijks in beeld, speelt geen enkele rol in de aflevering of bent inactief.
UTR = Under the Radar, zoals de naam al zegt ben je op de achtergrond. Je bent er, maar hebt geen belangrijke verhaallijn.
MOR = Middle of the Road, kan je zien als een bijrol. Je speelt een duidelijke rol, maar vaak in support voor een andere kandidaat (de hoofdrollen).
CP = Complex Personality, de hoofdrol van het verhaal. We krijgen veel van je te zien zowel qua strategie als persoon en zien duidelijk hoe keuzes die gemaakt worden tot stand komen.
OTT = Over the Top, is ook vaak een groot personage maar dan zonder de complexiteit. Bijvoorbeeld als iemand OTT positief neergezet wordt dan is alles wat die persoon die geweldig en fantastisch een echte hero, andersom bij de negatieve variant kan deze persoon vergeleken worden met de duivel door medespelers. Overigens is dat dus alleen perceptie en betekent dit niet dat de persoon echt zo is.

Vervolgens kan er een toon bij je rol komen. Heel vaak is dit niet zo, maar af en toe is het wel toegepast:
P = Positief, je komt positief naar voren uit biechten en reacties van andere mensen.
M = Mixed, je komt zowel positief als negatief naar voren uit biechten en reacties van andere mensen.
N = Negatief, je komt negatief naar voren uit biechten en reacties van andere mensen.

En vervolgens komt er een nummer bij. Die geeft aan hoe zichtbaar je was in de aflevering. Waarbij 1 niet zichtbaar is en 5 heel zichtbaar.

Op basis van de edgic chart en informatie komen er dan een aantal contenders uit die het meeste kans maken om te winnen. Zeker met iets wat niet geëdit is, kan je daar vrij weinig mee, maar toch is het leuk om bij te houden ;D