Chat met Gilles

 

In al weer z'n vijfde seizoen presenteert Gilles de Coster op meesterlijke wijze De Mol. Vlak voor de finale van seizoen 2020 konden de fans hem het hemd van het lijf vragen. Hoe ging hij te werk tijdens het seizoen, hoe heeft hij het programma zien veranderen en of'ie ook de Nederlandse mol goed wist te raden...

Hieronder zie je een letterlijke weergave van de chat die we op 22 april 2020 hadden. Hier kan je trouwens nog de chat die we vorig jaar met Gilles hadden terugvinden.
Rood: Gilles
Groen: host (Molcrazy)

 

<@Molcrazy> goeieavond allemaal en hartelijk welkom aan Gilles De Coster, de presentator van de Mol!
<@Molcrazy> dank om weer tijd te maken voor ons Gilles
<@Molcrazy> hopelijk zit je er klaar voor

<+Gilles> Met veel plezier hoor!

<@Molcrazy> de allereerste vraag ist van Jacco!

<+Jacco> Hoi Gilles, ik heb een prangende vraag. Zijn er opdrachten die last-minute moesten worden verzonnen, omdat de opdracht die gepland stond niet door kon gaan?

<+Gilles> Hi Jacco! We hebben altijd enkele reserveopdrachten klaarliggen om te reageren op onvoorziene omstandigheden... maar die zijn wat ze zijn: reserveopdrachten. Dit jaar ben ik heel blij dat we nergens een plan B hebben moeten gebruiken...

<@Molcrazy> dat is mooi

<+Jacco> Dat is zeker fijn! Bedankt voor het antwoord :)

<+Gilles> We zijn altijd op het ergste voorbereid, dat wel :-)

<@Molcrazy> we gaan door met Pjotr!

<+Pjotr> Ha Gilles, complimenten voor dit seizoen weer! Ik heb genoten van de twist met Salim, maar toen kwam ook deze vraag boven:
<+Pjotr> Wat was er gebeurd als bijvoorbeeld Christian of Dorien de 5e afvaller was geweest? De kandidaten hadden Christian onmiddelijk herkend tussen die Griekse sporters, en zij zouden denk ik ook niet gewonnen hebben met hardlopen. Lagen er andere scenario's klaar voor andere afvallers? Zo ja, welke?

<+Gilles> Er lag voor elke mogelijke afvaller (vergeef me dat ik ze niet bij naam noem :-)) een specifiek scenario klaar, ja. Zonder te veel in detail te gaan, er zouden minder meters voorsprong zijn verdiend, er zou geen joker zijn geweest, ... allemaal afhankelijk van wie de tegenstander (de afvaller was). Wat Christian betreft, ook daar hadden we een doorgedreven scenario klaarstaan en je zou het niet geweten hebben :-)
<+Gilles> Dit gezegd zijnde...
<+Gilles> Dat Salim toen afviel en dus de tegenstander werd, was wel één van de allermooiste scenario's, sportief als hij is.

<+Pjotr> Ja, dat troffen jullie inderdaad!

<+Gilles> We testen dat héél grondig, en waren voorbereid op élke afvaller!

<@Molcrazy> was een mooie twist

<+Pjotr> Bedankt voor het antwoord!

<@Molcrazy> de volgende is Bodejos!

<+bodejos> Goedenavond Gilles, bedankt dat je in deze bijzondere tijd een uurtje vrij hebt gemaakt voor ons. Mijn vraag is: bestaat er in Vlaanderen ook een Goede Doelenveiling?
<+bodejos> met attributen die gebruikt zijn in het seizoen

<+Gilles> Wat bedoel je precies Bodejos? Een goed doel waar de prijzenpot naartoe gaat?
<+Gilles> Ah!

<+bodejos> wij molloten zijn daar verzot op

<+Gilles> Neen, niet op zich... je moet weten dat de attributen die worden gebruikt vaak achterblijven in het land waar we zitten, omdat er amper tijd is om dat allemaal weer in te laden?

<@Molcrazy> zow, die mensen krijgen molgoud in handen zonder het te weten :o

<+bodejos> In Nederland huren ze daar een extra vliegtuig voor af, omdat ze weten dat het gekocht wordt

<+Gilles> Maar ik vind het wel een goeie suggestie... hoeveel zou je over hebben voor een (gesmolten) fetabeeld van de mol Bodejos? :-)

<@Molcrazy> haha

<+bodejos> als het echt gebruikt is, 30
<+bodejos> euro

<+Gilles> Ik hou het sowieso in gedachten! We hebben hier ook jaarlijks een Serious Request (Music For Life) dus wie weet...

<+bodejos> mooi, bedankt voor je antwoord

<@Molcrazy> Gillles, iedereen wil de Mol vangen maar er is maar één echte mollenvanger, kom er maar in!

<+MollenvangR> Haha en nog weet ik niet wie van de 3 het nou is hoor. Beste Gilles, bedankt dat je tijd voor ons maakt! Gelukkig kan ik er dit jaar bij zijn om de volgende vraag aan jou te stellen:
<+MollenvangR> Als presentator weet je natuurlijk wie de mol is in jouw reeks. In andere series, bijvoorbeeld de Nederlandse, weet je dat niet. Heb je dit jaar (of eerder) een Nederlandse reeks gevolgd en wist je toen ook de mol te ontmaskeren?

<+Gilles> Ja, we volgen met veel plezier de Nederlandse reeks. En ik zit er elk jaar compleet naast! Behalve dit jaar! Ik heb op goed geluk gezegd dat het Rob was, en kijk :-)
<+Gilles> Maar ik voeg er meteen aan toe dat ik louter kijk ter ontspanning en soms ter inspiratie, ik wil er vooral van genieten en let dus niet al te veel op verborgen hints etc

<+MollenvangR> haha goed bezig! maak je dan ook nog iets van aantekeningen in een molboekje of gaat dat te ver?

<+Gilles> Dus het was een toevalstreffer!!

<+MollenvangR> oh daarmee is mijn vervolgvraag al beantwoord
<+MollenvangR> inderdaad en we krijgen in september een extra reeks he! bedankt voor je antwoord

<@Molcrazy> aah, fijn dat je de Mol ook in het buitenland volgt Gilles. De Mol in de ruimte zal wel een stap te ver zijn. De volgende vraag is van Spacy.

<+Gilles> Welneen, ik geniet echt meer van het land, de kandidaten, de opdrachten, maar zonder er te ver in te gaan. Laat ons zeggen dat de Belgische mol al een volstrekte molloot van me maakt, dus de Nederlandse is pure ontspanning!

<@Molcrazy> idd, rustig naar de mol kijken, kan deugd doen

<+SpacyColours> Hoi Gilles, leuk dat je er bent en wat een fenomenaal seizoen weer! Mijn vraag: Als Bart de teller van het geldbedrag in de allereerste opdracht nog verder had laten doorlopen, hadden jullie dan ingegrepen? :)

<+Gilles> Dat is een uitstekende vraag SpacyColours. Maar Bart is uiteraard nog één van de drie mogelijke mollen. Dus ik ga er voorlopig niet op antwoorden. Maar je krijgt in de twee resterende afleveringen sowieso een antwoord op die vraag.
<+Gilles> Dus nog even geduld. Zondag... of de zondag erop!

<+SpacyColours> Oh, leuk! Ik ben zeer benieuwd, dank je wel!

<@Molcrazy> Spannend! We gaan door met Ivo

<+Ivo> Beste Gilles, complimenten voor jou en het team voor weer een fantastisch seizoen. De Mol is absoluut mijn favoriete programma. Aangezien ik zelf werk in de media vroeg ik mij het volgende af: hoe zou jij jouw rol binnen het productieproces omschrijven? Wat voor invloed heeft dat op het presenteren?

<+Gilles> Allereerst, en vanuit de grond van mijn hart: de genialiteit van dit programma is echt de verdienste van mijn kleine maar zeer fijne redactie. Zélf ben ik heel nauw betrokken bij alle stappen in het productieproces, en vertrek ik altijd 100% doordrongen van alle scenario's en mogelijkheden, alle nuances, alle details.
<+Gilles> Dat kàn niet anders bij dit programma. In die zin ben ik altijd 100% relaxed in het presenteren
<+Gilles> Omdat ik net ook màànden heb zitten nadenken over al die scenario's. Een ongelijkelijke luxe voor een presentator
<+Gilles> We vormen zo een héél organisch geheel, waarbij we allemaal samen nadenken over inhoud, vorm, ... etc

<@Molcrazy> goede samenwerking in de crew is inderdaad zeer belangrijk. De volgende vraag wordt gesteld door een crewlid van ons. Heinz, you're next!

<+Gilles> Maar nogmaals: de échte helden zijn de mensen van de redactie. Voor jullie informatie: Sam, Wouter, Christoph, Tijl, Nele, Olga, Mieke en Aura zijn hun namen.

<@Heinz> Hoi Gilles, het is weer genieten elke zondagavond! Ik zou graag willen weten:
<@Heinz> (Hoe) heb je het programma in de vijf edities die jij gepresenteerd en mede gemaakt hebt zien veranderen?

<+Gilles> Ik herbekeek onlangs enkele afleveringen uit Argentinië en merkte toch wel wat evolutie...
<+Gilles> Om te beginnen mijn haar: dat is nu uniform grijs :-)

<@Heinz> Haha

<+Gilles> Maar vooral: we durven grotere risico's te nemen in onze scenario's, we vertrekken met een gerust gevoel omdat we al wat oorlogen hebben uitgevochten, we zitten in een heerlijke fase waarin je je in details kan verliezen...
<+Gilles> En ook: visueel

<@Heinz> De droneshots o.a zijn spectaculair!

<+Gilles> Onze regisseur Mathias heeft héél grondig nagedacht over de visuele identiteit van het programma, en daar zie je véél van terug in deze reeks vind ik
<+Gilles> De drones, de cinematografische balken, de scheve invalshoeken (Dutch angles in het jargon), etc.

<@Heinz> Inderdaad prachtig. Heel filmisch!

<@Molcrazy> puur genieten inderdaad
<@Molcrazy> tijd voor Joost!

<+Joost> Beste Gilles, allereerst proficiat met wederom een zalige molreeks. Is de mol ingelicht over de exacte koffer waarin de vrijstellingen te vinden waren? Of ging de mol blanco de opdracht in zonder enige voorkennis?

<+Gilles> Haha
<+Gilles> Ook dat zul je nog even moeten afwachten Joost...

<+Joost> Kort maar krachtig. We gaan het zien!

<@Molcrazy> dan gaan we door met Pac!

<+Gilles> Altijd gevaarlijk om teveel details prijs te geven over zo'n opdracht :-)

<@Molcrazy> begrijpen we

<+Pac> Ha beste Gilles! Wat een briljant seizoen van De Mol weer! En het blijft spannend, want ik ben nog altijd niet zeker van mijn keuze (maar het is Alina)
<+Pac> Ik stel mijn vraag mede namens Molzkovicz:
<+Pac> Duitsland komt nu ook terug met een eigen serie. Heeft de Vlaamse crew contact gehad met het Duitse Molteam van SAT.1 om nog bepaalde adviezen en tips te geven?

<+Gilles> Dat weet ik eerlijk gezegd niet... het zou kunnen, ik kan het zeker eens navragen.
<+Gilles> Maar het lijkt me niet onlogisch

<+Pac> Het zag er alvast tof uit
<+Pac> En veel is overgenomen uit het origineel :D

<+Gilles> Ook wij praatten met de Nederlandse makers over de mogelijkheden van Argentinië destijds
<+Gilles> Je zou gek zijn om die know how niet even aan te spreken
<+Gilles> Maar dus ik weet het niet met zekerheid

<+Pac> Danke schön!

<+Gilles> Bitte sehr

<@Molcrazy> op naar Bzada

<+Pac> Ik zou het haast denken inderdaad :)

<@Molcrazy> ooh, sehr schön Leute

<+Bzada> Hallo Gilles, bedankt voor het geweldige programma. Hierbij mijn vraag : is er iets waarin jij de groep van dit seizoen erg anders vond dan andere groepen? En zo ja, op wat voor manier?

<+Gilles> Elke groep is hélemaal anders hoor!
<+Gilles> Maar, en dat zal vast ook te maken hebben met de gekke tijden waarin we plots leven, ik mis ze oprecht allemaal. Het was een ontzettend fijne, plezierige en dankbare groep om mee op reis te hebben; niets dan lof voor hen!

<@Molcrazy> leuke groep weer ja

<+Bzada> Die impressie krijg ik ook als ik het programma kijk, bedankt voor het antwoord!

<@Molcrazy> toch iets om altijd over na te denken en te reflecteren
<@Molcrazy> we gaan door met Reflektor

<+Reflektor> Dag Gilles, hopelijk gaat alles goed!
<+Reflektor> Mijn vraag: Er raken wel eens kandidaten (vaak zelfs buiten de opdrachten om) geblesseerd. Stel dat de mol door een blessure een opdracht niet meer kan meedoen of zelfs niet meer verder kan met de opnames, hoe zou dit dan worden opgelost?

<+Gilles> Dat hangt erg af van de omstandigheden natuurlijk. Je kan je op alles voorbereiden, maar soms kan je plots met een zieke of geblesseerde kandidaat zitten en dan kan ik me voorstellen dat er nachtelijke brainstorms met de redactie aan te pas komen om dit op te vangen!
<+Gilles> We hebben wat dat betreft nog geen onoverkomelijke ongelukken gehad

<@Molcrazy> gelukkig

<+Reflektor> Gelukkig niet!
<+Reflektor> Bedankt :)

<+Gilles> Hout vasthouden! En je zo goed mogelijk voorbereiden

<@Molcrazy> we zetten het vragenvuur verder met molduck!

<+molduck> hallo gilles wat een geweldig seizoen ik stel mijn vraag mede namens jack  de vraag:  Wat was productietechnisch de moeilijkste opdracht om te realiseren de afgelopen vijf seizoenen; zowel op locatie als in de voorbereiding?

<+Gilles> Goh!
<+Gilles> Even nadenken...
<+Gilles> Een huzarenstukje was alvast dit jaar de luchthavenopdracht (in twee delen en technisch zéér veeleisend), de daaropvolgende verplaatsing, eliminatie-interviews én vuurwerkeliminatie in twee bedrijven die om 22u MOEST afgelopen zijn (één of andere wet)... maar het si ons gelukt
<+Gilles> maar de allermoeilijkste
<+Gilles> en dat weet ik weel zeker
<+Gilles> is de opdracht "Adrift" in Vietnam, waar de kandidaten aan boord van een boot moesten raken op zee
<+Gilles> Dat was een héle zware, ook voor de kandidaten
<+Gilles> Maar het leverde wel héél goed op

<+molduck> bedankt voor je antwoord

<@Molcrazy> we gaan door met MollenvangR

<+MollenvangR> Dag Gilles, daar ben ik weer. Welk moment uit deze serie van binnen of buiten de opnames is jou het meeste bijgebleven en waarom? En de woorden feta en tent zijn verboden ;-)

<+Gilles> Nou, de vuurwerkeliminatie was een kippenvelmoment voor ons allemaal...
<+Gilles> Maar de finale zélf ook, dat was bijzonder intens. Dat zie je nog wel zondag :-)
<+Gilles> Daarnaast, zoals elk jaar...

<+MollenvangR> oeh ja dat was ook letterlijk een knaller (kwam er ook goed uit op tv)
<+MollenvangR> ah ik ben alvast hyped! Bedankt weer!

<+Gilles> de kleine momentjes, buiten beeld, waar je plots ziet hoe fantastsich mooi de omgeving is. Hoe blij de kandidaten zijn. Hoe een opdracht goed uitdraait. Hoe een lekker maal smaakt na een zware draaidag. Hoe close je bent met je crew. Dat soort dingen!

<@Molcrazy> we willen mee!
<@Molcrazy> we geven het woord terug aan Pac

<+Gilles> ja dat snap ik! :-)

<+Pac> Ha Gilles, ben ik weer!
<+Pac> De opdrachten worden soms wel heel nipt (niet) gehaald. Hoe doen jullie dat toch?
<+Pac> Jullie hebben wel eens gezegd dat oud-kandidaten meehelpen met het testen van opdrachten. Gebeuren daar wel eens onverwachte dingen en heb je daar een voorbeeld van?

<&hdd> ..zeg Pac, niet je hele vragenlijst aflopen eh ;)

<+Gilles> Dat wordt tot in het absurde toe getest, ja. Again and again, en vooral ook tijdens de reis, de ochtend van de opdracht, omdat de omstandigheden altijd weer anders zijn. Globaal genomen wéten we héél goed, eens een opdracht is begonnen, dat onze timing om die reden gekozen is: zodat het spannend wordt. Niet zozeer voor op tv, maar vooral voor de kandidaten zélf. Dat levert hen een veel fijnere ervaring op

<+Pac> De eerste is louter een compliment natuurlijk ;)
<+Pac> Het is altijd goed te zien dat de opdracht driedubbel is nagegaan ja!

<+Gilles> Wat de oud-kandidaten betreft, dat zijn meestal "eerste tests", voornamelijk om te zien of een bepaald idee werkt of niet.
<+Gilles> De finetuning duurt tot lang daarna!

<+Pac> En met een prachtig resultaat altijd!

<@Molcrazy> zo is dat!
<@Molcrazy> op naar Mrchipie

<+Gilles> Maar soms zijn er verrassingen, ook voor ons. En dat maakt het leuk!

<+Mrchipie> Beste Gilles, Fijn dat je tijd vrijmaakt om onze vragen te beantwoorden. wat een geweldig seizoen is dit weer! Zit vol op Jolien dit keer XD
<+Mrchipie> Mijn vraag is: Wat gaan jullie nu doen met de reunie van de kandidaten tijdens de laatste aflevering?

<+Gilles> Da's een moeilijk hé. Laat ik het zo zeggen: een klassieke reünie waar iedereen gezellig bij elkaar zit kan niet in deze tijden. Maar we hebben wel enkele oplossingen gevonden, en jullie zullen als kijker alles krijgen wat jullie verwachten van zo'n laatste aflevering.
<+Gilles> Komt goed! Het is aan ons om daar creatief mee om te gaan :-)

<@Molcrazy> iets om naar uit te kijken!

<+Mrchipie> Ben erg benieuwd!

<@Molcrazy> Hans, kom er maar in!

<+Gilles> Je zal niets missen, dat kan ik je beloven

<@Hans> Ha die Gilles! Supertof weer dat je hier met ons komt babbelen. Mijn vraag aan jou is de volgende: wat gebeurt er met de afvallers, gaan zij direct naar huis of blijven ze even op de bestemming (dit jaar dus Griekenland) zodat het niet teveel opvalt wie wanneer afvalt?

<+Gilles> Nee, zij worden uit de groep getild zoals je dat ziet op televisie, zeer abrupt en zonder afscheid. En vertrekken daadwerkelijk weer naar huis, vaak de dag erna, soms de avond zélf. Je kan het niet maken om die mensen nog pakweg twee weken in Griekenland te houden. Maar: elke kandidaat engageert zich wel uitdrukkelijk om, wanneer hij of zij ook afvalt, drie weken lang onder de radar te blijven.
<+Gilles> Dat is een absolute vereiste: ook al val je na twee dagen af, je kan drie weken niet gaan werken.

<@Hans> Oeeeh

<+Gilles> En daar houdt iedereen zich ook aan: het is voor élke kandidaat een erezaak om het geheim mee te bewarfen
<+Gilles> *bewaren

<@Hans> Naja, de kandidaten voor latere seizoenen kunnen daar nu alvast goed op oefenen, op thuis blijven ;)

<@Molcrazy> haha

<@Hans> Ah, super, dat engagement van de kandidaten! :)
<@Hans> Bedankt voor je antwoord, Gilles!

<@Molcrazy> nu moet ik weer een speciale aankondiging doen
<@Molcrazy> miljoenen euro's zal er met de Mol wel nooit verdiend kunnen worden, nietwaar Vermoljoen?

<+Vermoljoen> Dag Gilles, krijgen de kandidaten de optie om hun pasvragen te spreiden over meerdere eliminaties? Want als je er bv. 10 zou krijgen, kan het tactisch beter zijn om die te spreiden over 4 of 5 eliminaties
<+Vermoljoen> Hahaha dat denk ik ook, Molcrazy!

<@Molcrazy> *zullen

<+Gilles> Neen, vooralsnog bestaat dat systeem niet bij ons. Tenzij anders aangegeven zijn pasvragen persoonlijk én worden ze allemaal automatisch ingezet bij de eerstvolgende eliminatie. En met 'tenzij anders aangegeven' bedoel ik: dan zeggen we dat. Zie de ondervraging in de hangar: die pasvragen waren overdraagbaar naar een andere kandidaat (niet naar een andere aflevering).

<+Vermoljoen> Interessant!

<+Gilles> Ik sluit niet uit dat dat ooit wel eens kan veranderen, maar...

<+Vermoljoen> Bedankt voor je antwoord, Gilles!

<@Molcrazy> tijd voor Tijlie9

<+Vermoljoen> Het zou tactisch een extra dimensie kunnen geven in het spel ;)

<+Gilles> ik hou wel van het idee dat alle kandidaten weer met gelijke wapens strijden aan het begin van een nieuwe aflevering

<+Vermoljoen> Begrijp ik volledig!

<+Tijlie9> Hey Gilles, wat een mooie reeks weer. Mijn vraag luidt: Lees je tijdens het seizoen regelmatig op de ‘de mol fora’?

<@Molcrazy> is ook weer zo Gilles

<+Gilles> Maar nogmaals: misschien, ooit!
<+Gilles> Hi Tijlie, ja hoor. We houden het in het oog en vinden het zalig om te zien hoe het programma leeft onder Molloten. Alles lezen lukt niet, daarvoor is het wel te veel. Maar het is wel leuk om in de gaten te houden. En daarbij moet je twee dingen weten:
<+Gilles> Ten eerste, dat we ons daar nooit door laten beïnvloeden - dat zou niet eerlijk zijn. De enige beïnvloeding komt van onze eigen visies of van ons klein vast testpubliekje.
<+Gilles> En ten tweede... ik heb al dingen gelezen die hélemaal correct waren. Zowel redenering als molverdachte. :-)
<+Gilles> Maar ik heb nog véél meer dingen gelezen die natuurlijk niet correct zijn :-)

<@Molcrazy> ik wist dat ik goed zat

<+Gilles> Dus: you guys rule

<+Tijlie9> Leuk:)

<@Molcrazy> op naar Jacco

<+Jacco> Hi Gilles, ik heb weer een vraag: wat gebeurt er als niemand de juiste mol verdenkt?

<+Gilles> In alle voorgaande reeksen is dat nog nooit gebeurd hoor :) Het dichtste wat daar ooit bij in de buurt kwam, was in seizoen twee, toen winnares Marianne de enige was die mol Hugo verdacht. De finaliste zat toen fout. Maar dat is erg uitzondelijk.
<+Gilles> Op zich hoort het ook zo: de mol moét ontmaskerd worden. Je zou een hele reeks kunnen maken met onopspoorbare sabotages, but where's the fun in that? :-)

<@Molcrazy> true
<@Molcrazy> de volgende vraag wordt gesteld door iemand die misschien wel op het goede molspoor zit

<+Jacco> Bedankt voor het antwoord :D

<@Molcrazy> vveerraak!

<+vveerraak> Ha die Gilles, super dat je hier bent en al onze vragen zo goed beantwoordt. Mijn vraag gaat over afgelopen aflevering. Had je verwacht dat Alina en Christian zulke goede winkeldieven waren? En wat dacht je bij het tevoorschijn halen van die baguette en die pizza?

<+Gilles> Nou op de eerste vraag ga ik niet antwoorden, aangezien één van de twee nog in het spel zit. Op je tweede vraag was mijn reactie in de aflevering behoorlijk veelzeggend: we lagen allemaal plat van het lachen dat een baguette in een boezem, en een pizza in de broek ongemerkt de winkel hadden verlaten
<+Gilles> Daarbij nog snel even het volgende zeggen:

<+vveerraak> Haha ja

<+Gilles> Dit was allemaal netjes afgesproken met de winkelmanager hé. Hij wist ervan, zijn personeel niet. En uiteraard is alles mooi terugbetaald na afloop!

<+vveerraak> Uiteraard!
<+vveerraak> Dank je Gilles

<@Molcrazy> jij onderwierp de kandidaten aan een marathon Gilles en ook deze chatathlon nadert zijn einde, de laatste drie vragen
<@Molcrazy> de eerste is van Freddy

<+Freddy> Hoi Gilles, wat een geweldig seizoen weer, hartelijk dank daarvoor.
<+Freddy> Wat was je favoriete seizoen om bij te wonen en je favoriete seizoen om te zien? En waarom?

<+Gilles> Freddy! Je kan evengoed aan een kersverse papa vragen welk kind hij het leukst vindt :-)
<+Gilles> Ze zijn allemààl speciaal...
<+Gilles> maar deze opnamereeks was misschien wel de plezierigste van allemaal, omdat we heel vlot hebben kunnen werken en Griekenland ons zo ongelooflijk heeft verrast

<+Freddy> Dat snap ik wel ja

<+Gilles> But it's a very close call. Ik ben apetrots op alle 5!

<+Freddy> En terecht! Dank Gilles

<@Molcrazy> op naar Brtdm!

<+Brtdm> Hey Gilles!
<+Brtdm> Was de trouw die jullie bezochten (gedeeltelijk) echt of volledig in scene gezet?
<+Brtdm> (in de tussentijd zingen we nu allemaal 'Laat de zon in je hart'.)

<@Molcrazy> :D

<+Gilles> Dat koppel was enkele weken voordien getrouwd in hele besloten kring, en dit was een feest dat wij hadden voorzien met mensen die er niet waren

<+Brtdm> ah, win-win situatie dus.

<+Gilles> Dus half half - maar het was wel een echt huwelijksfeest in die zin

<+Brtdm> bedankt!

<+Gilles> En Angelos heeft me nog gecontacteerd op Instagram om te vragen of ie nu een celeb was geworden in België :-))

<+Brtdm> haha

<@Molcrazy> en dan is het tijd voor de allerlaatste vraag
<@Molcrazy> wie is de Mol?
<@Molcrazy> euh nee, Robin!

<+Gilles> Hahahahaha

<+Robin> Beste Gilles kunt u met de Nederlandse omroep overwegen om een seizoen te maken met onbekende Nederlanders en Belgen? Ik woon zelf in Nederland en wil graag meedoen met een seizoen.
<+Robin> Beste Gilles kunt u met de Nederlandse omroep overwegen om een seizoen te maken met onbekende Nederlanders en Belgen? Ik woon zelf in Nederland en wil graag meedoen met een seizoen.

<+Gilles> Een prima suggestie Robin :-) maar de Nederlandse productie en wij werken onafhankelijk van elkaar en met hele andere insteek: zij werken inderdaad met BN'ers, en wij niet. Maar dat betekent hoegenaamd niet dat je je niet voor de Belgische reeks kan inschrijven. Er is geen enkele reden waarom er geen Nederlander zou kunnen meegaan met ons
<+Gilles> Ik bedoel maar: zelfde kansen als eender welke Belg die zich inschrijft.

<+Robin> Dus ik kan me inschrijven voor België

<@Molcrazy> volgend seizoen een pak meer inschrijvingen dus ^^

<+Gilles> Ja, dat kan

<+Robin> Bedankt voor je tijd Gilles.

<@Molcrazy> absoluut

<+Gilles> Mag ik jullie vanuit de grond van mijn hart danken?

<@Molcrazy> dank voor je tijd Gilles!
<@Molcrazy> geweldig hoe jullie het jaar na jaar klaar krijgen zo'n schitterende tv te maken

<+Gilles> Voor jullie toewijding, enthousiasme en niet-aflatende vragenvuur!
<+Gilles> Mijn redactie en ik zijn heel dankbaar voor al jullie reacties, wees daar maar zeker van!

<@Molcrazy> dank aan het hele team en de chatters!

<&hdd> dan gaan we de chat weer open gooien, zodat iedereen weer kan praten :)

<@Molcrazy> blijf doorgaan ginder!

<&hdd> komtie!

<+Gilles> Stay safe allemaal!

<Vermoljoen> Enorm bedankt, Gilles! We love you!

<anneweetwel> super leuke chat en bedankt voor de uitgebreide antwoorden Gilles en bedankt voor een super seizoen :D

<Robbie> Dank u Gilles, supertof!

<Brtdm> Bedankt Gilles! groetjes aan (en van) Bart (mol of niet, ik weet het niet)

<Jacco> Bedankt Gilles!

<Ivo> Hopelijk tot volgend jaar in de Kinepolis!

<Pjotr> Bedankt Gilles!

<+Gilles> En lieve groeten

<Aapje> Bedankt voor wederom een super seizoen, Gilles! Doe voorzichtig!

<Bzada> Bedankt Gilles!

<Vermoljoen> Weer enorm bedankt voor je tijd Gilles! Als ik nog even een voorstel mag doen (hopelijk lees je dit): zou je eens kunnen navragen of de eerste drie seizoen van 20 jaar geleden online of op DVD beschikbaar kunnen worden gesteld? Bedankt!!

<Lonneke> Stay safe

<SpacyColours> Bedankt Gilles! :D

<silke> Dankuwel GIlles!

<vveerraak> Gilles, dit was super, heel erg bedankt!

<@Starlight> leuk dat je weer kwam chatten Gilles :D

<Pac> Dank je wel Gilles! Het was de max!

<Reflektor> Thanks Gilles

<Jacco> Bart is de mol

<radjon> Bedankt voor de tijd en de antwoorden Gilles!

<DeDominee> Heel erg bedankt! Stay safe!

<NT> Dank Gilles!

<Ivo> Heel erg bedankt!

<Mer28> Bedankt voor dit gesprek Gilles!

<Joost> Merci voor de antwoorden. Maak er een mooie reunie aflevering van en tot een volgende reeks!

<ennasil_> Hartelijk dank voor je tijd Gilles! Ik kijk uit naar de komende twee zondagen :)

<Vermoljoen> BEDANKT!!

<@Heinz> bedankt Gilles!

<@Dennis> Super bedankt Gilles!

<molduck> bedankt Gilles :D

<Mrchipie> Dankjewel Gilles

<DeVlaming> Bedankt Gilles! Groeten aan de redactie

<Reflektor> Leuke info weer ;)

<vveerraak> We kijken uit naar zondag!

<Brtdm> Vergeet niet te bieden op leuke widm-items op de veiling, Gilles!

<@wouterv> bedankt Gilles

<MoosisdeMol> Bedankt voor je tijd Gilles!