Auteur Topic: Wat is jouw nieuws van de dag?  (gelezen 1023347 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #180 Gepost op: 30-05-2004, 09:21:40 »
Opname nieuwe Hollywoodfilm in A'dam
geplaatst: 28/5/2004 
George, Brad, Matt en Catherine hebben Nederland nog maar net verlaten of de volgende Hollywood-filmploeg staat alweer te trappelen om ons polderlandschap als achtergrond te gebruiken. Komiek Rob Schneider gaat hier binnenkort beginnen aan zijn nieuwe film 'Deuce Bigalow: European Gigolo'.

Schneider, bekend van 'The Animal' en de eerste 'Deuce Bigalow'-film, was zo gecharmeerd van de weilanden en molens, dat hij besloot om het hele vervolg in Nederland op te nemen. Acteur Eddie Griffin is weer terug als de hippe pooier T.J. Hicks, die Deuce helpt met zijn klanten.

Deuce, een rol van Schneider, wordt in deze film door Griffins personage gedwongen om naar Europa te komen, omdat de pooier verwikkeld raakt in de moorden op alle grote gigolo's van Europa. Om zijn vriend zijn naam te zuiveren, moet Deuce weer zijn oude baan als verleidelijke gigolo oppakken. De film gaat volgend jaar in première.
 
bron: movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #181 Gepost op: 30-05-2004, 14:37:44 »
Mobieltje wordt wegwijzer
Routeplanner via je GSM, het wordt al heel snel werkelijkheid, aldus het Algemeen Dagblad.

Meer dan 5 miljoen huisnummers, 250.000 kilometer aan wegen en ruim 50.000 interessepunten, zoals vliegvelden en , restaurants, zijn er opgeslagen op een klein geheugenkaartje voor de nieuwste mobiele telefoons. Voortaan hoeft niemand meer te verdwalen.
Het Nederlandse bedrijf Route 66 dat eerder al routeplanners maakte voor de computer en voor de pocket pc is er als eerste in geslaagd een soortgelijke versie te maken die de gebruiker zelf in zijn mobiele telefoon meeneemt. Hij hoeft er geen extra belkosten meer voor te maken.
Maar het programma werkt niet op elk mobieltje. Alleen de nieuwe smartphones, of beter Symbian 60-telefoons die een MMC-geheugenkaartje kunnen plaatsen en met Bluetooth draadloze technologie is uitgerust. Want in de prijs van € 399 wordt een draadloze gps-ontvanger meegeleverd, die de positie van de bezitter bepaalt.

Die prijs geldt overigens voor de Benelux versie. Wie naar andere landen gaat zal extra geheugenkaartjes moeten bijkopen.

Installeren van Route 66 Mobile is makkelijk: gewoon het kaartje in het daarvoor bestemde schuifje stoppen. Een paar knopjes indrukken voor aanmelding en het werkt vervolgens elke keer als het mobieltje wordt aangezet. Je kunt er routes mee plannen en net als de duurdere ingebouwde navigatie-apparatuur in sommige auto’s krijg je gesproken instructies van een vriendelijke vrouwenstem: “Sla links af, volgende weg rechts…etc”.

Maar je kunt ook met een paar klikjes een wandelroute uitstippelen. Of in een stad waar je niet bekend bent vragen om een restaurant in een omgeving van bijvoorbeeld 2 kilometer. Kies je er een uit het aangeboden lijstje, dan kan vanuit het programma meteen naar dat restaurant worden gebeld om een tafeltje te reserveren en vervolgens kan de kortste weg ernaar toe worden getoond. Dat kan op een plat kaartje of driedimensionaal. Maar ook met een simpel menu van pijlen.

Geplaatst op: 30-05-2004
Twee concerten Madonna uitverkocht

Madonna geeft 9 september een tweede concert in stadion Gelredome in Arnhem. Het eerste optreden van de Amerikaanse popster, een dag eerder, raakte zaterdag binnen een kwartier uitverkocht. Vervolgens werd besloten tot het extra concert, meldde organisator Mojo. De kaartjes voor het tweede concert raakten eveneens snel uitverkocht.

Madonna's 'Re-Invention Tour' begon maandagavond in Los Angeles, waar ze haar eerste drie shows gaf. Daarna volgen steden als Las Vegas, New York, Londen en Parijs, en dus ook Arnhem. In 1990 trad Madonna voor het laatst in Nederland op tijdens haar 'Blond Ambition Tour' in De Kuip in Rotterdam.

De fans laten zich niet weerhouden door de gepeperde prijzen van de kaartjes. Van de vijftig concerten die op Madonna's website staan geafficheerd, zijn er al veertig uitverkocht. In Nederland betaalden ongeveer 60.000 fans bedragen van 77 euro voor een staanplaats op het veld. De duurste zitplaatsen kosten in Gelredome 86 euro.



Geplaatst op: 30-05-2004

bron;id-t.com

Linda gaat dus naar een uitverkocht concert van Madonna
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #182 Gepost op: 31-05-2004, 16:24:19 »
Lancering legale Napster luidt MP3 prijzenoorlog in

MP3 - Tot voor kort waren er maar enkele spelers op de Europese markt voor legale MP3's. Nu het legale Napster zijn diensten ook in Europa aanbiedt, zien de oude spelers hun monopolie-positie bedreigd en worden de prijzen flink verlaagd.



Ondanks dat er veel aanbieders van legale MP3's zijn in Europa, zit er vaak dezelfde leverancier van MP3's achter. Het gaat om het Britse On Demand Distribution, kortweg OD2 genaamd.

OD2 had tot de komst van Napster in Engeland, halverwege deze maand, nauwelijks last van concurrentie. Maar OD2 voelt de hete adem van Napster in zijn nek en verlaagde zijn prijzen drastisch, legale MP3's zijn tot wel vijftig procent in prijs gedaald.

In de nabije toekomst verwachten experts dat Apple iTunes ook een start zal maken in Europa. iTunes is een van de populairste legale aanbieders in Amerika. Wanneer Apple iTunes in Europa gelanceerd wordt, kan er weleens een prijzenoorlog uitbreken op de markt van legale MP3's. Met zijn prijshalveringen lijkt OD2 de toekomstige concurrentie een slag voor willen te zijn. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de lagere prijzen zijn voor de Nederlandse MP3 diensten die gebruikmaken van de OD2 database.

Geplaatst op: 31-05-2004

'Bono plant tweede Live Aid-concert'

Bono van U2 wil een tweede Live Aid-concert organiseren om geld in te zamelen voor de Derde Wereld. Dat meldden Britse regeringsbronnen in de krant The Sun van maandag.



Met de eerste Live Aid-actie in 1985 werd met concerten in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië ruim 110 miljoen dollar ingezameld voor hongerend Ethiopië. Muzikant Bob Geldof, destijds de grote initiator, zou ook nu weer bij het evenement betrokken worden.

Geplaatst op: 31-05-2004

bron:id-t.com
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #183 Gepost op: 1-06-2004, 15:23:38 »
Klacht over alcoholgebruik GTST
Het gebruik van alcohol speelt een opvallende rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Twente in opdracht van STAP (Stichting Alcoholpreventie).

In de soap wordt gemiddeld elke vijf minuten alcohol gedronken. Er wordt relatief vaak in werksituaties gedronken en ook is er vaak sprake van problemen 'wegdrinken.'
STAP is van mening dat het kijken naar GTST onverantwoordelijk gebruik van alcohol kan stimuleren, ook bij kinderen en jongeren.

Geplaatst op: 01-06-2004

bron: id-t.com

Trouwens Bono heeft geen plannen voor Live Aid 2, zijn gewoon roddels
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #184 Gepost op: 3-06-2004, 14:52:38 »
Frans bedrijf komt met zelfvernietigende dvd
Een Frans bedrijf heeft een wegwerp dvd ontwikkeld die de inhoud na ongeveer acht uur wist. Het is niet de eerste zelfvernietigende dvd. Het Amerikaanse bedrijf Flexplay kwam vorig jaar met een versie die na 48 uur op zwart ging. Dat meldt de Telegraaf op haar site.

De nieuwe dvd-d is net als de originele dvd gemaakt van polycarbonaat. De dvd-d bevat echter een extra deklaag die reageert op een oxidatieproces dat begint zodra het schijfje in contact komt met lucht. Het invallen van het zelfvernietigingsproces kan van tevoren worden ingesteld op 8 tot 24 uur. De makers van de dvd-d beweren dat hun product een stuk goedkoper te produceren is dan de EZ-D van Flexplay. Bovendien zou de content op een eenmaal gewiste dvd niet of nauwelijks meer terug te halen zijn. Oplossingen om het schijfje te repareren zouden extreem moeilijk zijn. Fabrikanten richten zich met de dvd-d's op de verhuurmarkt. De producten geven consumenten eenvoudig toegang tot recente films en muziekproducties zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het op tijd terugbrengen van de schijfjes.
De eerste film die uit zal komen op dvd-d is The Barbarian Invasions van Denys Arcand. Honderden andere films zullen volgen. Buena Vista Home Entertainment is vorig jaar al gestart met het uitbrengen van films op EZ-D. Ondanks de interesse van filmstudio's, zijn zelfvernietigende dvd's echter nog geen groot succes. (bron: nu.nl)
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #185 Gepost op: 4-06-2004, 14:07:57 »
 Ferrari-paard in bescherming genomen

Het hoogste gerechtshof van Duitsland heeft het paard van het Italiaanse sportautomerk Ferrari in bescherming genomen. Het college maakte duidelijk dat andere logo’s van een steigerend paard niet zijn toegestaan.



De rechters oordeelden dat een fabrikant van computerspelletjes te ver is gegaan. Hij had sturen en pedalen van een zwart steigerend paard voorzien. De ondernemer had echter afgezien van typische kenmerken van het Ferrari-paard, zoals de wapperende manen en de opstaande staart. Desondanks vond het hof de gelijkenis te groot. Het gaat om de totale indruk, stelden de rechters.

Geplaatst op: 04-06-2004

bron: id-t.com
 
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #186 Gepost op: 4-06-2004, 14:08:42 »
Kwart tieners rookt en drinkt

Ongeveer een kwart van de 15-jarigen in Europa en Noord-Amerika drinkt wekelijks, rookt sigaretten en heeft weleens cannabis geprobeerd. Een grote meerderheid beweegt niet genoeg. Ook gezond eten laat te wensen over. Dat blijkt uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarvan de resultaten vrijdag zijn gepubliceerd.

Jongeren in Nederland, Zweden en Griekenland voelen zich het lekkerst. Britse jongeren gaven aan niet erg gelukkig te zijn, net als de jeugd in voormalige Oostblok-landen. Nederland staat op een derde plek (51 procent) met 15-jarigen die wekelijks alcohol drinken, na Wales (56 procent) en Engeland. De jeugd in Portugal drinkt het minste (bijna 16 procent).

Geplaatst op: 04-06-2004

bron; id-t.com
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Lindå

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Bono is verhuisd
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #187 Gepost op: 5-06-2004, 10:55:11 »
Vrouw beroofd van ongeboren baby

Uitgegeven: 5 juni 2004 08:32

BOGOTA - Een Colombiaanse die acht maanden zwanger was, is beroofd geweest van haar ongeboren baby. Inmiddels is de vrouw weer herenigd met haar kind, een jongetje. Dat meldde de Colombiaanse politie in de stad Girardot, 110 kilomter ten zuidwesten van Bogota, vrijdag.


Angela Cartagena verliet woensdag het ziekenhuis in Girardot. Op straat werd ze gedrogeerd door een vrouwelijke kidnapper en meegenomen naar een huis. Daar sneden een paar mannen haar baarmoeder open met een keukenmes en namen de baby mee. Cartagena werd voor dood achtergelaten. Ze wist het huis uit te kruipen en hulp te vinden voordat ze haar bewustzijn verloor.

De vrouwelijke kidnapper werd donderdag overmeesterd door de politie. Ze had de baby bij zich. De vrouw houdt vol dat de jongen haar eigen baby is. De politie heeft een foto van de vrouw, met een pezig uiterlijk en lang ongewassen haar, op de Colombiaanse televisie getoond. De andere daders zijn nog spoorloos

Wat t ook was, t lag gewoon niet aan mn toestand

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #188 Gepost op: 5-06-2004, 12:58:39 »
Zaterdag 5 juni 2004
 
Laatst gewijzigd: 05-06-2004 11:37
 
Uitvaartdienst vermoorde jongetjes begonnen
Zo'n 800 belangstellenden wonen in het Brabantse plaatsje Berghem de crematie bij van de drie jongetjes die vorige week door hun moeder werden vermoord.

 
Zelfmoord
De moeder is gisteren al gecremeerd. De jongens van vijf, zeven en acht jaar werden vorige week zaterdag in hun woning in Berghem gedood. Na de daad pleegde de moeder zelfmoord door zich voor een trein te gooien.


Gemoedsrust
De moeder had enkele afscheidsbrieven achtergelaten. Uit die brieven blijkt volgens de politie dat de vrouw op zoek was naar gemoedsrust en dat ze haar drie kinderen bij zich wilde hebben.
 
'WK voetbal 2018 naar Nederland en België'
Nederland en België moeten samen het wereldkampioenschap voetbal van 2018 gaan organiseren.

 
Toernooidirecteur
Dat vindt de Belg Antoin Courtois, die in 2000 directeur was van het EK dat in Nederland en België werd gehouden. Volgens Courtois maken de landen een goede kans, omdat ze bewezen hebben dat ze een succesvol toernooi kunnen organiseren en omdat de stadions en verbindingen al aanwezig zijn.

Uitwerken
Courtois is nu parlementslid. Hij zegt dat hij al Nederlandse collega's heeft gesproken over het idee en dat ze het gaan uitwerken.
 


bron: rtl.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #189 Gepost op: 5-06-2004, 21:51:33 »
Verdachte steekpartij in Duitsland opgepakt
De politie heeft in een bosgebied bij het Duitse Anholt de 18-jarige man aangehouden die de Nederlanse advocaat M. Pul donderdag in Doetinchem zou hebben doodgestoken.

 
Dezelfde kleren
Ooggetuigen zagen de verdachte in het Duitse Anholt, net over de grens. Daar zou hij zijn gesignaleerd bij een bank en een bakker. Hij had nog dezelfde kleren aan als tijdens de steekpartij.

Scheiding
Het motief van de dader is nog steeds onduidelijk. De jongen is de zoon van een echtpaar dat in een scheidingszaak was verwikkeld. De advocaat behartigde de belangen van een van de ouders. 

bron: rtl.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #190 Gepost op: 7-06-2004, 12:15:04 »
VVD in Europa linkser dan CDA
 
Europarlementariërs stemmen vaak mee met hun Europese fractie. Nationale overwegingen spelen veel minder een rol dan vaak wordt gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel in opdracht van het Radio 1 Journaal.

De Universiteit vond uit dat in 95 procent van de gevallen met de Europese fractie wordt meegestemd. Europarlementariërs van de VVD en D66 maken in 92 procent van de stemmingen dezelfde keuze, omdat zij deel uitmaken van dezelfde Europese fractie.

Het onderzoek ondergraaft volgens de onderzoekers de stelling van onder andere Europees Commissaris Bolkestein dat de Europarlementariërs nog niet Europees, maar nog altijd nationaal denken. 

Het CDA stemt in het EP over het algemeen aanzienlijk rechtser dan de VVD. Volgens de CDA-lijsttrekker Eurlings komt dit doordat de liberale fractie in het Europees parlement op veel punten erg links is, volgens VVD-lijsttrekker Maaten doordat de EVP-fractie, waarvan het CDA deel uitmaakt, erg rechts is.

De verschillen komen vooral naar voren op immateriële punten, zoals de mensenrechten, de vrijheid van het individu, immigratievraagstukken en de terreurbestrijding. Bij dat laatste zijn de Europese liberalen beducht voor aantasting van de individuele vrijheden.

Van alle Nederlandse Europarlementsleden stemmen volgens het onderzoek de PvdA'ers verreweg het meest pro-Europees. De CDA'ers zijn net iets meer Europees gezind dan de VVD'ers. Ronduit verrassend is dat de VVD'ers, die nationaal eurosceptisch zijn, in Europa meer Europees gezind zijn dan D66. Verreweg het meest eurosceptisch is de SP.
bron: nownieuws.nl - 7 juni 2004

--------

Ik stem Partij voor de Dieren. ::jaja::  Dan weet ik tenminste waarvoor ik stem en geef ik een duidelijk signaal af naar alle andere partijen. En Europa gaat toch bijna alleen maar over landbouw (en dus over dieren). Stemmen op een gangbare partij die veel andere mooie dingen belooft heeft voor mij weinig zin, omdat ze die bij voorbaat toch niet waar kunnen maken.



« Laatst bewerkt op: 7-06-2004, 12:17:38 door Malcolm »

Offline Kukai

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #191 Gepost op: 7-06-2004, 12:17:32 »
Dit artikel beschrijft alleen het onderzoek naar Nederlandse europarlementariërs. Ben ook wel benieuwd naar het stemgedrag van o.a. de fransen en italianen!
 :)
“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #192 Gepost op: 7-06-2004, 16:50:18 »
 
 
  Sasha verwond fan tijdens optreden

Zijn plaat sloeg al voor de derde keer over en dit frustreerde DJ Sasha zo erg dat hij uit kwaadheid de plaat tegen het dak van een club in Cardiff (Wales) gooide. Het vinyltje ketste echter terug... recht in het gezicht van een meisje dat in het publiek stond. Het meisje raakte licht gewond.



Sasha was zo geschrokken van het incident dat hij besloot niet meer verder te draaien, tot teleurstelling van het publiek.
Op zijn website legt hij uit: 'Het incident greep me zo aan dat ik gewoon niet meer verder kon draaien. Daarom werd het een korte set. Het spijt me.'




Geplaatst op: 07-06-2004
 
 
id-t.com
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #193 Gepost op: 7-06-2004, 16:50:54 »
Ontrouw genetisch bepaald

Genen bepalen mogelijk deels of iemand ontrouw is aan zijn of haar partner. Dit blijkt uit een Britse studie onder tweelingen aan het Thomas Hospital in Londen. Dit meldde de BBC op maandag.



De studie is uitgevoerd onder vrouwen. Als de ene helft van de tweeling ontrouw was of was geweest, bleek dat haar zuster circa 55 procent kans had eveneens de echtelijke geloftes te breken. Vooral identieke tweelingen, met identieke genen, trokken wat dat betreft samen op. Overigens zou volgens de BBC slechts 23 procent van alle vrouwen ontrouw zijn aan hun partner.

De genen zijn volgens de leider van het onderzoek, Tim Spector, echter zeker niet allesbepalend voor overspelig gedrag. Ook sociale factoren spelen een belangrijke rol. Daarnaast is het volgens Spector niet zo dat er bepaalde "ontrouw-genen" bestaan. Het zou eerder gaan om een combinatie van erfelijke factoren, zoals onder meer de neiging om risico's te nemen.

Volgens psychologen is het overigens erg moeilijk te bepalen welke aspecten van iemands gedrag genetisch zijn bepaald en welke zijn aangeleerd. De BBC citeert een deskundige die zegt dat als een kind ziet hoe zijn moeder zijn vader ontrouw is, dat kind mogelijk een grotere kans heeft later zijn partner ook te bedriegen omdat het denkt dat relaties nu eenmaal zo zijn.






Geplaatst op: 07-06-2004

id-t.com
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #194 Gepost op: 7-06-2004, 20:23:19 »
Marianne Thieme's dierbare wereld

Volgens opiniepeilingen zou de lijsttrekster van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme (32) het bij de Europese verkiezingen goed kunnen doen. Over haar strijd voor het recht van het dier op een normaal leven, haar gevecht tegen de bio-industrie en de gemakzuchtige consument.

DOOR ALLARD BESSE

Bent u zo onzeker dat u uw titel meester (mr.) op de kaft van uw boek De eeuw van het Dier heeft gezet? Bang dat ze u anders niet serieus nemen?
'Nee hoor, allesbehalve last van onzekerheid. Ik zet op deze manier direct mijn achtergrond neer. En het is functioneel, want ik kom op voor de rechten van het dier. Je moet je kracht inzetten. De meeste mensen denken bij het opkomen voor dierenrechten dat dat voor vrouwen is met een konijn op schoot. Maar het is een serieuze aangelegenheid. En het boek gaat ook over mij; jurist, moeder en beleidsmedewerker van Bont voor Dieren.'

En daarom staat u ook zo pontificaal op de omslag?
'Dat is tegenwoordig nodig in de politiek. De partij heeft een gezicht nodig. En dat gezicht ben ik. Deze beweging en ik zijn verweven. Het is mijn gedachtegoed. Ik laat me voeden door anderen. En zij zeggen: zonder jou heeft de partij geen gezicht. Ik ben medeoprichter, het motortje, woordvoerder, organisator en voorzitter.'

Is dat misschien ook niet de zwakte van de partij
'Je moet een gezicht hebben, anders wordt het verwarrend. Je kunt niet met z'n allen voor in de bus zitten. Er zijn veel vooroordelen over milieu-en dierenbeschermers, dat het van die geitenwollensokken-types zijn die op basis van emoties handelen. Ik probeer dat vooroordeel weg te werken.'

Hoe ziet dat gezicht er uit?
'Passioneel, iemand die de wereld een beetje mooier wil maken, een idealist met praktische oplossingen. In die mooiere wereld zijn de belangen van mens en dier niet langer strijdig aan elkaar. Het is een kwestie van het leven anders inrichten, waardoor er minder dood en verderf zal zijn. Een wereld waarin het primaat van de economie niet overheerst. We zagen aan de tak waarop we zitten. En dat probeer ik stoppen.'

Welke beelden heeft u bij die mooiere wereld?
'Geen grootschalige stallen, geen industrie met opgesloten levende wezens. Een eerlijke voedselverdeling. In de derde wereld hebben ze geen eten omdat wij hun graan stoppen in onze bio-industrie zodat wij aan onze 'lekkere trek' in een stukje vlees kunnen voldoen. Ik zie kleinschalige landbouw met dieren in de wei. En dit beeld is zeer realistisch. We zullen wel die kant op moeten. De intensieve landbouw kan niet blijven bestaan, want die drijft kunstmatig op Europese subsidies. Bovendien is het ook ethisch niet te handhaven. Door het dierenleed en de dierenziektes die nu zichtbaar zijn geworden, willen mensen niet meer dat er op deze wijze met dieren wordt omgegaan. Dit gaat de eeuw van het dier worden. Als boeren nog rendabel willen zijn, moeten ze gaan concurreren met kwaliteitsproducten uit biologische landbouw en veeteelt.'

U bent zelf sinds uw 23-ste vegetarier, terwijl u al op jonge leeftijd door uw ouders werd gewezen op de bio-industrie. 'n Beetje late 'bekering?
'Dat ging geleidelijk. Ik dacht; ik hou van dieren, respecteer ze en eet ze toch op. Eerst stopte ik met eten van vogels, toen runderen en vervolgens varkens. Dat is raar, alsof het een minder erg is dan het andere. Dus vroeg ik me meer en meer af: waarom eet ik ze?'

En?
'Dat was natuurlijk vanwege de menukeuze van de omgeving die het gemakkelijk maakte, het patroon waar je in zit.'

Vond u vlees misschien lekker?
'Ja, inderdaad, ik vond het lekker, ik was een behoorlijke vleeseter in mijn tienerjaren.'

En? Schaamt u zich daar nu voor?
'Nee, dat niet, maar ik vraag me wel af hoe ik zolang vlees uit de bio-industrie heb kunnen eten.'

Hoe kwam dat?
'Ik was er gewoon niet mee bezig. Wel met 'puberen' en studie. Het was een periode waarin ik me meer richtte op de vraag hoe ik later veel geld kon verdienen, carriere zou kunnen maken. Het waren de televisiebeelden van de zeehondenjacht die bij mij de omslag brachten. Maar voor alle duidelijkheid; we zijn geen partij van vegetariers. Ik vind dat iedereen voor zich moet afwegen of hij het laten doden van dieren terecht vindt om zijn eigen lekkere trek voor vijf minuten te stillen.'

Deze woorden gebruikt u wel vaker. Meestal letterlijk.
'Ja, dat klopt, want dit wil ik vertellen. Het is mijn boodschap.'

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #195 Gepost op: 7-06-2004, 20:24:07 »
Ook andere politieke partijen pikken hun graantje 'dierenleed' mee, zoals onlangs bij het seksueel misbruik van dieren.
'Dan schreeuwen partijen als de LPF en het CDA moord en brand. Vreselijk die dubbele moraal, want dat zijn de meest dieronvriendelijke partijen die er zijn. Ze zijn niet voor dieren,maar tegen viezeriken. Alles wat de afgelopen jaren was bereikt om het dierenwelzijn in de bio-industrie te verbeteren, is door die partijen van tafel geveegd. Wind ik me mateloos over op. Het CDA zegt te staan voor compassie, medeleven met wat geschapen is en rentmeesterschap. Maar ze interpreteren dat als exploiteren en misbruiken.'

Hoe actief verzet u zich bij geweld tegen dieren?
'Als ik zie dat paarden met geweld veewagens in worden gedreven, dan ik voel ik me machteloos en schieten de tranen in de ogen. En dan zou ik zo iemand wel iets kunnen aandoen. Maar wij zijn niet een stelletje idioten dat geweld gebruikt. Ik wijs geweld principieel af. Wij dierenbeschermers vinden het vreselijk om gedemoniseerd te worden. Ik respecteer het leven en het recht daarop. Van den Brink van de LPF, Oplaat van de VVD en Schreijer-Pierik van het CDA proberen zelfs gewone collectanten van de dierenbescherming te criminaliseren, inspelend op angstgevoelens. Alsof dierenbeschermers gevaarlijk sujetten zijn. Zij verdedigen als varkens-of kippenboer hun eigen commerciele belangen.'

Misschien komt dat door de werkrelatie tussen u en Volkert van der G., die Pim Fortuyn heeft vermoord.
'Ik heb telefonisch met hem te maken gehad, omdat ik bij Bont voor Dieren werk en hij juridische procedures voerde voor Milieuoffensief tegen nertsenfokkers. Ik gaf hem informatie over uitbreidingen van fokkerijen.'

Steeds als dit ter sprake wordt gebracht wordt u giftig.
'Wat me opvalt, is die steeds terugkerende interesse in dat onderwerp, terwijl bijna niemand me iets vraagt waar het nu eigenlijk omgaat. We zitten in een tijdperk met de grootste massale slachting van levende wezens ooit. Ik vind het heus niet erg om over dit onderwerp te praten, maar ik vind het wel stuitend dat het alleen daar over lijkt te gaan. Als een bakker een moord begaat, bestaat de hele bakkerijsector toch ook niet uit moordenaars?'

bron: AD - 5 juni 2004


Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #196 Gepost op: 8-06-2004, 16:17:23 »
Europa laks met milieu
door Gijs Moes

Massale vissterfte en lekkende vuilnisbelten zijn zeldzaam geworden in de Europese Unie. De Europese burgers vinden het milieu ook niet meer zo belangrijk als vroeger: in de verkiezingscampagne komt het niet aan de orde. Maar ondertussen neemt het vervuilende transport in Europa almaar toe en blijft de opwekking van duurzame energie achter.

Christine Röckmann, een stagiaire bij de Europese Commissie, schraapt tijdens een forum over het Europese milieubeleid in Brussel haar moed bij elkaar en zegt: ,,Ik ben geschokt door het energiegebruik bij de commissie zelf. Het licht achter je uitdoen en papier aan twee kanten gebruiken zijn misschien kleine bijdragen, maar je moet wel zelf ergens beginnen.''

Catherine Day, de hoogste Europese milieu-ambtenaar, kan de kritische stagiaire slechts gelijk geven. ,,Dat gaat veranderen'', belooft ze. Het is tijdens de 'Green Week' in Brussel, een jaarlijks evenement rond het Europese milieu, de zoveelste plechtige belofte. Mooie woorden en goede voornemens zijn hier meer te horen dan concrete plannen om natuur en milieu in Europa te behouden.

Natuurlijk, de landbouw is in Europa in de afgelopen decennia veel schoner geworden en de tijd is voorbij dat de industrie lukraak afvalstoffen kon lozen. Maar ondertussen is de vervuiling door transport en mobiliteit alleen maar gegroeid. De politiek legt een kleine groep als de boeren en zelfs het bedrijfsleven gemakkelijker dwingend strenge normen op, dan dat zij het gedrag van álle burgers aanpakt. Daarom hameren Day en haar baas, eurocommissaris Margot Wallström, voortdurend op de eigen verantwoordelijkheid. ,,Wíj creëren het milieuprobleem'', zegt Wallström. ,,De vervuiling door grote installaties is gestopt, nu ligt het aan onze levensstijl. We moeten ons gedrag veranderen als het gaat om transport en consumptie.''

Want de rivieren en meren mogen in Europa de laatste dertig jaar wel schoner zijn geworden, net als de bodem en de lucht, de milieuproblemen zijn daarmee nog lang niet verdwenen. En die problemen staan misschien verder van de burger, ze raken hem wel degelijk. Zo schrijdt de klimaatverandering, veroorzaakt door broeikasgassen zoals CO2, voort. Europa is redelijk op weg met het terugdringen van de CO2-uitstoot, zoals afgesproken in het Verdrag van Kyoto, maar het is nog maar zeer de vraag of de doelstelling ook gehaald wordt. Uiterlijk in 2012 moet de uitstoot met 8 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990.

Day illustreert het concrete belang dat achter deze cijfers schuilgaat. ,,Als er straks woestijnen ontstaan in Zuid-Europa, schaadt dat ook de economie. Als de zeespiegel gaat stijgen, moeten heel veel mensen verhuizen. Hittegolven, zoals vorig jaar in Frankrijk, zullen steeds vaker voorkomen en de malariamug rukt op.'' De schade door klimaatverandering in Europa is gestegen naar meer dan 10 miljard euro per jaar, aldus een recent rapport van de het Europees milieu agentschap (EEA). Maar de belangstelling voor milieuproblemen blijft lauw, ook in de campagne voor de Europese verkiezingen van donderdag, en dat is Day een doorn in het oog. ,,We proberen de link duidelijk te maken tussen het milieu en gezondheid, bijvoorbeeld in het toenemen van kankergevallen, van allergieën en van astma.''

De complexe keuzes van de Europese burger botsen het meest in de mobiliteit: Iedereen ergert zich aan files, maar bijna niemand wil de auto laten staan. En dat de sterke toename van het wegtransport een direct gevolg is van alledaagse keuzes in de winkel, laten niet veel consumenten tot zich doordringen. ,,De emissies van broeikasgas door het transport stijgen alleen maar'', zegt Day. ,,De motoren worden schoner, maar er komen er wel steeds meer van.'' Het aantal auto- en vrachtwagenkilometers groeit al jaren sneller dan de economie.

Eigenlijk is mobiliteit te goedkoop, stelt de commissie. ,,Het gebruik van de wegen wordt niet echt betaald'', zegt Day. ,,We proberen meer goederen over het spoor te laten vervoeren, maar dat is erg moeilijk omdat de trucks alleen maar goedkoper worden.'' Beprijzen van het vervoer, zoals een kilometerheffing, zou dus logisch zijn. Maar zo'n maatregel zal er op Europees niveau niet snel komen, zeker niet na de problemen in Duitsland met het invoeren van een heffing voor vrachtwagens. En een Europese ecotaks is al helemaal niet haalbaar, beseft ook Day -hoe graag ze dat ook zou willen.

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #197 Gepost op: 8-06-2004, 16:18:06 »
Het doorberekenen van milieuschade zou veel veranderen, beklemtoont ook commissaris Wallström. De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re heeft berekend dat de gezondheidsschade van het gebruik van chemicaliën in de industrie wereldwijd jaarlijks 150 miljard euro bedraagt. ,,Maatregelen om het gebruik van chemicaliën te beperken lijken misschien duur'', zegt Wallström, ,,maar de lasten van dat gebruik zijn veel hoger.'' Probleem is natuurlijk wel dat die lasten nu vooral voor de consument en de overheid zijn. Wallström wil de industrie voor de kosten laten opdraaien. Maar hoe? Het antwoord moet zij nog schuldig blijven.

De Europese Unie worstelt nu al jaren met een richtlijn die het gebruik van chemicaliën, waarvan de gevolgen voor de volksgezondheid nog niet bekend zijn, aan banden moet leggen. De industrie verzet zich hevig tegen het voorschrift om van 30000 chemicaliën de werking te inventariseren. ,,De grote bedrijven krijgen nu erg veel gehoor bij de regeringen'', zegt Day. Wallström heeft onlangs laten testen welke schadelijke chemicaliën er in haar eigen lichaam zitten. Dat bleken er 28 te zijn- waaronder pcb's en pesticiden-en die stoffen heeft ze via borstvoeding ook aan haar kinderen doorgegeven. ,,Dat was toch niet de erfenis die ik in gedachten had.''

In de tweede helft van dit jaar is het aan de Nederlandse regering om de besprekingen over de chemicaliën-richtlijn vlot te trekken. Maar voor staatssecretaris Van Geel (milieu) is het geen topprioriteit tijdens het Nederlandse voorzitterschap. ,,Nederland heeft niet de illusie dat het op dit terrein veel kan bereiken'', aldus de Europese milieu-ambtenaar H. Stielstra. Van Geel richt zijn energie vooral op de dieselmotoren, die veel te veel roet en kleine deeltjes uitstoten. Hij wil de automobielindustrie daarom nog strengere eisen opleggen.

,,In Europa sterven ieder jaar 200000 mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling'', aldus de staatssecretaris. Hij wil ook kijken naar de uitstoot door vliegtuigen en schepen. Die laatste stoken vaak zware olie, die ze slecht verbranden, zodat de vervuiling relatief veel groter is dan bij andere vormen van transport. En voor schepen zijn nog helemaal geen richtlijnen.

De luchtvaart, met haar goedkope kerosine, is een verhaal apart. Wallström is in gesprek met de sector, om ook die CO2-uitstoot onder te brengen in het systeem van emissiehandel. Vanaf 1 januari moeten bedrijven emissierechten gaan kopen en verkopen, zodat ze belang krijgen bij het terugdringen van uitstoot van broeikasgassen. Dat is een onderdeel van de maatregelen om de Kyoto-doelstelling te halen. De luchtvaart doet nog niet mee aan de emissiehandel, en Van Geel lijkt niet van ambitie te bruisen om daar verandering in te brengen.

Zo werken de commissie, het dagelijkse bestuur van de EU, en Nederland, dat het komend halfjaar Europees voorzitter is, langs elkaar heen. Dat is een veel voorkomende hindernis bij de aanpak van problemen die de Europese landsgrenzen overschrijden. Het Nederlandse voorzitterschap wordt bovendien geremd door het aantreden van een nieuw europarlement en een nieuwe commissie, wat veel besluitvorming zal ophouden. Europees milieu-ambtenaar Stielstra vat de mogelijkheden kort samen: ,,Nederland is tamelijk beperkt in wat het kan bereiken, of het nu hoog of laag springt.''

Ondertussen zijn veel Europese lidstaten laks met de milieumaatregelen die ze zelf moeten nemen. Landen als Frankrijk, Italië en België hebben hun bijdrage aan de Kyoto-maatregelen nog altijd niet ingeleverd. Wallström dreigt met strafmaatregelen, want ook de lidstaten moeten hun gedrag veranderen.

Trouw - 8 juni 2004

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #198 Gepost op: 9-06-2004, 18:43:13 »
Trein botst met boot
Een trein heeft woensdagmiddag rond half twee tussen de Groningse plaatsen Bedum en Stedum een botsing gehad met een schip. Volgens de railverkeers- leiding gaat het om een uniek voorval.

Donner komt met alternatieven voor celstraffen
DEN HAAG - Geen resocialisatie meer voor kortgestraften, een sober regime voor bepaalde groepen gedetineerden en vaker elektronisch huisarrest. Het zijn enkele van de maatregelen die minister Donner (Justitie) gaat nemen om veroordeelden effectiever en goedkoper te straffen.

Dat heeft de bewindsman woensdag geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Ondanks de uitbreiding van het aantal cellen blijven er ernstige tekorten. Dat komt doordat het aantal celstraffen sinds 1997 is toegenomen met 40 procent en het aantal taakstraffen is gestegen van ongeveer 15.000 in 1995 tot 31.000 in 2003.

Naast alternatieve straffen wil Donner bekijken of sommige groepen niet ten onrechte in het strafrecht zijn beland. Hij denkt daarbij aan psychiatrische patiënten, verstandelijk gehandicapten, illegale vreemdelingen en verslaafden. Voor deze groep moeten andere voorzieningen worden getroffen.

Gedetineerden die een lange straf uitzitten mogen pas resocialeren als uit een grondige risicotaxatie blijkt dat dit ook kans van slagen heeft. Ook bekijkt Donner of het mogelijk is gevangenen een deel van hun straf buiten de gevangenismuren te laten uitzitten. Verder ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor de meermanscel bij het oplossen van de capaciteitsproblemen.


bron: de telegraaf.nl

Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #199 Gepost op: 9-06-2004, 18:44:43 »
Supers ruilen grote namen in voor huismerken
DONGEN - Supermarkten ruilen hun merken steeds vaker in voor 'private labels' (huismerken). Sinds 2002 is het aanbod van huismerken met ongeveer 8 procent toegenomen. Het aanbod van de merken is juist met 3 procent gedaald. De prijzenslag in de supermarktwereld heeft dit proces verder versterkt.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van het bureau Information Resources. Het bureau houdt de scanningsgegevens van het gros van de Nederlandse supermarkten bij. Met huismerken kunnen supermarkten zich onderscheiden van de concurrentie. Bovendien onttrekken ze zich daarmee aan de prijzenslag, omdat een prijsvergelijking maken veel moeilijker is.

Volgens onderzoeker Ronald Laureijsen van Information Resources heeft het huismerk vooral de afgelopen zes maanden een flinke spurt gemaakt. " Gezien de ontwikkelingen in de markt denk ik dat het nog niet is afgelopen. Vooral Edah heeft bijgedragen aan de groei. Albert Heijn is van oudsher een bedrijf dat veel huismerken voert."

De Supermarkten zijn de prijzenslag in oktober vorig jaar begonnen. Marktleider Albert Heijn wilde verloren klanten terughalen en verlaagde daarom de prijzen van een dikke duizend artikelen. De rest volgde snel om het prijsverschil tussen de marktleider en zichzelf weer op het niveau van voor de prijsverlagingen te brengen.


Bedreigde zebra geboren in Artis
AMSTERDAM - In de Amsterdamse dierentuin Artis is vrijdag een zebra geboren. Het is een vrouwtje en ze heet Shewa, maakte de dierentuin woensdag bekend. Het gaat om een Grévy-zebra, een bedreigde soort die uit zijn oorspronkelijke leefgebied is verdwenen en alleen nog voorkomt in natuurreservaten in Afrika.

De Grévy-zebra is de grootste zebrasoort en onderscheidt zich van andere zebra's door opvallend grote oren en smalle strepen. Shewa is vernoemd naar een historisch koninkrijk in Ethiopië waar de Grévy-zebra's van nature voorkwamen. Ze is het eerste jong van moeder Azizi en vader Fonz. Woensdag maakte ze haar eerste stapjes buiten op de Afrika Savanne in Artis.

De dierentuin doet mee aan een internationaal fokprogramma om deze beschermde soort voor uitsterven te behoeden. In het voorjaar is zebra Zora van een veulen bevallen, maar die werd doodgeboren. De laatste levende zebra werd geboren in juni 1995, maar deze hengst leefde maar vijf maanden. Naast Shewa, Azizi en Fonz lopen nog drie vrouwtjes rond in Artis.

bron: telegraaf.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!