Auteur Topic: Nieuw TV-seizoen  (gelezen 10907 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Nieuw TV-seizoen
« Reactie #40 Gepost op: 25-03-2005, 10:08:41 »
Reinout Oerlemans tekent vandaag een 3-jarig contract bij de TROS. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Oerlemans gaat aan de slag als presentator, daarnaast zal zijn productiemaatschappij Eyeworks nieuwe programma’s ontwikkelen voor de publieke omroep. Zijn talkshow Pulse, de tegenhanger van De TV Show, verhuist waarschijnlijk mee naar de Grootste Familie van Nederland. Ivo Niehe (TROS) stopt dit jaar met zijn TV Show.

Met de overstap komt na vijftien jaar een einde aan Oerlemans carrière bij RTL 4, waar hij begon als Arnie in GTST. Later presenteerde hij programma’s als Heartbreak Hotel, Wedden dat en Idols en leverde Eyeworks onder meer De Bauers, Jensen, Typisch Tachtig, De 10 en De modepolitie. Naar verluidt vindt Eyeworks dat het niet voldoende programma’s kwijt kan bij RTL.


Vanaf 7 mei brengt Yorin iedere zaterdag om 17:30 het nieuwe programma Yorin Entertainment. Yorin Entertainment geeft de kijker informatie en nieuwtjes over films, video’s, cd’s, dvd’s, games en festivals. Iedere week wordt het programma vanaf een locatie gepresenteerd 'waar een fervente muziek- of filmliefhebber ook zou willen zijn', zoals bijvoorbeeld bij de première van een grote film. Ook krijgt de kijker een blik achter de schermen bij de diverse evenementen


Vanaf maandag 23 mei komt BNN met een nieuwe reeks afleveringen van The Bridget Triangle, geproduceerd en gepresenteerd door Bridget Maasland (foto).

In deze nieuwe serie reist Maasland met een serie bekende Nederlanders door Argentinië om meer te weten te komen over hun persoon.

Deze reeks reizen onder andere Ronald Giphart en Daphne Bunskoek, Guus
Meeuwis en Bastiaan Doesburg, Ellen ten Damme en Def P, Sebastiaan
Labrie en Saskia Mulder en Eva Duijvenstein en Caro Lensen mee met Bridget.

In de voorgaande reeks tourde Maasland met bekende Nederlanders door de Verenigde Staten. Met 521.000 kijkers startte deze reeks op 8 maart 2004. Eind april eindigde de eerste reeks alweer. Toen zaten er nog 334.000 kijkers voor de buis voor het programma.

Maandag 23 mei brengt BNN tevens een nooit eerder vertoonde aflevering van De Stalkshow met Bart de Graaff en Inge de Bruijn.


Vanaf aanstaande vrijdag kan Jan Smit een nieuw hoofdstuk aan zijn succesvolle carrière toevoegen: een eigen realitysoap met als titel Gewoon Jan Smit bij de TROS om 21:00 op Nederland 2.

"In deze 10-delige soap is goed te zien hoe populair Jan inmiddels is in binnen- en buitenland", aldus een woordvoerder van de TROS vandaag. "De tegenstellingen tussen zijn 'sterren'-leven en zijn 'doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg' -Volendamse leven met zijn familie en vrienden zijn oprecht en opzienbarend."

Jan verwierf grote bekendheid als Jantje Smit, toen hij met zijn nummer 'Ik zing dit lied voor jou alleen', van niets op nummer 1 kwam. Negen jaar later is Jan 200 dagen per jaar onderweg om op te treden in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. Jan Smit woont met zijn zussen bij zijn ouders thuis in Volendam. In het buitenland slaapt Jan in hotels.

Carlo Boszhard tekent vandaag bij RTL Nederland een nieuw éénjarig contract, met een optie voor nog eens drie jaar. Carlo is bij RTL 4 momenteel te zien met drie programma's. Naast Life & Cooking, presenteert hij ook het wekelijkse spelprogramma Win't & In't en het maandelijkse Staatsloterij Live.

Carlo: "Ik ben ontzettend blij dat ik mijn huidige contract heb kunnen verlengen bij een zender die zoveel vertrouwen in mij heeft. Ik heb een prachtig pakket met programma's dat ik ook nog eens kan combineren met mijn theaterwerkzaamheden."

Ook Fons van Westerloo (CEO RTL Nederland) is enthousiast over de contractverlenging: "Carlo stond hoog op onze lijst van presentatoren die wij sowieso niet wilden laten gaan. Hij is een breed en ervaren talent dat al jaren succesvolle programma's bij ons maakt. Daarnaast is het ook een bijzonder innemende persoonlijkheid."

Directeur Televisie van RTL Nederland, Leo van der Goot: "Carlo is uitermate veelzijdig. Bovendien voelen we met hem niet alleen een professionele, maar ook vriendschappelijke band. Carlo is onmisbaar in ons hechte RTL-gezin."
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Nieuw TV-seizoen
« Reactie #41 Gepost op: 25-03-2005, 10:08:59 »

Tijdens ‘Het Nationale Verkeersexamen 2005’, zondag vanaf 21.00 op SBS 6, zullen politieagenten, wegenwachten, taxichauffeurs, koeriers, buschauffeurs en rijschoolhouders het tegen elkaar opnemen. Net als de kijkers thuis, die mee kunnen doen via internet en sms, maken zij een officieel theorie-examen. Ook vier bekende Nederlanders doen in de studio mee aan het theorie-examen. Als ze daarvoor slagen stappen ze in de lesauto om live het praktijkexamen af te leggen. Ton van Royen en Milika Peterzon presenteren de avondvullende show. Het overige deel van het studiopubliek bestaat uit lezers van de Kampioen die de verkeerstest in het maartnummer juist hebben ingevuld. Naast het studiopubliek kunnen ook de kijkers thuis meedoen met het officiële theorie-examen.
De bekende Nederlanders die dit jaar meedoen zijn oud-‘Big Brother’-deelneemster Kelly, rapper Ali B., Marc van der Linden (hoofdredacteur Weekend) en dartsster Mieke de Boer. De vier BN’ers die tijdens de uitzending slagen voor hun theorie-examen gaan na ‘Hart van Nederland’ samen met een examinator de lesauto in om het praktijkexamen af te leggen. Via kleine camera’s die worden opgehangen in de auto’s zullen de verrichtingen van de BN’ers live te zien zijn.


Nieuwslezer Philip Freriks krijgt misschien een rol als presentator van een uitgebreid achtuurjournaal op zondagavonden. Op dit moment kent het NOS Journaal op zondag om 20.00 uur een bulletin van ongeveer tien minuten, maar de leiding speelt met de gedachte dat uit te breiden naar ruim twintig minuten.

Als die nieuwe opzet doorgaat wil hoofdredacteur H. Laroes het bulletin laten presenteren door Freriks. Die is op dit moment een van de presentatoren van de achtuurjournaals op de overige dagen, maar stopt daar na dit jaar mee. Hij wordt dan opgevolgd door Charles Groenhuijsen, die terugkeert van zijn correspondentschap in de VS. ANP

(http://mediakrant.web-log.nl/)
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Nieuw TV-seizoen
« Reactie #42 Gepost op: 25-03-2005, 10:09:09 »
Talpa's TV zender die in augustus van start gaat met sport en entertainment is op zoek naar een naam. Kijkers kunnen vanaf zaterdag a.s. via SMS een suggestie doen. Dan start tijdens Roemenie-Nederland een campagne om de prijsvraag voor de naam (AD).

Hier alvast een paar suggesties:

Nickelodejohn
TROS
Nederland 4
MAX TV
TV10

Wie weet er meer ?!

UPDATE : Op de website www.denieuwezender.nl staan vanaf vrijdagmiddag de voorwaarden waaronder een SMS naar het nummer 5050 kans maakt. De beste naam wordt half april bekend gemaakt en de bedenker wint een prachtige auto, een Hyundai Tucson (Talpa persbericht).


RTL-presentator Beau van Erven Dorens wordt niet door één persoon opgevolgd. Een pool van presentatoren gaat binnenkort het programma RTL Boulevard mede aan elkaar praten. Dat liet een woordvoerder van RTL Nederland zondag weten.

Een van de presentatoren uit de pool is John Williams, bekend van het programma Lijn 4. Het is nog niet bekend, wanneer de veranderingen hun beslag krijgen maar het zal niet lang gaan duren, zei de woordvoerder. Beau van Erven Dorens maakte december vorig jaar bekend dat hij wilde stoppen als presentator van het succesvolle televisieprogramma.

Albert Verlinde, als onderdeel van wat ook wel als het gouden duo in de televisiewereld wordt gezien, blijft Boulevard wel presenteren (ANP).

De verwachting is overigens dat Beau van Erven Dorens per 1 april stopt.


Het gaat nu snel. En het ruime tijd geleden hierboven opgestelde programmaschema van Talpa lijkt steeds verder ingevuld te worden. In de Telegraaf meldt Ivo Niehe dat hij tot 1 januari een reeks van TV shows afmaakt voor de TROS. Daarna zal hij eerst zijn ideeen aan John de Mol voorleggen. Niehe meldde dat de TV Show ten kantore van Talpa al op vrijdagavond in het schema was gezet. Maar dat ging hem iets te snel.

Het rijtje sterren van Talpa tot op heden:

Linda de Mol (ex TROS)
Caroline Tensen (ex TROS)
Ivo Niehe (a.s. ex TROS)
Harm Edens (ex TROS)

Verwacht worden ook nog Wendy van Dijk en Jack van Gelder. Wat gelijk de vraag oproept of John de Mol geen seniorenzender aan het bouwen is op deze manier. Al de programma's van deze sterren hebben veel kijkers, maar wel voornamelijk onder de ouderen. Maar o ja, dat was het.. Talpa gaat de 20-49 ziekte doorbreken.

Verder meldt De Telegraaf overigens dat Pulse waarschijnlijk van RTL4 naar de TROS verhuist.

http://tvformats.web-log.nl/
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!