Auteur Topic: Olympisch Dagblad  (gelezen 9641 keer)

Online Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Kentucky Fried Splinter
Re: Olympisch Dagblad
« Reactie #20 Gepost op: 19-02-2006, 12:48:47 »
welke shop dan ???
De olympische shop (zie de bar..... ::rofl::)
Kippig. En nog doof óók!

Offline Bakkertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Olympisch Dagblad
« Reactie #21 Gepost op: 20-02-2006, 20:30:40 »
Veldkamp kondigt afscheid aan

ROTTERDAM - Bart Veldkamp bergt na een schaatscarrière van twintig jaar definitief zijn schaatsen op. De olympische 10 kilometer in de Oval Lingotto op vrijdag 24 februari zal de laatste wedstrijd voor de schaatsbelg zijn.

Veldkamp doet voor de vijfde maal mee aan de Olympische Spelen en dwong deelname aan de langste afstand af tijdens een uitstekend verlopen 5 kilometer, die hij afsloot met een dertiende plaats in een tijd van 6.32,02 minuten.


Albertville 1992

De winnaar van het Olympisch goud op de tien kilometer van de Olympische Spelen van Albertville in 1992 begon zijn internationale schaatsloopbaan in 1986 met deelname aan een interlandwedstrijd in Warschau. In dat jaar won hij ook zijn eerste wedstrijd op natuurijs.

EK Allround

Na zijn selectie voor de toenmalige kernploeg in 1988, behaalde Veldkamp in 1990 met de Europese titel allround zijn eerste internationale prijs. Twee jaar later volgde Olympisch goud op de tien kilometer in het Franse Albertville en weer twee jaar later Olympisch brons op dezelfde afstand in het Noorse Lillehammer.

België

In 1995 besloot Veldkamp over te stappen naar de Belgische bond en werd twee jaar later genaturaliseerd tot Belgisch staatsburger. Voor de zuiderburen veroverde hij in het Japanse Nagano in 1998 de eerste schaatsmedaille ooit, door op de tien kilometer als derde te eindigen.

Salt Lake City

Na in Salt Lake City aanvankelijk te hebben verklaard dat het zijn laatste Olympische Spelen waren en te zullen stoppen, kwam de Hagenaar toch weer terug op zijn besluit. Met steun van onder meer het Belgisch Olympisch Comité, begon de 38-jarige schaatsveteraan met de voorbereidingen op zijn vijfde Olympische Spelen.

bron: www.nu.nl
Altijd blijven lachen wat er ook gebeurd, al is het van de zenuwen!