Auteur Topic: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal  (gelezen 47791 keer)

Offline Daisy

 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #300 Gepost op: 15-08-2019, 21:03:59 »
AFLEVERING 17

Het wordt tijd om langs te gaan bij mama. Het is al veel te lang geleden. Wellicht dat zij weet waar broer Nieky uithangt. En wat er met de rest van het dorp aan de hand is.

17 februari 2018 - Berlijn
Molcrazy, Nieky en TimvDons arriveren in Berlijn. Nieky: "Nog 500 meter .... 400 meter ... 300 meter .... ja stop maar hier." TimvDons: "Nou hier is niet veel te beleven." Molcrazy: "Ideale plek om wat te verstoppen. Uitstappen heren, we gaan." Mitchkox en Vieffan kijken het van een afstandje aan. Wat ze niet doorhebben, is dat er nog iemand is gearriveerd ... WouterV. Gebeld door Molcrazy met het wisselgeld voor de drugs.

Molcrazy belt aan bij het huis. Daisy doet open: "Dat is verrassend. Molcrazy. Lang geleden." Molcrazy: "Daisy ... jou had ik niet verwacht. Waar is Jann?" Daisy: "Die is verhinderd. Maar ik weet waarvoor je komt. Ik zie dat je Nieky en TimvDons meegenomen hebt." TimvDons: "Wie bent u?" Daisy: "Dat wil je niet weten. Ga maar zitten in de woonkamer. Heb je het geld bij je Molcrazy?" Molcrazy: "Dat is onderweg." Mitchkox en Vieffan hebben zich naar de achterkant van het huis begeven. Mitchkox: "Hier een staat een klein raampje open. Ik duw je naar binnen." Vieffan gaat op de schouders van Mitchkox staan en klimt naar binnen. Vanuit binnenuit opent ze een deur en Mitchkox sluipt naar binnen.

De bel gaat. Daisy: "Zozo, meneer WouterV himself." WouterV: "Ik heb begrepen dat hier iets interessants te vinden is, dus hier ben ik." WouterV loopt naar binnen. "Dank voor je belletje Molcrazy, dat had ik niet verwacht." Molcrazy: "Deze kans kon ik niet laten lopen." Nieky en TimvDons kijken vanaf een afstandje toe. Nieky: "We moeten hier weg zien te komen." WouterV: "Nou, laat de drugsvoorraad maar zien." Daisy: "Ik wil eerst het geld zien." WouterV opent een tas. Daisy haalt er een stapel bankbiljetten uit en bekijkt deze eens rustig. Na ongeveer 30 seconden legt ze de stapel neer en loopt ze naar de hal. Ze opent voorzichtig de kelderkast. B&W: "Er komt iemand aan!" Daisy opent voorzichtig de deur. B&W ziet zijn kans schoon en sprint naar buiten. Net op dat moment sluipen Mitchkox en Vieffan de hal in. B&W knalt bovenop Vieffan en beiden vallen om. Vieffan: "B&W, jij hier?" Mitchkox ziet Daisy, in een reflex geeft hij haar een duw en sluit haar samen met Molière op in de kelderkast. Mitchkox: "B&W, verstop je in de keuken, dit is voor de volwassenen." B&W vestopt zich.

WouterV hoort het gestommel. Molcrazy: "Wat is hier ... " Mitchkox: "Europol, handen omhoog!" Achter Mitchkox staat Vieffan. Wouter: "Vieffan?! Kom hier." Vieffan kijkt om zich heen. Ze ziet Mitchkox, ze ziet Molcrazy en ze ziet WouterV. En Nieky en TimvDons waar ze ook wel een sporadisch contact mee had. Vieffan: "WouterV ... het spijt me ... ik." WouterV: "Jij ... heb je me alsnog verraden." Vieffan: "Nee, nee ... " Vieffan loopt achteruit. Hierdoor kan Molcrazy ongezien een pistool uit zijn achterzak halen. Molcrazy: "Mijn wraak zal zoet zijn." Molcrazy richt het pistool op Mitchkox ... en draait zich dan een kwartslag en richt het op WouterV ... "Voor Spechteke." Molcrazy haalt de trekker over en raakt WouterV in het hart." WouterV: "Molccc .... jij ..." WouterV hoest het bloed op. Molcrazy gaat boven WouterV staan. Molcrazy: "Die drugs kunnen me geen bal schelen. Jij hebt Spechteke omgelegd. Dat vergeef ik je nooit. Jij gaa .... " Maar Molcrazy kan geen woord uitbrengen, want hij wordt ook geraakt. Door Mitchkox. Vieffan gilt het uit.

Offline Daisy

 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #301 Gepost op: 15-08-2019, 21:09:19 »
Molcrazy stort ter aarde. WouterV hoest nog steeds bloed op. Mitchkox belt het alarmnummer. Mitchkox doet de handboeien om bij Molcrazy. Mitchkox: "Vieffan, houdt WouterV in de gaten, ik ga Daisy arresteren." Mitchkox denkt bij zichzelf dat hij de loterij heeft gewonnen. WouterV, Molcrazy en Daisy, allemaal op één dag. Mitchkox doet met getrokken pistool de kelderkast open ... daar staat Daisy, met een touw om de nek van Molière. Daisy: "Als je nu schiet, gaat hij er ook aan. Daisy geeft een flinke ruk aan het touw. Molière loopt al een beetje blauw aan. Mitchkox tilt zijn pistool op en loopt iets naar achteren. Daisy: "Neem me mee naar de drugs." Mitchkox: "Hoezo. DIe lagen toch hier?" Daisy: "Nee, twee van jouw hulpjes hebben die net meegenomen en .... " Daisy kan haar zin niet afmaken. Terwijl ze de kelderkast verlaat, wordt ze door Vieffan op het achterhoofd geslagen." Mitchkox: "Dat was een goede actie." Vieffan: "Dank je. Ik heb wel minder nieuws. Zowel Molcrazy als WouterV zijn gestopt met ademen." Op dat moment arriveren de ambulances en de heren worden ingeladen.

De lokale Europol tak arresteert Daisy en Molière en voert hen af. De Duitse politie helpt Mitchkox met het verzegelen van het huis. Mitchkox: "Dank je voor je hulp Vieffan. Stiekem dacht ik, toen jij hier met Molcrazy en WouterV stond ... je zal me toch niet verraden?" Vieffan: "Nee. De paar dagen die ik met Elise en Starlight heb doorgebracht, waren zo fijn, dat wil ik voor altijd. Je mag me best arresteren, ik heb misdaden begaan en ik wil boeten voor wat ik heb gedaan. Maar ik ben van plan mijn leven te beteren." Mitchkox: "Nou dat is fijn om te horen. Je zal er niet onderuit komen, maar ik wil best een goed woordje voor je doen in de rechtszaal. Maar dit onderzoek is nog niet klaar. Twee vogels, Nieky en TimvDons zijn immers gevlogen, met de drugs." Vieffan: "Hoe zou het met B&W zijn." Mitchkox: "Ik neem aan dat de Duitse politie hem heeft opgevangen." Maar de Duitse politie heeft geen B&W gezien. Mitchkox: "Waar is hij nu gebleven ... "

Nieky en TimvDons zitten in de auto. TimvDons kijkt op de achterbank. Een flinke lading drugs. Dit was niet het plan, maar de uitkomst is niet verkeerd. Naast de drugs zit er nog wat op de achterbank ... een iemand beter gezegd. TimvDons: "B&W, don't worry, je hebt niks van ons te vrezen." B&W heeft voorlopig geen keuze, dan het maar te geloven. Nieky: "Waar gaan we nu heen?" TimvDons: "Ik heb wel een idee."

Wordt vervolgd ....

En dat was Berlijn. WouterV en Molcrazy zijn afgevoerd. Overleven zij dit? Is de rol van Molière uitgespeeld? Ook Daisy zit nu in de bak. Kan ze vanuit de bak nog iets voor Jann betekenen? Wat moet B&W bij Nieky en TimvDons? En wat gaan Mitchkox en Vieffan nu doen?

Maar de allerlaatste vraag van vandaag is ... waar rijdt TimvDons heen?

A De gevangenis - waar hij Nieky inclusief de drugs van plan is te droppen.
B Hij rijdt naar het huis van Loezel om Nieky bij Europol te droppen ... en vindt daar geen Loezel, maar wel iets anders interessants.
C Een personage uit de soap waar we al veel te lange tijd niets van hebben gehoord.

Zin om mee te beslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is de allerlaatste mogelijkheid, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter! Je hebt t/m maandagavond om te stemmen.

Offline Daisy

 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #302 Gepost op: Gisteren om 21:53:22 »
AFLEVERING 18

17 februari 2018 - Borkel en Schaft

FrankLapidus heeft niet geslapen. Het is alweer een aantal jaren geleden dat hij zijn moeder voor het laatst zag. Zijn moeder wilde hem niet zien, en hij haar niet. Teveel pijnlijke herinneringen. Maar het wordt eens tijd om met haar te praten. Hij kan echter niet alleen naar de gevangenis. Hij kijkt in zijn telefoon. Hij belt Silvermaiden, maar die neemt weer niet op. Misschien wil Elise wel mee. Hij belt Elise, maar ook haar telefoon schiet naar voicemail. Hij besluit zijn zus op te zoeken. Het is te lang geleden dat ze elkaar gesproken hebben.

Een half uurtje wandelt hij richting het huis van Elise. Als hij de hoek omloopt, wordt hij bijna door Loezel omver gereden! Ze weet nog net op tijd te remmen. Loezel: "Kijk toch uit!" FrankLapidus: "U rijdt veel te hard!" Elise: "Broertje? Wat doe jij hier? Moet je niet naar school." FrankLapidus: "Ongetwijfeld, maar er is niemand die daar op let." Elise: "Nou, daar moeten we het later nog maar eens hebben. Wij ... " FrankLapidus: "Ik wil naar mama toe. Wil jij mee?" Elise: "Wat?! No way. Ik ga echt niet naar haar toe. Heb je vergeten hoe ze ons aan ons lot heeft over gelaten? Zij en papa hebben onze toekomst verwoest. FrankLapidus, laten we binnenkort eens bijpraten, maar Loezel, Starlight (zwaait vanaf de achterbank naar FrankLapidus) en ik moeten nu echt gaan. Ik bel je snel!" Elise en Loezel stappen weer in en rijden Borkel en Schaft uit. FrankLapidus blijft verbouwereerd op een straathoek achter.

Na een paar rondjes lopen, komt FrankLapidus aan bij het huis van Bodejos. Er zit niks anders op dan Bodejos mee te vragen. Er moet een volwassene mee en alle andere personen die hij kent zijn weg. Op Bodejos na lijkt het hele dorp verlaten. De voordeur bij Bodejos staat open. FrankLapidus loopt naar binnen. Hij vindt een paar drankflessen op de grond. Bodejos ligt voor pampus op de bank. FrankLapidus: "Bodejos? Bodejos, wordt wakker!" Na een aantal keer schudden wordt Bodejos eindelijk wakker." Bodejos: "Huh? Ow jij FrankL...." FrankLapidus: "Opstaan Bodejos, je moet mee." Bodejos: "Ik kan niet, ik ben ..." FrankLapidus: "Niks ervan, je moet mee. Hup kleedt je aan, ik rijd de scooter wel. Zo ingewikkeld kan het niet zijn."

Een paar uur later..
Starlight: "Nou we zijn er bijna." Elise: "Ik stop de auto nog even hoor, ik moet even mijn benen strekken." Het 3-tal stopt bij een wegrestaurant. Terwijl Elise even naar het toilet gaat, gaat Loezel haar telefoon. Loezel: "Hé, hallo Mitchkox, hoe is het in Berlijn?" Mitchkox: "Best day of my carreer. Ik heb Molière en Daisy gearresteerd." Loezel: "Wat? Hoe dan? Wat is er met Molcrazy, Nieky en TimvDons gebeurd?" Mitchkox: "Nou die laatste twee ... dat weet ik even niet." Loezel: "Je gaat me toch niet ... " Mitchkox: "Loezel, die twee krijgen we wel. Er is nog meer. Molcrazy had een wapen en hij heeft WouterV neergeschoten. Hij kon het blijkbaar niet verkroppen dat hij Spechteke had vermoord." Loezel: "Oké ... die zag ik niet aankomen. Leeft hij nog?" Mitchkox: "Nee, bij aankomst in het ziekenhuis konden ze hem alleen dood verklaren. Om te voorkomen dat Molcrazy nog meer mensen zou neerschieten, heb ik hem neergeschoten en ... " Loezel: "En wat?" Mitchkox: "Ook hij is dood." Loezel: "Pfff ... Mitchkox .... wat nu? Ga je achter Nieky en TimvDons aan?" Mitchkox: "Die moeten maar wachten. Ik ben gebeld door het bureau. Daisy wil een verklaring afleggen, dus ik ga daarheen en dat opnemen. Ik bel je zodra ik meer weet."

Offline Daisy

 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #303 Gepost op: Gisteren om 21:56:03 »
Bodejos: "Ik willlll met Baaaaaakertje spreken." Bodejos moet de zin 10x herhalen, maar uiteindelijk begrijpt de gevangenis medewerkster wie Bodejos bedoeld. FrankLapidus is zo slim geweest het paspoort van Bodejos mee te nemen. FrankLapidus kijkt de dame aan. FrankLapidus: "Ik moet mijn moeder spreken. Hij is de enige die me kon brengen." Uiteindelijk worden FrankLapidus en Bodejos toegelaten. Ze worden naar een kamer gebracht. "Wacht u maar hier, uw moeder komt zo." FrankLapidus zet een stoel in de hoek van de kamer. "Bodejos, ga hier maar zitten." Bodejos volgt de raad op. Binnen enkele seconden is hij weer in slaap gevallen. FrankLapidus heeft nu wat hij wil. Een één op één geprek met zijn moeder. Want niet veel later is ze daar ..... Bakkertje: "FrankLapidus? Lieverd, wat doe jij hier." FrankLapidus: "Ik heb antwoorden nodig."

Een uur later ....
Bakkertje: "Jongen ... waarom wil je dit allemaal weten." FrankLapidus: "Iedereen is weg. B&W, mijn beste maat, is weg. " Bakkertje: "Ik heb altijd gezegd, blijft uit de buurt van B&W. Die ouders van hem." FrankLapidus: "Wat is daarmee?" Bakkertje zucht: "Oké, omdat ik weet dat hier niks wordt opgenomen. Daisy en Jann waren op het oog twee gewone zakenmensen. Open het oog, want een jaar of 8 geleden bleek, dat het één groot bedrog was: ponzi fraude. Door steeds meer geld bnnen te halen, creeërden ze een illusie. Maar ze kwamen er mee weg, en doken onder in de criminele wereld. Pap heeft ook geld in ze geïnvesteerd, maar voordat ik dat terug kon halen, werd ik gearreseerd. Van wat ik nu begrijp hebben ze een nieuw verdien model gecreeërd, door Jann's slimme zus erbij te halen." FrankLapidus: "Tanke Miek1999? Daar heb ik B&W wel eens over gehoord." Bakkertje: "Die ja. Het zal me niet verbazen als die arme meid door haar broer wordt gebruikt."

Die avond....
Elise, Starlight en Loezel komen bij het witte huis aan. Starlight: "Mmm, het slot is eraf. Volgens mij zijn er mensen binnen. Loezel: "Ik ga even kijken, Starlight jij bent nog niet echt mobiel, dus Elise pas op haar. Ik ben zo terug." Na 10 minuten is Loezel terug. Loezel: "Hier is iets niet pluis." Loezel laat Elise en Starlight de foto's zien. Elise: "Da's AaPje16! En Jann, de vader van B&W! En Grasisgroen." Starlight: "En ik zie Swifty, SIlvermaiden, Hadewychisdemol, D*N, Mollenmania, Moni, PutyourHANSup! en ... Duncton. Jeetje wat ziet hij er slecht uit." Loezel: "Dat viel me ook al op. Ik ... " Dan gaat Loezel haar telefoon. Loezel: "Mitchkox, je belt op een slecht tijdstip, want ... wat zeg je .... ok .... ja ..... "

Offline Daisy

 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #304 Gepost op: Gisteren om 21:57:51 »
Bakkertje: "Ja je oudste broer wilde me uitbreken. Hij zij dat hij wel een handig vriendje had die kon helpen. Ene Dons." FrankLapidus: "TimvDons." Bakkertje: "Ja die. Ik zei nog dat ze het niet moesten doen, maar ze wilden er niks van weten. Wat dat betreft ben ik wel blij dat het plan is mislukt." FrankLapidus: "Hoezo?" Bakkertje: "Je vader en ik zijn fout geweest. Ik heb me er bij neer gelegd dat ik hier mijn straf moet uitzitten. Daarnaast, buiten de gevangenis heb ik inmiddels zoveel vijanden, ik ben hier veiliger dan buiten. Maar hoe is het met Hadewychisdemol en Elise?" FrankLapidus: "Ik heb geen idee. Elise liet me vanochtend letterlijk in de kou staan en Hadewychisdemol ligt in het ziekenhuis in Berlijn. Tenminste, ik heb al even geen contact met hem kunnen krijgen, dus of hij is me vergeten of hij is ook weer met iets raars bezig." Bakkertje lacht: "Ik heb echt 5 totaal verschillende kinderen gekregen. Elise is de slimste, goed stel hersens, die komt er wel. Maak het goed met je zus en bouw een goede band met haar op. Nieky duikt ooit nog wel op. Vergeef het hem. MollenvangR-Art ... arme jongen. Hij volgde zijn broers teveel. Ik had nog wel hoop voor hem. Als hij wat meer in zichzelf zou geloven, zou hij zeker goed terecht gekomen zijn. Hadewychisdemol, als je hem vindt ,let een beetje op hem. Hij is slim, maar nog zoekende. Laat hem met Elise praten. En jij, kleine dondersteen ... je zal ... ik ... " FrankLapidus: "Mam?" Bakkertje: "Mijn hart, mijn zwakke punt. Roep om hulp FrankLapidus, ik heb een hartaanval!" FrankLapidus: "Help! Help!"

18 februari 2018 - Vugt

FrankLapidus verlaat de gevangenis in Vugt vol ongeloof. Hij is blij dat hij nog zijn moeder heeft kunnen spreken. Hij had niet later moeten komen. Het bleek dat ze hartklachten had, en daarom liever in de gevangenis bleef. Daar kreeg ze iig nog zorg. Maar het lijkt erop, dat na het gesprek het lichaam het genoeg vond. Nog één keer praten over alles. En toen was het klaar. Bodejos is al door een taxi thuis afgezet en de scooter is weggesleept, dus FrankLapidus moet met de bus terug naar Borkel en Schaft. Terwijl hij wacht op de bus krijgt hij een app-je. Het is B&W ...

Wordt vervolgd ....