Auteur Topic: Wat is Mobro?  (gelezen 3132 keer)

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Wat is Mobro?
« Gepost op: 29-10-2003, 20:02:28 »
Wat is Mobro?
Mobro is een soap waarin de forummers de rollen spelen.

Wie schrijft Mobro?
Mobro is begonnen met schrijver Chriz, die zijn werk heeft overgedragen aan D**n. Nadat D**n deze taak echter niet aankon is uit een algemene Poll Intikker uitgekozen.

Wat kunnen we op het moment van Mobro verwachten?
Elke zaterdag een aflevering van het mooie Mobro

Hoe is Mobro ontstaan?
De successtory van de alombekende soap MoBro begon allemaal op dag 1 van de realitysoap Mole Brother,gestart door Chriz. Hierin werden 8 forummers losgelaten in de wereld van het computerspel The Sims.
Op Chriz' bekende humoristische wijze werd het doen en laten van deze Sims-karakters beschreven. Iedere week moesten er mensen, la Big Brother, uit het spel. Dit werd besloten door hun vaardigheden (Inzicht, Techniek, Kookkunst), maar ook door de populariteit van de karakters.
In Mole Brother zijn in eerste instantie de rollen weggelegd voor Tijgertje, Han13, Malcolm, Intikker, Compuart, D**n, Pino en Annemieke. Maar al snel begint Chriz ook de wereld rond het Mole Brother huis. Iedereen kan zich opgeven als buren.Dat gebeurt heel veel en wanneer aan het eind van het spel Mole Brother is gewonnen door Tijgertje (die het Mole-Brother huis koopt en er samen met Intikker, runner-up, in gaat wonen) kan de wereld niet genoeg krijgen van Mole Brother.
En daarom besluit Chriz om met een vervolg te komen in de vorm van een soap. Hij pakt het groot aan. In plaats van een topic werd het een forum en in plaats van een huis werd het een stad, maar de naam moest korter. Het werd het pakkende "MoBro".
De eerste uitzending van MoBro, op 19 oktober, wordt een groot succes. In een sneltreinvaart volgen de eerste 9 afleveringen en aflevering tien wordt een grote cliffhanger aflevering. In die aflevering draait alles om de bruiloft van Annemieke en Nico. MoBro wordt nog een groter succes dan Mole Brother.
Na een korte pauze neemt Chriz de draad weer op en komt weer met een serie van tien afleveringen. Vanaf aflevering 1 wordt er naar de grote climax toe gewerkt, die aflevering 20 aankondigt. Die aflevering was Chriz' populairste maar ook laatste aflevering.
Hij kondigt aan het zat te zijn, en zodoende ook dat MoBro zal stoppen. Een golf van ontzetting bestormt ons land. Chriz krijgt begrijpende boodschappen van overal, maar er is niks meer aan te veranderen. Totdat Chriz in een PM aan D*a*a*n het desbetreffende zinnetje neerzet: "MAAR!!!!.....dan zijn er nog heel veel karakters over, waarmee jij dan verder kan borduren, misschien kan jij Mobro wel overnemen?". D*a*a*n reageert onmiddellijk enthousiast en een plan de campagne wordt opgezet in het geheim. D*a*a*n gaat MoBro overnemen maar voor het zover is, kondigt het MoBro-duo aan dat ze bezig zijn met een MoBro-film.Het plan, opgezet om dode verhaallijnen weg te werken en nieuwe mensen toe te voegen, wordt met open armen onthaald en de voorbereidingen voor de eerste MoBro-film zijn een feit. Deze flopt, net zoals de rest van D**n's werk en Intikker neemt het over.
« Laatst bewerkt op: 2-03-2004, 15:30:19 door D**n »
Take a glorious bite out of the whole world