Auteur Topic: Dagboek Mol  (gelezen 84568 keer)

Offline hamsterdam

  • Forumlid
Re: Dagboek Mol
« Reactie #280 Gepost op: 6-03-2017, 18:12:16 »
Goed gezien inderdaad!

Offline m0lmuis

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Dagboek Mol
« Reactie #281 Gepost op: 8-03-2017, 14:35:04 »
Best vreemd om na zoveel weken van huis te zijn geweest weer dagelijkse dingen te doen. Boodschappen, wasjes draaien, stofzuigen. De opnames van de ontknoping waren gisteren.

De Mol heeft geen last van een jetlag?

Offline Marisa

  • Forumlid
Re: Dagboek Mol
« Reactie #282 Gepost op: 12-03-2017, 11:02:48 »
...
Overigens staan er, zoals ik al eerder heb aangegeven, meer fragmenten in deze reeks dagboeken die in mijn optiek echt naar een oudere persoon verwijzen. Een oudere voetballiefhebber dan ook nog, want passages die met voetbal te maken hebben, komen in bijna ieder deel van deze dagboeken voor, daarom vielen ze me ook zo op.
 
Art heeft gisteren vast naar waarheid zijn 'ja-woord' gegeven. De Mol moet dus de dagboeken zelf hebben geschreven.
In die wetenschap geef ik dan hierbij een compliment aan de auteur, die sommige zaken zo heeft toegevoegd/uit de afleveringen heeft geciteerd dat enkele passages (vooral uit de eerste dagboeken) aan meerdere schrijvers, liever gezegd 'sprekers'(!) te linken waren.

En mocht de schrijver uiteindelijk dan toch niet die 'oudere voetballiefhebber' blijken, dan is mijn compliment nóg groter, want in dat geval hebben we hier te maken met iemand, die ook wat schrijfstijl betreft overtuigend en consequent, met woordspelingen, uitdrukkingen, hier en daar foutief taalgebruik en al, kan doen alsof hij/zij een ander is. En dat is dan iemand van wie ik graag in de toekomst nog veel meer zou willen zien en horen.

Om in stijl te blijven van de Mol, herhaal ik mezelf ook maar even, vooral met mijn (al eerder toebedeelde) complimenten.
En verder zou ik graag willen weten van welke voetbalclub Thomas fan is... ::tandpastasmiley::

Online Amethyst

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Dagboek Mol
« Reactie #283 Gepost op: 12-03-2017, 11:37:23 »
Vergeet niet: de context waarin het mol-dagboek geschreven word is van een ander niveau dan hoe iemand in z'n dagelijkse leven schrijft. Daarnaast: al schrijft de mol het dagboek zelf, dat sluit nog steeds niet uit dat de Mol er bewust dingen in kan zetten om kijkers op het verkeerde spoor te zetten. De Mol kan bewust op een ietwat andere manier gaan schrijven dan doorgaans, of bewust termen erin zetten die eerder een andere kandidaat zou gebruiken. Dus misschien lopen mensen met de beoordeling "De schrijfstijl lijkt eerder op die dan die" wel juist in de valkuil. Het lijkt er i.i.g wel op, dat de Mol dit doet (denk aan de uitspraak in dagboek 1: "En de persdag, ik weet niet of jullie aan voornemens doen, maar de mijne is om zo lang mogelijk ondergronds te blijven" waarmee impliciet eigenlijk naar Sigrid werd verwezen (Sigrid was als enige niet aanwezig op de persdag) of de "En dat verzeker ik je!" uitspraak, waarmee indirect naar Jeroen verwezen werd) tenzij er een afvallerstheorie inzit, lijken dit vooralsnog bewust geschreven dwaalsporen. Waarom moet het persé door de productie geschreven zijn als er dwaalsporen in staan, dat kan de Mol zelf ook bedenken toch?

En omtrent de kwestie of de mol nou wel of niet de dagboeken zelf schrijft: dit kunnen we testen. Want in het dagboek stond dat z'n gedachten afdwaalde na de executie in WIDM 2007. Stel dat Thomas in een interview heeft aangegeven eerdere seizoenen niet gezien te hebben, moet het wel door iemand anders geschreven zijn. (Maar volgens mij las ik ergens dat Thomas al een vaste WIDM-kijker was.)
Testen kun je het niet - alleen of het zou kunnen, maar ga er vanuit dat Art de waarheid sprak en dat de mol de dagboeken (vrijwel helemaal) zelf heeft geschreven. Heeft Thomas dan echt heel goed gedaan! Echt super. ::bravo::

Helaas heb ik met de weddenschappen die ik had lopen meer geld verloren dan me lief was (meer dan Thomas heeft verduisterd in de duinen...  ::rofl:: ), maar nu weet ik in ieder geval hoe (simpel) het spel in elkaar steekt, en zal volgend jaar die fout niet nog eens maken - en vol op de 'obvious mole' blijven zitten van begin tot het eind en het meer alleen als zaterdagavond vermaak proberen te zien. Want daar hebben de makers toch wel goed werk geleverd.  ::jaja::

Offline Marisa

  • Forumlid
Re: Dagboek Mol
« Reactie #284 Gepost op: 12-03-2017, 20:56:51 »

Helaas heb ik met de weddenschappen die ik had lopen meer geld verloren dan me lief was (meer dan Thomas heeft verduisterd in de duinen...  ::rofl:: ),

Jammer, Amethyst, en maar goed dat ik geen aandelen had...

..maar nu weet ik in ieder geval hoe (simpel) het spel in elkaar steekt,

Simpel, niet in de zin van productie en montage, maar wat hints betreft, bedoel je?

en zal volgend jaar die fout niet nog eens maken - en vol op de 'obvious mole' blijven zitten van begin tot het eind en het meer alleen als zaterdagavond vermaak proberen te zien. Want daar hebben de makers toch wel goed werk geleverd.  ::jaja::
Dat besluit had ik ook al genomen.
De makers hebben zeker goed werk geleverd. Ik heb me in ieder geval steeds goed geamuseerd voor, tijdens en na iedere aflevering. Vooral ook hier op het forum.

Online Amethyst

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Dagboek Mol
« Reactie #285 Gepost op: 13-03-2017, 08:27:51 »
Jammer, Amethyst, en maar goed dat ik geen aandelen had...

Simpel, niet in de zin van productie en montage, maar wat hints betreft, bedoel je?Dat besluit had ik ook al genomen.
De makers hebben zeker goed werk geleverd. Ik heb me in ieder geval steeds goed geamuseerd voor, tijdens en na iedere aflevering. Vooral ook hier op het forum.

::schaam::

Maar inderdaad, ten eerste dat duidelijke, eigenlijk (bijna) eenduidige hints richting een deelnemer geen dwaalspoor kunnen zijn.


De (overige) keuzes van de productie en regie lijken ook op redelijk eenvoudige opzet te duiden, maar er blijkt ook in ieder geval een evolutie in te zitten naarmate het seizoen vordert. Dat de gemiddelde zaterdagavond kijker die er amper mee bezig is op een gegeven moment de mogelijkheid moet hebben de mol te kunnen "ontmaskeren", maar niet te vroeg in het seizoen.
 

Of dit helemaal klopt zie ik volgend seizoen wel, maar ik ga dan dus *proberen* niet overal een complot achter te zoeken...  ::fluit::
« Laatst bewerkt op: 13-03-2017, 08:30:03 door Amethyst »

Offline m0lmuis

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Dagboek Mol
« Reactie #286 Gepost op: 14-03-2017, 12:12:06 »
DAGBOEK VAN DE MOL

Een groene loper, duizenden fans ( zo druk leek het ☺ ) en een studio vol bekenden, geliefden en mollega’s. En daar zitten we dan, de drie finalisten. De eerste vijf minuten aan tafel klopt mijn hart in mijn keel en mijn droge bek valt met geen water vochtig te krijgen. Oh god, daar gaan we. De bekendmaking.
Wie is de Mol? … ik tel 21,22,23 . De drie langste tellen uit mijn leven en om me heen lijkt het alsof de wereld even stil staat. Ik hoor niks meer en het is muisstil om me heen. Iedereen houdt zijn adem in en wacht op de vier bekende woorden. En dan moet ik ze zeggen en dan weet ik dat het avontuur van mijn leven erop zit. Dit moment wil ik eigenlijk zolang mogelijk rekken want ik wil niet dat het voorbij is. Maar dan is er geen ontkomen meer aan en zeg ik het … Ik ben de mol… De zelfzekerheid die ik voelde tijdens het mol-zijn in het spel, heeft nu plaats gemaakt voor een klein jongetje van 10 jaar die heel zenuwachtig vier kleine woordjes moet uitspreken.

De studio ontploft en de fans buiten juichen zo hard dat het Vondel CS gebouw op z’n grondvesten trilt. Als we na de bekendmaking naar buiten lopen worden we zo uitbundig ontvangen dat de Justin Bieber in mezelf ontwaakt. Ik heb nog steeds kippenvel als ik aan dat moment terugdenk. Wat was dit onvergetelijk leuk om mee te maken!

Ik heb het zo tof gevonden om de mol te mogen zijn. En het bedriegen en liegen tegen mijn medekandidaten ging me vrij goed af. Als mens haat ik deze eigenschappen bij iemand maar als mol omarmde ik ze. Ik baalde echt als er veel geld werd verdiend maar veinsde dan een grote glimlach. Mijn tactiek als mol was dat ik niet de mol moest spelen. Maar dat ik de mol was die een hele goede kandidaat moest spelen, die dan wel stiekem ontzettend de boel aan het verstieren was. Zo was ik in het begin vrij zenuwachtig bij de eerste opdrachten en deed ik tegen mijn medekandidaten alsof ik het best spannend vond om voor Art te staan. De ‘’ideale kandidaat’’ tactiek heb ik 3 weken volgehouden en daardoor kreeg ik ook een oprechte band met de andere kandidaten en met name mijn lieve vriend Diederik en won ik hun vertrouwen. Ik vond het daarom ook best moeilijk om de anderen te zien gaan. Maar dat hoort bij het mol-zijn en het is een afvalrace.

Ik had dit avontuur met niemand anders willen spelen dan met deze mollega’s. Stuk voor stuk unieke persoonlijkheden met een grote dosis empathie en humor. En wat was het fijn om tussen deze kandidaten de mol te zijn. We hadden met z’n allen een onuitgesproken pact gemaakt om vanaf minuut 1 het spel hard en vol te spelen. We vonden dat we dit verplicht waren aan het spel omdat we allemaal zo van Wie is de Mol? houden. En er is niks leukers om je als mol te bewegen tussen fanatieke kandidaten. Ik voelde me als een vis in het water. En daar zal ik ze altijd dankbaar voor zijn! Als laatste wil ik ook de makers, bedenkers en crew van Wie is de Mol? bedanken. Zij behoren allemaal tot de crême de la crême van de televisiewereld en het was een eer om met jullie één seizoen te mogen samenwerken aan dit geweldige programma!

Dit zijn mijn laatste woorden als mol en weer voel ik dat ik niet wil ophouden met typen, omdat het er dan echt op zit. Ik ben vast de meest melancholische mol ever! Het wordt bijna gênant. Maar ik voel tegelijkertijd ook dat het goed is en dat ik het goed heb gedaan. Althans, dat hoop ik. Want ik ben een groot Wie is de Mol-fan en het was een droom die uitkwam toen ik gevraagd werd voor dit seizoen en al helemaal toen ze van mij de mol maakte. En ik wilde graag voor jullie ,Wie is de Mol? - fans , er een te gek seizoen van maken! Veel plezier met het volgende seizoen en tot snel!

Liefs,

Thomas de Mol

Offline m0lmuis

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Dagboek Mol
« Reactie #287 Gepost op: 14-03-2017, 12:27:31 »
DAGBOEK VAN DE WINNAAR

Of het echt gebeurd is… ik weet het, in de periode na de opnames, alleen zeker als ik contact heb met m’n medekandidaten. Als we elkaar aankijken en we in elkaars ogen zien dat we deel uitmaken van hetzelfde: een fantastische trip, een geweldig spel, een unieke ervaring.
En dan nog is er een dubbel geheim: ja, we mogen alle tien tegen niemand zeggen dat we hebben meegedaan aan het zeventiende seizoen van Wie Is De Mol, EN zeven van m’n medekandidaten mogen niet weten hoe het afliep. Sterker: zeven van m’n medekandidaten kan ik beter niet de indruk geven dat ik misschien wel ’s tot de laatste drie behoor. Het zijn een hele hoop geheimen, allemaal onderling verband houdend, en voor verschillende mensen in mijn omgeving moet ik er verschillende verhalen bij hebben. Maar het lukt, het gaat goed, ook nadat bekend is gemaakt aan het gehele land wie de kandidaten zijn. Het is op een bepaalde manier een opluchting, ook al vraagt mijn omgeving (of ik ze nu persoonlijk ken of niet) me de oren van het hoofd. Het is een opluchting want ik weet nu: het is echt gebeurd. Het was geen droom die we met z’n tienen gedroomd hebben. Er gebeurt iets bijzonders met een ervaring die je niet met de buitenwereld deelt: de ervaring blijft bijzonder, een flonkerende diamant in het donker. Als ik een medekandidaat sprak in de periode tussen opnames en uitzending, was het of we met een zaklantaarntje op de diamant schenen en ging alles flonkeren. Totdat een niet-molkandidaat zich bij ons voegde; dan zagen we alleen de flonkering nog in elkaars ogen.

De lichtjes in de ogen van Jochem, Thomas en mij afgelopen zaterdag gingen niet meer uit. We zagen elkaar in een aparte ruimte van de andere kandidaten, werden daar enorm verwend met lekker eten en drinken en hadden genoeg tijd om ons rustig voor te bereiden op de gekte die ons te wachten stond. De mooiste momenten waren voor mij de momenten dat we alledrie stil waren. Soms keken we elkaar even aan en wist ik: we denken nu allemaal iets wat zich bevindt tussen: “dit heb ik nog nooit meegemaakt”, “wat ben ik blij dat ik dit met jullie kan delen” en “wat een heerlijke waanzin is dit allemaal!”

Die uren voordat we de groene loper betraden op weg naar de live uitzending van de finale van Wie Is de Mol wilde ik eeuwig laten duren, maar die waren natuurlijk alleen maar fijn door de explosie die daarna zou volgen. We hadden een klein discussiepuntje over wie van ons in het midden zou lopen; ik vond dat Jochem in het midden moest, vanwege z’n lengte, en het kerstboom-effect dat we zouden hebben; maar omdat Jochem een diepgewortelde wens tot crowdsurfen koesterde, wilde hij heel graag aan de buitenkant. Thomas vond het allemaal goed. Lieve Thomas die het zo belachelijk goed heeft volbracht, het mol-zijn. En lieve Jochem, aan wie ik zoveel heb gehad gedurende de trip, helemaal toen mijn bondje Jeroen wegviel. De keuze werd gemaakt: ik ging in het midden. Ik maakte er nog een keuze bij: we houden handen vast. Vanwege de liefheid van de mannen, maar ook vanwege m’n hakken en vooruitzicht op het betreden van de Vondelparktrap met een slordige 3 miljoen paar ogen op ons gericht.

Het was tijd. Daar gingen we. We moesten even wachten tot we hoorden dat Art ons aankondigde en in die paar minuten stonden we tussen de duizenden mensen die naar het Vondelpark waren gekomen. Waar ik ook keek, ik zag alleen maar lieve, enthousiaste gezichten. Misschien was dat nog wel het leukste! Hoewel, toen we even later (zonder struikelen op de Vondelparktrap) aanschoven aan de tafel waar Art met de andere kandidaten zat, probeerde ik iedereen aan te kijken en ik zag ‘m helderder dan ooit: De Flonkering. We zijn officieel mollega’s; niemand pakt ons dat meer af. En toen live op televisie alle afleveringen in vogelvlucht voorbij kwamen, alle kandidaten en afleveringen nog één keer voorbij kwamen, maar vooral toen we met z’n allen zagen hoe Thomas zich bekend maakte als De Mol, en hoe alles en iedereen leek te exploderen, niet alleen binnen en buiten het VondelCS, maar ook bij heel televisiekijkend Nederland, wist ik weer zeker: ja, dit is echt gebeurd. Ja, een geweldig spel, een fantastische trip, een unieke ervaring, maar duizend keer leuker door iedereen die wekelijks gekeken heeft! Weer buiten, met een dikke champagnefles in m’n handen, zwaaiend naar de menigte, zag ik: nu hebben alle molloten ‘m: De Flonkering. Wat heerlijk om te delen. Met iedereen.

Offline m0lmuis

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Dagboek Mol
« Reactie #288 Gepost op: 14-03-2017, 12:28:51 »
DAGBOEK VAN DE VERLIEZEND FINALIST

Het hoge woord is eruit. Nederland weet hoe het zit. Thomas is de mol, Sanne de terechte winnaar en ik de gelukkige verliezer oftewel de hulpmol. Verliezen is nooit leuk maar dit verlies voelt als een grote overwinning. Alleen al vanwege het feit dat ik een jaar lang, ik herhaal een jaar lang, een groot geheim voor me heb kunnen houden. Iets wat me normaal nog geen halve dag lukt.
In maart vorig jaar kreeg ik al het telefoontje dat ik mee kon, nee mocht doen aan het meest vette TV-programma van Nederland. Wie is de Mol? Het verzwijgen begon toen al, al had ik het voordeel dat mijn vrouw en mijn zoons het ook mochten weten. Dat was fijn want zodoende kon het voorgloeien thuis beginnen.

Vlak voor de opnameperiode ging het verzwijgen over in het snoeihard liegen. Liegen over de bestemming waar ik zogenaamd heen ging voor opnames voor een nieuw SBS-programma. Het werd Colombia (LOM omgekeerd is MOL, sorry ik moet nog effe afkicken van al het ge-theorie). Ik zou er een gezin volgen dat zich daar zou gaan settelen. Hoe lang ik weg zou blijven was nog niet bekend.. De verontwaardiging was dan ook groot binnen mijn familie en vriendenkring toen ik uiteindelijk 3,5 week wegbleef! Voor een niet reislustig persoon als ik een erg lange tijd. Zeker gezien het feit dat ik in mijn leven nog nooit langer weg ben geweest van mijn geboortegrond dan twee weken. TV contracten werden in het verleden zelfs afgesloten met de clausule dat ik maximaal 10 dagen in het buitenland wilde vertoeven.

Vanaf november was het echt raak. Na de bekendmaking van alle kandidaten vielen bij velen de gelogen puzzelstukjes in elkaar. Het gissen, vissen en vragen begon toen en is eigenlijk pas gisteren geëindigd. Toen in het loeidrukke Vondelpark CS bekend werd gemaakt wie de Mol was. Toen viel, vooral bij ons finalisten een zware last van de schouders, toen kon alles verteld en uitgelegd worden en er was in mijn geval veel uit te leggen. Aan familie, vrienden, fans, en vooral mijn bondjes. Sigrid zei me ooit: Ik hoop dat je de mol bent, dan heb je het slim gespeeld. Als je de verliezer bent baal ik heel erg maar weet ik ook dat alles niet met opzet was en als je de winnaar bent verdien je de brandstapel. Ik was natuurlijk een veel te opzichtige Mol. Maar eentje die nooit met opzet gemold heeft, echt niet. Het was vaak een ongelukkige samenloop van omstandigheden die vaak werd gezien als molactie. Ook goed als dat weer extra verwarring oplevert.

Ik heb veel meegemaakt. Ik was bij tijd en wijle inderdaad een beetje onhandig. Molboekje kwijt, joker gestolen, ruim €5000,- uit de pot gespeeld, bondjes in de verkeerde tunnel geleid en uiteindelijk van de 220 executie vragen maar 5 vragen ( in de finale ) op Thomas geantwoord !!! Geen gewiekste kandidaat, geen te opvallende mol maar een kandidaat die vaak van de nood een deugd maakte en eentje die vreselijk veel geluk heeft gehad. Dat laatste realiseer ik me nu goed. Met de handen én voeten van God ben ik uiteindelijk in de finale beland.

Hulde voor Thomas. Hij is zo sneaky te werk gegaan dat niemand hem doorhad. Iedereen was zo druk met zichzelf dat onze Thommy lekker kon mollen en dat deed hij fantastisch (arme Diederik)! En dan Sanne. De meer dan terechte winnares. Zij overwon haar angsten op de kermis en met een schuimbekkende cowgirl achter haar aan. Maakte haar dochters daarmee ongelooflijk trots en zorgde er bijna in haar eentje voor dat de te winnen pot uiteindelijk op € 24.320,- uitkwam. Buiging voor deze lieve grappige vrouw.

Ik kijk terug op een episch avontuur waarin ik Oregon heb leren kennen, 9 topmollega’s heb mogen ontmoeten en mezelf zwaar heb overtroffen. Als ze van te voren hadden gezegd dat het 3 en halve week zou duren was ik er misschien niet eens aan begonnen, hoe groot fan ik ook ben. Het is mede dankzij het geweldige team dat op een professionele en hartverwarmende manier dit programma maakt en de kandidaten begeleidt, dat ik met enorm veel plezier een klein maandje van huis was. Dit heeft me geen jaar gekost maar een extra jaar opgeleverd!

Re: Dagboek Mol
« Reactie #289 Gepost op: 14-03-2017, 12:49:53 »
Hele leuke dagboeken!!

 ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::

Haha Jochem  ::rofl::

Online Amethyst

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Dagboek Mol
« Reactie #290 Gepost op: 14-03-2017, 13:16:29 »
DAGBOEK VAN DE VERLIEZEND FINALIST

<snip>  Ik was natuurlijk een veel te opzichtige Mol. Maar eentje die nooit met opzet gemold heeft, echt niet. Het was vaak een ongelukkige samenloop van omstandigheden die vaak werd gezien als molactie. Ook goed als dat weer extra verwarring oplevert. <snip>
Dus Jochem ging er niet zo maar bij liggen bij de lasso-opdracht? Hmmm hmmm.. :P