Auteur Topic: CSC: Giorgio's afdeling  (gelezen 7915 keer)

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re:CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #20 Gepost op: 7-11-2003, 12:08:38 »
Test 3: Kleurbetekennissen

Nadat ik was lees op het forum en iemand de andere kleuren niet respecteerde, dacht ik, laat ik eens op zoek gaan naar de betekennissen.
IK zal vaker op test 3 terug komen en nu meteen beginnen.

Geel

Geel is het symbool van de zon en het zenith. Het vertegenwoordigt het sanguinisch temperament en is de meest heldere kleur. In de kleurenpsychologie staat geel voor onthechte sereniteit. Geel reflecteert licht in alle richtingen, waardoor het een impressie van onthechting en bevrijding creëert. Zware en neerdrukkende gevoelens verdwijnen erdoor. Geel drijft ons voort naar nieuwe horizonten en is daarom toekomstgericht. Geel wordt toegepast om klierziekten en ziekten van het lymfsysteem te bestrijden en om het zenuwstelsel te versterken. Het ondersteunt in hoge mate het metabolisme, klieractiviteiten en het verbetert de maagsecretie. Het maakt het chronische acuut en wordt gebruikt bij ziektes van de lever, blaas, nieren en de maag. Bij alle klachten met de spijsvertering wordt geel gebruikt. Geel hoort bij de linker hersenhelft.

 

geel positief: zon, goud, energie, dynamisch, naar buiten wendend, levendig, veelzijdig en geestig.
geel negatief: haat, nijd, wispelturig, beproeving en smart.

 

Houdt u van geel?
U bent perfectionistisch, positief en energiek. U houdt van vernieuwing en uitdagingen en heeft een onderzoekende geest. Uw ambities worden vaak gerealiseerd en u bent bijna altijd in een vrolijke stemming. Geel wordt geassocieerd met de zon en is warm en stralend. Net als de zon, ziet u als geelliefhebber zich vaak als de persoon om wie alles draait. U kunt egoïstisch zijn en u houdt er niet van om op de tweede plaats te komen. Hoewel u van natuur vrijgevig bent, bent u diep van binnen vrij verlegen waardoor u vaak gereserveerd overkomt. U bent origineel en de beste ideeën komen vaak van u. Pas als het aankomt op andermans ideeën, kunt u ongeduldig zijn. Zeker als u vindt dat ze minder doordacht zijn dan de uwe. Personen die u als vriend hebben vinden u betrouwbaar, vandaar dat ze u vaak hun diepste geheimen vertellen. U bent algemeen bezorgd over het goede van de maatschappij. Dit uit u meer door er over te praten dan door er daadwerkelijk wat aan te doen. Begrippen die worden geassocieerd met geel zijn: originaliteit, vindingrijkheid, idealisme, creativiteit, artisticiteit en spiritualiteit.

 

Houdt u niet van geel?
Als u niet van de kwaliteiten van deze stralende kleur houdt bent u realistisch, praktisch en aards. U staat vaak kritisch tegenover personen die deze eigenschappen niet bezitten. Tegenover veranderingen staat u sceptisch. U houdt zich liever bezig met de dingen waarvan u zeker bent dat ze te bereiken zijn. Zekere resultaten zijn belangrijk, dit voorkomt teleurstellingen.

Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re:CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #21 Gepost op: 7-11-2003, 12:08:55 »
Rood

De kleur van het cholerisch temperament. Het is de kleur van het leven, de zon en het vuur. De kleur rood omvat liefde en woede, vreugde en boosheid. Rood is een doordringende kleur. Het doet het bloed koken, de polsslag en ademhaling versnellen en is bloeddrukverhogend. Het is de kleur van begeerte, de seksuele impuls en de kracht van het individu. Rood is de kleur van het hart, de longen en de spieren. Rood ondersteunt de bloedsomloop funkties en wordt met succes toegepast in de strijd tegen: bloedarmoede, astma, de ziekten van het strottenhoofd, bepaalde huidziekten en chronisch hoesten. Het maakt spraakzaam, opgewonden en warm, haastig, ijverig en hartstochtelijk.

 

rood positief: beweging, vitaal, kracht, levendig, roem,warmte, vreugde en liefde.
rood negatief: bloed, strijd, lijden, loutering, vuur en hartstocht.

 

Houdt u van rood?
U heeft de smaak van het leven te pakken. U bent uitbundig, levendig, optimistisch, emotioneel en extrovert en zit het liefst overal bovenop. Van rood gaat het hart sneller slaan, verzwakt de ademhaling en stijgt de bloeddruk. Rood wordt geassocieerd met vuur en bloed en is als kleur onmogelijk te ontwijken. Dit geldt ook voor u! Aangezien u hunkert naar opwinding in het leven kan routine u helemaal gek maken. Het besluit om aan iets nieuws te beginnen maakt u rusteloos en wispelturig. Verder is het voor u moeilijk om objectief te zijn en heeft u de neiging om meningen van anderen over te nemen. Goedbedoelde adviezen slaat u echter liever in de wind en geduld is niet uw meest positieve kant. Boven alles bent u een opwindend en stimulerend personen om bij te zijn. Zonder u zou de wereld een stuk saaier zijn. Uw sleutelwoord is verlangen. Verlangen naar ervaring en het volledig benutten van het leven. Begrippen die worden geassocieerd met rood zijn: winnaar, streber, intens, impulsief, actief, concurrerend, uitdagend, agressief en gepassioneerd.

 

Houdt u niet van rood?
Als u prikkelbaar of vermoeid bent en te veel dingen aan uw hoofd heeft, keert u zich meestal af van rood. U voelt zich meer aangetrokken tot kleuren die rust en ontspanning geven. Als u niet van rood houdt, kent u uw grenzen, u zult niet gauw overwerkt raken. Omdat rood vooral geassocieerd wordt met uitbundigheid en passie, kan een afkeer voor deze kleur betekenen dat deze gevoelens op dit moment in uw leven iets te veel zijn. Misschien verveelt de agressiviteit en intensiteit van rood. Het kan ook betekenen dat u meer uit het leven zou willen halen, maar bang bent om die stap in het onbekende te nemen.

Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re:CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #22 Gepost op: 7-11-2003, 12:09:55 »
Blauw

Blauw is de kleur van vrede en oneindigheid. Het vertegenwoordigt het melancholisch temperament. Blauw kalmeert ons en brengt ons tot diepe ontspanning. Ons lichaam en onze geest komen erdoor in een toestand van vrede, rust en zachtheid. De ontspannende en rustgevende eigenschappen van de kleur worden toegepast om hoofdpijn en migraine te verlichten, evenals maagpijn en spierkrampen. Als algemene regel kan gesteld worden dat blauw een zeer positief effect heeft op alle soorten pijn. Het is de kleur van de hypofyse en het endocriene systeem. Alle warme ziekten hebben blauw nodig. Ook bij slapeloosheid en bloedingen en ontstekingen wordt blauw gebruikt. Het werkt op de zaadballen en de eierstokken, en het regelen van de lichaamstemperatuur, regelt de contractie van de spieren, banden en bindweefsel. Onrustige kinderen kunnen onder een blauwe lamp weer huiswerk maken. Blauw brengt rust, stilte en gereserveerdheid.

 

Turquoise

Turquoise vertegenwoordigt met zijn donkere en lichte vorm de buiten en binnenste rand van de verbindende, doorlatende ziel. Daarbij bevinden zich aan de buitenste rand de psychische symptomen, die zich uiten in lichamelijke klachten. De binnenste rand heeft betrekking op de starre en vaste blokkades, die de mensen in hun diepe onderbewustzijn hebben (bijv. depressies) . Meestal ervaart men een gevoel van bevrijding, geroerd zijn, gelukzaligheid en tevredenheid bij gebruik met turquoise. Ook komt voor dat men dieper gaat ademen en een bevrijd, open hoofd voelt.

blauw positief: lucht, grenzeloze hoogte, water, naar binnen wendend, mysterieus, vrouwelijk, moederlijk, ontvankelijk, verfijning, trouw en overpeinzing.
blauw negatief: koud, ongenaakbaar, leegte, weekheid, slapheid, flauwte en egocentrisch.

Houdt u van blauw?
U bent harmonieus, kalm en geduldig. U bent gevoelig voor de behoeftes van anderen en vormt een sterke verbondenheid. Hoewel u koel en overtuigend bent, kunt u ook kwetsbaar zijn. Blauw is de kleur van kalmte en vrede en is voor veel mensen de favoriete kleur. Aangezien u een zeer hoog plichtsbesef heeft, moet u uitkijken voor perfectionistische neigingen. Hoewel uw zachtaardige kant het altijd zal winnen, kan perfectionisme u buitengewoon veeleisend maken. Sociaal bent u zeker, maar u geeft de voorkeur aan uw eigen cirkel van goede vrienden. U overdenkt dingen goed voordat u spreekt en handelt. Over het algemeen bent u behoudend, rustig en betrouwbaar. Wanneer iemand uw vertrouwen schaadt, bent u diep gekwetst. Begrippen die geassocieerd worden met de kleur blauw zijn: harmonisch, kalm, overtuigend, kwetsbaar en geduldig.
 

Houdt u niet van blauw?
Een afkeer van blauw kan rusteloosheid betekenen. Wellicht heeft u behoefte om te ontsnappen aan de eentonigheid waarin u zich verveelt. U kunt het zat zijn om nog langer afhankelijk te moeten zijn, maar uw geweten zegt dat u moet blijven. Donkere kleuren blauw kunnen voor verdriet of melancholie staan.
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re:CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #23 Gepost op: 7-11-2003, 12:10:36 »
Groen

Groen is een neutraliserende kleur. De kleur groen wordt o.a. toegepast bij naturopatische behandeling van bronchitis, hoest, ontstekingen van de gewrichten en zwellingen. Bij alle chronische kwalen af en toe groen instralen. Daarnaast heeft groen een positieve invloed op de behandeling van cysten, oogziekten en suikerziekte. Het ontspant de organen en stimuleert de algehele ontgifting van het lichaam. Groen harmoniseert ons, brengt tevredenheid, rust en ontspanning.

 

Lichtgroen

Lichtgroen is de kleur van onvoorwaardelijke goedheid, die niet om een beloning of tegenprestatie vraagt. Het staat voor de vooruitgang van de instinctieve, aardse groen naar het niet-instinctieve pure geelgroen. Lichtgroen laat een hoge natuur zien die doelgericht is. Zij heeft de aardse drang van de natuur omgevormd tot de atmosfeer van het hogere bewustzijn. De kleur staat voor oneindige veiligheid en zekerheid en vrede. Lichtgroen wordt aan de rechterkant van het lichaam toegewezen.

 

groen positief: natuur, groeien, vruchtbaarheid. hoop, evenwichtig, egocentrisch, jeugd, gezond en levendig.
groen negatief: egocentrisch, neutraal, passief, zelfhandhaving, verdedigen, vals en giftig.

 

Houdt u van groen?
U bent kieskeurig, vriendelijk en vrijgevig. U bent de goede burger, bezorgde ouder en betrokken buur. Groen is de meest talrijke kleur en balanceert tussen warmte en koelheid waardoor groene personen zoals u meestal stabiele personen zijn. Aangezien groen een veelzijdige kleur is bent u erg sociaal. U bent intelligent en begrijpt nieuwe ideeën. Personen in uw omgeving zien u als een aandachtig, loyaal iemand. Verder bent u supergevoelig voor wat goed of slecht is. Omdat het voor u belangrijk is om waardering te krijgen, kunt u vaak iets te goed zijn. Daarnaast voelt u zich niet echt geroepen om iets nieuws te doen maar doet u liever iets wat algemeen geaccepteerd is. U eet graag lekker en veel. Dit heeft tot gevolg dat het vaak moeilijk is om de pondjes er weer af te krijgen. Verder praat u graag over andere mensen en kunt u soms iets te jaloers zijn. Begrippen die geassocieerd worden met groen zijn: loyaal, vriendelijk, sociaal, intelligent, vrijgevig en jaloers.

 

Houdt u niet van groen?
Als u niet van groen houdt, dan heeft u weinig op met de sociale kwaliteiten. U heeft ook een sterke behoefte om erkenning te krijgen maar uit dit vaak op een tegendraadse manier. Bijvoorbeeld door uw aparte humor waar men soms erg om moet lachen, maar die soms ook wel eens iets te ver gaat. Denken, kijken en doen zoals de meeste mensen ligt niet in uw aard. Een gezellig uitstapje met familie of een rustige zaterdagavond thuis heeft niet echt uw voorkeur.
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re:CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #24 Gepost op: 7-11-2003, 22:56:45 »
Test 2(2.2): Cora boraen Chriz

Toen ik net een nieuw verschijnsel wou gaan posten bleek dat Chriz nu ook weer Moderator is. Helaas wou onze Pieter R van Lies geen verslag doen omdat hij persoonlijk door Cora werd gechanteerd. Ik zal nu weer contact met hem opnemen nu we weer extra versterking hebben aan onze kant: Chriz.
Cora pas maar op. Helaas, is ze toch nog steeds moderator.

We gaan nu mooi Gezellig vieren dat chriz moderator is en Cora niet alles meer voor het zeggen heeft!!

Oproep:

Heb jij nog iets leuks waar ik of Pieter R van lies op onderzoek kunnen gaan. Pm het dan naar mij of Pieter R van Lies(als je hem kan vinden)
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #25 Gepost op: 19-11-2003, 20:11:18 »
Test 4: Jos is de Klos

IK heb nog geen dreigpm's van Jos gekregen, maar we houden hem in de gaten. Nadat hij nog al beledigende opmerkingen maakte over deze berichten. Heb ik eigenlijk niets meer van hem gehoord.
Maar we houden je in de gaten, Jos
Voor je het weet ben je weer de klos.

IK ben in Sintmeeting stemming

Groeten,
Giorgio en Peter R de Lies

Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #26 Gepost op: 19-11-2003, 20:17:21 »
Vragen van Kijkers: Han13 chanteert mensen om op haar te stemmen bij de CSC.

Via een nog onbekende manier is er een pm in mijn inbox gekomen zonder afzender. Maar er stond in dat Han13 mensen chanteert om op haar te stemmen. Dit gaat natuurlijk niet door de beugel, omdat dit niet het doel van het spel is. IK stuur Peter R van Lies erop af en hij zal zo snel mogelijk met info en bewijs boven tafel komen.

Han13, Ik zou stoppen als ik jou was,hahahah!

Eindelijk...

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
Re: CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #27 Gepost op: 22-11-2003, 19:41:48 »
Nee hoor Giorgio, eerst die beloofde DVD's van Han, en daarna pas stoppen lijkt me beter..... ;D ;D

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #28 Gepost op: 23-11-2003, 19:40:17 »
Jos, ik snap nu waar je dvd fout vandaan kwam, maar het antwoord is bekent.
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #29 Gepost op: 29-11-2003, 13:21:41 »
Heeft iemand nog ideeeen?
Eindelijk...

Offline molice

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: CSC: Giorgio's afdeling
« Reactie #30 Gepost op: 29-11-2003, 14:14:10 »
stel deze week de 3 leiders eens aan de kaak ;D ;D ;D