Auteur Topic: Nieuwe beroepen, producten en diensten die deze tijd kunnen ontstaan  (gelezen 12729 keer)

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
Re: Nieuwe beroepen, producten en diensten die deze tijd kunnen ontstaan
« Reactie #20 Gepost op: 9-04-2020, 14:17:30 »
Dan kun je dus meer werknemers aannemen en is er ook meer werkgelegenheid, toch? ;D
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Starlight

  • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuwe beroepen, producten en diensten die deze tijd kunnen ontstaan
« Reactie #21 Gepost op: 9-04-2020, 15:07:50 »
Denk alleen dat er momenteel veelal te positief wordt gedaan over thuiswerken, alsof het duidelijk een betere methode is. Terwijl het z'n eigen, forse, uitdagingen meebrengt - waarbij het niet gegarandeerd is dat ze allemaal uiteindelijk opgelost kunnen worden.

Dus juich-verhalen over thuiswerken, en dat 't nu eindelijk allemaal goed gaat komen, volg ik niet zo. Een equivelente methode (beter in sommige opzichten, slechter in anderen), die momenteel praktisch is: sure. ::ok::
Dat idee heb ik juist helemaal niet, dat er te positief over zou worden gedaan of dat mensen vinden dat iedereen maar zou moeten thuiswerken. Het is een methode die voor sommige mensen beter is, en voor anderen niet. Mensen die er positief over zijn vinden volgens mij vooral dat het een optie zou moeten zijn bij elke baan waarbij het mogelijk is, al is het maar voor 2 of 3 dagen in de week.
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline Moni

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuwe beroepen, producten en diensten die deze tijd kunnen ontstaan
« Reactie #22 Gepost op: 9-04-2020, 16:52:33 »
Ik denk dat het met die productiviteit wel meevalt hoor thuis. Als ik naar m'n werk ga is het ook hier en daar een praatje en koffie halen enzovoorts. Ik bedoel daarmee dat je niet 8 uur voluit zit te werken. Thuis heb je vaak geen praatje en loopje naar collega's en zit je langer achter je computer. Maar zoals ik al zei lijkt mij één dag per week thuis wel mooi. Dat scheelt toch al heel veel.

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuwe beroepen, producten en diensten die deze tijd kunnen ontstaan
« Reactie #23 Gepost op: 10-04-2020, 18:31:06 »
Ik hoor mensen zeggen dat ze thuis juist productiever zijn. Dat zijn mensen met een goeie werkplek thuis, en met goeie (chat)verbindingen met collega's. Ze worden veel minder gestoord door telefoontjes en binnenlopende collega's, en hebben geen afleiding van bellende collega's in de kantoortuin.
Natuurlijk is het wel afhankelijk van je functie.
Keep calm and eat chocolates!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuwe beroepen, producten en diensten die deze tijd kunnen ontstaan
« Reactie #24 Gepost op: 10-04-2020, 18:42:58 »
Als ik naar mijn eigen werk kijk, ik zou het heerlijk vinden om het bijv 50/50 te kunnen doen. Ik kan me me dan beter afsluiten voor dingen. Daarnaast ben je met partimers ook met thuisplekken flexibeler. Ik werk met heel veel part timers. Bijna geen moeder die bij ons op woensdag werkt, maar van veel weet ik dat als ze thuis konden werken, en er is nood aan de man is, ze best een paar uurtjes zouden willen inloggen vanaf een thuisplek. Maar ik weet van anderen dat ze thuis helemaal gek zouden worden, die hebben mensen om zich heen nodig.

Verder hebben we bijv ook veel jonge medewerkers, die je moet coachen, je moet met gesprekken meeluisteren, je moet op het moment kunnen zien wat ze doen, en dat gaat niet van afstand.

Maar goed, dwaal een beetje van het onderwerp af geloof ik.

Offline LdHmolletje

  • Winnaar ER Pool 2018 & De Mol pool 2019
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Oh, oh, Den Haag!
Re: Nieuwe beroepen, producten en diensten die deze tijd kunnen ontstaan
« Reactie #25 Gepost op: 11-04-2020, 08:22:09 »
Ik heb weliswaar geen baan waarbij je thuis kunt werken, maar zou ik er wel een hebben gehad weet ik dat thuis werken niks voor mij zou zijn. Ik raak thuis veel te snel afgeleid, ik heb echt collega's om me heen nodig. Dat had ik al op de middelbare school met leren. Dat deed ik ook zoveel mogelijk in de bus naar huis, of buiten op een bankje...

Ik denk wel dat het aantal mensen dat na corona thuis zal gaan werken iets zal gaan toenemen, maar echt niet met tientallen procenten... En verdere beroepen? Of het als een nieuw beroep moet worden gezien weet ik niet, maar ik denk wel dat in ziekenhuizen meer artsen en ander verplegend personeel zal gaan komen dat zich zal gaan specialiseren in ziektes als corona en pandemieën als deze, zodat als het binnenkort nog eens voor gaat komen, men meteen er klaar voor is.
Ich bin ein Bärliner!