Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81528 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #280 Gepost op: 14-11-2005, 16:53:45 »
Carrièreprijs voor Piet Römer
geplaatst: 9/11/2005 
Acteur Piet Römer (77) wordt in het kader van de televisieprijzen Gouden Beelden onderscheiden met de Carrière Award voor zijn gehele oeuvre. Dat maakte algeheel juryvoorzitter Willem van Beusekom woensdag bekend.

De carrièreprijs wordt traditioneel bepaald door de juryvoorzitters van de tv-genres waarin Gouden Beelden worden uitgereikt. Unaniem kozen ze dit keer voor Römer. "Televisie bestaat in Nederland ruim vijftig jaar. Een heel enkele keer zie je nog persoonlijkheden die daaraan het grootste deel hebben bijgedragen", aldus Van Beusekom.


De acteur debuteerde destijds in het programma 'Opstand in de kribbe' en maakt tegenwoordig nog steeds furore als inspecteur De Cock in de serie Baantjer. Ook gold hij jarenlang als zwarte Piet tijdens de intochten van Sinterklaas op televisie. Hij krijgt de prijs op 12 december uitgereikt tijdens een bijeenkomst in een hotel in Bussum.


Naast de loopbaanprijs zijn er nog veertien categorieën waarin Gouden Beelden worden uitgereikt. In de categorie kunst en cultuur is de AVRO verzekerd van succes, want alle genomineerden zijn producties (Allemaal theater, Hollands Licht en Museumbende) van die omroep.

Daphne Bunskoek, Jörgen Raymann en Anita Witzier maken kans op de titel tv-persoonlijkheid van jaar. In het genre drama is de Talpa-serie Gooische Vrouwen al na twee uitzendingen genomineerd, naast Grijpstra & De Gier en Twee dromen.

Netwerk, het NOS Journaal en NOVA maken kans in de categorie nieuws en evenementen met reportages over respectievelijk de Schiedamse parkmoord, de tsunami en de Amerikaanse soldate Lynndie England, die schuldig is bevonden aan misbruik van Iraakse gedetineerden in de beruchte Abu Graib-gevangenis bij Bagdad.
 
Filmdebuut voor Rihanna
geplaatst: 9/11/2005 
Rihanna heeft ja gezegd tegen een filmrol en gaat daarmee haar debuut op het witte doek maken. De 17-jarige zangeres, die momenteel een grote hit scoort met 'Pon De Replay', zal in de film 'Bring it on, bring it on, bring it on again' gaan spelen als zichzelf. De film gaat over een groep cheerleaders die er alles voor over hebben om te mogen dansen in een televisiespecial rond Rihanna. De rol die de jonge zangeres speelt is niet erg groot, maar Rihanna is toch blij met de kans die ze krijgt. Rihanna is daarnaast van plan om acteerlessen te nemen. Ze wil op die manier meer en grotere filmrollen in de wacht slepen. "Ik grijp deze met beide handen aan, maar mijn muziek blijft op dit moment toch op de eerste plaats komen," aldus Rihanna.
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #281 Gepost op: 14-11-2005, 16:55:09 »
Green Day gaat film maken
geplaatst: 10/11/2005 
Green Day gaat een film maken die gebasseerd is op hun album 'American Idiot'. De band die vorige week nog een MTV Europe Music Award ontving voor de cd is in gesprek met filmmaatschappijen om volgend jaar een film te gaan opnemen die iets weg heeft van een rockopera. "Ik ben nu samen met wat andere mensen bezig met het schrijven en bedenken van de film. Het is veel werk om zoiets te produceren. Het lijkt op een mix tussen de albums en films 'Tommy' en 'Quadrophenia' van The Who," aldus leadzanger Billie Joe Armstrong. De bandleden houden zich wel bezig met het produceren van de film, maar zullen niet zelf op het witte doek te zien zijn. Volgens Armstrong laten ze het acteren over aan echte acteurs. "Wij weten hoe we muziek moeten maken en een acteur weet hoe hij moet acteren. Ieder zijn eigen vak en daarom wagen wij ons ook niet aan het acteren," aldus Armstrong. In de film wil Green Day ook gebeurtenissen zoals de orkaan Katrina en de Amerikaanse oorlog in Irak gaan verwerken. Wanneer de film moet uitkomen is nog niet bekend.
 
Christensen en Jackson weer samen in film
geplaatst: 10/11/2005 
Hayden Christensen en Samuel Jackson spelen een rol in de film 'Poker Night'. Het script is geschreven door Greg Francis en de regie is in handen van Nick Gillard. De opnames voor de thriller beginnen volgend jaar.

Christensen speelt een jonge detective, die plotseling wakker wordt en merkt dat hij, vastgebonden aan een stoel, in een kelder zit. Zijn ontvoerder, een rol van Jackson, is een gemene seriemoordenaar die zijn gevangene mentaal en fysiek martelt.

Het is niet de eerste keer dat Christensen en Jackson samen in een film acteren. De twee acteurs waren naast elkaar te zien in onder meer 'Star Wars Episode II: Attack of the Clones' en 'Star Wars Episode III: Revenge of the Sith'. Regisseur Gillard was als stuntcoördinator eveneens betrokken bij de 'Star Wars'-films.
 
Brosnan: ik heb Hatcher niet geslagen
geplaatst: 10/11/2005 
Pierce Brosnan ontkent dat hij Teri Hatcher op de set van de James Bond-film 'Tomorrow Never Dies' heeft geslagen. "Het hele Teri Hatcher verhaal is opgeblazen door de media. Ik heb haar niet geslagen", zegt Brosnan.

De voormalig Bond-acteur had moeite met 'het te laat komen' van de actrice. "Ik was inderdaad boos, omdat Teri op een draaidag veel te laat was. Toen wist ik alleen nog niet dat ze net zwanger was", verklaart de 52-jarige acteur. "De situatie werd mij pas later uitgelegd."

De acteur heeft mogelijk nog een andere reden om boos te zijn op Hatcher. De actrice werd namelijk verkozen boven Monica Belluci, een favoriet van Brosnan. "Monica heeft een tijd geleden een screen-test gedaan voor de rol van 'Bond-girl', maar de sukkels kozen haar niet", zegt Pierce. "Ze gaven de voorkeur aan Teri Hatcher."
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #282 Gepost op: 14-11-2005, 16:55:53 »
Wereldwijde belangstelling Zwartboek
geplaatst: 11/11/2005 
De oorlogsfilm Zwartboek van Paul Verhoeven heeft wereldwijd interesse getrokken. De film is al aan 18 landen verkocht, waaronder Rusland, Indonesië, Spanje, Japan, Brazilië en Mexico.

Volgens producent San Fu Maltha moet een Nederlandse film minimaal een Oscarnominatie in de wacht slepen om zoveel interesse te genereren.

Zwartboek, waarvan de opnamen momenteel in Nederland plaatsvinden, vertelt het verhaal van een joodse onderduikster die in de Tweede Wereldoorlog bij de Duitsers infiltreert. Zwartboek moet medio 2006 in première gaan

Hilary Duff 'burned out'
geplaatst: 12/11/2005 
Zangeres en actrice Hilary Duff is uitgeput. De zangeres maakte dit jaar drie films, een best-of album met drie nieuwe nummers en ze trad op tijdens een uitverkochte internationale tour. MTV meldt dat Duff minstens een maand vrij wil nemen om 'op adem te komen'.

"Ik denk dat het zoiets is als wanneer je een nacht slaapt en niet uitgerust bent", zei Duff toen ze een CosmoGirl!-award in ontvangst nam. "Ik had in september vrij willen nemen voor mijn verjaardag, maar dat is niet gebeurd." De 18-jarige Duff wil na de pauze weer gewoon verder gaan met al haar werkzaamheden.

Hilary Duff speelde de hoofdrol in de televisieserie 'Lizzie McGuire', die ook is verfilmd. Als zangeres scoorde Duff onder meer een hit met 'So Yesterday'.
 
'The Terminator' wordt televisieserie
geplaatst: 12/11/2005 
De film 'The Terminator' wordt een televisieserie. De voorlopige titel van de serie is 'The Sarah Connor Chronicles'. Hoofdrolspeler in de Terminator-films, Arnold Schwarzenegger, zal naar verwachting geen rol spelen in de tv-serie.

Naast een televisieserie is er ook een vierde Terminator-film op komst. "De film is in de laatste fase van ontwikkeling", vertelt producer Andy Vajna. Het is niet bekend of Schwarzenegger, gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, in deze film wederom in de huid van de Terminator kruipt.

De drie Terminator-films waren wereldwijde successen en de eerste in de reeks betekende de grote doorbraak van 'Arnie' als acteur.

Het is nog niet bekend wanneer de opnamen van de televisieserie en de film van start gaan.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #283 Gepost op: 14-11-2005, 16:56:22 »
Katie Holmes stopt met acteren
geplaatst: 13/11/2005 
Katie Holmes wil stoppen met acteren, omdat zij fulltime huisvrouw wil zijn. De 26-jarige actrice is zwanger van haar verloofde Tom Cruise. "Katie heeft aan vrienden verteld, dat zij en Tom besloten hebben dat het beter is als zij thuis blijft om voor het kind te zorgen," vertelt een vriend van Holmes.

Begin oktober werd bekend dat Katie in verwachting van haar eerste kind is. Cruise en Holmes hebben sinds april een relatie. De 43-jarige Tom heeft twee geadopteerde kinderen, van 12 en 10, met zijn ex-vrouw Nicole Kidman.

Katie Holmes kreeg mondiale bekendheid door haar rol als Joey in 'Dawson's Creek'. Later brak ze ook door op het witte doek, onder meer in 'The Ice Storm', 'Go', 'Wonder Boys' en 'The Gift'.
 
Chicken Little blijft nummer 1 in VS
geplaatst: 14/11/2005 
Disney's nieuwste animatiefilm, 'Chicken Little', bezet ook in de tweede week na de première de eerste plaats in de Amerikaanse boxoffice, de lijst van bestbezochte films. De avonturen van het kleine haantje, dat denkt dat de hemel naar beneden komt vallen, haalde met ruim 27 miljoen euro de hoogste omzet. Vanaf woensdag is 'Chicken Little' te zien in de Nederlandse bioscopen.

De science-fiction film 'Zathura: A Space Adventure' kwam binnen op de tweede plaats met een omzet van bijna twaalf miljoen euro. De thriller 'Derailed' staat na dit weekeinde op de derde positie in de lijst. Hierin speelt Jennifer Aniston de hoofdrol, de eerste nadat de actrice stopte met de televisieserie 'Friends'. Haar tegenspeler in 'Derailed' is Clive Owen.

De semi-autobiografische film van rapper 50 Cent, 'Get Rich or Die Trying', bracht ruim 10 miljoen dollar in het laatje en bezet hiermee de vierde plaats. De film veroorzaakte veel commotie nadat in Philadelphia en Los Angeles de filmposters werden verwijderd na protest van anti-geweldsorganisaties. Ook werd een man doodgeschoten nadat hij de film had gekeken. De rapper betreurt het schietincident.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #284 Gepost op: 25-11-2005, 18:05:31 »
Scorsese stopt met grote films
geplaatst: 14/11/2005 
De Amerikaanse filmmaker Martin Scorsese stopt met het maken van grote Hollywood-producties en wil zich toeleggen op documentaires en korte films.

Dat heeft de regisseur van kassuccessen als Raging Bull, Goodfellas en The Aviator zondag gezegd op het internationale filmfestival in het Marokkaanse Marrakech.

Scorsese, die volgende week 63 jaar wordt, zei tijdens een persconferentie dat de film die hij volgend jaar gaat opnemen in Japan, getiteld Silence, een van zijn laatste grote producties zal zijn.

Silence vertelt het verhaal van Portugese priesters die in de 17e eeuw naar Japan trokken om de bevolking daar te bekeren tot het christendom.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #285 Gepost op: 25-11-2005, 18:07:08 »
Film 50 Cent uit de bios gehaald
geplaatst: 16/11/2005 
De film waarin 50 Cent momenteel te zien is: Get Rich of Die Tryin’ heeft al voor aardig wat relletjes gezorgd. Zo arresteerde de politie een 16-jarige jongen, die een andere bioscoopbezoeker met een mes bedreigde. Ook is een bioscoop in de States er al toe overgegaan de film uit de bioscoop te halen, nadat in een winkelcentrum een groep van 100 jongeren voor veel overlast zorgde na het zien van de film.

In Get Rich or Die Tryin’ zien we hoe Marcus (50 Cent) zich losmaakt uit de drugsscene, om door te breken met rappen. Nadat zijn moeder is vermoord, was hij begonnen met dealen. Alleen door het schrijven van songteksten kan hij het wereldje en zijn woede ontvluchten. Het is níet het levensverhaal van 50 Cent zelf, maar vertoont wel veel gelijkenissen. Bij ons zal de film pas volgend jaar februari te zien zijn, als de bioscopen ‘m durven te draaien tenminste…
 
Halle Berry nieuwe gezicht van Versace
geplaatst: 16/11/2005 
Halle Berry wordt het nieuwe gezicht van het Italiaanse modemerk Versace. Berry is gefotografeerd door Vanity Fair-fotograaf Mario Testino in Los Angeles.

Berry is niet de eerste ster die meewerkt aan een campagne van Versace. Zangeres Madonna en actrice Demi Moore gingen haar voor.

Berry won in 2002 als eerste zwarte actrice een Oscar voor haar rol in 'Monster's Ball' (2001). De actrice speelde verder in films als 'Swordfish' (2001), 'Die Another Day' (2002) en 'Gothica' (2003).
 
Filmposter brengt zes ton op
geplaatst: 16/11/2005 
Een filmposter uit de jaren '20 heeft bij een veiling in Londen 590 duizend euro opgebracht. Volgens de Reel Poster Gallery in Londen, waar de veiling plaatsvond, werd nooit eerder zoveel betaald voor een filmaffiche.

Het gaat om een originele filmposter van Fritz Langs sciencefictionfilm 'Metropolis' uit 1927. Voor zover bekend zijn vier exemplaren van het affiche bewaard gebleven. De overige drie zijn in eigendom van het New York's Museum of Modern Art, het Berlijnse Film Museum en een privé-verzamelaar. "De meeste affiches van deze film waren billboards en zijn daarna weggegooid. Deze is in absolute topconditie en is duidelijk nooit gebruikt", zegt de galeriehouder.

'Metropolis' is de eerste lange sciencefictionfilm ooit gemaakt. Het verhaal speelt zich af in een futuristische stad waar twee verschillende klassen met elkaar strijden. Hoewel Lang zich verre van het nazisme hield was hij één van Hitlers favoriete regisseurs. De filmposter is een art deco werk van grafisch ontwerper Heinz Schulz-Neudamm.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #286 Gepost op: 25-11-2005, 18:07:45 »
Ereprijs voor Anthony Hopkins
geplaatst: 17/11/2005 
De buitenlandse pers in Hollywood heeft de Brits-Amerikaanse acteur Anthony Hopkins een ereprijs voor zijn levenswerk toegekend. Hopkins krijgt de Cecil B. DeMille Award tijdens de uitreiking van de Golden Globes op 16 januari in Beverly Hills.

Hopkins (67) is vooral beroemd door zijn vertolking van Hannibal Lecter in The Silence Of The Lambs, waarvoor hij in 1991 een Oscar won. Hij werd zes keer voor een Golden Globe genomineerd, onder meer voor Nixon, The Remains Of The Day en Magic.

Hopkins kwam in Wales ter wereld. Hij werd in 1993 geridderd. Hij nam in 2000 de Amerikaanse nationaliteit aan.

Eerdere winnaars van de prestigieuze ereprijs, genoemd naar de filmgrootheid Cecil B. DeMille, waren onder anderen Al Pacino, Michael Douglas, Barbra Streisand, Sean Connery en Robin Williams.
 
Jennifer Lopez mogelijk producent realityshow
geplaatst: 17/11/2005 
Jennifer Lopez en haar productiemaatschappij Nuyorican Prods zijn in onderhandeling met de muziekzender MTV om een realityserie te produceren. Het project volgt verschillende dansers in Los Angeles, die in de voetsporen willen treden van Lopez. De latino zangeres wordt mogelijk de uitvoerend producent van het programma. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

Jennifer Lopez begon haar carrière in de jaren '80 als achtergronddanseres van Janet Jackson. Ze speelde in verschillende films, zoals 'Selena' (1997), 'Out of Sight' (1998) en 'The Wedding Planner' (2001).

In 1999 kwam haar eerste album 'On the 6' uit. Lopez scoorde hits met nummers als 'If you had my Love', 'Waiting for Tonight' en 'Get Right'.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #287 Gepost op: 25-11-2005, 18:08:25 »
Robert de Niro is een maffioso
geplaatst: 17/11/2005 
Robert de Niro gaat binnenkort weer in een film spelen. De getalenteerde en door de wol geverfde acteur gaat doen waar hij goed in is. De Niro zal weer de rol van een gevaarlijke maffioso vertolken. In de verfilming van het nog te publiceren boek The Winter Of Frankie Machine is Robert een gepensioneerde huurmoordenaar.

Wanneer de gepensioneerde huurmoordenaar erachter komt, dat hij ditmaal het doel is van een aanslag, keert hij terug in de duistere wereld van de maffia. Wanneer de film in de bioscoop zal verschijnen, is nog niet bekend.
 
Amnesty zet film in voor strijd tegen wapens
geplaatst: 17/11/2005 
In de strijd tegen het wereldwijde gebruik van wapens, gebruikt Amnesty International de kracht van de Hollywoodfilm om haar boodschap over te brengen.

Deze maand ging Lord of War met Nicholas Cage in première. Speciaal voor Tweede Kamerleden organiseerde Amnesty een voorpremière. 'Rapporten en andere informatie van Amnesty kunnen heel goed schetsen wat er speelt in de wereld. De special effects uit Hollywood raken je op een heel andere manier', zo meldt Amnesty.

Samen met Novib, Pax Christi en andere organisaties is Amnesty de actie Control Arms gestart. Het doel van deze campagne is een internationaal wapenhandelsverdrag, waardoor het misbruik van wapens op globale schaal teruggedrongen kan worden.

Lord of War veretlt het verhaal van wapenhandelaar Yuri Orlov. Hij wordt achterna gezeten door Interpolagent Jack Valentine. Hoewel Orlov zich onschendbaar voelt, wordt hij geconfronteerd met de a-morele kanten van zijn werk.

De actie van Amnesty loopt tot 1 juli 2006. Lord of War is momenteel in 35 zalen in Nederland te zien.
 
Hirshi Ali heeft script voor 'Submission 2' af
geplaatst: 17/11/2005 
Het script voor 'Submission 2', het vervolg op de korte film die VVD-lid Ayaan Hirshi Ali met de vermoorde regisseur Theo van Gogh maakte, is af. Dit keer zal het gaan over de discriminatie van de homo's binnen de islam. 'Submission 1' vertelde het verhaal over de onderdrukking van vrouwen in de islamitische cultuur.

De hoofdrollen voor 'Submission 2' worden gespeeld door mannen, onder wie een homoseksueel. Hij stelt de positie van homo's in de islam ter discussie. Hirshi Ali zegt dat zij schepselen van Allah worden genoemd in de film.

Enkele regisseurs en acteurs zijn geïnteresseerd om hun medewerking te verlenen. Zij zijn van mening dat een dergelijke film in Nederland gemaakt moet kunnen worden. Maar het blijft geheim wie er meedoen. Acteurs worden onherkenbaar gemaakt en er komt ook geen titelrol.

'Submission 2' wordt verwacht in 2006. Of en zo ja, wanneer de film vertoond zal worden is nog niet bekend. 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #288 Gepost op: 25-11-2005, 18:08:47 »
Onbeperkt naar de film met Pathé Unlimited
geplaatst: 18/11/2005 
Pathé introduceert Pathé Unlimited. Met dit abonnement hebben filmliefhebbers vanaf vandaag voor 17,50 euro per maand onbeperkt toegang tot alle reguliere voorstellingen in alle Pathé-bioscopen in Nederland.

Met Pathé Unlimited kunnen abonnementhouders alle films als eerste en op de best mogelijke wijze te beleven, in de bioscoop. 'Uit onderzoek blijkt dat veel mensen
vaker naar de bioscoop zouden willen dan ze in werkelijkheid gaan. Met Pathé Unlimited bieden we hen een voordelige mogelijkheid die wens uit te laten komen', aldus Hajo Binsbergen, Senior Manager Marketing & Concessions van Pathé.

Pathé Unlimited werd in april als test geïntroduceerd in Pathé Groningen. Het abonnement werd een groot succes en is daarom vanaf nu ook verkrijgbaar in Pathé ArenA, Pathé De Munt, Pathé de Kuip, Pathé Schouwburgplein, Pathé Buitenhof, Pathé Scheveningen, Pathé Eindhoven en Pathé Groningen.

Chicken Little kanshebber op Oscar-nominatie
geplaatst: 18/11/2005 
'Chicken Little', 'Madagascar' en 'Robots' behoren tot de kanshebbers op een Oscar-nominatie in de categorie animatiefilms. Ook 'Howl's Moving castle', 'Wallace & Gromit: the Curse of the Were-Rabbit' en 'Tim Burton's Corpse Bride' maken kan op een plekje op de nominatielijst. Dat meldde de organisatie van de awardshow donderdag.

De Oscarnominaties in de categorie animatiefilms, en in de andere 24 categorieën, worden op 31 januari bekendgemaakt. De 78e uitreiking van de Academy Awards vindt plaats in maart in Hollywood.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #289 Gepost op: 25-11-2005, 18:09:46 »
Quaid gehuldigd op Hollywood Boulevard
geplaatst: 19/11/2005 
Dertig jaar geleden kwam acteur Dennis Quaid in Hollywood aan en nam een wandeling op de 'Walk of Fame'. Afgelopen woensdag kreeg hij zijn eigen ster.

Dennis Quaid (The Day After Tomorrow) heeft in meer dan veertig films gespeeld. Later deze maand komt in Amerika zijn nieuwste film 'Yours, Mine and Ours' uit.

Ongeveer 300 vrienden en collega's, waaronder Topher Grace, Quaid's medespeler in de film In Good Company, waren aanwezig bij de ceremonie. 

Adamson wil vervolg op Narnia
geplaatst: 20/11/2005 
Regisseur Andrew Adamson wil een vervolg maken op de eerste verfilming van de boekenreeks 'The Chronicles of Narnia' van schrijver C.S. Lewis. "Ik houd niet van 'franchise', maar als de eerste film een succes wordt maak ik er nog één", zegt Adamson.

In de eerste film 'The Lion, The Witch and The Wardrobe' komen vier kinderen bij toeval in de mysterieuze wereld van Narnia terecht. Hier worden ze geconfronteerd met een eeuwenoude strijd tussen de legers van 'het goede', aangevoerd door de reusachtige leeuw Aslan, en de legioenen van 'het kwade' onder leiding van The White Witch. De kinderen worden gevolgd in een verhalend avontuur vol fantasie.

'The Lion, The Witch and The Wardrobe' gaat op 21 december in de Nederlandse bioscopen in première.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #290 Gepost op: 25-11-2005, 18:14:29 »
George Clooney geen spijt van Syriana
geplaatst: 22/11/2005 
Acteur George Clooney heeft de bewering dat zijn nieuwste film 'Syriana' een vermomde aanval is op President George W. Bush afgewimpeld en weigert zijn excuses aan te bieden.

'Syriana', een politieke thriller over de olie industrie, doet stof opwaaien omdat twee Pakistaanse zelfmoordterroristen welwillend worden uitgebeeld.

Clooney is echter onbuigzaam in zijn mening dat hun verhaal ook moet worden verteld en walgt van de beweringen dat de film, waarin hij een CIA agent speelt, enkel gemaakt zou zijn om president Bush te bekritiseren.

Volgens Clooney is het verhaal van 'Syriana' gericht op 'het systeem' en niet op de daden van één man.

"Er zullen mensen zijn die erg boos zullen zijn dat wij het vormingsproces van zelfmoordterroristen laten zien, in plaats van ze per definitie als duivels te bestempelen. Ik ben een liberaal denkend mens en ik verontschuldig me er niet voor. 'Syriana' zal veel kritiek ontvangen, maar dat is logisch waneer je een standpunt inneemt. De aanval is niet op Bush maar op het systeem waarvan de olie industrie al 60 of 70 jaar het middelpunt is geweest", verklaart Clooney.

'Syriana' is vanaf 26 januari 2006 in de Nederlandse bioscopen te zien. 

Travolta wil Hiddink naar Duitsland vliegen
geplaatst: 22/11/2005 
Acteur John Travolta zou hebben aangeboden het nationale voetbalelftal van Australië volgend jaar naar Duitsland te vliegen voor het wereldkampioenschap. Volgens Female First was de acteur vorige week een van de toeschouwers in Sydney tijdens de kwalificatiewedstrijden van het elftal. Hij zou onder de indruk van de kwaliteiten van het team van de Nederlandse coach Guus Hiddink zijn geweest.

De 51-jarige ster uit Grease is in het bezit van een vliegbrevet en een vliegtuig, een Boeing 707. "Dit is mijn bijdrage aan Australië", verklaarde de acteur zijn aanbod. Het is niet bekend of het team op het aanbod van Travolta ingaat.

John Travolta werd in de jaren '70 bekend door zijn rollen in onder meer de dansfilms 'Saturday Night Fever' en 'Grease'. Ook was de acteur te zien in andere kassuccessen als 'Face/Off', 'Pulp Fiction' en 'Get Shorty'.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #291 Gepost op: 25-11-2005, 18:15:45 »
Lepel wint prijs op Indiaas festival
geplaatst: 23/11/2005 
De Nederlandse familiefilm 'Lepel' heeft op een kinderfilmfestival in India een eervolle vermelding gekregen voor beste film. Dat maakt Lemming Film woensdag bekend. De vakjury van het Golden Elephant International Children's Film Festival kende de onderscheiding toe. 'Lepel' is een film van de in september overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen.

Het is niet de eerste keer dat de film op een festival wordt onderscheiden. Eerder ontving de productie het Gouden Kalf voor beste production design 2005 en de 'Film & Kino Children's Film Awards 2005' op het Children's Film Festival Kristiansand in Noorwegen. Ook won 'Lepel' de 'Script Writing Awards 2005' op het Goldener Spatz Kinder Filmfestival in Duitsland.

De film vertelt het verhaal van het 9-jarige jongetje Lepel - gespeeld door Joep Truien - die ontsnapt aan zijn gemene oma, een rol van Loes Luca. Hij verstopt zich in een warenhuis en gaat op zoek naar nieuwe ouders. Ook Carice van Houten en Barry Atsma zijn in de film te zien.
 
Tom en Katie trouwen na geboorte baby
geplaatst: 23/11/2005 
Tom Cruise en Katie Holmes wachten met trouwen tot hun baby is geboren. De 43-jarige filmster Cruise vertelde de Amerikaanse talkshowpresentatrice Barbara Walters waarschijnlijk volgend jaar zomer te gaan trouwen. Een datum is er nog niet.

Het interview met Tom Cruise is onderdeel van een nog uit te zenden televisiespecial. Cruise vertelt daarin ook dat hij een echoapparaat heeft gekocht. Daarmee kan het stel de groei van de baby in de gaten houden. Wanneer de baby is geboren, geeft hij het echoapparaat aan een verloskundige afdeling.

Actrice Holmes en Cruise hebben sinds april een relatie. Het is niet bekend sinds wanneer de 26-jarige Katie in verwachting is. Tom heeft al twee geadopteerde kinderen, van 10 en 12 jaar, met zijn ex-vrouw Nicole Kidman.
 
Sexy F1-film in de maak
geplaatst: 23/11/2005 
De sexy actrice Monica Belucci (The Matrix) zal waarschijnlijk samen met Jeremy Irons (Kingdom of Heaven) in een Formule 1-film te zien zijn. De film wordt opgenomen in onder andere Italië en Engeland en er zullen verschillende bekende Italiaanse tv-gezichten in verschijnen.

Volgens de regisseur wordt het een spannende film, vol dampende seksscènes. Hij wilde echter niet bevestigen of Belucci inderdaad al heeft toegezegd de hoofdrol te zullen spelen.
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #292 Gepost op: 25-11-2005, 18:16:34 »
Hoofdrol voor Koblenko in horrorfilm
geplaatst: 24/11/2005 
Actrice Victoria Koblenko heeft een hoofdrol in de nieuwe horrorfilm 'SL8N8' (Slachtnacht). De Nederlands-Belgische coproductie wordt geregisseerd door Frank van Geloven en Edwin Visser. Het was enige tijd onduidelijk of Koblenko zou meespelen, omdat de opnamen diverse malen zijn uitgesteld.

Productiebedrijf Lagestee Film bevestigt de rollen van Koblenko, Kurt Rogiers Carolina Dijkhuizen en Inge Schrama. De deelname van Teun Kuilboer is volgens woordvoerder Marijke van der Molen nog onzeker. "Hij heeft inmiddels veel aanbiedingen gekregen, maar ik verwacht dat hij de rol gewoon gaat doen."

'SL8N8' gaat over een jonge paranormaal begaafde studente, Kristel Lodema, die met een groep vrienden 's nachts naar een oude kolenmijn gaat om een geest op te roepen. Onder invloed van alcohol en xtc-pillen besluiten ze de geest van een oude vuurman op te roepen. Het begint als een grap, maar loopt uiteindelijk uit de hand.

De opnamen van de film gaan volgende maand van start. De film wordt deels in Nederland en deels in België opgenomen.
 
South Park drijft spot met Tom Cruise
geplaatst: 24/11/2005 
Acteur Tom Cruise is het mikpunt van spot in een aflevering van de Amerikaanse animatieserie South Park. In de aflevering van vorige week werden grappen gemaakt over de seksuele geaardheid van Cruise en zijn sympathie voor de Scientology Church.

Sinds jaren gaan geruchten dat Cruise homoseksueel is. De 43-jarige Hollywood-acteur heeft dit altijd ontkend en spande in het verleden regelmatig rechtszaken aan tegen media die over zijn seksuele geaardheid schreven.

In de aflevering van Southpark weigert Cruise uit te komen voor zijn homoseksualiteit na een ontmoeting met Scientology-oprichter L. Ron Hubbard. De stichter van de leer bekritiseert ook de kwaliteiten van Cruise als acteur.

Vervolgens proberen zijn ex-vrouw Nicole Kidman en acteur John Travolta Cruise te laten erkennen dat hij homoseksueel is. Beiden zijn eveneens aanhangers van de Scientology-leer. "Vind je niet dat dit te lang heeft geduurd?", vraagt een animatie van Kidman. "Het is tijd om uit de kast te komen."
 
Mel Gibson doneert filmset aan Mexico
geplaatst: 25/11/2005 
De Amerikaanse acteur Mel Gibson doneert na de opnamen voor zijn nieuwe film 'Apocalypto' de set aan de Mexicaanse staat Veracruz. De 49-jarige regisseur geeft zes replica's van piramides en enkele inheemse dorpen weg, die speciaal voor de film zijn gebouwd.

Tijdens een ontmoeting met de Mexicaanse president Vicente Fox gaf Gibson vorige maand één miljoen dollar (bijna 850 duizend euro) voor het herstel van de verwoestingen die orkaan Stan aanrichtte in Veracruz.

'Apocalypto' gaat over een ongeveer drieduizend jaar oude beschaving uit Midden-Amerika. In de film wordt een nauwelijks bekend Mayadialect gesproken. De opnamen zijn eerder deze maand van start gegaan. In de zomer van volgend jaar moet de productie in de bioscopen draaien.

Gibsons eigen productiebedrijf Icon financiert de film. Daarom kan Gibson zijn eigen visie de boventoon laten voeren. Eerder deed hij dat bij 'The Passion of the Christ'. De film uit 2003 kostte hem 21 miljoen euro en bracht een half miljard euro op.
 
Jessica en Nick gaan scheiden
geplaatst: 25/11/2005 
Drie jaar duurde hun huwelijk. Jessica Simpson en Nick Lachey gaan uit elkaar. Iedereen kon meegenieten van alle dingen die de twee meemaakten tijdens hun getrouwde periode. De serie 'Newlyweds' van MTV volgden de twee op de voet.
De serie leverde vooral veel op voor Jessica. Zij was al een bekende zangeres maar werd door de serie echt beroemd. Nick hoopte ook door te breken met zijn band, maar dat lukte niet.

Sommigen denken dat daardoor de relatie mis is gegaan. Nick kon niet omgaan met het feit dat zijn vrouw beroemder werd dan hij. Ook zou hij veel vreemd zijn gegaan met andere vrouwen. Maar of dat echt waar is weet niemand zeker, behalve Nick zelf.

De twee hebben geen ruzie, laten ze aan journalisten weten. Ze gaan als vrienden uit elkaar.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #293 Gepost op: 11-12-2005, 14:04:39 »
na een korte onderbreking weer even oppakken:

Madonna wil filmregisseur worden
geplaatst: 27/11/2005 
Madonna wil in de voetsporen van haar man Guy Ritchie stappen en ook filmregisseur worden. "Ik zou heel graag een film willen regisseren", zegt Madonna. De superster heeft meegewerkt aan een nieuwe documentaire over haar leven 'I'm going to tell you a Secret', die op 1 december op de Britse televisie wordt uitgezonden.

"Door het maken van deze film voel ik me erg geïnspireerd. Ik heb ook veel geleerd over het maken van een film en het vertellen van een verhaal", zegt de zangeres in een interview. "De volgende keer wil ik het zelf doen."
 
Hudson wil Hollywood de rug toe keren
geplaatst: 27/11/2005 
Kate Hudson droomt erover om Hollywood de rug toe te keren. De 26-jarige actrice uit 'How to Lose a Guy in 10 Days' kijkt er naar uit om met haar man Chris Robinson en haar zoontje van twee jaar een rustig en teruggetrokken bestaan te gaan leiden.

"Iedere dag zeg ik tegen mijn man: 'Misschien moeten we het gewoon doen. Ik ga zelfgemaakte schoonheidsproducten verkopen en jij kunt je muziek maken en via het internet verkopen", vertelt Hudson.

De actrice is de dochter van actrice Goldie Hawn en muzikant Bill Hudson. Kate werd bekend door haar rol in 'Almost Famous' (2000) van Cameron Crowe. Voor haar rol van Penny Lane werd de actrice genomineerd voor een Oscar in de categorie beste vrouwelijke bijrol.

Momenteel is Hudson bezig met opnamen van de film 'You, Me and Dupree', waarin ook Michael Douglas en Matt Dillon hun opwachting maken.
 
Jim Carrey in nieuwe film Tim Burton
geplaatst: 29/11/2005 
Acteur Jim Carrey gaat de hoofdrol spelen in 'Believe it or not!', de nieuwe film van regisseur Tim Burton. De film is losjes gebaseerd op het leven van de striptekenaar, columnist en avonturier Robert Ripley. De opnamen van de film beginnen in het najaar van 2006.

Robert Ripley reisde de hele wereld over en vertelde over zijn avonturen in zijn vaste column 'Believe it or not!', waarmee hij wereldwijd bekend werd. Ripley overleed in 1949 op 58-jarige leeftijd.

Jim Carrey was onder meer te zien in 'The Mask' en 'Man on the Moon'. Hij werkte nooit eerder samen met Tim Burton, die films maakte als 'Big Fish' en 'Edward Scissorhands'. De animatiefilm 'Corpse Bride', ook geregisseerd door Burton, draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #294 Gepost op: 11-12-2005, 14:05:31 »
Enge stukjes uit Narnia gehaald
geplaatst: 29/11/2005 
Filmmaker Disney heeft van zijn nieuwste film 2 versies gemaakt. Een met en een zonder enge stukjes. Op die manier is "Chronicles of Narnia" ook geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
De oorspronkelijke, Engelstalige versie van de film "Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe" is volgens de filmkeuring alleen geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder. Filmmaker Disney vindt dat jammer. Die wil dat zo veel mogelijk kinderen er naar toe kunnen gaan. Daarom hebben ze een versie gemaakt waar de gewelddadige stukjes uit zijn gehaald. Ook is de muziek op sommige plekken minder heftig. Deze versie, met Nederlandse stemmen overigens, is volgens de filmkeurig ook leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Het is voor het eerst dat een film wordt aangepast in Nederland. Volgens deskundigen een slim idee van Disney. Nu kunnen er meer kinderen naar die film toe en hoe meer mensen gaan kijken, hoe meer geld er aan de film wordt verdiend.

De films draaien vanaf 21 december in de bioscoop.
 
Andrews wil Diaz in The Sound of Music
geplaatst: 29/11/2005 
Julie Andrews vindt dat actrice Cameron Diaz de 'perfecte keus' is voor de rol van Maria, als ooit een nieuwe versie wordt gemaakt van de film 'The Sound of Music'. De geruchten daarover kwamen op gang nadat actrice Scarlett Johansson een rol in de theaterversie had afgeslagen.

Andrews speelde in 1965 zelf Maria, een non die uiteindelijk met een weduwnaar met zeven kinderen trouwt.

Diaz en Andrews zijn beiden te horen in de animatiefilm 'Shrek 3'. Julie spreekt de stem in van Queen Lillian en Cameron leent haar stem aan het personage Princess Fiona. De dames waren eerder samen te horen in deel twee van deze tekenfilm.
 
Touriya opnieuw in Amerikaanse film
geplaatst: 30/11/2005 
De Nederlandse actrice Touriya Haoud heeft voor de tweede keer een rol weten te bemachtigen in een Amerikaanse film. Zij gaat spelen in de avonturenfilm 'Prisoners of the Sun'.

Haoud zal de rol vervullen van Sarah, de dochter van de professor die een verloren stad ontdekt heeft onder een piramide in Egypte. De regie is in handen van Roger Christian. Ook Sean Patrick Flanery ('The Adventures of Young Indiana Jones') en Michael Ironside ('Free Willy') zijn te zien in de productie.

Eerder dit jaar kreeg Touriya al een rol aangeboden in de thriller 'Five Fingers' met Laurence Fishburn en Ryan Philippe ('Cruel Intensions') in de hoofdrollen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan deze productie. Het is nog niet bekend of en wanneer deze film in Nederland wordt uitgebracht. 

MTV maakt gratis aids-film
geplaatst: 1/12/2005 
 De muziekzender MTV heeft een film gemaakt over aids. De film 'Transit' is donderdag, op Wereld Aidsdag, gratis verspreid onder televisiezenders wereldwijd. De film zal waarschijnlijk door vijftig zendgemachtigenden worden uitgezonden, onder meer in Afghanistan en landen van Afrika.

Ook alle MTV-kanalen zenden de rolprent uit. De korte film gaat over de levens van acht jonge mensen in vier verschillende landen en belicht het risico van besmetting, het belang van testen en het sociale stigma dat mensen die hiv-positief zijn ten deel valt
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #295 Gepost op: 11-12-2005, 14:06:26 »
Lammers speelt 2 dagen met gebroken pink
geplaatst: 2/12/2005 
Hoofdrolspeler Frank Lammers maakte tijdens een opname waarin hij na een vechtpartij uit zijn taxi moest vallen, een ongelukkige val waarbij hij met zijn pink achter het stuur bleef hangen. In eerste instantie leek alles goed gegaan te zijn.
Na een dag begon de vinger op te zwellen. Die avond waren er opnames van een vechtpartij voor snackbar Barbarella in de van Woustraat. Lammers deed hier enthousiast aan mee en verzweeg voor de regie en de productie dat zijn hand inmiddels hevig pijn deed.

De volgende dag was zijn pink flink opgezwollen en waagde hij een bezoek aan het ziekenhuis. Hier bleek zijn pink op drie plaatsen gebroken te zijn en Lammers zit voorlopig in het gips.
De opnames van de film Nachtrit komen slechts ten dele in de problemen. “Binnenkort hebben we een opname op het kantoor van een notaris die een veel te dure taxi vergunning aan Lammers slijt, dan houd hij zijn hand maar onder het bureau” aldus de producent.

De opnames van de actiethriller ‘Nachtrit’ zijn bijna voltooid. De film is een actiethriller tegen de achtergrond van de ‘taxioorlog’ in de straten van Amsterdam. Het script is van Franky Ribbens de regie is in handen van Dana Nechushtan en is een productie van Wilant Boekelman en Jan van der Zanden van Waterland Film & TV. De film zal in het najaar van 2006 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Tom Cruise de grootste hufter
geplaatst: 2/12/2005 
De Amerikaanse acteur Tom Cruise is door de krant Los Angeles Daily uitgeroepen tot de grootste hufter van het jaar in de showbizz.

Hij dankt zijn positie op de lijst o.a. aan zijn aanval op Brooke Shields, die hij een aanstelster noemde omdat ze anti-depressiva slikte vanwege een postnatale depressie.

Op nummer twee in de lijst is Paris Hilton geëindigd, Whitney Houston en Bobby Brown staan op de derde plek. De vierde positie wordt door Jude Law en Sienna Miller ingenomen en Anna Nicole Smith staat op de vijfde plaats. 

Julia Roberts bestbetaalde actrice
geplaatst: 30/11/2005 
Ondanks een afwezigheid van twee jaar is Julia Roberts wederom uitgeroepen tot bestbetaalde actrice. Ze kan 20 miljoen dollar per film vragen, blijkt uit de jaarlijks door het entertainment dagblad The Hollywood Reporter gepubliceerde lijst van machtigste actrices.

Nicole Kidman komt in de rangschikking op een tweede stek met 16 tot 17 miljoen per film. Reese Witherspoon en Drew Barrymore staan respectievelijk op plaats drie en vier met circa 15 miljoen. Renee Zellweger sluit de top vijf af.
 
Morissette zingt sountrack Narnia
geplaatst: 2/12/2005 
Artiesten als Alanis Morissette, Tim Finn, Imogen Heap en Lisbeth Scott hebben songs geschreven voor de soundtrack van de film 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe', naar de verhalen van C.S. Lewis. Het album komt over twee weken uit.

Morissette is te horen op het nummer 'Wunderkind', ex-bandlid van Crowded House en Split Enz Tim Finn speelt 'Winter light'. De soundtrack bevat dertien nummers die zijn gecomponeerd door Harry Gregson-Williams. Van het album komt naast een enkele cd een cd/dvd-pakket uit. Op 21 december gaat 'The chronicles of Narnia' in première. Nederland is het eerste land ter wereld waarin de kerstfilm met twee verschillende filmkeuringen wordt uitgebracht: voor 6 en 12 jaar.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #296 Gepost op: 11-12-2005, 14:07:24 »
Clooney staat achter 'Submission 2'
geplaatst: 2/12/2005 
George Clooney staat volledig achter de 'Submission'-films van Ayaan Hirsi Ali. "Die mensen moeten dat soort films juist blijven maken", zei de acteur en regisseur vrijdag in het televisieprogramma RTL Boulevard. "Cinema is het ultieme medium om bepaalde onderwerpen aan te snijden", vindt Clooney. 'Submission 2' gaat in het najaar van volgend jaar in première.

Volgens Hirsi Ali zal de film 'iets meer humor' bevatten dan het eerste deel. Theo van Gogh adviseerde het Tweede-Kamerlid voor zijn dood meer grappen in de films te brengen. In 'Submission part one' worden vrouwonvriendelijke teksten uit de koran onder de aandacht gebracht. In het tweede deel staat homoseksualiteit centraal.

Een derde deel in de reeks staat inmiddels ook in de steigers. Daarin komt volgens Hirsi Ali God zelf aan het woord.
 

Connery staat achter de nieuwe 007
geplaatst: 3/12/2005 
Sean Connery staat helemaal achter de nieuwe James Bond. De 75-jarige acteur denkt dat de nieuwe 007, Daniel Craig, de rol 'heel interessant en anders' zal spelen. "Daniel is een uitstekende keus. Een volledig verse en nieuwe start", zegt de acteur in een interview.

Connery kan het weten. Hij kroop zes keer in de huid van de wereldberoemde spion. Zo was hij te zien in 'Dr No' en 'Diamonds are Forever'. In 1971 gaf hij de brui aan het personage. "Ik was die eindeloze special effects en ingewikkelde gadgets helemaal zat", verklaart hij.

Craig heeft laten weten evenmin zin te hebben in allerlei technische snufjes. "Ik ga James Bond herdefiniëren. Ik neem hem mee naar plekken waar hij nog nooit is geweest", zegt Craig. De 37-jarige Brit, bekend van de thriller 'Layer Cake', maakt zijn debuut als 007 in de nieuwe Bond-film 'Casino Royale'. In de zomer van volgend jaar starten de opnamen.

Connery krijgt Lifetime Achievement Award
geplaatst: 5/12/2005 
Connery speelde onder meer in 'The Untouchables' van Brian DePalma (Scarface) waarvoor de acteur een Oscar won, 'The Hunt for Red October' van John McTiernan (Die Hard), de Europese co-productie 'The Name of the Rose' van Jean Jacques Annaud (Seven Years in Tibet) en natuurlijk de rol van 's werelds beroemdste geheime agent; James Bond.

De plechtigheid, die in Berlijn plaatsvond, was een goede gelegenheid om vooral nadruk te leggen op 'The Name of the Rose' dat een Europese productie is. Jean Jacques Annaud, de regisseur van de film gaf in zijn toespraak een aardige anekdote:

"Ondanks de ontberingen tijdens de shoot, was Sean Connery een plezier om mee te werken. Door de kou en luchtige kleding die een monnik in de Middeleeuwen droeg, was Sean verschrikkelijk verkouden geworden. Toch gaf hij de crew nooit de schuld. Nee, het lag volgens hem aan de monniken die niet slim genoeg waren om sokken te dragen in hun sandalen."

Wanneer de acteur het podium opgaat om zijn prijs in ontvangst te nemen, geven zijn ontluikende glimlach en ondeugende ogen het geheim prijs over het hoe en waarom hij een levende filmlegende is. Met die overbekende stem (chic Engels met een Schots sausje) zegt hij; "Ik wil jullie pas bedanken (stoppen met acteren) wanneer Schotland onafhankelijk is en een eigen stem heeft in Europa. Tot die tijd moeten jullie het met mij doen."

Hij sluit af met een uitnodiging voor iedereen om langs te komen op het filmfestival in Edinburgh, Schotland, dat zijn zestigste editie zal beleven: "Just ask for me and you'll have good seats," aldus Connery. 

Bauer stil over kabouterrol
geplaatst: 5/12/2005 
In de nieuwste film van Kabouter Plop speelt zanger Frans Bauer kabouter Amadeus. Volgens Frans een belangrijke rol. Toch wil hij liever niet dat zijn kinderen er achter komen dat hun vader een kabouter speelt...

"Mijn oudste zoon gelooft echt in kabouter Plop, en daarom wil ik de illusie in stand houden. Mijn kinderen weten van niets en als ze me in de bioscoop niet herkennen, dan blijft dat zo." Frans gaat dus niet verklappen dat hij de rol van Amadeus speelt.

Het is de eerste keer dat Frans Bauer in een film meespeelt. Tijdens de opnames heeft hij zich goed vermaakt. "Alles is uitvergroot om de acteurs klein te laten lijken. Naast een enorme koffiepot voel je je echt een kabouter."

In België is Frans Bauer bekend omdat de realityshow 'De Bauers' daar sinds deze zomer op televisie te zien is. 'Plop en het Viool Avontuur' is de vijfde Plop-film. Vanaf 22 december is de film in Nederland te zien.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #297 Gepost op: 11-12-2005, 14:08:37 »
DiCaprio maakt film over het milieu
geplaatst: 6/12/2005  
Acteur Leonardo DiCaprio heeft al een hybride-auto. Hij vindt dat de hele wereld toegang moet hebben tot schoon water. Nu komt hij met een documentaire over het milieu. De film '11th Hour' richt zich op het broeikaseffect en biedt oplossingen ter herstel van het ecosysteem. In de herfst van volgend jaar gaat hij draaien. Dat maakte DiCaprio's woordvoerder Kaleigh Thomas maandag bekend.

De 31-jarige acteur vindt dat het broeikaseffect niet alleen de grootste uitdaging is die de mensheid op dit moment voor zich ziet. "Nee, het is de belangrijkste kwestie waarmee de mensheid ooit is geconfronteerd", zegt hij in een verklaring.

DiCaprio, die vorig jaar genomineerd was voor een Oscar voor zijn rol van Howard Hughes in de film 'The Aviator', richtte in 1998 de Leonardo DiCaprio Foundation op. Met de stichting hoopt hij mensen bewust te maken van milieukwesties. Met '11th Hour' denkt hij een groot publiek te bereiken.
 
Aap van 6 meter bij première King Kong
geplaatst: 6/12/2005  
De wereldpremière van Peter Jacksons versie van 'King Kong' vond maandagavond plaats in New York. De regisseur maakte met de hoofdrolspelers Adrien Brody, Jack Black en Naomi Watts zijn opwachting. Ter gelegenheid van de première werd Times Square opgesierd door een zes meter lang model van de reuzenaap.

'King Kong' kostte meer dan 230 miljoen euro. Het budget van de film is daarmee met 27 miljoen overschreden. Filmstudio Universal is bereid voor de extra kosten op te draaien. Dat klinkt nobel, maar dat valt wel mee: de kans dat de film niet winstgevend is bestaat nauwelijks. Jackson maakte eerder de 'Lord of the Rings'-trilogie, een financieel hoogstandje.

Het drie uur durende 'King Kong', door Universal beschreven als een 'tragisch liefdesverhaal tussen een aap en een actrice', is door critici wereldwijd goed ontvangen. Zo kreeg de productie in de Britse krant The Times vijf sterren en beschreef filmrecensent Kevin Maher het verhaal als 'scherpzinnig, warm en geestig'. Daily Mail-recensent Christopher Tookey noemt de film 'een technologisch wondertje'.

De Europese première van 'King Kong' is op 11 december in Berlijn. In Nederland is de film vanaf 14 december te zien in de bioscoop.
 
Kinderen maken film
geplaatst: 6/12/2005  
Een van de beroemdste filmmakers van Hollywood, Steven Spielberg, gaat een nieuwe film maken. En niet zomaar eentje. Hij maakt deze keer geen film met professionele acteurs, maar met kinderen. Uit Israël en uit de Palestijnse gebieden.
Steven Spielberg maakt vaak grote en dure films, Jurassic Parc bijvoorbeeld. Deze keer pakt hij het dus heel anders aan. 250 kinderen krijgen van hem allemaal een camera, om mee naar huis te nemen. De bedoeling is dat ze met die camera hun eigen leven filmen. Na een tijdje wisselen de kinderen de filmpjes aan elkaar uit. En uiteindelijk maakt Steven Spielberg er dan één grote film van.

Spielberg maakt de film niet zomaar. Hij denkt dat de kinderen door de film dichter bij elkaar zullen komen. Je weet waarschijnlijk wel dat er in Israël veel gevochten wordt tussen Israeliërs en Palestijnen. Die ruzie gaat over hun land. Volgens de één is het van hun, volgens de ander juist van hen.

Spielberg denkt dat als de kinderen iets van elkaars leven zien, dat ze dan merken dat ze helemaal niet zo verschillend zijn. Misschien, hoopt hij, wordt er dan minder tussen de twee groepen gevochten

Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #298 Gepost op: 11-12-2005, 14:09:11 »
Gibson verfilmt leven Flory van Beek
geplaatst: 7/12/2005 
Mel Gibson werkt aan een miniserie over het leven van de Nederlandse Flory van Beek. De joodse vrouw overleefde vlak voor het begin van de Tweede Wereldoorlog een scheepsramp en zat drie jaar lang ondergedoken in Amersfoort.

Gibsons productiebedrijf baseert de vier uur durende miniserie op de memoires van Van Beek die, inmiddels begin tachtig, in de Verenigde Staten woont. Het project voor het Amerikaanse tv-netwerk ABC is volgens de krant The New York Times van woensdag nog in een vroeg stadium. Het is dan ook nog niet zeker of het wordt afgerond.

Van Beeks autobiografie Flory kwam in 1998 in de Verenigde Staten uit. Op 5 mei (Bevrijdingsdag) 2000 werd het in een Nederlandse vertaling op de markt gebracht.

De jonge vrouw probeerde in november 1939 uit angst voor de dreiging van Hitler met haar Duits-joodse vriend Felix naar Chili te vluchten. Hun schip liep voor de Engelse kust op twee Duitse mijnen en zonk binnen enkele minuten. "Zo dobberden we in de vrieskou tussen de lijken en de zwaargewonden een tijd op zee, de wanhoop nabij", vertelde ze dit najaar het blad Aanspraak van de Pensioen en Uitkeringsraad. Uiteindelijk viste de Britse marine de gewonde Flory en haar vriend uit zee.

Op 2 mei 1940 werd het duo teruggestuurd naar Nederland, waar zij het bombardement op Rotterdam overleefden. Tijdens de oorlogsjaren bood het verzet in Amersfoort het echtpaar onderdak. Flory en haar man Felix overleefden de oorlog, maar de nazi's vermoorden in concentratiekampen wel veel andere familieleden, onder wie haar moeder. In 1948 verlieten zij Nederland alsnog. Uit angst voor de Koude Oorlog emigreerde het duo naar de Verenigde Staten.

Gibsons houding tegenover joden werd vorig jaar door joodse groeperingen in de Verenigde Staten in twijfel getrokken omdat zijn kaskraker The Passion of the Christ antisemitisch zou zijn. Ook ontkende zijn vader het bestaan van de Holocaust. Gibson heeft zich daarvan volgens sommige Amerikanen onvoldoende gedistantieerd.

In een reactie vertelde Van Beek de Times dat ze The Passion of the Christ nooit heeft gezien en Gibson niet kent. "Alles wat ik weet is dat hij een onwankelbaar katholiek is, en de mensen die onze levens spaarden waren ook katholiek", aldus Van Beek. "Ik respecteer ieders geloof."
 
Angela Schijf schrikt van eigen film
geplaatst: 7/12/2005 
Angela Schijf speelt zelf mee in de avonturenfilm 'De Griezelbus'. Toch vond ze het eindresultaat behoorlijk spannend. "Ik ben een paar keer flink geschrokken", vertelt de 26-jarige actrice. "En dat terwijl ik het verhaal dus al helemaal kende." 'De Griezelbus' draait vanaf woensdagavond in de bioscoop.

De film gaat over het jongetje Onnoval dat op school behoorlijk wordt gepest. Om wraak te nemen op zijn klasgenootjes schrijft hij een verhaal: 'De Griezelbus'. Daarin verandert een schoolreisje van de klas in een nachtmerrie. Als de klas op een gegeven moment echt op reis gaat, dreigt het verhaal van Onnoval werkelijkheid te worden.

Schijf speelt in de familiefilm de kattige zuster Ursula die de rechterhand is van de gemene Graaf Vlapano, gespeeld door Willem Nijholt. Voor de rol moest ze kattenlenzen in waarmee ze nauwelijks kon zien. Ook de rest van haar uiterlijk werd flink aangepast. "Ik moest elke dag drie uur worden toegetakeld in de make-up", zegt Angela. "Ik zag mezelf transformeren en voelde dat ook. Dat was een heel nieuwe ervaring voor me."

Angela Schijf is bekend van de rol van Kim in 'Goede tijden, Slechte Tijden' en uit films als 'Ik ook van jou' en 'Van God Los'. In januari gaat ze het toneel op. Ze is dan naast Daan Schuurmans te zien in de zwarte komedie 'Petits Crimes'.
 
Jet Li stopt met vechten in films
geplaatst: 7/12/2005 
De Chinese acteur Jet Li heeft gezegd dat de film 'Fearless' zijn laatste vechtfilm is. Volgens de Chinese krant The Youth Daily vertelde de acteur aan studenten aan de Fudan-universiteit dat hij meer 'filosofisch georiënteerde familiefilms wil maken'.

De 42-jarige Li heeft volgens eigen zeggen al langer grote interesse in spirituele zaken. "Ik realiseerde me dat het niet genoeg is om een sterk lijf te hebben, je moet een sterke ziel hebben", zegt de acteur, die verschillende keren wereldkampioen in de vechtsport werd. Jet Li verdeelt zijn tijd nu tussen vrijwilligerswerk en de showbusiness.

De acteur wil ook graag nog eens samenwerken met de Franse filmmaker Luc Besson, die 'Kiss of the Dragon' schreef, één van Jets grootste successen. Behalve in 'Kiss of the Dragon' speelde Li in films als 'Romeo must Die' en 'Cradle 2 the Grave'. Jet Li is getrouwd met de eveneens Chinese actrice Nina Li Chi en ze hebben twee kinderen
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #299 Gepost op: 11-12-2005, 14:09:49 »
Film Usher geen succes
geplaatst: 7/12/2005 
De onafhankelijke filmmaatschappij Lions Gate Entertainment heeft zijn winstvoorspellingen fors moeten bijstellen nu blijkt dat het succes van de Usher-film 'In The Mix' in de VS erg achterblijft. De aandelen van de productiemaatschappij zijn daarom flink in waarde gedaald. De film, waarin Usher een dj speelt die het leven van een vrouw redt en vervolgens als bodyguard van haar gangstervader wordt ingehuurd, heeft in de eerste 10 dagen slechts 8,6 miljoen dollar opgehaald. 

David Schwimmer maakt Broadway-debuut
geplaatst: 8/12/2005 
Acteur David Schwimmer maakt zijn Broadway-debuut in het toneelstuk 'The Caine Mutiny Court-Martial'. Hij speelt vanaf mei de rol van luitenant Barney Greenwald in het drama dat zich afspeelt in de rechtszaal. Het toneelstuk is sinds 1954 op Broadway te zien. In de eerste versie speelde acteur Henry Fonda de rol van Greenwald.

'The Caine Mutiny Court-Martial' is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Herman Wouk en gaat over een marineofficier die van zijn schip wordt gezet, waarop een rechtszaak volgt. Het boek werd ook verfilmd met Humphrey Bogart en José Ferrer in de hoofdrollen.

David Schwimmer werd bekend door zijn rol van Ross Geller in de hitserie 'Friends'. Tien seizoenen lang zette Schwimmer het personage neer en er werd gespeculeerd dat de zes acteurs die de hoofdrollen in de serie neerzetten astronomische salarissen kregen. De acteur stond al eerder op de planken. Zo speelde hij op West End in Londen naast Gwyneth Paltrow in het stuk 'Some Girls'.

Nederlandse film blijft succesvol
geplaatst: 9/12/2005 
Begin november werd bekend gemaakt dat het marktaandeel voor Nederlandse films in dit jaar is gestegen van 9% in 2004 naar 12,4% in dit jaar. Deze stijging was gebaseerd op de cijfers tot eind september. Op dat moment waren er 1,9 miljoen bezoekers naar een Nederlandse film geweest. Nu zijn dat er 2,5 miljoen waarmee het succes van de Nederlandse film onverkort doorzet.

Met 2,5 miljoen bezoekers ligt het absolute aantal bezoekers nu al hoger dan het totaal van 2004: 2,2 miljoen. Familie- en jongerenfilms hebben verreweg het grootste aandeel in het Nederlandse succes. Topfilms van 2005 zijn De Schippers van de Kameleon 2, Zoop in Afrika, Het Schnitzelparadijs en Het Paard van Sinterklaas.

Dit succes steekt positief af tegen de sterke daling van het bioscoopbezoek over de gehele linie. Zowel in Nederland als in andere landen binnen Europa zijn dalingen van 10 tot 15 procent eerder regel dan uitzondering. Mede door deze tegenvallende cijfers is het marktaandeel voor de Nederlandse film in dit jaar flink gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Alhoewel 2004 ten opzichte van de jaren daarvoor een dip vertoonde is er sprake van een structurele toename in het succes van de Nederlandse film sinds 2000. Weliswaar schommelen de marktaandelen van jaar tot jaar, toch lijkt het erop dat een gemiddelde van meer dan 10% voor Nederlandse films structureel haalbaar is. Dat is een verdubbeling van de 5% in de tweede helft van de jaren negentig.

De Nederlandse film krijgt meer en meer een substantiële positie in de bioscoop. Het klimaat voor de Nederlandse film en zijn imago is de laatste jaren sterk verbeterd. Er is sprake van een toegenomen volume, vooral in het aantal kopieën per film. Hiermee is de kans op successen vergroot. Deze ontwikkelingen zijn onder andere te danken aan de continuering van het filmstimuleringsbeleid.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!