Auteur Topic: [CL] Weerwolvenspel - Speluitleg  (gelezen 1252 keer)

Offline Convans

  • Forumlid
[CL] Weerwolvenspel - Speluitleg
« Gepost op: 28-12-2019, 17:42:03 »Korte speluitleg
 
Er zal een bankoverval plaatsvinden met daarbij overvallers en gegijzelden. Net voor de start van het spel wordt er een PM gestuurd met jouw rol in dit spel.
 
Elke ronde bestaat uit 1 of 2 dagen (deadline zal telkens ergens in de avond zijn). Hierbij heeft iedereen de kans om argumenten op tafel te gooien waarom hij/zij iemand verdenkt. Zo zal er telkens een deadline zijn wanneer je een stem moet geven aan een deelnemer die jij verdenkt als overvaller. Je kan je stem nog wijzigen tot aan de deadline. De persoon met het meeste stemmen wordt jammer genoeg geliquideerd. Daarna wordt ook bekend gemaakt wat zijn/haar rol in het spel was.
 
Ook kiezen de overvallers elke ronde een deelnemer die zij willen vermoorden. De overleden persoon wordt dan na de deadline bekend gemaakt aan de rest van de deelnemers.
 
Het doel van het spel is om als overvaller of als gegijzelde te winnen. Dit doe je als ofwel alle overvallers zijn uitgeschakeld en je de bank gered hebt van een overval ofwel alle gegijzelden zijn uitgeschakeld en de overvallers met het geld ervandoor kunnen gaan.
 
 
Rollen
 
Je hebt naast overvallers en gegijzelden ook nog enkele speciale rollen die het spel deels kunnen be´nvloeden.
 
Overvaller (weerwolf): De overvaller speelt dus samen met de andere overvallers en deze kunnen elke ronde iemand aanduiden om te vermoorden. Overvallers kunnen communiceren in een aparte PM-groep (gezamenlijk besluit via PM naar de spelleiding).
 
Gegijzelde (burger): De gegijzelde speelt tegen de overvallers. Deze personen waren per toeval in de bank en proberen de bank te redden! Deze heeft geen speciale functie en stemt gewoon iedere ronde op zijn/haar verdachte (via PM naar de spelleiding).
 
Bankbediende (ziener): De bankbediende kent de bank door en door, zo kan hij 's nachts onopgemerkt de identiteit van een van de andere deelnemers ontrafelen. Hij/zij mag elke ronde iemand aanduiden om zijn/haar rol te zien (via PM naar de spelleiding).
 
Cupido: Cupido mag bij de eerste ronde 2 geliefden voor eeuwig aan elkaar verbinden. Dit heeft als consequentie dat als 1 van beiden sterft, de andere ook automatisch sterft uit liefdesverdriet. Het koppel weet van elkaar dat ze een koppel zijn, maar ze weten elkaars rol niet.
 
Dokter (heks): Bij de gegijzelden zit er ook een dokter. De dokter kan eenmalig een slachtoffer redden door een spoedoperatie te plannen, helaas zijn er maar middelen om dit een keer uit te voeren, dus kan hij/zij een slachtoffer die de overvallers gemaakt hebben weer tot leven wekken.
 
Security (jager): De security van de bank biedt hevig weerwerk, maar is het tegenover de juiste persoon? Zo kan hij iemand meesleuren in zijn dood. Als hij/zij het loodje legt, mag hij nog een fataal nekschot toedienen aan een andere deelnemer.
 
Bankdirecteur (burgemeester): De bankdirecteur heeft de leiding, deze wordt op dag 1 gekozen. Hij is niet letterlijk de directeur van de bank, maar wel de directeur van de overval op de bank. Op dag 1 wordt nog niemand naar gelyncht, maar wordt er gestemd voor een bankdirecteur. Deze persoon heeft bij ex aequo de macht om een beslissing te nemen. Indien de bankdirecteur sterft, mag hij zijn rol, aan iemand doorgeven.
 
 
Praktische informatie
 
  • Hoe meer deelnemers, hoe leuker voor het spel. Je moet niet actief zijn om het spel te kunnen meespelen. We zouden graag aan 25 spelers geraken!
  • Er zullen ook hints verstopt zitten in de teksten na iedere ronde, deze leiden naar de overvallers of wie weet zelf naar een andere rol
  • Een ronde zal minstens 24 uur duren, maar dit kan ook wel eens meer zijn. In het weekend kan het zijn dat het spel even pauze neemt
  • Het is verboden om je rol door te geven, we kunnen natuurlijk niet elke vorm van communicatie verbieden buiten het topic, maar probeer zoveel mogelijk in het topic te posten zodat iedereen kan volgen
  • Indien je 3x niet gestemd hebt, zal je uit het spel verwijderd worden
  • Naargelang het aantal deelnemers wordt het aantal weerwolven bepaald. Indien er weinig deelnemers zijn, kunnen enkele speciale rollen wegvallen

« Laatst bewerkt op: 31-05-2020, 15:27:18 door D*N »