Auteur Topic: Hunted  (gelezen 235153 keer)

Offline domol2

  • Forumlid
Re: Hunted
« Reactie #1680 Gepost op: 21-05-2024, 18:12:26 »
Mess...


Maar even over de finalisten.

Pieter liep langzaam over een dirt road naar het extractiepunt, zonder z'n omgeving in de gaten te houden. Dan vind ik niet dat je het verdient om te winnen. De oneerlijke spelopzet staat daar los van. Dat wisten de kandidaten niet.

Loiza en Do liepen het wel goed aan, vanuit het bos. Voor mij de winnaars van dit seizoen. Ik vond hen echt indrukwekkend. Chatilla en Steven qua doorzettingsvermogen en niet zeuren ook een top duo.

Ik had nog wel meer van de zusjes en Matyas willen zien.
Qua Pieter ben ik het niet helemaal eens was misschien niet heel handig maar de vermoeidheid slaat ook toe. Dus snap dat je dan wat minder scherp bent. En ik vindt sowieso dat ze bij het eindspel een straal van zo veel meter moeten hebben waar de hunters niet binnen mogen. Ben je daarbinnen dan heb je gewoon gewonnen.

Online Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
Re: Hunted
« Reactie #1681 Gepost op: 21-05-2024, 18:36:22 »
Ze staan er ook bééldig op, samen.



   ::rofl:: ::rofl::

Offline Tristan

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Niet mokken... of toch wel?
Re: Hunted
« Reactie #1682 Gepost op: 21-05-2024, 21:25:35 »
Ik denk dat dit oprecht het stomste seizoen ooit is :-\\.
Van mij hoeft er ook geen Into the wild-serie meer te komen. Houd het maar lekker bij regulier.

En de makers snap ik nog steeds niet.
Waarom niet een paar helikopters op verschillende plekken laten landen.
Ook 2 watervliegtuig en erop uit.
Zo'n afleidingsmanoeuvre zou het inderdaad nog spannend hebben kunnen maken, maar ik denk dat dat niet gedaan is, onder andere vanwege het kostenplaatje van het programma. Die andere vliegtuigen/helikopters moeten immers wel gehuurd worden en dat is sowieso al duur en Noorwegen is duur land, dus zal het daar wel extra duur zijn.
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Offline SpacyColours

  • Winnaar De Mol pool 2018, Winnaar Survivor 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Time's Person of the Year 2006
Re: Hunted
« Reactie #1683 Gepost op: 21-05-2024, 21:59:53 »
En ik vind sowieso dat ze bij het eindspel een straal van zo veel meter moeten hebben waar de hunters niet binnen mogen. Ben je daarbinnen dan heb je gewoon gewonnen.
Eens. Het hele avontuur van de finalisten is compleet zinloos als er uiteindelijk geen enkele manier is waarop ze hadden kunnen winnen.
Sky might be falling but remember you can fly

Offline Starlight

  • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Hunted
« Reactie #1684 Gepost op: 22-05-2024, 18:31:41 »
Jammer dat het extractiepunt zo vlak langs een weg zat (zeker als het klopt dat het ook nog eens dichtbij het HQ was). Op deze manier lijkt het alsof de kandidaten er sowieso nooit eerder konden zijn dan de hunters met een auto. Misschien dat er wel een tactischere manier was geweest om het aan te lopen, maar zo te zien kwamen beide teams nu vanaf de weg. Het leverde wel mooie tv op zo, maar het voelt toch oneerlijk.
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline Miek1999

  • Aanspreekpunt Expeditie Robinson
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Hunted
« Reactie #1685 Gepost op: 22-05-2024, 19:15:06 »
After the Hunt is wel heel leuk  ;D
I will follow my inner gold

Offline yfpyfke

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Hunted
« Reactie #1686 Gepost op: 23-05-2024, 17:50:45 »
After de hunt was inderdaad heel erg leuk.
Zeker leuker dan de mislukte finale.
Zat me nog af te vragen wat er gebeurd zou zijn als Pieter van de andere kant gekomen was en in de helikopter gezeten had. Was hij dan met grof geweld er weer uit gesleurd?

Ik vond het best een leuk seizoen behalve het belachelijke einde. De hunters konden gewoon van het hq over de weg en een stukje over het gras binnen een paar minuten bij de helikopter zijn.
Ik vraag me ook nog af wat het doel was van de telefoonnummers van alle kandidaten in ieders telefoon te zetten. Enige doel dat ik kan bedenken is om het de hunters gemakkelijker te maken. En dat is niet nodig, ze waren zelf ook wel achter die telefoonnummers gekomen maar hadden dan er iets meer moeite voor moeten doen.

Verder moest het eindpunt ook wel ergens in het midden zijn, want als het bv in het noorden was en een duo ging als laatste in het zuiden de koker ophalen dan lukte het ze nooit meer om tot in het noorden te komen.

Offline Amethyst

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Hunted
« Reactie #1687 Gepost op: 23-05-2024, 18:02:36 »
Als je het extractiepunt bereikt ben je safe. Dat is altijd zo. Het lukte Pieter bijna ook. Wel is het volgens mij zo dat de productie graag heeft dat er maar één iemand / of hoogstens één duo wint. En dan het liefst nipt. Misschien daarom dat HQ zich zo belachelijk dicht bij het extractiepunt bevond.

Ik neem aan dat dat de spelopzet was. Dat de heli opvallend boven het extractiepunt ging cirkelen zodra de eerste kandidaat, of het eerste duo, in de buurt was. Dat was logischerwijs Pieter, want die hoefde een veel kortere afstand naar dat punt af te leggen.

Kan natuurlijk ook dat het echt op tijd ging, maar dat geloof ik nooit zo. Hoe dan ook, de anderen hebben nooit een kans gehad.


EDIT: Ik houd er rekening mee dat die ene hunter de regels heeft overtreden. Maar, als dat zo is, zullen ze dat natuurlijk nooit toegeven.

Andere optie is dat er bij SimpelZodiak simpele zielen rondlopen.
« Laatst bewerkt op: 23-05-2024, 21:03:24 door Amethyst »

Offline Tunnelgraver

  • Forumlid
  • Een uur lang winnaar De Mol Pool 2021 ;-) (2e...)
Re: Hunted
« Reactie #1688 Gepost op: 23-05-2024, 20:13:01 »
Ik vermoed dat alle nummers van de andere deelnemers in hun telefoons staan omdat ze elkaar nodig gaan hebben bij het extractiepunt.
Als dat niet zo is, dan is het wel erg flauw van de productie, want zo wordt het de hunters een stuk makkelijker gemaakt.


Helaas was het dus toch erg flauw. Ontzettend jammer dit. Ik weet nog niet of ik de 'Into the Wild' variant in de toekomst nog wel ga kijken. Ook die actie bij de helicopter was uitermate dubieus. Ik snap wel dat de makers het spectculaire beelden vonden, maar ik vrees dat ze hiermee veel schade hebben toegericht aan de toekomstige kijkcijfers.
2019 the double: NL en B Mol ontmaskerd. 2021  de bubble double: wederom NL en B Mol ontmaskerd. 2022: B Mol goed voor ze het zelf wist. 2023: eitje!

Offline MartinJ

  • Forumlid
Re: Hunted
« Reactie #1689 Gepost op: 24-05-2024, 16:43:02 »
Dat de laatste finalisten weinig kans hadden ligt hoofdzakelijk aan de domheid van andere duo's. Daardoor kregen de hunters alle telefoonnummers en konden die onder de tap zetten. Dat kun je de hunters niet aanrekenen.
Het enige waar ik wel een probleem mee had is dat het relatief makkelijk was om met de stukjes stof toch een redelijk goed beeld te krijgen van het gebied waar het extractiepunt in lag, ook zonder het appje. Die stukken stof zouden 100% waardeloos moeten zijn zonder de leginstructies, want je mag er wel vanuit gaan dat de hunters bij het aanhouden van enkele duo's wel van deze stukken stof in het bezit krijgen. Ik vond trouwens dat de hunters niet erg slim met die stukken stof omgingen. Hier stonden o.a. nummers op en het ligt dan voor de hand dat die nummers allemaal dezelfde oriëntatie hebben. Ook weet je dat de lange zijde van zo'n stuk stof aan de buitenkant van de kaart zal liggen. Mij leek het niet zo'n moeilijke puzzel.

Offline Tunnelgraver

  • Forumlid
  • Een uur lang winnaar De Mol Pool 2021 ;-) (2e...)
Re: Hunted
« Reactie #1690 Gepost op: 25-05-2024, 19:58:41 »
Ik reken het de hunters niet aan dat zij die telefoonnummer onder de tap zetten. Dat zou ik ook doen als ik hunter was. Ik reken het de programmamakers aan die al die telefoonnummers in alle telefoons hebben gezet, terwijl daar geen enkele noodzaak toe was. De voortvluchtigen gingen elkaar nooit bellen, dus stonden die nummers er uitsluitend in om het de hunters makkelijk te maken. Niet alleen heel erg flauw, maar dus ook erg dom. Want dit kost het programma beslist kijkcijfers. Je moet je kijkers niet beledigen met zulke fratsen.
2019 the double: NL en B Mol ontmaskerd. 2021  de bubble double: wederom NL en B Mol ontmaskerd. 2022: B Mol goed voor ze het zelf wist. 2023: eitje!

Offline Tristan

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Niet mokken... of toch wel?
Re: Hunted
« Reactie #1691 Gepost op: 26-05-2024, 09:02:42 »
Ik reken het de programmamakers aan die al die telefoonnummers in alle telefoons hebben gezet, terwijl daar geen enkele noodzaak toe was.
Mee eens. De enige nummers die in de telefoon hadden moeten staan, waren de nummers van de locaties met voedsel en die van de kokers met de lappen stof en een noodnummer.
Als de nummers van de mede-kandidaten niet in de telefoons stonden, hadden de hunters deze editie nooit gewonnen.
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Offline yfpyfke

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Hunted
« Reactie #1692 Gepost op: 26-05-2024, 16:07:24 »
Ik denk wel dat ze ze achterhaald haden, maar dat had de kandidaten wel wat extra tijd gegeven.