Big Brother US seizoen 10 [2008]

Wat is Big Brother?

71 dagen, 1 gesloten voordeur, 1 hoofdprijs, 13 concurrenten


Big Brother US 10

Over de gehele wereld is het bekende format van John de Mol uitgezonden; Een bepaald aantal mensen gaat voor een bepaald aantal dagen een huis in. In dit huis hangen tientallen camera’s, die beelden maken die direct live het internet op worden gestuurd. Een samenvatting van deze beelden volgt op TV. Het spel is al in verschillende variaties te zien geweest, maar de winnaar is altijd degene die als laatste nog in het huis woont.

Big Brother 10 is in Amerika uitgezonden in de zomer van 2008.

Het spelverloop
Big Brother 10 is in Amerika drie avonden per week op televisie. De eerste aflevering van de week is een liveshow. In de eerste aflevering gaan de Bewoners het huis in, de weken erna staat deze aflevering in het teken van het wegstemmen van één van de bewoners. Ook wordt de ‘Head of Houshold’ (HoH) gekozen. In het Nederlands is dit letterlijk ‘Hoofd van het Huishouden’, wat in het spel inhoudt dat deze persoon de ‘Baas van het Huis’ is. Elke nieuwe HoH mag slapen in de HoH-kamer, een eigen kamer, waarin foto’s van familie en vrienden hangen. Ook ontvangt elke nieuwe HoH een brief van het thuisfront.

Maar de belangrijkste taak van de HoH is, dat hij of zij twee Bewoners moet nomineren voor vertrek. De HoH zelf kan in die week dus niet worden weggestemd. Het nomineren gebeurd in de tweede aflevering van de week.

De derde aflevering spelen de kandidaten de competitie voor ‘The Power of Veto’. De speler die deze wint, kan de nominaties van de HOH veranderen.

De laatste zeven afvallers gaan naar een apart huis, waar ze ‘The Big Brother Jury of Seven’ vormen. Deze zeven bepalen in de laatste liveshow wie van de twee overgebleven bewoners naar huis gaat met de hoofdprijs van $ 500.000,-

De liveshow wordt gepresenteerd door Julie Chen, de twee ‘normale’ uitzendingen worden gebracht met een voice-over.

Bekijk de trailer!

De Bewoners van Big Brother 10

Brian, 27 jaar, San Francisco, single
Brian bezocht het college van de luchtmacht diende daarna in de luchtmacht voor een periode van zes jaar als bemanningslid op een F-16. Daarna heeft hij gewerkt bij een investeringsbank en werkt momenteel in de telecommunicatie-industrie, maar is ook betrokken bij diverse ondernemingsprojecten.

Hij is een fan van sport en luistert naar klassieke rock. Zijn favoriete artiesten zijn Led Zeppelin en The Beatles. Hij houdt van Italiaans eten.

Zijn ideale partner is romantisch, knap, zorgzaam en moet van reizen houden.

Zijn geboorte datum is 21 augustus 1980.
Angie, 29 jaar, Orlando, single
Angie is een slimme, sexy dame die recent gescheiden is van haar echtgenoot. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Florida in de Marketing en werkt nu bij een farmaceutische instelling.
Ze heeft een hele goede relatie met haar ouders en gehandicapte broer.

Angie beschrijft zichzelf als wild, entertainent en grappig en houdt ervan om zomaar wat rond te hangen. Maar ze is ook actie: ze gaat regelmatig naar de sportschool en houdt van varen en reizen. Haar favoriete film is 'The Notebook'.

Ze valt op zelfverzekerde, gespierde mannen.

Angie is geboren op 2 juli 1979.
Memphis, 25 jaar, Los Angeles, single
Memphis is een charmante jonge man die werkt als 'Mixologist', hij maakt cocktails.

Op de Florida State Universiteit is hij afgestudeerd in de richting Event Managment. Hij heeft al drie jaar lang een relatie en woont sinds anderhalf jaar samen met zijn vriendin.
Memphis beschrijft zichzelf als energiek en actief. Een echte doener dus. Hij speelt dan ook graag basketbal en loopt vaak met zijn hond.
Zijn perfecte partner is grappig, zit vol energie en is vrolijk. Hij houdt van verschillende soorten muziek, is verslaafd aan de televisieserie "Entourage"

Memphis is geboren op 6 december 1982.
April, 30 jaar, Higley, single
April is afgestudeerd met een 'Bachelor Degree' in Sport- en Fitnessmanagment maar is nu werkzaam als financieel manager bij een autodealer. Als vrouw staat ze haar mannetje in deze ruige wereld.
Ze heeft een hele goede relatie met haar ouders, net als haar tweelingzus.
April is trots op zichzelf en wat ze tot nu toe bereikt heeft. Ze houdt van voetbal en basketbal, is dol op buiten barbequen en het hebben van seks. Ook mag ze graag een roddelblad lezen.
Haar ideale partner is zorgzaam, maar ook avontuurlijk en moet een klein beetje geduld met haar hebben.

April is geboren op 24 maart 1978.
Ollie, 27 jaar, Bloomington, single
Als zoon van een predikant heeft Ollie een strenge opvoeding genoten. Toch houdt hij ontzettend veel van zijn familie, vooral van zijn vader die hij 'zijn held' noemt. Tot op de dag van vandaag drinkt, rookt en vloekt Ollie niet, zoals hij dat als kind geleerd is.
Ollie is dol op sport en beoefent zelf voetbal. Basketbal heeft echter ook zijn aandacht. Daarnaast gaat hij regelmatig los in de sportschool, houdt van skiën en ook het luisteren naar muziek is één van zijn passies.
Politiek vindt Ollie maar niets, toch gaat hij elke vier jaar stemmen.
Ollie heeft op de Ihowa State Universiteit gestudeerd, één van de onderdelen van zijn studie was sociologie/communicatie.

Ollie is geboren op 22 oktober 1980.
Michelle, 28 jaar, Cumberland, single
Michelle woont aan de Oostkust van Amerika en is afgestudeerd op het onderdeel Vastgoed aan de Cumberland High School. Ze werkt dan ook nu als makelaar.
Ze is, naast haar Portugese familie, dol op dieren. Ze leeft samen met Ralph Lauren (haar hond), Tiger en Cookie (twee katten), Bugsie (een konijn), een vogel en drie naamloze vissen.
Michelle heeft veel contact met haar ouders. Ze geniet nog steeds van Portugees eten, rook zo nu en dan een sigaar en luistert graag naar hiphop, rap en technomuziek. Michelle is een sportief persoon, ze danst, jogt, bokst en houdt van lange wandelingen op het strand.
Haar ideale partner is lang, slim, grappig en in een goede conditie.

Michelle is geboren op 29 december 1979.
Jerry, 75 jaar, Magnolia, gehuwd
Jerry is een diehard Big Brother fan die nog nooit een aflevering heeft gemist van alle negen seizoenen. Hij kijkt zelfs naar het programma via de livestreams.
Jerry is de oudste deelnemer aan dit seizoen van Big Brother. Hij is al 54 jaar getrouwd met zijn vrouw, die te horen heeft gekregen dat ze lijdt aan Parkinson. Jerry heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Hij vindt dat hij het perfecte huwelijk heeft doordat ze elkaar de ruimte geven.
Jerry heeft 28 jaar gewerkt in een marketing bedrijf en vier jaar van zijn leven doorgebracht in het united States Marine Corps.

Jerry is geboren op 13 maart 1933.
 
Libra, 31 jaar, Spring, gehuwd
Libra is een jonge moeder die goed voor zichzelf op kan komen. Ze heeft een Bachelor gehaald in Political Science and Economics en heeft dus ook erg veel interesse in de politiek.
Ze heeft drie kinderen, een meisje van vier jaar en een 4 maanden oude tweeling. Haar man past op de kinderen zolang Libra in het huis zit.
Libra heeft een goede relatie met haar moeder, haar vader echter kent ze niet. Ze houdt van shoppen, hardlopen, is dol op roddels en vindt het leuk om dingen te doen met familie en vrienden.
Libra zou graag een professionele zangeres willen worden, maar gelooft niet meer dat dat nog gaat gebeuren.
Libra is geboren op 6 augustus 1976.
Steven, 35 jaar, Dallas, single
Steven is overdag een geografische consultant en ’s avonds een rodeo kampioen. Hij is kampioen in het ‘homo rodeo circuit’. Vroeger was hij gids bij rondtrekkingen met paarden en was één van de leiders op een survivalkamp voor kinderen.
Steven beschrijft zichzelf als spontaan. Zijn perfecte partner is sterk, heeft het financieel goed voor elkaar en is slim. Hij houdt ervan om te wandelen met zjin hond Payton en kijkt graag naar tvseries als Heroes, Project Runway en Nip/Tuck.
Hij is goed in het observeren van mensen en kan hier goed op inspelen. Hij denkt dat iedereen hem aardig vindt.

Steven is geboren op 24 mei 1973.
Renny, 53 jaar, New Orleans, gehuwd
Renny is een trotse dame uit New Orleans. Het is een echte partyanimal op leeftijd, ze houdt ervan zichzelf te verkleden, heeft voor elk feestje een passende outfit en kan het niet laten om haar eigen imitatie van o.a. Marilyn Monroe te doen.

Ze heeft een eigen beautysalon. Renny heeft gestudeerd aan de Universiteit van New Orleans en zich gespecialiseerd op een Academie in London en New York City.

Renny is al 27 jaar gelukkig getrouwd en heeft twee, inmiddels opgegroeide, kinderen. Ze beschrijft haar partner als gevoelig, sexy, trots, humoristisch en een goed hart.

Renny is geboren op 29 juli 1954.
Dan, 24 jaar, Dearborn, single
Dan is een docent op een katholieke basisschool. Hij is conservatief en geen fan van de liberalen. Hij denkt dat America nog niet klaar is voor een vrouwelijke president en als Hillary Clinton gewonnen had, zou hij gaan emigreren.
Dan gelooft dat religie belangrijk is en dat het help je leven in balans te houden.
Zijn perfecte partner is zorgzaam, sexy, heeft donker haar en ziet er exotisch uit. Hij houdt van sushi en mediterraans eten. Zijn muzieksmaak is heel divers, net als zijn filmkeuze. Zijn favoriete kleur is zwart en dat draagt hij dan ook vaak. Hij houdt van hardlopen, voetbalcoach spelen en uitgaan met vrienden.

Dan is geboren op 1 september 1983.
Keesha, 29 jaar, Burbank, single
Keesha is een blonde jonge vrouw uit Burbank. Ze werkt als model voor een bedrijf, waar ze door aan het groeien is naar een baan in het managmentteam. Ze houdt ontzettend veel van dieren, eet geen rood vlees en heeft een hondje Gizzmo.
Ze heeft een hele goede band met haar ouders, ook al wonen deze niet bij haar in de buurt. Ze houdt van het kijken naar baseball en is gek op shoppen. Ze kijkt graag naar films en luistert alle soorten muziek.
Haar idee van een perfecte dag is op het strand liggen met een ontzettend knappe goser naast haar. Haar levensmotto is: geniet, je leeft maar één keer.

Keesha is geboren op 1 augustus 1978.
Jessie, 22 jaar, Huntington Beach, single
Jessie is een 22-jarige professionele bodybuilder. Zijn doel is om mensen te inspireren gezond te leven en voldoende te sporten om gewicht te verliezen.

Hij heeft een goede relatie met zijn moeder. Zijn favoriete eten is pannenkoeken en bananen. Hij houdt van hiphop muziek en Kayne West is zijn favoriet. Als sportman speelt hij graag baseball, voetbal en tennis en vindt het ook leuk ernaar te kijken.
Zijn ideale partner is romantisch, heeft lang donker haar en heeft een eigen mening.
Jessie gaat graag de confrontatie aan maar zal nooit misbruik maken van zijn kracht als bodybuilder.

Jessie is geboren op 23 april 1986.

Hoe download/bekijk ik de afleveringen?

   
Bron: YouTube.com. De video's zijn geupload door user 'Quirkydude2'. RealityWorld (onderdeel van RealityNet) heeft dit materiaal dus zelf niet geupload.

Praat mee over Big Brother 10!

Nieuwsgierig geworden na de trailer? Commentaar op de bewoners? Ergens een razendsnelle torrent gevonden?

Praat mee over Big Brother op ons forum!!