Auteur Topic: School; mondeling  (gelezen 1648 keer)

Offline starfucker

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
School; mondeling
« Gepost op: 5-11-2004, 13:01:31 »
Hee Allemaal!

Ik moet voor mijn mondeling tentamen Nederlands 3 bladzijden uit een boek voorlezen..
Heeft iemand misschien tips? Het moet wel een beetje leuk zijn om voor te lezen, ruziënde mensen bijvoorbeeld.. Alle tips zijn welkom!

Alvast bedankt!  ::bravo::
You can close your eyes to things you don't want to see.. But you can't close your heart to things you don't want to feel

Offline Castor_en_Pollux

  • Forumlid
  • 1 die 2 is
Re: School; mondeling
« Reactie #1 Gepost op: 5-11-2004, 17:49:51 »
Als je een kort spectaculair verhaal uit de Nederlandse literatuur wil vertellen stel ik voor een keuze te maken uit korte verhalen van Belcampo, b.v.:

Bladzijde uit het dagboek van een arts.
Er was eens een man die bij het houtjes hakken zijn vinger verloor. Om dat hij niet wist wat er mee te doen bakte hij de vinger maar in boter en at het op. Hij vond het heerlijk en at stukje bij beetje zijn ledenmaten op… Behalve zijn rechterarm want die kon hij er niet afhakken en laat staan bakken. Vervolgens gaat hij naar een arts toe om …

Het plan Kruutntoone.
Het gaat slecht met Rijssen want er is te weinig geld en daarom besluit Mr. Kruutntoone; de plaatselijke meubelmaker om een groot paasvuur te bouwen als publiciteitsstunt. Overdag moeten alle mensen binnenblijven en de luiken sluiten. Er mogen alleen toeristen door de straten lopen en als die wat zouden zeggen dan zouden ze een slag tegen hun schenen krijgen van de hellebaardiers. Om 8 uur gaan de klokken luiden en trekken alle mensen naar het weiland waar de vuurstapel staat. Eerst maakten ze verschillende kringen om de takkenbossen en werden er liederen gezongen. Even later werd het vuur aangemaakt tot het huizenhoge vlammen maakte. De mensen kleedden zich uit en gooiden al hun kleren in het vuur. Het werd een grote orgie van geile mensen die elkaar betasten en iedereen lag over elkaar heen te vrijen. Tot er iemand in het vuur sprong en levend verbrande waarbij alleen een verkoold lichaam overbleef. Dit was het startsein want de ladderwagen werd meester gemaakt en zo opgesteld dat je vanaf de ladder in het vuur kon springen. Er stonden lange rijen bij de ladderwagen en de ledematen die uit het vuur vielen werden weer teruggegooid. Oude vrouwen rukten hun tepels er af om vervolgens in het vuur te gooien. Uiteindelijk stonden er alleen aan de kant nog maar een paar verbouwereerde Rijssenaren die naar de verkoolde lichamen keken. Vele honden kwamen op de geur van verbrand spek af. De volgende ochtend om halfnegen werden de verkoolde lichamen per trein bij Amsterdam CS afgeleverd.

Succes!


 


Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: School; mondeling
« Reactie #2 Gepost op: 5-11-2004, 18:26:19 »
De mensen kleedden zich uit en gooiden al hun kleren in het vuur. Het werd een grote orgie van geile mensen die elkaar betasten en iedereen lag over elkaar heen te vrijen. Tot er iemand in het vuur sprong en levend verbrande waarbij alleen een verkoold lichaam overbleef. Dit was het startsein want de ladderwagen werd meester gemaakt en zo opgesteld dat je vanaf de ladder in het vuur kon springen. Er stonden lange rijen bij de ladderwagen en de ledematen die uit het vuur vielen werden weer teruggegooid. Oude vrouwen rukten hun tepels er af om vervolgens in het vuur te gooien.


Zal de lerares vast heel erg leuk vinden in de 3e/4e klas   :-\\

Offline Castor_en_Pollux

  • Forumlid
  • 1 die 2 is
Re: School; mondeling
« Reactie #3 Gepost op: 5-11-2004, 18:48:15 »
Belcampo is bekende Nederlandse schrijver en bij mij in klas 4 voorgelezen door docent
Nederlands (dit geldt voor betreffende verhaal).

bron van citaat : http://www.huiswerk.scholieren.com/uittreksels/print.php3?id=893
« Laatst bewerkt op: 5-11-2004, 19:00:39 door Castor_en_Pollux »