Auteur Topic: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic  (gelezen 2128 keer)

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
[Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Gepost op: 7-09-2005, 19:13:25 »
Big Brother 5; Back tot the basic   
Door : ikbenjorg

“Big Brother gaat weer terug naar de basis waarmee het programma in 1999 begon”, aldus John de Mol, die trots aankondigde dat deze versie van Big Brother geen rare battles, gedwongen liefdes of arm/rijk verschillen zou bevatten.

Inmiddels is Big Brother 2 weken aan de gang en hebben zich al uiterst opmerkelijke gebeurtenissen voorgedaan in het Big Brother huis.  Van battles mag dan misschien geen sprake meer zijn, de manier waarop de kandidaten tegen elkaar worden uitgespeeld is uiterst opmerkelijk.

Via geheime missies probeert men de kandidaten te dwingen geheimen voor elkaar te hebben, die, mochten ze uitkomen, weleens voor grote tweestrijd tussen de bewoners zou kunnen zorgen. Handig bekeken van John.

Dat die strijd ook echt is ontstaan is wel te zien aan het feit dat Tanja en Lieske elkaar inmiddels het licht in de ogen niet meer gunnen en Tanja iedere mogelijke manier aangrijpt om Lieske in te peperen hoe egoïstisch ze wel niet was om voor het geld te kiezen ipv. de bewoners een luxueuze voedselmand te bezorgen. Een voedselmand voorzien van allerlei luxe producten uiteenlopend van verschillende soorten vlees, tot  een aantal pakjes. voor Tanja het belangrijkst zijnde, sigaretten. Dat deze dame gewoon doorblijft roken terwijl ze inmiddels 7 maanden zwanger is( nog zon leuk ideetje van John) en weigert de gevolgen voor haar kind te zien, neemt John de Mol maar graag voor lief, immers: alles voor de kijkcijfers.

Dat zijn plan zo goed zou werken dat zelfs bewoners spontaan andere bewoners tegen elkaar uit proberen te spelen, had zelfs John de Mol niet kunnen bedenken.

Inmiddels heeft ook deze serie weer hevig wat commotie losgemaakt in Nederland, zo hevig zelfs dat de politiek zich ging bemoeien met de baby kwestie van Tanja. Deze baby zou volgens het recht op kinderbescherming maar 8 dagen te zien mogen zijn en moet ondergebracht worden in een apart hok.

Los van het feit dat Tanja haar ex(of was het nou toch nog haar vriendje) nauwelijks kende toen ze zwanger werd, zou ze beter het belang van haar kind voorop kunnen stellen. Haar roken, haar negatieve houding tegenover Lieske en het feit dat haar baby een soort amusementspop is geworden maakt haar enorm impopulair bij de Nederlandse bevolking en Tanja zou er dan ook niet raar van moeten staan kijken dat wanneer ze genomineerd zou worden, ze er weleens door het Nederlandse volk uitgestemd zou kunnen worden(al is het dan ook weer de vraag in hoeverre John de uitslag wil manipulerne om de baby in het BB-huis te houden).

Nog zon leuk ideetje van John: We plaatsen 2 ex-geliefdes en zie maar wat er uit komt. Alhoewel de 2 zeggen vooraf niets af te hebben geweten van elkaars plaatsing in het huis, lijkt deze bewering ook al weer in twijfel getrokken kunnen worden. Er doen de geruchten rond dat Ralph acteur zou zijn en dus met voorbedachtte rade in het huis is gegaan om hem tegenover zijn ex te zetten. En wat is haar rol hier eigenlijk in? Als ze 2,5 jaar zo close zijn geweest zou ze toch moeten weten dat haar ex over acteerkwaliteiten beschikt? Een nieuw geheim ligt op de loer….

En ook het overplaatsen na slechts 1 dag van een bewoner naar een tijdelijk ander onderkomen, dicht bij het huis, mag als een geheime missie beschouwd worden. Ook hier moest over gezwegen worden, deze keer door Joost, die de taak had Rob te onderhouden.

En alleen met het idee maar zo veel mogelijk geheimen voor elkaar te hebben dat er flinke tweestrijd ontstaat in het huis, met de bijbehorende kijkcijfers als gevolg.

Big Brother 5, Back to the basic…..? Ik denk dat ze er nog nooit zo ver vanaf zijn geweest.

_____________________________________________________________________

geeef hieronder je reactie over deze Geweldige Column van Jorg  ::ok:: ::bravo:: ::respect::


Voel jij ook de schrijfkriebels? Wil jij ook iets kwijt over BB? Stuur jouw BB-column dan naar nick@realitynet.nl en dan komt jou column op het forum!
« Laatst bewerkt op: 7-09-2005, 19:42:54 door JvB »
Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline Nîcky

  • Winnaar pool De Farm 2005
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is de .... Mol???
Re: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Reactie #1 Gepost op: 7-09-2005, 19:17:22 »
Dankje wel voor het neerzetten JvB

Jorg hartstikke bedankt voor dit geweldige verslag  ::bravo:: ::bravo::

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Reactie #2 Gepost op: 7-09-2005, 19:21:10 »
zodan, daar steek ik mn duimen even voor op hoor  ::ok:: ::ok::

echt een goeie columnm, vind ik  ::bravo::
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Daedalus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie de Mol is?
Re: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Reactie #3 Gepost op: 7-09-2005, 19:25:47 »
Zit wel een foutje in. De baby mag 8 uur in beeld worden gebracht, schrijf je. Maar volgens mij moet dat zijn, de baby mag 8 dagen in beeld worden gebracht, 2 uur per dag.
En je begint alinea 2 met "Big Brother 2", dit moet imho 5 zijn ;)
The British are not impressed.

Offline Jorg23

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Do you think you can tell heaven from hell
Re: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Reactie #4 Gepost op: 7-09-2005, 19:29:51 »
euhmm dat eerste klopt maar dat 2 heb je denk ik verkeerd gelezen ik bedoel daarmee: inmiddels is big brother .... 2 weken aan de gang, dat cijfer staat dus voor de weken, niet voor de bb versie ;)
After all those years do you still think you can tell heaven from hell

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Reactie #5 Gepost op: 7-09-2005, 19:43:26 »
euhmm dat eerste klopt

Veranderd
Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline Daedalus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie de Mol is?
Re: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Reactie #6 Gepost op: 7-09-2005, 20:06:48 »
O ja, ik zie't nu. Leek net Big Brother 2 :D
The British are not impressed.

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: [Column] Big Brother 5; Back tot the basic
« Reactie #7 Gepost op: 8-09-2005, 10:14:06 »
leuk Jorg!! ::ok:: ::bravo::
er was eens......