Auteur Topic: 3eBigBoss Chiel van Praag  (gelezen 4490 keer)

Offline Nîcky

  • Winnaar pool De Farm 2005
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is de .... Mol???
3eBigBoss Chiel van Praag
« Gepost op: 30-01-2006, 21:41:49 »
Hier kan je alles vinden over Chiel.

Leeftijd : 56 Jaar

Chiel van Praag werd op 20 mei 1949, als zoon van de bekende zanger Max van Praag, in Amsterdam geboren. Al op zeer jonge leeftijd speelde hij met een oude koffergrammofoon "radiootje". Daar bleef het niet bij. In verband met zijn werk had Max van Praag als één van de eersten een bandapparaat. Uiteraard werden daar radioprogramma's mee opgenomen. Daarmee was de basis voor de carrière van Chiel in feite gelegd.

In 1969 vroeg iemand van de AVRO hem om een screentest te doen voor het televisieprogramma 'Doebidoe'. De voorloper van 'Top Pop' werd door Chiel van 1969 tot en met 1971 gepresenteerd. Van 1969 tot en met 1982 werkte Chiel full-time bij zijn vader in de grammofoonplatenzaak. Daarnaast maakte hij radio programma's op Hilversum 3 voor de NCRV. Later werkte hij mee aan het Hilversum 2 programma 'Rozegeur en Prikkeldraad'.

In 1977 begon Chiel, naast zijn werk in de platenzaak van zijn vader, bij de 'Veronica Drive In Show'. Toen duidelijk werd dat Veronica de B-status zou krijgen, vroeg Lex Harding hem in 1982 in vaste dienst bij Veronica te komen.

Bij Veronica maakte Chiel zowel radio als televisie. Op televisie presteerde hij o.a. 'Superchamps', 'Nederland Muziekland' en 'Camel Trophy'. Ook presenteert hij geruime tijd de Staatsloterijshow. Vanaf 1994 maakte hij twee twee jaar het ochtendprogramma ‘Hits in de Spits’ voor Radio 10.

Begin jaren 90 neemt Chiel het boekingsbureau Intershow over. Onder zijn leiding groeit dit bedrijf uit tot één van de grootste bureaus van Nederland. Chiel van Praag Intershow houdt zich bezig met de boekingen en het management van artiesten.

Wistjedatjes
- Hij is een fan van de Elfstedentocht. Hij heeft twee keer de officiële Elfstedentocht gereden, twee keer de alternatieve en hij fietste de tocht zes keer.
- Hij schaatst drie keer per week. In de zomer doet hij vier keer per week aan wielrennen.
- Hij speelt piano, saxofoon en houdt van fotograferen
- Chiel komt uit een bekende familie. Marga van Praag is zijn zus, Michael van Praag z’n neef en zijn zoon Maarten was de zanger van City to City, de band die wekenlang in de hitlijsten stond met het nummer ‘The road ahead’.
- Chiel is de oprichter van de band Kayak.

« Laatst bewerkt op: 30-01-2006, 22:15:34 door Nîcky »