Auteur Topic: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)  (gelezen 4992 keer)

Offline den dieter

  • Forumlid
Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Gepost op: 22-02-2006, 18:01:22 »
ROOS EN ART STELLEN PEKING EXPRESS III VOOR 22/02/2006
 
Vanaf 9 maart 2006 elke donderdag op VT4!!!
Peking Express: De Mekong Route

!NIEUW!
Acht nieuwe duo’s (waarvan 2 samengestelde)
Nieuwe Route
5 landen, 5 culturen, 5 werelden
Eenvoudigere spelregels
Digitale en interactieve mogelijkheden

Interviews en foto’s van de kandidaten volgen later

Het spel
Opnieuw durven 8 duo’s het ultieme avontuur aan.
In Peking Express – de Mekongroute worden 16 deelnemers meer dan ooit op de proef gesteld want nog nooit ging Peking Express zo ver: Van de Mekongdelta in Vietnam naar het oude Khmerrijk in Cambodja, van de dichte jungle in Laos naar de bergstammen in de Gouden Driehoek, van Zuid-China tot de bergtoppen in het mystieke Tibet. 5 Verschillende culturen, van de zeespiegel tot boven de 5.000 meter, van +40 naar -10°C. Slechts 2 duo’s zullen de finale spelen in Lhasa…de verboden stad.

6 Weken lang moeten de duo’s instaan voor hun eigen vervoer en slaapplaats terwijl de bloedstollende race nooit stopt en dat met een dagbudget van 1€ per duo per dag (de helft van vorig jaar!). In uiteenlopende proeven strijden ze tegen elkaar voor amuletten ter waarde van €10.000 of een voordeel in de race. Deze waanzinnige race vol stress, honger en ontbering vergt het uiterste van hun relatie.
Alleen de snelste deelnemers zullen Tibet bereiken en maken kans om de finale te winnen.

In de oneven etappes kunnen de duo’s een amulet verdienen en daarmee ook een vrijgeleide voor de volgende etappe in de wacht slepen. Tijdens de even etappes zal het zwakste duo de race moeten verlaten. Bovendien is er dit jaar geen sprake van een puntentelling en geldt het principe van de ‘sudden death’ reeds vanaf de start.

Door de verscheidenheid aan culturen en landschappen die onze koppels onderweg tegenkomen, zal deze editie van Peking Express meer couleur locale bevatten dan ooit.
Verder worden tijdens de race verschillende indrukwekkende plekken aangedaan zoals Angkor Wat, het tempelcomlex van het oude Khmer-rijk, de jungle van Laos en het dak van de wereld in Tibet.

De presentatie
Peking Express wordt gemaakt door het productiehuis Kanakna. De presentatie is in handen van Roos van Acker en Art Rooijakkers.

12 oktober 05 : Stung Treng, Cambodja. Er kwam een proef aan met tarantula’s. Voor Cambodjanen is dat een echte delicatesse, net zoals kaviaar bij ons. We wilden onze deelnemers ook laten genieten van deze ’lekkernij’. Maar daarvoor moesten we die beestjes ergens op de kop zien te tikken om die dan te vervoeren naar de plaats van de proef. In mijn busje zat dus een curverbox met 20 van die levende beesten. Als er iets is waar ik absoluut niet van hou dan zijn het wel grote giftige harige spinnen. Natuurlijk moesten die beestjes nog kunnen ademen en hadden we een groot gat gemaakt in het deksel van de doos.
Toen we uiteindelijk aangekomen waren op de plaats van de proef, zagen we dat er twee spinnen ontbraken en dus nog ergens in onze bus moesten zitten. Na heel de bus overhoop te halen en niets gevonden te hebben zijn we gewoon doorgereden om uiteindelijk midden in de nacht aan te komen in het hotel. Je bent dus gewaarschuwd als je ooit een busje huurt in Cambodja, er zouden wel es 2 dikke tarantula’s in kunnen zitten.;) Ik heb trouwens ook es geproefd van zo’n beestje en ik moet eerlijk toegeven, het ziet er niet uit maar het smaakt best lekker !

Art Rooijakkers is presentator en Net5-eindredacteur van Peking Express. Dit jaar is hij voor de tweede keer mee gegaan; tot zijn grote spijt heeft hij de eerste versie van het programma gemist: “Na het zien van de eerste Peking Express wist ik het zeker: de volgende keer moest ik erbij zijn. Hoe maakte me niet uit, als kok, handdoekenwasser, banden-oppomper of wat dan ook. Als ik maar mee zou kunnen. Wat een krankzinnig en geweldig avontuur.”

“Het was een steenkoude, heldere nacht. Onder een prachtige sterrenhemel stond ik van het uitzicht te genieten. We hadden eerder die dag hier de proef opgenomen bij een van de oudste boeddistische kloosters van Tibet. Op bijna 4000 meter hoogte. Er was niets te horen, behalve het gezang van monniken. En nu, terwijl ik op ons busje stond te wachten, kwam het besef weer. Wat is het toch super om mee te werken aan Peking Express….”
 

Offline den dieter

  • Forumlid
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #1 Gepost op: 22-02-2006, 18:02:18 »
De Deelnemers
De Belgische duo’s
Frank (42) en Bliss (18) zijn vader en dochter uit Turnhout
Yves (24) en Wendy (22) zijn een ex-koppel maar nog ontzettend goede vrienden uit Antwerpen/Brasschaat.
Inge (23) en Lien (23) zijn een koppel uit Gent.

De Nederlandse duo’s
Martijn (29) en Marjolein (29) kennen elkaar zeven jaar. Ze wonen samen en trouwen in april van dit jaar in Amsterdam.
Amir (32) en Jimmy (34) kennen elkaar al meer dan 15 jaar en zijn beste vrienden. Ze komen uit Amsterdam.
Jan (71) & Miranda (23) zijn schoonvader en schoondochter in spe en komen uit Rotterdam en Zwijndrecht.

De gemengde duo’s
Marc (40) en Theo (49) kenden elkaar niet voor Peking Express. Ze wonen in Merelbeke en Krimpen a/d Ijssel.
Chris (23) en Lut (51) kenden elkaar niet voor Peking Express. Ze wonen in Neerpelt en Rotterdam.

Nooit eerder bezocht Peking Express zoveel landen
Vietnam
Vietnam, volledig de Socialistische Republiek Vietnam, is een republiek met ongeveer 82 miljoen inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land. Vietnam wordt begrensd door China door de Golf van Tonkin in het oosten, de Zuid-Chinese Zee in het zuiden en door Cambodja en Laos in het westen. De hoofdstad is Hanoi en de grootste stad is Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon.
De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2.440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dun bevolkt is.

Cambodja
Cambodja is een land in Zuidoost-Azië. In het noorden heeft het een 541 kilometer lange grens met Laos. In het noordwesten en westen heeft het een ongeveer 800 kilometer lange grens met Thailand en in het oosten en zuidoosten heeft het een 1228 kilometer lange grens met Vietnam. Aan de kust grenst het aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee.
De meeste Cambodjanen horen etnisch gezien bij de Khmer (94%). De Chinezen zijn op een na de grootste groep met ongeveer 3%, de Moslim Chams volgen met 2%. De rest van de bevolking bestaat uit Vietnamezen, Thais, Chinezen en bergvolkeren.
Cambodja bestaat voor ongeveer 75% uit regenwouden. Aan de kust komt ook veel mangrovebegroeiing voor. De rest is in gebruik als akkerland.

Laos
Laos is een land dat ligt in Zuidoost-Azië ten noorden van Thailand en ten westen van Vietnam. Het is het enige land in Pacifisch Azië dat geen kustlijn heeft. Het wordt volledig omringd door andere landen. Het land heeft een oppervlakte van 236.800 km² waarvan 6.000 km² water is.
Het landschap is grotendeels erg ruw bergachtig terrein met hier en daar wat vlakke gebieden, voornamelijk rondom de rivier de Mekong. Het hoogste punt in het land is Phou Bia met 2,817 km.
De officiële taal is het Laotiaans of Lao. Dit is een taal die verwant is aan het Thais en aan talen gesproken in het zuiden van China. In het noordoosten van Thailand wonen meer mensen die Laotiaans en daarop lijkende talen spreken dan in Laos zelf.

China
Oostelijk Azië, grenzend aan de Oost-Chinese Zee, de Baai van Korea, Gele Zee en de Zuid-Chinese Zee, liggend tussen Noord-Korea en Vietnam. China telt in totaal 1,3 miljard inwoners en is daarmee de natie met de grootste bevolking van de wereld. Ongeveer 20% van de wereldbevolking komt dan ook uit China. De bevolking van China bestaat uit 56 verschillende bevolkingsgroepen met ieder een eigen cultuur en levenswijze. China heeft een divers klimaat, gaande van warm-gematigd klimaat in het zuiden tot specifieke gebergte- en woestijnklimaten in het noorden en oosten. In het algemeen is het er nat in de zomer en droog in de winter. Er zijn grote regionale verschillen tussen de hooglanden van Tibet waar zich een eeuwige sneeuw (E-klimaat) bevindt, de woestijn (B-klimaat) en de steppen van Xinjiang en Binnen-Mongolië en in het vasteland van China. Het noorden van China is algemeen droger dan het midden en het zuiden van het land.

Tibet
Tibet is tegenwoordig een autonome regio in China en grenst aan Bhutan, Nepal, India, Birma. In het verleden was Tibet een onafhankelijk land, dat ooit ook controle over China bezat. Toen Tibet nog onafhankelijk was, was de regio Tibet groter en omvatte delen die later bij andere Chinese provincies zijn toegevoegd.
Tibet is zeer hooggelegen: het zuiden van het door China bezette land ligt in de Himalaya, de rest in de Tibetaanse hoogvlakte. De hoofdstad is Lhasa, waar zich ook de (voormalige) residentie van de Dalai Lama bevindt.

Offline Evenstar

  • Winnaar pool ER 2006
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Viva La Vida Or Death And All His Friends
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #2 Gepost op: 22-02-2006, 18:10:31 »
Bedankt voor de informatie!  ;D

Ziet er weer veelbelovend uit.
First you go backwards, but then forwards again

Offline Fabiann

  • winnaar WIDM-pool 2008
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #3 Gepost op: 22-02-2006, 18:26:24 »
Geweldig!! ::bravo:: ::ok::
🜃

Online Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #4 Gepost op: 22-02-2006, 18:54:06 »
Uit Turnhout?!  ::oink::

Offline Fossiel

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ben jij niet gewoon de mol?
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #5 Gepost op: 22-02-2006, 21:41:09 »
Dit word fantastisch ::jaja::

Offline pekingkoningin

  • Forumlid
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #6 Gepost op: 25-02-2006, 19:42:25 »
Jeemie! Heb er zin in! Nog maar iets meer dan een weekie!
Art en Roos zien er leuk uit samen trouwens op die foto. Leuk koppel, zouden zelf mee moeten liften eigenlijk... haha!

Offline moltje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #7 Gepost op: 26-02-2006, 19:18:38 »
De Deelnemers
De Belgische duo’s
Frank (42) en Bliss (18) zijn vader en dochter uit Turnhout
Yves (24) en Wendy (22) zijn een ex-koppel maar nog ontzettend goede vrienden uit Antwerpen/Brasschaat.
Inge (23) en Lien (23) zijn een koppel uit Gent.

De Nederlandse duo’s
Martijn (29) en Marjolein (29) kennen elkaar zeven jaar. Ze wonen samen en trouwen in april van dit jaar in Amsterdam.
Amir (32) en Jimmy (34) kennen elkaar al meer dan 15 jaar en zijn beste vrienden. Ze komen uit Amsterdam.
Jan (71) & Miranda (23) zijn schoonvader en schoondochter in spe en komen uit Rotterdam en Zwijndrecht.

De gemengde duo’s
Marc (40) en Theo (49) kenden elkaar niet voor Peking Express. Ze wonen in Merelbeke en Krimpen a/d Ijssel.
Chris (23) en Lut (51) kenden elkaar niet voor Peking Express. Ze wonen in Neerpelt en Rotterdam.


Dus dit zijn al de namen van de duo's?

Offline Fossiel

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ben jij niet gewoon de mol?
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #8 Gepost op: 26-02-2006, 20:45:37 »

Dus dit zijn al de namen van de duo's?
denk het wel ja

Offline harold28

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #9 Gepost op: 26-02-2006, 20:47:29 »
Ik heb er nu alweer zin in.
Een leuke mix van jong en oud.
Ben benieuwd hoe de mixed teams het er vanaf gaan brengen

Offline Tessiejj..

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #10 Gepost op: 26-02-2006, 20:49:05 »
Ik heb er nu alweer zin in.
Een leuke mix van jong en oud.
Ben benieuwd hoe de mixed teams het er vanaf gaan brengen
Ja daar zijn we allemaal wel benieuwd naar denk ik, ik kan echt niet meer wachten totdat het zover is  :D Nog 1 weekje  :)
......

Offline Fossiel

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ben jij niet gewoon de mol?
Re: Overzicht komende Peking Express (showbizzsite)
« Reactie #11 Gepost op: 26-02-2006, 20:55:02 »
Ik heb er nu alweer zin in.
Een leuke mix van jong en oud.
Ben benieuwd hoe de mixed teams het er vanaf gaan brengen
ik heb hoge verwachtingen, want Krieke en Natalie deden het ook erg goed