Auteur Topic: Vleeseter of vegetarisch?  (gelezen 164501 keer)

Offline Willemtk

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #120 Gepost op: 24-05-2006, 21:47:30 »

Bijv. de opmerking van Willem 'een koe loeit drie dagen om haar weggenomen kalf' dat is gewoon niet waar. Waar komt die 'wijsheid' toch vandaan?
[/quote]

En verder ontken je dus niet dat het kalf direct wordt weggenomen. En denk ook maar niet dat ik niet weet dat een heel groot deel van de kalven direct worden geslacht voor het lebstremsel. Ze laten kalven er zelfs nog een paar uur honger voor lijden om meer te hebben. Ik ben niet een onwetend vegetarisch kneusje hoor. Ik weet heus wel wat ik zeg. Zoals ik al zei, ik ben ooit naar de agrarische school geweest.

Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #121 Gepost op: 24-05-2006, 21:58:38 »
hoi W,

je vergat te zeggen dat statistisch iedere 3 seconden iemand sterft van honger en ontbering!

als we nu es de allerdikste mensen op dat Robin-eiland zetten... geen haan die er meer naar kraait... hahahahhaa ... grapje hoor!

BTW Swifty, een koe roept niet als ze een kalfje kwijt is zeg je? Vreemd? En een kat wel? En als ze uw kinderen zouden afnemen?
Ik kan het nu niet direct vinden maar er is ergens een site met allerlei foto's van dikke vuurrode koeie-ogen na het geroep om hun kalfje! Sorry....of zouden ze pepperspray gebruikt hebben? En ik weet ook wel dat mensen die dieren kweken over het algemeen héél wat minder gevoelig zijn dan anderen. Moet ook wel, anders hou je het geen jaren vol zonder dat je geweten knaagt!

Offline Ibung

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • zurkeltrutte?.
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #122 Gepost op: 24-05-2006, 22:16:53 »
Citaat
Ik ben blij dat er toch nog mensen zijn die inzien dat we niet zomaar uit onze nek staan te kletsen, gelukkig! We spreken dus wel degelijk uit ervaring, dat kan de tegenpartij niet zeggen.

ho, ho, ho zosten: jezelf nu niet te snel op de borst kloppen.

Citaat
Dus had het toch zin zo'n discussie... althans voor sommige toch!

als je mij bedoelt: veel van wat jullie schrijven was me al bekend, weliswaar niet in die details die jullie beschrijven maar toch...wil niet zeggen dat ik 'om' ben hoor :)
As ge de endjes an mekare moet kneupe bende alted in touw

Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #123 Gepost op: 24-05-2006, 22:22:42 »

als je mij bedoelt: veel van wat jullie schrijven was me al bekend, weliswaar niet in die details die jullie beschrijven maar toch...wil niet zeggen dat ik 'om' ben hoor :)

komt nog wel, hahahaha!  ::jaja::

Offline Novitia

  • Forumlid
  • Ik houd wel van een goede paradox ...
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #124 Gepost op: 25-05-2006, 09:47:52 »
Een hele goedemorgen allemaal   ::joehoe::

Tjonge wat is er veel geschreven zeg   ::ok::

Ibung.....
wat een leuke vragen heb je gesteld.. ik ga je straks antwoord geven van.. vrouw tot vrouw.!
Nee nee nee... niet schrikken ik ga het echt niet weer over orgasmen hebben hoor  ;)

Maar vrouwen kunnen in het algemeen heel goed naar hun eigen lichaam "luisteren" .. ik ga proberen jou op die manier antwoord te geven.

Maar eerst ga ik even rustig alles lezen.. om niet te veel in herhaling te vallen.

Tot straks allemaal  ::zwaai::





Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #125 Gepost op: 25-05-2006, 10:37:12 »

Tjonge wat is er veel geschreven zeg   ::ok::
Maar eerst ga ik even rustig alles lezen.. om niet te veel in herhaling te vallen.
Tot straks allemaal  ::zwaai::


neem maar een dagje verlof, hahahahaha!  ::rofl:: ::trots:: ::tandpastasmiley:: ::joehoe::

Offline Novitia

  • Forumlid
  • Ik houd wel van een goede paradox ...
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #126 Gepost op: 25-05-2006, 14:51:11 »
Hallo Ibung... en natuurlijk alle anderen die gezellig meelezen en discussiëren   ::zwaai::

Bij mij is het proces begonnen toen ik me steeds bewuster werd van wat met name de bio-industrie inhoudt.  Door meerdere bezoeken aan verschillende soorten boederijen.. (bio.. scharrel.. eco..  biologisch) werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt.  
Als je er echt over na durft te denken wat wij allemaal met onze dieren "uitvreten".. dan is er geen andere conclusie dan dat het in en in triest is wat we doen   ::ohno::   :\'(
Het ergste is misschien nog wel dat het echt niet nodig is.. het kan ook anders.  Sterker nog het veroorzaakt niet alleen de diertjes veel leed.. maar ook mens en aarde..  (maar goed.. gelukkig gaat Willem op deze feitenkennis in.. en ik dwaal af)

Ik wilde het vanuit de "vrouwzijn rol" benaderen... euhhh... moeilijk hoor...  :-\\

Wij zijn eerst overgestapt op scharrelproducten.. toen biologisch.  Mijn dochters waren moediger dan ik en bezochten ook sites.. ik had in die periode zoiets van:  "Ik weet het nu wel.. ik hoef het niet meer te zien.. laten we het maar "gewoon" anders doen."  Mijn oudste wilde op gegeven moment helemaal geen vlees meer.. ze at gewoon met ons mee.. maar liet het vlees staan.  En wat bleek het was net zo lekker.  
Flauwe grapjes natuurlijk in die tijd.. immers zij wilde ons ook over de volgende streep... "Mam hoe smaakt dat ei nou.. is het lekker zo'n abortus van de kip?"  Of tegen haar zus:  "Ik vind het knap dat jij gebakken lijk durft te eten." of  "Hoe komt het eigenlijk dat jouw stukje kalfsvlees wit is.. inplaats van rood zoals het van nature hoort?"

Nou... ik kan je vertellen.. wij wilden haar liever ónder de tafel dan áán de tafel in die tijd   ::rofl::  
Maar toch ga je erover nadenken.  En zo stapten we over naar een dagje geen vlees tot helemaal geen vlees meer.. en bakken in olie of plantaardige boter enz....
En wat merkte ik tot mijn grote verbazing..... ik ging me lichamelijk steeds beter voelen.  Mijn lichaam takelde niet af.. of regeerde niet op een tekort.. maar werd juist minder "moe" of minder "futloos"..  maw.. ik werd juist fitter.!!

Ik ben daar toen over gaan lezen en zag dat het door anderen bevestigd werd.  
Eigenlijk is het heel logisch.  Ons hele lichaam én geestelijke gesteldheid wordt gereguleerd door ons hormoonsysteem.
"Onze diertjes" worden volgespoten en volgepropt met kunstmatige rotzooi.. en hebben daarbij door de wijze waarop ze gehouden en vervoerd worden zoveel verdriet en stress... dat ze daar bovenop nog eens allerlei stoffen aanmaken die zeer ongezond zijn.. voor hen en uiteindelijk ook voor ons.  
Nou... voeg dit alles bij ons eigen hormoonstelsel en de "boel" raakt nog meer in de war.. je zou er een regeboog van worden   ::regenboog::
- Heel even vanuit mijn opleiding praten...  De hele ADHD "rage".. en -extreem- drukke mensen.. tot agressie... een verband tussen dergelijk gedrag en voedsel is allang vanuit de empirische wetenschap aangetoond -

Meer past er niet in één posting...   ::)  dus wordt vervolgd  ;) 
 
« Laatst bewerkt op: 25-05-2006, 15:06:14 door Novitia »

Offline Novitia

  • Forumlid
  • Ik houd wel van een goede paradox ...
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #127 Gepost op: 25-05-2006, 14:54:21 »
Vervolg verder nu... 

Ik las toen oa ook over melk en de vele nadelen daarvan voor ons lichaam. En op een gespecialiseerde vrouwensite las ik dat het met nadruk afgeraden wordt om voor.. tijdens en na de overgang melk te drinken. 
Nou was.. en ben ik daar nog laaaaaang niet aan toe natuurlijk  ;)  maar ik dacht laat ik er alvast maar mee beginnen en nu stoppen.

Welnu... ik kan je vertellen een ware revolutie vond er in mijn lichaam plaats.!! 
Ik merkte al binnen een paar dagen verandering.  Bij mijn twee maandelijkse "periodes" ..ovulatie en menstruatie.. was ik geestelijk aanzienlijk minder "instabiel".. ik was rustiger.. "blijer".
Echt waar... ik kon het zelf niet geloven.  En eigenwijs als ik ben wilde ik zeker weten of ik het me niet "verbeelde".. immers ik wilde geen diertjes meer "nuttigen".. dus misschien wilde ik het dáárom wel geloven. 
Ik heb toen ..ondanks hard gelach van mijn dochters .. want die wisten het al zeker.. en een beetje plagen:  "Mam je bent net zo lekker rustig nu." .. toch weer een dag of tien melk gedronken.  Maar het was echt.. ik werd tijdens de periodes 's ochtends lomer wakker en voelde me minder lekker. 
- Moet ik het wel even binnen zijn proporties plaatsen... ik dronk minstens een halve liter melk per dag.. mede daardoor merkte ik de verandering natuurlijk zo snel. -

Dit soort verhalen staat niet op zichzelf.  Steeds meer mensen stappen over op biologisch.. of minderen of stoppen.. omdat ze zien dat de bio-industrie de grootste wereldwijde en collectieve vorm van gruwelijke dierenmishandeling is die je jezelf maar voor kunt stellen. 
En vervolgens ondervinden zij aan den lijve de positieve gevolgen.. én gevoelsmatig ook natuurlijk.. het voelt echt goed.. als je weet dat jij daar niet meer aan meewerkt.

Oh ja... tot slot.
Ik heb het tot nu alleen maar over de innerlijke mens gehad ..orgasmen, gezondheid, periodes, gevoel enz.. ::)
Maar ook het uiterlijk mag niet vergeten worden.
Geen vlees, melk en kaas is heel goed voor de slanke lijn.. én het blijkt dat je huid aanzienlijk mooier wordt.. pukkels verdwijnen en de huid gaat "glanzen"...   8)
- Maar dan moet je natuurlijk niet roken (zoals ik.. het lukt me maar niet om te stoppen.. en dat wil ik ozoooo graag) want daar wordt je huid echt niet mooier van.. daar kan geen plant tegen op  ::ohno::

Pas nog is er een verkiezing gehouden.. overgenomen uit de VS:  "De meest sexy vegetariërs van Nederland"..
Antonie Kamerling en Marly van der Velden uit Goede tijden hebben hier gewonnen.  Je kan niet meer stemmen.. of meedoen aan de Poll: Wat maakt een vegetariër sexy?  Maar wel leuk om even naar de site te gaan:  http://www.sexyvegetarier.nl/


Poehhh... ik weet het even niet meer..  mijn vingertoppen slijten af van al getyp. 
Ik hoop dat er inhoudelijk gereageerd wordt.. tot later    ::zwaai::

« Laatst bewerkt op: 25-05-2006, 15:27:09 door Novitia »

Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #128 Gepost op: 25-05-2006, 16:29:00 »

Géén vlees, melk en kaas is héél goed voor de slanke lijn.. én het blijkt dat je huid aanzienlijk mooier wordt.. pukkels verdwijnen en de huid gaat "glanzen"...   8)
- Maar dan moet je natuurlijk niet roken (zoals ik.. het lukt me maar niet om te stoppen.. en dat wil ik ozoooo graag) want daar wordt je huid echt niet mooier van.. daar kan geen plant tegen op  ::ohno::


Dat is perfect juist wat je vertelt! Wat je vergeet te vertellen (of niet weet misschien) is dat stinkvoeten en allerlei zweetgeuren ook verdwijnen (hormonen?)! Zelfs na een hele dag in dezelfde schoenen te zitten ruikt onze schoenen nog net hetzelfde als anders en niet naar vieze schimmelkaas! Vroeger betekende dit een voetbadje nemen met sterke kruiden! Gezwellen verdijnen ook, vraag mijn vrouw maar hoe het zit! En mijn vrouw was 28 kg kwijt in amper 7 maand zonder te moeten afzien of naar die onnozelheden van afslankers te luisteren die troggelen alleen maar uw geld af! Wil je vermageren? Eet zuiver plantaardig, na een tijdje wil je het echt niet anders meer! Ook een vorm van overleven... En vooral kost je dit helemaal geen moeite of afzien???  ::ohno:: Hoe komen die mensen daarbij??? Soms lees ik allerlei txten over hoe moeilijk ze het hebben om te vermageren....????
Integendeel, plantaardig eten vermindert je hongergevoel sterk! Je voelt je beter,slanker na een tijd en je leert eens te ontdekken dat er heel wat meer bestaat dan alleen maar melk boter eieren en ...meat! Kijk eens rond je , volop bewijzen....Hoeveel hebben er nog een normale lichaamsbouw??? Moest iedereen verplicht zijn naakt te moeten lopen zou het wel veranderen, en snel zelfs! Nu moffelen ze het handig weg met zwarte en losse kledij! Op alles is er een markt voorzien! Maar zien doen we toch! Sommige kunnen zelfs dienen als lichtboei in zee...hahahaha....
Ik merk bijna dagelijks hoe weinig mensen weten dat melk niet nodig is! Je hebt KAMUT, Soya, Haver, Rijst enz... gewoon een kwestie van wennen...tuurlijk spelen ze daar weer handig op in en zeggen ze "hoeveel kost dit dan? Duur zekers?" Tjah duur is relatief, niet? Ziek worden kost ook pakken geld!
Oh btw wij hebben een sauna en relaxcenter en we kunnen echt het verschil zien aan de rand van het borrelbad. Wie vettig eet en wie gezond eet!  :-X
De tijd alleen al die nodig is om het af te kuisen! En dit is echt niet overdreven! Hoeveel dingen moeten we eigenlijk nog opnoemen om mensen te overtuigen...jah 't is tenslotte nog de wil hé?  ::)

En weet je soms hebben we voordelen als veganisten, hahaha... wij gaan dikwijls wat gaan drinken in een Leffe Café en in het begin kwamen ze altijd af met die bruingerolde vieze rolmopjes waar iedereen al op zat te hoesten, of van die koekjes (naar 't schijnt bevatten ze urinesporen omdat iedereen met zijn handen er aan zit....héhéhé) en we maakten hen daar attent op...resultaat? Bij het eerste Lefken krijgen we nu een potje lekkere OLIJFJES en drinken we een tweede Leffe (kleintjes) TOMAATJES in olie...  mmmmm en ik verzeker je als je zo'n hoop olijfjes binnen speelt je geen honger meer hebt! Dat weten zij (nog) gelukkig niet!  ::trots::

Btw waarschijnlijk denken er veel hier "wat heeft dit te maken met het eiland", niet?
Wel wij als veganisten zitten eigenlijk ook op een soort van eiland want we moeten ook zien te overleven tussen al die rotzooi van dierlijke eiwitten!  ::oink::

Offline Ibung

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • zurkeltrutte?.
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #129 Gepost op: 25-05-2006, 16:35:59 »
bedankt alvast novitia.

dat dit alles begon met die geslachte haan...wat niet netjes ging, maar dat had ik al meteen geschreven. jammer van dat aanvallen en verdedigen over en weer in de posts.
het is mij echter te gecompliceerd om geen dierprodukten meer te eten, minder doe ik al jaren (in ieder geval geen vlees bij de broodmaaltijden en bij diner hooguit drie keer per week). maar er zijn zo ongelooflijk veel produkten waar stiekem toch van alles aan (bv. melkeiwitten) is toegevoegd.
ik blijf sceptisch: als iedereen aan het graan gaat, zal dat toch ook ten koste gaan van het natuurlijk evenwicht, er gaat genetisch gemanipuleerd worden, bossen gekapt. als al het gebruik van palmolie de leefwereld van de orang hutan bedreigt, voor soja-aanplant inderdaad bossen gekapt worden, tja, ik zou me belazerd voelen hoor. denk je iets goed te doen, je steentje bij te dragen. wat dat betreft heb ik nog maar weinig idealen.
As ge de endjes an mekare moet kneupe bende alted in touw

Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #130 Gepost op: 25-05-2006, 17:28:19 »

als iedereen aan het graan gaat, zal dat toch ook ten koste gaan van het natuurlijk evenwicht, er gaat genetisch gemanipuleerd worden, bossen gekapt. als al het gebruik van palmolie de leefwereld van de orang hutan bedreigt, voor soja-aanplant inderdaad bossen gekapt worden, tja, ik zou me belazerd voelen hoor. denk je iets goed te doen, je steentje bij te dragen. wat dat betreft heb ik nog maar weinig idealen.

als iedereen aan het graan gaat dan komt een gebied vrij ter grootte van half Europa (had ik al es vermeld) daar bestaan héél wat studies van! Bossen worden zowieso ook gekapt (voor hout en vee en landbouw). Ook wat je schrijft wat betreft de Orang Oetan bedreiging komt door de groot landbouw bezitters die de arme mensen van hun land beroven. De sukkelaars willen ook wat verdienen en gaan vervolgens het oerwoud uitbranden om zo ook wat grond te bezitten! Wat uiteraard spijtig is! En ten koste van de Orang Oetan! Dus nog es De Mens is ...onbewust bezig...
alleen hun geld, staus en luxe telt! De rest? Kan de pot op! Huisje tuintje keuken-mentaliteit! ::jaja::
in bijlage deel 1

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #131 Gepost op: 25-05-2006, 17:28:33 »
Gek dat ik geen B 12 tekort heb, vind je niet? Ik gebruik daar natuurlijk wel supplementen voor. [..]Verder is ons darmgestel een beetje te lang voor vlees te eten. Kun je zeggen, ja we leven er toch van? [...]Hoe kom je er dan bij om te zeggen dat wij dat wel zijn terwijl we overwegend dezelfde eigenschappen hebben als andere herbivoren. Een darmgestel 6 x zo lang als ons lichaam, terwijl een vleeseter maar 3 x darmgestel heeft. En vleeseters 10 x meer zoutzuur in zijn maag als een herbivoor en ook 10 x meer dan een mens. Dus, kennelijk is dat darmgestel van jou wat ingekort of zo, maar bij een normaal mens is het moeilijker om vlees te verteren. Het lukt wel, maar alle darmkwalen en nierproblemen komen voort uit de vleeseterij. Bij de reumastichting staat vlees als een van de 4 grootste veroorzakers. Die andere 3 zijn koffie, alcohol en ik denk nicotine, maar van die laatste ben ik niet zeker .

Je hebt supplementen nodig om vitamine B12 binnen te krijgen, bij de mens werkt het niet zo dat je dat ook kunt krijgen door je poep te eten. Dus: je hebt vlees nodig voor volwaardige voeding, gelukkig voor jou leven we in een tijd dat je het kunt aanvullen met supplementen, maar oorspronkelijk is vlees gewoon nodig.
Bij de mens is de pH van maagsap ongeveer 2, dat is dus heel erg zuur, juist om een begin te maken met de vertering van vlees.
Echt belachelijk om te beweren dat alle darmkwalen en nierproblemen voortkomen uit vleeseterij. Je doet met deze bewering heel veel patienten pijn.
Nierproblemen kunnen vele, vele oorzaken hebben, belangrijke oorzaken zijn hoge bloeddruk en diabetes mellitus. Voor de chronische darmziekten  colitis ulcerosa en m. Crohn is de oorzaak niet bekend, maar erfelijkheid en een overactieve immuunrespons kunnen factoren zijn die ertoe bijdragen.
Keep calm and eat chocolates!

Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #132 Gepost op: 25-05-2006, 17:29:26 »

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #133 Gepost op: 25-05-2006, 17:35:45 »
Over katten en andere dieren. Het verschil tussen een mens en een ander dier is dat de mens een cortex heeft waardoor zijn hersenhelften samenwerken, terwijl bij dieren die afzonderlijk werken. Mede daardoor zijn ze in staat ethisch te redeneren. Verbanden te zien. Die kat kan dat niet. Die vraagt zich ook niets af. Wij zijn de enige soort die dat kunnen. In die zin is er een onderscheid. Dat wil niet zeggen dat we meer zijn dan de andere dieren. Het zegt alleen maar dat we anders zijn als de rest. Geestelijk. Niet lichamelijk, buiten dan die cortex. Wij zijn dus in staat dingen uit te vinden om te zorgen dat we niet meer afhankelijk zijn van het in slavernij houden van onze mededieren. We kunnen uitstekend zonder die bloederige zaken. Maar wij doen het niet. Wij zeggen eerst altijd dat we hoger zijn dan dieren, en dan gebruiken we als excuus voor die bloederige zaken dat dieren dat ook doen. Ben jij een kat dan? Of een hond? Een chimpansee misschien nog net. Ik heb vandaag in een krant gelezen dat we slechts 5.4 miljoen jaren van de chimps gescheiden zijn. Dus je hebt nog geen overtuigende conclusie neergelegd dat wij lijden aan andere mensen veroorzaken door ons suprieur denken. Oorlogen worden altijd veroorzaakt omdat een van beide partijen vind dat hij meer is. Dat is altijd al geweest. Je gaat niet iemand doden als je hem gelijkwaardig vind. Zelfs als bijvoorbeeld een oorlog om zeg olie draait klopt het nog wat ik zeg. Als ze de mensen die bovenop de oliebronnen wonen een gelijkwaardige partner vinden, dan kopen ze die olie en tegen een fatsoenlijke prijs. Maar wat denkt men? Ach, het zijn maar een stel Arabieren. Dat zijn toch geen echte mensen. Gooit er maar wat bommen op. Bush denkt dat de Amerikanen het nieuwe uitverkoren volk van God zijn. Dus dat hij belangrijker is als de rest, want die heeft de echte God niet.En hij heeft de enige echte en ook nog toevallig aan zijn kant . Oh ja, laten we voor de rest Godsdiensten buiten beschouwing laten, het was maar een voorbeeld over het suprioriteitsgevoel. Als je het probeert te weerleggen gebruik dan als voorbeelden gelijkwaardige wezens, dus alleen gaan we het dan over mensen hebben, en niet over dieren die op geheel andere wijze denken. Wij denken, en we denken in termen hoger lager. Wij vinden onszelf meer dan andere mensen, maar die andere mensen vinden dat ook van zichzelf. En dan heb je natuurlijk ruzie over wie de baas dan is. Door vlees te eten geef je blijk van het suprioriteitsgevoel. En neen, ik beweer niet dat vegetariërs hoger zijn dan vlees eters, we hebben alleen wat meer nagedacht en trachten jullie een handje te helpen dat ook te doen.

Zelfs als hetgene wat je zegt waar zou zijn dat de mens in natuurlijke omstandigheden niet zonder vlees kan, dan zouden wij dat nu met supplementen kunnen oplossen. Maar een mens kan echt zonder vlees zonder supplementen. Die B12 zit trouwens ook in Spirulina, heb ik onlangs ontdekt. En in voldoende mate. 7 mg en je hebt maar 1 a 2 mg nodig. Dus hebben we zelfs het supplement niet meer nodig. Waar zit je nu dat vlees nodig is voor de B12? Zeg je dat we alleen maar natuurlijk moeten leven, vechten om te overleven? Ook goed hoor, maar ga dan ook uit je centraal verwamde huis,ga in dan in het bos wonen, rijdt geen auto meer en ga niet meer naar school. Ga niet naar het ziekenhuis, maar ga gewoon dood als je ernstig ziek bent. We leven niet meer natuurlijk, maar een stukje natuur kunnen we in onszelf wel weer hebben, eet alleen planten en vooral veel fruit. Enkele weken geleden stonden de kranten er nog bol van.

Voor de eiwitten, zie beneden.
Eiwit van 50 gram noten is gelijk aan :

-   150 gram  mager lam
-   200 gram gebraden rundnieren
-   250 gram eieren
-   300 gram kippenvlees
-   675 gram oesters
-   200 gram schapenvlees
-   200 gram dikke room
-   275 gram lamsvlees
-   475 centiliter melk

Voila!
Groentjes,

Willem
Tjeetje Willem, wat gebruik jij veel woorden om iets duidelijk te maken!

Wat is Spirulina?

Ik zeg niet dat de ene mens meer is dan de andere, ik vind wel dat wij meer zijn dan dieren, juist omdat we een cortex hebben.

Ik vind juist niet dat we natuurlijk moeten leven, dat zeggen vega's, ik probeer alleen je eigen argumenten tegen je te gebruiken, een vorm van discussieren die mij goed bevalt.

Oorlogen gingen en gaan vaak over bezit. Een volk vindt dat het te weinig bezit, en eist dat dan op van een ander volk. Niet omdat ze zich meer voelen, maar omdat ze vinden dat ze meer nodig hebben dan ze hebben. Wij wonen met veel mensen in een te klein land, jullie wonen met minder mensen in een groot land, ik wil daar wat van hebben.

Waarom wijkt ons darmstelsel dan toch af van dat van herbivorenn?
Keep calm and eat chocolates!

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #134 Gepost op: 25-05-2006, 17:38:29 »
Bijv. de opmerking van Willem 'een koe loeit drie dagen om haar weggenomen kalf' dat is gewoon niet waar. Waar komt die 'wijsheid' toch vandaan?


En verder ontken je dus niet dat het kalf direct wordt weggenomen. En denk ook maar niet dat ik niet weet dat een heel groot deel van de kalven direct worden geslacht voor het lebstremsel. Ze laten kalven er zelfs nog een paar uur honger voor lijden om meer te hebben. Ik ben niet een onwetend vegetarisch kneusje hoor. Ik weet heus wel wat ik zeg. Zoals ik al zei, ik ben ooit naar de agrarische school geweest.

ja, een kalf wordt weggenomen, maar een koe loeit daarom niet drie dagen. Een koekalf van een melkkoe in een melkveehouderij wordt niet geslacht maar grootgebracht om zelf melk te geven, een stierkalf wordt doorverkocht, dus ook niet direct geslacht.

Het was niet om jou aan te vallen, maar ik merk bij veel stadsmensen zoveel onwetendheid over de agrarische wereld, maar wel heel veel vooroordelen, dat is erg frustrerend!
Keep calm and eat chocolates!

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #135 Gepost op: 25-05-2006, 17:39:13 »
hoi W,

je vergat te zeggen dat statistisch iedere 3 seconden iemand sterft van honger en ontbering!

als we nu es de allerdikste mensen op dat Robin-eiland zetten... geen haan die er meer naar kraait... hahahahhaa ... grapje hoor!

BTW Swifty, een koe roept niet als ze een kalfje kwijt is zeg je? Vreemd? En een kat wel? En als ze uw kinderen zouden afnemen?
Ik kan het nu niet direct vinden maar er is ergens een site met allerlei foto's van dikke vuurrode koeie-ogen na het geroep om hun kalfje! Sorry....of zouden ze pepperspray gebruikt hebben? En ik weet ook wel dat mensen die dieren kweken over het algemeen héél wat minder gevoelig zijn dan anderen. Moet ook wel, anders hou je het geen jaren vol zonder dat je geweten knaagt!

Ze roepen wel, dat ontken ik niet, maar geen drie dagen, dat was mijn punt.
« Laatst bewerkt op: 25-05-2006, 17:42:05 door Swifty »
Keep calm and eat chocolates!

Offline Willemtk

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #136 Gepost op: 25-05-2006, 17:50:57 »
bedankt alvast novitia.

dat dit alles begon met die geslachte haan...wat niet netjes ging, maar dat had ik al meteen geschreven. jammer van dat aanvallen en verdedigen over en weer in de posts.
het is mij echter te gecompliceerd om geen dierprodukten meer te eten, minder doe ik al jaren (in ieder geval geen vlees bij de broodmaaltijden en bij diner hooguit drie keer per week). maar er zijn zo ongelooflijk veel produkten waar stiekem toch van alles aan (bv. melkeiwitten) is toegevoegd.
ik blijf sceptisch: als iedereen aan het graan gaat, zal dat toch ook ten koste gaan van het natuurlijk evenwicht, er gaat genetisch gemanipuleerd worden, bossen gekapt. als al het gebruik van palmolie de leefwereld van de orang hutan bedreigt, voor soja-aanplant inderdaad bossen gekapt worden, tja, ik zou me belazerd voelen hoor. denk je iets goed te doen, je steentje bij te dragen. wat dat betreft heb ik nog maar weinig idealen.

Zoals ik al eens vertelde en zoals Zosten ook al vertelt, je gebruikt gewoon veel meer graan om vlees te eten. Eigenlijk wordt  nu alles juist genetisch gemanipuleerd om meer opbrengst te krijgen om dieren te kunnen blijven voeren voor de vlees"productie". Laat die palmolie, die hebben we niet nodig. Als je het over soja hebt dan kun je gerust rekenen dat 90 % naar de vleesteelt gaat. Maar zelfs die overblijvende 10 % hebben we niet echt nodig.Wij kunnen met veel minder eiwitten toekomen als dat de wetenschap ons wil doen geloven. Waarschijnlijk doen ze dat niet met opzet, maar omdat ze bepaalde proeven verkeerd hebben geïnterpeteerd. De hoeveelheid eiwitten die we nu gebruiken leidt tot allerlei kwalen waaronder nierproblemen, osteoporose en reuma. Als het om de eiwtitten gaat kun je ook nog leven van noten. In principe hebben we zoals ik al zei veel minder eiwitten nodig dan tot nu toe aangenomen. Een baby groeit hard met in de moedermelk slechts 2,5 % aan eiwiten. Waarom zouden wij als volwassenen die hun lichaam alleen maar in stand moeten houden dan meer nodig hebben? Misschien als we zwaar werk doen, dan wel. Weet je hoe de Romeinen indertijd hun gladiatoren  zo sterk kregen? Met Gerstepap. Dat is dan veel koolhydraten en eiwitten. Worden paarden ook sterk mee. Daar gebruikten ze toen natuurlijk wel melk in, maar dat kun je dan vervangen met sojamelk. Eventueel zelfs water. Maar dat smaakt dan niet zo lekker. Wij hebben veel minder nodig in het algemeen dan men aanneemt. We moeten natuurlijk wel variëren. Verschillende groenten en fruit en wat nootjes.

Spijtig dat je weinig idealen hebt. Dat betekent dat je geen hoop meer hebt. Als iedereen het allemaal op gaat geven dan bereiken we natuurlijk niets.Niet te somber hoor, ondanks alles is het leven toch mooi.

Groetjes,

Willem

Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #137 Gepost op: 25-05-2006, 18:11:04 »
Ze roepen wel, dat ontken ik niet, maar geen drie dagen, dat was mijn punt.

Vind je dit niet erg dan? Had je daar toen geen last van? Knaagt het geweten niet?
Of stond je daar niet bij stil? Misschien omdat het erbij hoorde en zoiets na een bep tijd normaal vond?  Ik wil je helemaal niet afknaken hoor maar ikzelf zou daar echt last van hebben. Zoiets vind ik niet moreel rechtvaardig... zelfs al had ik een boerderij dan nog ...
Ik heb ooit nog in twee visbewerkingsbedrijven gewerkt zowel diepvries als 'verse' (ahum) en zelfs toen vond ik het al lastig, die mentaliteit alleen al! Maar ik weet uit ervaring dat je de vis na een tijd niet meer ziet als vis maar als produkt! Toch bleef ik er last van hebben. Al was het minder. Nu heb ik er echt spijt van dat ik het ooit gedaan heb! Nooit doe ik zoiets nog opnieuw! Noooooit of te nimmer!  ::ohno::
in bijlage nog eentje, hopelijk kan je het lezen want het moet klein blijven...

Offline zosten

  • Forumlid
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #138 Gepost op: 25-05-2006, 18:16:52 »
in bijlage nog eentje, hopelijk kan je het lezen want het moet klein blijven...

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Vleeseter of vegetarisch?
« Reactie #139 Gepost op: 25-05-2006, 18:20:39 »
Vind je dit niet erg dan? Had je daar toen geen last van? Knaagt het geweten niet?
Of stond je daar niet bij stil? Misschien omdat het erbij hoorde en zoiets na een bep tijd normaal vond?  Ik wil je helemaal niet afknaken hoor maar ikzelf zou daar echt last van hebben. Zoiets vind ik niet moreel rechtvaardig... zelfs al had ik een boerderij dan nog ...
Ik heb ooit nog in twee visbewerkingsbedrijven gewerkt zowel diepvries als 'verse' (ahum) en zelfs toen vond ik het al lastig, die mentaliteit alleen al! Maar ik weet uit ervaring dat je de vis na een tijd niet meer ziet als vis maar als produkt! Toch bleef ik er last van hebben. Al was het minder. Nu heb ik er echt spijt van dat ik het ooit gedaan heb! Nooit doe ik zoiets nog opnieuw! Noooooit of te nimmer!  ::ohno::
in bijlage nog eentje, hopelijk kan je het lezen want het moet klein blijven...
Nee, het geweten knaagt niet. Koe en kalf hebben het prima, ze vergeten elkaar ook heel snel. En idd het is je broodwinning, maar je ziet het toch echt wel als levende wezens. Als ze het niet goed hebben, zorg je ervoor dat ze het wel goed krijgen. Het is anders dan dode vis.


Een ander punt waar ik toevallig gisteren nog met iemand over discussieerde: kennissen van ons hebben 2 honden op leeftijd. De oudste ziet en hoort slecht, loopt soms moeilijk (z'n achterlijf beweegt dan niet mee). Hij laat regelmatig z'n plas zo lopen, midden in de kamer. Ik vind dit zielig, een hond verdient het niet om zo te moeten leven. Het is humaner om dit dier een spuitje te geven.
Helaas zien vermenselijken veel mensen hun huisdier. Ze zien het als gelijkwaardig, en dus kunnen ze niet besluiten tot zo'n spuitje. Hoe kijken jullie daar tegen aan?

Of ben je zo principieel dat je ook vindt dat de mens geen huisdier mag houden?
Keep calm and eat chocolates!