Auteur Topic: WK Nieuws/Media  (gelezen 7228 keer)

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
WK Nieuws/Media
« Gepost op: 20-05-2006, 18:42:28 »
Hier zal de komende tijd al het nieuws dat te maken heeft met WK neergezet worden door ons!
  ;D ::ok::

Hier alvast een nieuwtje in ons eigen voordeel  ;D

Servië mist belangrijke speler tegen Nederland

Servie en Montenegro mist een belangrijke speler tegen Nederland. Nemanja Vidic, verdediger van Manchester United, is geschorst voor het duel met Oranje.
 
'Zijn afwezigheid is een enorme tegenvaller. Het zal de balans van ons team verstoren. Daarom is het belangrijk om in de aanloop naar het WK blessures te voorkomen. Anders moeten we nog meer schuiven', aldus collega-international Goran Gavrancic. 'Zonder Vidic zullen we een zware taak hebben om geen tegendoelpunt te incasseren.'

Servie kreeg in de WK-kwalificatie slechts een doelpunt tegen. Vidic kreeg in het WK-kwalificatie-duel met Bosnie de rode kaart.

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #1 Gepost op: 27-05-2006, 22:15:42 »
Tegengoal Oranje levert belminuten op
Geschreven door Daniel Cabot-Kerkdijk op zaterdag, 27 mei om 10:08
 
De Duitse telefoonaanbieder Klarmobil komt wel met een hele opmerkelijk stunt tijdens het WK van volgende maand in Duitsland.

Volgens de website zal namelijk bij elk tegendoelpunt van Nederland op het toernooi tien minuten gratis bellen aan de mobiele beller worden gegeven.

Het bedrijft heeft de slogan ‘Holland zahlt die Rechnung’, oftewel Nederland betaalt de rekening, aan de actie gekoppeld.


Zo zie je maar weer, ze snappen het in Duitsland echt niet  :)

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #2 Gepost op: 28-05-2006, 14:35:04 »
Patrick Kluivert hekelt gedrag Marco van Basten

In een openhartig interview met het weekblad Elsevier heeft aanvaller Patrick Kluivert zijn emoties geuit over Marco van Basten. Met name het gedrag van de bondscoach van Oranje zou storend zijn volgens de aanvaller van Valencia. 'Het steekt me dat ik in twee jaar niet eens een telefoontje van hem heb ontvangen', aldus de aanvaller.
 
Patrick Kluivert - Oranje

Toch meent Kluivert dat het terecht en logisch is dat hij niet meegaat naar het WK in Duitsland. 'Dat ligt aan mezelf. Ik kamp al meer dan een jaar met allerlei blessures en ben nauwelijks aan spelen toegekomen. Maar het is toch raar dat de topscorer aller tijden van Oranje in twee jaar tijd helemaal niets van de bondscoach heeft vernomen. Nog geen belletje over hoe het met mijn revalidatie gaat. Ook tijdens de periode bij Newcastle niet. Van Basten wil niets over me weten. Nee, erg sociaal kan ik het niet noemen', zo zegt de 29-jarige Nederlander.

Verder vraagt de oud-aanvaller van onder meer Ajax, AC Milan en Barcelona zich af of er misschien een verband is tussen het niet selecteren van Clarence Seedorf, Edgar Davids en hemzelf. 'Clarence heeft bij AC Milan een superseizoen gedraaid. Zijn ervaring is van onschatbare waarde. En die van Edgar Davids ook natuurlijk. Wat precies de achterliggende gedachte is weet ik niet, maar hier klopt iets niet. De kabel? Dat is altijd een onzinverhaal geweest. Een opgeklopt geintje van de heren Barend & Van Dorp'.

'Guus Hiddink, dat was pas een toptrainer. Tactisch fenomenaal en gezegend met een enorme mensenkennis. Daarom was het WK in Frankrijk ons beste toernooi in jaren. Ook Louis van Gaal heb ik hoog zitten. Maar na mijn ervaringen met Dick Advocaat en Marco van Basten heb ik een nare smaak in de mond.'

Toch geeft Patrick Kluivert niet op en zal hij nog altijd beschikbaar zijn voor Oranje. 'Of ik ooit nog voor Oranje uitkom? Het blijft een grote eer. Ik zal nooit afzeggen. Bovendien voel ik me goed. Ik wil nog drie jaar doorgaan', aldus de topscorer van Oranje allertijden.

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #3 Gepost op: 1-06-2006, 15:53:02 »
WK Kort: Smicer niet naar WK, Park weer inzetbaar
 
De Tsjechen zullen het het aankomende wereldkampioenschap moeten stellen zonder middenvelder Vladimir Smicer. De speler van Girondins Bordeaux heeft zoveel last van een blessure aan zijn rechterbeen, dat hij vanochtend met de medische staf besloten heeft niet in actie te komen. Libor Sionko is de meest waarschijnlijke vervanger.
 
Dick Advocaat kan weer beschikken over een van zijn Koreaanse sterspelers. Ji-Sung Park is weer uit de ziekenboeg gekomen en kan vanavond weer spelen in de oefenwedstrijd tegen de Noren. De medische staf heeft aan de Nederlandse coach gemeld dat de enkelblessure van Park geheel hersteld is.

De Argentijnse Spanjaard Mariano Pernia heeft te horen gekregen de vervanger te zijn voor Asier Del Horno. Pernia, net in het bezit van een Spaans paspoort, zal zich per direct voegen bij de Spaanse selectie. De trouwplannen die Pernia had voor deze zomer, zullen door deze beslissing worden uitgesteld.
 

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #4 Gepost op: 3-06-2006, 13:10:52 »
KNVB vertrouwt op 'onveilige' WK-stadions

Nederland speelt tijdens het wereldkampioenschap in onveilige stadions. Dat schrijft de Duitse consumentenbond op zijn website. Oranje speelt wedstrijden in Leipzig, Stuttgart en Frankfurt. De voetbalbond KNVB maakt zich geen zorgen. "Wij hebben geen officieel bericht gekregen van de WK-organisatie of de wereldvoetbalbond Fifa", zegt woordvoerder Frank Huizinga.

Acht van de twaalf stadions zijn niet veilig, concludeert de Stiftung Warentest. De Duitse organisatie van het WK zegt dat de conclusies van de consumentenorganisatie niet kloppen. De veiligheid van de bezoekers is gewaarborgd, zegt woordvoerder Gerd Graus.

De drie stadions waarin Oranje speelt, zijn geen van alle door de keuring gekomen. De vluchtwegen voldoen niet aan de eisen, concluderen de Duitse onderzoekers. Dat komt onder meer doordat de trappen smal zijn en de vluchtwegen lang. Er zouden gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als paniek uitbreekt.

Oranje speelt op 11 juni in Leipzig zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Servië en Montenegro.

Bron: www.oranjevirus.nl
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #5 Gepost op: 3-06-2006, 16:57:23 »
Merk leidt Oranje-Servië

De Duitser Markus Merk is op zaterdag 11 juni in Leipzig scheidsrechter bij de eerste wedstrijd van Oranje op het WK tegen Servië en Montenegro.

De ervaren arbiter uit Kaiserslautern wordt langs de lijn geassisteerd door zijn landgenoten Christian Schrär en Jan-Hendrik Salver.

De Argentijn Horacio Elizondo leidt op vrijdag 9 juni het openingsduel tussen Duitsland en Costa Rica in München

Jippie  >:( ::ohno::

bron: NOS Teletekst

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #6 Gepost op: 4-06-2006, 13:37:11 »
Mateja Kezman raakt geblesseerd

Mateja Kezman heeft geen optimale voorbereiding op het WK. De Servische spits raakte tijdens de training van zaterdag geblesseerd aan zijn knie en moet in ieder geval enkele dagen rust houden.De spits van Atletico Madrid was de meest trefzekere speler in de Servische kwalificatiereeks. Kezman trof vijfmaal doel. De verwachting is wel dat Kezman fit is voor het eerste WK-duel van de Serviers tegen Nederland in poule C.
 
 

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #7 Gepost op: 4-06-2006, 13:39:43 »
WK voetbal slecht voor gewicht

Zoek je nog een goed argument om in juni niet hele dagen voor de buis te hangen om 22 mannen in korte broek tegen een bal te zien trappen? Gooi het op je dieet!

Duitse medici hebben berekend dat de gemiddelde voetbalfan tijdens het WK voetbal zo'n drie tot vier kilo zal aankomen. Een maand lang vele uren naar de televisie kijken met bier, wijn, chips en nootjes en weinig beweging is slecht voor de gezondheid, zeggen ze.

Ze adviseren om tijdens het toernooi de tafel vol te zetten met wortels, paprika en andere gezonde snacks. Flink juichen na ieder doelpunt is ook aan te raden.

Dus, allemaal aan de wortels  ::)
 

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #8 Gepost op: 5-06-2006, 15:34:48 »
Vervangers komen uit Jong Oranje

Indien Marco van Basten geblesseerde spelers wil vervangen, zal hij de vervangers kiezen uit de selectie van Europees kampioen Jong Oranje. "Die spelers hebben doorgetraind", verklaarde Van Basten zich nader.
In de oefeninterland tegen Australië (1-1) moesten Phillip Cocu, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst voortijdig worden vervangen. Ook Rafael van der Vaart en Kew Jaliens zijn nog niet fit.

Van dit vijftal lijken Sneijder en Van der Vaart de grootste twijfelgevallen. Zondag werd duidelijk dat de middenvelder van HSV het WK in ieder geval niet als basisspeler haalt. Als hij meegaat naar Duitsland, is dat in eerste instantie als wisselspeler.

Wanneer de bondscoach besluit te wisselen, lijken Nick Hofs en Stijn Schaars de grootste kanshebbers voor een plekje op de bank. Van Basten liet weten dat hij Edgar Davids, die ook op het middenveld zou kunnen spelen, in ieder geval niet als vervanger zal oproepen. De middenvelder mist ritme, in tegenstelling tot de spelers van Jong Oranje.

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #9 Gepost op: 10-06-2006, 09:15:49 »
Bondscoach Togo stapt nu al op

Otto Pfister, de Duitse bondscoach van Togo, is vier dagen voor het eerste WK-duel van zijn ploeg opgestapt. In het gezelschap van zijn Nederlandse assistent, Piet Hamberg, verliet hij vrijdagavond laat het spelershotel in Wangen. Het zou gaan om een ruzie om premies.

Pfister nam in februari de leiding over het Afrikaanse team. Hij kwam erachter dat de nationale bond naliet de premies voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap aan de spelers uit te keren. Vrijdag nog was de minister van Sportzaken in Wangen om erover te onderhandelen. Afgaand op het vertrek van Pfister zijn die gesprekken vruchteloos geweest.

Hamberg (52) is directeur jeugdopleiding van de Zwitserse club Grasshoppers. Hij werkte in de jaren negentig met Pfister samen in Saudi-Arabië. De Duitser vroeg hem vlak voor het WK om zijn assistent te worden. Pfister, een ware globetrotter, stond voor zijn eerste wereldkampioenschap. Acht jaar geleden loodste hij Saudi-Arabië naar het WK, maar werd hij vlak voor het toernooi door de nationale bond uit zijn functie gezet.

Bron: www.nu.nl
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #10 Gepost op: 22-06-2006, 09:07:59 »
Hiddink en Australië voor ultieme test

Guus Hiddink kan zich donderdag "onsterfelijk" maken in Australië. De 59-jarige topcoach moet zijn Australisch elftal dan de achtste finale van het WK voetbal binnen loodsen. Daarvoor is zeer waarschijnlijk een gelijkspel tegen Kroatië voldoende, omdat niemand verwacht dat Japan titelverdediger Brazilië even oprolt.

Hiddink voelt er tegen Kroatië weinig voor op zeker te gaan. De Achterhoeker gaat tegen de Kroaten voor de winst. Dat is in elk geval genoeg om de 'Aussies' voor het eerst op een WK een ronde verder te brengen. "Het is onmogelijk deze spelers op 0-0 te laten spelen. Dat ligt niet in hun karakter. Ze gaan altijd voor de winst. Nu dus ook. Door of niet, voetbal is al de grote winnaar in Australië. De sport is de laatste maanden in populariteit van plaats vier naar één gestegen."


Australië mist alleen de niet fitte Tony Popovic. Tegenstander Kroatië moet donderdag winnen, na het verlies tegen Brazilië en het gelijkspel tegen Japan. De geschorste Robert Kovac ontbreekt. Trainer Kranjcar kiest voor twee spitsen. Naast Prso staat Ivica Olic in de aanval.

Bron: www.nu.nl
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #11 Gepost op: 22-06-2006, 14:14:46 »
Van Basten en Pekerman tevreden met gelijkspel

Zowel in het Nederlandse als in het Argentijnse kamp heerst tevredenheid na het 0-0-gelijkspel van gisteravond. En volgens bondscoach Marco van Basten is dat wel zo prettig. 'We hebben de rust in ons koningshuis kunnen bewaren, en dat is ook belangrijk.'

Ook over de wedstrijd zelf was Van Basten tevreden. 'Over het algemeen is het goed gegaan. Een aantal malen hebben ze ons goed vastgezet. In het begin van de wedstrijd hadden we een overwicht.' Dat de wedstrijd daarna even kantelde had een reden. 'Het omschakelpunt was bij ons niet snel genoeg. En dan hebben de Argentijnen direct al weer zeven man terug. Dan is het gaatje moeilijk te vinden. Je hebt dan heel veel klasse nodig, en dat hadden we vandaag niet,' concludeerde de bondscoach.

'Ik ben trots,' vervolgde Van Basten, 'op de jongens die deze poule ongeslagen zijn doorgekomen. De discipline is goed. Als we er een beetje meer voetbal in kunnen krijgen, is het tijd om ook te gaan winnen.'

Argentijns bondscoach José Pekerman sloot zich daar bij aan.'Het is een grote ploeg. We moeten rekenen houden met dit elftal want ze hebben veel potentie met goede spelers zoals Van der Sar, Kuijt en Van der Vaart.'

Toch had hij het gevoel dat er meer in zat. 'Het was erg mooi. Spijtig dat er geen doelpunten waren. Het was een erg gelijkopgaand duel. Onze ploeg creëerde flink wat doelkansen en ook de beste kansen. En als we daarmee iets efficiënter waren geweest, dan hadden we gewonnen.'

Bron: www.sportone.nl
« Laatst bewerkt op: 22-06-2006, 14:17:15 door Guikie »

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #12 Gepost op: 23-06-2006, 20:15:13 »
De Rossi zwaar gestraft voor elleboogstoot

Daniele De Rossi is door de disciplinaire commissie van de FIFA zwaar gestraft voor de elleboogstoot die hij in het duel tussen Italië en de Verenigde Staten uitdeelde aan zijn tegenstander Brian McBride. De Rossi kreeg een schorsing van vier duels opgelegd. Aangezien De Rossi in het laatste pouleduel al niet meer meespeelde, zou hij in indien Italië de finale haalt dan weer in actie kunnen komen.

Bron: SportOne.nl
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #13 Gepost op: 23-06-2006, 21:50:14 »
Nederland in uittenue tegen Portugal

Het Nederlands elftal zal zondagavond in de achtste finales van het wereldkampioenschap aantreden in het zogeheten uittenue. Tegen Portugal zal worden gespeeld in een wit tricot, een blauwe broek en witte kousen.

Portugal zal als de thuisspelende ploeg fungeren en speelt in een geheel rode outfit. De wereldvoetbalbond FIFA beslist per duel in de knock-outfase van het WK in welk tenue beide teams uitkomen.

Bron: www.voetbalzone.nl

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #14 Gepost op: 28-06-2006, 20:29:33 »
FIFA: ‘Ivanov en Poll naar huis’
 
De wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag bekendgemaakt dat veertien scheidsrechters het wereldkampioenschap moeten verlaten. Niet geheel onverwachts mogen Graham Poll en Valentin Ivanov hun koffers, of beter gezegd fluitje, inpakken.

De Engelsman Poll deelde in de wedstrijd tussen Australië en Kroatië drie gele kaarten uit aan Josip Simunic, terwijl zijn Russische collega Ivanov tijdens Portugal-Nederland een recordaantal kaarten (16 gele kaarten en 4 rode kaarten, red) gaf.

Het is op dit moment nog onbekend welke twaalf arbiters het tweetal zullen vergezellen, alhoewel de Duitser Markus Merk en de Belg Franck De Bleeckere mogen blijven van de wereldvoetbalbond.

bron: www.voetbalzone.nl

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #15 Gepost op: 1-07-2006, 10:52:22 »
Argentijn Cufre krijgt rood na opstootje

De Argentijnse wisselspeler Cufre blijkt vrijdagavond na afloop van de kwartfinale tussen Argentinie en Duitsland, waarin het gastland na strafschoppen doorging naar de laatste vier, de rode kaart te hebben gekregen van scheidsrechter Lubos Michel. Na de wedstrijd ontstond een opstootje, waarbij Cufre de Duitser Per Mertesacker onderuit schopte.

Het opstootje zou zijn ontstaan omdat Tim Borowski nadat hij Duitsland in de penaltyreeks op 4-2 had gebracht, de Argentijnse spelers met uitdagende gebaren zou hebben gemaand om zich stil te houden. Nadat de Argentijnen door de gemiste strafschop van Esteban Cambiasso uitgeschakeld waren, gingen ze verhaal halen bij Borowski, waarna meer mensen zich met de zaak gingen bemoeien.

Uiteindelijk keerde de rust terug, waarna Cufre van scheidsrechter Michel de rode kaart kreeg. De FIFA onderzoekt de zaak en dit leidt wellicht tot meer straffen.

Bron: www.SportOne.nl
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Guikie

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Hop hop..... weg?!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #16 Gepost op: 8-07-2006, 16:53:13 »
WK-finale mogelijk in gevaar

Het is nog niet duidelijk of de WK-finale, die op zondag gepland staat, werkelijk doorgang kan vinden. Berlijn, de stad waarin de eindstrijd van het mondiale toernooi wordt gehouden, heeft te maken gehad met hevig noodweer.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is Berlijn geteisterd door hevige regenval, als gevolg van een wolkbreuk. Hierdoor is de drainage van het Olympiastadion in zo'n mate geveld, dat het veld momenteel onbespeelbaar is. De weersvooruitzichten zien er daarnaast niet rooskleurig uit: de neerslag zal de Duitse hoofstad in z'n greep houden.

Niet alleen het veld van het stadion in Berlijn verkeerd in slechte staat. Ook de snelwegen rondom de stad zijn ondergelopen met water, waardoor de stad niet makkelijk te bereiken is.

FIFA-officials hebben te kennen gegeven er alles aan te doen om de finale tussen Frankrijk en Italië doorgang te laten vinden.

Bron: www.voetbalzone.nl

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: WK Nieuws/Media
« Reactie #17 Gepost op: 13-07-2006, 08:33:04 »
mooi afsluitertje :D

Gouden Bal voor Zidane


BERLIJN - Geen gouden beker, maar wel een gouden bal voor Zinedine Zidane. De controversiële Franse vedette is maandag in Berlijn toch tot beste speler van het WK in Duitsland uitgeroepen. In de traditionele verkiezing onder WK-journalisten kreeg de diep gevallen aanvoerder van Frankrijk de meeste stemmen.

Zidane ontving 2012 punten, aanzienlijk meer dan de Italiaanse wereldkampioenen Fabio Cannavaro (1977) en Andrea Pirlo (715). Ook Buffon, Zambrotta (Ita), Ballack, Klose (Dui), Henry, Vieira (Fra) en Maniche (Por) stonden op de kandidatenlijst die door de technische commissie van de FIFA was samengesteld.

Met Zidane als winnaar blijft de Gouden Bal bij het WK een omstreden prijs. De Franse sterspeler kreeg zondag in de verloren finale tegen Italië de rode kaart na een doldrieste kopstoot tegen de borst van verdediger Marco Materazzi. De onderscheiding voor meest waardevolle speler van het WK komt daardoor wrang en misplaatst over.

Maandag werd in Berlijn opnieuw duidelijk dat de meeste stemmen al voor het begin van de finale waren uitgebracht. Bij het vorige WK in Japan en Zuid-Korea in 2002 leidde de uitverkiezing van de Duitse doelman Oliver Kahn tot beste speler van het toernooi ook al tot verontwaardiging en onbegrip.

Andere winnaars van de Gouden Bal waren de Braziliaan Romario (1994), de Italiaan Salvatore Schillaci (1990), de Argentijn Diego Maradona (1986) en de Italiaan Paulo Rossi (1982).


Bron: www.nu.nl
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.