Auteur Topic: Olympisch Nieuws  (gelezen 15943 keer)

Offline Daisy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Olympisch Nieuws
« Gepost op: 24-07-2008, 18:45:24 »
Irak niet welkom op Olympische Spelen
Sporters uit Irak doen volgende maand niet mee aan de Olympische Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Irak een definitieve schorsing opgelegd wegens politieke inmenging in de olympische beweging van het land.
 
Irak had met vier atleten naar Beijing willen afreizen.

Het IOC had Irak in juni al voorlopig geschorst omdat de officials al jaren niet op democratische wijze worden gekozen, maar door de overheid worden geďnstalleerd.

Praten

Irak kreeg nog een uitnodiging om op het hoofdkwartier van het IOC in Lausanne over de kwestie te praten, maar daar werd niet op ingegaan.

In mei legde ook voetbalbond Fifa Irak een schorsing op. Deze werd enkele weken later echter voorlopig opgeheven, zodat Irak wel kan deelnemen aan de kwalificatiereeks voor het WK.


(bron = nu.nl)

Jammer voor de sporters, maar ik denk dat het wel goed is, gaat daar niet echt democraties aan toe ::ohno::

Online Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Olympisch Nieuws
« Reactie #1 Gepost op: 24-07-2008, 21:16:22 »
do 24 jul 2008, 16:54 
Terroristen planden aanslag Olympische Spelen

SHANGHAI -  De politie van Shanghai heeft een internationale terreurcel ontmanteld die een aanslag plande op een voetbalwedstrijd in Shanghai tijdens de Olympische Spelen. Dat meldt het agentschap Nieuw China.

"We hebben razzia's aangehouden en een groep terroristen gearresteerd", verklaarde de leider van het olympisch veiligheidsbureau Cheng Jiulong.

Cheng wilde geen details vrijgeven. Wanneer de acties opgemerkt zijn, wanneer de aanslag plaats had moeten vinden en wie de arrestanten zijn blijft vooralsnog onbekend.

"Volgens de informatie die we hebben gekregen zijn de verblijven van atleten en wegen naar het Olympisch terrein nu veilig", zei Cheng. Maar het gevaar is volgens de leider nog niet helemaal geweken.

In Shanghai zullen twaalf Olympische voetbalwedstrijden gespeeld worden. Sinds 20 juli is het stadion dicht vanwege veiligheidscontroles. Agenten patrouilleren dag en nacht rond het stadion.

Vanwege de terreurdreiging wordt in China man en macht ingezet om een aanslag tijdens de Spelen te voorkomen. Op 1500 bussen die regelmatig het stadion passeren zijn camera's bevestigd, om de boel in de gaten te houden. Overal zijn extra controleposten. Bovendien zijn duizenden agenten opgetrommeld voor het spektakel.

Eerder deze maand werden 82 vermeende terroristen in Xinjiang gearresteerd die een aanslag zouden hadden gepland.
Keep calm and eat chocolates!

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • De quote van het jaar
Re: Olympisch Nieuws
« Reactie #2 Gepost op: 8-08-2008, 13:51:57 »
ik kijk uit naar de uitvoering van de Olympische hymne, door onder meer Sarah Brightman.

Niet de allermooiste, maar wel een van de beste zangeressen ter wereld.

Ze trad ook op bij de opening van de Olympische Spelen van Barcelona, met het nummer Amigos para Siempre.
Wij zijn niet in Medellin, vriend!