Auteur Topic: even een vraag aan....  (gelezen 1061 keer)

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
even een vraag aan....
« Gepost op: 30-10-2009, 14:47:58 »
De bedoeling is dat je een leuke vraag stelt aan een forummer van jouw keuze.  Geen pijnlijke, beledigende en/of sexueel getinte vragen.
« Laatst bewerkt op: 31-10-2009, 13:07:12 door Bodejos »

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
Re: even een vraag aan....
« Reactie #1 Gepost op: 31-10-2009, 13:07:28 »
Dan begin ik met een vraag aan Bakkertje: hoe is het momenteel met jullie minidierentuin?
« Laatst bewerkt op: 31-10-2009, 20:54:23 door Bodejos »

Offline Bakkertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: even een vraag aan....
« Reactie #2 Gepost op: 31-10-2009, 14:49:15 »
Hmmmmm onze dierentuin...tja die is een beetje uitgedund tijdens de verhuizing want die visjes moesten een ander onderkomen zoeken want wij vonden het een beetje zonde om onze mooie, nieuwe parketvloer bloot te stellen aan een eventueel lekkend aquarium  ::schaam::

Maar onze vier oudere parkieten hebben wel voor heel wat kroost gezorgd ::bravo:: want we hebben inmiddels 15 parkieten, wondende in een fraaie buitenvoliere, tezamen met vier kwartels, 2 kanaries en 2 helenanogwatvogeltjes die vanaf morgen gezelschap gaan krijgen van 2 diamantduifjes...kortom onze vogelafdeling doet het zeer goed op het moment ::ok::

Tja en dan mijn afdeling...de caafjes....het zijn er nog steeds zes in totaal en daar blijft het voorlopig ook bij...ik mag van mezelf even niet meer fokken want ook hier heeft de kredietcrisis invloed op want je raakt de babycaafjes bijna niet kwijt op dit momen :(


En nu moet ik een nieuwe vraag gaan stellen...es even denken ik stel hem aan:

lukie4


Wat zou jij willen veranderen aan het basisonderwijs??
Altijd blijven lachen wat er ook gebeurd, al is het van de zenuwen!

Offline Lukie4

  • winnaar WIDM-pool 2018
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Als je alles geeft, verlies je niets
Re: even een vraag aan....
« Reactie #3 Gepost op: 31-10-2009, 20:50:15 »
Gerommel in het onderwijs hebben we zat gehad de afgelopen jaren. Maar als we toch iets gaan veranderen dan zou ik voor het volgende kiezen.
Ik wil graag het basisonderwijs weer afschaffen. Terug naar kleuteronderwijs met speciaal opgeleide mensen en lager onderwijs met speciaal opgeleide mensen. Beide moeten wel samen blijven werken zoals ze nu doen maar er komt veel meer kwaliteit door mensen meer te laten specialiseren zeker in die belangrijke eerste jaren.

Mijn vraag gaat naar Swifty


De zorg heeft net als het onderwijs over belangstelling niet te klagen. Het is altijd goedkoop scoren tijdens de verkiezingen en vervolgens is het 4 jaar lang weer het verdomhoekje. Wat is de reden dat jij voor werken in de zorg hebt gekozen en waarom je dat vol blijft houden ?
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: even een vraag aan....
« Reactie #4 Gepost op: 1-11-2009, 01:08:52 »
Eigenlijk heb ik niet zeer bewust voor zorg gekozen. Vroeger, als kind, wou ik winkeljuffrouw worden. Op de middelbare school bleken de exacte vakken mij goed te liggen. Puur scheikunde studeren leek me te saai, en farmacie was een mooie combi van vooral scheikunde, met biologie, natuurkunde, wiskunde. Eerst dacht ik nog in de industrie te gaan werken, of op de universiteit (in beide gevallen in het onderzoek), maar tijdens mijn stages bleek de apotheek me toch wel te trekken. Een vorm van winkeljuffrouw zijn, maar dan op zorggebied.

Ik moet zeggen, het frustreert de laatste tijd wel eens. Ik draai gewoon verlies, omdat ik mijn zaak nog moet afbetalen, en dat kan niet met mijn huidige inkomsten  :-\\ Maar dan komt er een patiënt met een interessante wisselwerking tussen appels en zijn cholesterolpillen, en een ander met veel last van haar osteoporosemedicijn, en voor beiden weet je dan een oplossing te vinden. En dan weet je weer dat je het daar voor doet, voor de mensen achter de pillen, die je echt kunt helpen met jouw kennis en middelen.

Maar ik heb een aantal jaren ook lesgegeven. Tijdens mijn studententijd als bijbaantje (practica voor jongerejaars), en later voor apothekersassistenten in opleiding, een halve dag per week, en af en toe een avondcursus voor apothekersassistentes. En ik heb de laatste weken wel een aantal keren gedacht: was ik maar voor de klas blijven staan (en dan meer uren), dan had ik nu niet al dat gezeik om geld en erkenning van ons werk...

Leuke vraag Lukie, dankjewel!


Mijn vraag is voor Sprien: Je bent nu net een paar weken op kamers en aan de studie. Is het wat je er van verwachtte, valt het mee, valt het tegen, en wat vind je nu moeilijkst van alle veranderingen in je leven de afgelopen maanden?
Keep calm and eat chocolates!