Auteur Topic: Wat is 71° Noord?  (gelezen 2882 keer)

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Wat is 71° Noord?
« Gepost op: 9-12-2009, 18:24:13 »
Ruben Nicolai en de Vlaamse Leki presenteren dit jaar het nieuwe seizoen van 71° Noord waarin 5 bekende Vlamingen en 5 bekende Nederlanders in het hoge Noorden een bikkelharde strijd aangaan met de natuur, met elkaar én met zichzelf. Ze moeten hun grenzen aftasten én verleggen. Ze beginnen met z’n tienen. Maar slechts 2 van hen zullen de Noordkaap bereiken en strijden om de overwinning. Wie is het sterkst? Wie houdt dit avontuur vol tot het bittere einde?

Bij '71° Noord' moeten de deelnemers als team in primitieve en ijskoude omstandigheden overleven, maar de extreem zware tocht over 2500 kilometer is ook een onverbiddelijke afvallingsrace. Elke week valt iemand af door de stemmen die hij of zij van hun mede- avonturiers ontvangt.

Slechts 2 van de 10 bekende gezichten bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan wordt de winnaar en neemt de felbegeerde '71° Noord'-trofee mee naar huis.

Elke week onderneemt het team een nieuwe etappe naar een nieuwe locatie. In elke aflevering staat een opdracht en een competitie-moment op het menu:
- Opdracht: elke week krijgen de deelnemers een nieuwe opdracht. De groep wordt in 2 teams opgesplitst. Deze twee teams strijden tegen elkaar. De winnaar van de opdracht wint een comfortprijs zoals bijvoorbeeld een warm bed, extra voedsel,...
- Competitie: de competitie wordt door elke kandidaat individueel gespeeld. De winnaar van de competitie-proef is de leider van de volgende groepsopdracht. Hij of zij mag ook de persoon aanduiden die de leider zal worden van het tweede team tijdens de opdracht.


Bron: vtm.be