Auteur Topic: The Virtual Mole: de spelregels [ update: 20 december 2011! ]  (gelezen 7264 keer)

Offline Molcrazy

  • Aanspreekpunt Actieve Leden
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Winnaar CSC II
Voor alle deelnemers, maar natuurlijk ook voor alle volgers van “The Virtual Mole” volgt hier een uitleg van het spel.

1. Afleveringen

Elke zondag verschijnt een aflevering van "The Virtual Mole". Op basis van de gebeurtenissen, handelingen en aanwijzingen is het aan jou om de identiteit van de Mol te achterhalen.

Aan het begin van elke aflevering (behalve uiteraard de eerste aflevering) vindt de executie plaats. Degene die het minst weet over de identiteit van de Mol moet onverbiddelijk het strijdperk verlaten.

Nadat een kandidaat is afgevallen volgen er 2 of 3 opdrachten, waaruit te achterhalen moet zijn wie is de mol is. Nadat de opdrachten zijn afgelopen, wordt de executie aangekondigd en is de aflevering voorbij.

2. Stemmen en activeren

**** NIEUW ****

Vanaf dit seizoen zijn er geen lijstjes meer … maar een echte test. Nadat de aflevering is afgelopen krijgen de kandidaten een link naar de test doorgestuurd. Deze test bestaat uit vragen over de aflevering en algemene vragen over de Mol. Probeer dus in het spel zoveel mogelijk kennis te vergaren over je medekandidaten.

De kandidaat die bij de test de meeste vragen fout beantwoord ligt onherroepelijk uit het spel. Bij een gelijke stand gaat de kandidaat door die test als snelste heeft ingevuld.

Nadat je je test hebt gemaakt moet je ook je test nog activeren in het activatie topic. Noem daarin de naam van de kandidaat op wie jij als Mol gestemd hebt. Let op, eerst de test maken en dan pas activeren, in een andere volgorde is je activatie ongeldig. Je mag ook alleen namen noemen van kandidaten die nog in het spel zitten. Daarnaast is zoals gewoonlijk liegen over je stem weer toegestaan.

De deadline voor de test en het activatietopic is vrijdag 23.59 uur. TE LAAT IS TE LAAT.

3. Weekopdrachten & Jokers

Ook in deze serie keren de weekopdrachten weer terug. Bij deze weekopdrachten zijn net als  vorig jaar jokers te verdienen. Deze jokers kunnen ingezet worden bij de test en zorgen ervoor dat een fout antwoord alsnog goed gerekend wordt.

Bij elke weekopdracht zijn jokers te verdienen. Het aantal te winnen jokers verschilt per week en Molcrazy en Daisy zullen dit bij het posten van de weekopdracht aangeven.

Mocht je afvallen en nog jokers in bezit hebben, jammer maar helaas, je kunt ze niet doorgeven aan een andere kandidaat.

De deadline voor de weekopdracht is donderdag 23.59 uur. TE LAAT IS TE LAAT.


4. Vrijstelling

Vorig jaar was er een vrijstelling te verdienen, maar niemand snapte de hint. En dit jaar? Niets is wat het lijkt. Misschien wel, misschien niet.

5. Overigen

Net als de afgelopen jaren weet de Mol niet dat hij/zij de Mol is. Dit om het spel voor iedereen interactief te houden.

Mocht er toch nog iets niet duidelijk zijn, schroom niet Molcrazy en/of Daisy een vraag te stellen!
« Laatst bewerkt op: 20-12-2011, 18:29:50 door Daisy »
2024: wie is de Mol?