Auteur Topic: Tweemansbob Mannen  (gelezen 1030 keer)

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Tweemansbob Mannen
« Gepost op: 6-02-2010, 19:59:53 »
Tweemansbob mannen

Er wordt in Vancouver veel verwacht van de tweemansbob met Edwin van Calker en Sybren Jansma. Zij plaatsten zich in januari voor de Spelen direct nadat remmer Jansma hersteld was van een liesblessure. Ze werden bij die gelegenheid zevende bij een wereldbekerwedstrijd in Königssee. Echt indruk maakten echter ze een week later.

Stuurman Van Calker en Jansma veroverden bij een WB-wedstrijd in Sankt Moritz een bronzen medaille. In de eerste run hadden ze zelfs de snelste tijd neergezet. Voor het grote publiek een verrassing, voor hunzelf niet. Van Calker en Jansma hadden in het geheim gewerkt aan een nieuwe, razendsnelle bob, en waren daarom zo snel. Ze hadden de slee ook al gebruikt in Königssee.

“Met het oog op de Spelen is dit een fantastische opsteker. De eerste run was geniaal”, zei Van Calker. Hun bob was eigenlijk bedoeld voor de Winterspelen van 2014 in Sotsji, maar de testen pakten zo goed uit dat besloten werd de bob meteen in te zetten.

Van Calker stapte in 2001 over van atletiek naar bobsleeën. Gestaag boekte hij progressie in zijn nieuwe sport. De afgelopen maanden heeft hij met Jansma echter reuzestappen gemaakt. Hun derde plaats in Sankt Moritz is de enige keer dat een Nederlands team op het podium stond bij een WB-wedstrijd van de tweemansbob.

    * 29 januari Aftellen Vancouver: geheim van de bob
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.