Auteur Topic: Viermansbob mannen  (gelezen 904 keer)

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Viermansbob mannen
« Gepost op: 6-02-2010, 20:02:31 »
Viermansbob mannen

Edwin van Calker is in Vancouver niet alleen in de tweemansbob actief, ook in de viermansbob. Samen met zijn broer Arnold, Sybren Jansma en Timothy Beck dwong hij in november in Lake Placid een olympisch startbewijs af met de zesde plaats bij een wereldbekerwedstrijd. Daarmee toonden de vier vormbehoud.

“We hebben vorig seizoen een grote stap voorwaarts gemaakt met de aanschaf van een nieuwe viermansslee en nieuwe ijzers, dat loopt gewoon heel erg goed. En ik als piloot ontwikkel me ook steeds beter. Alles is aanwezig om in Vancouver wat moois neer te zetten”, aldus Van Calker.

De viermansbob kwam dit seizoen ook in het nieuws door een zware crash op de beruchte baan van Altenberg. De slee klapte om, maar de vier Nederlanders hadden geluk. Ze hielden aan de klap geen zware verwondingen over, alleen wat schrammetjes en blauwe plekken.

Vorig seizoen vond de viermansbob de aansluiting met de wereldtop. Van Calker schreef in januari 2009 geschiedenis door de eerste Nederlandse podiumplaats ooit bij een wereldbekerwedstrijd te behalen met de viermansbob. Nederland werd tweede in het Duitse Königssee.
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.