Auteur Topic: Nieuws  (gelezen 3355 keer)

Offline Compuart

  • Realitynet.nl Administrator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • SMF rulez!
Nieuws
« Gepost op: 15-06-2003, 02:22:30 »
Vanaf de site:
=====================================
Van 21 juni tot 4 juli kun je met Fred Cappel en Claire Nieuwendam op zoek naar de moordenaar in KRO Detectivespel. Net als afgelopen najaar is het spel ontwikkeld in samenwerking met Plinq.

Voor het eerst zal er dit jaar twee keer een detectivespel te spelen zijn op internet. Het spel van juni is vast een vingeroefening voor het najaar. Houd die grijze cellen in conditie en speel mee.

 

Het spel gaat van start op 21 juni 12.00 uur, op 3 juli kan tot 00.00 u de oplossing worden ingestuurd.
=====================================

bron: http://www.detectives.kro.nl/dn_spel.asp« Laatst bewerkt op: 15-06-2003, 02:23:32 door Compuart »
Ik hoop dat u nog objectief bent. Ik ben het in elk geval niet meer.

Offline Compuart

  • Realitynet.nl Administrator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • SMF rulez!
Re:Nieuws
« Reactie #1 Gepost op: 19-06-2003, 13:53:43 »
Speluitleg (bron: http://detectivespel.kro.nl/)
===============================================
De voorgeschiedenis
Aan het einde van het vorige verhaal lieten we rechercheur Fred Cappel herstellende van zijn coma achter. Inmiddels, een half jaar van revalidatieprogramma's verder, is Cappel lichamelijk min of meer hersteld. Hij wordt nog wel geplaagd door aanvallen van hoofdpijn en duizeligheid, en is dan ook nog niet geschikt bevonden om weer aan het werk te gaan. Hij zit zich thuis in zijn ochtendjas te vervelen. Claire Nieuwendam assisteert intussen op het bureau bij zaken van andere rechercheurs, en gaat af en toe langs bij Cappel om hem op te beuren.

De moordzaak
Claire assisteert een jonge rechercheur in een moordzaak, die binnen enkele dagen wordt opgelost. Romeo Mechan is als lijk komen bovendrijven en de zwerver Bas Houtman is gearresteerd. Hij was onder invloed van drank en drugs en was in bezit van het moordwapen. Wat de dienstdoende agent betreft een klare zaak. Claire vindt de oplossing echter niet overtuigend en besluit op eigen houtje Cappel om een 'second opinion' te vragen. Cappel noemt het dossier lachwekkende gatenkaas en bijt zich vast in de zaak. Claire assisteert hem door een weblog voor de zaak te openen waar ze bewijs kunnen verzamelen. Ook gaat Claire op pad om informatie in te winnen.

Het is echter geen officiële zaak! Dit betekent dat Cappel zijn normale bevoegdheden mist, en dat Claire alles tussen haar normale werk door moet doen. Daarom is zoveel mogelijk assistentie van buitenaf nodig. Van jullie dus.

Hoe werkt het spel?
Het spel is in de vorm van een weblog waarin Claire Nieuwendam en Fred Cappel hun bewijsmateriaal online opslaan. Claire plaatst een webpost als er nieuw bewijsmateriaal is. Als speler ben je één van de informanten van Claire en Cappel. Via de weblog kun je gevonden clous doorgeven aan Claire. Zij zet de informatie vervolgens op de site. De speler die als eerste belangrijke informatie boven tafel heeft gebracht, wordt vermeld in de weblog.

Het spelforum vormt een extra bron van informatie. Je staat er immers niet alleen voor. Wel waarschuwen we je dat het forum ook zogenaamde 'spoilers' kan bevatten. ('Spoilers' verklappen informatie over het spel die je misschien nog niet wil weten.) Het bezoeken van het forum is dan ook op eigen risico.

Doel van het spel
Het spel draait allemaal om de vraag: Wie pleegde de moord? En waarom pleegde deze persoon de moord? Met je hersencellen als belangrijkste hulpmiddel is het de bedoeling dat je deze twee vragen beantwoordt.

Prijzen
Inzenders van de juiste oplossing maken kans op een elektronische agenda, de Palm Zire 71, met ingebouwde digitale camera. Hierin kun je bijvoorbeeld tijdens het volgende spel je verrichtingen opslaan. De winnaar van de hoofdprijs wint bovendien een figurantenrol in het volgende spel.

Wanneer kun je dit spel spelen?
Het spel start op zaterdag 21 juni. Je hebt dan een kleine twee weken de tijd om de moord op te lossen. Uiterlijk donderdag 3 juli om exact middernacht moet je de antwoorden op de twee vragen hebben ingestuurd. Als je je hebt aangemeld herinneren we je via e-mail aan deze datum.

Systeemeisen
De systeemeisen voor het spel zijn heel eenvoudig. De minimale internetverbinding is een 56k-modem. Je hebt geen plugins nodig.

Waarom meedoen?
Omdat je zelf mee kan doen in dit detectiveverhaal en omdat je een bijzondere internetervaring te wachten staat. Omdat in voorgaande jaren al duizenden detectivefans mee speurden. En omdat je een spectaculaire prijs kan winnen. En natuurlijk om je hersenen in vorm te houden voor het volgende detectivespel in het najaar. Meld je dus snel aan.
===============================================Ik hoop dat u nog objectief bent. Ik ben het in elk geval niet meer.

Offline pimwiz

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Nieuws
« Reactie #2 Gepost op: 19-06-2003, 22:09:25 »
Mail gekregen van de AVRO KRO:
(Compuart, wat mij betreft mag deze naar het nieuwstopic, maar daar kan ik niet bij)

Beste speurder,

Via een e-mail aan detectives@kro.nl <mailto:detectives@kro.nl> heeft u aangegeven dat u op de hoogte gehouden wilde worden van het begin van het detectivespel. Het is bijna zover! Vanaf zaterdagochtend 21 juni, 6.00 uur kunt u meedoen met

KRO Detectivespel Het VeiligheidsTheater


Ook Fred Cappel en Claire Nieuwendam zijn weer van de partij. Het detectivespel duurt twee weken en loopt tot en met 4 juli. Op de site www.detectivespel.kro.nl <http://www.detectivespel.kro.nl> kunt u zich vanaf bovengenoemd tijdstip aanmelden. Dit is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Op de spelsite vindt u ook meer informatie.

Overigens biedt KRO internet dit jaar voor het eerst maar liefst twee detectivespellen aan. Het VeiligheidsTheater is alvast een vingeroefening voor het grote spel in het najaar.


Veel succes met het oplossen van de moord!

Vriendelijke groet namens de KRO,

Susan Vermeer,
Internetredacteur Detectives
www.detectives.kro.nl <http://www.detectives.kro.nl>