Auteur Topic: [PT] Eurovisie Songfestival  (gelezen 78411 keer)

Offline KD.

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Make ONDERTITELS great again!
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #160 Gepost op: 2-03-2013, 00:33:09 »
Je kunt nog best leuk meedoen aan het songfestival:

Overigens ben ik van mening dat de ondertitels niet vernietigd hadden moeten worden.

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #161 Gepost op: 2-03-2013, 00:48:16 »



God kväll minar damer och herrar, ik ben Petra Mede en ik ben uw presentatrice van Eurovision Song Contest 2013 in Malmö!

Zonder al te veel tijd te verliezen, laat ik meteen de show starten. Hier komen de 15 optredens van dit jaar. Gelieve tussendoor te zwijgen, zodat alles mooi achter elkaar gezongen kan worden.

We beginnen met... Rusland!
Het was een zware competitie in Rusland, waarbij zowel Putin himself als Pussy Riot zich hadden opgegeven. Ook de Babusjka's wilden best nog een keer meedoen (althans: degenen die nog in leven zijn  :o). Maar uiteindelijk is toch de keus gevallen op de band Steklovata! Je zou het bijna de Russische versie van de ons welbekende One Direction kunnen noemen, ware het niet dat Steklovata er al veel eerder was. Hier ziet u een optreden bij het Russische Toppop.

« Laatst bewerkt op: 2-03-2013, 09:56:00 door Robbieazerty »

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #162 Gepost op: 2-03-2013, 00:49:33 »
We heten nu Nederland welkom!
Racoon is een Nederlandse band die zich heeft ontwikkeld van melodieuze rockgroep tot band die zich steeds meer toelegt op singer-songwriter-achtig repertoire.
Ze maken eigenlijk alleen Engelstalige muziek, maar deze keer hebben ze een uitzondering gemaakt.
Ze schreven het Nederlandstalige nummer 'Oceaan' voor de soundtrack van de film 'Alles is Familie'.
Dit werd meteen een groot succes.
Zo'n groot succes zelfs, dat ze Nederland mogen gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö!



Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #163 Gepost op: 2-03-2013, 00:50:59 »
Hier is... Ierland!
Dit is Jedward, een tweeling uit Ierland die er van genieten om op het podium te staan. En dit is ook goed te zien, ze gaan volledig uit hun dak. Jedward is van een duo die voor de gein mee deed aan X factor uitgegroeid tot een pop duo dat ook echt kan zingen.

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #164 Gepost op: 2-03-2013, 00:52:22 »
En we gaan verder met Turkije!
Tarkan Tevetoğlu (Alzey, 17 oktober 1972), beter bekend als Tarkan, is een Turkse popzanger. Hij werd in Duitsland geboren, emigreerde met zijn familie naar Turkije en studeerde klassieke Turkse muziek in Istanboel. Sinds 1992 is hij de beroemdste ster van de hedendaagse Turkse popscene. Al jaren laat hij in verkoopcijfers alle andere Turkse popzangers ver achter zich. Tarkan brak internationaal door in 1999 met het lied Şımarık, waarmee hij een World Music Award won.

Hij brak door met deze song; Simarik. Op CNN wordt Tarkan zelf "Turkse Elvis" genoemd!

Behalve in Europa en Turkije heeft hij fans in Latijns-Amerika, Australië en Rusland. In Rusland is hij de best verkopende niet-Russische popartiest. Op het internet zijn er fanclubs in meer dan vijftien talen te vinden.
De popzanger heeft een ondeugend imago. Zijn liedjes zijn dubbelzinnig van tekst. In zijn video's en bij concerten zet hij zichzelf neer als sexy danser, maar ook als gevoelige jongen. Er wordt in superlatieven over hem geschreven (zowel positief als negatief), en in Turkije heeft hij de bijnaam "megaster".

Turkije hoopt dat ook jij van Tarkan kunt genieten!


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #165 Gepost op: 2-03-2013, 00:53:31 »
Graag een applaus... voor Frankrijk!
Hoewel Frankrijk in de beginjaren van het Eurovisie Songfestival hoge ogen scoorde, weet het land de laatste jaren niet meer te imponeren. Om dit te veranderen heeft Frankrijk dit jaar één van haar grootste Internationale sterren van stal gehaald: Alizee!  Alizee scoorde in 2000 een grote hit met het nummer 'Moi...lolita', één van de laatste Franstalige liedjes die wereldwijd werd meegezongen. Alizee zal een vrolijk Frans chanson ten gehore brengen, zodat u kennis kunt maken met de echte Franse muziek. Bij dit chanson heeft zij een unieke choreografie bedacht die u nog lang bij zal blijven. Deze jongedame zal er voor zorgen dat het Songfestival dit jaar ook bij de heterosexuele man in de smaak zal vallen. Met haar mooie gezicht en haar prachtige benen zingt deze Franse schoonheid voor u: 'J'en ai marre'

(mocht u overigens afvragen wat Alizeé in het begin zegt op 0:58 van de clip, heb ik voor u de vertaling:

'Kan iemand mij helpen?'
'Weet iemand hoe laat het is?'
en vervolgens zegt ze in het perfect Nederlands:
'Zes uur?' )



Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #166 Gepost op: 2-03-2013, 00:54:43 »
We maken het podium vrij voor het Verenigd Koninkrijk!

Met haar unieke en intrigerende stem zal Ellie Goulding het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen dit songfestival. Met een akoestische versie van haar zelfgeschreven nummer 'Lights' zal zij het publiek proberen te veroveren. Een groot applaus voor: Ellie Goulding!


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #167 Gepost op: 2-03-2013, 00:55:50 »
En dan nu... Griekenland!

Nikki Ponte, is een Canadees-Cypriotise-Portuguese zangeres die in Griekenland mee heeft gedaan aan de X-Factor waarin zij als derde eindigde. In 2011 heeft ze meegedaan aan de voorrondes om uit te mogen komen voor Griekenland in het Eurovisie songfestival. Ze werd helaas niet gekozen.

Wat mij betreft verdiend ze een herkansing in de ZAP versie van het songfestival. Dames en heren, hier is Nikki Ponte met het nummer "I don't wanne dance".



Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #168 Gepost op: 2-03-2013, 00:56:52 »
Graag uw aandacht voor... Roemenië!

Dan is het nu de buurt aan Roemenië. Roemenië geeft dit jaar de deelnemer aan het echte Songfestival, de popgroep Mandinga nog eens een kans om hun lekker in het gehoor liggende Zaleilah ook hier tot grote hoogten te brengen. Zangeres Elena Ionescu heeft een heel mooie stem, en zingt deels in haar moedertaal Roemeens en deels in het Engels. Ook de aanstekelijk werkende trommelmuziek draagt bij aan deze leuke inzending van Roemenië. Kijk, luister en geniet van dit spetterende optreden van Mandinga!


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #169 Gepost op: 2-03-2013, 00:58:43 »
Over naar onze buren in Finland!

Finland en rockbands op het Songfestival zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie herinnert zicht niet winnaar Lordi? Of Wig Wam? Ook dit jaar komt er weer een rock act uit dit prachtige land vol natuurschoon. Sunrise Avenue kent vooral succes in eigen land, Zweden en Duitsland en wil nu ook de rest van Europa veroveren. Vanavond zullen ze optreden met hun hit 'Diamonds'.


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #170 Gepost op: 2-03-2013, 01:00:11 »
Welkom, Moldavië!

Ik heb gekozen voor een act wat waarschijnlijk veel Songfestivalkijkers is bijgebleven. Het is wat mij betreft het meest unieke en leukste optreden van de afgelopen drie Eurovisie Songfestivals, maar bovenal een meesterlijk lied. Moldavië ging met dit lied met de hakken over de sloot naar de finale van het songfestival ten koste van België (11e plaats). Nederland werd in deze zelfde halve finale zelfs allerlaatste...

Uiteindelijk eindigde Moldavië met dit lied twaalfde op het Eurovisie Songfestival in 2011. Als het aan mij had gelegen, hadden ze wel hoger mogen eindigen. Vandaar een nieuwe ronde, nieuwe kans voor:


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #171 Gepost op: 2-03-2013, 01:02:08 »
En wat is een songfestival zonder België?

Wouter de Backer, beter bekend als Gotye, is een Belgisch-Australische singer-songwriter. Hij is in Brugge geboren, maar verhuisde op tweejarige leeftijd naar Australië. Hij brak in 2011 door met dit nummer 'Somebody That I Used To Know' en won er heel prijzen mee. Maar een prijs heeft hij nog niet gewonnen... het Eurovisie Songfestival! En daar wil hij nu verandering inbrengen.


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #172 Gepost op: 2-03-2013, 01:03:59 »
En dan nu de inzending van ons eigenste Zweden!

Thuisland Zweden gaat voor een tweede opeenvolgende overwinning! Na ABBA (1974), Herreys (1984), Carola (1991), Charlotte Nilsson (1999) en Loreen (2012) is het dit jaar de beurt aan de Rednex om Europa te veroveren.
Dit muzikaal collectief is opgericht in 1994 en heeft sindsdien al negentien bandleden versleten. Ze maken furore met hun aanstekelijke mix van countrymuziek en Eurodance. De Rednex vallen niet alleen op door hun kenmerkende fusion van country, techno en dance, maar ook door hun spectaculaire on-stage performance. Dansers, opvallende kostuums en gekke kapsels: de Rednex hebben het allemaal. Dit maakt ze de perfecte Eurovisie-band.
Voor dit nummer lieten zij zich inspireren door een oud Amerikaans volksliedje. Traditionele instrumenten als de banjo, de fiddle en de harmonica krijgen na bewerking met de synthesizer een heerlijk foute jaren 90-sound.
Hate it or love it: wie dit nummer één keer heeft geluisterd, krijgt het gegarandeerd een week niet meer uit zijn hoofd!

Hier zijn de REDNEX met COTTON EYE JOE!



Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #173 Gepost op: 2-03-2013, 01:05:32 »
Dames en heren, hier is Zwitserland!

Dan nu handen op elkaar voor Zwitserland. En nee, daar blazen ze niet alleen jodelend op een jachthoorn, ze kunnen er ook rocken. Het land van de Gotthard-tunnel, en toevallig heet de band ook zo (zonder tunnel). In 2010 verongelukte zanger Steve Lee, waardoor de wereld een gouden stem moest missen. Graag uw volle aandacht voor het prachtige Heaven.


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #174 Gepost op: 2-03-2013, 01:06:44 »
Handen op elkaar voor Duitsland!

Deze in 1952 geboren zanger componeert, schrijft, mixt en speelt zijn liedjes het liefst zelf. In zijn beginjaren componeerde hij vooral voor bekende Duitse schlagerartiesten. Zijn eigen albums met de bands Fallen Dice en Fair Fax waren minder succesvol.
In 1990 stuurde hij een cassette getiteld Verdammt, ich lieb' Dich aan de ZDF presentator  Wim Thoelke, die hem daarop in zijn programma uitnodigde. Dit was het begin van een geweldig succes. Van de single werden wereldwijd 2,5 miljoen exemplaren verkocht en hij stond in totaal 16 weken - van 18 mei tot en met 6 september - nummer 1 in de Duitse hitlijsten. Niemand heeft ooit langer op nummer 1 gestaan in Duitsland. Ook in Nederland was het nummer een succes, het stond vier weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

In dit optreden uit 2009 worden boven het podium beelden vertoond van de originele videoclip. Ondanks dat hij nu wat ouder is dan toen, zingt hij het nog steeds met veel overgave. Dit is Matthias Reim met Verdammt Ich Lieb' Dich!



Offline Nieky

  • Aanspreekpunt Sport
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Wielergek
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #175 Gepost op: 2-03-2013, 01:08:17 »
Ik ken er pas 2  ::bravo::
You'll never walk alone

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #176 Gepost op: 2-03-2013, 01:09:01 »
En als afsluiter van alweer een wervelende show, is hier... Italië!

Italië brengt deze editie een duet ten gehore. Nina Zilli e Giuliano Palma vertolken samen met de bluesbeaters een swingende zomerse en vrolijke jazz versie van het nummer 50 mila, wat letterlijk vertaald 50.000 betekent.

De Italiaanse zon en de mensenmassa die staat te genieten van deze Italiaanse song maken het mediterrane plaatje helemaal compleet. Of ze gaan winnen? Tja voor we dat weten moeten we nog even wachten.. en nog even wachten.. even wachten nog.. Pizza!  ::zwaai::



Offline KD.

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Make ONDERTITELS great again!
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #177 Gepost op: 2-03-2013, 01:12:32 »
Leuk, ik heb er zin in om ze allemaal te gaan bekijken en luisteren. ::ok:: Ik heb mijn lijstje met beoordelingscriteria al klaar liggen. ::jaja::

Maar eerst even slapen.  ;D
Overigens ben ik van mening dat de ondertitels niet vernietigd hadden moeten worden.

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #178 Gepost op: 2-03-2013, 01:13:00 »

Bedankt allemaal voor het kijken en luisteren. De lijnen gaan nu open voor de deelnemende landen, de kijkers én de juryleden!

Stuur mij via pm volgend lijstje op, aangevuld met het land dat je die punten wil geven:
1 punt voor:
2 punten voor:
3 punten voor:
4 punten voor:
5 punten voor:
6 punten voor:
7 punten voor:
8 punten voor:
10 punten voor:
12 punten voor:


De lijnen sluiten maandag 4 maart om 21u! Stuur je stemmenlijst dus op tijd op!
« Laatst bewerkt op: 2-03-2013, 01:16:35 door Robbieazerty »

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [PT] Eurovisie Songfestival
« Reactie #179 Gepost op: 2-03-2013, 01:14:13 »



De lijnen sluiten maandag 4 augustus om 21u! Stuur je stemmenlijst dus op tijd op!
Dab moet je toch wel op tijd zijn als je tot augustus de tijd hebt?  ;D