Auteur Topic: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal  (gelezen 69609 keer)

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #260 Gepost op: 19-07-2019, 20:59:48 »
Niet veel later klinkt er een enorme schreeuw door de hal van het ziekenhuis. Robbieazerty en Swifty snellen erop af. Ze horen Nederlands. Swifty: "Moni? Wat doe jij hier?" Moni wijst al snikkend naar een bed met een laken erover heen. Moni: "Ik .... ik weet 't niet meer." Moni stort in, Swifty kan haar net opvangen. Robbieazerty leest vluchtig het patiëntenbordje dat bij het bed hangt. Er staat op ... MaikeMeisje.

Kilometers verderop, in een ander ziekenhuis, worden ook nog slachtoffers binnengebracht. D*N zwerft door de hal met een bandage om zijn hoofd. Hij heeft een lichte hersenschudding en wat schaafwonden, maar voor de rest valt de fysieke schade mee. Dat kan niet gezegd worden bij Hadewychisdemol. Hij ligt in coma. D*N gaat aan zijn bedrand zitten: "Eerst een auto-ongeval - nu dit. Asjeblieft. Geef niet op. Ik kan niet zonder je. Ik ... " Dan komt de dokter de kamer binnen gelopen. De dokter kijkt sip: D*N: "Zeg me dat het niet zo is." De dokter: "Een DNA match heeft uitgewezen dat een dodelijk slachtoffer wat bij ons is binnengebracht, familie is van uw vriend." D*N: "Oh nee MollenvangR-Art." D*N moet mee om een identificatie te doen. D*N herkent MollenvangR-Art direct en barst in snikken uit.

"Dit is de voicemail van Mollenmania. Spreek een bericht in na de piep." Duncton: "Mollenmania, ik ben het. Waar ben je? Bel me alsjeblieft terug." Duncton hangt op. Het is al het 20e bericht dat hij heeft ingesproken. Hij strompelt door de besneeuwde straten van Berlijn. Hij gaat op een bankje zitten. Hij zit onder de schrammen en bulten. Hij doet zijn jas uit en kijkt eens onder zijn trui. Hij heeft een flinke wond op zijn buik. Maar naar het ziekenhuis gaan is geen optie. Hij zag een hoop bekende gezichten bij het feest van Molière en Miek1999. Hij heeft geen zin die eventueel tegen te komen in het ziekenhuis. Hij verbijt voorlopig maar de pijn, staat op en loopt verder.

Robbieazerty en Swifty zijn even in de kantine van het ziekenhuis gaan zitten. Robbieazerty: "Ik moet weer terug naar Nederland. Ik heb daar een moordzaak op te lossen. Maar ik stuur versterking vanuit Europol. Aan Loezel hebben we nu niet veel, zou jij ons tijdelijk willen helpen? Ik denk dat de Nederlandse politie ook wel geïnteresseerd is in een oplossing van deze gecompliceerde zaak. Een samenwerkingsverband moet ons uiteindelijk wel verder helpen." Swifty: "Zeker. Ik zie de hulp wel langs komen." Robbieazerty geeft de gegevens door en samen met Swifty loopt hij kantine uit. Wachtend op de lift wijst Swifty naar het bordje 'mortuarium'. Swifty: "Ik heb vernomen dat hier nog een slachtoffer ligt, een man, die zo erg verbrand is, dat ze nog niet hebben kunnen achterhalen wie het is." Robbieazerty: "Ik hoop snel voor de familie van het slachtoffer dat ze daar achter kunnen komen." Robbieazerty verlaat het ziekenhuis. Swifty haalt iets uit haar broekzak. De beruchte tekening. Moet ze dat delen met Europol? Of kan ze er zelf iets mee? Een samenwerking met Europol ... misschien dé kans om haar carrière een nieuwe impuls te geven.

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #261 Gepost op: 19-07-2019, 21:02:28 »
Terwijl Robbieazerty in een taxi richting de luchthaven stapt, loopt Kaaasje over straat. Haar plan om Molière om te leggen is mislukt. "Hoe is het mogelijk, een bom, precies op dat moment.", denkt ze. "Maar ja, Molière had meer vijanden, dus kans groot dat iemand anders het ook op hem voorzien had. Maar ja, de vraag is, heeft Molière de aanslag overleefd? Kaaasje heeft geen idee. Ze loopt haar appartementje in Berlijn binnen. Tijd om haar plannen te overdenken.

De avond valt. Terwijl er op Berlijn Tegel nog een vliegtuig landt met versterking van Europol, brandt er in een verlaten huisje nog licht. Miek1999: "Molière?" Molière wordt wakker. "Pfff .. .waar ben ik." Miek1999: "Oh eindelijk. We zijn op een veilige plek." Molière: "Wat is er gebeurd?" Miek1999: "Er is een bom ontploft op het feest. Maar we zijn veilig." Molière wil opstaan, maar alles tolt nog: "Mmm ... ik herinner me nog wel wat. Lukie4 ... die bedreigde me en ..." Miek1999: "Daar hoef je je geen zorgen meer om te maken. Ik wist je op tijd weg te trekken mee naar buiten. Ik weet niet wat er met Lukie4 gebeurd is, maar wij stonden buiten toen de boel de lucht in ging." Molière: "Slachtoffers?" Miek1999: "Vijf volgens het lokale nieuws. Waarvan er één nog niet geïdentificeerd is." Dan gaat de telefoon van Miek1999." Molière: "Die ringtone ken ik niet." Miek1999: "Ik heb een nieuwe gekocht toen jij buiten westen wat. Ik moet even opnemen. Hallo? "

Wordt vervolgd ...

En dat is de eerste aflevering. We nemen helaas afscheid van 4 personages: KD., Gupp, MollenvangR-Art en MaikeMeisje. Maar wie is het 5e slachtoffer van de bomaanslag? Wie was het doelwit? En wie heeft de bom geplaatst? Wie heeft Robbieazerty opgetrommeld voor hulp? Kan Molcrazy Molino aan het praten krijgen? En wat gaat Swifty met de tekening van Gupp doen? Tevens nemen we een kijkje in het verleden. Waarom is Molière boos op Heinz?

Maar de vraag van vandaag is ... van wie krijgt Miek1999 een telefoontje?

A Een nieuw personage
B Een bekend personage in Berlijn, waarvan we weten dat hij/zij nog leeft
C Een bekend personage in Berlijn, waarvan we het lot nog niet weten na de bomaanslag
D Een bekend personage dat zich op dit moment in Nederland bevindt

Zin om meebeslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #262 Gepost op: 20-07-2019, 22:18:25 »
AFLEVERING 2

Miek1999: "Hallo ... hallo?" Jann: "Ben jij dat Miek1999? Is het veilig om te praten?" Miek1999: "Ja ik ben even naar buiten gelopen. Molière ligt op de bank, die is flink door elkaar geschud." Jann: "Dat is goed om te horen. Ben jij ok?" Miek1999: "Ja ik ben ok. Gelukkig. Je had die bom wel even wat minder scherp mogen afstellen." Jann: "Hoezo, we hebben het toch berekend, de afstand tot de uitgang, je had tijd genoeg." Miek1999: "Maar we kwamen wat onverwacht bezoek tegen ... Lukie4." Jann: "Pfff...." Miek1999: "Wat?" Jann: "Ik stond op de uitkijk en zag nog een oude bekende het pand verlaten. Kaaasje." Miek1999: "We gaan het nog lastig krijgen. Ow, volgens mij hoor ik Molière weer, ik moet ophangen, we spreken elkaar snel." En Miek1999 hangt op.

Dag 3: 28 december 2017
Mitchkox kijkt vanuit zijn hotelkamer in Berlijn naar buiten. Het sneeuwt weer. Tijd dus om de lakschoenen om te wisselen voor een paar sneeuwschoenen. Hij kan immers niet op zijn eerste buitenlandse klus voor Europol vast komen te zitten in de sneeuw. Mitchkox telefoon trilt. Een app-je van Swifty. Ze komt vanmiddag om 14.00 uur langs. Ze heeft via de politie in Berlijn camera beelden weten te bemachtigen van de dag van de ontploffing. 'Da's mooi', denkt Mitchkox. Hopelijk kunnen ze de dader op beeld betrappen, en nog wat bekende gezichten spotten. Maar eerst tijd voor een ontbijtje buiten de deur.

FrankLapidus hangt op de bank bij B&W. FrankLapidus: "Heb jij nog meer spelletjes op de playstation?" B&W: "Nee, dit is alles wat we hebben. Maar mijn vader heeft beloofd dat hij als ie terug is uit het buitenland, dat we wat nieuwe spelletjes gaan kopen." De voordeurbel gaat. B&W doet open. MoleBuster: "Goedemorgen. Ik ben op zoek naar Dhr. FrankLapidus, die schijnt hier te wonen?" B&W: "Frank, bezoek!" FrankLapidus loopt naar de voordeur. MoleBuster: "Mijn naam is MoleBuster, nationale recherche. Ik wil met u praten. Is er een volwassene die bij het gesprek aanwezig kan zijn? " B&W: "Mijn ouders zijn in het buitenland voor werk." FrankLapidus: "Wat is er aan de hand?" MoleBuster: "Dat kan ik nu niet zeggen. Er moet een volwassen persoon bij aanwezig zijn. FrankLapidus: "Dan bellen we Silvermaiden en Bodejos." Het duo wordt gebeld en beiden hebben tijd om langs te komen. B&W: "Ze zijn hier over een uur. Wilt u terwijl u wacht soms koffie?" MoleBuster: "Klinkt goed."

TimvDons mag van de gevangenis directeur op ziekenbezoek bij Nieky. Nieky: "Oh morfine is toch echt een uitvinding." TimvDons: "Ik heb een plan." Nieky: "Hoe bedoel je plan? Ik lig hier best." TimvDons: "Ik heb een idee hoe we kunnen ontsnappen." Nieky: "Wat? Praat eens wat zachter. Hoezo ontsnappen? Er is uit deze gevangenis nog nooit iemand ontsnapt. Wij kwamen in de buurt om mijn moeder uit te breken, maar zonder hulp van buitenaf is het niet te doen. Hoe wil je hulp regelen?" TimvDons: "Via Molino." Nieky: "Molino? Da's de celgenoot van Molcrazy. Als we bij iemand uit de buurt moeten blijven..." TimvDons: "Ik weet dat Molino flink wat connecties heeft. Onze tunnel ligt er zover ik weet nog steeds. Misschien kunnen die connecties de tunnel verder uitgraven. Hij zou hier precies onder de ziekenboeg moeten uitkomen. We hebben alleen nog een handig iemand nodig die ons helpt een gat te graven vanuit hier de tunnel in." Nieky: "Mmmm .... het is nog niet eens zo'n slecht idee. Je zou Tristan kunnen benaderen, hij was hiervoor auto monteur. Die is vast handig." TimvDons: "Ik heb het idee dat hij uit de problemen wil blijven en zijn tijd uitzitten." Nieky: "Molino is te onbetrouwbaar om alleen op te bouwen. Molcrazy vertrouw ik sowieso voor geen cent, en voor de rest kennen we niemand. Dus tenzij jij een beter idee hebt..." TimvDons: "Ik zal er over nadenken." TimvDons verlaat de ziekenboeg.

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #263 Gepost op: 20-07-2019, 22:20:51 »
Moni arriveert op het vliegveld van Berlijn. Ze wil zo snel mogelijk naar huis. Het lichaam van haar zus wordt later ingevlogen, maar ze wil naar haar kinderen. Terwijl ze onderweg is naar haar gate, gaat haar mobieltje af. Moni: "Hallo?" ....

Ongeveer 5 jaar geleden ....
Heinz zit in de trein naar Nederland. Hij weet nog niet wat hij gaat doen, maar hij moet iig weg van Molière. Hij moet het geld zien terug te krijgen. Zijn telefoon gaat. Heinz: "Hallo?" Mollenmania: "Heinz! Eindelijk. Waar ben je toch de laatste tijd?" Heinz: "Ja, druk, druk, in het buitenland. Maar goed nieuws, ik ben nu onderweg naar Groningen. Mollenmania: "O top. Laat even weten wanneer je er bent, dan kunnen we bijpraten." Heinz: "Hoe is het met de_witte? Mollenmania: "Zoals altijd. Hij denkt dat ie alles onder controle heeft. Hij moest eens weten." Heinz: "Nou ik spreek je snel, tot later!"


Even later wordt er op het vliegveld van Berlijn omgeroepen: "Mevr. Moni, zo spoedig mogelijk aan boord bij gate A6!" Maar Moni komt niet opdagen, en het vliegtuig vertrekt zonder Moni naar Nederland.

D*N zit nog steeds bij het bed van Hadewychisdemol. Hij hoort alleen de piepjes van de beademingsmachine. Het lichaam van Hadewychisdemol heeft het zwaar te voorduren. Hij heeft een houten balk op zijn hoofd gehad en zijn longen zijn zwaar verbrand. D*N: "Maar je mag niet opgeven. Niet voor mij, en niet voor MollenvangR-Art." D*N besluit een broodje te gaan halen in de cafetaria en het daarna buiten te gaan opeten in de sneeuw. D*N gaat op een bankje zitten. De zeer frisse lucht doet hem goed. "Frisse lucht helpt goed tegen hoofdpijn." D*N: "Dat klo ... , " Maar D*N kan zijn zin niet afmaken, wat een onbekend persoon doet een doek met chloroform om zijn mond. D*N raakt buiten westen.

Wordt vervolgd ...

Schokkende ontwikkellingen in de forumsoap, en dat al in aflevering 2! Wie is Jann en waar kent hij Miek1999 van? Waarom wilden zij een bom laten afgaan? Wat zullen Mitchkox en Swifty op de beelden aantreffen? Wat wil MoleBuster aan FrankLapidus vertellen? Zetten TimvDons en Nieky hun tunnelplan 2.0 door en zo ja, met of zonder hulp? Waar hebben Heinz en Mollenmania het over? En wie kreeg Moni aan de lijn en waarom heeft ze haar vlucht gemist?

Maar de vraag van vandaag is ... wie de onbekende persoon?

A Miek1999
B Duncton
C Moni, in opdracht van de persoon die ze aan de telefoon had
D Één van de vermiste personen in Berlijn.

Zin om meebeslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #264 Gepost op: 21-07-2019, 21:11:03 »
AFLEVERING 3

Silvermaiden en Bodejos zijn bij FrankLapdius en B&W gearriveerd. Silvermaiden heeft lekkere broodjes van Bakkerij Bakker meegenomen." FrankLapidus: "Vertel op, wat heeft u me te zeggen." MoleBuster: "Ik ben hier vanwege uw broer." FrankLapidus: "Welke? Degene die in coma ligt in een Berlijns ziekenhuis? Of diegene die dood is? Daar had u niet voor hoeven komen, dat weet ik al. En ja ik ben verdrietig, maar als ze gewoon niet hun neus in andermans zaken hadden gestoken, waren ze gewoon hier geweest en was er niks gebeurd." MoleBuster: "Fijn dat u er zo tegenaan kijkt. Wel gecondoleerd nog. Maar ik ben hier vanwege die andere broer." B&W: "Nieky?" MoleBuster: "Precies. Wij hebben vanochtend een anonieme tip binnen gekregen, dat iemand het op hem voorzien heeft." Bodejos: "U bedoelt als in ..." MoleBuster: "Er is een prijs op zijn hoofd gezet." FrankLapidus: "Pfff ... en u vertelt me dit omdat ?" MoleBuster: "Nieky weigert met de politie te praten. Maar we willen hem beschermen. Maar dan moet hij wel meewerken." FrankLapidus: "Ik moet daar voor zorgen?" MoleBuster: "Precies. Volgens bronnen weet je broer waar jouw moeder een flinke drugsvoorraad verstopt heeft. Als Nieky ons verteld waar dat is, kunnen we hem bescherming aanbieden." FrankLapidus: "Ik weet niet of ik dit kan." MoleBuster: "Jij bent onze enige hoop." Bodejos: "En wij moeten mee zeker?" MoleBuster: "Klopt, FrankLapidus mag niet alleen de gevangenis in." Silvermaiden: "Je kan dit FrankLapidus. We zullen je helpen." FrankLapidus: "Nou ok dan." MoleBuster: "Ik bel je morgen om de details door te nemen, wat je moet vragen enzo."

Er wordt op de hotelkamer deur van Mitchkox geklopt. Mitchkox: "Jij moet Swifty zijn." Swifty: "Klopt. Jij bent de versterking van Europol?" Mitchkox: "Correct! Maar laten we gelijk ter zake komen, ik begrijp dat jij een usb stick bij je hebt met daarop videobeelden?" Swifty: "Klopt. Ik zie dat je laptop aan staat, mag ik 'm erin steken?" Mitchkox: "Graag! Al gekeken wat erop staat?" Swifty: "Nee, ik ben net zo nieuwsgierig als jij." Mitchkox start het filmpje. Er zijn veel mensen te zien. Mitchkox: "Dit wordt heel vaak terugkijken, als we op vanalles moeten filteren." Swifty: "Dat kunnen jullie bij Europol vast goed. Maar voor een eerste indruk ... hé kijk, dat ben ik, ik ren daar achter Gupp en PutyourHANSup! aan." Mitchkox wijst naar wat vage figuren bij de ingang: "Kijk wat onguur volk, ken je die." Swifty: "Nee ... maar kijk daar ... Hadewychisdemol, D*N en MollenvangR-Art. Wat moeten die nu weer hier." Er gaan minuten voorbij waar er niks te zien is, als er plotseling mensen naar buiten rennen. Swifty: "Dit moet vast zijn nadat er keihard *BOM* geroepen werd." Mitchkox zet plots het beeld stil. Mitchkox: "Iemand met een geweerkoffer." Swifty: "Wat moet je met een geweer, als je een bom wil ... wacht eens even, zoem eens in?" Swifty pakt haar telefoon en scrolt door haar foto history ... " Swifty: "Dat is ...  de moordenares van Niuno! Laat het beeld lopen zodat we haar kunnen volgen!" Mitchkox herstart het filmpje, maar na 10 seconden stopt het. Mitchkox: "Hier houdt het op."

D*N wordt langzaam wakker. Hij kijkt om zich heen. Hij zit in een vrij donkere ruimte, met een klein raampje. Hij kan zien dat het nog licht is, dus hij is niet heel lang 'out' geweest. Dan hoort hij gerommel. Hij wil opstaan, maar merkt dan dat zijn voeten zitten vastgebonden. Mollenmania: "Rustig blijven zitten, je hebt duidelijk nog last je hoofd." D*N: "Wie ben jij?" Mollenmania: "Ik ben iemand die antwoorden heeft. Ik weet wie de bom heeft laten ontploffen. En waarom jouw vriend in het ziekenhuis ligt en er 5 doden zijn gevallen." D*N: "En waarom had je me dit niet gewoon kunnen vertellen?" Mollenmania: "Het had gekund. Maar dan had ik niet zeker geweten, dat je naar me had geluisterd." D*N: "Maar wat wil je nu van me." Mollenmania: "Dit is helemaal uit de hand gelopen. Ik wil er voorgoed een einde aan maken. Maar ik kan het niet alleen. Ik heb hulp nodig." Mollenmania haalt zijn hand uit zijn rechter broekzak ... of wat er nog van over is. De ontplofte bom heeft duidelijk zijn sporen nagelaten." D*N: "Nou vooruit, tell me more... "

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #265 Gepost op: 21-07-2019, 21:14:30 »
Ongeveer 5 jaar geleden ....
Niuno en LdHmolletje zitten in de kroeg. LdHmolletje: "Nog een pilsje, maat?" Niuno: "Lekker, doe er nog maar eentje." LdHmolletje bestelt twee biertjes bij de barman. Niuno's telefoon gaat. Het gesprek is kort. LdHmolletje: "Wie was dat?" Niuno: "Juul1x." LdHmolletje: "Ah je vriendinnetje." Niuno: "Ze is gewoon een vriendin." LdHmolletje: "En toevallig goed in gokken." Niuno: "Ja so wat." LdHmolletje: "Dat vind de_witte vast interessant." Niuno: "Die is daarin helemaal niet geinteresseerd. Die wil alleen geld verdienen. Over geld verdienen gesproken, is de merchandise al binnen?" LdHmolletje: "Zeker. Over 2 uur komt het aan, dus vanavond kan je het uitdelen in het casino aan de vaste klanten."


TimvDons staat op de buitenplaats. Het is even droog, dus mogen de gevangenen even naar buiten. Ook Nieky is met rolstoel en al op de buitenplaats neergezet. Nieky: "Al nagedacht?" TimvDons: "Ja, ik ga Tristan benaderen. Hij is de minst onbetrouwbare figuur hier." Nieky: "Goed zo. Ik ga weer rusten zo. Ik krijg morgen bezoek." TimvDons: "O ja, wie?" Nieky: "FrankLapidus." TimvDons: "Arme snuiter." Nieky: "Ik hoop dat Elise zich een beetje om hem gaat ontfermen." Dan begint het weer te sneeuwen en moeten de gevangenen naar binnen.

Een witte winter trekt over Nederland, België en Duitsland. Dag in dag uit valt er wel een klein winters buitje. De forumsoap personages settelen zich in hun nieuwe situatie. Hadewychisdemol ligt nog steeds in coma in een Berlijn's ziekenhuis, maar krijgt geen bezoek. Het lichaam van MaikeMeisje is in Nederland aangekomen, en is opgehaald door haar neefjes. Er is inmiddels een opsporingsbericht naar Moni uitgegaan, maar niemand heeft haar nog kunnen vinden. Molière heeft nog steeds last duizelingen na de bom ontploffing, en wordt op een geheime locatie verzorgd door Miek1999. Loezel is nog steeds overstuur na de dood van KD., maar wil eigenlijk wel weer aan het werk gaan. FrankLapidus is in gesprek gegaan met zijn broer Nieky, maar die gelooft er niks van, en lacht het gevaar voorlopig weg. In Berlijn lijken de sporen naar de bomaanslag dood te lopen. Er zijn geen verdere beelden van Kaaasje te vinden. Swifty en Mitchkox hebben besloten hun spullen te pakken en naar Brussel te reizen, alwaar ze hebben afgesproken met Robbieazerty ...

20 januari 2018

Een flinke storm waait over Brussel. De paraplu van Swifty waait stuk. Mitchkox: "Snel even schuilen in de metro." Swifty: "Waarom moesten we zo nodig gaan lopen, we hadden ook een taxi kunnen nemen." Uiteindelijk besluiten ze toch een Uber te bestellen. Als ze instappen, rent er aan de overkant ook een vrouw door de regen op straat. Ze belt aan bij een klein appartement en gaat naar binnen. Vieffan: "Pff, wat een noodweer. Morgen haal jij het eten." WouterV: "En dan gepakt worden? Ik sta overal met mijn kop op 'most wanted' posters." Vieffan: "Hoe lang moeten we hier nog blijven?" WouterV: "Niet lang meer. Ik heb een plan om hier weg te geraken." Vieffan: "Ik hoop snel, ik houd het hier niet lang meer uit."

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #266 Gepost op: 21-07-2019, 21:16:37 »

Elise en Starlight zitten op de bank. Starlight is sinds alle gebeurtenissen bij Elise ingetrokken. En Elise kan na alle gebeurtenissen wel een nieuw maatje gebruiken. Starlight: "Laten we de TV aanzetten. Ik begrijp dat er een nieuw programma komt op SBS6?" Elise: "Ja Molduck is per direct overgestapt naar SBS6, om daar met Fabiann een programma te gaan maken. Maar dat begint volgende week pas." Starlight:  "Ow ok." Ze kijken dan maar het nieuws. Er is opnieuw aandacht voor een aantal vermiste personen. Meezter en Luiaardje doen een oproep voor hun moeder Moni. En ook is er aandacht voor Grasisgroen, en haar ontvoering uit de TBS kliniek door AaPje16. AaPje16 is op beeld vastgelegd, dus die is op dit moment de meest gezochte vrouw in Nederland en omstreken. Elise: "Ik wou dat ik iets kon doen. Mijn familie heeft nog wat goed te maken met Grasisgroen." Starlight: "Ik wil AaPje16 de bak in zien gaan. De_witte was geen goed persoon, maar dit einde verdiende hij niet." Elise: "Konden we maar iets doen." Starlight: "We kunnen [ ... ] om hulp vragen, want [ ... ] . Moeten we wel [ ... ] ."

Wordt vervolgd ...

Seizoen 3 is een seizoen van antwoorden, maar geen antwoorden, zonder een paar nieuwe vragen. Wie heeft het op Nieky voorzien? Is hij niet bang, omdat ie voor die tijd denkt ontsnapt te zijn? Wat moet Mollenmania met D*N? En welke antwoorden heeft hij? Hebben Swifty en Mitchkox wel een volledig beeld van wat zich in Berlijn heeft afgespeeld? Welk plan heeft WouterV opgevat? En komen we langzaam maar zeker de volledige history van 'Groningen' te weten?

Maar de vraag van vandaag is ... wat zegt Starlight precies tegen Elise?

A We kunnen Lama1997 om hulp vragen, want hij heeft cash en AaPje16 is dol op cash. Moeten we wel eerst uitvinden waar hij is.
B We kunnen Loezel om hulp vragen, want zij werkt bij Europol. Moeten we wel voorzichtig doen, want ze is nog behoorlijk van streek door de dood van KD.
C We kunnen Bodejos om hulp vragen, want hij lijkt van iedereen in het dorp wel iets weten. Moeten we wel zorgen dat er tijdelijk iemand anders de post bezorgd, we kunnen imers niet zonder postbode.
D We kunnen Vieffan om hulp vragen, want zij heeft vast de connecties. Moeten we wel voorzichtig mee zijn als we haar vinden, want Europol is naar haar op zoek.

Zin om meebeslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #267 Gepost op: 23-07-2019, 21:18:54 »
AFLEVERING 4

Starlight: "We kunnen Vieffan om hulp vragen, want zij heeft vast de connecties. Moeten we wel voorzichtig mee zijn als we haar vinden, want Europol is naar haar op zoek." Elise: "Vieffan?! Ben je gek geworden?! Ze heeft me belazerd. Ik wil niks meer met haar te maken hebben." Starlight: "Ik snap je, maar daarom kunnen we haar ook onder druk zetten. Ze heeft nog wat goed te maken. En daarnaast geloof ik dat Vieffan ook wel een goede band met Grasisgroen had, ze waren immers buren, naar wat ik begrepen heb." Elise: "Mmm ... nou vooruit. Het is het proberen waard. Maar waar moeten we beginnen?" Starlight: "Misschien moeten we morgen gewoon eens bij Loezel langs gaan. Ik zag haar laatst en het gaat nog niet echt goed met haar. Misschien laat ze per ongeluk iets los."

21 januari 2018

Nieky is eindelijk uit de ziekenboeg ontslagen. Voorlopig acht het personeel het beter dat Nieky geen celgenoot heeft, maar hij mag zich wel onder de andere gevangenen bevinden in de vrije ruimte, als hij dat wil. En dat wil hij maar al te graag. Nieky: "Het werd tijd dat wij eens met elkaar gingen praten." Molino: "Ik dacht het ook. Ik begrijp dat jij een plan hebt opgevat om te ontsnappen?" Nieky: "Dat klopt. TimvDons en ik hebben een tunnel richting de gevangenis gegraven. Naar wat wij weten, is de tunnel nog steeds open. We zijn in de buurt van de ziekenboeg gekomen. Als jij een paar mannetjes kunt regelen om die tunnel af te graven, zorg ik met TimvDons dat we vanuit de ziekenboeg de tunnel inkunnen." Molino: "Klinkt als een goed plan. Die mannetjes kan ik wel regelen." Nieky: "Één voorwaarde, die celgenoot van je, Molcrazy, wil ik er niet bij hebben. Dus zorg ervoor dat hij niks te weten komt." Molino: "Daar zorg ik voor." Maar Molcrazy vertrouwt het zaakje niet. Hij kijkt vanaf een afstandje toe. Hij moet dit in de gaten houden.

Ongeveer 5 jaar geleden ....
Juul1x loopt door de stad. Haar telefoon gaat. Ze ziet dat het haar broer is. "Ik zou haast zeggen dat je me stalkt." Lukie4: "Ik wil gewoon even checken hoe het met je gaat, heb al een tijdje niks van je gehoord." Juul1x: "Het gaat hardstikke goed. Ik zit lekker in mijn vel, financieel gaat het voor de wind, ik mag niet klagen." Lukie4: "Ben je nog steeds aan het gokken bij dat casino?" Juul1x: "Af en toe. Het gaat goed, dus waarom zou ik nu stoppen?" Lukie4: "Nu gaat het nog goed ja. Maar wat is het een keer niet goed gaat? En de keer erop weer niet?" Juul1x: "Je bent overbezorgd. Maak je niet druk, ik heb alles onder controle. Ik moet nu ophangen, dag broer!" En Juul1x hangt op.


Robbieazerty: "Dus Kaaasje is in Berlijn gespot?" Swifty: "Dat klopt." Robbieazerty: "Ik snap er niks meer van. Alles lijkt met elkaar te maken hebben, maar ik kan geen verbanden tussen alle poppetjes leggen. Weten we al van wie het pand is, waar de bom is ontploft?" Mitchkox: "Nee, en de Duitse autoriteiten werken ook niet echt mee om dat boven water te krijgen." Swifty haar telefoon gaat. Swifty: "Ik loop even naar buiten." Mitchkox: "Hoe is het met Loezel?" Robbieazerty: "Ze was gisteren hier. Ze wil weer aan het werk, maar ik heb haar naar huis gestuurd. Ze is emotioneel veel te veel betrokken bij de zaak. Dat kunnen we er niet bij hebben. We moeten een solide zaak bouwen." Mitchkox : "Mee eens. Hoe loopt het onderzoek naar de dood van Spechteke?" Robbieazerty: "We weten dat WouterV eracher zit, en we hebben ook sporen richting Vieffan gevonden. Maar zolang we niet weten waar die twee zijn, zit het onderzoek muurvast. We hebben geen enkel spoor naar hun verblijfslocatie." Mitchkox: "Eens kijken waar Swifty blijft." Maar Swifty is nergens te vinden. Robbieazerty: "Wat is dit nu weer? Het wordt steeds gekker."

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #268 Gepost op: 23-07-2019, 21:20:03 »
Ongeveer 5 jaar geleden ....
Mollenmania: "Heinz! Goed je te zien man!" Mollenmania regelt direct een biertje voor Heinz. Heinz: "Ik heb een probleem. Molière is erachter dat er geld weg is." Mollemania: "Hoe kan dat?" Mollenmania: "Ik heb geen idee. Mogelijk heeft zijn nieuwe accountant, Miek1999 iets ontdekt. Maar ik denk, wegwezen, ik ben hier veiliger." Mollenmania: "Het wordt tijd om actie te ondernemen." Heinz: "Hoezo?" Mollenmania: "De_witte jaagt al het geld erdoor heen aan drugs. Niet zozeer voor zichelf, maar meer voor iedereen om hem heen. Als we straks de boel willen overnemen, moet er nog wel iets te stelen zijn, om het vervolgens wit te kunnen wassen." Heinz: "Laat me nadenken over een plan ... "


De voordeurbel gaat bij Loezel. In haar pyjama sjokt ze naar de voordeur. Loezel: "Pff wie is dat ... o hallo Elise en ... Starlight." Starlight: "Hoe is het met je." Loezel: "Het kan beter. Ik wil iets doen, maar ik mag het niet van mijn baas. Ik voel me zo hulpeloos thuis. Willen jullie binnenkomen?" Elise: "Graag. Ik heb taart bij me uit de bakkerij." Loezel laat de dames binnen en gaat op zoek naar gebak schotels. Loezel: "Let niet op de rommel." Het huis van Loezel kan duidelijk een schoonmaakbeurt gebruiken. Elise: "Als je hulp nodig hebt, moet je het zeggen." Loezel: "Tuurlijk." Starlight: "Maar ik begrijp dat je weer iets wilt doen voor Europol?" Loezel: "Ja, ik voel me nutteloos. Ik snap dat Robbieazerty me niet op de Berlijn zaak wil hebben. Maar laat me dan iig mee zoeken naar WouterV en Vieffan." Starlight: "Die zijn ook nog steeds niet gevonden hè?" Loezel: "Nee, terwijl ik het idee heb, dat de oplossing best dichtbij is. WouterV is een gewoontedier. Die is vast gewoon ergens in Brussel. We moeten gewoon dieper graven, en dan hebben we 'm zo gevonden."

Maar zolang WouterV en Vieffan niet gevonden worden, lijken AaPje16 en Grasisgroen ook niet gevonden te worden. En dat terwijl ze op toch best bekende locatie zitten. Als iemand even iets beter op zou letten ...

Wordt vervolgd ...

Four down ... sixteen to go! En nog mysteries genoeg om op te lossen. Heeft de samenwerking tussen Nieky en Molino kans van slagen, of komt Molcrazy  achter het plan? Heeft Europol misschien nog extra hulp nodig, zeker nu Swifty ineens is vertrokken? Door wie werd ze gebeld? Waar gaat het Groningen verhaal heen? En wordt Vieffan nog gevonden, en zo ja, doe wie eerst, Europol of het duo Starlight/Elise?

Maar de vraag van vandaag is ... op welke bekende lokatie bevinden Grasisgroen en AaPje16 zich precies?

A De pub van Nigel in Borkel en Schaft, waar AapJe16 al eens eerder is ondergedoken.
B Het huis van Lucy en Lama1997, dat staat te verstoffen sinds Lama1997 voor de tweede keer vertrok
C Het witte huis in Groningen
D In een appartementje in Brussel, toevallig op een steenworp afstand van waar WouterV en Vieffan zitten ondergedoken

Zin om meebeslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #269 Gepost op: 25-07-2019, 21:02:30 »
AFLEVERING 5

Nigel zwaait de laatste klant uit. Nigel: "Tot morgen, Bodejos!" Nigel doet de deur op slot. Hij pakt twee glazen, een fles cola uit de koeling en loopt naar boven, richting zijn appartementje boven de bar. Nigel: "Hoe lang wil je hier nog blijven?" AaPje16: "Zolang het nodig is." Nigel: "Weet je wat je met Grasisgroen wil doen? Hoe langer ze hier blijft, des te groter de kans, dat ze een keer wordt gevonden. Ik heb je hier binnen gelaten op één voorwaarde, dat ik buiten jouw conflict met Grasisgroen blijf. Hoe langer ze hier blijft, hoe moeilijker dat wordt." AaPje16: "Ik heb een plan. Geef me nog een paar dagen." Nigel: "En dat plan is?" AaPje16: "Dat vertel ik als het zover is."

21 januari 2018

FrankLapidus: "Niet zo hard, ik val er nog vanaf! Je slingert helemaal, heb je soms gedronken?" FrankLapidus zit bij Bodejos achterop zijn nieuwe brommer. Bodejos: "Zeur niet, gewoon goed vasthouden." Na een uurtje tuffen zijn ze bij de gevangenis aangekomen. FrankLapidus: "Ik hoop dat Silvermaiden de volgende keer weer kan, die heeft tenminste een auto." Bodejos: "Als je zoveel te klagen hebt, ga je terug maar te voet." FrankLapidus en Bodejos nemen plaats in de bezoekersruimte. Niet veel later wordt Nieky binnengebracht. Nieky: "Wat moet die postbode hier?" FrankLapidus: "Silvermaiden kon niet, en zonder volwassene kom k hier niet binnen." Nieky: "Moet je niet naar school." FrankLapidus: "Ik heb vrij, leren voor toetsweek." Nieky: "Goed dan. Wat doe je nu weer hier?" FrankLapidus: "Ik wil dat je met de politie gaat praten." Nieky: "Ik heb ze niets te melden." FrankLapidus: "Doe het dan voor mij?" Nieky: "Waarom? Ik bedoel, ik ben geen goed voorbeeld voor je. Jij hebt, samen met Elise, de beste kans om wat van je leven te maken. Laat mij hier lekker, ik zit mijn tijd uit en als ik vrij kom, dan kijken we wel hoe het leven er dan uitziet." FrankLapidus: "Dat wil ik niet. Ik ben MollenvangR-Art al kwijt, met Hadewychisdemol gaat het ook met de dag slechter, jij bent mijn enige broer op dit moment, doe het voor mij." Maar Nieky schudt het hoofd, staat op en loopt de bezoekersruimte uit. "Ik wil terug naar mijn cel."

Starlight: "Nou, we zijn er, Brussel." Elise en Starlight nemen hun intrek in een gehuurd appartementje via AirBnB. Elise: "Waar gaan we beginnen?" Starlight: "Ik heb stiekem even op Loezel haar computer gekeken, toen jij met haar in gesprek was." Elise: "Man ,da's hartstikke gevaarlijk, wat als je was betrapt?" Starlight: "Dat is niet gebeurd. Ik heb een adres van een vroegere woning van WouterV. Die is helemaal verzegeld door Europol. Ik stel voor om daar heen te gaan, op zoek naar een aanwijzing. Hij zal daar niet zitten, maar wellicht kunnen we een clue vinden naar een adres in Brussel waar ie wel kan zitten. Wat ik geloof wel dat Loezel gelijk heeft, als WouterV een gewoontedier is, kan hij niet ver weg zijn. " Elise: "Wanneer wil je gaan?" Starlight: "Vanavond, als het donker is. We moeten geen pottenkijkers hebben."

Swifty loopt in Borkel en Schaft. Ze kreeg een verrassend telefoontje, maar haar instinkt zei dat ze erop in moest gaan. Elke kans om carriere te maken, moet ze aangrijpen. Ze belt aan. Swifty: "Dat is lang geleden." Silvermaiden: "Volgens mij hebben wij elkaar voor het laatst gesproken, toen LdHmolletje werd vermoord." Swifty: "Dat zou best kunnen. Hoe is het met je woning?" Silvermaiden: "Het viel achteraf gelukkig mee. Er is twee weken flink geklust, maar de muur kon worden gered. De verzekering vergoedt gelukkig alles. Is WouterV al gepakt?" Swifty: "Nee zover ik weet niet. Maar dat is niet mijn zaak. Ik begrijp dat je iets met me wil delen?" Silvermaiden: "Dat klopt. Door alle chaos en commotie van de laatste weken, was ik eigenlijk vergeten dat ik dit nog had." Silvermaiden haalt een USB stick tevoorschijn." Swifty: "Wat staat erop." Silvermaiden: "Kijk zelf maar." Silvermaiden start de beelden. Het zijn de beelden van Tristan's garage. En de auto van Lukie4 ... en het lijk van Voske2704." Swifty bekijkt de beelden verschrikt. Silvermaiden: "Ik was er zo in shock van, dat ik het zo snel mogelijk wilde vergeten. Maar met alle gebeurtenissen in Berlijn, dacht ik, ik moet dit delen, ik heb jou kaa ...." Swifty wijst naar Mollenmania. Swifty: "Mollenmania moet ik hebben ... hij is de sleutel in het hele verhaal." Silvermaiden: "Ik denk het ook." Swifty: "Ik moet gaan." Silvermaiden: "Waarheen?" Swifty: "Berlijn. Ik heb beelden gezien, waar hij ook op staat. Ik heb 'm na de ontploffing gewond het pand zien verlaten. Hij kan niet ver zijn gekomen." Swifty checkt de treintijden hoe laat zij wegkan. Silvermaiden: "Ik heb een auto, ik heb niks te doen. Als we nu vertrekken zijn we er rond middernacht."

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #270 Gepost op: 25-07-2019, 21:04:22 »
Tristan: "Het komt in orde." Nieky knikt en loopt terug naar zijn cel. De plannen lopen voorspoedig. Hij gaat op zijn bed liggen, als hij voelt dat er iets op zijn matras ligt. Hij staat op, en vindt een briefje. Hij vouwt het briefje open en leest 'Er staat een prijs op je hoofd - gevaar loert overal - we weten je te vinden'. Nieky schrikt en kijkt om zich heen. Wie kan dit briefje in zijn cel hebben achtergelaten?  Molcrazy staat ondertussen bij de telefooncel, en praat zachtjes met Robbieazerty. Molcrazy: "Er is vanalles aan de hand. " Robbieazerty: "Wat dan." Molcrazy: "Ik heb geen idee." Robbieazerty "Dat hoor ik veel te vaak. Geen idee. Zorg dat je meer te weten komt, anders is de deal van tafel!" Robbieazerty hangt boos op.

Ongeveer 5 jaar geleden ....
Miek1999 belt: "Hoi broer." Jann: "Zeg het eens." Miek1999: "Het plan heeft gewerkt. Molière is erachter dat Heinz het geld heeft verduisterd. Hij is nu onderweg naar Nederland, om het geld terug te halen." Jann: "Goed zo. Met een beetje geluk slaan we twee vliegen in één klap; het geld van Molière én het geld van de_witte. Die is ook niet de armlastige." Miek1999: "Nu alleen zorgen, dat Heinz inderdaad gaat doen wat we willen." Jann: "Maak je geen zorgen, ik ken iemand die dat in de gaten kan houden. Als wij nu ophangen, kan ik diegene direct bellen." Miek1999: "Goed idee, we spreken elkaar snel weer."


Het is 9 uur 's avonds in Brussel, het is pikkedonker op straat. Door een stroomstoring, is er in de halve stad geen licht. Starlight: "Wat hebben we een geluk zeg. Zo vallen we niet op." Elise: "Ik vind het maar niks. Ik heb mij vader bezworen op zijn sterfbed, dat ik me nooit met dit soort zaakjes zou bemoeien." Starlight: "WIl je Grasisgroen vinden? Dan moeten we Vieffan vinden. En dat moet vanaf hier. " Starlight breekt de voordeur open en het duo sluipt naar binnen. Elise gebruikt haar telefoon als zaklantaarn. Ze ziet in de hal een kastje staan, en besluit eens te gaan neuzen door de papieren die ze daarin vindt. Starlight doet de deur van de kelderkast open. Ze wil naar binnen lopen, maar stapt in een gat! Starlight valt een paar meter naar beneden. Starlight: "Auw, help!" Elise springt op en rent richting de kelderkast. Net op dat moment springt de verlichting aan, want de stroomstoring is verholpen. Starlight: "Auw, auw! Ik denk dat ik iets gebroken heb." Elise: "Ik ga hulp halen!" Starlight: "Nee, je...!" Maar Elise luistert niet, rent naar buiten, recht in de handen van ...

Wordt vervolgd ...

We zitten alweer op een kwart van het seizoen. Wat is AaPje16 van plan met Grasisgroen? Is Nieky echt zo ongevoelig voor FrankLapidus, of doet ie maar alsof? Zeker nu hij een bedreiging heeft gevonden in zijn cel? Wordt Swifty/Silvermaiden een succesvolle alliantie? En zijn de antwoorden echt in Berlijn te vinden? Is Mollenmania daar nog? En wie belt Jann?

Maar de vraag van vandaag is ... in de handen van wie rent Elise precies?

A WouterV
B Vieffan
C Mitchkox
D Loezel

Zin om meebeslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!
« Laatst bewerkt op: 25-07-2019, 21:18:15 door Daisy »

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #271 Gepost op: 29-07-2019, 21:50:52 »
AFLEVERING 6

Elise: "Vieffan?!" Vieffan: "Elise ... ehm, wat doe jij hier." Elise: "Kom help ,Starlight is gevallen!" Vieffan rent mee naar binnen, ondanks dat ze geen idee heeft wie Starlight is. Samen trekken ze haar omhoog uit de kelder. Starlight: "Dank je .... ehm, ben jij Vieffan?" Vieffan: "The one and only. Ga je me nu aangeven?" Starlight kijkt naar Elise. Elise: "Hoewel iets in me zegt, doen, nee, Starlight en ik gaan je niet aan geven. Sterker nog, we hebben je hulp nodig." Vieffan: "Waarmee dan wel?" Starlight: "Grasisgroen." Vieffan: "Ik heb geen idee waar die is. Zou ze überhaupt nog leven?" Elise: "We hopen het. We willen iets goeds doen en haar vinden." Vieffan: "Ik hoop ook nog dat ze leeft hoor, maar ben ik de persoon die haar moet vinden?" Starlight: "Ga mee naar onze AirBNB, en laten we daar brainstormen." Vieffan: "Ehm ... "

Ongeveer 5 jaar geleden ....
Jann pleegt een belletje. "Dit is de voicemail van Kaaasje. Spreek een bericht in na de piep." Jann: "Met Jann Kaaasje. Ik hoop dat ..." Op dat moment neemt Kaaasje op. Kaaasje: "Sorry, ik moest even naar buiten rennen." Jann: "Snap ik." Kaaasje: "Lang niet gesproken. Wat kan ik voor je doen?" Jann: "Wil je een extra zakcentje verdienen?" Kaaasje: "Altijd. Wat moet ik doen?" Jann: "Ik heb een kopie van de sleutel van het casino nodig." Kaaasje: "Hoezo?" Jann: "Het is beter als je niet weet waarom. Dan kan het ook niet terug getraceerd worden naar jou." Kaaasje: "Dan wil ik het dubbele wat ik normaal krijg." Jann: "Deal. Lukt het binnen een week?" Kaaasje: "Ja moet lukken. Ik bel je als het gelukt is." Kaaasje hangt op. Jann denkt bij zichzelf, goede deal, zoveel kost Kaaasje niet.


Elise: "Hoezo ehm?" Vieffan: "Waarom denk je dat ik hier was? Ik was hier om iets voor WouterV te halen. De stroom viel toevallig uit, dus het was zijn idee dat ik hier juist nu even naar toe ging. Nu de stroom er weer op zit, moet ik snel weg hier, ik kan hier niet gezien worden, en WouterV zal zich nu al afvragen waar ik blijf." Starlight: "Kom gewoon mee. Je kunt onderduiken in onze AirBNB en als het nodig is regelen we bescherming." Vieffan: "Echt?" Starlight: "Zeker. Ow nog één voorwaarde, jij en Elise moeten me tillen, want ik kan niet op deze voet staan." De enkel van Starlight is inderdaad aardig dik. Vieffan: "Nou ok. Maar laat me even wat spullen pakken waar ik voor kwam, en dan neem ik die mee." Vieffan loopt de woning in. Elise went zich tot Starlight: "Hoezo bescherming?" Starlight: "Ik moet toch iets zeggen om haar mee te krijgen. We kunnen altijd nog Loe ..." Vieffan: "Ik heb het hoor. Let's go!" Elise en Vieffan tillen Starlight op, en slepen haar het huis uit.

22 januari 2018

Een nieuwe dag in Borkel en Schaft. FrankLapidus komt onder de douche vandaan. Hij moet eigenlijk wederom langs Nieky, maar vandaag heeft hij geen zin. Hij kan Silvermaiden niet te pakken krijgen, en een nieuw ritje op de brommer bij Bodejos ziet hij niet zitten. Als hij de woonkamer binnenkomen, ziet hij B&W beteutert zitten. FrankLapidus: "Wat is er?" B&W: "Ik had mijn ouders aan de lijn. De zaken in het buitenland gaan zo goed, dat ze hebben besloten dat we gaan emigreren." FrankLapidus: "We? Wat?! Je zit in je examenjaar. Dat kan niet zomaar!" B&W: "Ja dat zei ik ook, ze zeiden als ik iemand kan vinden waarbij ik een aantal maanden kan blijven, dat dat ok is, maar daarna willen ze liever dat ik over kom." FrankLapidus: "En waar moet ik dan heen?" B&W: "Ik weet het niet. Sterker nog. Ze schijnen al een koper voor de woning te hebben. Ik moet al gaan pakken. Ik vrees jij ook." FrankLapidus: "Ik kan nergens heen." B&W: "We verzinnen wel iets, want ik wil hier ook niet weg. Maar laten we iig maar gaan pakken, want heel lang hier blijven zit er niet in."

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #272 Gepost op: 29-07-2019, 21:55:06 »
Mitchkox zit in een Brusselse lunchroom. Zijn telefoon gaat. Het is Loezel. Mitchkox: "Hoe is het met je?" Loezel: "Moedeloos. Van het niks doen. Robbieazerty laat me niks doen, terwijl ik uit jouw appjes begrijp, dat alle zaken op hun gat liggen." Mitchkox: "Zeg dat wel. We hadden hulp van Swifty, maar die is er ineens vandoor gegaan en die kunnen we ook niet meer bereiken." Loezel: "Zal ik je dan eens wat zeggen? Ik heb Swifty hier gisteren gezien. Die zag ik lopen bij het huis van Silvermaiden. " Mitchkox: "Wat?! En, is ze er nog?" Loezel: "Nee, ik zag ze even later met de auto van Silvermaiden het dorp uitrijden en ik heb ze sindsdien niet meer gezien ." Mitchkox: "Mmm ... dat is vreemd. Als jij nou ... " Loezel: "Wat Mitch ..." Mitchkox: "Kan jij niet eens stiekem gaan neuzen bij Silvermaiden. En daarna kom je hierheen. Ik kan je hulp wel gebruiken. Robbieazerty hoeft het niet te weten, in het begin in ieder geval."  Loezel: "Ik ga direct kijken, ik houd je op de hoogte."

Nieky en TimvDons staan op het binnenterrein van de gevangenis. Nieky laat TimvDons het briefje lezen wat hij in zijn cel vond. TimvDons: "Grootmanspraat. Dit kan iedereen zijn." Nieky: "Maar FrankLapidus zegt, dat de politie tegen hem gezegd heeft, dat er iemand achter me aan zit." TimvDons: "Je zit toch met meer mensen in die bezoekersruimte? MIsschien heeft iemand iets opgevangen en wil je bang maken. Hoe zou iemand je hier iets aan kunnen doen? Het is hartstikke veilig hier." Nieky: "Ja, je hebt een punt. Ow daar heb je Tristan, ik ga nog even met hem praten." Terwijl Nieky naar Tristan loopt, loopt Timvdons richting Molino, die op een bankje zit. Molino: "En?" TimvDons: "Die wordt langzaam paranoia." Molino: "Mooi zo." Molcrazy ziet het allemaal weer van een afstandje aan.

De avond valt. FrankLapidus en B&W zijn druk hun spullen aan het pakken. AaPje16 zit nog steeds bij Nigel op zolder, met Grasisgroen opgesloten in de badkamer. Bodejos zit geheel onwetend beneden in het cafe. Elise, Starlight en Vieffan denken hard na, over hoe ze Grasisgroen kunnen vinden. Loezel is onderweg naar Mitchkox, zonder medeweten van Robbieazerty. Silvermaiden en Swifty zijn bijna in Berlijn. Ze hebben in een enorme file gestaan. Silvermaiden: "Ik ben doodop." Swifty: "Kijk hier bij de afrit een hotel. Laten we hier stoppen, uitrusten en morgen, fris en fruitig verder gaan." Molduck bereidt zich thuis voor op haar eerste werkdag bij SBS6. WouterV is ondertussen doodsbang dat Vieffan hem heeft verraden, ze is al 24 uur weg. WouterV: "Tijd om in actie te komen."


Wordt vervolgd ...

En weer een aflevering voorbij. Is Vieffan echt hulp voor Starlight en Elise, of juist een blok aan het been? Wat moet Jann met de sleutel van het casino? Waar moeten FrankLapidus en B&W heen? Kan Loezel iig één onderzoek van Europol wat vlot gaan trekken, nu Mitchkox met haar wil samenwerken? En vindt ze iets bij Silvermaiden thuis? Heeft het gesprek van TimvDons met Molino een dubbele lading, of zit er niks achter? En wanneer komt Molcrazy in actie?

Maar de vraag van vandaag is ... hoe komt WouterV in actie?

A Hij geeft zichzelf aan bij Robbieazerty
B Hij gaat naar het huis waar hij eerder Vieffan eerder heenstuurde, in de hoop een clue te vinden.
C Hij gaat naar Groningen, waar hij weet dat het 'witte huis' leegstaat
D Hij gaat terug naar Borkel en Schaft

Zin om meebeslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #273 Gepost op: 30-07-2019, 21:20:05 »
AFLEVERING 7

WouterV staat vermomd bij zijn oude woning voor de deur. Hij kijkt voorzichtig om zich heen. Ondanks dat het bijna middernacht, en dus vrij donker is, is hij op zijn hoede voor pottekijkers. Hij wil niet op zo'n manier gesnapt worden. Als hij de deur wil open breken, merkt hij dat de voordeur nog open staat. "Dat is vreemd." WouterV loopt naar binnen. Hij loopt het hele huis door, maar niets of niemand te vinden. Dan valt zijn oog op de kelderdeur die open staat. Hij kijkt naar binnen, en merkt het gat op. "Hier is iemand naar beneden gevallen." WouterV schijnt met zijn telefoon als zaklamp de kelder in, maar ook daar is niemand te zien. WouterV krapt zich eens op het achterhoofd. Er is hier iets voorgevallen, maar wat. De papieren, die Vieffan moest gaan halen, zijn immers weg. De kans dat Europol ze heeft acht hij klein, dus moet Vieffan ze hebben.

23 januari 2018

Het is ver na middernacht als WouterV zijn vroegere woning weer verlaat. "Nu maar hopen dat ik nog vrienden heb." Hij belt aan bij de overburen. Na een paar minuten wordt er open gedaan. G-Root: "Wie is er hier zo .... jeetje, Wouter .... " WouterV: "Ik heb je hulp nodig." G-Root: "Kom snel binnen." WouterV: "Hoe is met je?" G-Root: "Ik mag niet klagen. De politie er nooit achtergekomen, dat ik je heb geholpen met die drugstransporten in de Antwerpse haven." WouterV: "Nou dat is mijn geluk. Maar goed, waarvoor ik kom. Ik zie dat je camera's hebt hangen om je huis. G-Root: "Alles voor de veligheid." WouterV : "Kunnen je mijn oude woning daar op zien?" G-Root: "Een stukje. Want?" WouterV: "Heb je de beelden van gisteren toevallig nog?" G-Root: "Gisteren was er een stroomstoring, remember?" WouterV: "Zeker. Maar die was op een gegeven moment voorbij.  Ik ben geïntereseerd in de beelden daarna. Ik weet dat er één iemand in mijn huis geweest is, en misschien wel meer. Ik wil weten wie en waar ze naartoe gegaan zijn." G-Root: "Nou laten we de beelden maar gaan bekijken dan." Binnen 20 minuten zit WouterV de beelden te bekijken, en wat hij ziet bevalt hem. WouterV: "Enorm bedankt G-Root!"

De zon komt op. Berlijn ontwaakt. Swifty en Silvermaiden zitten aan het ontbijt. Swifty bekijkt nog een keer de beelden van de bewakingsvideo op haar telefoon. Ze heeft uiteraard een kopie gemaakt, zonder Mitchkox' medeweten. Silvermaiden: "Hij loopt hier het beeld uit. Als we nu eens daar heen gaan, en kijken, waar hij naartoe gegaan kan zijn?" Swifty vindt het een goed plan. Een uur later staan ze in het centrum van Berlijn. Silvermaiden: "Die kant op en dan de hoek om." Als ze de hoek om gaan, komen ze bij de ingang van een metrostation uit. Swifty: "Ik zou de metro hier nemen. Eens kijken of we camera's kunnen vinden." Vanuit een raam kijkt Mollenmania naar buiten. Recht op de ingang van datzelfde metrostation. En met hem doet D*N hetzelfde. D*N: "Dat is Swifty!" Mollenmania: "Dat is de Nederlandse politie." D*N: "Die kan ons helpen." Mollenmania: "Nog niet. Dat komt wel."

Mitchkox: "Helemaal niks?!" Loezel: "Nee. En dat is juist zo gek. Bij Silvermaiden was helemaal niks te vinden. Haar laptop was helemaal leeg. Je maakt je laptop niet zomaar leeg. Dan moet er wat opgestaan hebben. En ineens weg, met Swifty. Ik heb de Nederlandse politie gebeld, en die hebben ook niks van Swifty gehoord." Mitchkox: "Ze zal toch niet weer naar Berlijn zijn? Ik zal eens iemand bellen, die auto's kan tracken op de snelweg. Misschien kunnen we ze daar op spotten." Juist op het moment dat Mitchkox wil gaan bellen, gaat zijn telefoon. Het is Robbieazerty. Mitchkox: "Mond houden Loezel. Ow hallo Robbieazerty hoe gaat he ... wat zeg je? Dat meen je niet?! Wanneer. Ik ga gelijk kijken!" En Mitchkox hangt op. Loezel: "Wat is er?" Mitchkox: "Breaking news in de WouterV/Vieffan case. Er is een anonieme tip binnen gekomen dat Vieffan gespot is, hier in Brussel. Vlakbij het oude huis van WouterV. Zin om mee te speuren?" Loezel: "Let's go!"

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #274 Gepost op: 30-07-2019, 21:23:21 »
Molière: "Auw, alles doet nog zeer." Het is al een paar weken geleden sinds de ontploffing, maar hij is nog steeds niet de oude. Miek1999 schenkt koffie in. Miek1999: "We kunnen hier niet veel langer blijven." Molière: "Maar ik kan nog steeds niet veel." Miek1999: "We kunnen wat dingen regelen, maar daar is geld voor nodig." Molière: "Ik ben de enige die het geld kan halen." Miek1999: "Tenzij jij me machtigt om het geld te halen. Dan regel ik alles en dan zijn we binnen no-time weg." Molière: "Nee, nee, dat zie ik niet zitten." Miek1999: "Als jij gepakt wil worden prima, maar ik niet. Ik ga even bellen." Miek1999 loopt naar buiten. Jann: "En?" Miek1999: "Ik heb 'm echt bijna zover. Het duurt niet lang meer." Jann: "Mooi zo. Bel me zodra je de autorisatie hebt." Jann hangt op. Zijn koffers staan al gepakt.

Bodejos neemt nog een drankje in het café bij Nigel. Nigel: "Ga je nog de post bezorgen? De brieven komen niet vanzelf aan." Bodejos: "Nee, nee, dat komt goed." Nigel ziet het helemaal niet zitten dat Bodejos zo vaak in zijn café zit. Die is veel te nieuwsgierig. Dan komen FrankLapidus en B&W binnen. FrankLapidus: "Bodejos, we moeten praten." Bodejos: "Zeg het eens jongeman." FrankLapidus: "Het spijt me van eergisteren, dat ik zo naar tegen u was. Maar ik heb uw hulp nodig. Zouden B&W en ik een paar maanden bij u mogen logeren?" Bodejos: "Nou jullie vragen me wat. Waarom?" B&W: "Mijn ouders hebben plots ons huis verkocht en we moeten eruit. Ik wil hier niet weg, nu ik midden in mijn examens zit, en ik kan FrankLapidus niet in de steek laten." Bodejos: "Pffff ... nou ik woon niet heel ruim. Zeg Nigel, kan er niet iemand hier blijven logeren? Nigel: "Nou, ehm neee ... ik ehm ... ik ben aan het verbouwen." Bodejos: "Dat heb je nooit verteld?" Nigel: "Ik ben nogal op mijn privacy gesteld." Bodejos: "Nou vooruit maar dan. In ieder geval voor een maand. Als het dan niet bevalt, moeten jullie op zoek naar wat anders." FrankLapidus vliegt Bodejos om de hals.

De klok slaat langzaam 6 uur 's avonds. D*N en Mollenmania nemen een hapje van hun Duitse eten. Silvermaiden en Swifty kammen het hele metrostation uit, niet wetende dat ze super dichtbij zijn. In het mortuarium ligt nog steeds een onbekend lijk. Moni is nog steeds vermist. Mitchkox kampt de omgeving van het huis van WouterV uit, op zoek naar een aanwijzing. Loezel kijkt toe vanuit de auto, voor het geval Robbieazerty toevallig opduikt. B&W krijgt telefoon. FrankLapidus: "Hoe lang nog? "B&W: "Twee dagen. Mijn vader komt iig langs voor de sleuteloverdracht."

In een Berlijns ziekenhuis beginnen er allerlei apparaten te piepen. Enkele doktoren rennen door de hal, op weg naar de kamer van Hadewychisdemol. Hij zit rechtovereind in bed, en schreeuwt ...

Wordt vervolg ...

En er is weer een deel van het verhaal verteld. Maar er zijn ook weer nieuwe vragen. Wat staat er op de papieren die Vieffan over WouterV heeft? Lopen Elise en Starlight gevaar nu ze waarschijnlijk Europol achter zich aan krijgen? Over hoe lang valt Nigel door de mand? Tevens duiken er weer wat personages uit Berlijn op. Wanneer gaan die weer een rol spelen? Wat zijn de plannen van Miek1999 en Jann in de huidige tijdlijn? En wie is nu toch dat onbekende lijk?

Maar de vraag van vandaag is, wat schreeuwt Hadewychisdemol?

A Een onverstaanbare Duitse tekst, want hij spreekt ineens Duits.
B MollenvangR-Art! Ik wil MollenvangR-Art zien!
C Ik weet wie de bom geplaatst heeft!
D D*N! Ik wil met je trouwen!

Zin om meebeslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #275 Gepost op: 31-07-2019, 21:45:55 »
AFLEVERING 8

Hadewychisdemol schreeuwt het uit. De dokters denken eerst dat het van de pijn is, dus wordt hem een dosis morfine toegediend. De rust keert terug, maar Hadewychisdemol blijft maar aan een jasje van de dokter trekken. 'Ik weet wie de bom geplaatst heeft!' Maar met zijn verbrandde longen, en door het feit dat de dokter geen Nederlands spreekt, heeft de arts geen idee wat Hadewychisdemol bedoelt. "Was sagst du?" Hadewychisdemol: "Lukie4." De dokter kijkt Hadewychisdemol wazig aan, het zal wel aan de morfine liggen. De dokter loopt de zaal uit, en Hadewychisdemol valt uiteindelijk in slaap.

24 januari 2018

Robbieazerty: "En, nog wat gevonden?" Mitchkox: "Er zijn wel wat vingerafdrukken gevonden, die zijn voor analyse naar het lab gebracht. De resultaten van het buurtonderzoek zijn nog niet binnen, zodra dat binnen is, bel ik je." Robbieazerty: "Prima. Ik moet naar Nederland. We spreken elkaar." Terwijl Robbieazerty zijn auto instapt, belt Mitchkox met Loezel. Mitchkox: "Nog nieuws?" Loezel: "Ik ben bij de overbuurman geweest, maar die weigert zijn camerabeelden af te staan." Mitchkox: "Mmmm ... dat is vreemd." Loezel: "We kunnen 'm niet dwingen." Mitchkox: "Ik ken nog wel iemand van een oude zaak, we zouden die persoon kunnen vragen, of die beelden wellicht te hacken zijn?" Loezel: "Als je denkt dat het de enige manier is ... ik ben daar eigenlijk niet voor, maar de zaak zit vast. De auto waar Vieffan in is gespot, is ook nog niet gespot." Mitchkox: "Het kenteken is niet goed leesbaar, hopenlijk krijgen we daar later vandaag uitsluitsel over. De foto die ingezonden is, is niet heel duidelijk."

FrankLapidus en B&W zijn klaar met pakken. B&W: "Mijn ouders mogen zelf hun eigen spullen en de meubels uitzoeken. Zij willen weg, dus dat doen ze zelf maar." FrankLapidus: "Precies. Tijd voor een spelletje." Terwijl FrankLapidus naar de keuken loopt om wat te drinken te pakken, gaat de voordeurbel. B&W doet open en ziet MoleBuster staan. B&W: "Hé hallo Mr. MoleBuster." MoleBuster: "Is FrankLapidus hier?" B&W: "Jawel hij is .... " MoleBuster hoeft het antwoord niet te horen en laat zichelf binnen. FrankLapidus:  "Ik ..." MoleBuster: "Je moet meekomen. Je moet NU met Nieky praten!" FrankLapidus: "Hoezo? Het is nu toch wel duidelijk dat ie niet naar me luistert?" MoleBuster: "We hebben een aanwijziging dat er een zeer duidelijke dreiging is, zijn veiligheid is per direct in gevaar. Als ie nu met ons praat, kunnen we hem nog beschermen. Anders is zijn veiligheid niet meer gegarandeerd." FrankLapidus: "Ok, ok, ik kom mee." FrankLapidus probeert Bodejos te bellen, maar die neemt niet op." MoleBuster: "Komt wel goed, ik ben ook een volwassen persoon, dus ik begeleid je wel. Let's go!" FrankLapidus gaat met MoleBuster mee. B&W blijft met een stapel koffers en twee glazen cola achter.

In diezelfde gevangenis is inmiddels Robbieazerty aangekomen. Hij heeft in een aparte ruimte een afspraak met Molcrazy. Robbieazerty: "Ik heb echt helemaal niks aan je." Molcrazy: "Het zijn gevaarlijke mensen. Als ik mijn neus overal maar insteek, hebben ze direct iets in de gaten." Robbieazerty: "Als je je neus ergens meer in had gestoken, had Spechteke waarschijnlijk nog geleefd ... " Molcrazy : "Die is onder de gordel. Je neemt het terug." Robbieazerty: "Waarom zou ik? Jij werkt voor mij. Ik kan deze deal zo verscheuren. Dus je zorgt maar dat je mensen aan het praten krijgt. Ik hebben binnen 24 uur antwoorden nodig."

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #276 Gepost op: 31-07-2019, 21:49:07 »
Mitchkox komt zijn vaste lunchroom weer ingelopen. Loezel zit al op hem te wachten. Loezel: "En, wat was er zo belangrijk dat er niet over de telefoon kon?" Mitchkox: "Ik werd gebeld, het kenteken is bekend. Het is een Nederlandse auto." Loezel: "Ok, so what?" Mitchkox: "De auto staat op naam van iemand uit Borkel en Schaft." Loezel: "Serieus?! Wie?!" Mitchkox: "Elise." Loezel slaat stijl achterover. Mitchkox: "Wat is er?" Loezel: "Laat die foto eens zien?" Mitchkox rijkt de foto aan. Loezel: "Kijk, 1, 2, 3 personen. Hier achterin is Vieffan, de bestuurster is lang, dat moet Elise zijn. Ik denk dat ik met deze kennis weet wie nummer 3 is. Starlight." Mitchkox: "Die naam zegt me vaag iets. Hoezo denk je dat?" Loezel: "Elise en Starlight waren een paar dagen geleden bij me op bezoek. Ik dacht puur voor de gezelligheid, maar blijkbaar toch niet." Mitchkox: "Heb je iets gezegd, waardoor ze Vieffan hebben misschien hebben gevonden." Loezel: "Echt niet dat ik weet." Mitchkox: "Denk na, al is het eventuele kwaad al geschied. We hebben nu wel een ingang. De dames weten niet, dat jij weet dat ze Vieffan hebben. Kijk eens of je ze kunt bellen, gewoon voor een social call. Dan kunnen we ze traceren. Of nodig ze uit bij je thuis." Loezel: "Goed idee."

Nieky ligt in de ziekenboeg. Hij heeft pijn in zijn buik ... claimt hij. Tristan komt 'op bezoek'. Tristan: "Ik heb van Molino begrepen dat zijn mannen hier over een uur zijn. Dan kan ik aan de slag." Nieky: "Dat klinkt goed." Dan komt de gevangenis directeur langs. "Urgent bezoek." Nieky: "Ik heb last van mijn buik, ik wil hier blijven." Maar Nieky moet mee.

Swifty en Silvermaiden hebben het hele metrostation uitgekampt, maar geen beelden van Mollenmania. Swifty: "Waar kan hij heen gegaan zijn?" Silvermaiden: "Misschien is hij opgepikt door iemand?" Swifty: "Zou ook nog kunnen. Als dat zo is, zitten we vast." Swifty besluit als laatste redmiddel foto's door de wijk te verspreiden, met de vraag of iemand Mollenmania kent. Silvermaiden: "Hier, nog een steegje." Achterin zit een zwerver, zo lijkt het. Silvermaiden: "Je weet maar nooit." Swifty: "Hallo ... kennen sie ..." Duncton: "Mollenmania." Swifty: "Duncton?!" Duncton: "Je kent me nog?!" Swifty: "Zeker, ik ken je nog. Weet je waar Mollenmania is?" Duncton: "Nee ... ik weet nog, de bom ... en ... allemaal glas en gegil ... en." Duncton doet zijn jas open en laat een enorme wond zien. Swifty: "Jij moet direct naar een ziekenhuis, die wond is levensgevaarlijk." Duncton: "Nee ik ..." Op dat moment gaat Duncton out. Silvermaiden belt direct het alarmnummer en Duncton wordt met spoed afgevoerd.

Nieky zit in de vehoorruimte met FrankLapidus en MoleBuster. FrankLapdius: "Deze agent zegt dat je accuut gevaar loopt." Nieky: "Ik loop geen gevaar. Ik heb alles onder controle. Ik heb niks te zeggen." FrankLapidus: "Maar deze meneer agent zegt ... " Nieky: "Deze meneer agent kan zoveel zeggen. Mag ik eens uw papieren zien?" MoleBuster: "Hoezo?" Nieky: "Ik ken u niet. Ik heb met zoveel mensen van de Nederlandse politie gesproken, maar u nog nooit." MoleBuster: "Ach, als het zo moet." MoleBuster haalt uit zijn binnenzak ... geen papieren, maar een pistool. FrankLapidus: "What?!" MoleBuster laadt het pistool. Daarmee ...

Wordt vervolg ...

Trouble in paradise voor sommige personages. Maar waar het verhaal heen gaat is nog een groot mysterie. Waarom denkt Hadewychisdemol dat Lukie4 de bom geplaatst heeft? Kunnen Mitchkox en Loezel Elise en co vinden? Is de deal tussen Robbieazerty en Molcrazy nog te redden? Overleefd Duncton zijn verwondingen? En hoe zit het met de prison escape plannen?

Maar de vraag van vandaag is, wat doet MoleBuster met zijn pistool?

A Daarmee schiet hij Nieky neer.
B Daarmee schiet hij FrankLapidus neer.
C Daarmee gijzelt hij beiden, waarna hij een handlanger opbelt.
D Daarmee schiet hij in het plafond, dat prompt naar beneden komt.

Zin om mee te beslissen hoe het verhaal verder gaat? Dit is het laatste seizoen, dus grijp je kans en laat in dit topic je stem achter!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #277 Gepost op: 2-08-2019, 21:15:16 »
AFLEVERING 9

Deze aflevering vindt plaats in het verleden, zo'n kleine 5 jaar geleden ...

Kaaasje zit op de bank een film te kijken. Plots gaat de voordeurbel. Het is Jann. Jann: "Heb je hetgene waarom ik gevraagd heb?" Kaaasje overhandigt hem een envelop. Kaaasje: "Volgens mij hebben ze niks door gehad." Jann geef Kaaasje het beloofde geld. "The usual, maar dan keer twee, zoals afgesproken." Kaaasje: "Dankjewel Jann!" Kaaasje doet de voordeur dicht. Voske2704: "Wie was dat schat?" Kaaasje: "Ow een collecte, niks bijzonders." Kaaasje verstopt het geldt in een la. Voske2704: "Nou kom dan maar snel weer hier." Kaaasje schuift aan bij Voske2704, en ze kijken samen verder ...

Een dag later ...
Heinz zit bij Mollenmania thuis. Het wordt tijd om eens bij de_witte langs te gaan. Plots hoort hij gerommel bij de voordeur. Hij hoort iets op de grond vallen. Hij is te nieuwsgierig om te blijven zitten en gaat kijken. Op de grond ligt een envelop. Heinz maakt de envelop open en vindt een briefje. "De sleutel van het casino. Doe er je voordeel mee." Heinz weet niet wat hem overkomt. Een geschenk bij heldere hemel. Als Mollenmania even later thuis komt, besluit hij niks te zeggen. Enkele kilometers verderop maken Kaaasje en Voske2704 ruzie. Voske2704: "Ik ga even langs bij de_witte." Kaaasje: "Moet dat nu? Je ziet m straks ook in het casino." Voske2704: "Ik moet even wat spul scoren." Kaaasje: "Dat spul is niet goed voor je." Maar Voske2704 gaat toch.

Die avond in het casino.
Die avond heeft het duo het gelukkig bijgelegd. Kaaasje: "Schat, neem nog een drankje." Voske2704: "Heerlijk." Het is een drukke avond in het casino. Volledig tegen de zin van Mollenmania. Hoe meer mensen, hoe meer getuigen. Mollenmania: "De_witte, het is aardig druk hier, weet je zeker dat ik al deze mensen moet binnen laten?" De_witte: "Ja natuurlijk, hoe meer ziel, hoe meer vreugd. Kom binnen mensen!" Mollenmania komt er niet onderuit. Mollenmania: "Ik vind het niet verstandig, maar ok." Mollenmania laat iedereen binnen. Bij de blackjack tafel staat het vol. Starlight: "Kan ik hulp krijgen?" Niuno: "Ik kom wel helpen."

"Ik ben even een sigaretje roken." Mollenmania sneakt naar buiten. Hij kijkt om zich heen. Heinz staat buiten te wachten. Mollenmania: "Vanavond is geen goed idee." Heinz: "Hoezo niet?" Mollenmania: "Veel te veel volk. Kans op getuigen. Dat moeten we niet hebben." Heinz: "Maar ik kan niet langer wachten." Mollenmania: "Nee, Heinz, je moet. Dit gaat anders fout. Ik ga terug naar binnen. Ga naar mijn appartement - hier - neem mijn sleutel mee. Ik zie je straks daar." Mollenmania loopt weer terug naar binnen.

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #278 Gepost op: 2-08-2019, 21:15:45 »
De_witte hangt onderuit met Voske2704 op een witte lounchebank.  De_witte: "Zozo, jij en Kaaasje?" Voske2704: "Pssttt.... het is nog geheim." De_witte: "Wat jij wil joh. Hé Niuno, kom eens hier!" Niuno: "Ik ga heel ff naar het toilet. Duncton, kan jij even Starlight helpen?" Niuno is nog geen seconde weg, als hij rumour hoort .... en gegil. Mollenmania kijkt verschrikt naar de deur. Heinz staat binnen, met een geweer. Mollenmania kijkt angstig uit z'n ogen, lijkt naar Heinz te willen schreeuwen, waarom, maar kan uiteraard niks uitbrengen. Mollenmania staat letterlijk aan de grond genageld.

Heinz: "Ik zoek de_witte!" Het blijft angstig stil. Heinz: "Ik zeg het nog één keer, ik zoek de_witte!" Hij trekt Kaaasje van achter de bar vandaan, en zet een geweer tegen haar hoofd. Voske2704: "Nee, doe niet! Ik ben de_witte." De_witte: "Mafkees. Nee ik ben de_witte." Heinz: "Nou graag nog vandaag beslissen wie het is, ik heb niet de hele avond. Ik kom mijn geld halen. Anderhalf miljoen. Je hebt me afgetroggeld. Dit casino is een scam mensen!" De_witte: "Ik ben de_witte, en ik kan je verzekeren, dit is geen scam!" Heinz: "O nee? En deze fiches dan? Durf jij er met een UV lamp op de schijnen? Je hebt me bedonderd." De_witte: "Laten we rustig praten. Ik heb dat geld niet, ik ... " Heinz: "Tsja, als je het geld niet hebt dan ... " Heinz laadt het geweer en schiet op de_witte. In een flits duikt Voske2704 voor het schot. Hij wordt vol in zijn buik geraakt. Kaaasje gilt het uit. Dan komt Niuno in actie. Hij holt het toilet uit, duikt bovenop Heinz. Tijdens het gevecht gaat het geweer opnieuw af. Heinz is dodelijk geraakt.

Mollenmania weet niet wat hem is overkomen. Alles is een flits langs hem heen gegaan. Langzaam maakt de plotselinge stilte plaats voor een enorm gegil. Het is Kaaasje. Kaaasje: "Nee, Voske2704." Duncton voert hartmassage uit. Terwijl de meeste gasten in paniek het pand verlaten, zit de_witte trillend op de grond. Starlight: "Duncton, stop maar, dit heeft geen zin." Duncton stopt. Duncton: "Mijn hemel." Mollenmania is ondertussen weer een beetje bij zinnen gekomen: "Iedereen is weg. Hoe is het met Voske2704." Starlight: "Dood." Kaaasje is ontroostbaar. Starlight gaat bij haar zitten. Duncton: "De_witte, ik ... " De_witte: "Ik wil niet praten. Ik wil naar huis." Mollenmania: "Gaan jullie weg. Niuno en ik handelen de boel hier af."
Mollenmania en Niuno blijven achter met het lijk van Voske2704. Niuno: "En nu?" Mollenmania: "We kunnen moeilijk de politie bellen. We moeten moeten alle sporen uitwissen." Mollenmania en Niuno slaan aan het boenen. Na een paar uur schoonmaken, lijkt het alsof er nooit iets gebeurd is. Het lijk van Voske2704 is in een tapijt gerold. Mollenania: "Jij moet het lijk ergens verbergen. Het is goed als zo weinig mogelijk mensen weten waar het lijk is. Kan niemand zijn mond voorbij praten. Ga alleen. Ik zorg dat het lichaam van Heinz verdwijnt. " Niuno rijdt het platteland op, en graaft een kuil op een afgelegen stuk grond. 'Mollenmania heeft gelijk', denkt hij, hoe minder mensen hier van weten, hoe beter. Maar Niuno heeft niet in de gaten, dat hij is gevolgd. Zowel Mollenmania als Kaaasje staan vanaf een afstandje toe te kijken....

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Forum Zomersoap v2 - seizoen 3.0: het verhaal
« Reactie #279 Gepost op: 2-08-2019, 21:17:38 »
Niuno verlaat even later het afgelegen stuk land. Kaaasje kijkt bedroeft van een afstandje toe. Als ze weg wil lopen, ziet ze een auto wegrijden. Mmmm ... getuigen. Dat kan niet veel goeds betekenen. Ze besluit de auto te volgen. De auto stopt even later bij een beekje. Er wordt vanuit de auto iets in het beekje gegooid. Kaaasje zit er te ver vanaf om te zien wie het is. Als de auto wegrijdt, besluit Kaasje richting het beekje te gaan. Ze vindt een tak en besluit daarmee door het water te wroeten. Al snel komt er een lijk boven drijven .... Heinz. Kaaasje trekt het lijk uit het water. Kaaasje valt achterover. Zo ligt ze onbedoeld naast het lijk van de moordenaar van haar vriend. Als ze het lijk terug de beek in wil duwen, valt er iets uit de broekzak van Heinz. Ze herkent direct de sleutelhanger ... dat is de huissleutel van Mollenmania.

Twee dagen later
Kaaasje zit vol verdriet thuis op de bank. Ze laat niemand binnen. Zelfs haar beste vriendin Starlight heeft ze de deur gewezen. Langzaam begint verdriet plaats te maken voor woede. Ze wil wraak. Ze is allereerst boos op Niuno. Waarom moest juist hij net weg? Zat hij ook in het complot? Ze is uiteraard boos op Heinz, maar die is al dood. Ze heeft research gedaan, en uitgevonden dat de vader van Heinz geen lieverdje is. En ze is boos op Mollenmania. Wat moest hij met Heinz? Ze kan het niet geloven. Er moeten mensen gaan boeten voor de dood van Voske2704.

Enkele dagen later
Jann: "Dit was natuurlijk niet het helemaal het plan. We hebben het geld van de_witte niet in handen gekregen. Maar het kan nog wel eens goed uitpakken met betrekking tot Molière." Miek1999: "Hoe bedoel je?" Jann: "Nou, ik neem aan dat Molière helemaal kapot van verdriet is?" Miek1999: "Ik kan 'm niet peilen." Jann: "Echt niet?" Miek1999: "Nee. Het lijkt er voorlopig niet in te zitten, dat hij me toegang geeft tot de bank gegevens." Jann: "Je zult moeten pushen zus. We weten wat dit een lange termijn plan is, maar als we het geld van Molière hebben, zijn we voor altijd binnen en kunnen we doen wat we willen." Miek1999: "Ik ga mijn best doen broer." Miek1999 hangt op. Ze besluit er een belletje aan te wagen. Mollenmania: "Hallo, wie bent u?" Miek1999: "Iemand die u van al uw zorgen kan verlossen. Zin om langs te komen in Berlijn?"

Ongeveer 24 uur later zit Mollenmania in de trein naar Berlijn. En hij niet alleen. Iemand is hem gevolgd. En die persoon heet Kaaasje ...


Wordt vervolgd ...


De zorgen uit het verleden, zijn de zorgen uit het heden. Miek1999 en Jann hebben nog steeds geen toegang tot het geld van Molière. Gaat ze dat ooit nog lukken? Kaaasje heeft in het heden succesvol Niuno omgelegd, en ook Hulpdakdekker werd onbedoeld slachtoffer van haar plan. Echter is nog steeds niet duidelijk ... waarom? En wil ze terecht ook wraak op Molière, en zo ja, gaat dat nog lukken?

Morgen beloof ik antwoord op één van de grootse mysteries van de eerste helft van het seizoen, het vervolg van de cliffhanger van eergisteren én wellicht wel één van de meest verrassende twists in alle seizoen van de forumsoap. Waar heb ik het over?
Laat je ideeën achter in dit topic !