Auteur Topic: Spelreglement  (gelezen 11389 keer)

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Spelreglement
« Gepost op: 16-07-2013, 18:18:34 »



Spelreglement Survivor 2; Double Trouble


Welkom bij Survivor 2013! Lees hier de spelregels en het spelverloop:

Reglement 1.1 beginfase
In de beginfase van het spel worden er 4 teams gevormd. Dit jaar is er geen leiderspositie. De 4 teams strijden tegen elkaar in proeven. Twee teams zullen zich de winnaar mogen noemen en twee teams moeten naar de eilandraad. Er is plaats voor 20 tot 22 kandidaten. Bij een groter animo kan er gekeken worden of er nog meer kunnen meedoen.

Reglement 1.2 eerste samensmelting
Wanneer de teams wat zijn uitgedund is het tijd voor de eerste samensmelting. De teams worden helemaal door elkaar gehusseld. Uiteindelijk komen er drie nieuwe teams uit voort die opnieuw tegen elkaar strijden in proeven. Slechts 1 team kan winnaar worden, de andere twee teams moeten naar de eilandraad.

Reglement 1.3 de (tweede) samensmelting
Ongeveer halverwege het spel vindt de samensmelting plaats. De kampen worden nu 1 kamp en de strijd wordt individueel. De koppels verdwijnen, evenals de schaduwspelers.

Reglement 1.4 de halve finale en finale
De samensmelting komt uit op de halve finale. Hier strijden de laatste kandidaten om een plek in de finale. Alleen de winnaars van de proeven zullen de finale bereiken. In de finale zullen de afvallers stemmen op de kandidaat naar keuze. Hiervoor mogen ze de finalisten nog wat pittige vragen stellen om hun stem goed te kunnen bepalen.

Reglement 2.1 de immuniteitsproef
In de immuniteitsproef strijden de teams ( beginfase) of survivors ( samensmelting) voor immuniteit. Met immuniteit ben je veilig voor de week en kan je niet worden weggestemd. De proef wordt gespeeld via de regels die bij de proef zijn gegeven. Wordt je betrapt op vals spelen, dan staan daar sancties op en ben je in ieder geval gediskwalificeerd voor de desbetreffende proef.

Reglement 2.2 de wisselproef
Nieuw dit seizoen is de wisselproef. Deze proef wordt alleen in de beginfase gespeeld. Wanneer je de wisselproef wint, krijg je de kans om een wissel te doen qua partner. Je mag zelf wisselen maar je mag ook iemand anders wisselen. Wisselen mag alleen binnen je eigen team. Of je wisselt dient binnen de gegeven deadline doorgegeven te worden aan één van de spelleiders. Eenmaal gewisseld, is gewisseld.

Reglement 2.3 de muntenproef
Ook de muntenproeven zijn terug. Vooral na de samensmelting zullen er weer munten verdiend kunnen worden. Deze proeven worden individueel gespeeld of als koppel ( in de beginfase). Welke munt er te winnen valt en wat de krachten van deze munt inhouden kan je vinden bij de proef en later in deze handleiding. Als je als koppel een munt wint dan is dit slechts 1 munt voor jullie beiden. Stel je wisselt een aflevering later, en je komt er niet uit aan wie de munt toebehoort. Dan krijgt automatisch degene die achterlaten wordt de munt.  

Reglement 2.4 andere proeven
Dan zijn er nog proeven die niet voldoen aan bovenstaande omschrijvingen. Dit kan zijn omdat er met deze proef een team wordt ingedeeld, er iemand afvalt voor de samensmelting of er wordt bepaald wie er in de finale komt.

Reglement 2.5 thema’s
Elke week in Survivor staat in het teken van een bepaald thema. De opdrachten zullen in dit thema vallen. Zo hadden we vorig jaar de gevreesde muziekweek. Beide opdrachten zullen dan met muziek te maken hebben.

Reglement 2.6 Nieuwe regel
Wanneer je meedoet verwachten we van je dat je actief meedoet. Alle immuniteitsproeven zijn verplicht. Neem je niet deel aan de opdracht (mits overmacht) dan verdien je een zwarte stem voor de eilandraad. Voor de samensmelting geldt het ook als een geheel koppel niet meedoet aan de tweede proef. De andere proeven zijn optioneel.
« Laatst bewerkt op: 16-07-2013, 19:45:06 door D*N »
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #1 Gepost op: 16-07-2013, 18:18:42 »
Reglement 3.1 de koppeltwist
Dit jaar zijn de twists nog groter en ingrijpender dan vorig jaar. De eerste grote twist is de koppeltwist. In het begin van het spel wordt iedereen gekoppeld. Dan zal je de rest van het spel spelen als een echt koppel. Dat betekent: Je stemt samen, je wint een proef samen en je wordt samen geëlimineerd. Er is een mogelijkheid om van partner te wisselen door de wisselproef te winnen of door iemand anders gewisseld te worden die deze heeft gewonnen. Deze twist duurt tot de samensmelting, daarna wordt het individueel.

Reglement 3.2 de schaduwspelers twist
De tweede grote twist is de schaduwspelers twist. Elke speler krijgt een schaduwspeler oftewel een tweede account. Je speelt het spel dus met twee accounts! Het is goed om na te denken over een goede strategie. Ga je met jezelf een koppel vormen? Of met een complotgenoot? Misschien wel met je grootste vijand die niet weet wie jij bent? Het is handig om beide account in leven te houden, dat levert je namelijk een voordeel op later in het spel. De schaduwaccounts dienen alleen gebruikt te worden voor het spel en zullen verdwijnen zodra het spel voorbij is.

Reglement 3.3 andere twists
Natuurlijk zijn er nog andere twists. We gaan niet alles verklappen. Wees er op voorbereid dat alles kan gebeuren en laat je vooral niet gek maken.

Reglement 4.1 de eilandraad
Wanneer je team de proef heeft verloren moet je naar de eilandraad. Denk eraan, in de beginfase stem je als koppel. Beide personen moeten hun stem geven, maar deze moet op dezelfde persoon zijn. Is deze niet op dezelfde persoon, dan stem je op jezelf. Geef bij het stemmen aan of je een munt of ander tactisch voordeel wilt inzetten. Dit mag je doen tot dat de laatste heeft gestemd. Je stem veranderen mag niet, gestemd is gestemd! Na de samensmelting stemt iedereen weer voor zichzelf. Ben jij het koppel of degene met de meeste stemmen, dan lig je uit het spel.

Reglement 4.2 stemmen
Koppels stemmen dus als één. We willen van beide dezelfde naam toegestuurd krijgen. Stem je niet hetzelfde dan stem je automatisch op jezelf. Wanneer er gelijkspel ontstaat, kijken we eerst naar de stemmen van de vorige eilandraden. Treed er dan nog steeds een gelijke stand op, dan wordt er een duel gespeeld. Vergeet je te stemmen, dan krijg je een zwarte stem voor de volgende eilandraad waarin jij deelneemt.

Reglement 5.1 het verhaal
Dit jaar zullen we opnieuw meerdere verhaallijnen volgen. Het verhaal zal aansluiten op het eerste seizoen van Survivor. Dit jaar zal het verhaal in het teken staan van de piraten. In het verhaal kunnen soms handige verwijzingen zitten richting opdrachten. Het verhaal lezen heeft dus zijn voordelen en het is (hopelijk) gewoon erg leuk om te doen.

Reglement 5.2 speciale afleveringen
Dit jaar zullen er speciale afleveringen verschijnen. Het idee is dat je een bepaalde gebeurtenis ziet door de ogen van een ander personage. De aflevering kan zich in een andere tijd afspelen, dus ook in het verleden of in de toekomst. Uiteindelijk zal je het personage beter leren kennen met deze afleveringen.

Reglement 6.1 onduidelijkheden
Bij onduidelijkheden over opdrachten of twists kan er worden gepm’ed naar D*N of Schulz. Graag niet direct op het forum een revolutie beginnen tegen de spelleiding . Ook protesten kunnen gemeld worden via de pm. In overleg zal de spelleiding dan de beste optie bedenken en de uiteindelijke beslissing maken.

Reglement 7.1 Munten
Er zijn verschillende soorten munten met verschillende krachten die gewonnen kunnen worden. Hier een klein overzichtje:

Stokermunt: Je mag iemand zijn stem forceren op een deelnemer naar keuze
Verdubbel munt: Je stem telt 2 keer. Let op, je stemt dus wel op dezelfde persoon.
Neutraliseer munt: Als er iemand tegen je stemt word deze stem geneutraliseerd.
Verdwijn munt: Je kunt een stem van iemand, inclusief jezelf, laten verdwijnen.
Beslisser munt: Wanneer er een gelijke stand ontstaat en je hebt deze munt ingezet, dan wordt er niet gekeken naar de stemmen van de vorige eilandraad maar is deze munt doorslaggevend.
Cupido munt: Deze munt mag op elk moment worden ingezet en op iedereen ( dus ook buiten de eilandraad en ook op niet teamleden). Met deze munt zorg je ervoor dat een koppel gedoemde liefdes worden. Ze kunnen dus nooit meer wisselen.

* Wanneer de stokermunt en de verdwijnstem tegelijk op dezelfde persoon word ingezet dan verdwijnt de stem.

Lijkt dit je een leuk spel, meld je nu aan Hier!
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Vanessaa

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Spelreglement
« Reactie #2 Gepost op: 18-07-2013, 21:21:22 »
Eh even een vraagje, ik ben niet heel helder vandaag. Kunnen 2 schaduwaccounts ook een koppel vormen?

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #3 Gepost op: 18-07-2013, 21:21:45 »
Eh even een vraagje, ik ben niet heel helder vandaag. Kunnen 2 schaduwaccounts ook een koppel vormen?
::jaja::
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Luca

  • Forumlid
Re: Spelreglement
« Reactie #4 Gepost op: 20-07-2013, 20:02:11 »
Veel te lange spelregels, ik snap 't niet.
Denk je dat ik op gym zit o_O

Offline DrunkBanana

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • You can't touch this :P
Re: Spelreglement
« Reactie #5 Gepost op: 20-07-2013, 21:50:44 »
Ik heb ook 2x moeten lezen  ::rofl::

Offline hulpdakdekker

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Babbelt maar wat
Re: Spelreglement
« Reactie #6 Gepost op: 21-07-2013, 01:57:16 »
Heh.
Hehehehehehe ::rofl:: ::rofl::



D*nneke, je schrijft te langdradig en te ingewikkeld ::tandpastasmiley::
Ik wil me bij deze distantiëren van bovenstaande post en wens niet op enige manier in verbinding te worden gebracht met dat idiote inhoudsloze gezwam.

Offline Schulz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Spelreglement
« Reactie #7 Gepost op: 21-07-2013, 10:47:48 »
Het was vast iedereen wel duidelijk, maar toch maar even: wie met welk schaduwaccount speelt wordt door de spelleiding niet openbaar gemaakt; je kan daar dus anoniem spelen.
“Tactiek, tactiek? Das ist der Coentje,der Rinus und der Willem.”

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #8 Gepost op: 21-07-2013, 11:05:29 »
Heh.
Hehehehehehe ::rofl:: ::rofl::



D*nneke, je schrijft te langdradig en te ingewikkeld ::tandpastasmiley::
::) Hulpdakdekker jr. ::hypocriet::.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline hulpdakdekker

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Babbelt maar wat
Re: Spelreglement
« Reactie #9 Gepost op: 21-07-2013, 11:38:56 »
Hulphulpdakdekker ;D




Anders klinkt het alsof je m'n zoon bent - en dan blijf ik hier bezig met familieleden adopteren :o


Ik wil me bij deze distantiëren van bovenstaande post en wens niet op enige manier in verbinding te worden gebracht met dat idiote inhoudsloze gezwam.

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #10 Gepost op: 21-07-2013, 11:45:42 »
 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Nieky

  • Aanspreekpunt Sport
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Wielergek
Re: Spelreglement
« Reactie #11 Gepost op: 21-07-2013, 11:46:22 »
 ::rofl::
You'll never walk alone

Offline hillo

  • Winnaar The Big Puzzle 2020
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Tequila! Booyah.
Re: Spelreglement
« Reactie #12 Gepost op: 21-07-2013, 11:52:38 »
Wanneer lig je nou precies uit het spel? Als beide accounts af zijn, of als alleen jouw hoofdaccount af is? (want dan verlies je je schaduwaccount sowieso bij de samensmelting toch?)
Nieky grab a life vest!

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #13 Gepost op: 21-07-2013, 11:53:55 »
Wanneer lig je nou precies uit het spel? Als beide accounts af zijn, of als alleen jouw hoofdaccount af is? (want dan verlies je je schaduwaccount sowieso bij de samensmelting toch?)
Nee, als beide accounts eruit liggen. Als je schaduwaccount de samensmelting haalt dan wisselen we die gewoon weer om met je hoofdaccount ;).
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Nieky

  • Aanspreekpunt Sport
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Wielergek
Re: Spelreglement
« Reactie #14 Gepost op: 21-07-2013, 13:00:17 »
Pfffff

Dus ik moet 2 plannetjes bedenken om hillo eruit te spelen :(

Wel leuk idee :)
You'll never walk alone

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #15 Gepost op: 21-07-2013, 13:09:02 »
Pfffff

Dus ik moet 2 plannetjes bedenken om hillo eruit te spelen :(

Wel leuk idee :)
Maar hij krijgt jou er ook minder makkelijk uit ;).
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline DrunkBanana

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • You can't touch this :P
Re: Spelreglement
« Reactie #16 Gepost op: 21-07-2013, 13:11:33 »
Met hoeveel gaan we de samensmelting in?
Na hoeveel eilandraden bedoel ik.

Offline Bjorrn

  • Winnaar Sequester
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Spelreglement
« Reactie #17 Gepost op: 21-07-2013, 13:17:28 »
Met hoeveel gaan we de samensmelting in?
Na hoeveel eilandraden bedoel ik.


Ga er maar vanuit dat dat geheim blijft  ;)
Het leven is als een neus. Je moet eruit halen wat erin zit.

Offline DrunkBanana

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • You can't touch this :P
Re: Spelreglement
« Reactie #18 Gepost op: 21-07-2013, 13:23:19 »
Ahh oke  ::hyper::

Offline hillo

  • Winnaar The Big Puzzle 2020
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Tequila! Booyah.
Re: Spelreglement
« Reactie #19 Gepost op: 21-07-2013, 15:27:46 »
Pfffff

Dus ik moet 2 plannetjes bedenken om hillo eruit te spelen :(

Wel leuk idee :)

Mijn aanmelding is nog niet de deur uit hoor ;D
Nieky grab a life vest!