Auteur Topic: Spelregels Widm online 2015  (gelezen 2464 keer)

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Spelregels Widm online 2015
« Gepost op: 9-12-2014, 22:32:58 »
1. Speluitleg
In Wie is de mol online 2015 gaat een groep van ongeveer 12 kandidaten op reis naar een (op dit moment onbekende locatie) om opdrachten uit te voeren en geld te verdienen voor de pot. Één van de kandidaten heeft echter een andere missie: De Mol. De mol probeert in het geheim de opdrachten te saboteren zodat er zo min mogelijk geld in de pot komt. Aan het einde van elke aflevering maken de kandidaten een test met 20 vragen over de identiteit van de mol. Degene die het minste aantal vragen goed beantwoord over de mol vliegt uit het spel. De mol zelf zal het spel nooit verlaten. Wie aan het einde van de serie de mol heeft ontmaskerd mag zich de winnaar noemen van Wie is de mol online 2015.

2. De mol
De mol is de hoofdpersoon van dit spel. De mol wordt voor het spel uitgekozen door de spelleiders. De mol verlaat nooit het spel. De mol heeft voorkennis van de spellen zodat hij deze kan saboteren. De identiteit van de mol is strikt geheim en de mol mag zich daarom niet voor het einde van het spel bekendmaken als mol (€250.000 boete!)

3.1 Opdrachten
Per aflevering worden er ongeveer 3 verschillende opdrachten gespeeld. Hieronder een uitleg van de soorten opdrachten

3.2 Forumopdrachten
Deze opdrachten worden op het forum gespeeld. Voor die opdracht wordt een speciaal topic aangemaakt waarin de opdracht gespeeld wordt. Elke speler, en dus ook de mol, heeft de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het al dan niet slagen van de opdracht

3.3 Actieopdrachten
Ook voor actieopdrachten wordt een apart topic geopend. In dit topic staat de opdracht uitgelegd en een tactiekformulier dat je in moet vullen. Hierin wordt bijvoorbeeld gevraagd welke actie je onderneemt in deze opdracht en of je wel of niet gaat mollen. Op die manier heb je deels invloed op de uitkomst. De spelleiders pakken jullie ingevulde formulieren en maken daar een lopend opdrachtverhaal van. Soms kan het voorkomen dat een actieopdracht bestaat uit een deel formulier invullen en een deel forumopdracht. Wij noemen dit een combinatieopdracht.

3.4 Weekopdrachten
Weekopdrachten zijn creatieve opdrachten rond een bepaald thema. Deelname aan weekopdrachten is NIET verplicht (indien wel verplicht wordt dit gemeld). De winnaar van de weekopdracht ontvangt 1 joker.

3.5 sleutelopdrachten
De eigenaar van de sleutel heeft in meerdere opdrachten gedurende het spel de mogelijkheid de sleutel te verdedigen of kwijt te raken. Om de sleutel te kunnen verdedigen krijgt de huidige sleutelhouder een kleine voorsprong in de sleutelopdracht. De winnaar van de sleutelopdracht heeft op dat moment de sleutel in handen. In de sleutelopdracht is ook geld te verdienen voor de pot.

3. De test
Aan het eind van elke aflevering worden de kandidaten getest over hun kennis van de mol. Deze test bestaat uit 20 vragen over het doen en laten van de mol in een aflevering. De finaletest bevat 40 vragen die gerelateerd zijn aan alle afleveringen. Vragen die de spelers kunnen verwachten zijn: "Hoeveel geld pakte de mol in opdracht 2?" Of: "Waar woont de mol?".

4. De executie
Na afloop van elke test volgt de executie. De kandidaat die de test als slechtst heeft gemaakt krijgt een rood scherm en verlaat het spel. De mol zal het spel nooit verlaten. Bij een gelijke stand in aantal fouten wordt gekeken naar het aantal fouten in eerdere tests. Is dit niet mogelijk dan wordt er gekeken naar de snelheid waarmee de test is ingeleverd. Als de afvaller nog voorwerpen als jokers in zijn bezit heeft mag hij deze tot aflevering 6 doorgeven aan een andere speler. Daarna vervalt het recht op doorgeven.
« Laatst bewerkt op: 11-01-2015, 13:10:38 door Mollenvanger-MV »

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: Spelregels Widm online 2015
« Reactie #1 Gepost op: 11-01-2015, 13:10:46 »
5.1 Voorwerpen
In het spel zijn verschillende voorwerpen te verdienen die jou kunnen helpen verder te komen in het spel. Voorwerpen, als jokers, mogen onderling worden geruild. Als je gaat ruilen stuur dan even een pm naar de spelleiders. Zij houden namelijk bij wie welk voorwerp in zijn bezit heeft. Let op: sommige voorwerpen zijn alleen te gebruiken in/of vanaf een bepaalde aflevering. Hieronder een overzicht van voorwerpen die dit jaar te verdienen zijn

5.2 Jokers
Wanneer je een joker inzet bij een test wordt een vraag in de test die je fout had goed gerekend. Jokers zijn bij elke test in te zetten, behalve in de finaletest.

5.3 Vrijstelling
Een vrijstelling is een ticket naar de volgende aflevering. De speler die een vrijstelling heeft kan niet afvallen. Het kan zijn dat een vrijstelling alleen geldig is in een specifieke aflevering (vrijstelling voor aflevering 5, die je verdient in aflevering 2). Je moet dan eerst de afleveringen 3 en 4 overleven om de vrijstelling te verzilveren.

5.4 De Zwarte Vrijstelling
Met het inzetten van de zwarte vrijstelling worden alle ingezette jokers en vrijstellingen bij de test ongedaan gemaakt (uitgezonderd vrijstellingen zoals weggegeven in aflevering 1).

5.5.0 De sleutel
De sleutel is een nieuw item in Wie is de mol. De sleutel is een vrijstelling voor de finale. Als jij op het moment dat wij met 4 mensen over zijn in het bezit bent van de sleutel... zit jij in de finale. De laatste test voor de finale hoef je dan niet te maken.

5.5.1 Afvaller heeft sleutel
Stel dat degene die de sleutel in handen heeft onverhoopt afvalt dan heeft de sleuteleigenaar 2 opties:
1. Doorgeven aan mede-kandidaat
2. Eerst volgende keer gewoon inbrengen bij een sleutelspel (bij de eerst volgende sleutelopdracht zijn er geen voordeeltjes omdat er geen sleutelhouder is).

5.5.2 De mol en de sleutel
Voor elke aflevering dat de mol de sleutel in zijn bezit heeft gaat er 150 euro aan het einde van de serie uit de pot. Heeft de mol 'm in handen als de finalevrijstelling wordt verzilverd gaat er nog s extra 300 euro uit de pot.

5.5.3 De sleutel en de zwarte vrijstelling
De sleutelvrijstelling kan niet ongedaan worden gemaakt door een zwarte vrijstelling. Wel kan met het inzetten van de zwarte vrijstelling het voordeel van de sleuteleigenaar bij de eerstvolgende sleutelopdracht na de executie worden ontnomen. Een extra functie dus. Maar is dat het de eigenaar van de zwarte vrijstelling wel waard...?

6. Hints
Ook dit jaar zitten er in het spel hints verstopt waarmee je de identiteit van de mol kunt ontdekken.

Als je nog vragen hebt, laat het gerust weten!