Auteur Topic: Concept en regels  (gelezen 2637 keer)

Offline Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Concept en regels
« Gepost op: 18-02-2015, 23:34:16 »


Het concept
In De Wonderen der Wereld bezoeken 20 kandidaten 13 van de mooiste landen ter wereld. Onderweg moeten de kandidaten elkaar wegstemmen en valt er in elk land iemand af. Opdrachten kunnen hierin ook een grote rol spelen. In land 13 zullen 3 kandidaten de Finale spelen waar bepaald wordt wie De Wonderen der Wereld wint. Het spel zal bestaan uit twee fases:

Fase 1:

Opdrachten:
In de eerste fase zullen er over het algemeen elke week twee opdrachten gespeeld worden. De kandidaten kiezen van tevoren aan welke van deze twee ze willen deelnemen.

- Immuniteitsopdracht
Allereerst wordt er een opdracht gespeeld voor immuniteit. De winnaar hiervan wint een vliegticket voor de volgende locatie en kan dus niet naar Siberië worden gestuurd die ronde.

- Voordeelopdracht
Ook wordt er een opdracht gespeeld waarmee een voordeel in het spel te winnen kan zijn. Iedereen die hieraan meedoet heeft een kans naar Siberië gestuurd te worden.

- Uitzonderingen
Het is echter geen regel dat er elke week een opdracht voor immuniteit en een opdracht voor een voordeel gespeeld worden. Hier kan van worden afgeweken, dus wees overal op voorbereid.


Stemmingen
Elke week zullen er mensen het spel moeten verlaten. Op speciale locaties zal er gestemd worden en degene met de meeste stemmen gaat niet mee naar onze volgende locatie.
Kandidaten kunnen alleen stemmen op personen die meededen aan dezelfde proef als zij.


Kseniya's Kamp
In de eerste fase zullen de afvallers echter niet meteen uit het spel liggen. Zij worden naar Siberië gestuurd en zullen het daar moeten zien vol te houden in Kseniya's strafkamp. In land 7 zal minstens 1 kandidaat terugkeren in het spel. Hoe dit precies in zijn werk gaat zal later bekend worden, maar het wordt een strijd tussen de mensen die nog in het spel zitten en de mensen die zijn weggestemd.



Fase 2:

Opdrachten:
Ook in de tweede fase, die vanaf land 8 begint, zullen er elke week twee opdrachten gespeeld worden, m.u.v. de Halve Finale en de Finale. De kandidaten doen vanaf nu echter aan beide opdrachten mee.

- Immuniteitsopdracht
In fase 2 kan ook weer immuniteit gewonnen worden. Degene die de immuniteitsopdracht wint krijgt een vliegticket voor de volgende locatie en kan niet worden weggestemd.

- Geldopdracht
In plaats van voor een voordeel wordt er in de tweede fase gespeeld voor extra geld. Dit geld wordt later in het spel van belang.


Stemmingen
Na elke ronde wordt er gestemd en verlaat degene met de meeste stemmen het spel definitief.


Het Gouden Vliegticket
In de tweede fase zullen er ook 3 Gouden Vliegtickets beschikbaar zijn, maximaal 1 per land. In elke ronde tussen land 7 en de Halve Finale kan geboden worden op een Gouden Vliegticket. Dit gebeurt via pm en in het geheim. Een kandidaat kan maar 1 keer bieden en het bedrag dat de kandidaat biedt is hij sowieso kwijt. Het minimumbod bedraagt voor het eerste Vliegticket €50,-, voor het tweede Vliegticket €100,- en voor het derde Vliegticket €150,-. Het kan echter zijn dat een andere kandidaat hoger biedt. In dat geval krijgt die kandidaat het Gouden Vliegticket en vervallen alle stemmen die in die ronde op die persoon zijn uitgebracht, maar is de andere kandidaat ook zijn geld kwijt.
Als er drie Gouden Vliegtickets verkocht zijn kan niemand daarna meer immuniteit winnen behalve door de immuniteitsproef te winnen.

« Laatst bewerkt op: 3-03-2015, 00:37:20 door Hadewychisdemol »
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Offline Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: Concept en regels
« Reactie #1 Gepost op: 18-02-2015, 23:34:32 »
Bijzonderheden:

Geld
Geld speelt ook dit jaar weer een grote rol. Voor een vliegticket naar het finaleland is namelijk €1264,70 nodig, en dit moeten de kandidaten zelf verzamelen. In elk land krijgen de kandidaten zakgeld, dat ze kunnen opsparen of uitgeven. Verder komen er in het spel nog meer mogelijkheden om geld te verdienen.
Geld aan andere kandidaten geven kan tot en met land 8 ook, door in pm aan zowel NextGP als HIDM aan te geven een bepaald bedrag aan een bepaalde kandidaat te willen geven. Echter gaat hiervan maar 50% naar de kandidaat zelf en komt 50% bij de spelleiding terecht.

Halve Finale
In de Halve Finale zullen de kandidaten voor het laatst geld kunnen verdienen en gaan de drie kandidaten die als eerst genoeg geld hebben voor een finaleticket door naar de Finale.

Finale
In de Finale wordt een laatste opdracht gespeeld, moeten de kandidaten raden waar ze zijn na het spelen van een quiz en moeten de kandidaten zich verantwoorden tegenover alle afgevallen kandidaten na land 7, die daarna stemmen op degene die volgens hen De Wonderen der Wereld moet winnen.

Jury
Ook is er dit jaar weer een jury nodig. Deze zal de kandidaten in sommige opdrachten beoordelen. Je kunt je opgeven als jurylid door een pm te sturen naar zowel NextGP als HIDM.

Meedoen?
Lijkt het je leuk om mee te doen? Dan kun je je hier opgeven!
« Laatst bewerkt op: 3-03-2015, 00:17:24 door Hadewychisdemol »
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.