Hier het recept van Team Groen:
Gebakken rijst met babipangangsaus en heerlijke groene zeeschildpad.Gebakken rijst: (benodigdheden). 1 ui, gesnipperd
. 1 teentje knoflook, gesnipperd
. 2-3 plakken bacon, aan reepjes gesneden
. 1 kopje babipangangsaus
. 2-3 koppen gekookte rijst
. 2-3 eetlepels champignonsaus
. half kopje gesnipperde sjalotjes
. handjevol tauge
. 2-3 eieren
Bereiding:Ui en knoflook fruiten in een pan met boter.
Bacon toevoegen en meebakken.
Babipangangsaus toevoegen en aan de kook brengen.
De gekookte rijst toevoegen en goed doorroeren.
Champignonsaus erdoor roeren.
Een omelet bakken van de eieren, in reepjes snijden en door het mengsel roeren.
Garneren met de sjalotjes en de tauge.
Warm serveren.
De zeeschildpad bereidenDe zeeschildpad in reepjes snijden en 1 nacht in een afgesloten schaal in de koelkast marineren in:
. kop champignonsaus
. kop zoete sojasaus
. 2-3 theelepels gehakte knoflook
. 3 theelepels gember
. 2-3 theelepels chilipoeder
. sap van een halve citroen
. eetlepel kerrie
. paar druppels olie
. een mespuntje suiker
De gemarineerde stukken grillen of op de bbq bereiden.
En zo ziet het er dan uit:
Eet smakelijk!!!Waarschuwing:Een groene zeeschildpad is een een beschermde diersoort en er mag alleen door lokale mensen op gejaagd worden. Natuurlijk is het vlees van een zeeschildpad te vervangen door varaanvlees of elke andere inheemse diersoort die niet beschermd is.