Auteur Topic: Ilse de Psychologe  (gelezen 54337 keer)

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #40 Gepost op: 5-12-2003, 12:02:51 »
Ik kan me niet voorstellen dat er psychologen zijn die uitspraken willen doen zonder enige basis te hebben om tot die uitspraken te komen.

Ilse is dus wél een psychologe die uitspraken wil doen, en haar uitspraken zijn gebaseerd op tv beelden en dagboeken.
Maar ook bij Big Brother bijvoorbeeld was een psycholoog (Stefan Pont) die zich enkel baseerde op tv beelden.


Mijns inziens moet je dan als psychologe zeggen: "van afstand verslag doen, en dan ook nog van vertekende televisie beelden? Daar kan ik geen verslag van doen als psychologe, dus ik doe hier niet aan mee. Ik ben immers geen beunhaas".

beun·haas (de ~ (m.))
1 iem. die zonder de vereiste kennis of bevoegdheid een vak uitoefent => roffelaar

Bron: http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=beunhaas

Ik neem aan dat Ilse inderdaad geen beunhaas is.
Zij doet verslag van tvbeelden en dagboeken. En dat doet ze netjes vind ik.
Dat dat niet overeenkomt met de werkelijkheid is een heel ander verhaal. Die werkelijkheid ziet ze niet want daar is ze niet bij, dus het zou vreemd zijn als ze daar wél een verslag over zou maken.



Dan is het natuurlijk niet raar dat mensen zich daar over uiten op een nette manier.
Ik vind die manier dus niet netjes: ze wordt in mijn ogen volkomen belachelijk gemaakt en dat verdient ze niet vind ik.


Nogmaals: om haar hier zo af te kraken vind ik veel te ver gaan en (ook) niet berustend op de realiteit  ::niet-ok::



En dit is het laatste wat ik erover zeg.




Offline Henk-Jan

  • Erkend Insider
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #41 Gepost op: 7-12-2003, 20:33:22 »
Hee die Lukiam!

Als dit jouw laatste bericht was over Ilse...nou ok dan... mijn laatste bericht ook. Wil écht benadrukken dat gisteren bij de finale ook heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel mensen (en zéker alle avonturiers!!!!!) moeten lachen om de uitspraken van Ilse. En al die mensen zijn echt niet gek. Dat hele gezeur van die psycholoog moeten ze gewoon niet meer doen. Als iedereen dat bijna zegt...en zeker ook alle avonturiers...laten we daar dan naar luisteren en dat voor waarheid aannemen.

gROETEN SPEEDYHJ

Offline Cas

  • Forumlid
  • duhhh...
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #42 Gepost op: 7-12-2003, 22:23:08 »
En al die mensen zijn echt niet gek.

He Speedy,

Wil je dit soort uitspraken overlaten aan de deskundigen? Als Ilse zegt dat ze gek zijn, of juist niet, dan zal het wel waar zijn.
 ;D  ;) ::ok::

Offline Vincent75

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • STEM OP VINCENT!
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #43 Gepost op: 8-12-2003, 10:47:08 »
Nou ik nog even... Ik heb soms met veel plezier de opmerkingen van de psychologe gelezen. Zo vaak als ze er naast zat, zo vaak had ze ook gelijk. 50-50 score, dat is nogal makkelijk lijkt me. En ook een beetje zonde van de tijd. Eigenlijk had dit alles dus niet gehoeven.

Een grote fout die haar aan te rekenen valt... "Henk-Jan, een typisch geval van wel spieren, no brains" is met afstand de stomste opmerking ooit gemaakt. Henk-Jan is superslim en gebruikt zijn brains op een hele gezonde manier! Erg makkelijk hoor zo denken in stereotypen, hij is fysiek sterk, dus zal hij wel dom zijn... Foei mevrouw de psychologe.. ik zou volgend jaar meegaan of mijn mond houden... en niet op goed geluk maar wat gokken. Doe dat maar in het casino!

Offline Michele

  • Erkend Insider
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #44 Gepost op: 8-12-2003, 12:18:27 »
Mooi gesproken Vinnie!

Michèle ;)

Offline Cas

  • Forumlid
  • duhhh...
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #45 Gepost op: 8-12-2003, 23:23:46 »
Ik zou toch zweren dat ik in dit topic ook een reactie van PP had gelezen... (zelf)censuur of heeft
* Cas een brilletje c.q. een consult van Ilse nodig?

Offline PPL

  • Erkend Insider
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #46 Gepost op: 8-12-2003, 23:54:21 »
Ik zou toch zweren dat ik in dit topic ook een reactie van PP had gelezen... (zelf)censuur of heeft
* Cas een brilletje c.q. een consult van Ilse nodig?


Ach Cas. Al dat naschoppen.....Je weet ik vergeef mensen snel en bedaar ook snel. Maakt het uit. Licht niet aan jou.....:-)

Offline Cas

  • Forumlid
  • duhhh...
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #47 Gepost op: 9-12-2003, 00:12:52 »
Dat siert je, PP!!  ::ok:: ::ok:: ::ok::

Offline Henk-Jan

  • Erkend Insider
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #48 Gepost op: 10-12-2003, 13:17:27 »
Hee Cas en anderen,

wat een topic he mensen?! AHhaha. Ik heb een voorstel: ik en alle andere avo's zijn zaterdag in Utrecht. Wie een oordeel wil hebben over een ander moet dat ook doen met goede argumentatie. Lijkt mij dat je mij en de andere avo's sowieso moet 'kennen'. Wil je een uitspraak over mij of over de andere avo's doen, kom dan eerst zaterdag gezellig met mij kletsen (of met één van de anderen). Kijk dan zaterdag of al die beelden die jullie hebben kloppen met de werkelijkheid. Wij alles zes zijn best wel tof hoor! Ja...net als iedereen toch? Alleen allemaal net ietsie pietsie anders... das toch ook leuk?!

Groeten en...........tot zaterdag  ;D

SpeedyHJ

Offline showa

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • elke verandering is geen verbetering
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #49 Gepost op: 10-12-2003, 13:32:19 »
Ilse: "Berekening kost Ellen de kop"  
Gepubliceerd op woensdag 10 december 2003
 
De laatste week was beslist de zwaarste week voor Peter Paul en Ellen. Fysiek werd het zwaarder, de competitiedrang nam toe en er waren minder sterke schouders en opbeurende praatjes. De emoties liepen steeds hoger op. Ellen moest het happend naar adem bijna opgeven. Peter Paul gilde en tierde tegen een gids omdat hij hoogtevrees kreeg. ‘Hij sprak geen Nederlands maar zal nu het woord paardenlul wel begrijpen.’
Bikkel
Voor Ellen kwam het dieptepunt toen ze een wedstrijdje langlaufen verloor. Hoe hard ze ook haar best deed, ze hield het niet meer bij. Doodop omhelsde ze achteraf haar tegenstander, en wist nog uit te brengen: ‘Wat ben jij een bikkel’. Ze dacht natuurlijk: ‘Wat ben jij een snikkel’.
Citaat
Ofschoon Freud bijna vijfentwintig jaar nadat hij zijn boek over moppen schreef, eraan toevoegde dat humor ook verlichtend kan werken in moeilijke omstandigheden, denken velen met hem dat grappen maken en lachen vooral symptomen zijn van onderdrukte agressieve en seksuele driften. Dat deze evenals de inhoud van dromen, waarop Freud zijn theorie over de humor baseerde, symbolische middelen zijn om je agressie of seksuele voorkeur jegens iemand te uiten. Uit onderzoek blijkt inderdaad dat verreweg de meeste humor agressief of seksueel is. Wat Freud beweerde is dus waar, al is het misschien om een andere reden.
Die overwinning leverde Peter Paul een kamer en een maaltijd op. Ellen moest bedelend langs hotels of ze de toiletten mocht schoonmaken in ruil voor een bed. Blij dat ze mocht bellen vroeg ze haar moeder snikkend om toch vooral te zorgen dat veel mensen op haar stemden.


Finale
Toen ze eindelijk op 3500 meter hoogte de finish van de race bereikten wisten de tegenstanders nog steeds niet hoe de finale zou verlopen. Peter Paul dacht een goede kans te maken als het een fysieke strijd zou worden, maar daar stond tegenover dat Ellen de afgelopen week populairder was. Terug in Nederland bleek er gestemd te worden door de afgevallen avonturiers en de internetters. Daarmee kregen beide avonturiers alsnog de rekening gepresenteerd voor wat anderen van hun gedrag vonden.

Wijf in mannenkleren
Citta, het jonge guppie dat als eerste afviel, mocht eerst. Uit de grond van haar hart verklaarde ze tegen Peter Paul dat hij een ongelooflijke zeikerd was, een wijf in mannenkleren, en dat haar stem naar haar maatje Ellen ging. Uiteraard kreeg Ellen ook de stem van Henk-Jan, ze waren al die tijd al een setje. Michèle liet weten dat ze Ellen toch zo’n bikkel vond - hoe cliché, laten we bikkel uitroepen tot verboden woord. Het is deze race zo vaak gebruikt dat het inmiddels totaal versleten is. Uiteraard gaf Michèle haar stem aan haar maatje Peter-Paul. Daarbij merkte ze heel raak op dat Ellens laatste move, waarbij ze Vincent wegstemde omdat die haar sterkste tegenstander was, haar erg was tegengevallen. Dat had ze niet van Ellen verwacht.

Berekenend
Wat Ellen niet had verwacht, was dat juist dit berekenende gedrag haar nu de overwinning zou gaan kosten. Nadat Ellen Vincent zomaar wegstuurde kon je wel verwachten dat Vincent zijn stem aan Peter Paul zou geven. ‘Een branieschopper, zeiken over peuken, mensen grof confronteren, soms werd ik er doodziek van, maar je bent de allergrootste doorzetter die ik ken.’

Gelijke stand
Met die gelijke stand moesten de internetstemmers beslissen. Dat bleek niet in Ellen’s voordeel. Een strijd tussen de twee besten is leuker om te zien: Vincent had in die finale moeten staan. Dat Ellen dat niet aandurfde kan wel eens ten koste zijn gegaan van haar populariteit op het beslissende moment. En zo komt het dat Peter Paul, die fysiek minder sterk is dan Henk-Jan en Vincent, die het minst sociaal is in het hele avonturiersteam, die het vaakst ruzie heeft gezocht en het hardste vloekte, toch de overwinnaar is. Hij gaat met twintigduizend euro naar huis. Ellen slechts met mooie herinneringen. Al verklaarde ze zelf snikkend: ‘ik ben ook een beetje winnaar’. Tuurlijk, maar wel zonder prijs.

Offline Hanja

  • Forumlid
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #50 Gepost op: 10-12-2003, 13:56:50 »
Jeetje!!!  Nou, PP, neem Ilse eens mee voor een kopje koffie, misschien schrijft ze daarna wel een rectificatie!!!

Offline nilsma

  • Forumlid
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #51 Gepost op: 10-12-2003, 14:06:42 »
Vraag maar of ze ook komt de 20e .Dan kunnen we haar vertellen hoe wij erover denken ;)

Offline Vincent75

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • STEM OP VINCENT!
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #52 Gepost op: 10-12-2003, 14:07:07 »
Voor alle duidelijkheid: Peter Paul is fysiek 100 x sterker dan ik.

Offline Pim

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • één champignonnetje tralalala
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #53 Gepost op: 10-12-2003, 14:54:26 »
Volgens mij heeft die Ilse alleen de tv uitzendingen gezien. Ze dacht in het begin dat er een "Ella" mee deed, en als Tim "Ellen" uitspreekt lijkt het verdacht veel op "Ella".
Wel lachen om die onzin te lezen  ::ok::
volgend jaar niet meer doen...  ::niet-ok::
Voor een vergelijking van low-budget vliegmaatschappijen: VliegticketVergelijker.nl

Offline Sciolto

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • ...dacht dat PP toch wilde stoppen met roken :)
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #54 Gepost op: 10-12-2003, 17:04:26 »
Ilse is een beetje gekrenkt en reageert zich nu af. Ze is toch ook maar een mens; een troostende gedachte voor ons en wellicht een leermoment voor haar. Dat woord is hopelijk nog niet versleten. Duidelijk was wel dat het laatste 'verslag' voor haar het minst leuke was om te doen. Hoe zou dat toch komen ? Anyway, laat ik mij verder maar niet verleiden tot psychologische bespiegelingen, daarvoor heb ik niet de benodigde papieren  :-X ::vergroot::

Ron
Goede wijn heeft ook geen haast.

Offline tinkje

  • Forumlid
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #55 Gepost op: 10-12-2003, 17:37:31 »
Vraag maar of ze ook komt de 20e .Dan kunnen we haar vertellen hoe wij erover denken ;)

Strak plan Nilsma !
Zet haar maar op de gastenlijst.

Offline Citta

  • Erkend Insider
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #56 Gepost op: 10-12-2003, 17:43:39 »
hahahahahahahahahaha lach me rot om dat wijf!!!
Ik hoop dat ze komt de 20e !! Denk alleen dat ze niet durft.
Ach we zien wel.
Dikke kus

Offline Michele

  • Erkend Insider
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #57 Gepost op: 11-12-2003, 10:59:24 »
Haha, het wordt steeds grappiger... dikke snikkel; I love the word Bikkel (en wat zegt Freud daarover?).

Een hardop lachende Michèle ;) (mijn dag kan nu al niet meer kapot)

Offline PPL

  • Erkend Insider
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #58 Gepost op: 11-12-2003, 12:01:07 »
Weet iemand, waar ik eigelijk haar analyses kan lezen. Ben wel erg benieuwd....

Peter-Paul

Offline Secbomb

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ellen's forum is het helemaal !!!
Re: Ilse de Psychologe
« Reactie #59 Gepost op: 11-12-2003, 13:19:46 »
Hehehehe wat een doos die Ilse zeg
Put your hands up for Ellen, put your hands up for Ellen !!!!