Auteur Topic: [MO18] Molbiechten  (gelezen 8588 keer)

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #20 Gepost op: 10-07-2018, 17:01:21 »
Rustig weekje. Leuk die baropdracht. Jammer dat ik er weinig kon zijn. Mollen was simpel deze week. Meer dan zelf van alles fout doen en Lan eraan herinneren dat hij de Mol is en alles fout moet doen met mij hoef ik niet te doen. De laatste twee weken ben ik er als het goed is wat meer zodat ik nog wat brutaler kan mollen, beetje testen hoe ver ik zo op het einde nog kan gaan. In de finale gaat alle subtiliteit de deur uit, ik wil niet buitenspel gezet worden omdat ik hoofdverdachte ben maar dat word ik volgens mij toch niet meer. Niet geheel onverwacht gaat Nvy eruit op tijd. Vind dat heel jammer, vond het erg tof om met je te spelen! Moest ook echt wel een beetje huilen toen je zei dat je het troosten van de huilende baby belangrijker vond dan het spel. ::hug:: Convans en Kaaasje nog steeds vol op Lan, als ze zo doorgaan komt Kaaasje nog in de finale ook :o Wie weet switcht Convans volgende week nog na mijn duidelijkere mollen maar ik reken er niet op.

Oh ja, en ik zit in de finale! YEEEESSSSS! Opluchting! ::bravo:: Grapje.

Lan: 16 goed (HIDM)
Kaaasje: 3 goed (Lan)
Convans: 3 goed (Lan)
Nvy: 3 goed (Lan)

Verborgen aanwijzingen:

Mijn antwoorden bij opdracht 8.1 waren niet willekeurig gekozen, ook hier zat een hint in. Als je bij elk antwoord dat ik gaf de individuele cijfers bij elkaar optelt kom je op het volgende uit:

8794 km -> 8+7+9+4 = 28
299,9 miljoen -> 2+9+9+9 = 29
8 buurlanden -> 8
999 -> 9+9+9 = 27
1859 -> 1+8+5+9 = 23
0 -> 0
40 departementen -> 4+0 = 4
10 interlands -> 1+0 = 1
23 hits -> 2+3 = 5
12 monumenten -> 1+2 = 3
17 medailles -> 1+7 = 8
5758 meter -> 5+7+5+8 = 25

8 (geluksgetal) van de 12 getallen die hier uit komen kun je corresponderen met een letter uit het alfabet. 0 is te laag en 27, 28 en 29 te hoog. Hou je over:

8 = H
23 = W
4 = D
1  = A
5 = E
3 = C
8 = H
25 = Y

Met deze letters kun je de naam HADEWYCH vormen.



In onze bar was het laatste nummer dat gedraaid werd Alle Kleuren van K3. De Mol ging immers van Afrika naar Amerika om mee te doen aan het spel. Ook een verwijzing naar de LGBT-regenboog.
« Laatst bewerkt op: 10-07-2018, 17:06:30 door Hadewychisdemol »
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #21 Gepost op: 10-07-2018, 17:11:16 »
Aflevering 9
Halve finale! Drie leuke opdrachten met drie leuke tegenstanders. Lan lijkt de finale vrij zeker te gaan halen. Tussen die andere twee wordt het nog spannend. Zou Convans toch nog switchen? Hij lijkt definitief van me te zijn afgestapt, zegt me zelfs dat hij altijd wel wist dat ik het niet kon zijn door al mijn 'kandidatenacties'. Kaaasje gaat niet meer op mij stemmen, heeft ze nooit gedaan en gaat ze nooit doen. Maar als Convans en zij allebei vol op Lan gaan, zal zij dan weer sneller zijn? Zal ze in haar snelheid een foutje maken? (en zo per ongeluk toch een extra antwoord goed hebben) Ik vind het spannend :D
Zelf ga ik lekker door met mollen en blijf ik Lan zonder woorden aansporen met me mee te doen.

De Mole Games gingen perfect. Het plan was om eerste te worden als goede kandidaat mits ik daar niet voorspeld word te eindigen. Ik zet mezelf dus op 4 en Lan op 1, aangezien die als Mol vast ergens onderaan wordt gezet door Convans en Kaaasje (en waarschijnlijk ook zichzelf). Hopelijk wordt hij dan in totaal als 3e voorspeld en wordt hij in werkelijkheid 4e. Ik zit in Afrika met slecht internet dus zal niet als winnaar uit de voorspelling komen. Ik doe er dus alles aan om de spellen te winnen en bij de eerste drie lukt dat ook. Bij de vierde hoef ik dus niet meer te winnen dus ik speel even een halve minuut, raak de fietser en stuur mijn score in. Kon die dag ook niet veel online zijn dus heb het maar een 'vrije dag' genoemd. Convans wint de laatste zoals verwacht en ik hoopte met mijn lucky shot nog een medaille binnen te slepen en het kwam perfect uit. Hier is mij niet verteld wat Kaaasje haar score was en ik heb alle spellen eerlijk gewonnen. Nergens valsgespeeld, meer geoefend of wat dan ook. Zo zou ik de opdrachten spelen als ik kandidaat was. Achteraf moet ik liegen over mijn voorspelling maar geen probleem want Lan is de leugenaar en niet ik. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij moet Lan met wat rekenwerk dan helemaal 100% zeker weten dat ik het ben want hij weet wat hij zelf heeft gedaan.

Landen tekenen vond ik heel leuk. Ik besloot om de 2 duurste en de goedkoopste te nemen. De 2 duurste kan ik dan veilig verpesten en zeuren dat het te moeilijk is en de makkelijke in het ergste geval 100 euro mee winnen. Zweden kon ik moeilijk verpesten als ABBA-fan dus maar gewoon ABBA en IKEA getekend. Turkmenistan een boze Amnesty en iets dat een moskee-achtig gebouw moet zijn getekend want werd hem toch nooit, nog lekker vage foto gemaakt zodat het een nepmolactie leek. Bij Tuvalu een smiley getekend omdat er geen 1000 euro in de pot ging en Convans en Kaaasje niet weten dat ik de Mol ben. Beetje pesten is wel leuk.
Bij de andere landen me vooral van de domme gehouden, af en toe in een verkeerde richting gestuurd. Bij Qatar meteen meegaan in Saoedi-Arabië, als Kaaasje met Guinea komt aansturen op Equatoriaal-Guinea ipv PNG, blijven meegaan met Haïti etc. Een aantal was ook gewoon echt te moeilijk. Maar ja Kaaasje moet alles natuurlijk weer perfect doen. Cyprus kon ik echt niet omheen, had het daar in het Songfestivaltopic nog over gehad. Dat antwoord kon ik echt niet niet geven. Barbados twijfel ik achteraf over. Ik dacht meteen dat die ook wel heel duidelijk was en sowieso geraden zou worden, maar misschien niet objectief genoeg omdat ik het antwoord al wist. Best een goede kans nog wel dat Convans er alsnog op was gekomen maar Lan had het antwoord sowieso niet gegeven dus had die eventueel nog kunnen laten gaan als Convans niet met de uitleg was gekomen. Nou goed, best kans dat dat antwoord er alsnog was gekomen. Nu kon ik in ieder geval Comoren, die ik als Afrikanist in spe toch echt wel moest weten want die was echt heel duidelijk als je de topografie kent, verpesten. Convans zit dan wel op Lan maar is niet blind dus misschien heeft Barbados me van hem gered.
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #22 Gepost op: 10-07-2018, 17:13:13 »
Match & Win was ook leuk. Zet mezelf bij muziek neer omdat die lastig te voorspellen is en wacht eerst af hoe het gaat bij de andere drie. Bij Convans meteen op een redelijk logisch antwoord gegaan waar hij 0 euro op had gezet, weggestuurd van Harry Potter wat het meest logische antwoord waar hij inderdaad 750 op had gezet. Convans noemt als eerste de burger voor Lan, ga ik direct in mee want is maar 100 euro en wil niet het risico lopen dat we bij sushi komen. Bij Kaaasje noem ik de meest logische twee opties, de andere zijn niet geloofwaardig. Ik wil het dan richting China sturen omdat ze al in Afrika is geweest en verwacht Lan daar wel in mee te krijgen maar Convans komt er al meteen mee dat hij China denkt dus dat zet ik meteen vast, weer maar 71 van de 750 euro. Bij mijn eigen antwoorden 350 euro weggegooid op klassiek, 350 op soul gezet omdat dat het echte antwoord is en ik bij mijn eigen ronde weer goed wil lijken en 50 op rock omdat dat de tweede keuze is en ik hoop dat ze daarvoor gaan. Ze gaan voor soul, had op rock gehoopt dus jammer maar goed het ging vooral om het verpesten van de keuzes van de andere drie. Zo lijk ik aan de oppervlakte weer goed bezig.

Ik heb er weer van genoten deze week. Bijna niks gewonnen en heel veel verloren, ik heb zonder zorgen kunnen mollen en de laatste paar onmolse trucjes kunnen volgende week echt de deur uit. Kaaasje heeft namelijk de tijdrace van Convans gewonnen en komt met Lan en mij in de finale. Superleuk! En superfijn, nu kan ik alles in de finale verpesten (en daar is veeel geld te verdienen), kan Lan me daarbij niet tegenhouden omdat het voor hem essentieel is dat Kaaasje hem verdenkt en gaat hij me dus zelfs helpen, en blijft Kaaasje toch gewoon op Lan. Dapper gestreden Convans, je was even dichtbij maar helaas toch de verkeerde keuze gemaakt uiteindelijk. Daardoor wordt het nu niet meer zo spannend wie er gaat winnen maar liever dat dan dat ik in de finale buitenspel sta met zoveel geld op het spel.

Lan: 20 goed (HIDM)
Kaaasje: 3 goed (Lan)
Convans: 3 goed (Lan)
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #23 Gepost op: 10-07-2018, 17:16:04 »
Aflevering 10
En daar stonden we dan. De laatste drie. Nog twee opdrachten te spelen en een winnaar te kronen. Lan zit op mij, Kaaasje en ik op Lan. Ik maak dit Lan nog 1 laatste keer duidelijk. Hij is lichtelijk ontgoocheld, dacht dat Kaaasje nu ook wel op mij zou zitten. Hij weet dat als Kaaasje switcht dat hij de lul is, dan verliest hij. Hij kan deze week dus niet anders dan zijn eigen pot van heel veel geld beroven. Daarmee heb ik me precies zo weten te positioneren als ik aan het begin van het spel had gehoopt, in de finale waar veel geld te verdienen is met een andere kandidaat als hoofdverdachte waardoor niet ik maar hij buitenspel staat.
Dus gaan we een leuk spelletje spelen: ik ga proberen Kaaasje naar mij te laten switchen, en Lan probeert dat te voorkomen. Ik weet dat Kaaasje echt niet meer gaat switchen, omdat je dat gewoon niet doet in de finale. Zeker niet omdat Lan ook MOET mollen om zijn winst te verzekeren. Subtiel hoef ik echt niet meer te zijn deze week.

Die kluis mogen we niet vinden. Waldo's? Ga ik gewoon lekker niet doen. Bij prijzen raden nog wat foute antwoorden veranderen naar andere foute antwoorden maar wel heel goed meedenken natuurlijk, een goede nog wat goedkoper proberen te krijgen maar te laag gaan had daar geen zin. Bij Deal or No Deal koffer met geluksgetal 8 pakken waar toevallig 0 euro in zat. Grote bedragen eruit gooien zoals de 3000, lachen als het helemaal mis gaat. Ik kan het allemaal doen, want Lan is de Mol toch Kaaasje? Tussendoor wat opdrachten proberen te kiezen die ik kan laten mislukken of waarvan de Waldo nog niet gevonden is. Bij de quiz het aantal inwoners van Bogota aanpassen zodat we weer een locatie minder kunnen wegstrepen. Puzzels lost Kaaasje allemaal op, ik geef nog een fout antwoord bij de vierkanten en een goed antwoord dat zij al gegeven had. Enen tellen doet ze ook weer goed dus tijd rekken en gewoon niet haar antwoord dikdrukken. Provincievlaggen ook weer tijd rekken en goede antwoorden omdraaien zodat we weer een locatie minder wegspelen. Bij hoog naar laag foute antwoorden fout herstellen zodat ook de tweede poging mislukt. Eerste bom bij de zomerhits stappen zij al op, tweede doe ik wel even. Dan moeten we uit maar liefst 8 locaties kiezen en NATUURLIJK neigt Kaaasje naar de goede want ze is Kaaasje. Allemaal redenen bedenken waarom 2 het niet kan zijn maar ja er zijn gewoon geen redenen waarom het echt niet kan en alternatieven zijn er ook niet echt. Kaaasje blijft bij haar keuze maar Lan wil natuurlijk ook niet het goede antwoord geven. Ik praat met allebei apart in pm, vraag aan Lan of hij in mijn antwoord meegaat en dat wil hij wel, vast en zeker omdat ik zo betrouwbaar ben. Dus ik zeg 3 want dat is fout en hij gaat mee want hij moet wel. Kaaasje zegt nog in pm dat ik verdacht doe en ik ben het daar zeker mee eens, zou je niet nog switchen Kaaasje? 'Zou je willen!'
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #24 Gepost op: 10-07-2018, 17:21:35 »
Bij de verloren letters gaat Kaaasje uiteraard puzzelen. Lan wil lef doen en dat ik ga quizzen. Ik quizzen? Jij quizzen! Ik zet hem gewoon bij de quiz want ik kan dat minder geloofwaardig verpesten dan lef. Dan gaat hij waarschijnlijk voor makkelijk omdat hij niet wil quizzen en er niet goed in denkt te gaan/willen zijn. Ik ga voor moeilijk bij lef en weiger natuurlijk. Makkelijk. Zij verdienen in totaal nog 8 letters en Kaaasje maakt er een woord van. Nou, hebben ze toch nog wat.

De finaletest wordt gemaakt en zoals verwacht gaat Lan vol op mij en Kaaasje vol op Lan. Gefeliciteerd Lan! ::bravo:: Fantastisch gespeeld! Heel blij dat jij degene bent die me ontmaskerd heeft, vond het ontzettend leuk om het spel met jou te spelen. En dan geldt zeker ook voor jou Kaaasje! Al heb je dan wat geluk gehad, met je inzet, doorzettingsvermogen en snelheid bij de test heb je deze finaleplek helemaal verdiend!

En dit was dan dus ook het einde van mijn Molbiechten. Ik hoop dat ik een beetje heb kunnen overbrengen hoe ik het spel heb gespeeld, vooral ook in de opdrachten. Ik ben me ervan bewust dat sommige Molacties zo subtiel/complex/op de achtergrond waren dat ze misschien niet helemaal over zullen komen tijdens de uitleg maar daar kan ik eventueel nog op in gaan. Ik hoop dat ik in ieder geval duidelijk heb gemaakt dat mijn tactiek niet was om gewoon elke week opdrachten te saboteren door dingen fout te doen en dan maar te hopen dat ik niet door iedereen verdacht werd. Qua karakter heb ik mezelf heel erg overdreven, veel zeuren, gestrest doen en ik kan het allemaal niet aan, dreigen te stoppen, als ik iets fout doe alles en iedereen behalve mezelf de schuld geven, maar toch heel sociaal zijn en sympathie winnen. Vaak molde ik achter de schermen en leek mijn bijdrage in opdrachten voor de schermen onbelangrijk of positief, zeker in het begin. Hopelijk heb ik kunnen laten zien dat bijna niets dat ik deed per ongeluk was, alles doordacht was, ik out of the box en oncoventioneel heb gemold, heel hard heb gewerkt als Mol ondanks mijn slechte internet en drukke agenda en vooral dat ik er heel erg van genoten heb :D Ik vond het een feest om met jullie allemaal te spelen en jullie in de maling te nemen en hoop dat er verder geen hard feelings zijn. Voor mij was alles binnen het spel puur het spel en dus geoorloofd. Er zijn geen regels voor hoe een Mol moet spelen dus heb ik eens iets totaal anders geprobeerd en in mijn ogen heeft het heel goed gewerkt. Ik hoop alleen dat ik mijn Molacties een beetje duidelijk uit heb kunnen leggen, omdat ik had begrepen dat een aantal afvallers toen ze al wisten dat ik het was niet echt zag hoe ik dan gemold had en het soms ook gewoon heel kleine dingen waren die ik niet allemaal kan benoemen. Een van de hoogtepunten voor mij was de sleutelwoordopdracht en het behalen van de finalevrijstelling, omdat ik dat echt helemaal op eigen kracht en met behulp van mijn bondjes, leugens en fanatisme heb gedaan. MV zei toen nog: 'Hiermee ga je wel heeeel verdacht worden bro', maar ik was natuurlijk gewoon de fanatieke kandidaat die naar de finale wilde. Ook de finale of eigenlijk gewoon het einde in het algemeen vond ik heel fijn. Ik voelde me op dat moment zo vrij en lekker in het spel toen iedereen eenmaal definitief op Lan zat. Aan de ene kant jammer dat ik het niet langer op die manier had kunnen spelen maar met mijn karakter en reputatie denk ik echt dat de manier waarop ik het spel nu begon de enige werkende was voor mij. Vooral vanwege die dukaten en mijn angst om buitenspel gezet te worden.
« Laatst bewerkt op: 5-10-2021, 15:29:17 door Hadewychisdemol »
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #25 Gepost op: 10-07-2018, 17:23:40 »
Ik heb ook ontzettend genoten van alle interactie met de kandidaten, vooral op momenten waarop ze lieten doorschemeren mij echt volledig te vertrouwen. Frank die mij hem probeert te laten verdenken. Meezter die een FTM-overzicht maakt waarin ik eennalaatste sta qua geld verdienen, wat hij negeert omdat ik het uit kan leggen. Kaaasje die absoluut weigert naar mij te switchen en die zelfs in aflevering 1 nog zei te hopen niet de sukkel te zijn die de Mol vertrouwt en er meteen uit gaat. Dat is gelukkig toch wat anders gelopen. Alle interactie met Lan vanaf het moment dat hij wist dat ik het was was ook leuk. Convans die nadat hij vol op Lan is gegaan zegt eigenlijk wel te hebben geweten dat ik het niet was maar daar later weer op terug komt. Molduck die me gewoon echt niet kon verdenken. Molino die vindt dat ik mezelf en het spel te serieus neem. BigBoots die boos op me is omdat ik 1750 euro verspil maar vervolgens vol op Frank inzet. Nvy die tegen me zegt dat Molino of ik het moet zijn qua testuitslagen en daarna op Lan gaat. Dat waren denk ik de momenten die me tussendoor het meeste genot gaven.

Spelleiders, hartstikke bedankt voor jullie vertrouwen en misschien wel wat riskante en moedige keuze om mij de Mol te maken en jullie inzet. D*N bedankt voor je hulp als vertrouwenspersoon ::love::
Kijkers bedankt voor het kijken en het meespeuren, kandidaten bedankt voor een fantastisch spel! ::bravo::
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #26 Gepost op: 10-07-2018, 18:57:05 »
Nog wat verborgen aanwijzingen:

Er is maar één emoticon die ik gedurende het hele spel bij elke opdracht minstens 1 keer (en meestal vaker) heb gebruikt:
 
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Een verwijzing naar de duimdruk van de Mol.



Tim gebruikte voor de medaillespiegel telkens de volgende layout:

1. Hadewychisdemol [3-0-0 = 3]
2. Convans [0.2.1 = ]
3. Kaaasje [0.1.1 = 2]
4. Lan [0.0.2 = 1]

Iedereen heeft puntjes en alleen ik heb 2 streepjes. -- is M in morsecode.


Bij Deal or No Deal koos ik natuurlijk mijn geluksgetal 8 en daar zat toevallig 0 euro in. Het getal 8 kwam net als mijn geboortedatum wel vaker voor want daar deed MV dingen mee maar dat mag hij zelf uitleggen want weet ik ook niet.
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO18] Molbiechten
« Reactie #27 Gepost op: 11-07-2018, 10:20:02 »
Bij Deal or No Deal koos ik natuurlijk mijn geluksgetal 8 en daar zat toevallig 0 euro in. Het getal 8 kwam net als mijn geboortedatum wel vaker voor want daar deed MV dingen mee maar dat mag hij zelf uitleggen want weet ik ook niet.
Dat klopt, ik heb ook nog wat verborgen aanwijzingen

De executies - stoelverdeling en de geboortedatum van de mol
Jullie hadden al na vier! afleveringen kunnen weten wie de mol is. HIDM zat de eerste 4 executies op de volgende stoelen:
7,1,9,9: 7 januari 99, de geboortedatum van de mol!

Maar er is meer, want daarna zat hij op de stoelen 5,1,3,1,2,1. Draai die getallen eens om: 12 - 13 - 15. Zet ze om in letters en je krijgt: L M O. Hussel die letters eens door elkaar... 7-1-99 MOL, de geboortedatum van de mol!

De cijfers 7 en 1
Normaal is het de regel dat je cijfers tot twintig voluit schrijft (dus niet als cijfer). De cijfers 7 en 1 heb ik bewust met een cijfer geschreven en ze kwamen ook zo nu en dan terug in mijn teksten, kijk maar:

Executie aflevering 6 - Escaleras Electricas De La Comuna 13

Na de parachutesprong van Meezter vorige week, waren jullie ineens nog met 7 en 1 van jullie gaat tegen deze prachtige kleurrijke achtergrond het spel verlaten.

Executie aflevering 8 - Museo Aéreo Fénix

De finale komt steeds dichterbij en de groep wordt steeds kleiner. 7 kandidaten hebben het spel al verlaten en daar komt nu weer 1 iemand bij.

Nog meer cijfers die naar de mol wijzen, waaronder 7-1
In aflevering 10 verwezen de nummers waar een bom zat (die niet in de top 40 stonden op plek 1), naar de mol. De cijfers van die nummers waren niet voor niks gekozen... kijk maar:

1. Could you be loved - Bob Marley & The Wailers (1980) (nee, hoogste notering was 2) = BOM! 
7. T-spoon - Sex on the beach (1997) (nee, hoogste notering: 3) = BOM
8. Walking on Sunshine - Katrina and The Waves (1985) (nee, slechts 6e in tipparade, heen hit in Nederland). =BOM
19. Moi Lolita - Alizée (2001) (nee, 2e hoogste positie) = BOM

7,1 = de geboortedatum van de mol
19 = de leeftijd van de mol
8 = geluksgetal van de mol (speelde net als bij deal or no deal een rol)
« Laatst bewerkt op: 11-07-2018, 10:36:20 door MollenvangR-Art »