Auteur Topic: [TW18] Spelreglement  (gelezen 2289 keer)

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
[TW18] Spelreglement
« Gepost op: 27-07-2018, 19:34:28 »

Logo en spelconcept: Sander van Hirtum

Concept

Tweestrijd is een spel waarbij de psychologische aspecten de overhand gaan voeren en tactiek, vindingrijkheid en bedrog je naar de finale kunnen brengen. Die kun je echter alleen winnen door je tegenstander te verslaan in de grote finale-opdracht!

In Tweestrijd gaan veertien kandidaten op zoek naar hun duopartner. Hoe eerder je die vindt, hoe zekerder je bent van jouw positie in het spel. Iedere aflevering spelen we verschillende opdrachten, waarbij de kandidaten (individueel) geld, hints naar hun duopartner en troeven kunnen verdienen. Aan het eind van elke aflevering wordt de balans opgemaakt, waarna het duo met het minste geld in hun kluisjes het spel moet verlaten.

1 Opdrachten

Er zullen verschillende opdrachten gespeeld worden in Tweestrijd. Sommige opdrachten speel je individueel, andere opdrachten in groepjes. Bij iedere opdracht kun je geld verdienen dat je diezelfde aflevering inzet bij het opmaken van de balans. Ook zijn er soms hints te verdienen naar wie je duopartner is en kun je troeven winnen die je verder kunnen helpen in het spel.

2 Troeven

Tweestrijd kent vier verschillende troeven.

2.1 Het Voordeel
Het Voordeel geeft je het recht om één kandidaat aan te wijzen die tijdens de balans verplicht geld op jou moet spreiden.

2.2 De Kraak
De Kraak geeft je de mogelijkheid om één van de kluisjes van het afvallende duo te kraken en daarmee het Testament van die kandidaat teniet te doen.

2.3 De Tweestrijd
Als je de Tweestrijd inzet, krijg je drie vragen. Als je deze alledrie juist beantwoordt, krijg je een hint naar jouw duopartner. Maar let op: als je één of meer vragen fout beantwoordt, krijg je een willekeurige hint die naar ieder duo kan verwijzen. Je krijgt niet te horen hoeveel vragen je goed had.

2.4 Het Beraad
Als het Beraad ingezet wordt, volgt een stemronde. Degene met de meeste stemmen is bij de eerstvolgende eliminatie veilig (en daarmee zijn of haar duopartner ook). Degene die het beraad inzet, krijgt automatisch een extra stem op zichzelf.

3 Balans en eliminatie

Aan het eind van elke aflevering wordt de balans opgemaakt. Iedere kandidaat verdeelt het geld dat hij/zij die aflevering verdiend heeft gelijkmatig over een zelf te bepalen aantal kluisjes. Je moet altijd in ieder geval op jezelf en één andere kandidaat inzetten en je mag het geld alleen in gelijke delen verdelen.

Voorbeeld:
Een kandidaat heeft €600 verdiend tijdens de eerste aflevering. Hij kan ervoor kiezen om veel te spreiden en €100 in te zetten op zichzelf en vijf andere kandidaten, of hij kan ervoor kiezen risico te nemen en €300 in te zetten op zichzelf en degene van wie hij denkt dat het zijn partner is.

Als alle kandidaten ingezet hebben, volgt de eliminatie. Het duo van wie het bedrag in de kluisjes opgeteld het minste is, valt af. Het is dus niet alleen belangrijk je eigen kluis goed gevuld te houden, maar ook die van je partner!

Na iedere eliminatie krijgen de kandidaten individueel de inhoud van hun eigen kluisje te horen.

4 Testament

Bij iedere balans vullen de kandidaten ook hun Testament in. Hierin geef je aan wie van de andere kandidaten de inhoud van jouw kluis mag hebben als jij afvalt. Dit geld wordt na de eliminatie aan de betreffende kandidaat gegeven, zodat deze het bij de volgende balans kan inzetten.

5 Finale

Als er nog maar twee kandidaten over zijn, na de laatste eliminatie, is duidelijk wat alle duo’s waren. Dan is het tijd voor de grote finale. Het laatste duo speelt een grote opdracht tegen elkaar, waarin verschillende onderdelen van eerdere opdrachten terug kunnen komen. Degene die de opdracht het snelst afrondt, wordt de eerste winnaar van Tweestrijd Online!

6 Onduidelijkheden

Bij onduidelijkheden zal de spelleider, Lucy, in overleg gaan met het toeziend Actief Lid, Starlight. De oplossing die hieruit voortkomt is bindend en staat niet ter discussie.

Inschrijven? Dat kan hier!
« Laatst bewerkt op: 7-09-2018, 14:40:15 door Lucy »
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!