Auteur Topic: [Column door Chriz] Sesamstraat  (gelezen 1874 keer)

Offline Cora Bora

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • CB&T secret-mole-org
[Column door Chriz] Sesamstraat
« Gepost op: 16-01-2004, 20:23:15 »
 

Sesamstraat

door Chriz

Sesamstraat, inmiddels alweer 26 jaar of is het 27 jaar op de televisie. Een formule die nooit verandert is en ook nooit zal veranderen. Ach ja, en Z@ppelin biedt alleen educatieve tv dus is het niet zo erg om je kind even voor de buis te laten hangen. Het is toch Sesamstraat, dus besluit je om maar even weg te gaan. Niet zo slim, want zijn het wel zulke lieve poppen waar je kind naar kijkt?

Het begint al met het beginfilmpje. Standaard hierin is meneer Aart de lul. Door flauwe grappen wordt die meneer altijd weer te kakken gezet. Terwijl de aardige man jarenlang Sinterklaas himself het land heeft binnengehaald. Al snel leert uw kind dat het heel normaal is om iemand als pispaaltje te nemen. Immers Pino doet het ook?

Dan wordt uw kind gebrainwashd met het dufste filmpje ooit. 1...2...3... etc. etc. Heel erg leuk als ze doorgaan tot en met 18 en dan ook nog weer terug.

Back to the hard stuff: In een volgend filmpje zien we TV-monster die zich verstoppertje speelt met Graaf Tel, maar Graaf Tel geilt zo op tellen dat hij TV-monster maar laat zitten. U raadt het al uw kind leert dat hij best z'n vrienden mag laten barsten als er wat anders leuk te doen is. Wat kan het de Graaf nou schelen dat TV-monster daar doodvriest.

Dan begint het: Het toppunt van Sesamstraat: Bert en Ernie. Iedereen kent ze (he, Bert er zit een banaan in je oor, haha  :( ) maar heeft een van jullie ooit zo'n filmpje gezien. De situatie: Ernie een zwerver van het puurste soort faket gevoelens te hebben voor Bert, een arme, homosexuele man rond de 40 jaar die zo'n saai leven heeft dat hij een passie voor duiven heeft ontwikkeld. Ernie weet genadeloos gebruik te maken van Bert en faket gevoelens te hebben voor de man. Wat er ontstaat is een soort fake-relatie tussen de twee. Maar wat is die Ernie een eikel zeg, een echte psycho van het ergste soort! Als je de filmpjes goed bekijkt, merk je dat Ernie maar op 1 manier plezier kan beleven en dat is het met dwarszitten van z'n vriend. Hij heeft daar echt overal voor over. Een simpel voorbeeld: 'Bert? Bert? Ik kan niet slapen. Wat moet ik doen?' Bert geeft uitleg, maar 10 minuten later is Ernie terug, Bert geeft een andere tip. Ernie komt 10 minuten later weer en kan nog steeds niet slapen. Bert geeft voor de derde keer een tip. Inmiddels is Bert zo vaak gestoord dat hij klaar wakker is. Ernie gaat in bed liggen en dan zegt: 'Ernie, ik kan niet slapen.' Ernie is stil en lig geniepig te lachen in z'n bed.

Echt waar! Dit is nog maar 1 van de voorbeelden. Als afsluiting krijgen we nog een verhaaltje van Dikkie Dik. Aan het einde mag het blanke jongetje met de grote bek op de toeter het verhaaltje uitblazen. Waar het zwarte jongetje en het Chinese meisje betoeterd staan te kijken. Uw kind leert: Met een grote bek win je alles en krijgt een les in discriminatie.

Trek zelf uw conclusie!



 


Offline bertha531

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Column door Chriz] Sesamstraat
« Reactie #1 Gepost op: 17-01-2004, 01:44:44 »
Ik vindt het van ook!  ::ok::

Offline Floortje

  • Forumlid
Re: [Column door Chriz] Sesamstraat
« Reactie #2 Gepost op: 17-01-2004, 21:25:46 »
Leuk geschreven Chriz!  ::ok::

Bert, een arme, homosexuele man rond de 40 jaar die zo'n saai leven heeft dat hij een passie voor duiven heeft ontwikkeld.

En dan ben je de paperclips nog vergeten...