Auteur Topic: The Soap: "Mobro" by Intikker  (gelezen 4405 keer)

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
The Soap: "Mobro" by Intikker
« Gepost op: 7-02-2004, 21:56:38 »
Persbericht

8 februari 2004

Aan alle bewoners van Realityland
Van de burgemeester van het op te richten MoleTown

Geachte heer/mevrouw, inwoner van Realityland,

Ik, burgemeester van MoleTown, heb een visie! Ik wil van MoleTown een bloeiende stad maken.  Een stad met aanzien, een stad waar elke inwoner een aandeel in heeft, een stad, om trots op te zijn!

Echter, een stad zonder inwoners is geen stad. Daarom, vraag ik u, inwoner van Realityland, om uw veilige stek in het midden des lands op te geven, en te gaan voor die ene kans. De once-in-a-lifetime opportunity! Vestig u ook in MoleTown. Op het moment heeft u de huizen nog voor het uitkiezen, dus sla uw slag.

MoleTown heeft afgelopen week een lucratief contract gesloten met Intikker Huizenbouw BV. Het bedrijf dat de huizen bouwt voor MoleTown. Op het moment staat er echter alleen een stadhuis, waar ikzelf gevestigd ben. De rest zal helemaal naar wens van de u gemaakt worden, als u aangeeft te willen wonen in MoleTown. Nogmaals, een unieke kans!

Dus, wilt u graag komen wonen in het rustige, mooie MoleTown? Stuur dan een PM naar Intikker, mijn compagnon in deze tijd. Geef meteen aan of u op zoek bent naar een rijtjeshuis, een losstaande villa of een bungalow. Heeft u een huisgenoot? Geef het door! Bent u “toevallig” slager, makelaar of bouwvakker? Laat het weten! Met al uw virtuele wensen, eigenschappen, kwaliteiten en eisen gaan wij, ik, als burgemeester van MoleTown, en Intikker Huizenbouw B.V. , er voor zorgen dat u een geschikt plekje krijgt in onze samenleving. Liever teveel info dan te weinig…

Bepaal je toekomst! Verhuis naar MoleTown!

Met vriendelijke groet,

De burgemeester van MoleTown (open sollicitaties welkom!  ::ok::)
Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re: The Soap: "Mobro" by Intikker
« Reactie #1 Gepost op: 13-02-2004, 13:16:04 »
Moletown, 14 februari 2004

Rustig om zich heen kijkend loopt Intikker door “zijn” Moletown. Stiekum lacht hij al in zijn vuistje. Wat een zooitje ongeregeld toch! Binnen een week tijd heeft zijn bedrijf de wensen van 10 nieuwe bewoners kunnen vervullen. 3 villa’s, een grachtenpand, een stacaravan, een bankje en niet te vergeten de waterdichte tent. Schijbaar lijken een aantal bewoners nog genoeg geld te hebben. Werken is er niet bij! Vreemd, want volgende week moet er toch ook gewoon huur worden betaald…

Aan het begin van het rustige dorpje, want je kunt het nog geen stad noemen, staat het stadsbord: “MOLETOWN”. Eronder staat in wat kleinere letters: “12 inwoners”. Op de achtergrond een kabbelend riviertje dat dwars door Moletown loopt. Intikker vervolgt zijn weg en ziet in de verte de eerste Villa al liggen.

“De kleine groene org”“De kleine groene org”, dat is de naam voor het onderkomen van Little Creep, Groenenman én Giorgio. De bewoners hebben stuk voor stuk een verleden waar je U tegen zegt. Te starten met Little Creep.

Little Creep:

Little Creep komt niet helemaal uit vrije wil naar MoleTown, zijn gedwongen vertrek uit MoleCity, het wat hoger gelegen, bijna uitgestorven dorpje, speelt een grote rol in zijn komst naar MoleTown.
Over het verleden laat hij niet veel los. Een zwijgzame, rustige man die zich de eerste dagen zelden heeft laten zien.

Groenenman:

Groenenman is een gerespecteerd Hollywood-regisseur. Was, kan beter gezegd worden, want we zitten nu in MoleTown en Hollywood is net iets te ver weg. Maar, naast zijn kwaliteiten als regisseur kan hij ook nog eens programma’s maken voor op de televisie. Een geweldige duizendpoot kan wel worden gesteld. Hij geniet dan ook enig aanzien in het dorp, waar de andere bewoners allemaal wel eens van hem gehoord hebben. Een man met geld, zelfverzekerd en met eigendunk.

Giorgio:

Giorgio is voortvluchtig. Ook hij komt, net als Groenenman uit Amerika. Hij heeft daar gefraudeerd bij de verkiezingen een aantal jaren geleden. Bush kwam aan de macht, maar met de machtswisseling in november voor de boeg werd het hem te heet onder de voeten. Gelukkig vroegen zijn vrienden hem mee naar  MoleTown. Voor Giorgio was de keus snel gemaakt. Kortom, een man, met een geweldige kennis van computers, vriendelijk, vlotte babbel, maar wel een frauder die altijd de verkeerde vrienden heeft.

Naast deze 3 bewoners huisvesten er nog andere levende wezens in “De kleine groene org”. 2 honden, een Rottweiler en een Labrador en vanaf de dag van aflevering heerst er een vervelende rattenplaag in het huis.
Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re: The Soap: "Mobro" by Intikker
« Reactie #2 Gepost op: 13-02-2004, 13:19:50 »
Intikker vervolgt zijn weg en net voor het centrum komt hij een tentje tegen. Een groen lelijk ding, wat sterk afzet tegen de bomen op de achtergrond. Het tentje behoort toe aan Annemieke.

“le Tent”Annemieke:

Annemieke is gediplomeerd lerares klassieke talen. Omdat er voor haar op het moment geen uitzicht is op werk, kon ze zichzelf geen huis permitteren. Vandaar haar onderkomen, de tent. Gelukkig is ze naast lerares ook nog actrice dus misschien kan ze in de toekomst nog aan werk komen. Annemieke, een pientere jongedame die weet wat haar mogelijkheden zijn.

In het centrum, gebouwd om een schitterend plein, staan op het moment 2 villa’s, een stadhuis en aan het riviertje huist een grachtenpand. Verder qua bebouwing een supermarkt en een kroeg.

De vrijstaande villa’s zijn van Sammy en Daan. Het zijn schitterende bouwwerken. Verscholen achter een prachtige oprit ligt het onderkomen van Sammy.

“Bo-tiful”“Bo-tiful”, het prachtige onderkomen van Sammy en haar dochter Bo.

Sammy:

Sammy woonde altijd in een “normaal” huis, maar vanwege het geluidsoverlast van haar muzikaal hoogbegaafde dochter moest ze al snel verhuizen. Zelfs op jonge leeftijd is het talent van Bo al ontdenkt en wordt haar alle ruimte gegeven om haar “geluidsoverlast” verder te ontwikkelen. Gelukkig is er nog absoluut geen sprake van enige ster-allures. Sammy stelt de overgebleven kamers dan ook graag ter beschikking van eventuele huurders. Kortom, een sociale, gevoelige en gezellige (buur)vrouw.

Buurman van Sammy is Daan. Ook hij is gehuisvest in een schitterende villa.

“Yellow 2002”Daan:

Daan heeft een verleden als schrijver achter zich liggen. Bestseller na bestseller kwamen van zijn hand en rentenieren was zijn levensstijl. Helaas kan men niet eeuwig blijven rentenieren dus van zijn laatste centen heeft hij deze kapitale villa gekocht om opnieuw aan een bestseller te gaan werken. Daan is een rustige, terughoudende man, die graag leest en anders wel in de kroeg te vinden is.

Tot slot het grachtenpand.

“The pand on the gracht”Het “twee-persoons-huis” van Verdi en Robin. Samen wonen ze in het schitterende grachtenpand. Een grachtenpand waar ze in Amsterdam alleen maar van kunnen dromen. De bewoners Robin en Verdi nader omschreven:

Robin

Over het verleden van Robin is vrijwel niets bekend. Gelukkig over haar toekomst des te meer. Robin is reisleidster en zal alle toeristen netjes door MoleTown begeleiden. Daarnaast zal zij te zijner tijd verre reizen gaan maken om ideeën op te doen voor haar huis. Robin is dus een reislustig, maar mysterieus typetje.

Verdi

Voor Verdi geldt nagenoeg hetzelfde als voor Robin. Alleen zijn huidige beroep is bekend. Verdi gaat de concurrentie aan met de andere schrijvers, want ook Verdi is schrijver. Verdi is evenals Robin zéér mysterieus en terughoudend.
« Laatst bewerkt op: 13-02-2004, 13:25:24 door intikker »
Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re: The Soap: "Mobro" by Intikker
« Reactie #3 Gepost op: 13-02-2004, 13:22:02 »
Intikker maakt zich op voor zijn terugtocht naar het stadhuis, waar hij zijn medebewoners beter kon observeren als hij zich bedenkt dat hij pas 9 bewoners heeft gezien van de 12! Hij wil op het bankje gaan zitten in het park, achter het centrum en tegen de stadsgrens van MoleTown aan, als hij schrikt. Hij heeft de 10e bewoner gevonden. Bodejos.

“Treehuis”Bodejos:

Rondom Bodejos hangt een aura van onbekendheid. Niemand weet waar hij vandaan komt en wat hij in MoleTown wil gaan bereiken. Het enige wat bekend is, is dat hij aardig met hamer en spijkers overweg kan getuige zijn fantastische boomhut. Bodejos is een teruggetrokken man, die een is met de natuur. Een man die verassend uit de hoek kan komen!

Intikker is opgetogen over zoveel diversiteit in MoleTown, maar moet toch op zoek naar de 11 en laatst overgebleven “nieuwe” bewoner van MoleTown. Ergens moet Annuh zich nog bevinden. Tussen de bomen door ziet Intikker echter iets roods. Hij besluit de gok te wagen en baant zich een weg tussen de denneappels door. Het is inderdaad Annuh. Gehuisvest in een rode wagen.

“De Rode Maan”Tsja, je moet er maar van houden. Rood is het in ieder geval wel.

Annuh:

Deze “survivor” is vanuit het niets in MoleTown komen wonen en er gaan geruchten dat ze er al was, voordat MoleTown zich op deze locatie vestigde. Werkloos is ze waarschijnlijk, gezien er vóór MoleTown nog geen werkgelegenheid was. Annuh leeft ook teruggetrokken in haar rode caravan.

Intikker zit inmiddels op zijn werkkamer van Intikker Huizenbouw B.V. Terug in zijn eigen huis ver van MoleTown. Gelukkig kan hij iedereen observeren met zijn camera’s. ’s Kijken hoe het allemaal gaat verlopen in MoleTown!

Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re: The Soap: "Mobro" by Intikker
« Reactie #4 Gepost op: 13-02-2004, 13:22:59 »
Aanmeldingen zijn nog steeds van harte welkom en misschien wel noodzakelijk! Ben jij bijvoorbeeld de nieuwe kroegbaas? Of cassiere van de supermarkt? Ook de werklozen kunnen zich aanmelden voor deze functies of kunnen zelf aangeven waar ze zouden willen gaan werken. Nog geen huis? Wees dan concreet, geef snel aan waar je wel zou willen wonen! Het bepaald namelijk je status in de samenleving!
Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re: The Soap: "Mobro" by Intikker
« Reactie #5 Gepost op: 22-03-2004, 14:42:08 »
4 lange weken zijn verstreken. Eens kijken wat er gebeurt is in MoleTown.

Intikker staat op van zijn bureau. Hij loopt naar zijn auto en vertrekt richting MoleTown. Na een lange weg komt hij aan bij het bord wat 4 weken geleden de start van MoleTown inleidde. MoleTown 11 14 inwoners. Intikkers interesse is gewekt. Wie is die nieuwe bewoner. Echter, na een lange tocht vindt Intikker dat hij eerst wel eens een lekker glaasje Cola heeft verdient. Hij loopt naar de bar en schrikt zich wezenloos. Is er dan niemand die wil werken? De bar staat er nog hetzelfde bij als 4 weken geleden. Niemand heeft zich geroepen gevoelen om eigenaar te worden van de bar. Raar, maar waar. Intikker loopt door naar de supermarkt om daar maar een paar blikjes te kopen. Nu schrikt hij zich helemaal te pletter. Dit kan toch niet? Ook de supermarkt is gesloten, alle producten zijn verschimmeld en het onkruid groeit en groeit. Intikker besluit dat het zo niet langer kan. Hij besluit een noodoproep te plaatsen midden op het centrum. Privacy kent hij niet meer…

Openstaande functies:

Eigenaar bar
Barkeeper
Serveerster
Eigenaar supermarkt
Vakkenvuller
Caissière
Plantsoendienst
Schoonmaakster
Politieagent
Broeder/ Zuster
Schilder
Timmerman
Electricien
Loodgieter
Bakker
Slager
Visboer
Bankier MoleMoney

Aan alle bewoners van MoleTown: Lees je PM-inbox
Aan alle andere lezers: Meld je nu aan voor een van bovenstaande functies, geef een duidelijke motivatie en treed toe in de gemeenschap genaamd MoleTown!
Life's a riddle, keep answering the questions...