Poll

Ben jij bang dat ze ook in Nederland zullen toeslaan?

Ja, heel erg zelfs
0 (0%)
Ja maar als we de militairen onmiddelijk naar huis halen zullen ze ons misschien met rust laten
1 (5.3%)
Een beetje
12 (63.2%)
Nee
6 (31.6%)
Anders nl...
0 (0%)

Totaal aantal stemmen: 19

Auteur Topic: Aanslagen Madrid  (gelezen 1890 keer)

Offline Tijgertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Tijgerrrrr
Aanslagen Madrid
« Gepost op: 14-03-2004, 19:53:12 »
Al-Qaeda eist aanslagen in Madrid op

Het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda heeft in een videoband de aanslagen in Madrid opgeëist. Dat heeft de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Angel Acebes zondag gezegd. De videoband, gesproken in het Arabisch door een man met een Marokkaans accent, werd na een anonieme tip aangetroffen in de buurt van de moskee in Madrid. De man op de band zegt de militaire zegsman van al-Qaeda in Europa te zijn. De aanslagen zouden een vergelding zijn voor de Spaanse samenwerking met de Verenigde Staten. Hij dreigde met meer aanslagen en ergere dan ooit eerder gepleegd ,,als er geen einde wordt gemaakt aan het onrecht''. Volgens Acebes moet nog worden vastgesteld of de band authentiek is. De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft zondag opnieuw verklaard niets te maken te hebben met de aanslagen. De herhaalde ontkenning gebeurde in een communiqué op de internetsite van de separatistische Baskische krant Gara.

Zaterdag hield de Spaanse politie in verband met de aanslagen vijf verdachten aan, drie Marokkanen en twee Indiërs met een Hindoe-achtergrond. De autoriteiten in Rabat maakten zaterdagavond de identiteit van de drie Marokkaanse verdachten bekend. Het gaat om mannen tussen de 30 en 35 jaar oud, die alledrie in Spanje wonen.

Zondagochtend zijn de stembureaus opengegaan voor de verkiezing van een nieuw parlement. Premier José María Aznar van de conservatieve Volkspartij (PP) stapt na de gang naar de stembus op als regeringsleider. Volgens opiniepeilingen heeft de PP een voorsprong op de oppositionele socialistische PSOE.

web.wanadoo.nl
« Laatst bewerkt op: 14-03-2004, 19:57:58 door Tijgertje »
Nu te huur in Zeeland: Strandstoelen! Slechts €3,00 per dag.

Offline pekingfan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • ervaring is niet meer dan de som van al je fouten
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #1 Gepost op: 14-03-2004, 23:08:36 »
Het komt toch wel dichterbij nu he ::niet-ok::

Vreselijk voor al die slachtoffers en voor de nabestaanden :\'(
we worden steeds beter op de computer

Offline jeroen234

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Planetrace: Explore the world forum
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #2 Gepost op: 15-03-2004, 07:18:17 »
als ze denken dat door die aanslagen de tereurbewegingen nu met rust gelaten worden
hebben ze het toch echt mis
er zal nu meer dan ooit jacht op ze worden gemaakt
Microsoft logica: op start drukken om af te sluiten.

Offline Robin

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #3 Gepost op: 15-03-2004, 08:56:12 »
Ik sta er eigenlijk nooit zo bij stil dat dat hier ook zou kunnen gebeuren. Al schrik ik er nu wel van. Maar ik vind het beslist geen reden om de militairen dan maar naar huis te halen. Zou lekker worden zeg. Dan zouden zij dus vanaf nu de werelleiders zijn. Wat niet wil zeggen dat ik vierkant achter de Amerikanen sta hoor. Absoluut niet.
Maar dat er nu zulke dingen gebeuren als in Madrid, daar sta ik niet van te kijken. En het komt nu inderdaad wel erg dicht bij.
Augurken zijn net krokodillen!!!

Offline Tijgertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Tijgerrrrr
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #4 Gepost op: 15-03-2004, 09:55:40 »
Die gasten zijn gewoon gestoord! Ik weet niet wat ze willen bereiken door honderden onschuldige mensen te doden die op weg zijn naar het werk/school. Alsof zij verantwoordelijk zijn voor het feit dat Spanje meedeed in de oorlog.
Ik ben alleen bang dat we er helemaal nix meer aan kunnen doen. Zelfs al zouden ze Osama vinden dan zijn er zoveel opvolgers...
Nu te huur in Zeeland: Strandstoelen! Slechts €3,00 per dag.

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #5 Gepost op: 15-03-2004, 15:55:34 »
Nou ja, het was vlak voor de verkiezingen, de socialisten hebben nu gewonnen en willen troepen uit Irak weghalen, ook Frankrijk wil dat nu. Misschien was dat wel de reden.  :-\\

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #6 Gepost op: 15-03-2004, 20:47:05 »
Tja, dit is een "nieuw" soort oorlog voeren. Het is heel moeilijk om jezelf te kunnen wapenen tegen terrorisme, omdat juist daarin The Rules of War, niet tellen. Terrorisme komt altijd onverwacht en meestal ook gericht op onschuldige burgers. Ik denk dat op deze manier onze geheime diensten de dienst gaan uitmaken (vergeef me de woordspeling)  in de oorlogvoering van de 21e eeuw... Ik hoop natuurlijk dat zoiets nooit in Nederland (ver van mijn bed-effect) gebeurt, maar ik denk dat er vroeg of laat ook in Nederland slachtoffers van terrorisme zullen vallen, zoals in de 20e eeuw slachtoffers van oorlog zijn gevallen. :-\
Take a glorious bite out of the whole world

Offline mollemans

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • The fab 4
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #7 Gepost op: 15-03-2004, 21:28:59 »
allereerst vreselijk wat er in madrid is gebeurd.


Er wordt hier gezegd dat de terroristische organisaties de macht zouden hebben als we onze soldaten terugtrekken. Daar zit een kern van waarheid in. Maar onze soldaten daar laten geeft enkel aan dat wij de USA steunen en verhoogt dus de kans op aanslagen hier.

Verder geeft het te denken dat deze actie een massamoord wordt genoemd en Bush en Blair met hun ingrijpen in Irak en Afghaistan( meer dan 200 doden) genomineer zijn voor de nobelprijs voor de vrede.

Het is kiezen tussen twee kaden. je doet het dus nooit goed


we zijn de zingende en dansende onzin vd wereld

Offline molice

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Aanslagen Madrid
« Reactie #8 Gepost op: 15-03-2004, 22:59:03 »
Er wordt hier gezegd dat de terroristische organisaties de macht zouden hebben als we onze soldaten terugtrekken. Daar zit een kern van waarheid in. Maar onze soldaten daar laten geeft enkel aan dat wij de USA steunen en verhoogt dus de kans op aanslagen hier.
Ze hebben allang de macht... kijk naar de de verkiezingsuitslag in Spanje. Die is dus gewoon beslist door een of ander mannetje bij Al-Qaida ::ohno::

Ik denk dat we nooit moeten buigen voor terrorisme, hoe erg het ook is wat er is gebeurd.

Terrorisme is niet te voorkomen. Het is voor een terrorist zo makkelijk een aanslag te plegen... Nu alle vliegtuigen vrijwel 100% save zijn stappen ze over op de treinen (vergeef ook mij die woordspeling...) en tegen de tijd dat 'we' die hebben beveiligd blazen ze erges een passagiersschip op... ::ohno::

ik durf het bijna niet te zeggen, maar in sommige gevallen kan ik het zelfs nog wel een heel klein beetje begrijpen. (Niet Al-Qaida maar bv het conflict int midden oosten) Maar laat duidelijk zijn dat terrorisme daar niet de oplossing van mag en kan zijn!