Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81544 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #180 Gepost op: 7-02-2005, 12:40:59 »
Eastwood wint regisseursprijs
geplaatst: 30/1/2005 
Regisseur Clint Eastwood heeft zaterdagavond in Los Angeles de Director's Guild Award (DGA) uitgereikt gekregen. Hij ontving de regisseursprijs voor zijn nieuwste film 'Million Dollar baby'. Volgens insiders in Hollywood zijn de kansen van Eastwood op een tweede Oscar voor beste regie daarmee aanzienlijk toegenomen. Het eerste gouden beeldje won hij in 1992 voor de western 'Unforgiven'. Collega-regisseur Martin Scorsese was voor de zesde keer genomineerd voor de DGA-prijs. Hij heeft er nog nooit een gewonnen.

Eastwood nam de prijs bescheiden in ontvangst. "Ik mocht met Hilary Swank en Morgen Freeman werken. Gewoon fantastische mensen om mee te werken. Het enige dat ik hoefde te doen was gewoon een beetje daar staan en de boel leiden."

Eastwood won op 16 januari ook de Golden Globe voor beste regie. Scorsese's 'The Aviator' won de Globe voor beste filmdrama. Het ziet er volgens filmexperts naar uit dat Scorsese dit jaar wederom de Oscar zal mislopen. Scorsese is een van de bekendste en meest gerenommeerde regissseurs in Hollywood die nog nooit een Oscar heeft gewonnen.

'Million Dollar Baby' is in Nederland vanaf 24 februari te zien.
 
'Stand van de Maan' wint prijs op Sundance
geplaatst: 30/1/2005 
De documentaire 'Stand van de maan' van de Nederlandse filmmaker Leonard Retel Helmrich is zaterdagavond geëerd met een filmprijs. Dat gebeurde op het jaarlijkse Sundance Film Festival in het Amerikaanse Park Utah. Voor de film, bekroond in de categorie 'world cinema documentary', heeft Helmrich enkele jaren het leven gefilmd van de weduwe Rumidjah, die in een volksbuurt van de Indonesische hoofdstad Jakarta woont. Helmrich won met deze film vorig jaar ook de Joris Ivens Award tijdens het internationale filmfestival IDFA.

De film 'Forty Shades of Blue' won op het Sundance Festival de grote filmprijs. Het familiedrama gaat over de relatie tussen een muziekproducer, gespeeld door Rip Torn, zijn Russische bruid, gespeeld door Dina Korzun, en zijn zoon. De film werd geregisseerd door Ira Sachs. De grote publieksprijs, toegekend door de bezoekers van het festival, ging naar de film 'Hustle & Flow'. De film wordt geproduceerd door 'Boyz 'n the hood'-regisseur John Singleton.

Sundance, een initiatief van acteur Robert Redford, geeft filmmakers ieder jaar een podium om hun product te laten zien. Dit jaar draaide er films met onder anderen Keira Knightley, David Schwimmer, Adrien Brody en Kevin Costner in de hoofdrollen.
 
Julia en Jude openen op drie in bioscoop top-20
geplaatst: 31/1/2005 
De film 'Closer', met Julia Roberts en Jude Law in de hoofdrollen, is in het eerste weekeinde op de derde plaats binnengekomen in de top-twintig van bestbezochte bioscoopfilms in Nederland. 'Closer', met verder Natalie Portman en Clive Owen in de voornaamste rollen, gaat over de relaties van vier mensen en de manier waarop ze elkaar gebruiken. Portman en Owen zijn, na de Golden Globes te hebben gewonnen, favoriet voor de Oscars. De avonturenfilm 'National treasure' bleef na drie weken op de eerste plaats staan.

De grootste kanshebber op een Oscar, 'The Aviator', steeg in het tweede weekeinde van de derde naar de tweede plaats. Vorig week dinsdag werd bekend dat de film met Leonardo DiCaprio als Howard Hughes voor elf Oscars is genomineerd.

Antonie Kamerlings Hollywood-debuut 'The Exorcist: the Beginning' opende op een zevende plek. Kamerling is in de horrorfilm kort te zien als sadistische nazi. De tienerfilm 'Raise Your Voice' kwam in het eerste weekeinde niet verder dan een twaalfde notering. De Spaanse film 'Mar Adentro', van regisseur Alejandro Amenabar, kwam in het premièreweekeinde binnen op de veertiende plaats.

In aanloop naar de voorjaarsvakantie gaan donderdag de jeugdfilms 'Lepel', 'Plop en Kwispel', 'Streep wil racen' en 'Spongebob Squarepants-de film' in première. Die dag beleeft ook de telefilm 'Off Screen' zijn bioscooppremière, gaat de dansfilm 'Shall we Dance?' draaien en maakt de nieuwe Nederlandse actiekomedie 'Vet Hard!' zijn entree in de bioscoop.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #181 Gepost op: 7-02-2005, 12:42:38 »
Documentaire Tsunami op Film Festival Rotterdam
geplaatst: 31/1/2005  
De documentaire 'Trep Hudep!' is op het laatste moment toegevoegd aan het programma 'SEA Eyes' van het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR). De wereldpremière van de korte videodocumentaire over de tsunami-ramp vindt maandag plaats. Dat meldt de organisatie van het festival maandag. De documentaire van de Indonesiër Alex Sihar is de eerste post-tsunami-documentaire die vertoond wordt.

Op tweede kerstdag vielen enkele tienduizenden doden ten gevolge van een tsuanmi, die volgde op een krachtige zeebeving in Zuidoost-Azië. 'Trep hudep!', Indonesisch voor 'blijf leven', gaat over de overlevenden in het Indonesische Atjeh, die vechten voor hun leven. Het IFFR vertoont een deel van de documentaire, omdat de film nog afgemaakt moet worden. Een ander deel, dat nog niet getoond kan worden, gaat over een waarschuwingssysteem en getroffen vrouwen in Atjeh.

De post-tsunami-documentaire is geproduceerd door de Indonesian Community for Independent Films, Konfiden. Dit is een non-profit organisatie die werkt aan de ontwikkeling, distributie, werkgelegenheid en kennis van de film. 'Trep Hudep!' is toegevoegd aan het festivalprogramma en wordt maandag om 17.30 uur voor het eerste op het IFFR vertoond.
 
Gevonden Valentino-film gerestaureerd
geplaatst: 31/1/2005  
Het Filmmuseum in Amsterdam heeft de vorig jaar teruggevonden film 'Beyond the Rocks' met Rudolph Valentino, uit 1922, gerestaureerd. 'Rocks' is daarnaast door componist Henny Vrienten voorzien van filmmuziek. Filmhistorici waren bijna driekwart eeuw op zoek naar de klassieker, de enige film waarin de Hollywood-sterren Valentino en Gloria Swanson samen te zien zijn.

Bij het creëren van soundtracks voor stille films maakt Vrienten 'optimaal' gebruik van de vrijheid die hij heeft als componist. "Wat voor een schrijver een wit vel is, zijn voor mij stille, bewegende beelden", zei de ex-Doe Maar-zanger twee jaar geleden in een interview. "Als je het goed doet, dicteert de film de muziek." Voor 'Beyond the Rocks', of 'Gouden Boeien', zoals de Nederlandse titel luidt, componeerde Vrienten geheel in ouderwetse stijl van Hollywood meeslepende muziek.

De gerestaureerde kopie van 'Rocks' beleeft op 5 april zijn wereldpremière in het Amsterdamse Tuschinski Theater, tijdens de opening van de tweede editie van de Filmmuseum Biënnale. Vanaf 7 april is 'Beyond the Rocks' in de rest van Nederland te zien.
 
Madsen en Ford samen 'Wrong Element'
geplaatst: 31/1/2005  
Virginia Madsen heeft getekend voor de vrouwelijke hoofdrol naast Harrison Ford in de nieuwe film 'The Wrong Element'. De actrice speelt in de thriller de rol van echtgenote van Ford's personage. Vorige week werd Madsen genomineerd voor een Oscar voor haar vrouwelijke bijrol in het drama 'Sideways'. De actrice zag een Golden Globe aan haar neus voorbij gaan. De filmprijs werd toegekend aan Natalie Portman.

Madsen is de zus van acteur Michael Madsen, die bekend werd door zijn rol van sadistische bankovervaller in 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino.

In 'Element' worden het personage van Madsen en haar dochter gekidnapt, zodat de beveiligingsexpert Ford wordt gedwongen geld te stelen uit de bank die hij moet beveiligen. De Oscar-winnende acteur Paul Bettany speelt de rol van slechterik. De film, geregisseerd door Richard Loncraine, is Ford's eerste filmproject sinds de flop 'Hollywood Homicide' uit 2003.

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #182 Gepost op: 7-02-2005, 12:42:54 »
'The Wrong Element' komt eind dit jaar uit in de bioscopen.

Annie Awards voor 'The Incredibles'
geplaatst: 31/1/2005 
De film 'The Incredibles' is zondag in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Annie Awards in Californië. De animatiefilm van Pixar won onder meer de prijs voor beste animatiefilm, beste regie en beste voice-acting, het inspreken van de dialoog van een animatiepersonage. 'The Incredibles', over het leven van een uit superhelden bestaande familie, won daarnaast Ammie's voor het beste script, het ontwerp en de muziek, gecomponeerd door Michael Giacchino. De regisseur van 'The Incredibles', Brad Bird, sprak de stem in van Edna Mode en won daarvoor eveneens een Annie.

De uitreiking van de Annie Awards wordt georganiseerd door de internationale Animated Film Society. De prijzen zijn bedoeld voor bijzondere animatiefilms en televisieseries. Winnaars van de prijs, zoals 'Finding Nemo' vorig jaar, zijn vaak ook winnaar van een Academy Award in de animatiecategorie. Voor deze prijs is dit jaar naast 'The Incredibles' de film 'Shrek 2' genomineerd. De uitreiking van deze prijzen vindt plaats op 27 februari.

In de categorie beste voice-acting versloeg Brad Bird met zijn uitvoering van Edna zijn concurrenten Antonio Banderes, die in 'Shrek 2' de stem van Puss in Boots verzorgt, en Samuel L. Jackson, die de stem van superheld Frozone insprak voor 'The Incredibles'.

De prijs voor beste animatietelevisieserie ging naar 'SpongeBob SquarePants'. De gastheer van de 32e ceremonie van de Annie Awards was acteur Tom Kenny. Hij is de man achter de stem van SpongeBob in de televisieserie.
 
Zuid-Korea gaat eigen Hollywood bouwen
geplaatst: 1/2/2005 
Zuid-Korea gaat om Aziatische toeristen te lokken een film- en televisiecentrum aanleggen naar het evenbeeld van het Amerikaanse Hollywood. Met de bouw van het centrum, dat Hallyuwood gaat heten, wordt ingesprongen op de groeiende populariteit van Zuid-Koreaanse films, tv-series en muziek in de rest van Azië.

Hallyuwood komt te liggen in de Zuid-Koreaanse provincie Gyeonggi en zal productiemaatschappijen, film- en tv-studio's, concertgebouwen, winkelcentra en een pretpark omvatten. De bouw van het complex ten noorden van Seoul moet in 2008 voltooid zijn en gaat anderhalf miljard euro kosten.

De naam Hallyuwood is afgeleid van Hollywood en het woord hallyu, dat 'Koreaanse golf' betekent. Volgens de regering in Seoul bezochten vorig jaar 710.000 Aziatische toeristen de plekken waar de immens populaire Zuid-Koreaanse films en series worden opgenomen.

Gerard Depardieu wil 'Don Camillo' verfilmen
geplaatst: 1/2/2005 
De Franse acteur Gerard Depardieu droomt ervan een remake te maken van de Italiaanse film 'The Little World of Don Camillo'. Hij wil de satire over het Italië van 1950 samen met de Italiaanse acteur Roberto Benigni verfilmen. "Ik droom van het maken van 'Don Camillo' met Roberto Benigni. Hij is de toog en ik heb de rol van burgemeester Peppone", zegt Depardieu.

Het origineel van 'The Little World of Don Camillo' werd gemaakt in 1952, met de Franse acteur Fernandel. Vijf films over Don Camillo werden gemaakt, met Fernandel in de hoofdrol. Hij speelt een priester in een kleine Italiaanse stad, die botst met de communistische burgemeester. Al geven de twee het niet graag toe, ze zijn eigenlijk erg op elkaar gesteld.

Depardieu en Benigni speelden eerder samen in de Franse film 'Astérix et Obélix contre César' uit 1999. Depardieu speelde ook in het vervolg, 'Asterix & Obelix: Mission Cleopatra' uit 2002. Benigni werd bekend met het Italiaanse oorlogsdrama 'La vita è bella' uit 1997.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #183 Gepost op: 7-02-2005, 12:43:53 »
'Der Untergang' best bekeken buitenlandse film ooit
geplaatst: 1/2/2005 
De Duitse film 'Der Untergang' heeft dit weekeinde de hoogste omzet van een niet Engels- of Nederlandstalige film aller tijden behaald. Met een omzet van 2.250.786 euro heeft 'Der Untergang' de Franse film 'Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain' gepasseerd. 'Amélie' had de afgelopen twee jaar het omzetrecord voor een buitenlandse film in handen.

Op de lijst staat op de derde plaats 'Passion of the Christ' van Mel Gibson, gevolgd door 'La Vita è Bella' met Roberto Benigni. 'Der Untergang' ging vorig jaar november in Nederland in première en is nog te zien in enkele bioscopen. De film is een succes in Duitsland en is inmiddels ook populair in Nederland, Frankrijk en België. De film is genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film.

'Der Untergang' is geregisseerd door Oliver Hirschbiegel, die eerder 'Das Experiment' maakte. De film volgt Adolf Hitler in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Hitler heeft zich dan met zijn naasten verscholen in zijn bunker in Berlijn. Zijn persoonlijke secretaresse, Traudl Junge, wil hem niet in de steek laten. De hoofdrollen worden vertolkt door Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulirich Mattes en Juliane Köhler.
 
De Niro te laat op eigen première
geplaatst: 1/2/2005 
Robert De Niro is donderdag te laat gekomen bij de première van zijn eigen film 'Taxi Driver'. De première in New York werd georganiseerd vanwege het 25-jarig jubileum van de door Martin Scorsese geregisseerde film. Enkele uren voor de festiviteiten zouden De Niro en Scorsese in het Rhiga Royale Hotel vragen van de pers beantwoorden. Een uur voor de persconferentie belde het management van De Niro af. Naar verluidt wilde de acteur 'geen stap' zetten in het hotel.

De interviews werden op het laatste moment verplaatst naar een andere lokatie, waar De Niro veertig minuten te laat arriveerde. Woordvoerder Stan Rosenfeld van De Niro zei dat hij 'nog nooit' had meegemaakt dat een filmpremière op tijd was begonnen. Scorsese's woordvoerder voegde daaraan toe dat premières 'altijd chaotisch' verlopen.

De Niro's nieuwe film 'Hide and Seek', die door de pers in Amerika werd afgekraakt, was afgelopen weekeinde de bestbezochte film in de Verenigde Staten.
 
Paltrow, Berry en Scorsese reiken Oscars uit
geplaatst: 2/2/2005 
De filmsterren Gwyneth Paltrow, Halle Berry en Martin Scorsese geven deze maand een Oscar aan een winnaar tijdens de uitreiking van de Academy Awards. Het drietal is toegevoegd aan de lijst met filmsterren die een beeldje uitreiken tijdens de ceremonie in Hollywood. De 77e Oscaruitreiking vindt plaats op 27 februari.

Paltrow won zelf in 1998 een Oscar voor beste actrice met de film 'Shakespeare in Love'. Berry is de eerste gekleurde vrouw die ooit een Oscar won. Ze won de prijs voor beste actrice in de film 'Monster's Ball' in 2002. Regisseur Scorsese is dit jaar genomineerd voor beste regisseur met 'The Aviator', een biografie over het leven van Howard Hughes. Het is de zevende keer dat Scorsese genomineerd is voor een Oscar. Vijfmaal werd hij genomineerd voor beste regisseur, maar hij won de prestigieuze filmprijs nog nooit.

Eerder werd bekend dat ook Salma Hayek, Tim Robbins, Charlize Theron en Renee Zellweger een Oscar zullen uitreiken. Chris Rock presenteert de Oscaruitreiking. Hij is de eerste zwarte acteur die het prestigieuze filmprijzengala presenteert. Hij volgt hiermee veelvoudig Oscar-gastheer Billy Crystal op. 

Beckham mogelijk niet in film door coach
geplaatst: 1/2/2005 
David Beckham mag zijn geplande rol in de film 'Goal!' misschien niet spelen, vanwege nieuwe regels van Real Mardrid-coach Wanderley Luxemburgo. Luxembergo heeft besloten dat zijn spelers minder aan activiteiten buiten het voetbal mogen deelnemen. 'Becks' zou zich juist enorm hebben verheugd op zijn Hollywood-debuut in de voetbalfilm. Naast de Brit zouden ook de sterren Zinédine Zidane en Luis Figo een rol spelen in de film.

Een bron zegt dat Beckham de deal voor de filmrol al heeft gesloten en hij er eigenlijk niet meer onderuit kan. "De producenten van de film hopen nu met Luxemburgo tot een overeenkomst te komen. Als alles goed gaat, mogen de Real-spelers hun scènes volgende maand opnemen." Ook Patrick Kluivert, Wayne Rooney en Alan Shearer spelen een rol als zichzelf in de film.

'Goal!', geregisseerd door 'CSI'-producent Danny Cannon, gaat over een jongen in Los Angeles als droom heeft profvoetballer te worden. Op een dag krijgt hij de kans om op proef bij het Engelse Newcastle United te spelen.

'Goal!' draait vanaf volgend jaar in de bioscopen.

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #184 Gepost op: 7-02-2005, 12:45:23 »
Brando speelde bijna niet 'The Godfather'
geplaatst: 2/2/2005 
Marlon Brando heeft meermaals de rol van maffiabaas Don Corleone in de 'Godfather'-films geweigerd. "Het gaat over de maffia. En ik ga de maffia niet ophemelen", zei Brando toentertijd tegen zijn assistent Alice Marchak. Schrijver en vriend van Brando, Budd Schulberg, vertelt dat Marchak Brando smeekte het boek te lezen.

Volgens Schulberg gooide Brando de roman van Mario Puzo op eenmaal naar het hoofd van Marchak, terwijl hij riep: 'Voor de laatste keer, ik hemel de maffia niet op!'. Desondanks accepteerde Brando later de rol, waarvoor hij overigens gewoon auditie moest doen. De rol leverde Brando zijn tweede Oscar op.

Marlon Brando overleed vorig jaar op 80-jarige leeftijd.

 
Michiel Huisman in Meiden van de Wit
geplaatst: 2/2/2005 
Het derde seizoen van de televisieserie 'Meiden van de Wit' gaat dit voorjaar van start. Naast het optreden van de vaste cast zijn er dit seizoen gastrollen voor onder meer Michiel Huisman en Chantal Janzen. 'Meiden van De Wit' ging in 2002 op Net 5 van start en speelt zich af in de zuivelwereld. De dramaserie gaat over het leven van de drie zussen Frederique, Floor en Roos de Wit, gespeeld door respectievelijk Angela Schijf, Eva Duijvestein en Frédérique Huydts.

Michiel Huisman gaat in de serie de rol van Boudewijn spelen, waar één van de zussen een oogje op heeft. Huisman werd bekend door zijn rol in 'Costa!' en speelde vorig jaar de rol van Floris in de gelijknamige film. Actrice en musicalster Chantal Janzen, bekend van de musical 'Saturday night fever', '42nd Street' en de film 'Volle maan' krijgt ook een gastrol. Daarnaast is acteur Johnny Kraaijkamp jr., bekend van 'De Jantjes' en 'Het zonnetje in huis' dit seizoen te zien.

In de serie is 'De Witte' is een van de laatste zelfstandig opererende zuivelfabrieken in Nederland. Vader Klaas de Wit heeft het familiebedrijf jarenlang gerund. Na de dood van hun vader moeten de zusjes hun krachten bundelen om het bedrijf voor een dreigend faillissement te behoeden. De zusjes krijgen dit seizoen onverwacht bezoek van een oude bekende. Dat leidt tot een reeks gebeurtenissen, waaronder moord.

Zeta-Jones als drugsverslaafde party-animal
geplaatst: 2/2/2005 
Catherine Zeta-Jones speelt de hoofdrol in de verfilming van 'Rachel's Holiday', naar de gelijknamige bestseller van Marian Keyes. In de film, die Zeta-Jones waarschijnlijk zelf coproduceert, speelt de actrice een vrouw die verslaafd raakt aan drugs en het partyleven. De producent van de film, Working Title, produceerde eerder 'Bridget Jones' en 'Four Weddings and a Funeral'.

Catherine's personage Rachel woont in New York en houdt van het nachtleven. Wanneer ze op een dag een overdosis neemt, is dat een teken aan de wand dat ze verslaafd is. Ze vliegt van de Big Apple terug naar haar vaderland Ierland, waar ze in een afkickkliniek in Dublin terechtkomt. Rachel verwacht dat ze op een lange vakantie gaat en in de kliniek allemaal bekende sterren tegen het lijf zal lopen.

Zeta-Jones is dit jaar, naast Antonio Banderas, in het Zorro-vervolg 'Legend of Zorro' te zien.
 
Nicole Kidman wint huidprijs
geplaatst: 2/2/2005 
Nicole Kidman heeft een Lifetime Achievement Award voor haar gave huid gewonnen bij de Skinnies Awards. De Australische actrice werd geëerd omdat ze haar huid altijd zo goed verzorgd. De Skinnies Awards worden gehouden om filmsterren die een rolmodel zijn voor mensen met huidproblemen in het zonnetje te zetten. Dit is de eerste keer dat er een Lifetime Achievement Award werd uitreikt door de internet-prijzenshow.

De Skinnies Awards worden bedacht en uitgereikt door dermatoloog Vail Reese uit California. Hij vertelt: "Nicole Kidman is al geruime tijd een rolmodel voor mensen met een probleemhuid. Ze is bleek en heeft last van handeczeem en toch is ze één van de meest aantrekkelijke actrices."

Er was ook een Skinnie voor Lindsay Lohan, de Missing In Action Award, voor het verbergen van haar sproeten. Jamie Foxx ontving een prijs, omdat hij in de film 'Ray' zijn acne niet heeft verbergt. "Het is dapper van hem. Het laat mensen met acne-problemen zien dat je alsnog een Hollywoodster kan worden."
 
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #185 Gepost op: 7-02-2005, 12:46:11 »
Imax bioscoopzaal in Pathé ArenA Amsterdam
geplaatst: 2/2/2005 
Er wordt een Imax theatresystem geïnstalleerd in een zaal van de Pathé ArenA bioscoop in Amsterdam. Dit is een systeem waarbij de filmbelevenis wordt versterkt door een immens doek en de geluidservaring is verbeterd. Het maakt van deze zaal de eerste Imax bioscoop in Nederland voor bioscoopfilms in Imax-formaat.

Pathé zal de bestaande zaal 14 van Pathé ArenA verbouwen voor de installatie van het systeem. De opening is waarschijnlijk in de lente van dit jaar.

Het theater zal in staat zijn grote Hollywood films, die zijn omgezet naar Imax-formaat, te vertonen. Daarnaast kunnen ook originele tweedimensionale Imax en driedimensionale Imaxfilms worden vertoond. De films 'Robots' en 'Charlie and the Chocolate Factory' zullen in Imax formaat worden uitgebracht en zullen na de verbouwing worden getoond.
 
Richard Gere weigert musicalrol
geplaatst: 3/2/2005 
Richard Gere heeft een rol in de musical 'The Sound of Music' geweigerd. De Amerikaanse acteur, bekend van 'Unfaithful' en 'Runaway Bride', werd twee jaar geleden gevraagd voor een rol door musicalcomponist Andrew Lloyd Webber.

Webber, bekend van 'Cats', 'Evita' en 'Jesus Christ Superstar', kocht een aantal jaar geleden de rechten voor de 'The Sound of Music'. Hij was onder de indruk van het optreden van Gere in de musicalfilm 'Chicago' en besloot de Amerikaan te vragen voor de rol van Kapitein Von Trapp. Een woordvoerder van Webber vertelt: "Richard Gere is benaderd, maar het lijkt erop dat hij Hollywoodfilms voorrang geeft."

Gere was meer dan dertig jaar geleden voor het laatst te zien in een West End musical, 'Grease'. Daarin speelde hij de rol van Danny Zuko.
 
Stahl en Danes niet in 'Terminator 4'
geplaatst: 3/2/2005 
Nick Stahl en Claire Danes keren niet terug in 'Terminator 4'. Dit heeft Stahl gezegd in een interview. "Niemand van de oude cast is teruggevraagd", aldus de acteur tijdens promotie-interviews voor de film 'Sin city'.

Ook Arnold Schwarzenegger, nu politiek actief in de Verenigde Staten, keert niet terug. Hij speelde in de eerdere drie films de rol van robot, maar had al aangegeven alleen terug te willen komen als de opnames plaats zouden vinden in Los Angeles.

Stahl zegt dat de producenten het verhaal van de films willen omgooien. "Ik geloof dat ze met het verhaal een sprong maken in de toekomst. Mijn personage zou dan behoorlijk wat ouder zijn." De acteur, die in deel drie de rol overnam van Edward Furlong, zegt het te betreuren dat hij niet meer terugkomt.

De opnames voor 'Terminator 4' gaan waarschijnlijk plaatsvinden in Praag.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #186 Gepost op: 7-02-2005, 12:46:59 »
Robin Williams reist per 'RV'
geplaatst: 3/2/2005 
Robin Williams is gecast voor de hoofdrol in de komedie 'RV'. De film wordt geregisseerd door Barry Sonnenfeld, die eerder verantwoordelijk was voor 'The Addams Family' en 'Men in Black'. Williams werd tijdens de Golden Globes dit jaar geëerd met een oeuvreprijs. Na een paar uitstapjes te hebben gemaakt met rollen in zwaardere films als 'Insomnia' en 'One Hour Photo' is de komiek weer terug bij 'zijn' genre: comedy.

Williams speelt in 'RV' - dat voor 'recreational vehicle' staat - de rol van Bob McNeive. Hij staat aan het hoofd van een gestoord Amerikaans gezin dat besluit twee weken op vakantie te gaan met een camper. De scriptschrijvers Lowell Ganz en Babaloo Mandel, eerder verantwoordelijk voor de grappen in 'Splash' en 'City Slickers', zijn verantwoordelijk voor de screenplay.

De opnames voor 'RV' beginnen in mei in Los Angeles. De stem van Williams is eind maart te horen bij een robot in 'Robots'. Later dit jaar is hij te zien in de zwarte komedie 'The Great White'.
 
Catherine Zeta-Jones wint Hasty Pudding Award
geplaatst: 3/2/2005 
De Hollywood-sterren Catherine Zeta-Jones en Tim Robbins hebben in de Verenigde Staten een Hasty Pudding Award ontvangen voor hun verdiensten aan de entertainmentsector. De jaarlijkse prijs werd uitgereikt door de studenten-dramagroep Hasty Pudding Theatricals van de Harvard Universiteit in Amerika.

De studenten van Harvard hebben een parade georganiseerd, waarin Zeta-Jones - bekend van 'Chicago' en 'Intolerable Cruelty' - voorop zal lopen. Robbins, bekend van 'Mystic River' en 'The Shawshank Redemption' is 17 februari op Harvard aanwezig voor de opening van het toneelstuk 'Terms of Frontierment' van de dramagroep.

Vorig jaar wonnen Sandra Bullock en Robert Downey jr. een Hasty Pudding Award.
 
Disney bouwt animatiestudio voor Pixar-vervolgen
geplaatst: 3/2/2005 
Disney is in Californië een animatiestudio aan het bouwen, die gebruikt gaat worden voor het ontwikkelen van vervolgen op de succesvolle Pixar-films. Pixar is verantwoordelijk voor de grootste animatiesuccessen van Disney, waaronder 'Toy Story' en 'Finding Nemo'. De samenwerking tussen beide bedrijven loopt volgend jaar ten einde, maar Disney heeft de rechten op alle computeranimatiefilms die zij samen gemaakt hebben.

Het eerste vervolg dat op de planning staat is 'Toy Story 3', die in 2008 in de bioscopen moet uitkomen. Het is de bedoeling dat de studio jaarlijks een nieuw animatieproject voortbrengt.

In november presenteert Disney de eerste eigen geproduceerde computeranimatiefilm 'Chicken Little'. Disney is verder onder meer bezig met het ontwikkelen van animatieprojecten als 'A Day in the Life of Wilbur Robinson', 'American Dog' en 'Fraidy Cat'.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #187 Gepost op: 7-02-2005, 12:48:06 »
Zegers, Zoey en Do zijn 'Robots'
geplaatst: 4/2/2005 
Chris Zegers, Eddy Zoey en Do zijn drie van de Bekende Nederlanders die hun stem hebben gegeven aan de robotpersonages uit de nieuwe computeranimatiefilm 'Robots'. Zegers spreekt het robotkarakter in van Rodney Copperbottom, een uitvinder die een zoektocht begint naar zijn idool Bigweld. In de Nederlandse versie wordt deze meesteruitvinder ingesproken door Edwin Rutten.

In de originele Amerikaanse versie van de film worden Rodney en Bigweld vertolkt door Ewan McGregor en Mel Brooks. 'Robots' is het tweede animatieproject van de makers van 'Ice Age', de film die in 2002 een hit werd.

Zangeres Do, die haar stemdebuut vorig jaar maakte in 'Garfield', verzorgt voor 'Robots' de stem van de meisjesrobot Cappy die Rodney op zijn reis tegenkomt. Eddy Zoey neemt de stem van Fender voor zijn rekening. In de Amerikaanse versie wordt dit figuur leven ingeblazen door Robin Williams.

Rapper Ali B maakt in deze film zijn debuut als Crank. Andere bekende stemmen zijn onder meer van Victoria Koblenko, Leontien Borsato, Hanna Verboom en Sipke Jan Bousema. "Eind volgende week zullen alle BN'ers hun stem voor de film hebben ingesproken", laat woordvoerder Ingeborg Tuinman van Fox weten.

'Robots' draait vanaf 24 maart in de bioscoop. In de lente draait 'Robots' ook als Imax-film in de Amsterdamse Pathé Arena.
 
Depp vaart op 'Vliegende Hollander'
geplaatst: 4/2/2005 
Johnny Depp bevaart 'De Vliegende Hollander' in het eerste vervolg op de film 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl'. Het is de bedoeling dat twee vervolgen op de piratenfilm worden gemaakt, die vanaf maart achter elkaar worden opgenomen. Deel twee krijgt als bijtitel 'Dead Man's chest'. Het derde deel heeft nog geen bijtitel. Behalve Depp zijn Orlando Bloom en Keira Knightley weer van de partij in de vervolgfilms.

In 'Dead Man's Chest' staat Depp als kapitein Jack Sparrow nog in het krijt bij Davey Jones, de baas van het spookschip 'De Vliegende Hollander'. Sparrow moet een manier zien te vinden onder zijn 'vloek' uit te komen, anders voert hij eeuwig over de grote zeeën. Bloom en Knightley willen elkaar trouwen, maar Depp heeft hun hulp hard nodig. Nieuw in de vervolgen zijn Naomie Harris, Stellan Skarsgard en Alex Norton. Het kon niet bevestigd worden dat Rolling Stone-gitarist Keith Richards de rol van Depps vader speelt.

'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' gaat wereldwijd volgend jaar zomer in première. Deel drie komt in de zomer van 2007 uit. De eerste film uit 2003 heeft, met de dvd- en videoverkoop erbij geteld, wereldwijd meer dan 1,2 miljard dollar (940 miljoen euro) opgebracht.
 
Nicholson als Ierse gangsterbaas in film Scorsese
geplaatst: 4/2/2005 
Jack Nicholson heeft de rol van een Ierse gangsterbaas geaccepteerd in Martin Scorsese's nieuwste film 'The Departed'. Nicholson voegt zich hiermee bij de cast die bestaat uit Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Mark Wahlberg. De film is een remake van de Hongkong-hit 'Infernal Affairs'. De Amerikaanse versie is gesitueerd in Boston, waar agenten de vijanden zijn van Iers-Amerikaanse gangsters. Het is de eerste keer dat Nicholson en regisseur Scorsese samen een film maken.

'The Departed' gaat over de gangster Damon, die infiltreert bij de politie, en politieagent DiCaprio, die Damons bende probeert binnen te dringen. De twee komen erachter dat in elk van de twee organisaties een 'mol' zit. Wahlberg speelt de rol van een agent die belangrijk is in het leven van DiCaprio. De rol van een vrouwelijke politiepsychiater wordt binnenkort ingevuld. Het script is geschreven door William Monahan, die ook het verhaal schreef voor Ridley Scotts kruistochtenepos 'Kingdom of Heaven'.

De opnamen voor de misdaadthriller beginnen in april in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts. De film wordt volgend jaar in de bioscopen verwacht.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #188 Gepost op: 7-02-2005, 12:49:09 »
Titel nieuwe Bondfilm 'Casino Royale'
geplaatst: 4/2/2005 
De nieuwste James Bondfilm heet 'Casino Royale'. De vaste Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson hebben de Britse regisseur Martin Campbell aangetrokken om het 21e Bond-avontuur te overzien. Campbell is geen groentje in de wereld van de Britse superspion. Hij regisseerde ook de eerste Bondfilm van Pierce Brosnan, 'Goldeneye' uit 1995. "We zijn dolblij dat Martin ons aanbod heeft aangenomen 'Casino Royale' te regisseren", aldus de producenten.

De producers konden nog niet vertellen welke acteur Brosnan opvolgt voor de rol van '007'. Dougray Scott wordt door 'kenners' genoemd als favoriet.

Met 'Casino Royale' grijpen de makers terug naar een oud verhaal van de bedenker van de James Bond-reeks, Ian Fleming. Dat is sinds 'License to kill' in 1989 niet meer gebeurd.

Flemings boek 'Casino Royale' werd in 1967 verfilmd, met Peter Sellers en David Niven in de rollen van de geheim agent. Die film was bedoeld als parodie op alle Bondfilms en de klonen die in de zestiger jaren populair waren. Quentin Tarantino wilde 'Casino Royale' ook verfilmen, maar de producenten kozen voor Campbell.

Campbell legt momenteel de laatste hand aan het Zorro-vervolg 'The Legend of Zorro', met opnieuw Antonio Banderas en Catherine Zeta-Jones in de hoofdrollen. 'Casino Royale' komt aan het einde van volgend jaar in de bioscopen.
 
Publiek filmfestival kiest voor Iraanse film
geplaatst: 5/2/2005 
Het publiek van het Rotterdamse Filmfestival heeft de Iraanse film 'Turtles Can fly' gekozen tot beste film van het festival. Regisseur Bahman Ghobadi kreeg de Tiscali-publieksprijs zaterdag uitgereikt. Het publiek waardeerde de film gemiddeld met een 4,63, op een schaal van 1 tot 5.

De film speelt zich af in een Koerdisch vluchtelingenkamp op de grens van Turkije en Irak, vlak voor het uitbreken van de oorlog in 2003. De hoofdrollen worden gespeeld door kinderen, allen onervaren acteurs. Ghobadi maakt eerder furore in de filmhuizen met zijn film 'Een Tijd voor Dronken Paarden'.

De Deense film 'Brothers' werd nipt tweede. Deze film, geregisseerd door Susanne Bier, gaat over een in Afghanistan ontvoerde VN-medewerker die na lange tijd onverwacht wordt vrijgelaten. Terug in Denemarken blijkt het leven er niet te hebben stilgestaan. Zijn familie dacht dat hij dood was en zijn broer is bij zijn echtgenote ingetrokken.

Het IFFR wordt zondag afgesloten met de traditionele Volkskrantdag. Voor de bezoekers zijn dan de beste en meest spraakmakende films van het afgelopen festival geselecteerd. Dit jaar trok het festival iets meer bezoekers dan 2004, namelijk 358 duizend. De organisatie spreekt dan ook van een geslaagde 34ste editie.
 
Famke Janssen in gesprek voor rol in 'Superman'
geplaatst: 5/2/2005 
Famke Janssen is in gesprek met 'Superman'-regisseur Bryan Singer over een rol in de nieuwe film over de superheld. De Nederlandse actrice zei tijdens een radio-interview dat zij volgende week een ontmoeting heeft met Singer. Janssen werkte eerder met de regisseur in de twee 'X-Men' films. Als zij de rol aanneemt, kan dit betekenen dat zij niet terugkeert in 'X-Men 3'.

De opnames voor beide films staan vanaf volgende maand gepland. Als Janssen voor 'Superman' kiest, gaat zij haar collega James Marsden achterna. Hij speelde X-man Cyclops, maar is door Singer naar Australië gehaald voor de rol van Perry Whites zoon. Beide films komen vooralsnog zomer volgend jaar uit. 

Will Smith voelt zich 'naakt' zonder explosies
geplaatst: 5/2/2005 
Will Smith voelt zich 'naakt' in een film zonder explosies, achtervolgingen of vreemde wezens. Dit heeft de acteur gezegd tijdens de première van zijn nieuwste film 'Hitch'. In deze romantische komedie speelt Smith de rol van een man die altijd een oplossing weet voor problemen met vrouwen. Alleen zijn eigen vrouwenprobleem kan hij niet oplossen.

De film beleefde de wereldpremière in het Ellis Island Museum in New York. Onder de gasten bevonden zich Missy Elliot en tegenspeelster Eva Mendes. Smiths vrouw, actrice Jada Pinkett-Smith, was ook bij de feestelijke voorstelling aanwezig.

'Hitch' is voorlopig de enige film die Smith dit jaar uitbrengt. Mendes is net gecast naast Nicolas Cage voor de stripverfilming van 'Ghost Rider'. In de film speelt ze de vriendin van Cage, die hij moet beschermen tegen de avances van de zoon van de duivel.

'Hitch' draait vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #189 Gepost op: 7-02-2005, 12:50:06 »
Keanu trainde met echte 'Exorcist'
geplaatst: 5/2/2005 
Keanu Reeves heeft voor zijn nieuwe film 'Constantine' getraind met iemand die duivels uit het lichaam kan halen. Dat heeft de acteur gezegd tijdens de wereldpremière van zijn nieuwe film in Hongkong. De sessie heeft volgens hem resultaat gehad. "Er hebben zich geen paranormale verschijnselen op de set voorgedaan, voor zover ik weet."

De 40-jarige acteur speelt in de film privé-detective John Constantine, die tussen de aarde en de hel leeft. Reeves beschrijft zijn personage als 'wereldvreemd' en 'een nihilist met een hart van goud'. Volgens de acteur is hij dankzij de rol minder sceptisch geworden over het bestaan van een hel. "Als ik nog mijn twijfels had, zijn ze na deze film bijna allemaal weg."

De galapremière in Hongkong vond tien dagen voor de Hollywood-première plaats. Dit komt zelden voor. 'Constantine' draait vanaf 25 februari in de Nederlandse bioscopen.

James Garner ontvangt een Lifetime achievement award
geplaatst: 6/2/2005 
James Garner ontving een Lifetime achievement award tijdens de Screen Actors Guild Awards (SAG Awards). De Amerikaanse acteur werd zaterdag geëerd voor zijn filmwerk. De SAG reikt jaarlijks prijzen uit voor de beste acteerprestaties op televisie en in films. "Ik weet niet precies hoe ik zover gekomen ben," vertelt Garner in zijn dankwoord. "Door deze geweldige prijs denk ik nu: 'Ik moet toch iets goed gedaan hebben.'"

Garner werd eerder voor de SAG Awards genomineerd voor beste ondersteunende acteur voor zijn rol in de film 'The Notebook', die vorig jaar uitkwam. Hij verloor deze prijs tijdens de Awards aan Morgan Freeman. Die ontving de prijs voor zijn rol in 'Million Dollar Baby'. Freeman bewees zijn eer aan Garner door een vers van het themalied te zingen van 'Maverick', de televisieshow waar Garner in heeft gespeeld en een beroemde televisieacteur mee werd.

De 76-jarige Garner is in Amerika te zien op televisie in de serie '8 Simple Rules'. Hij werd bekend met zijn rol als Jim Rockford in de serie 'The Rockford Files' van 1974 tot 1980. Dit personage heeft hij daarna vertolkt in zeven films. Hij werd een televisiester in 'Maverick', een westernserie waarin hij een gokker speelt. Jaren later vertolkt acteur Mel Gibson de rol van 'Maverick' in de gelijknamige film, waarin Gibson de rol van Maverick's vader speelt. Garner kreeg de prijs overhandigd door Gibson en Julie Andrews. Andrews speelde in verschillende films met Garner. Zij verkondigde hem tijdens haar speech tot 'de lekkerste man ooit.'
 
Jamie Foxx en Hilary Swank winnen SAG Awards
geplaatst: 6/2/2005 
Acteur Jamie Foxx won zaterdag een Screen Actors Guild Award (SAG Awards) voor beste acteur voor zijn rol van Ray Charles in de film 'Ray'. Actrice Hilary Swank won de prijs voor beste actrice voor haar rol als bokser in 'Million Dollar Baby' op de jaarlijkse Awards. De SAG reikt jaarlijks prijzen uit voor de beste acteerprestaties op televisie en in films. Foxx bedankte zijn regisseur in zijn speech: "Ik wil Taylor Hackford bedanken voor het nemen van het risico van een 'African-American' film." Swank prees haar regisseur en medespeler Clint Eastwood.

Cate Blanchett won de prijs voor beste actrice in een ondersteunende rol voor haar rol als Katharine Hepburn in 'The Aviator'. Morgan Freeman won de prijs voor beste ondersteunende acteur, voor zijn rol in 'Million Dollar Baby'. Blanchett bedankte regisseur Martin Scorsese voor haar prijs. "Ik denk dat het hoofd, de knieën en de tenen van dit beeld voor Scorsese zijn, die ons allemaal heeft begeleid en die ons moed gaf."

Verder waren er prijzen voor Jennifer Garner als beste actrice in de televisieserie 'Alias', en won de cast van 'CSI: Crime Scene Investigation' een prijs voor beste ensemble in een dramaserie. De serie 'Desperate Housewives', die in Nederland per 1 maart op televisie te zien zal zijn, won de prijs voor het beste ensemble van een komedieserie.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #190 Gepost op: 7-02-2005, 12:50:58 »
'Vera Drake' wint Evening Standard Award
geplaatst: 7/2/2005 
'Vera Drake' is zondagavond verkozen tot beste film van vorig jaar tijdens de jaarlijkse Evening Standard British Film Awards. Imelda Staunton werd door de Britse krant gekozen tot beste actrice wegens haar acteerprestatie als Drake, een huishoudster die naast haar werk illegale abortussen uitvoert in het Engeland van de jaren vijftig. De film, geregisseerd door Mike Leigh, maakt kans op elf Bafta-awards en werd genomineerd voor drie Oscars. 'Bridget Jones: the Edge of Reason', met Renée Zellweger in de hoofdrol, werd door de lezers van de krant verkozen tot de beste film van afgelopen jaar.

Paddy Considine ontving de prijs voor beste acteur voor zijn rol in de thriller 'Dead Man's Shoes'. Simon Pegg, de ster en schrijver uit de lowbudget zombiekomedie 'Shaun of the Dead', kreeg de Peter Sellers Award for Comedy toebedeeld. De producenten van de Britse filmmaatschappij Working Title Films, bekend van successen als 'Four Weddings and a Funeral' en 'Notting Hill', kregen een speciale prijs voor hun aandeel in de Britse filmindustrie.

Zaterdag worden in Londen de Bafta-Awards uitgereikt.

Amerikanen niet bang voor 'Boogeyman'
geplaatst: 7/2/2005 
Amerikaanse bioscoopbezoekers hebben zich dit weekeinde de stuipen op het lijf laten jagen door 'Boogeyman'. Hierdoor kwam de horrorthriller binnen op de eerste plaats van de lijst van bestbezochte films in de VS, met een recette van 19,5 miljoen dollar (14,9 miljoen euro). De film, over de origine van de in Amerika beruchte 'boeman', werd geproduceerd door 'Spider-Man'-regisseur Sam Raimi. De film is niet vooraf aan filmcritici vertoond.

Op de tweede plaats opende de romantische komedie 'The Wedding Date', met Debra Messing in de hoofdrol. Deze film betekende voor de 'Will & Grace'-actrice haar eerste grote hoofdrol in een bioscoopfilm. De horrorfilm 'Hide and Seek', met Robert de Niro en Famke Janssen, zakte in het tweede weekeinde van de eerste naar de vierde plaats. De Oscarkanshebbers 'Million Dollar Baby', van Clint Eastwood en 'The Aviator' van Martin Scorsese, bezetten de vijfde en zesde plek in de bioscooptoptien.

Vrijdag gaat de romantische komedie 'Hitch' in Amerika in première, met Will Smith in de hoofdrol. Ook beleeft Winnie de Pooh's nieuwe filmavontuur 'Pooh's Heffalump Movie' dan de première. 'Boogeyman' komt in Nederland uit op 28 april en de release van 'The Wedding Date' staat gepland voor 14 juli.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #191 Gepost op: 9-02-2005, 15:38:07 »
Willis en Stallone mogelijk in Tarantino-filmgeplaatst: 7/2/2005
Quentin Tarantino heeft rollen geschreven voor Bruce Willis en Sylvester Stallone in zijn nieuwe film 'Inglorious Bastards'. Tarantino is sinds jaren bezig met het ontwikkelen van deze film, die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Tarantino had in de film eerder rollen gereserveerd voor Adam Sandler, Michael Madsen en de actieheld uit de jaren zeventig Bo Svenson. Of Stallone en Willis, met wie Tarantino eerder werkte in 'Pulp fiction', daadwerkelijk ooit in de film te zien zullen zijn, is nog niet bekend. 'Bastards' gaat over een groep verlinkte Amerikaanse soldaten, die in de Tweede Wereldoorlog ternauwernood weten te ontsnappen aan de dood. Ze stemmen in met een gevaarlijke missie om de geallieerden te helpen de nazi's te verslaan. Voorafgaand aan het realiseren van 'Bastards' wil Tarantino een kungfufilm maken in het Chinees, om de film vervolgens te laten nasynchroniseren in het Engels. De filmmaker is als acteur te zien in 'Hell Ride', een misdaadthriller waarin hij het personage Comanche vertolkt. De release van 'Inglorious Bastards' staat gepland voor volgend jaar.

Cusack en Freeman sluiten 'Contract'geplaatst: 7/2/2005
John Cusack en Morgan Freeman spelen de hoofdrollen in de nieuwe thriller 'The Contract'. De film wordt geregisseerd door Bruce Beresford, bekend van 'Driving Miss Daisy' en 'Double Jeopardy'. De film gaat over een familie-uitje, dat een dodelijke wending krijgt wanneer een grootvader, zijn zoon en zijn kleinzoon het pad kruisen van een huurmoordenaar. Freeman speelt de rol van de opa, terwijl Cusack de rol van de moordenaar op zich neemt. Freeman is dit jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn bijrol in Clint Eastwoods 'Million Dollar Baby'. Hij is verder dit jaar te zien naast Justin Timberlake, die zijn fillmdebuut maakt in de thriller 'Edison'. Tevens heeft hij een kleine rol in 'Batman Begins', als de rijke Lucius Fox. Vorig jaar kwamen er geen films uit met Cusack in de hoofdrol, dit jaar speelt hij de hoofdrol in vier films. Met kerst komt de film 'Ice Harvest' uit, geregisseerd door 'Ghostbusters'-acteur Harold Ramis, met Billy Bob Thornton en Connie Nielsen. De opnamen voor 'The Contract' vinden dit voorjaar plaats. De release staat gepland voor begin volgend jaar.

Toekomstige 'Bond' in meerminnenfilmgeplaatst: 7/2/2005
Dougray Scott, die wordt getipt als de nieuwe James Bond, is toegevoegd aan de cast van 'The Mermaids Singing'. De film is gebaseerd op de bestseller van Lisa Carey. Scott is tot nog toe de enige man die naast Jessica Lange, Neve Campbell en Evan Rachel Wood te zien is. De film gaat over het meisje Wood, dat terugkeert naar het afgelegen en betoverende Ierse eiland waar zij geboren is. Scott speelt de ex-man van het personage van Campbell. De twee oudere generaties van vrouwen op het mystieke eiland, bestaande uit Lange en Campbell, worstelen ook met hun liefdesleven en de beslissingen die zij moeten nemen. Scott is bekend van zijn rol als slechterik naast Tom Cruise in 'Mission: Impossible 2'. Hij wordt door de Britse pers gezien als de opvolger van Pierce Brosnan in de rol van '007', van wie eind volgend jaar het 21e avontuur, 'Casino Royale', uitkomt. Scott is verder dit jaar te zien in de Hollywood-remake van de Japanse horrorfilm 'Dark Water', met Jennifer Connelly in de hoofdrol. Het draaischema van 'The Mermaids Singing' start deze zomer.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #192 Gepost op: 9-02-2005, 15:39:14 »
Spongebob best bezochte film in Nederlandgeplaatst: 7/2/2005
'Spongebob Squarepants- de film' was het afgelopen weekeinde de best bezochte film in Nederland. Het eerste animatiefilmavontuur van de gele spons en zijn onderwatervrienden draait op 143 Nederlandse bioscoopschermen. De nieuwe Nederlandse actiekomedie 'Vet Hard!', die op de tweede plaats binnenkwam, draait in 79 zalen. Het speelfilmdebuut van Tim Oliehoek met Jack Wouterse en Kurt Rogiers, heeft sinds donderdag 31 duizend bezoekers getrokken. "Daar zijn we heel tevreden mee", reageert Annick Smit van distributeur A-Film. De derde nieuweling in de lijst, op de vierde plaats, betreft de danskomedie 'Shall we Dance?', met Jennifer Lopez en Richard Gere. De nieuwe Nederlandse familiefilm 'Lepel', over een jongen die wegloopt bij zijn gemene grootmoeder, opende op een achtste plaats, net voor de nieuwe 'Kabouter Plop'-film 'Plop & Kwispel'. Een andere animatiefilm, 'Streep wil Racen', over een racende zebra, kwam in zijn eerste weekeinde niet verder dan de vijftiende plaats, ondanks dat de film in 82 bioscoopzalen in Nederland te zien is. 'National Treasure' is na drie weken van de eerste naar de vijfde plaats gezakt. Donderdag gaat het komedievervolg 'Meet the Fockers' in première, waarin Dustin Hoffman en Barbra Streisand de ouders spelen van Ben Stiller. Ook gaat Theo van Gogh's laatste film, '06/05', donderdag in de Nederlandse bioscopen draaien.

Gordon wil geen 'relnicht' spelen in filmgeplaatst: 8/2/2005
Gordon heeft vorige week een regisseur teleurgesteld, omdat hij niet de rol van 'relnicht' wil spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm. "Het voelde niet goed en mijn carrière heeft zich door mijn eigen beslissingen gebracht tot het niveau waar ik nu ben", schrijft Gordon. Hij wil graag een rol in een film, maar juist een relnicht wil hij niet spelen. "Je moet wel iets doen wat ver van je af staat", grapt de zanger. Gordon wil niet vertellen om welke film het zou gaan. De 36-jarige zanger en presentator van radiozender Noordzee FM heeft eerder filmbazen teleurgesteld, omdat hij de kwaliteit van Nederlandse speelfilms beneden niveau vindt. "Ik word van de Nederlandse films namelijk niet echt vrolijk, de ene is nog slechter dan de andere, met hier en daar een uitzondering, maar dat zijn dan weer de films die verbannen worden tot het filmhuis of lokale bioscopen", meent de zanger. Ook daar is wel een uitzondering op. "'Phileine zegt Sorry' vond ik meesterlijk met Kim van Kooten en die heerlijke Michiel Huisman, leuk script, geweldig boek en dito beelden met geweldig acteerwerk." Gordon gaat wel in op het aanbod van een hoofdrol in een nieuwe tv-serie, waarin hij ook mag zingen. "Dat vind ik nou wel leuk. Heerlijk lijkt me dat, had ooit zelf wilde plannen met mijn lieve vriendin Sylvia Millecam om ooit zoiets te gaan maken. Weet ook zeker dat ik nog een traantje zal wegpinken als de eerste opnames lopen voor dit gebeuren. Dan doe ik het stiekem toch ook voor Syl, die schat." Gordon treedt op 14 mei samen met Gerard Joling en Rene Froger op in de Amsterdam Arena tijdens 'Toppers in Concert'. Een extra concert staat gepland voor 13 mei, maar op de site van Rene Froger is te lezen dat deze extra voorstelling een besloten concert betreft. De website van Gordon vermeldt dat het concert op de 14e nog niet is uitverkocht.


movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #193 Gepost op: 9-02-2005, 15:39:31 »
Famke Janssen toch in 'X-Men 3'geplaatst: 8/2/2005
Famke Janssen keert toch terug in 'X-Men 3'. Dat heeft de Nederlandse actrice dinsdag in het Australische televisieprogramma 'Today' gezegd. Vorige week zei Janssen in een radioprogramma een ontmoeting te hebben met regisseur Bryan Singer over een eventuele rol in de nieuwe 'Superman'-film. Janssen was 'down under' voor de Australische première van haar nieuwe film 'Hide and seek', geregisseerd door de Australiër John Polson. In het ochtendprogramma zei ze helemaal klaar te zijn voor haar terugkeer in de X-Men-reeks. "Ik ben klaar met de opnamen voor het tweede seizoen van de tv-serie 'Nip/Tuck' en ik ga nu door naar 'X3'." "Ik blijf steeds tussen die 'Aussies' hangen, want Hugh Jackman (die Wolverine speelt, red.) doet ook weer mee." Ondanks dat haar personage Jean Grey het tweede deel niet overleefde, keert Janssen terug in het vervolg. Ze heeft eerder laten weten terug te keren in de gedaante van 'Dark Phoenix'. "Dat is Jean in de vorm van een grote vuurvogel." 'Hide and Seek' gaat op 3 maart in Nederland in première. 'X-Men 3' verschijnt volgend jaar zomer in de Nederlandse bioscopen.

Eerbetoon Lee en Washington aan Davisgeplaatst: 8/2/2005
Spike Lee en Denzel Washington hebben hun bewondering uitgesproken voor de vrijdag overleden acteur Ossie Davis. Dat gebeurde maandag tijdens de dvd-presentatie van de film 'Malcolm X', die Lee en Washington maakten in 1992. Filmmaker Lee vertoonde een filmpje met de hoogtepunten uit de carrière van Davis. De 87-jarige Davis werd vrijdag dood aangetroffen in zijn hotel in Florida, waar hij bezig was met het maken van een film. Hij is een natuurlijke dood gestorven. Zijn vrouw Dee was op dat moment in Nieuw-Zeeland bezig met de opnamen van een film. In 1998 waren zij vijftig jaar getrouwd. Voor Lee zijn Davis en zijn vrouw Ruby Dee altijd een bron van creatieve en politieke inspiratie geweest. "Ze gaven me de moed een mening te vormen die niet altijd even populair was." Onder de genodigden die maandag in Los Angeles waren, bevonden zich Wesley Snipes, dominee Al Sharpton en Malcolm X's dochter Ilyasah Shabazz. Washington zei dat Davis nu 'goed verzorgd wordt en in goed gezelschap vertoeft'. "Mijn medeleven gaat uit naar Ruby. Ossie Davis was onder meer te zien in 'The Client' en 'Doctor Doolittle'.


movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #194 Gepost op: 12-02-2005, 21:13:05 »
John Cleese terug als koning in 'Shrek 3'
geplaatst: 29/1/2005 
John Cleese zal opnieuw zijn stem lenen voor de Koning in het derde deel van de filmreeks 'Shrek'. Hiermee is Cleese de vierde acteur die zeker terugkeert in 'Shrek 3'. De anderen zijn Mike Meyers als Shrek, Eddie Murphy als Donkey, Cameron Diaz als prinses Fiona en Antonio Banderas als Puss In Boots. Het is nog onzeker of ook Cleese's vrouw in de computeranimatiefilm, Julie Andrews, terugkeert als de Koningin. 'Shrek 2' was de meest succesvolle film in de VS afgelopen jaar.

Over het verhaal van deel drie laten de makers nog niet veel los. Het is alleen bekend dat de groene trol het moet opnemen tegen King Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Het gerucht gaat ook dat 'Sex and the City'-actrice Sarah Jessica Parker een stem voor haar rekening neemt. Cleese's Britse stem is in april ook te horen in de animatiefilm 'Valiant', over een postduif tijdens de Tweede Wereldoorlog.

'Shrek 3' staat gepland voor een release in mei 2007.
::joehoe:: Cleese roewls!
Take a glorious bite out of the whole world

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #195 Gepost op: 18-02-2005, 14:19:14 »
Ben Stiller presenteert Kids' Choice Awards
geplaatst: 9/2/2005 
De Amerikaanse acteur Ben Stiller presenteert op 2 april de achttiende editie van de Kids' Choice Awards op de Amerikaanse zender Nickelodeon. Voor deze ceremonie kiezen kinderen hun favorieten uit de entertainment- en sportwereld. Jaarlijks wordt de uitreiking gepresenteerd door een Hollywood-ster.

Dinsdag werden de nominaties van de kinderen bekendgemaakt. Actrice Hilary Duff ontving nominaties in de categorieën filmactrice, televisie-actrice en zangeres. Zanger Usher werd eveneens drie keer genomineerd, eenmaal in de categorie zanger en tweemaal voor favoriete nummers.

Stiller is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien in de film 'Meet the Fockers', het vervolg op 'Meet the Parents'. Vanaf 7 maart kan via de website Nick.com gestemd worden op de favorieten. Volgens een woordvoerder van Nickelodeon is de uitreiking in een weekend special in mei of juni van dit jaar in Nederland bij de zender te zien.
 
Leonardo kan niet zonder Martin
geplaatst: 10/2/2005 
Leonardo DiCaprio en regisseur Martin Scorsese lijken bijna niet meer zonder elkaar te kunnen…qua werk dan. Ze zijn in gesprek over een remake van de Japanse film "Drunken Angel". Dit origineel uit 1948 gaat over de relatie tussen een gangster en een dokter die verslaafd is aan de alcohol en speelt zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog in een grimmig dorpje in Japan.

Later dit jaar werken ze ook al weer samen, dan starten de opnames voor de film "The Departed". Daarna volgt dus misschien de remake. De vraag is of Leonardo dan de jonge gangster speelt of juist de aan alcohol verslaafde dokter. In beide rollen zal hij zich waarschijnlijk wel weer lekker kunnen uitleven.

Hoeveel Oscars van de elf nominaties hun samenwerking voor "The Aviator" hen oplevert, weten we na 27 februari. "The Aviator" is onder andere genomineerd in de categorieën Beste Film, Beste Acteur en Beste Regie. 

Regen verstoort shoot Crowe/Kidman film
geplaatst: 10/2/2005 
De opnamen van de film "Eucalyptus" met Russell Crowe en Nicole Kidman zijn wegens hevige regenval stilgelegd.

Volgens het draaischema duren de opnamen in de plaats Bellingen aan de zuidoostkust van Australië nog negen weken. De opnamen zijn opgeschort tot volgende week.

De regie van de film ligt in handen van Jocelyn Moorhouse, bekend van het drama "Thousand Acres". De film gaat over een weduwnaar die zijn dochter (Nicole Kidman) verborgen houdt voor de buitenwereld. Een vreemdeling, gespeeld door Crowe, wil met haar trouwen. Maar haar vader gaat daar niet zomaar mee akkoord.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #196 Gepost op: 18-02-2005, 14:20:00 »
Matt LeBlanc vreest te falen in Hollywood
geplaatst: 10/2/2005 
Matt LeBlanc is bang dat hij faalt in Hollywood en heeft daarom aanbiedingen voor diverse films naast zich neergelegd. De 37-jarige acteur zet zijn carrière liever op televisie voort. LeBlanc is huiverig voor regisseurs. "Je weet nooit of een filmregisseur goed is, of je carrière vernietigt. Tenzij het een regisseur van naam is."

LeBlanc speelde de in de televisieserie 'Friends', die liep van 1994 tot vorig jaar, de rol van Joey. Momenteel is hij te zien in 'Joey', de spinoff van de serie. LeBlanc was in het verleden in de films 'Lost in Space' en 'Charlie's Angels' te zien, maar vond verder geen goede filmrollen.
 
DiCaprio en Scorsese in 'Drunken angel'
geplaatst: 11/2/2005 
Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese, het duo achter de grote Oscarkanshebber 'The Aviator', werken samen aan een remake van de film 'Drunken Angel'. Het origineel van de film, een klassieker uit 1948, werd geregisseerd door de Japanse filmmaker Akira Kurosawa.

'Aviator'-scriptschrijver John Logan werkt ook mee om het verhaal voor 'Angel' te herschrijven . Kurosawa's film speelt zich af in het naoorlogse Japan en gaat over een jonge misdadiger, die voor tbc wordt behandeld door een alcoholistische dokter. DiCaprio neemt de hoofdrol van de crimineel voor zijn rekening.

De eerstvolgende samenwerking van het duo Scorsese en DiCaprio is echter de gangsterfilm 'The Departed', die ook een remake is, maar dan van de Hongkongfilm 'Infernal Affairs'. Leonardo DiCaprio verschijnt in deze film naast Matt Damon, Mark Wahlberg en Jack Nicholson. Scorsese en DiCaprio maken dit jaar beiden kans op een Oscar voor 'The Aviator'. De film, die handelt over het leven van miljardair Howard Hughes, werd in totaal elf maal voor de felbegeerde filmprijs genomineerd.
 
Zeta-Jones neemt Hasty Pudding in ontvangst
geplaatst: 11/2/2005 
Catherine Zeta-Jones heeft de Hasty Pudding Award in ontvangst genomen op de universiteit van Harvard. Zij heeft de prijs gekregen, omdat zij volgens de drama-afdeling van Harvard een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de entertainmentindustrie. De universiteit maakte 3 februari bekend dat de actrice de prijs zou krijgen.

De winnares zong tijdens de uitreiking een aangepaste versie van een nummer uit de musical 'Chicago'. "Geef me nog vier Oscars of ik maak 'The Haunting 2'. Als je goed bent voor Catherine, dan is Catherine goed voor jou," zong de actrice. Zeta-Jones won een Oscar voor beste ondersteunende actrice voor haar rol in de musicalfilm 'Chicago'. Ze speelde in de horrorfilm 'The Haunting' in 1999.

De Hasty Pudding prijs wordt jaarlijks toegekend aan Hollywoodsterren voor hun verdiensten aan de entertainmentsector. De actrice verscheen voor de uitreiking op de stoep voor het Hasty Pudding theater, omringd door mannelijke studenten die waren verkleed als vrouw. De traditionele parade, waarin Zeta-Jones voorop zou lopen, werd vanwege regen afgelast. De actrice gaf nog een tapdansoptreden op hoge hakken voor ze de prijs kreeg uitgereikt.

Michael Douglas, de echtgenoot van Zeta-Jones, was aanwezig in het publiek. Hij won de Hasty Pudding prijs in 1992. Tim Robbins is dit jaar de winnaar van de mannelijke versie van de prijs en hij komt hem 17 februari in ontvangst nemen. Robbins, bekend van 'Mystic River' en 'The Shawshank Redemption' zal dan op Harvard aanwezig zijn voor de opening van het toneelstuk 'Terms of Frontierment' van de dramagroep.

Vorig jaar wonnen Sandra Bullock en Robert Downey jr. een Hasty Pudding Award.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #197 Gepost op: 18-02-2005, 14:20:54 »
Nieuwe film met Kidman en Crowe uitgesteld
geplaatst: 11/2/2005 
De nieuwe film 'Eucalyptus', met Nicole Kidman en Russell Crowe in de hoofdrollen, is voor nog onbepaalde tijd uitgesteld. Een paar dagen geleden werden de opnames in Australië stilgelegd wegens hevige regenval. Nu is besloten het filmen op te schorten, zodat het script kan worden bijgewerkt. Omdat Crowe en Kidman een drukke agenda hebben, kunnen zij niet wachten tot het script helemaal op orde is.

De directeur van Searchlight kwam na overleg met de schrijvers tot de conclusie dat het screenplay 'inderdaad nog niet is waar het wezen moet'. Crowe, Kidman en regisseur Jocelyn Morehouse zijn het hier mee eens. "Het script voor 'Eucalyptus' is nog niet af. Daarom zijn we ermee akkoord gegaan dat het project op de lange baan wordt geschoven, totdat het een solide basis heeft." De sterren gaan er vanuit dat iedereen op het goede moment weer aan boord is van deze film.

'Eucalyptus', gebaseerd op de roman van Murray Bail, gaat over een weduwnaar die zijn dochter (Nicole Kidman) verborgen houdt voor de buitenwereld. Een vreemdeling, gespeeld door Crowe, wil met haar trouwen. Haar vader gaat daar niet zomaar mee akkoord.
 
Bill Murray is agressief op set
geplaatst: 11/2/2005 
Bill Murray heeft zijn filmrol als Steve Zissou in de film 'The Life Aquatic with Steve Zissou' wel heel serieus genomen en het agressieve karakter van zijn personage geadopteerd. De acteur, bekend van 'Lost In Translation' en 'Charlie's Angels', was vastberaden zijn rol overtuigend neer te zetten. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat hij na de opnames agressief bleef doen tegen zijn medespelers en de crew.

Wes Anderson, die de film regisseert, klaagt over het gedrag van de 54-jarige acteur. Hij zou de cast en medewerkers onnodig vervelend hebben behandeld. "Er zat veel boosheid in het personage. Bill leefde zich iets te veel in. Ik denk dat het erg uitputtend voor hem is geweest."

De film gaat over de onderwaterfilmer Steve Zissou, die met zijn crew op expeditie gaat om op de mysterieuze jaguarhaai te jagen. Deze haai zou Steves partner vermoord hebben, toen ze voor een documentaire aan het filmen waren. De crew bestaat uit Steves vrouw Eleanor, een piloot die misschien Steves zoon is en een journaliste die over de expeditie zal schrijven. De rollen worden vertolkt door respectievelijk Anjelica Huston, Owen Wilson en Cate Blanchett. Wilson, Huston en Murray werkten eerder met Anderson aan de film 'The Royal Tenenbaums'.

De film wordt in Nederland vanaf 3 maart in de bioscopen vertoond onder de verkorte titel 'The Life Aquatic'.

'The Aviator' wint vier BAFTA's
geplaatst: 12/2/2005 
'The Aviator' van Martin Scorsese is zaterdagavond bekroond met vier BAFTA's. Dit zijn de belangrijkste Britse filmprijzen van het jaar. De film over het leven van miljardair Howard Hughes won de prijs onder meer voor beste film en beste vrouwelijke bijrol (Cate Blanchett). Regisseur Scorsese werd in de categorie beste regisseur verslagen door de Britse filmmaker Mike Leigh, die won voor 'Vera Drake'. 'Drake' ontving in totaal drie BAFTA's, waaronder ook die voor Imelda Staunton als beste actrice. Kate Winslet die twee keer in deze categorie genomineerd was, ging met lege handen naar huis.

De aanwezige Leonardo DiCaprio, die de hoofdrol vertolkt in 'The Aviator', moest de prijs, een beeld van een zwart masker, laten aan Jamie Foxx, voor zijn rol van Ray Charles in 'Ray'. Clive Owen, die ook de Golden Globe won, ging er vandoor met de prijs als beste acteur in een bijrol.

Blanchett bedankte in haar speech Katherine Hepburn, wie zij speelde in de film, 'ondanks dat zij hem niet heeft kunnen zien'. DiCaprio en Foxx nemen het over twee weken nogmaals tegen elkaar op tijdens de uitreiking van de Oscars. Dat is tevens de laatste kans voor Scorsese, die voor zijn film nog geen prijzen in ontvangst mocht nemen, om eindelijk met het gouden mannetje naar huis te gaan.

Het Britse publiek verkoos 'Harry Potter and the prisoner of Azkaban' tot beste film van vorig jaar. Onder de genodigden bevonden zich onder meer Keanu Reeves, Pierce Brosnan en Goldie Hawn.

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #198 Gepost op: 18-02-2005, 14:22:15 »
Cruise niet in pak van 'Iron Man'
geplaatst: 12/2/2005  
Tom Cruise speelt niet de titelrol van 'Iron Man' in de verfilming van de strip. Cruise wordt sinds jaren in verband gebracht met de rol van de ijzeren superheld. Nu is de rol volgens hem 'definitief' van de baan. "Toen ze met het project naar mij toekwamen, had ik niet het gevoel dat alles goed zat. Volgens mij ging de film op deze manier niet werken", zegt Cruise vanaf de set van zijn laatste film 'War of the Worlds'.

Cruise laat weten nooit een film te hebben gemaakt 'om het maken van een film'. "Ik moet altijd geïnteresseerd zijn in het verhaal. In het avontuur van het maken ervan. "Bij 'Iron Man' had ik dat gevoel niet", zegt Cruise.

Het productiebedrijf Cruise/Wagner Productions zet momenteel een remake op van de Aziatische horrorfilm 'The Eye'. De film gaat over een blind meisje dat na een oogoperatie geesten ziet. Deze zomer begint Cruise met de opnamen voor 'Mission: Impossible 3', waarin hij voor de derde keer de rol speelt van superspion Ethan Hunt.

Opnamen Indiana Jones 4 binnen 1,5 jaar
geplaatst: 12/2/2005  
Steven Spielberg wil 'binnen anderhalf jaar' beginnen aan het vierde deel van de filmreeks 'Indiana Jones'. Scriptschrijver Jeff Nathanson zou momenteel werken aan het scenario. Vanaf de set van Spielberg's nieuwe film 'War of the Worlds' zegt producente Kathleen Kennedy over een maand meer te weten over de inhoud van het script. Ze kon niet bevestigen dat voor Sean Connery een rol in het vierde deel is weggelegd. Connery speelde de rol van de vader van Indiana Jones, gespeeld door Harrison Ford, in 'Indiana Jones and the Last Crusade' uit 1989.

Spielberg hoopt dat de camera's 'binnen nu en anderhalf jaar draaien'. "Misschien zelfs nog eerder." 'War of the Worlds' is de tweede film die Spielberg maakt met Tom Cruise. 'Minority Report' was de eerste. In 'Worlds', naar het verhaal van H.G.Wells, wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens. De regisseur verklapt dat de wezens, evenals in het boek, 'driepotig' zijn. "Maar de rest blijft een verrassing. We hebben echt veel verrassingen in deze film", blijft Spielberg op de vlakte. 'War of the Worlds' gaat wereldwijd op 29 juni in première.

Cruise en Spielberg verklapten alvast dat hun volgende gezamenlijke project mogelijk een western is. Daarnaast vertelde Spielberg dat hij als producent de naam van de regisseur van de 'Transformers'-film over 'drie of vier weken' bekendmaakt. De film wordt gebaseerd op de tekenfilmserie.
 

 
Connery speelt graag weer vader Indiana Jones
geplaatst: 13/2/2005  
Sean Connery wil heel graag de rol van de vader van Indiana Jones in het vierde deel weer spelen. Dit meldt zijn woordvoerder Nancy Seltzer. Seltzer zei dat de oude Bond-acteur niet 'zomaar in iedere film is geinteresseerd'. "Hij werkt niet om gewoon aan het werk te kunnen zijn", zei de woordvoerder. Toen Seltzer aan Connery vroeg om de rol van professor Henry Jones te prolongeren, antwoordde hij met: "Natuurlijk, doe niet zo gek!"

Eerder deze week liet producente Kathleen Kennedy weten dat zij 'niet wist' of Connery's rol van vader Jones in het nieuwe script verwerkt is. Connery heeft sinds vorig jaar een pauze ingelast in zijn filmcarrière, omdat hij zich wilde storten op het schrijven van zijn memoires. Hierdoor liet hij een salaris van 17,5 miljoen dollar (14,5 miljoen euro) schieten voor de hoofdrol in de film 'Josiah's Canon'.

'Canon' gaat over een overlevende van de holocaust die de grootste kraak van de eeuw probeert te zetten. Hij wil het geld stelen dat joden vóór de holocaust hebben moeten afgeven aan de nazi's. In februari zouden de opnames beginnen, maar de makers hebben nog steeds geen goede opvolger voor Connery gevonden. Namen van Anthony Hopkins, Michael Caine en Gene Hackman doen momenteel de ronde.

Regisseur Steven Spielberg heeft gezegd binnen anderhalf jaar met de opnames voor Indiana Jones 4 te willen beginnen. Connery's laatste film was 'The League of Extraordinary Gentlemen' uit 2003.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #199 Gepost op: 18-02-2005, 14:22:43 »
Willis speelt geen actiehelden meer
geplaatst: 13/2/2005 
Bruce Willis heeft laten weten dat hij geen actiehelden in de toekomst meer wil spelen. Ondanks deze uitspraak heeft de acteur afgelopen week wel bevestigd in het vierde deel van de actiefilmreeks 'Die Hard' mee te doen.

Willis hoopt wel dat 'Die Hard 4.0' zijn laatste film is waar het 'testosteron je om de oren vliegt'. "Ik ben het zat geworden over straat te rennen met een pistool in mijn hand", aldus de acteur. Tijdens de perspromotie voor zijn laatste film 'Hostage' in Londen vertelde hij dat de opnames deze 'herfst' beginnen aan de oostkust van de VS.

Willis ontving woensdag op het filmfestival van Berlijn de Golden Kamera, die door het Duitse tv-blad Hörzu jaarlijks worden uitgereikt. De Hollywood-ster was zelf in de Duitse hoofdstad aanwezig, om de prijs in ontvangst te nemen. Hij was 'zeer onder de indruk' van de prijs zei hij op de rode loper. De thriller 'Hostage', waarin Willis betrokken raakt bij een gijzeling, gaat op 11 maart in de Verenigde Staten in première. In april speelt hij een van de hoofdrollen in het drieluik 'Sin City', naar een strip van Frank Miller.

Nederlanders wanted to 'Meet the Fockers'
geplaatst: 14/2/2005 
De Nederlandse bioscoopbezoekers gingen dit weekeinde massaal bij de Fockers op visite. 'Meet the Fockers' opende op de eerste plaats in de top-twintig van best bezochte bioscoopfilms in Nederland en haalde in totaal een recette op van 609 duizend euro op. 'Fockers' is het vervolg op de succesvolle komedie 'Meet the Parents'. In deel twee maakt de kijker kennis met de ouders van Ben Stiller, gespeeld door Dustin Hoffman en Barbra Streisand.

De laatste film van Theo van Gogh, '06/05', beleefde donderdag ook zijn bioscooppremière. De film kwam in het eerste weekeinde echter niet verder dan een negentiende plek. De gele tekenfilmspons Spongebob Squarepants zakte van de top naar de tweede plaats, maar heeft inmiddels ruim één miljoen euro opgeleverd. De actiekomedie 'Vet Hard!' zakte in zijn tweede week ook een plaats naar drie. De Nederlandse familiefilm 'Lepel' steeg in het tweede weekeinde, vanwege de schoolvakantie, van de achtste naar de vierde positie.

Vanaf donderdag draait de nieuwe Nederlandse filmkomedie 'Flirt' in de bioscopen. In de Pathé-theaters in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Groningen, is de film op Valentijnsdag in een speciale voorpremière te zien. Verder is vanaf donderdag ook 'Ray', de filmbiografie over Ray Charles, het comedy-drama 'Sideways' en Nicole Kidmans controversiële nieuwe film 'Birth' te zien.
 
Vin Diesel regisseert eigen 'Hannibal'
geplaatst: 14/2/2005 
Vin Diesel wordt de regisseur van zijn eigen troetelproject 'Hannibal'. Diesel had vorig jaar al te kennen gegeven bij dit project graag zowel voor als achter de camera plaats te nemen. Hij beweert dat hij daarvoor nu ook het groene licht heeft gekregen van filmstudio Revolution Studios. Diesel zei dat tijdens een promotie-interview voor zijn nieuwe komedie 'The Pacifier'.

De historische spektakelfilm 'Hannibal' gaat over de legendarische generaal uit Carthago, die bekend staat om zijn beruchte tocht met olifanten over de Alpen. "De producenten dachten dat de film niet voor minder dan 200 miljoen dollar (158 miljoen euro) gemaakt kon worden. Maar nadat we onderzoek gedaan hadden, kon ik het budget terugbrengen naar 50 miljoen dollar (40 miljoen euro)", aldus de acteur. De Nederlander Yorick van Wageningen, met wie Diesel samen in 'Riddick' speelde, krijgt in ieder geval een rol. Het is de bedoeling later dit jaar met de productie van het epos te beginnen.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!