Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81503 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #160 Gepost op: 14-01-2005, 17:04:23 »
Hopkins is Freemans butler
geplaatst: 13/1/2005 
Anthony Hopkins speelt de butler van Morgan Freeman in de nieuwe film 'Harry and the Butler'. De remake wordt 'losjes gebaseerd' op het Deense origineel uit 1962. Steve Bing neemt plaats in de regiestoel. Het script wordt geschreven door Damian F. Slattery. Freeman speelt in 'Butler' een bluesmuzikant die de weg kwijt is en in een verlaten oude vrachtwagen in Los Angeles woont. Wanneer hij ineens veel geld krijgt, huurt hij de Engelse butler (Hopkins) in, die Harry helpt zijn weg in het leven terug te vinden.

Het is de tweede keer dat de twee rasacteurs met elkaar in een film te zien zijn. Hun eerste gezamenlijke project was Steven Spielbergs 'Amistad', over de slavernij in Amerika. Freeman is dit jaar als Lucius Fox te zien in 'Batman begins' en speelt een rol in 'An unfinished life', naast Robert Redford en Jennifer Lopez. Hopkins is dit jaar in het drama 'Proof' te zien, naast Gwyneth Paltrow en Jake Gyllenhaal.
 
Foxx wil in huid kruipen van Tyson
geplaatst: 13/1/2005 
Jamie Foxx wil graag voor een nieuwe film in de huid kruipen van Mike Tyson. De acteur zei dat tijdens de uitreiking van de Critic's Choice Awards maandagavond in Los Angeles. Foxx ontving de prijs voor 'beste acteur' voor zijn portrettering van soullegende Ray Charles in 'Ray'. Tijdens zijn speech liet hij doorschemeren dat hij geïnteresseerd is in de rol van bokskampioen Mike Tyson in een filmbiografie.

Foxx heeft laten onderzoeken of hij nog de rechten op een verfilming kan krijgen. Collega-acteur Will Smith bekoorde filmcritici een paar jaar geleden, toen hij gestalte gaf aan bokslegende Mohammed Ali in Michael Manns 'Ali'.

Foxx maakt zondag nog kans een Golden Globe mee naar huis te nemen. Foxx is dit jaar te zien in de actiefilm 'Stealth' en later dit jaar in het Desert Storm-oorlogsdrama 'Jarhead', van Sam Mendes. Volgend jaar speelt Foxx de rol van inspecteur Ricardo Tubbs in de verfilming van de jaren tachtig-serie 'Miami Vice'. Colin Farrell speelt zijn partner Sonny Crocket.
 
Laurie en Marsden aan boord Supermanfilm
geplaatst: 13/1/2005 
Hugh Laurie en James Marsden doen mee in de nieuwe Supermanfilm. Laurie speelt in de superheldenfilm de rol van hoofdredacteur van de Daily Planet, Perry White, de krant waar Clark Kent (Superman) werkt. Marsden neemt de rol van White's zoon, Richard, op zich. Hij is in de Supermanverhalen verliefd op Lois Lane, de journaliste die op haar beurt smoorverliefd is op Superman, maar Kent niet ziet staan. De rol van Lane was eerder toebedeeld aan Kate Bosworth.

Laurie is bekend van zijn rollen uit de 'Stuart Little'-films. Hij speelt momenteel de hoofdrol in de Amerikaanse dramaserie 'House'. Marsden werkte eerder met regisseur Bryan Singer samen als Cyclops in de twee stripverfilmingen van 'X-Men'. De onbekende Brandon Routh mag zich in het roodblauwe superpak hijsen. Eerder deze week bevestigde Kevin Spacey dat hij Superman's aartsvijand Lex Luthor speelt. De opnamen voor de peperdure film beginnen in maart in Australië.

De film, die begint met de terugkeer van de 'Man of Steel' op aarde, gaat volgend jaar zomer wereldwijd in première.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #161 Gepost op: 14-01-2005, 17:05:27 »
Jeunet wees regie vijfde Potterfilm af
geplaatst: 13/1/2005 
Jean-Pierre Jeunet heeft zelf de regie van de vijfde Harry Potterfilm afgewezen. Dat zei de Franse regisseur woensdag in een interview in Amsterdam over zijn laatste film 'Un Long Dimanche de Fiançailles'. Potter-studio Warner Bros, die ook het geld verstrekte voor 'Dimanche', had hem aangeboden de regie van 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' op zich te nemen. De Fransman heeft het aanbod vriendelijk van de hand gewezen. Hij had 'geen zin' om een groot project als Potter op dit moment aan te pakken. Warner heeft inmiddels de vrij onbekende David Yates voor de regieklus ingehuurd.

'Dimanche' is voor Jeunet de eerste film sinds zijn wereldsucces met het sprookjesachtige 'Amélie' in 2001. Jeunet vroeg hoofdrolspeelster uit Amélie Audrey Tautoe voor de hoofdrol van de nieuwe film. "Eigenlijk had ik Jodie Foster (die vloeiend Frans spreekt, red.) in gedachten voor de hoofdrol, maar toen ik haar tegenkwam in Parijs, had ik de rol aan Audrey beloofd." Toch heeft hij voor de 'Silence of the Lambs'-actrice een leuke rol in de film geregeld. "Ik vroeg aan haar wat ze wilde en ze zei dat ze een grote rol wilde. En die heb ik haar gegeven", aldus de regisseur.

Woensdagavond heeft de galapremière van de film in het Amsterdamse Tuschinski Theater plaatsgevonden, in het bijzijn van Jeunet. Onder de genodigden bevonden zich Freek de Jonge, Frits Wester en Victoria Koblenko. De presentatie van de avond was in handen van Ivo Niehe. 'Un Long Dimanche de Fiançailles' draait vanaf donderdag in twintig Nederlandse bioscopen.
 
Reno naast Hanks in 'Da Vinci code'-film
geplaatst: 14/1/2005 
Jean Reno is gecast naast Tom Hanks in de verfilming van 'The Da Vinci code'. De Franse acteur speelt in de thriller de rol van de norse politie-inspecteur Bezu Fache. Hanks werd een paar maanden geleden gecast voor de hoofdrol. Hij speelt de Amerikaanse professor Robert Langdon. Ron Howard, bekend van 'A Beautiful Mind' heeft de regie in handen.

De vrouwelijke hoofdrol van Sophie Neveu, een cryptologe uit Parijs die met Langdon het Da Vinci mysterie probeert op te lossen, is nog niet ingevuld. Namen van Françaises als Audrey Tautou, Julie Delpy en Ludivine Sagnier doen inmiddels de ronde.

'The Da Vinci Code', waarvan de opnames dit jaar in de VS en Europa plaatsvinden, komt volgend jaar op 19 mei wereldwijd uit. Reno is later dit jaar te zien in een moderne remake van de komedie 'The Pink Panther', waarin hij de assistent speelt van inspecteur Clouseau (rol van Steve Martin).

De roman van Dan Brown heeft bijna twee jaar achtereen de bestsellerlijst in Amerika gedomineerd. Ook in Nederland is het boek succesvol.
 
'Sideways' en 'Aviator' ontvangen scriptnominaties
geplaatst: 14/1/2005 
Het Writers Guild of America (WGA) heeft John Logan, het duo Alexander Payne en Jim Taylor, en acht anderen genomineerd voor het beste filmscript. De nominaties zijn verdeeld in twee categorieën: het originele verhaal en het bewerkte script.

Logans originele screenplay voor 'The Aviator' heeft concurrentie van Charlie Kaufman voor 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' en van Zach Braff voor 'Garden State'. Ook de films Hotel Rwanda' en 'Kinsey' ontvingen een scriptnominatie.

In de categorie beste bewerkte filmverhalen is naast 'Sideways' Paul Haggis genomineerd met'Million Dollar Baby'. Verder maken Richard Linklater met 'Before Sunrise', Tina Fey met 'Mean Girls' en Jose Rivera met 'The Motorcycle Diaries' kans op een prijs. Het script voor 'Finding Neverland' werd niet toegelaten, omdat de film niet geproduceerd is volgens de richtlijnen van het huidige vakbondscontract van het 'schrijversgilde'.

De winnaars worden 19 februari bekendgemaakt in Los Angeles, twee weken voor de Oscaruitreiking.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #162 Gepost op: 14-01-2005, 17:06:00 »
Famke Janssen in X-Men 3?
geplaatst: 14/1/2005 
Zal Famke Janssen, die het karakter Jean Grey in de eerste twee X-Men films speelt, ook te zien zijn in X-Men 3? Ik weet het nog niet, zei ze in een interview, maar waarschijnlijk wel. Ze zijn nog met het script bezig, maar ik heb al gehoord dat Jean er ook weer in zit. Regisseur Bryan Singer zal in ieder geval niet meer aan het roer staan van X-Men 3.

Tegen de tijd dat X-Men in productie gaat, zit Singer middenin de opnames van Superman. Janssen vindt het jammer, want volgens de actrice was juist Singer de grote man achter de X-Men films. De man die de films op elk front gemaakt heeft.

Of alle andere acteurs uit de eerste twee films terugkeren is volgens Janssen nog niet helemaal zeker. Janssen: Sommige mensen hebben getekend voor meerdere films, anderen zullen opnieuw moeten onderhandelen. Zo heeft elke acteur of actrice zijn eigen voorwaarden. Ik ben niet contractueel verplicht om aan X-Men 3 mee te werken, en daar ben ik blij om, want ik wil geen sequel om de sequel maken. Het verhaal moet goed zijn, de regisseur moet goed zijn en het moet leuk zijn om het karakter te spelen.

Geruchten gaan dat Janssens karakter Jean Grey in de derde film zal transformeren in Dark Phoenix. Als dat het geval is, dan zal er een grote rol voor haar zijn weggelegd in X-Men 3. Janssen blijft er echter nuchter onder: Wolverine is en blijft het belangrijkste X-Men karakter. Dus ik wacht gewoon af hoe groot de rol van Jean Grey wordt.
 
Sarah in Shrek 3
geplaatst: 14/1/2005 
Sarah Jessica Parker heeft een nieuwe filmrol weten te bemachtigen en wel in Shrek 3! Ze zal haar stem lenen voor een van de karakters van de animatiefilm.

De 39-jarige actrice zal Mike Meyers, Cameron Diaz, Eddie Murphy en Antonio Banderas vergezellen in het derde deel van Shrek.

Sarah zegt dat ze er heel erg naar uitkijkt om deel te nemen aan Shrek 3. Zelf zegt ze: Ik ben erg vereerd dat ik een rol mag neerzetten waar mijn kinderen naar zullen kijken.

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #163 Gepost op: 19-01-2005, 20:51:21 »
'Sentinel' met Douglas
geplaatst: 15/1/2005 
Michael Douglas heeft de hoofdrol gekregen in de nieuwe politieke thriller 'The Sentinel'. Kim Basinger en Kiefer Sutherland zijn in onderhandeling om een rol naast Douglas te vervullen. Clark Johnson neemt plaats in de regiestoel. Het script is gebaseerd op een boek van Gerald Petievich.

De film gaat over een spion van de geheime dienst (Douglas) die vreemd gaat met de vrouw van de president van de Verenigde Staten. Een collega van Douglas is verantwoordelijk voor de veiligheid van de mensen in het Witte Huis. Hij wordt echter vermoord en Douglas wordt gezien als belangrijkste man achter een complot om de president uit de weg te ruimen.

Basinger zou de rol van de first lady spelen en Sutherland een geheim agent van dubieus karakter.
 
Japanse regisseur terug voor 'Grudge 2'
geplaatst: 15/1/2005 
De Japanse regisseur Takashi Shimizu keert terug voor het tweede deel van 'The Grudge'. Het eerste deel van de horrorthriller draait momenteel in de Nederlandse bioscopen. De film kwam vorig weekeinde binnen op de derde plaats van lijst met bestbezochte films.

In de Amerikaanse versie is de hoofdrol weggelegd voor Sarah Michelle Gellar. Shimizu heeft in Japan vier 'Ju-On'-films (de oorspronkelijke titel, red.) op zijn naam staan. In Hollywood was de film een groot succes met een opbrengst van meer dan honderd miljoen dollar. De film draait om een vloek die zich verspreid wanneer iemand in een woedeaanval sterft.

Hollywood heeft sinds het succes van 'The Ring' de smaak van de Japanse horror te pakken gekregen. In maart wordt het tweede deel van 'Ring' verwacht, die ook geregisseerd wordt door de oorspronkelijke Japanse regisseur, Hideo Nakata. Later dit jaar volgt de remake van Nakata's 'Dark water', met Oscarwinnares Jennifer Connelly in de hoofdrol.

'The Grudge 2' wordt volgend jaar met Halloween in de bioscopen verwacht.
 
Queen Latifah gevraagd voor Grammy's
geplaatst: 15/1/2005 
Queen Latifah is gevraagd de uitreiking van de Grammy Awards dit jaar te presenteren. Zij treedt tijdens de uitreiking ook op. "Latifah is een ongelooflijke artiest en haar passie, talent en persoonlijkheid maken haar de ideale keuze om onze prijzenshow te presenteren", meldt de directeur van de Grammy's in een persverklaring.

Latifah heeft haar vleugels de laatste jaren uitgeslagen en inmiddels een aantal films op haar conto staan. Ze ontving in 2002 een nominatie voor de beste vrouwelijke bijrol in de musicalfilm 'Chicago'. In april is ze te zien als hoofdrolspeelser in de remake van de Franse film 'Taxi'. Hierin speelt ze een taxichauffeur die op haar eigen manier met haar wagen door de stad scheurt.

Kanye West, Usher en Alicia Keys maken de meeste kans dit jaar een Grammy mee naar huis te nemen. De uitreiking vindt 13 februari plaats.
 
Meer 'Rings'-materiaal op komst
geplaatst: 15/1/2005 
Peter Jackson wil meer filmmateriaal van zijn 'Lord of the Rings'-trilogie op dvd uitbrengen. Hij heeft geen zin om een elf uur durende film van alledrie de delen te maken. "Alles wat we in de film wilden hebben, zit er nu in." Van iedere film heeft Jackson een uitgebreidere 'director's cut' op dvd gezet.

De regisseur wil het ongebruikte filmmateriaal dat hij nog steeds heeft in weggeknipte scènes op een schijfje zetten. Daarbij moet aan de fans worden uitgelegd waarom deze scènes uiteindelijk zijn gesneuveld. Jackson wil ook een avondvullende making-of documentaire maken. "Iets wat op een reality tv-show lijkt", stelt de filmmaker. Het grootste deel van het ongebruikte materiaal heeft betrekking op bloopers. Deze ongelukkige momenten zijn tot nu toe alleen tijdens afscheidsfeesten van castleden vertoond. De dvd verschijnt over twee of drie jaar.

Momenteel is Jackson druk bezig met het filmen van 'King Kong', een remake van de zwart-wit klassieker over de reuzengorilla. Deze moet met kerstmis in de bioscopen draaien.

 


movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #164 Gepost op: 19-01-2005, 20:52:43 »
Gepensioneerde Bruce in Die Hard 4
geplaatst: 16/1/2005 
Bruce Willis speelt een gepensioneerde politieagent in het vierde deel van de 'Die Hard'-filmreeks. De actiester zei dat er hard gewerkt wordt aan het script voor 'Die Hard 4.0', zoals het project heet.

"Doug Richardson, die ook het verhaal schreef voor mijn nieuwe film 'Hostage', is momenteel als een gek aan het typen", aldus de 49-jarige Willis. "Hij heeft een heel interessant idee voor deel vier. Iets waar ze bij filmstudio Fox voor het eerst echt over te spreken zijn."

Over het script kan hij verder nog niet uitweiden, maar hij wil nog wel zeggen dat zijn personage van John McLane inmiddels gepensioneerd is. De nieuwe thriller 'Hostage', waarin Willis betrokken raakt bij een gijzeling, gaat in maart in première. De acteur heeft daarna een van de hoofdrollen in de verfilming van het stripdrieluik 'Sin City', van Robert Rodriguez en Frank Miller.

Volgend jaar is Willis te horen als de stem van een bijdehante wasbeer in de computeranimatiefilm 'Over the Hedge'. 'Die Hard 4.0' draait niet eerder dan in de zomer van 2006 in de bioscopen.
 
Spielberg droomde zijn leven lang over War of the Worlds
geplaatst: 16/1/2005 
Steven Spielberg heeft zijn hele leven al het verhaal van 'War of the Worlds' willen verfilmen. Dit heeft hij gezegd in een interview, waarbij ook hoofdrolspeler Tom Cruise aanwezig was.

De science-fictionfilm gaat over de oorlog van Mars tegen de aarde, gezien door de ogen van een doorsnee Amerikaanse familie. "Het maken van deze film is volgens mij altijd in mijn gedachte geweest", zegt de regisseur. "Een paar jaar geleden las ik het boek van H.G. Wells opnieuw en kwam ik tot de ontdekking dat er zoveel inzit dat nog nooit iemand heeft gezien." In 1953 werd het verhaal voor het eerst verfilmd.

Hoofdrolspeler Cruise zei dat hij dit project vooral heeft aangenomen om nog een keer met Spielberg te kunnen werken. Hij werkte al eerder met hem aan 'Minority Report'. "Ik heb net acht minuten van ruw materiaal gezien en mijn hart klopte in mijn keel. En de speciale effecten zaten er nog niet eens in", aldus de acteur.

De opnames van de film duren tot eind maart en daarna moeten Spielberg & Co er flink aantrekken om de wereldwijde releasedatum van 29 juni te halen. Dakota Fanning, Tim Robbins en Miranda Otto spelen de andere hoofdrollen in het sciencefictionavontuur.

 
Azië actie: 'Hallo, u spreekt met Brad Pitt'
geplaatst: 16/1/2005 
Brad Pitt en Leonardo DiCaprio hebben zaterdagavond telefoontjes van vele vrouwen beantwoord voor het goede doel. Dit gebeurde tijdens een door de tv-zender NBC georganiseerd benefietgala in Los Angeles, ten bate van de slachtoffers van de tsunami in Azië.

"Tsunami Aid: A Concert of Hope" begon met overlevingsverhalen verteld door acteur Morgan Freeman. Daarna zong Madonna vanuit Londen John Lennons 'Imagine'. Andere bekende Hollywoodsterren werkten mee vanuit New York.

"We hebben een keuze. We kunnen de andere kant opkijken of we kunnen een helpende hand bieden", aldus Clint Eastwood. Vanuit de Engelse hoofdstad kwamen tevens optredens van Elton John, die 'Don't let the Sun go Down' zong en van Pink Floyd-oprichter Roger Waters, die begeleid door Eric Clapton 'Wish you were here' vertolkte.

Het twee uur durende gala werd afgesloten door Diana Ross, die haar lied 'Reach Out and Touch' ten gehore bracht. Andere bekenden die hun medewerking verleenden waren onder anderen George Clooney, Naomi Watts, Bruce Willis en de voormalige presidenten Bill Clinton en George Bush senior.

Hoeveel geld de actie heeft opgebracht kon NBC zondagochtend nog niet zeggen. Maandag wordt een eerste schatting bekendgemaakt.

 
The Sheer zingt titelsong 'Flirt'
geplaatst: 17/1/2005 
Het nummer 'Stay Awake' van The Sheer wordt de titelsong voor de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Flirt'. De hoofdrollen in de romantische komedie worden gespeeld door Egbert Jan Weeber, Rifka Lodeizen, Javier Guzman en Lidewij Mahler. De film is het regiedebuut voor een bioscoopfilm van Jaap van Eyck.

De Haarlemse band The Sheer brak op festivals door in 2002. Een jaar later kwam het eerste album 'The Keyword is Excitement!' op de markt en scoorden de vier mannen een hit met het nummer 'Something to Say'. 'Stay Awake' staat ook op het album en komt op 11 februari uit op single.

"Flirt', waarvoor Van Eyck het scenario schreef met Eddy Terstall, gaat over liefde, vreemdgaan en trouw blijven in een relatie. De galapremière van de film vindt plaats op Valentijnsdag in Amsterdam. Weeber tourt voor de film ook een aantal maal door het land, om te draaien op zogenaamde 'Flirtfeesten'.

'Flirt' draait vanaf 17 februari in de bioscopen.
 


movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #165 Gepost op: 19-01-2005, 20:54:46 »
Slamdunk 'Coach Carter' in Amerikaanse bioscopen
geplaatst: 17/1/2005 
Het waargebeurde verhaal over het leven van 'Coach Carter' was dit weekeinde de bestbezochte film in Amerika. De film met Samuel L. Jackson in de hoofdrol kwam binnen op de eerste plaats met een recette van 23,6 miljoen dollar (achttien miljoen euro). De film gaat over basketbalcoach Ken Carter, die zijn 'high schoolteam' in 1999 op non-actief stelde om de studenten te helpen bij hun schoolwerk.

De animatiespeelfilm 'Racing Stripes', over een racende zebra, debuteerde op een derde plek met een omzet van veertien miljoen dollar (10,7 miljoen euro). De stripverfilming van het personage 'Elektra', die twee jaar geleden voor het eerst te zien was in 'Daredevil', opende op de vijfde plaats. De film met Jennifer Garner in de hoofdrol bracht in drie dagen een bedrag op van 12,5 miljoen dollar (9,6 miljoen euro). De romantische komedie 'In good company', met Dennis Quaid en Scarlett Johansson, steeg van de 33e naar de vierde plaats en verdiende 13,9 miljoen dollar (10,6 miljoen euro).

Golden Gobe-winnaar Leonardo DiCaprio bezette met zijn 'The Aviator' de zevende plaats. Na de toekenning van de Globe is de verwachting dat de film van Martin Scorsese volgend weekeinde in de lijst zal stijgen. 'Meet the Fockers' moest de hoogste notering na drie weken overgeven aan een ander. De komedie heeft na vier weken een recette van 230,8 miljoen dollar (176,3 miljoen euro).
 
Golden Globes voor The Aviator en Sideways
geplaatst: 17/1/2005 
The Aviator en Sideways hebben in de nacht van zondag op maandag in Los Angeles de Golden Globes voor beste film gekregen. The Aviator van Martin Scorcese won de prijs voor beste dramafilm; Sideways werd verkozen als beste comedy.

Jamie Foxx als Ray Charles in de filmbiografie Ray, Hilary Swank voor haar rol in de boksfilm Million Dollar Baby, Annette Bening in de comedy Being Julia en Leonardo DiCaprio voor zijn rol in The Aviator werden onderscheiden voor de beste acteerprestaties in de verschillende categorieën.

Natalie Portman en Clive Owen kregen een Globe voor hun ondersteunende rollen in het seksdrama Closer. De prijs voor het beste script ging naar Sideways. The Aviator leverde ook een Golden Globe op voor componist Howard Shore voor de beste filmmuziek, terwijl Old Habits Die Hard van Mick Jagger en Dave Stewart uit Alfie tot beste filmnummer werd verkozen.

Robin Williams, die al vijf keer een Golden Globe won, werd onderscheiden met de Cecil B. DeMille-award voor zijn hele oeuvre. Williams droeg zijn prijs op aan zijn vriend Christopher Reeve, die vorig jaar overleed.
Schatgraven in bioscoop populair
geplaatst: 17/1/2005 
De film 'National Treasure' was dit weekeinde Nederlands bestbezochte bioscoopfilm. De film met Nicolas Cage en Jon Voight in de hoofdrollen was goed voor een recette van 477 duizend euro. De avonturenfilm stootte hiermee na vier weken de bende uit 'Ocean's Twelve' van de eerste plaats af. Clooney en de zijnen kwamen hierdoor op de derde plaats terecht, achter 'The Grudge'. De horrorfilm met Sarah Michelle Gellar steeg in het tweede weekeinde van de derde naar de tweede plek. De remake van het Japanse 'Ju-On' heeft in Nederland inmiddels 130 duizend bezoekers getrokken.

De nieuwe film van Jean-Pierre Jeunet, 'Un Long Dimanche de Fiançailles', kwam binnen op de zevende plaats. De Franse film van de maker van 'Amélie' draait in twintig bioscopen. Het romantische relaas over vrouwenversierder 'Alfie', met Jude Law in de titelrol, was in het debuutweekeinde goed voor een notering op de negende plaats. De Chinese fantasyfilm 'House of Flying Daggers' kwam binnen op de twaalfde plaats. 'Resident Evil: Apocalypse', het vervolg op 'Resident Evil', moest genoegen nemen met een binnenkomst op de vijftiende plaats.

Donderdag gaat Golden Globe-winnaar 'The Aviator' draaien, met Leonardo DiCaprio als Howard Hughes. Het derde deel uit de 'Blade'-horrorreeks gaat ook op die dag in première.
 
Spears doet stem in film Madonna
geplaatst: 18/1/2005 
Madonna heeft Britney Spears overgehaald haar stem te lenen aan een karakter in de animatiefilm 'The English Roses', die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Madonna. Britney neemt volgens de site de stem van de heldin Binah voor haar rekening.

Het is voor het eerst dat de stem van Britney in een tekenfilm te horen is. De film wordt geproduceerd door Madonna's man, regisseur Guy Ritchie. In zijn nieuwe film 'Revolver' speelt Madonna ook een rolletje. Andere stemmen worden verzorgd door David Bowie en Snoop Dogg.

Madonna neemt de rol van de goede fee op zich in het verhaal over een meisje, dat zij baseerde op haar 8-jarige dochter Lourdes. In de film wordt het meisje buitengesloten door haar klasgenootjes, omdat ze te mooi zou zijn.
 


movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #166 Gepost op: 19-01-2005, 20:56:10 »
Samuel L. Jackson sterft spectaculaire dood in laatste 'Star Wars'
geplaatst: 18/1/2005 
Samuel L. Jackson sterft in zijn rol als Jedi Knight op een spectaculaire manier in het laatste deel van de 'Star Wars'-reeks. Die belofte heeft regisseur George Lucas de acteur gedaan. "Het is een groot lichtsabelgevecht geworden, met 102 vechtbewegingen in drie grote vertrekken", zegt de 56-jarige Jackson.

Jacksons nieuwste film 'Coach Carter' maakte een goed debuut afgelopen weekeinde en behaalde de eerste plaats in de Amerikaanse 'box office'. De film gaat over basketbalcoach Ken Carter, die zijn 'highschool-team' in 1999 op non-actief stelde om de studenten te helpen bij hun schoolwerk.

De acteur denkt nog niet aan een eventuele Oscar volgend jaar voor zijn rol. "Over zo'n prijs ga ik me niet druk maken. Het zal mij toch niet veranderen. Het zal er alleen voor zorgen dat mijn salaris met één miljoen dollar stijgt."

'Star Wars: Episode III- Revenge of the Sith' gaat wereldwijd op 19 mei in première. 

Film over volkswoede na moord Van Gogh
geplaatst: 18/1/2005 
Het verdriet, de hoop en de woede van gewone burgers na de moord op Theo van Gogh: dat is het thema van het filmproject 'Allerzielen'. De negentig minuten durende film bestaat uit ongeveer 15 korte bijdragen van 25 scriptschrijvers en regisseurs uit de Nederlandse filmwereld.

Regisseurs als Eddy Terstall ('Simon'), Martin Kolhoven ('Het Zuiden'), Gerrard Verhage ('De Dominee') en Karim Traida ('De Poolse Bruid') verlenen hun medewerking aan het project. Het initiatief komt van een groep scenarioschrijvers. "Zij wilden niet in de eerste plaats een film over Theo van Gogh zelf maken, maar liever korte, eenvoudige verhalen vertellen vanaf de zijlijn", meldt de stichting in een persbericht.

Volgens gedelegeerd producent Matthijs ten Berge is voor de titel 'Allerzielen' gekozen, omdat Theo van Gogh op 2 november, op de katholieke feestdag Allerzielen, vermoord werd. "En omdat we met een heleboel verschillende zielen aan dit project werken."

Volgens perswoordvoerder Margo van der Valk krijgt de film, die bestaat uit fictieve persoonlijke verhalen, begin april 'in ieder geval' een eenmalige bioscoopvoorstelling in Amsterdam. Daarna wordt het project op 20 april door de NPS uitgezonden. De acteurs voor de verschillende filmpjes worden op dit moment gecast.
 
'Back to the future' nog een keer in bioscoop
geplaatst: 19/1/2005 
Het is in 2005 twintig jaar geleden dat de film 'Back to the Future' in de bioscopen in première ging. Ter ere van dit feit wordt de avonturenfilm nog een keer vertoond in de Amerikaanse bioscoop. Dit gebeurt op 1 februari in de Arclight Hollywood cinema in Los Angeles. Schrijver/producent Bob Gale en Doc Brown-acteur Christopher Lloyd zijn aanwezig om vragen over de filmtrilogie te beantwoorden.

Filmstudio Universal heeft geen plannen de film dit jaar opnieuw in de bioscoop uit te brengen. "Ik zou zeggen dat de fans een re-release beter uit hun hoofd kunnen zetten", zegt Gale. "Het is verschrikkelijk duur en, met uitzondering van de 'Star Wars'-films, levert het geen winst op." Of Fox, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, ook bij de vertoning aanwezig zal zijn is nog niet bekend. Sinds vorig jaar zijn de drie de films verkrijgbaar in een dvd-box.

De film, over wat er gebeurt wanneer een high-schoolleerling teruggaat in de tijd, is geregisseerd door Robert Zemeckis en mede geproduceerd door Steven Spielberg.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #167 Gepost op: 19-01-2005, 20:56:36 »
Oprah Winfrey speelt gans in kinderfilm
geplaatst: 19/1/2005 
Talkshowhost Oprah Winfrey gaat de stem doen van een gans in de verfilming van het kinderboek 'Charlotte's web'. Ook Julia Roberts en John Cleese zullen meewerken aan de film. De opnames van de Paramount Pictures animatiefilm starten deze maand in Australië.

Het script van de film werd geschreven door Susannah Grant, die eerder het script schreef voor de 'Julia Roberts' film 'Erin Brockovich' en Karey Kirkpatrick, scriptschrijver van de animatiefilm 'Chicken Run'. Roberts zal in de nieuwe animatie haar stem geven aan de hoofdrol, Charlotte de spin. De stem van Oprah zal te horen zijn bij gans Gussy en John Cleese kruipt in de huid van het blatende schaap Samuel. Andere rollen zijn er voor countryzangeres Reba McEntire en bandlid van de popgroep 'Outkast', Andre 3000.

'Charlotte's web' is het best verkochte kinderboek allertijden. Tot op de dag van vandaag heeft het boek wereldwijd meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht. Het boek is 23 talen vertaald en werd voor het eerst uitgebracht in 1952.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #168 Gepost op: 20-01-2005, 20:09:00 »
Zeven NAACP-nominaties voor 'Ray'
geplaatst: 20/1/2005 
De film 'Ray' heeft zeven nominaties ontvangen van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP). Dit heeft de organisatie die opkomt voor gekleurde mensen in de VS donderdag bekendgemaakt. Jaarlijks reikt de NAACP prijzen uit aan zwarte artiesten voor hun prestaties in film, muziek en op televisie. 'Ray', over het leven van soullegende Ray Charles, is onder meer genomineerd voor 'beste film'. Hoofdrolspeler Jamie Foxx ontving een nominatie voor zijn rol als Charles. Zondag kreeg hij voor deze acteerprestatie de Golden Globe.

Naast 'Ray' zijn ook de films 'Collateral', waar Foxx ook een rol in speelt, 'Fahrenheit 9/11', 'Hotel Rwanda' en 'Man on Fire', met Denzel Washington, genomineerd. Foxx moet het in zijn categorie opnemen tegen Washington, Don Cheadle ('Rwanda'), Will Smith (I, Robot') en Mario van Peebles voor 'Baadasssss!'. In de categorie 'beste televisieserie' zijn onder meer genomineerd 'ER', 'Law & Order' en 'The Wire'. In de categorie muziek ontving R&B-ster Usher vijf nominaties.

De NAACP Awards worden op 19 maart in het Dorothy Chandler Pavilion in Los Angeles uitgereikt.

 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #169 Gepost op: 22-01-2005, 21:30:56 »
Fry is gids bij rondreis door universum
geplaatst: 21/1/2005 
De stem van Stephen Fry zal te horen zijn in de sciencefictionfilm 'The Hitchhiker's guide to the galaxy'. Dit meldt BBC online. De komisch acteur spreekt de stem in van de elektronische gids die de hoofdpersoon van het verhaal, Arthur Dent, meeneemt op zijn reis door het universum. De rol van Dent is voor Martin Freeman, bekend van de comedyserie 'The office'.

'Guide' is gebaseerd op het cultboek van Douglas Adams, die in 2001 is overleden. Fry was een goede vriend van Adams. "Stephens humor en intelligentie zijn perfect voor de gids", meent producent Robbie Stamp.

Fry is bekend van de komische sketchserie 'A bit of Fry and Laurie', met zijn partner Hugh Laurie. Hij was verder onder meer te zien in de verfilming van Harry Mulisch' 'De ontdekking van de hemel'.

'The hitchhiker's guide to the galaxy' gaat in Nederland op 30 juni in première. De rest van de cast bestaat onder anderen uit John Malkovich, Alan Rickman en Sam Rockwell.

 
'Spaceballs' wordt tekenfilmserie
geplaatst: 21/1/2005 
De filmparodie 'Spaceballs' krijgt zijn eigen tekenfilmserie. In de film uit 1987 wordt de draak gestoken met de 'Star Wars'-films. Regisseur Mel Brooks, bekend van de film en musical 'The Producers', neemt ook de verhalen voor de animatieserie voor zijn rekening. In de door hemzelf geregisseerde film speelde hij de personages 'president Skroob' en 'Yogurt'. Deze karakters keren in de tekenfilmserie terug.

Brooks wil een zogeheten pilotaflevering van een uur maken en daarnaast dertien episodes van een half uur. In de serie zal de recente golf fantasyfilms, zoals de 'Star Wars'-prequels, 'The Lord of the Rings'-trilogie en Harry Potter op de hak worden genomen.

Brooks is vanaf april te horen als robotpersonage in de nieuwe computeranimatiefilm 'Robots'. In 'Spaceballs' waren verder rollen weggelegd voor Bill Pullman, John Candy, Daphne Zuniga en Rick Moranis als de slechterik 'Dark Helmet'.

'Spaceballs-the animated series' komt vanaf 2006 op televisie.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #170 Gepost op: 24-01-2005, 15:10:45 »
Zemeckis maakt animatieversie van 'Beowulf'
geplaatst: 22/1/2005 
Robert Zemeckis is van plan een computeranimatiefilm te maken over de eeuwenoude legende Beowulf. Dit heeft scriptschrijver Roger Avary bekendgemaakt. Zemeckis zal de film met behulp van de techniek 'motion capture' maken. Diezelfde techniek gebruikte hij in de kertsthit 'The Polar Express', die vorig jaar uitkwam. Avary schrijft het script samen met stripschrijver Neil Gaiman. Avary, die zelf van de Vikingen afstamt, is bekend van zijn samenwerking met Quentin Tarantino aan diens 'Pulp Fiction'.

'Beowulf' is de oudste geschreven Engelse mythe die ooit gevonden is. Het heldenepos stamt uit de zevende eeuw. De vertelling is in de jaren tachtig gebruikt door schrijver Michael Crichton als basis voor 'Eaters of the Dead'. Zijn boek werd in 1999 verfilmd als 'The Thirteenth Warrior', met Antonio Banderas in de hoofdrol. Bij motion capture worden de acteerprestaties van de acteurs vastgelegd door de computer om ze vervolgens om te zetten in een animatie.

'Beowulf' komt niet eerder dan 2007 in de bioscopen.

 
Arnold niet in 'Terminator 4'
geplaatst: 22/1/2005 
Arnold Schwarzenegger zal niet te zien zijn in 'Terminator 4'. Dit heeft de huidige gouverneur van Californië vrijdag tegen de San Francisco Chronicle gezegd. Schwarzenegger zei dat hij inderdaad was benaderd om een klein rolletje in de film te spelen. Maar hij heeft aan de producenten verteld dat 'hij geen seconde in de film te zien zal zijn, tenzij ze het vierde deel in Californië opnemen'. De opnamen van de film staan gepland in Boedapest.

'Terminator 3: Rise of the Machines' was de laatste film waarin Schwarzenegger te zien was als acteur, voordat hij de rol aannam van gouverneur. Het gerucht gaat dat de Oostenrijker zich niet herkiesbaar zal stellen, maar dit heeft hij tot nog toe steeds ontkend. Arnold is wel dit jaar met een kleine rol te zien in de film 'The Kid & I'. Het scenario is geschreven door zijn goede vriend Tom Arnold Ook Terminator-actrice Linda Hamilton, die voor deel twee en drie bedankte, speelt in deze film mee. De opnamen van 'Terminator 4' staan gepland voor dit jaar.
 
'Da Vinci Code' mag in Louvre filmen
geplaatst: 22/1/2005 
De makers van de verfilming van de 'The Da Vinci Code' hebben toestemming gekregen om in het Louvre in Parijs te filmen. Dit heeft de Franse minister van cultuur Donnedieu de Vabres bekendgemaakt.

In de filmversie van de beroemde bestseller speelt Tom Hanks de hoofdrol van professor Robert Langdon. De film staat onder regie van Ron Howard, bekend van 'A Beautiful Mind'. "Ja , het staat gepland voor deze zomer. Er zijn geen problemen", aldus een woordvoerder van het ministerie.

'The Da Vinci Code' gaat op 19 mei volgend jaar in première.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #171 Gepost op: 24-01-2005, 15:12:24 »
Bentley naast Cage in 'Ghost Rider'
geplaatst: 22/1/2005 
Wes Bentley, bekend van 'American Beauty', heeft de rol van de slechterik bemachtigd in de stripverfilming van 'Ghost Rider'. De hoofdrol van de 'spookrijder' is naar Nicolas Cage gegaan.

Cage speelt de voormalige motorstuntman Johnny Blaze, die een deal maakt met de duivel om zijn lichaam te lenen aan de wraakengel Ghost Rider. Alleen zo kan hij de veiligheid van zijn ware liefde garanderen. De film wordt geregisseerd door Mar Steven Johnson, die twee jaar geleden stripheld 'Daredevil' op het witte doek bracht.

Bentley speelt de rol van Black Heart, die Ghost Rider probeert tegen te werken. Het opvallende aan Ghost Rider is dat hij in vuur en vlam op zijn motor zit. Bentley heeft de rol in de bigbudget film te danken aan zijn vriend Colin Farrell. Farrell speelde in Johnsons 'Daredevil' de rol van Bullseye en heeft op die manier Johnson en Bentley met elkaar in contact gebracht. De opnames beginnen in februari in Australië.

'Ghost Rider' scheurt in de zomer van 2006 de bioscopen binnen.
 
Audrey Tautou vrouwelijke hoofdrol in 'Da Vinci Code'
geplaatst: 23/1/2005 
De Franse actrice Audrey Tautou, bekend van 'Amelie', gaat de rol spelen van Sophie Neveu in de verfilming van de 'Da Vinci Code'. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown. Eerder deze week werd de Française Sophie Marceau nog genoemd als mogelijke vrouwelijke hoofdrolspeelster.

In de 'Da Vinci Code' speelt Tautou rechercheur Neveu die professor Robert Langdon, gespeeld door Tom Hanks, helpt een moord op te lossen. In Parijs mist Langdon een afspraak met de curator van het Louvre, omdat die kort daarvoor blijkt vermoord te zijn. Langdon is de belangrijkste verdachte, omdat de curator voor hij stierf Langdons naam op de grond heeft geschreven. Langdon moet met hulp van Neveu de aanwijzingen die zijn achtergelaten ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci.

De opnames van de thriller beginnen in juni. De release staat gepland voor mei 2006.
 
Samuel L. Jackson acteert met opblaaspop
geplaatst: 23/1/2005 
Acteur Samuel L. Jackson staat erom bekend grapjes uit te halen met zijn jongere medespelers. Deze keer werden de rollen echter omgedraaid. Jackson speelt met Nana Gbewonyo in de film 'Coach Carter'. Gbewonyo, bekend met Jacksons reputatie, besloot hem in de maling te nemen. In een scène waar Jackson schooluniformen zou ontvangen, vervingen Gbewonyo en zijn medespelers de schooluniformen door een opblaaspop.

"Sam liet niets merken", vertelt Gbewonyo. "Hij heeft de hele scène uitgespeeld alsof hij naar de uniformen keek en niet naar de verschrikkelijke opblaaspop. Daarna hebben we het maar opgegeven. De man is niet van zijn stuk te brengen."

Gbewonyo speelt de rol van een schooljongen en basketbalspeler Junior Battle in 'Coach Carter'. Gbewonyo had niet eerder geacteerd, maar werd gevraagd voor de rol tijdens een basketbalwedstrijd van het team LA Stars vanwege zijn basketbalkunsten. Samuel L. Jackson speelt de controversiële highschool basketbalcoach die in 1999 zijn onverslagen team op de bank liet zitten vanwege hun slechte schoolprestaties.

 
'The Aviator' wint Producers Guild Filmprijs
geplaatst: 23/1/2005 
Michael Mann en Graham King, producenten van de film 'The Aviator', hebben zaterdag in Amerika de prijs voor producent van het jaar gekregen. Dit gebeurde tijdens de zogenoemde Producers Guild of America ceremonie. Presentator van de show Wayne Brady overhandigde het tweetal de 'Darryl F. Zanuck' prijs. 'Aviator' van regisseur Martin Scorsese won eerder een Golden Globe voor beste drama en is een van de favorieten voor de Oscars van dit jaar.

Het productieteam van 'Angels in America' won de prijs voor beste langdurige televisieproductie. Deze serie is een adaptatie van Tony Kushners toneelstuk over Amerika en aids in de jaren tachtig van de vorige eeuw. De 'Stanley Kramer' prijs, voor de producent die vaak sociale vraagstukken verwerkt in films, werd gewonnen door de twee producties 'Hotel Rwanda' en 'Innocent voices'.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakt dinsdag de nominaties bekend voor de komende Oscaruitreiking. De Producers Guild ceremonie is altijd een goede indicator geweest voor wie de Academy Awards zal gaan winnen.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #172 Gepost op: 26-01-2005, 14:58:35 »
Wahlberg samen met Damon en DiCaprio
geplaatst: 25/1/2005 
Mark Wahlberg speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe film 'The Departed' van Martin Scorsese. De acteur speelt naast Leonardo DiCaprio en Matt Damon de laatste mannelijke hoofdrol in de politiethriller, die gebaseerd is op de Hong Kong-hit 'Infernal Affairs'. Wahlberg brak door met zijn rol als pornoacteur in 'Boogie nights' en speelde verder in 'The Perfect Storm' en 'The Italian Job'.

'The Departed' speelt zich af in Boston en gaat over de gangster Damon, die infiltreert bij de politie, en politieagent DiCaprio, die Damons bende probeert binnen te dringen. De twee komen erachter dat in elk van de twee organisaties een 'mol' zit. Wahlberg speelt de rol van een agent die belangrijk is in het leven van DiCaprio. Scorsese wil dit jaar in Boston met de opnamen van de nieuwe film beginnen.

Scorsese maakt dinsdag kans om veel Oscarnominaties te ontvangen voor zijn samenwerking met DiCaprio in 'The Aviator'. Wahlberg is dit jaar te zien in de surrealistische komedie 'I Heart Huckabees'.

'The Departed' gaat volgend jaar in première.
 
The Aviator grote slokkop bij de BAFTA-nominaties
geplaatst: 25/1/2005 
The Aviator wordt met 14 nominaties de grote favoriet voor de komende BAFTA-Awards (de Britse ‘oscars’). Finding Neverland en Vera Drake volgen met 11, The House Of Flying Daggers met 9.

Acteurs Kate Winslet en Jamie Foxx ontvangen elk twee nominaties. Winslet in de categorie beste actrice voor Eternal Sunshine Of The Spotless Mind en Finding Neverland, Foxx voor de hoofdrol in Ray en de bijrol in Collateral. Verrassend waren de tarlijke nominaties voor The Motorcycle Diaries (Diarios De Motocicleta) (7), Collateral (6) en Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (6).

Les Choristes die in februari enkel op dvd uitkomt bij A-Film, kreeg als Franse film drie nominaties: beste aangepaste script, beste buitenlandse film en beste muziek.

Sideways die bij de Golden Globes grote kanshebber was, kreeg verrassend slechts één nominatie, voor aangepast scenario. De BAFTA’s zullen uitgereikt worden op 12 februari e.k.
 
Blade Trinity bovenaan in de Nederlandse bioscoop
geplaatst: 25/1/2005 
Donderdag 21 januari 2005 is Blade Trinity in Nederland in de bioscopen in première gegaan. Maar liefst 25% van alle bezoekers koos voor de nieuwe Blade-film. Hiermee werd Blade Trinity meteen de best bezochte film van die dag. In het weekend van donderdag tot en met zondag scoorde Blade Trinity ruim 213.000 euro’s wat goed was voor een tweede plaats achter National Treasure.

Van Helsing wint TV Krant Filmposter Award 2004
geplaatst: 25/1/2005 
De TV Krant Filmposter Award 2004 gaat naar… ‘Van Helsing’. De poster waarop de acteurs Hugh Jackman en Kate Beckinsale staan, is door de lezers van omroepblad TV Krant gekozen tot de mooiste filmposter van 2004.

De Nederlandse filmwereld kende tot nu toe geen publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar. Op initiatief van omroepblad TV Krant is eind vorig jaar de TV Krant Filmposter-verkiezing in het leven geroepen. TV Krant-lezers konden hun stem uitbrengen op 45 filmposters, die geselecteerd waren uit inzendingen van de filmmaatschappijen en filmdistributeurs en de redactie zelf.

De poster van ‘Van Helsing’, die is gemaakt door BLT & Associates in Hollywood, won nipt van de nummer 2 ‘Big fish’. Het verschil was maar elf stemmen. Als nummer 3 eindigden ex aequo ‘The passion of the Christ’ en ‘The Polar Express’.

Uit handen van TV Krant-hoofdredacteur Edger Hamer kreeg publicity manager van UIP Claire Vogelenzang deze week de Award uitgereikt. “We zijn ontzettend blij met de TV Krant Filmposter Award 2004. Het leuke aan de verkiezing vind ik dat het niet weer een deskundigenjury is die de inzendingen beoordeelt, maar het publiek. Een prima initiatief en de Award is een prachtig beeldje!”, aldus Claire Vogelenzang.

Een uitgebreid verslag inclusief de hele Top 10 van de mooiste filmposters van 2004 is deze week te lezen in TV Krant 5 die vanaf dinsdag 25 januari in de winkel ligt.

De TV Krant Filmposter Award wordt volgend jaar wederom uitgereikt. De verkiezing van de mooiste filmposter van dit jaar vindt in december 2005 plaats via TV Krant.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #173 Gepost op: 26-01-2005, 14:59:44 »
Brad Pitt als revolverheld Jesse James
geplaatst: 25/1/2005 
Brad Pitt speelt de legendarische revolverheld Jesse James in een nieuwe western. De nog titelloze film wordt geregisseerd door Andrew Dominik, die eerder de culthit 'Chopper' met Eric Bana maakte. De film gaat over het leven van westernheld James en zijn dood, veroorzaakt door bendelid Robert Ford.

Pitts productiebedrijf Plan B, dat hij samen met zijn ex-partner Jennifer Aniston oprichtte, verwierf vorig jaar samen met de productiemaatschappij van de broers Ridley en Tony Scott de filmrechten van Robert Hansens boek 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford'.

Volgens Hansen was James een 'charismatische en bijgelovige' man, die zijn bende met 'harde hand' leidde. Ford, een jong lid van James' bende, vond Jesse geen goede leider en schoot hem in koelen bloede dood. Welke acteur de rol van Ford zal spelen is nog onbekend.

Deze zomer is Pitt naast Angelina Jolie te zien in de thriller ' Mr. and Mrs. Smith'. Boze tongen beweren dat de samenwerking met Jolie een van de redenen zou zijn dat Pitt en Aniston uit elkaar zijn.

De verfilming van 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford' verschijnt volgend jaar in de bioscopen.

 
Michael Douglas in Indiase 'Monsoon'
geplaatst: 25/1/2005 
Michael Douglas speelt de hoofdrol in 'Racing the Monsoon', de film die geheel in India wordt opgenomen. De acteur was maandag in de Indiase stad Mumbai de perfecte lokaties aan het scouten om de avonturenfilm begin volgend jaar op te nemen. Volgens Douglas is dit de eerste 'echte' filmproductie tussen Hollywood en 'Bollywood'.

'Monsoon' zal in de lijn liggen van 'Romancing the stone' en Jewel of the Nile', waarin Douglas naast Danny DeVito en Kathleen Turner in de jaren tachtig te zien was.

Douglas zegt in onderhandeling te zijn met de Indiase actrice Aishwarya Rai ('Bride & Prejudice') voor het spelen van de vrouwelijke hoofdrol. "Cultureel gezien heeft India momenteel een grote impact op de VS. Ik heb de Indiase cultuur al een tijdje gevolgd en ik ben er erg door gefascineerd geraakt", zegt Douglas.

De film wordt geregisseerd door Steve Carr, die eerder verantwoordelijk was voor de regie van 'Dr. Doolittle 2' en 'Daddy Day Care'. 'Racing the Monsoon' wordt in 2007 in de bioscopen verwacht.
 
'Un Long Dimanche' favoriet voor César-filmprijs
geplaatst: 25/1/2005 
Naast de Oscars zijn dinsdag ook de nominaties bekendgemaakt voor de meest prestigieuze Franse filmprijzen, de Césars. 'Un Long Dimanche de Fiançailles' van regisseur Jean-Pierre Jeunet ontving maar liefst twaalf nominaties. De film werd in de categorie beste buitenlandse film bij de Oscars overgeslagen. Hoofdrolspeelster van de film, Audrey Tautou, werd genomineerd voor haar rol van Mathilde. Jeunet ontving een nominatie voor zijn regie.

Vorig jaar november werd door een Franse rechter bepaald dat 'Un Long Dimanche...' te Amerikaans was om op Franse filmfestivals te draaien. Door deze uitslag kon de film niet meedingen naar Franse prijzen. Directeur van de Césars, Alain Terzain, zei dat films 'met een Franse expressie' wel mogen meedingen naar de filmprijs.

'Un Long Dimanche...' neemt het in de categorie beste film onder meer op tegen 'Les Choristes', die wel een Oscarnominatie ontving. In de categorie beste buitenlandse film maken '21 Grams', 'The Motorcycle Diaries', 'Fahrenheit 9/11', 'Eternal Sunshine Of The Spotless Mind' en 'Lost In Translation' kans op een César.

De Amerikaanse acteur Will Smith ontvangt tijdens de uitreiking op 26 februari, één dag voor de Oscars, de ere-César.

 
Oprah wil weer acteren
geplaatst: 25/1/2005 
Oprah Winfrey, de bekende presentatrice van praatprogramma’s, is weer gegrepen door het acteervirus en zoekt naar een geschikte filmrol. Dit heeft zij verklaard tegenover verschillende journalisten. Winfrey heeft in haar programma met actrices van de populaire serie ‘Desperate Housewives’ verschillende sketches gespeeld. Die werden speciaal voor haar door de bedenker van de serie, Marc Cherry, geschreven.

Winfrey maakte haar acteerdebuut in 1985 met Steven Spielbergs 'The Color Purple'. De laatste acteerprestatie van Winfrey dateert uit 1998. De film ‘Beloved’ werd echter een grote flop. Vorige week werd bekend dat Oprah de stem van een gans verzorgt voor de animatiefilm 'Charlotte's Web', met Julia Roberts als de spin Charlotte.

"Ik dacht dat ik mijn acteerdagen achter me had gelaten, maar ik vond het fantastisch om deel van de 'Desperate Housewives' uit te maken", liet Winfrey weten de journalisten weten. “Nu wil ik binnenkort weer iets gaan doen. Hebben jullie ideeën? Ik sta helemaal open.”
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #174 Gepost op: 26-01-2005, 15:00:34 »
Cinenova zendt uitreiking Oscars live uit
geplaatst: 26/1/2005 
De Nederlandse betaalzender Cinenova heeft de live uitzendrechten voor de Oscaruitreiking dit jaar gekocht. Dinsdag werden de nominaties voor de prestigieuze filmprijzen bekendgemaakt De Nederlandse uitzending wordt in de nacht van 27 op 28 februari gepresenteerd door Pascall van Egeraat. Zij wordt bijgestaan door filmkenner René Mioch, die elke categorie met zijn filmkennis zal inleiden.

De uitreiking in Hollywood is in handen van komiek Chris Rock. In vorige jaren werd de Oscar-avond door betaalzender Canal Plus uitgezonden. De Britse omroep BBC, die ieder jaar de vaste Oscarzender is, verloor de rechten aan het commerciële Sky.

Leonardo DiCaprio maakt dit jaar grote kans zijn eerste Oscar mee naar huis te nemen voor zijn rol van miljardair Howard Hughes in 'The aviator'. De film leidt de nominatiereeks met elf kansen op een gouden beeldje. De uitzending op Cinenova begint om 02.30 uur met de binnenkomst van alle sterren op de rode loper.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #175 Gepost op: 27-01-2005, 14:43:04 »
Gouden Film voor Erik of het Klein Insectenboek
geplaatst: 26/1/2005 
De familiefilm Erik of het Klein Insectenboek naar het beroemde boek van Godfried Bomans heeft 100.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film.

Erik of het Klein Insectenboek gaat over de jongen Erik die tijdens de voorbereiding voor zijn spreekbeurt afdwaalt naar de wereld van de insecten. Daar volgt de ene vreemde ontmoeting op de andere. De film is geregisseerd door Gidi van Liempd, die samen met Cecilië Levy ook het boek tot een scenario bewerkte. Vele bekende Nederlanders maken deel uit van de cast. Zo is Georgina Verbaan te bewonderen als Mug, speelt Johnny de Mol een Mier en treedt Jurgen Raymann op als Hommel.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Egmond Film and Television BV heeft Erik of het Klein Insectenboek geproduceerd en UIP heeft de film uitgebracht. De film draait sinds 9 december 2004 in de bioscopen en is momenteel in zalen 81 te zien. Vanaf 26 januari wordt de film ook in België uitgebracht door Kinepolis Film Distribution.

Scorsese blij met nominaties
geplaatst: 26/1/2005 
Martin Scorsese is blij met de elf Oscarnominaties die zijn film 'The Aviator' dinsdag kreeg toebedeeld. "Het heeft jaren gekost om dit project van de grond te krijgen. Ik vind het fantastisch dat het werk van zoveel mensen die aan deze film gewerkt hebben wordt erkend door de Academy", laat de regisseur weten. 'The Aviator' is onder meer genomineerd voor beste film, regisseur, acteur (Leonardo DiCaprio), beste mannelijke bijrol (Alan Alda) en beste vrouwelijke bijrol (Cate Blanchett).

Scorsese's grootste concurrent is Clint Eastwood, die met zijn film 'Million Dollar Baby' zeven Oscarnominaties in de wacht sleepte. "Dit is een zeer persoonlijke film voor mij en ik ben de Academy erg dankbaar voor de steun", aldus Eastwood. Zijn hoofdrolspeelster Hilary Swank was ook blij met haar nominatie voor beste actrice. "Ik ben buiten mezelf." Bijrolacteur Morgan Freeman vindt het belangrijk dat zijn collega's erkend worden. "Ik ben zo blij dat meneer Eastwood en de ongelooflijke mevrouw Swank ook genomineerd zijn, dat ik bijna uit elkaar spring", aldus Freeman.

De Oscars worden op 27 februari in Hollywood uitgereikt.
 
Lo overschrijdt Mexicaanse grens
geplaatst: 26/1/2005 
Jennifer Lopez speelt de hoofdrol in de nieuwe film 'Bordertown'. De thriller wordt geregisseerd door Gregory Nava, met wie J.Lo haar filmdebuut 'Selena' maakte. In 'Bordertown' speelt Lopez de rol van een journalist van de Chicago Sentinel die naar een Mexicaanse grensstad reist om mysterieuze moorden op fabrieksarbeiders te onderzoeken.

De opnamen voor 'Bordertown' moeten op 7 maart beginnen. Een woordvoerder van Lopez heeft echter laten weten dat de actrice 'meer tijd nodig heeft om zich op de rol voor te bereiden'.

Dit jaar is Lopez te zien in de dansfilm 'Shall we Dance', met Richard Gere en in de komedie 'Monster-in-Law', met Jane Fonda als haar schoonmoeder 'from hell'.

Film zonder einde naar Amerikaanse bioscopen
geplaatst: 26/1/2005 
Voor de eerste keer in de zeventigjarige historie van 20th Century Fox stuurt de studio de nieuwe film 'Hide and Seek' naar de Amerikaanse bioscopen zonder de laatste filmspoel. Dat laat Fox woensdag weten. Met deze maatregel hoopt de studio het einde van de horrorthriller met Robert De Niro en Famke Janssen in de hoofdrollen te beschermen. De laatste spoel wordt vrijdag apart naar de theaters gestuurd.

Fox heeft speciale veiligheidsmensen ingehuurd om de laatste 'filmreel' persoonlijk bij de bioscopen af te leveren. De studio heeft daarnaast alle reels genummerd. "'Hide and Seek' is een fantastische film geworden, met een einde waar nog lang over nagepraat zal worden. Om ieders plezier te garanderen en om 'spoilers' te voorkomen, hebben we deze maatregelen genomen", aldus Richard Myerson van Fox.

'Hide and Seek' gaat over een weduwnaar (De Niro) die probeert door te dringen tot zijn dochter (Dakota Fanning), die een angstaanjagend onzichtbaar vriendje heeft gecreëerd. De film draait vanaf vrijdag in de VS en gaat op 3 maart in Nederland in première.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #176 Gepost op: 28-01-2005, 16:25:41 »
Johnny Depp 'haat' de Oscars
geplaatst: 27/1/2005 
Acteur Johnny Depp kijkt niet uit naar de uitreiking van de Oscars volgende maand. Depp en zijn vriendin Vanessa Paradis 'haten' de gala-uitreiking van de beroemde gouden beeldjes.

De acteur is dit jaar opnieuw genomineerd in de categorie 'Beste acteur', voor zijn rol als de schrijver JM Barrie in 'Finding Neverland'. Na zijn ervaringen vorig jaar tijdens de uitreiking van de Oscars keek hij niet uit naar een nieuwe nominatie. "Het enige waar Vanessa en ik aan konden denken was wanneer en waar we konden roken, waar we iets te drinken konden krijgen, wanneer het voorbij zou zijn en 'laat me alsjeblieft niet winnen'", vertelt de acteur.

Vorig jaar was de acteur eveneens genomineerd voor een Oscar in de categorie 'Beste acteur', toen voor de film 'Pirates of the Caribbean'. De Oscar ging tot zijn opluchting uiteindelijk aan zijn neus voorbij. "Het was zo'n schok te horen dat ik genomineerd was. Mijn eerste reactie was 'Waarom'? Ik was wel gevleid, maar het is niet de reden waarom ik in films speel."

De uitreiking van de Oscars vindt plaats op zondag 27 februari in Los Angeles.
 
Drew Barrymore is 'Lucky'
geplaatst: 27/1/2005 
Drew Barrymore heeft getekend voor een rol in de film 'Lucky You'. De Amerikaanse actrice zal samen met Eric Bana, bekend van 'The Hulk', de hoofdrol spelen in het komische drama over de wereld van het professioneel gespeelde poker. Barrymore speelt de rol van een zangeres die een professionele pokerspeler ontmoet en een kijkje neemt in zijn wereld. In maart beginnen de opnamen in Las Vegas.

Curtis Hanson, regisseur van de film '8 Mile', regisseert het project voor Warner Brothers. Het script wordt met hulp van Hanson geschreven door Eric Roth, op basis van het originele script van Roth, bekend van 'Forrest Gump'. Barrymore was vorig jaar te zien in de romantische komedie '50 First Dates', met Adam Sandler.

Berrymore is momenteel bezig met de film 'Fever Pitch', eveneens een romantische komedie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby. Het boek werd in 1997 verfilmd met acteur Colin Firth als Paul Ashworth, een man die een obsessie heeft met het voetbalteam Arsenal. Paul's relatie met Sarah komt onder druk te staan wanneer het voetbalseizoen begint en hij zijn emoties en aandacht voor Sarah totaal laat afhangen van de prestaties van de Londense voetbalclub. In de nieuwe versie van 'Fever pitch', met Barrymore als Lindsey in plaats van Sarah, draait de obsessie van Ben, eerst Paul Ashworth, om het Amerikaanse honkbalteam Boston Red Sox.
 
'The Rock' in nieuwe sciencefictionfilm
geplaatst: 28/1/2005 
Dwayne 'The Rock' Johnson speelt de hoofdrol in een nieuwe sciencefictionfilm. Dat heeft de voormalige worstelaar vrijdag gezegd. Het filmproject heet 'Species Human' en wordt gemaakt door de filmstudio Universal. "De sf-film speelt zich af wanneer de wereld inmiddels vergaan is", zegt Johnson. "Ik zit in een soort dierentuin samen met verschillende andere wezens, afkomstig van verschillende planeten. Het wordt erg interessant", meent 'The Rock'.

Johnson begint dit jaar ook aan de opnamen van een film over de bekende tekenfilmfiguur Johnny Bravo. "Ik reis als Johnny naar Las Vegas op zoek naar mijn vader. Ik denk dat Wayne Newton (een bekende zanger uit Las Vegas, red.) mijn vader is, maar hij ontkent het. Uiteindelijk blijkt dat ik uit Tom Jones ben voortgekomen", zegt Johnson lachend.

De film rond het videospel 'Spy-Hunter' staat ook nog steeds op zijn agenda. De opnamen van dit James Bond-achtige avontuur, geregisseerd door actiespecialist John Woo, zouden deels plaatsvinden in Amsterdam.

'The Rock' is begin maart te zien in 'Be Cool', naast John Travolta. 
 
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #177 Gepost op: 28-01-2005, 16:26:45 »
Julia Roberts heeft moeite met schelden
geplaatst: 28/1/2005 
Julia Roberts heeft moeite gehad met de overvloed aan scheldwoorden in de dialogen van haar laatste film 'Closer'. De Amerikaanse actrice had met name moeite bepaalde woorden te uiten tijdens een ruzie met Larry, gespeeld door Clive Owen. "De moeilijkste scène was die waar Clive en ik naar elkaar schreeuwen. Ik vind sommige woorden moeilijk om te zeggen."

'Closer' wordt geregisseerd door Mike Nichols, bekend van 'the Graduate' en 'Silkwood'. Het drama gaat over de verwikkelingen van twee koppels. Jude Law speelt de rol van Dan, een schrijver van overlijdensberichten. Hij ontmoet Alice (Natalie Portman) en is op slag verliefd. Hun relatie komt onder druk te staan wanneer Dan de mooie fotografe Anna (Julia Roberts) tegen het lijf loopt. Anna's vriend Larry is niet van plan Anna zo maar te laten gaan.

Roberts houdt momenteel een pauze in haar filmcarrière. Eind november beviel de actrice van een tweeling, zoontje Phinnaeus Walter en dochter Hazel Patricia. Ze kondigde toen aan even geen films te zullen maken om zich volledig te kunnen storten op het moederschap. De films 'Ocean's 12' en 'Closer', die nu draaien in de bioscoop, zijn voorlopig de laatste films waarin Roberts te zien is.
 
Craven 'temt' weerwolffilm
geplaatst: 28/1/2005 
De nieuwe weerwolffilm 'Cursed' van horrormeester Wes Craven is op verzoek van filmstudio Miramax 'getemd'. Hierdoor is de filmkeuring van '16 jaar en ouder' verzwakt naar een goedkeuring voor '12 jaar en ouder'.

'Cursed', met in de hoofdrollen Christina Ricci en Joshua Jackson, is voor Craven de eerste horrorfilm die voor kinderen vanaf 12 jaar geschikt is. Craven is bekend geworden door de horrorsuccessen 'A nightmare on Elm Street' en de 'Scream'-films.

De Nederlandse filmdistribiteur RCV, die de film in april in Nederland uitbrengt, denkt ook de 'getemde' versie uit te brengen. "We denken eigenlijk dat we gewoon de Amerikaanse versie gaan draaien. Maar we weten het nog niet zeker. We verwachten dat 'Cursed' ieder moment bij ons kan binnenkomen. Dan weten we het zeker", zegt marketingmedewerker Claartje Brentjens van RCV. De film kwam vorig jaar in de problemen toen het einde niet goed genoeg was en een aantal crewleden besloot het project te verlaten.

'Cursed', over een moderne weerwolfvloek, gaat op 25 februari in de VS in première.
 
Jolie volgt 'herder' Damon
geplaatst: 28/1/2005 
Angelina Jolie is naast Matt Damon gecast in de nieuwe film 'The Good Shepherd'. Robert De Niro regisseert het thrillerdrama, dat gaat over de historie van de CIA, de Amerikaanse centrale veiligheidsdienst. De Niro bezet niet alleen de regiestoel, hij speelt ook een bijrol in de film. De hoofdrol was eigenlijk bestemd voor Leonardo DiCaprio, maar hij moest de rol laten schieten wegens een volle agenda.

Damon speelt in de film de rol van een jonge CIA-agent, wiens huwelijk kapot gaat door de stress van zijn undercoverwerk. Jolie speelt de rol van zijn vrouw, die wil dat hij stopt met zijn werk.

Jolie is in de zomer naast Brad Pitt te zien in de film 'Mr. and Mrs. Smith', over een koppel dat niet van elkaar weet dat beide partners huurmoordenaar zijn, tot ze de opdracht krijgen elkaar uit de weg te ruimen.

De opnamen voor de film, die mede geproduceerd wordt door Francis Ford Coppola, beginnen in maart. 'The Good Shepherd' draait vanaf volgend jaar in de bioscopen.
 
'Spongebob Squarepants is a-seksueel'
geplaatst: 28/1/2005 
Spongebob Squarepants is noch homo, noch hetero. "Hij is a-seksueel", zegt zijn bedenker Stephen Hillenburg. De tekenfilmmaker reageert hiermee op beschuldigingen van een aantal Amerikaanse conservatieve christelijke groeperingen die vorige week beweerden dat zijn gele sponsheld 'homo' zou zijn. De vriendschap tussen hem en zijn onderwatervriendje Patrick Star zou 'de acceptatie van homoseksualiteit in de hand werken', menen de groeperingen.

De 43-jarige Hillenburg liet weten dat de beschuldigingen vergezocht zijn en dat zijn tekenfilmheld zich alleen bezighoudt met plezier en entertainment. "We hebben nooit in gedachten gehad dat de twee homo zouden zijn. Ik beschouw ze eigenlijk bijna als a-seksueel. We proberen alleen maar lol te maken en al dat andere heeft niks met onze show te maken", zegt Hillenburg.

De tekenfilmserie, over de spons die op de bodem van de zee in een ananas woont, is sinds 2002 'uit de kast gekomen', vanwege berichten dat de serie en de merchandise eromheen populair zou zijn bij homo's.

'Spongebob Squarepants- de film' gaat volgende week in Nederland in première.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #178 Gepost op: 28-01-2005, 16:27:29 »
Fotografen geweerd uit buurt Kidman
geplaatst: 28/1/2005 
Twee freelance fotografen moeten uit de buurt blijven van de Australische actrice Nicole Kidman. Dat heeft een rechter in Sydney donderdag bepaald. De rechter legde Jamie Fawcett en Ben McDonald een straatverbod op, omdat de paparazzifotografen haar lastigvielen. Zondag werd aan de overkant van Kidmans huis een afluisterapparaatje gevonden. De 'Moulin rouge'-actrice is het vorige weekeinde in haar vaderland aangekomen, ter voorbereiding op haar rol in de nieuwe film 'Eucalyptus'.

De advocaten van de fotografen beweerden donderdag dat hun cliënten niets met het afluisteren van Kidman te maken hebben. De rechter schoof hun bezwaren terzijde. "Zoals mevrouw Kidman al eerder heeft gezegd: met een paar fotografen kan ze nog wel omgaan, maar nu is dat uit de hand gelopen", zei rechter Lee Gillmore. Noch Kidman, noch de paparazzi waren donderdag in de rechtszaal aanwezig.

Het straatverbod geldt tot en met 11 februari, als de zaak opnieuw door een rechter wordt behandeld.
 
Robert Downey Jr. brengt cd uit
geplaatst: 28/1/2005 
De Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. heeft een cd uitgebracht. Downey wil met het uitbrengen van 'The Futurist' laten weten dat hij ook kan zingen. Ter promotie van zijn debuutalbum was hij recent te gast bij 'The Early Show' van CBS, waar hij twee nummers zong. Downey, bekend van 'The Singing Detective' en 'Gothika', beschrijft zijn muziek als 'pop met invloeden van jazz en klassieke muziek'.

De 39-jarige Downey wilde oorspronkelijk zanger worden, maar kreeg eerder een kans als acteur. Hoewel hij met 'The Futurist' zijn eerste album uitbrengt, is zijn muziek niet onbekend. Drie nummers die de acteur componeerde, verschenen eerder in zijn films. Op de cd staan acht nummers die hij zelf schreef en twee covers, 'Your Move' van Yes en 'Smile' van Charlie Chaplin. Downey won een Emmy voor zijn rol in de televisieserie 'Ally McBeal', waarin hij regelmatig liedjes zong.

Momenteel is de acteur bezig met de opnamen voor de film 'Shaggy Dog', met Tim Allen. Vorig jaar speelde Downey in twee films die nog uitgebracht moeten worden, het moordmysterie 'Kiss Kiss Bang Bang', waarvan het nummer 'Broken' van zijn cd de titelsong is, en 'A Scanner Darkly', een futuristische film over een nieuw soort drug dat een gespleten persoonlijkheid veroorzaakt.

Downey's huwelijk met Susan Levine, de producent van 'Gothika', staat gepland voor 27 augustus.

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #179 Gepost op: 7-02-2005, 12:40:13 »
John Cleese terug als koning in 'Shrek 3'
geplaatst: 29/1/2005 
John Cleese zal opnieuw zijn stem lenen voor de Koning in het derde deel van de filmreeks 'Shrek'. Hiermee is Cleese de vierde acteur die zeker terugkeert in 'Shrek 3'. De anderen zijn Mike Meyers als Shrek, Eddie Murphy als Donkey, Cameron Diaz als prinses Fiona en Antonio Banderas als Puss In Boots. Het is nog onzeker of ook Cleese's vrouw in de computeranimatiefilm, Julie Andrews, terugkeert als de Koningin. 'Shrek 2' was de meest succesvolle film in de VS afgelopen jaar.

Over het verhaal van deel drie laten de makers nog niet veel los. Het is alleen bekend dat de groene trol het moet opnemen tegen King Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Het gerucht gaat ook dat 'Sex and the City'-actrice Sarah Jessica Parker een stem voor haar rekening neemt. Cleese's Britse stem is in april ook te horen in de animatiefilm 'Valiant', over een postduif tijdens de Tweede Wereldoorlog.

'Shrek 3' staat gepland voor een release in mei 2007.

Ilya Khrzhanovsky wint eerste Van Gogh Award
geplaatst: 30/1/2005 
Ilya Khrzhanovsky is de winnaar van de eerste 'Theo van Gogh Award for Maverick Filmmakers'. De Russische filmmaker kreeg de prijs zondagavond uitgereikt tijdens het Internationale Filmfestival Rotterdam (IFFR), voor zijn speelfilmregiedebuut '4'. Dat laat de organisatie van het IFFR weten. De uitreiking ging vooraf aan de bioscooppremière van Van Goghs laatste film, '06/05'. De prijs, een Gouden Kaktus, werd uitgereikt door '06/05'-hoofdrolspelers Tara Elders en Thijs Römer.

De prijs is een initiatief van Column Film, de productiemaatschappij van Theo van Gogh. "Met zijn keuze voor samenwerking met de bekende radicale schrijver Sorokin bij zijn eerste speelfilmproject, liet Khrzhanovsky meteen zien dat hij de grenzen van de Russische tolerantie wilde opzoeken", schrijft de jury in haar rapport. "Hij weigerde op verzoek van de officiële instanties bepaalde scènes uit de film te knippen. De jury van de Theo van Gogh Award heeft in Ilya Khrzhanovsky een filmmaker gevonden die de noodzakelijke risico's durft te nemen om zijn visie te vormen en te tonen."

Het is de bedoeling dat de Gouden Kaktus jaarlijks op het festival aan een uitgesproken filmmaker wordt uitgereikt.
 
'X-Men 3' wordt deze zomer opgenomen
geplaatst: 30/1/2005 
De opnamen voor 'X-Men 3' beginnen op 20 juni. Dat zegt de Britse acteur Alan Cumming. Cumming maakte zijn debuut in het tweede deel van de superheldenfilms als mutant Kurt Wagner, alias Nightcrawler.

"Ik heb een contract voor twee films, dus daar houd ik me ook aan", liet Cumming eerder weten in interviews voor zijn nieuwe film 'Son of the Mask'. "Het laatste dat ik heb gehoord is dat we op 20 juni beginnen met filmen. Maar aangezien er nog geen script is en geen regisseur, wordt die datum waarschijnlijk naar achteren geschoven."

De regisseur van de eerste twee 'X-Men'-films, Bryan Singer, is weggevallen, omdat hij op het punt staat 'Superman Returns' te maken. Cumming vindt dat niet zo erg. "Nee, ik ben niet teleurgesteld dat Bryan niet de derde film regisseert. Ik denk dat hij heel getalenteerd is en ik ben zeer trots op de film. Maar ik vond het niet prettig werken met hem." De acteur heeft zelf wel een suggestie voor een nieuwe regisseur: "Mijn moeder misschien?"

De première van 'X-Men 3' staat gepland voor de zomer van 2006.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!