Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81535 keer)

Offline Scabbers

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #260 Gepost op: 18-10-2005, 23:12:19 »
Brand verwoest decors Wallace and Gromit-films
*knip*
Triest nieuws. Die nieuwe film is trouwens geweldig, vanavond gezien in de bioscoop. Ik heb nu de drie korte films van W&G besteld op DVD.
Een psychologische thriller… Een beetje drama… En het is natuurlijk toch reality, maar dan zonder de ranzigheid.

Offline Annemieke

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #261 Gepost op: 20-10-2005, 09:10:10 »
Idd echt erg! :\'( Ik hoorde het vorige week dinsdag tussen het veel te goede nieuws door...

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #262 Gepost op: 20-10-2005, 17:49:19 »
Vier broers dit weekend het sterkst
geplaatst: 18/10/2005 
De actiefilm Four Brothers is het afgelopen weekend binnengekomen op de eerste plek van de Nederlandse top tien. Hierdoor wordt de komedie The 40 Year-Old Virgin naar de tweede plaats verstoten. De animatiefilm Wallace & Gromit debuteert op de derde plaats, maar heeft de herfstvakantie nog in zicht.

Nadat iedereen de hele week krom van het lachen heeft gelegen om de hilarische komedie 'The 40 Year-Old Virgin', is iedereen nu vol spanning aan het kijken naar vier broers die het opnemen tegen "de bad guys". Four Brothers is een keiharde actiefilm die gaat over vier geadopteerde broers die de moord op hun adoptie moeder gaan wreken. Voormalig rapper Mark Wahlberg vertolkt een van de broers, die overigens allemaal verschillen van huidskleur.

De animatiefilm 'Wallace & Gromit' is zowel in de originele als de Nederlands gesproken versie te bekijken. De twee uit klei gemaakte figuren schitterden al in korte films, maar hebben nu dus voor het eerst een heuse bioscoopfilm. Grote pech voor de makers van de film, want niet zo lang geleden vloog een opslagruimte van de Aardman Studio's in brand waardoor alle decors, die zo zorgvuldig voor de film waren gemaakt, totaal verwoest zijn.

Er zijn deze week heel veel bioscooppremières geweest, zodat de top tien zowat vol staat met nieuwkomers. Terry Gilliams sprookjesachtige The Brothers Grimm start op de zesde plaats, de flauwe komedie The Long Weekend komt op zeven binnen, en de komische heksenfilm 'Bewitched' met Nicole Kidman komt op nummer acht.

De Nederlandse familiefilm 'Het paard van Sinterklaas' komt net buiten de top tien binnen. De scenario was op het Nederlands Film Festival goed voor een Gouden Kalf en gaat over het Chinese meisje Winky dat aan Sinterklaas een nieuw paard vraagt.

Johan en Hooligans hebben het niet lang in de top tien uitgehouden. Ook de langlopende films Sjakie en de Chocoladefabriek, Mr. & Mrs. Smith en Wedding Crashers staan niet meer in de top tien.

Kutcher produceert sitcom over eigen leven
geplaatst: 19/10/2005 
De Amerikaanse acteur Ashton Kutcher gaat een sitcom produceren, die enigszins is gebaseerd op zijn relatie met actrice Demi Moore. De zogeheten 'situation comedy' gaat over een jonge man die met een oudere vrouw trouwt en stiefvader wordt van haar kinderen.

Vorige maand trouwde Kutcher met de 42-jarige Demi Moore. De actrice heeft drie kinderen uit haar vorige huwelijk met Bruce Willis, dat in 2000 op de klippen liep.

De acteurs voor de show moeten nog worden gecast. Het is niet bekend of de 27-jarige Kutcher zelf een rol gaat spelen in de televisieserie. Hij is onder meer bekend van zijn rol in de televisieserie 'That ´70s show'. Ook was hij te zien in de films 'Guess Who' en 'Dude, Where's My Car'. Daarnaast presenteert hij de MTV-realityshow 'Punk'd'.

Courtney Cox speelt weer in komedie
geplaatst: 20/10/2005 
De Amerikaanse actrice Courtney Cox heeft een contract getekend met Paramount Pictures om in een nog naamloze komedie te spelen. Daarnaast neemt Cox samen met haar man David Arquette de productie van de serie voor haar rekening.

De komedie vertelt het verhaal van een moeder (Cox) en haar dochter. De moeder heeft het moeilijk met de veranderingen die haar dochter ondergaat. Ze verandert van een 'kleine prinses' in een hiphop-straatdanseres. Uiteindelijk zorgt de verandering voor een goede relatie tussen de twee.

De 40-jarige Courtney Cox werd bekend door haar rol van Monica Geller in de tv-serie 'Friends'. Ze is getrouwd met de 33-jarige David Arquette en heeft een 1-jarige dochter, Coco. Het is nog niet bekend wanneer de opnamen van de nieuwe serie van start gaan.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #263 Gepost op: 22-10-2005, 12:19:52 »
Clinton voert campagne met SpongeBob
geplaatst: 21/10/2005 
Bill Clinton voert met tekenfilmfiguur SpongeBob van kinderzender Nickelodeon campagne om kinderen te wijzen op het belang van een gezonde levensstijl. De voormalige Amerikaanse president en SpongeBob wijzen kinderen op het belang van gezond eten en voldoende beweging.

De 60-jarige ex-president onderging vorig jaar een bypassoperatie. "Het idee dat de beslissingen die je als kind maakt over je gezondheid de rest van je leven kunnen bepalen, is voor ons hartverscheurend", verklaart Clinton zijn deelname aan de campagne.

Clinton bezoekt tijdens het project verschillende instanties voor zwaarlijvige kinderen. De kinderzender besteedt ongeveer 25 miljoen euro aan zendtijd voor de campagne en aan promotie op de website, in themaparken en bij live shows.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #264 Gepost op: 30-10-2005, 15:02:05 »
Knightley vond seksscène oneerbiedig
geplaatst: 21/10/2005 
De Engelse schoonheid Keira Knightley uit Pride & Prejudice noemde het filmen van de seksscène voor de film Domino oneerbiedig.

De scène is gefilmd in de woestijn. Keira alias 'Domino' beleeft een heftige vrijpartij met Edgar Ramirez, die de premiejager Choco speelt.

"Terwijl de ronddraaiende camera's Edgar Ramirez en mij topless in het zand in verschillende posities filmden schreeuwde de regisseur Tony Scott nog toe; go on f**k, fu**k" vertelde Knightley.

Keira Knightley vond dat ze geluk had om met de mooie Venezolaanse acteur Ramirez in de woestijn de scène op te nemen. Dat de regisseur de nog overgebleven romantische sfeer verpestte door zo direct aanwijzingen te geven hoefde niet voor haar.

'Domino' is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over het leven van premiejager Domino Harvey. Domino Harvey groeide op in luxe maar koos toch het gewelddadige bestaan van een premiejager. De Nederlandse première datum voor 'Domino' is 24 november.
 
Dakota Fanning is 'Coraline'
geplaatst: 22/10/2005 
Dakota Fanning leent haar stem aan de hoofdpersoon in de animatiefilm 'Coraline'. Henry Selick, bekend van 'Tim Burton's the Nightmare before Christmas' en 'James and the Giant Peach', schrijft het scenario en regisseert de film.

"Dakota is een getalenteerde actrice, die met grote vaardigheden en emotie diepte aan het karakter zal geven", vertelt Selick. "Het is een eer om met haar te werken." De 10-jarige Fanning begon met acteren op 6-jarige leeftijd. Ze was onder meer te zien in 'War of the worlds', 'Man on Fire' en 'I am Sam'.

Het verhaal, dat gebaseerd is op het boek van Neil Gaiman, gaat over het jonge meisje Coraline, dat een alternatieve wereld ontdekt. Ze komt tot deze ontdekking als ze door een geheime deur in haar nieuwe huis loopt. Aan de oppervlakte komt deze parallelle wereld overeen met de realiteit van haar eigen leven, maar beter. Dat verandert als ze erachter komt dat haar tweede paar ouders haar nooit meer willen laten gaan.
 
'Zorro'-regisseur trots op verfilming
geplaatst: 23/10/2005 
'Zorro'-regisseur Martin Campbell is trots dat hij het verhaal van de gemaskerde held heeft mogen verfilmen. "Ik ben zo blij met deze kans. Ik ben met de oude 'Zorro'-films opgegroeid." Hij voegt daaraan toe dat hij niet alle filmversies even goed vindt. "Vandaar dat ik heb geprobeerd het verhaal terug te brengen naar het elan en de kracht van het origineel met Fairbanks".

Douglas Fairbanks was de eerste acteur die Zorro speelde in de stomme film 'The Mask of Zorro' uit 1920. Het succes van de film leidde tot een heruitgave van het boek 'The Curse of Capistrano' van de Amerikaanse pulpschrijver Johnston McCulley, die het personage bedacht. Campbells 'The Legend of Zorro' is de veertiende film over de Latijns-Amerikaanse held. De film is het vervolg op 'The Mask of Zorro' die hij in 1998 regisseerde. In beide films worden de hoofdrollen vertolkt door Antonio Banderas en Catherine Zeta-Jones.

In 'The Legend of Zorro' ligt de held niet alleen in de clinch met criminelen en ander gespuis, maar ook met zijn vrouw Elena. Zij baalt dat hij zo vaak weg is en eist dat hij vaker thuis blijft en tijd met zijn gezin doorbrengt. "Catherine gaat flink tekeer deze keer", zegt Campbell. "Nog meer dan in het eerste deel. Haar personage zal de mondige vrouw van tegenwoordig zeer aanspreken."

'The Legend of Zorro' is vrijdag in de VS in première gegaan. Aanstaande woensdag draait de film ook in Nederland in de bioscoop. Campbell begint binnenkort aan de opnames van de nieuwe James Bond-film 'Casino Royale'.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #265 Gepost op: 30-10-2005, 15:03:02 »
'Cloaca' wint Europese mediaprijs
geplaatst: 24/10/2005 
Cloaca, het door Willem van de Sande Bakhuyzen verfilmde toneelstuk van Maria Goos, heeft de speciale Prix Europa gewonnen. Dit werd zaterdagavond bekendgemaakt in Berlijn. Naast 'Cloaca' won ook de Duitse productie 'Durchfahrtsland' deze mediaprijs. De prijzen bestonden tevens uit een geldbedrag van zesduizend euro. De Prix Europa is een wedstrijd voor televisie-, radio- en internetproducties.

'Cloaca' was een uiterst succesvol toneelstuk geschreven door Maria Goos, schrijfster van de series 'Pleidooi' en 'Oud Geld', en de telefilm 'Familie'. Een verfilming van 'Cloaca' lag voor de hand, waarvoor regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen werd aangetrokken ('Oud Geld', 'Familie'). Evenals in het toneelstuk nemen Peter Blok, Gijs Scholten van Aschat, Jaap Spijkers en Pierre Bokma de hoofdrollen voor hun rekening. 

Karina Smulders wordt Nina Hagen
geplaatst: 24/10/2005 
Actrice Karina Smulders zal de rol van de Duitse punk-zangeres Nina Hagen spelen in 'Wild Romance', de nieuwe biopic over Hermand Brood van regisseur Jean van de Velde. Smulders is bij het grote publiek bekend als Lotje uit de soapserie 'Onderweg naar Morgen', maar is ook al geruime tijd een vaste actrice bij Toneelgroep Amsterdam. Ze zal tevens te zien zijn in 'Ik omhels je met duizend armen', de laatste film van Willem van de Sande Bakhuyzen naar het boek van Ronald Giphart.

Eerder was al bekend dat Daniël Boissevain, met wie Van de Velde al samenwerkte in 'All Stars', de hoofdrol van Herman Brood zal vertolken. Marcel Hensema (Simon) zal de rol van manager Koos van Dijk spelen. De opnames van 'Wild Romance' vinden plaats in Nederland en de Verenigde Staten.

'Wild Romance' beslaat de eerste vijf jaar van Broods carrière als rock 'n roll junkie. Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podium act voor zijn pas geopende café ontmoet hij Herman Brood met wie het liefde op het eerste gezicht is. Samen vertrekken ze naar Amerika om hun geluk te beproeven. De film moet begin november 2006 in de bioscopen gaan draaien. Dat is vijf jaar na het overlijden van Herman Brood en in de maand waarin de spraakmakende zanger 60 jaar zou zijn geworden. 

'Doom' haalt hoogste omzet in VS
geplaatst: 24/10/2005 
'Doom', de sciencefictionfilm die is gebaseerd op het gelijknamige videospel, heeft dit weekeinde in Amerika de hoogste omzet behaald. Met 12,8 miljoen euro staat de film op de eerste plaats van de box office, de lijst van films met hoogste omzetten. In de film wordt een marinier naar een ruimtestation gestuurd, waar hij een groter kwaad moet uitroeien dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

De familiefilm over paardenrennen, 'Dreamer: Inspired by a True Story', debuteerde op de tweede plaats. De film met Kurt Russell en Dakota Fanning in de hoofdrollen bracht 7,8 miljoen euro op in zijn eerste weekeinde. De animatiefiguren Wallace & Gromit staan met een opbrengst van 7,3 miljoen euro op de derde plek. Vorige week stonden ze nog tweede.

Een opbrengst van 5,4 miljoen euro zorgde ervoor dat Charlize Theron met 'Nort Country' op de vijfde plaats binnenkwam. De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van een vrouw die een rechtszaak tegen haar mannelijke collega's in een mijnbedrijf aanspant wegens seksuele discriminatie.

De thriller 'The Fog' kwam vorige week binnen op de eerste plaats van de lijst. Deze film, met in de hoofdrollen Tom Welling en Maggie Grace, staat na dit weekeinde op de vierde plaats.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #266 Gepost op: 30-10-2005, 15:03:55 »
Producent Pink-Pantherfilms overleden
geplaatst: 24/10/2005 
Filmproducent Tony Adams is op 52-jarige leeftijd overleden. Adams werkte mee aan onder meer zes 'Pink-Panther'-films van regisseur Blake Edwards en realiseerde de film- en theaterversies van 'Victor/Victoria'.

De producent stierf zaterdag in een ziekenhuis in New York na een hersenbloeding. Dit maakte zijn woordvoerder Peter Cromarty bekend. De in het Ierse Dublin geboren Adams begon zijn filmloopbaan in 1972 als assistent van John Boorman bij de productie van de film 'Deliverance'.
 
Onderscheiding voor Steve Martin
geplaatst: 25/10/2005 
Acteur Steve Martin heeft de Mark Twain-onderscheiding voor Amerikaanse humor ontvangen. Deze prijs staat bekend als een van de belangrijkste onderscheidingen op het gebied van komedie in de Verenigde Staten en wordt jaarlijks uitgereikt.

De 60-jarige Steve Martin is vooral bekend geworden als stand-up comedian en door zijn rollen in films als The Jerk, Parenthood, Father of the Bride en het recentere Cheaper by the Dozen. Echt grote hits bleven de laatste jaren uit. Dieptepunt was het moment dat een verslaggever aan hem vroeg: 'waarom zijn uw films niet grappig meer?'.

Maar Martin geeft niet op. Naast acteur is hij ook schrijver. Hij is verantwoordelijk voor romans als Shopgirl en The Pleasure of My Company. Binnenkort is hij ook weer op het witte doek te zien. Hij vertolkt de rol van inspecteur Clouseau in de voorloper van de Pink Panther.
 
Verhoeven blaast boerderij in Hardenberg op
geplaatst: 25/10/2005 
Regisseur Paul Verhoeven mag een vooroorlogse boerderij in de gemeente Hardenberg opblazen voor zijn film Zwartboek. Dat heeft het gemeentebestuur dinsdag laten weten. De regisseur had eerder zijn oog laten vallen op een boerderij in de Biesbosch, maar in dat pand bleken vleermuizen aanwezig. Daarvoor moest eerst een ontheffing van de Flora- en faunawet worden aangevraagd.

Het pand aan de Jachthuisweg bij Hardenberg is onbewoonbaar verklaard en stond op het punt te worden gesloopt. Burgemeester B. Meulman van Hardenberg is blij dat de filmer naar zijn gemeente komt.

Volgens de gemeente voldoet de aanvraag aan alle eisen. "De brandweer zal erbij aanwezig zijn en er wordt gewerkt met gekwalificeerde springmeesters", aldus een woordvoerder. De opnames vinden begin november plaats. Wanneer precies is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden. Verhoeven filmde eind vorige maand nog onderwaterexplosies bij Giethoorn.

In de boerderij wordt volgens de filmmaatschappij een cruciale scène in de film gedraaid. Na de ontploffing is de hoofdrolspeelster haar onderduikadres kwijt. De film speelt zich af in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog.

 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #267 Gepost op: 30-10-2005, 15:05:06 »
Start opnamens Wild Romance
geplaatst: 25/10/2005 
Café 't Pleintje in Winschoten is sinds maandag even filmset voor de speelfilm Wild Romance over de eerste vijf jaar van de carrière van artiest Herman Brood. Regisseur Jean van de Velde streek met een filmploeg van vijftig mensen neer in de stad waar caféhouder Koos van Dijk het talent van Brood ontdekte.

"Okay! Let's go. Showtime!", roept de Winschoter acteur Marcel Hensema. Hij speelt de rol van manager Koos van Dijk die de trap in café 't Pleintje afdaalt. Daniël Boissevain kruipt als Herman Brood over de grond. "Wat zoek je? Ben je een contactlens kwijt?", zegt Hensema met echt Gronings accent. "Nee, ik zoek mijn prikje", speelt Boissevain met de typisch kreunende stem van Herman Brood. "Ik ben een spuitje nodig. Is er een apotheek open?" "Herman, dit is Winschoten. Alles is dicht in het weekeinde", zegt Hensema. "Ik moet een prikje. Zonder prikje kan ik niet showtimen", zegt Boissevain. De veelzeggende scène wordt diverse malen overgedaan. Toch is Hensema tevreden. "Het gaat heel goed. Vanochtend was het heel even aftasten. Het is best spannend om de juiste toon te vinden. Daarom is het heel fijn dat we hier in 't Pleintje in Winschoten beginnen te draaien. Hier is het allemaal begonnen met Herman en Koos."

De filmcrew van ruim vijftig mensen filmt vier weken in de provincie Groningen. Er wordt onder meer nog gefilmd in de stad Groningen en in Bellingwolde. "We slapen in bungalowpark De Bloemert in Midlaren", zegt assistent-opnameleider Monica van Koppenhagen. "Heel erg rock 'n roll." De speelfilm moet in november volgend jaar in de bioscoop komen.
 
K3 opnieuw op het witte doek
geplaatst: 26/10/2005 
De Vlaamse meidengroep K3 werkt aan een nieuwe film. Dat heeft het trio laten weten in een interview. Het is nog niet bekend hoe de film gaat heten.

De opnamen voor de film starten in het voorjaar van volgend jaar. De film gaat 'waarschijnlijk' volgend najaar de bioscopen in. "Op dit moment zijn creatievelingen bezig met het scenario en het samenstellen van de cast, maar verder is nog niets bekend", zegt K3-woordvoerder Els Visser.

K3 bestaat uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Arts. De meidenband maakte vorig jaar zijn bioscoopdebuut met 'K3 en het magische medaillon', waar ook Paul de Leeuw een rol in speelt. Verder zijn de Vlamingen op televisie te zien in 'De wereld van K3'.

Van 19 tot en met 23 oktober stond de meidengroep twaalf keer achtereen in een uitverkocht Ahoy' Rotterdam. K3 is de eerste band die dat voor elkaar kreeg.
 
Gouden Film voor Het Paard van Sinterklaas
geplaatst: 26/10/2005 
De familiefilm Het Paard van Sinterklaas heeft in twee weken 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film.

Het Paard van Sinterklaas, gebaseerd op het scenario van Tamara Bos, gaat over het zesjarige Chinese meisje Winky Wong dat met haar moeder naar een Nederlands kustplaatsje verhuist. Op Winky's eerste schooldag moet ze erg wennen aan de kinderen, de taal en de vreemde gewoontes. Gelukkig vindt ze steun bij Saartje, een oude pony in een nabijgelegen weitje. Rond de voorbereidingen op het sinterklaasfeest op school hoort Winky dat Sinterklaas een lieve grijsaard is aan wie je kan vragen wat je maar wilt. Dat brengt haar op een idee. Ze vraagt een paard!

Het Paard van Sinterklaas is het speelfilmdebuut van Mischa Kamp. De film werd op het 25e Nederlands Film Festival bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Scenario en met het Gouden Movie Squad Junior Schild voor Beste Jeugdfilm. Deze week sleepte de film tijdens het filmfestival van Gent de Fnac Publieksprijs in de wacht.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Productiemaatschappij BosBros. Film & TV Productions heeft Het Paard van Sinterklaas geproduceerd in coproductie met MMG (België) en Warner Bros (Holland) B.V. heeft de film uitgebracht. De film is momenteel in 55 bioscoopzalen te zien.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #268 Gepost op: 30-10-2005, 15:05:43 »
Lohan in Robert F. Kennedy film
geplaatst: 27/10/2005 
De Amerikaanse actrice en zangeres Lindsay Lohan speelt een rol in de film 'Bobby'. De film gaat over de laatste uren voor de moord op presidentskandidaat Robert F. Kennedy in 1968. De regie van 'Bobby' is in handen van Emilio Estevez. Hij schreef ook het script.

In de film zijn de levens van verscheidene karakters met elkaar verweven. Allen bevinden zich enkele uren voor de moord in het Ambassador Hotel in Los Angeles. De 19-jarige Lohan speelt een vrouw die trouwt met de broer van haar vriendje. Zij wil de broer ervan weerhouden naar Vietnam te gaan.

'Bobby' is een onafhankelijke film en mag acht miljoen euro kosten. Het is de tweede keer dat Lindsay Lohan een rol vertolkt in een onafhankelijke productie. Eerder speelde ze in 'A Prairie Home Companion' van Robert Altman. Verder speelde de actrice onder meer in 'Herbie: Fully Loaded' en 'Mean Girls'. Als zangeres scoorde Lohan een hit met het nummer 'Rumours'.

Ook Anthony Hopkins, Demi Moore en Sharon Stone vertolken een rol in 'Bobby'. De opnamen starten volgende week in Los Angeles.
 
Depp speelt heroïneverslaafde
geplaatst: 27/10/2005 
Johnny Depp speelt in de film 'Shantaram' de hoofdrol van een voor de politie vluchtende Australische heroïneverslaafde. De film is gebaseerd op een boek van Gregory David Roberts en wordt tot filmscript bewerkt door scriptschrijver Eric Roth, bekend van 'Forrest Gump'.

Het verhaal speelt zich af in de jaren '80. De 42-jarige Depp speelt een Australische verslaafde man, die naar India vlucht nadat hij is veroordeeld voor een overval. Daar verandert hij zijn leven drastisch en wordt hij dokter. Als de man betrokken raakt bij wapensmokkel brengt hem dit naar Afghanistan en moet hij vechten tegen Russische troepen.

De rechten van het boek, dat gebaseerd is op feiten uit het leven van schrijver Roberts, zijn voor 1,7 miljoen euro gekocht door filmmaatschappij Warner. Depp is ook als producent bij het filmproject betrokken.
 
De Niro speelt producent Art Linson
geplaatst: 27/10/2005 
Robert De Niro speelt de rol van een Hollywood-producent in de film 'What Just Happened?'. Het verhaal is gebaseerd op de autobiografie van producent Art Linson, die onder meer 'Fight Club' en 'Great Expectations' produceerde.

De 63-jarige Linson bewerkte zijn boek zelf tot een filmscript. De regie is in handen van Barry Levinson, die eerder tekende voor 'Wag the Dog' en 'Sphere'. "Art kent de industrie als geen ander. Hij heeft de essentie van de filmindustrie in het script verwerkt", meent de 63-jarige Levinson.

De Niro speelt in de film een 'Linson-achtige'-producent, die twee weken 'door een hel gaat' om een film te kunnen maken. De 62-jarige acteur kreeg het boek cadeau van Linson, die eerder met De Niro werkte aan 'The Untouchables', 'Heat' en 'The Boy's Life'. De Niro las het boek en zou meteen het karakter van de producent hebben willen spelen.

De verwachting is dat Sean Penn zichzelf speelt in de film. De opnamen voor 'What Just Happened?' beginnen in de zomer van volgend jaar.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #269 Gepost op: 30-10-2005, 15:06:34 »
Kritiek op gangsterfilm 50 Cent
geplaatst: 27/10/2005 
De nieuwe gangsterfilm Get Rich or Die Tryin' die gebaseerd is op het leven van gangsterrapper 50 Cent is nog niet in de bioscoop maar heeft nu al veel onrust veroorzaakt bij grote religieuze organisaties in Los Angeles.

De leiders van de organisaties vinden de advertentie waarop de gangster rapper met twee wapens te zien is onsmakelijk. Ze zijn van mening dat productiemaatschappij Paramount Pictures onverantwoord bezig is door wapengeweld aan te prijzen bij de doelgroep.

"Wapengeweld is de belangrijkste doodsoorzaak onder de zwarte jongeren tegenwoordig", legde de woordvoerder van de organisatie Project Islamic Hope uit. Op de urban site AllHipHop.com is er zelfs een 'Get Rich or Die Tryin' boycot campagne op gang die uitgevoerd zal worden als de advertentie onveranderd blijft.
 
Schietpartij legt film plat
geplaatst: 27/10/2005 
Samen met Jamie Foxx speelt Colin Farrell de hoofdrol in de nieuwe Miami Vice-film, die wordt opgenomen in de Dominicaanse Republiek. De filmploeg was net twee weken bezig in de hoofdstad Santo Domingo toen het werk moest worden stop gezet.

Een van de soldaten, er is geen naam vrijgegeven, die voor de veiligheid van de Hollywood-mensen zorgt, stond op wacht voor hun hotel. Toen een zekere Mario Torres op hem afkwam met een pistool en een paar keer vuurde, schoot de soldaat hem in de zij.

Torres werd naar het ziekenhuis gebracht, hij is buiten levensgevaar, en de filmopnames werden tijdelijk stil gelegd. De Dominicaanse regering zweet ondertussen peentjes. Die was net zo blij dat hun landje was uitgekozen voor zo'n grote productie en zag er alleen maar fijne promotie van komen...
 
Glover sluit zich aan bij sterrencast
geplaatst: 27/10/2005 
Danny Glover regelt het leven van Eddie Murphy in de filmbewerking van de musical 'Dreamgirls'. De 59-jarige Glover is de manager van vrouwenverslinder James 'Thunder' Early, een rol van Murphy.

De film volgt de opkomst van de drie donkere Amerikaanse vrouwen Effie, Deena en Lorrell. Samen vormen zij de veelbelovende groep 'The Dreamettes'. Superster Beyoncé Knowles (24) speelt de rol van Deena Jones. De 44-jarige Murphy is de beroemde R&B-zanger 'Thunder', voor wie 'The Dreamettes' het achtergrondkoor vormen, voordat ze zelf beroemd worden.

Ook acteur Jamie Foxx heeft getekend voor een rol in 'Dreamgirls'. De 37-jarige acteur, bekend van zijn rol als Ray Charles in de met een Oscar bekroonde film 'Ray', speelt ook een manager. De regie is in handen van Bill Condon, regisseur van onder meer 'Candyman: Farewell to the Flesh' (1995).
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #270 Gepost op: 31-10-2005, 15:52:13 »
Saw II op nr.1 in de Box Office
geplaatst: 31/10/2005 
In het weekeinde voor Halloween komt de zenuwslopende horrorfilm Saw II op nummer één binnen in de Amerikaanse Box Office top tien en veegt zo de sciencefiction thriller Doom met The Rock naar de zevende plaats.

The Legend of Zorro met Antonio Banderas en Catherina Zeta-Jones komt binnen op nummer twee en wordt gevolgd door de romantische komedie Prime met Uma Thurman en Meryl Streep op nummer drie.

In Saw II heeft de sadistische seriemoordenaar Jigsaw een ander gruwelijk spel in petto: acht slachtoffers zitten opgesloten in een kamer met dodelijk gas en worden door Jigsaw gedwongen de meest gruwelijke dingen te doen om in leven te blijven. De slachtoffers lijken ten dode opgeschreven, want hun 'gevangenis' zit vol met boobytraps van hun folteraar.
 
Oliehoek maakt film met de Leeuw
geplaatst: 29/10/2005 
'Vet hard'-regisseur Tim Oliehoek werkt aan een filmproject waarin Paul de Leeuw te zien zal zijn. "Het moet een heel gekke bioscoopfilm worden met 'Naked Gun' en 'Austin Powers'-achtige grappen", vertelt hij. Oliehoek is een bewonderaar van De Leeuw. "Ik bewonder hem enorm. Hij is een entertainer pur sang. Ik verheug me er erg op om met hem een film te maken."

Behalve de Leeuw zou de 26-jarige Oliehoek 'dolgraag' Sean Connery willen regisseren. "Ik vind hem een geweldige acteur. Ook al speelt hij in een foute actiefilm, je blijft naar hem kijken", vertelt Oliehoek. "Hij straalt zoveel karakter uit. Hij bewijst dat je best kaal, oud en toch aantrekkelijk kunt zijn. Als ik hem nog wil regisseren mag ik wel opschieten, want hij is al 75."

Paul de Leeuw verscheen in 1989 voor het eerst op het witte doek in de film 'Jan Rap en zijn maat'. Daarna speelde hij onder meer in 'Filmpje' en 'Ja Zuster, nee Zuster'. Ook was de 43-jarige presentator en zanger vorig jaar te zien als geest in de film 'K3 en het Magische Medaillon' van de Vlaamse meidengroep K3.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #271 Gepost op: 3-11-2005, 15:46:54 »
Brad Pitt leent stem aan documentaire
geplaatst: 1/11/2005 
De Amerikaanse acteur Brad Pitt heeft een zes uur durende documentaire over wereldgezondheid ingesproken. De documentaire 'RX for Survival: a Global Health Challenge' volgt gezondheidswerkers en onderzoekers die ervoor vechten ziekten onder de armeren in de wereld onder controle te krijgen.

De 41-jarige Pitt is sinds 1,5 jaar 'bezig met de armoede op de wereld'. De acteur heeft hiervoor verschillende reizen naar Afrika gemaakt. "Ik denk dat gezondheid een van de grootste oorzaken van armoede is", zegt Pitt in een interview.

De documentaire wordt van dinsdag tot donderdag in delen uitgezonden in de Verenigde Staten. Het is niet bekend of de film ook in Nederland wordt uitgezonden.
 
Jamie Lee Curtis gaat stoppen?
geplaatst: 1/11/2005 
'Freaky Friday'-ster Jamie Lee Curtis denkt er de laatste tijd steeds vaker over om Hollywood vaarwel te zeggen. Ze kan het niet verkroppen om haar kinderen bij de oppas te laten telkens als "mama" weer met een film bezig is.

De actrice, die in 1978 doorbrak met de horrorfilm 'Halloween', vindt haar rol als moeder honderd keer belangrijker dan haar rol als actrice: "Mijn leven is zo ontzettend druk op het moment, dat wanneer ik een rol aanneem voor een nieuwe film, ik mijn kinderen door iemand anders moet laten opvoeden, iets wat eigenlijk mijn taak hoort te zijn."

Dit alles wil niet zeggen dat Curtis echt met pensioen gaat, maar ze neemt gewoon voorlopig geen nieuw werk meer aan. 

Thekla naar de States!
geplaatst: 1/11/2005 
Thekla Reuten is druk bezig met de opnames van vijfde Highlander-film. De actrice gaat één van de hoofdrollen spelen aldus een woordvoerster van de distributeur van de film.

De 30-jarige Reuten speelt naast hoofdrolspeler Adrian Paul de rol van zijn vriendin Anna. De opnames van de film zijn deze week begonnen in de Litouwse hoofdstad Vilnius en duren tot half december. De première van de film is medio 2006.

Het is voor de Nederlandse actrice haar Amerikaanse filmdebuut. Begin dit jaar kreeg Reuten veel aandacht door de film Tweeling die werd genomineerd voor een Oscar.

Het is echter niet het eerste acteeravontuur in het buitenland voor de jonge actrice. Eerder dit jaar stond ze al in Engeland op de planken in het toneelstuk de Bloedbruiloft van de Spaanse schrijver Federico Garcia Lorca.

De bedoeling is dat Reuten begin volgend jaar naar Nederland terugkeert. Zij vertolkt dan een hoofdrol in de actiekomedie Famous Last Words van scenarist Simon de Waal en regisseur Dick Maas.
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #272 Gepost op: 3-11-2005, 15:48:11 »
John Travolta weigerde 007 te zijn
geplaatst: 2/11/2005 
Terwijl wereldwijd bekend is gemaakt dat Daniel Craig de nieuwe James Bond wordt, was John Travolta eigenlijk eerste keus. Maar Travolta sloeg de rol af omdat hij niet het risico wil lopen in de toekomst getypecast te worden voor andere rollen.

Bond is een van de meest dynamische filmrollen in de geschiedenis, vertelt de acteur die vooral bekend is geworden door zijn rol in de film Pulp Fiction. Het is daardoor een van de rollen waarmee een acteur de rest van zijn carriere het meest typeert. Na lang beraad leek het me op dit punt in mijn leven niet het beste wat ik kan doen.Travolta was eigenlijk de eerste keus voor de rol van de overbekende spion.

Niet alleen van de regisseur, ook de fans wilden perse John in de rol zien. Ze stuurden hem zelfs duizenden kopien van Casino Royale om hem over te halen in de nieuwe Bondfilm te spelen. Maar Travolta had er geen zin in.

Ondertussen kozen de makers van de Bondfilm een andere 007: Daniel Craig is de gelukkige. Bondfans hadden gemixte gevoelens bij de nieuwe spion: bij een poll op een Amerikaanse filmsite scoorde hij negatief.
 

Geheimen van 007
geplaatst: 2/11/2005 
Martin Cambell, de regisseur van de nieuwe James Bond-film, heeft onthuld dat deze film zal laten zien hoe het karakter van Bond zich heeft ontwikkeld. . .
Campbell liet weten dat de fans er straks achter komen waarom Bond zo van one night stands houdt, waarom hij zijn martini's altijd 'shaken, not stirred' drinkt en waarom hij altijd in sportwagens rijdt van het merk Aston Martin. Bond gaat in Casino Royale samenwerken met vrouwelijk agente Vesper Lynd, die hem later helpt te revalideren nadat hij gemarteld is.

"Vesper is degene die van hem weer de Bond maakt die we allemaal kennen en liefhebben. Hij wordt verliefd op haar en dat verandert hem voor altijd. Het is een serieuze, diepgaande relatie. De film laat een veel persoonlijkere kant van Bond zien", aldus Campbell.

De opnamen van Casino Royale, met Daniel Craig in de hoofdrol, gaan in januari van start. De film is gebaseerd op Ian Fleming's eerste boek uit de Bondreeks, dat gaat over een Russische gokker die probeert het fortuin weer terug te krijgen dat hij verloren heeft. Hij moet een kaartspel spelen om het geld terug te winnen. Bond wordt ingeschakeld om ervoor te zorgen dat hij niet wint.

Wanneer de film in Nederland uitkomt, is nog niet bekend.
 
Peter Jacksons King Kong 3 uur lang
geplaatst: 2/11/2005 
Zeven weken voor de release van Peter Jacksons King Kong is de film door een aantal verantwoordelijken van filmmaatschappij Universal bekeken.

De film werd, ondanks de lengte van drie uur, erg positief ontvangen, waarna toestemming werd gegeven om van deze versie de definitieve te maken.

De film zou aanvankelijk een stuk korter duren, en het budget moest dan ook met een derde verhoogd worden naar een totaal van 207 miljoen dollar.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #273 Gepost op: 3-11-2005, 15:48:56 »
George Lucas: kansen in Singapore!
geplaatst: 2/11/2005 
George Lucas heeft in Singapore een digitale animatiefilm en televisie studio geopend. Met de studio wil hij specialisten opleiden. Het eerste project van de studio zal de televisieserie "Clone Wars" worden. De serie komt in 2007 uit en wordt de spin off van de populaire filmreeks "Star Wars". De studio plant ook een nieuwe serie met een aantal personages uit "Star Wars".

Veertig medewerkers uit negentien verschillende landen zouden in Singapore worden opgeleid.
 
James Bond haat wapens
geplaatst: 2/11/2005 
James Bond haat wapens. De Britse acteur Daniel Craig heeft een aversie voor schietijzers en meent dat wapens funest zijn voor de samenleving.

De nieuwe vertolker van de geheime agent heeft nog even tijd om te wennen aan de idee dat hij dra zelf met wapens zwaaien moet voor de opnames van de nieuwe prent Casino Royale. "Ik haat wapens. Zolang ze verkrijgbaar zijn, zullen mensen er misbruik van maken", filosofeert Craig.

Freddy vs Jason bloederigste VS film
geplaatst: 2/11/2005 
Met 167 gewelddadige scènes, waaronder 86 "spiets-vondige" daden (gespietste acteurs), 20 afgerukte ledematen en veertien dodelijke stroomstoten mag de uit 2003 daterende film "Freddy versus Jason" zich op de borst slaan als bloedigste horrorfilm uit de recente Amerikaanse filmgeschiedenis. .

Het klassement van de 100 bloedigste VS-film van de voorbije dertig jaar werd ter gelegenheid van het in de VS immens populaire Halloween opgesteld door filmcritici van de website 'FamilyMediaGuide.com'.

Gillende tieners In 'Freddy vs Jason' nemen twee van de grootste griezelslechteriken, Robert Englund als Freddy Krueger uit de "Nightmare on Elm Street"-reeks en Ken Kirzinger als Jason Voorhees uit de eindeloze Friday the 13th-reeks, het niet alleen tegen gillende tieners, maar ook tegen elkaar op.

Om het klassement op te stellen, maakten de critici gebruik van dertien criteria, waaronder onthoofdingen, beetwonden en verbrandingen en waaronder niet het immer subjectieve kwaliteitscriterium. Blijkt dat het spietsen van personages ongeveer een kwart van alle moordmethodes in de gruwelfilm uitmaakt.

Na "Freddy vs Jason" volgt Steven Spielbergs thriller "Jaws" (1975) met 105 bloederige daden, waaronder -niet verwonderlijk- 49 beetwonden. Op de derde plaats volgt "Jeepers Creepers 2", eveneens uit 2003. Een speciale vermelding was weggelegd voor Tim Burtons "Sleepy Hollow (1999), waarin Johnny Depp als Washington Irvings Ichabod Crane getuige is van niet minder dan 27 onthoofingen. Tagline van de film was dan ook "heads will roll".

Vreemd genoeg haalde John Carpenters klassieker "Halloween" geen enkele vermelding, al staat die film bol van de spanning. Ook "Bram Stoker's Dracula", over de beruchte Vlad de Spietser, ontbreekt in het lijstje.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #274 Gepost op: 3-11-2005, 15:49:46 »
De Griezelbus toert door het land
geplaatst: 2/11/2005 
De hoofdrolspelers van de film 'De Griezelbus', gebaseerd op de gelijknamige boeken van Paul van Loon gaan vanaf 29 november per griezelbus langs verschillende bioscopen in het land. De cast bestaat uit Angela Schijf, Lisa Smit en Serge Price. Regisseur Pieter Kuijpers, scenarist Burny Bos en schrijver Paul van Loon zijn ook aanwezig bij de toer.

De deelnemende bioscopen stellen, speciaal voor kinderen, een programma samen. Zo wordt de best geklede griezel gekozen, schrijver Paul van Loon gaat voorlezen uit 'Griezelboek 6' en aansluitend wordt de film vertoond. Elk programma wordt afgesloten met het nummer 'Griezeltje' dat ook in de film te horen is.

De film gaat over de 11-jarige Onnoval die op school een buitenbeentje is. Onnoval schrijft 'De griezelbus', een verhaal waarin een schoolreisje met de klas een nachtmerrie wordt. Ferluci ontfutselt hem het verhaal om het werkelijkheid te laten worden. Onnoval probeert hem tegen te houden, maar tevergeefs. Zijn verzonnen verhaal wordt op de dag van het schoolreisje werkelijkheid.

De 'Griezelbus'-toer reist tot en met 10 december door het land. De landelijke première van de film is op 7 december in Zeist.
 
Schuurman laat persoonlijke zoektocht zien
geplaatst: 2/11/2005 
Katja Schuurman laat in de documentaire 'Prettig weekend ondanks alles' haar persoonlijke zoektocht zien na de moord op Theo van Gogh vorig jaar. De dader zit in de gevangenis, maar Katja kan niet overgaan tot de orde van de dag. Ze is op zoek gegaan naar antwoorden op haar vragen.

In de documentaire behandelt Katja onder meer de vragen of de moord op Van Gogh voorkomen had kunnen worden, of alles wel onderzocht en naar buiten is gebracht en waarom Theo niet beter werd beveiligd.

Schuurman was goed bevriend met film- en televisiemaker Van Gogh en ze speelde in een aantal van zijn producties, waaronder 'Interview', 'Cool' en 'Medea'. De documentaire 'Prettig weekend ondanks alles', een co-productie van Column Producties en Humanistische Omroep, wordt woensdagavond uitgezonden op Nederland 3.
 
Matt LeBlanc produceert horrorfilm
geplaatst: 3/11/2005 
Acteur Matt LeBlanc gaat een film produceren. De 38-jarige ster uit de televisieseries 'Friends' en 'Joey' verleent zijn medewerking aan de sciencefiction-horrorfilm 'The Watch'.

De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van een team uitermate goed getrainde soldaten. De teammissie is het opblazen van een brandstofopslag van de nazi's. Tijdens het uitvoeren van de opdracht worden de soldaten achterna gezeten door kwaadaardige geesten, die voorkomen uit geheime occulte experimenten van de nazi's.

De regie is in handen van Victor Slava, die eerder betrokken was bij 'Jeepers Creepers'. Er zijn nog geen namen bekendgemaakt die een rol gaan spelen in de film. Het productiebureau van LeBlanc, Fort Hill Prods., produceerde eerder enkele televisieprojecten. 'The Watch' is de eerste bioscoopfilm.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #275 Gepost op: 4-11-2005, 14:47:07 »
Weeber en Gernandt in Engelstalige film
geplaatst: 4/11/2005 
Egbert Jan Weeber en Tygo Gernandt gaan in een Engelstalige film spelen. Dat meldt productiemaatschappij IdtV. De film wordt volgend jaar op locatie geschoten in Australië. Acteur Marcel Hensema, bekend van zijn rol als homoseksuele vriend van Simon in Eddy Terstalls 'Simon', neemt de regie voor zijn rekening.

De film, waarvan de titel nog niet bekend is, gaat over de vrienden Erik en Bob die na het plegen van een bankoverval in Nederland naar Australië vluchten. Ze willen allebei niets liever dan hun veiligheid en de buit waarborgen, maar maken zoveel ruzie dat Bob Erik probeert te vermoorden en een aantal gezamenlijke vrienden gijzelt. Vanaf dat moment zijn de twee aartsvijanden.

Het is niet de eerste keer dat Weeber en Gernandt samen in een film spelen. In 2003 waren ze te zien in het succesvolle 'Van God Los', een film geïnspireerd op de Bende van Venlo. Gernandt won dat jaar het Gouden Kalf voor beste acteur. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #276 Gepost op: 9-11-2005, 19:41:12 »
Cruise waagt zijn leven voor M:I-3
geplaatst: 4/11/2005 
Superster Tom Cruise ('War of the Worlds') is een echte perfectionist en wilt altijd al zijn eigen stunts doen. Dit tot grote ergernis van de makers van de film 'Mission: Impossible III', die constant vrezen dat Cruise zich bezeert en daardoor de productie stil legt.

Cruise speelt voor de derde keer geheim agent Ethan Hunt en die brengt zichzelf constant in de meest levends bedreigende situaties. Meestal is er bij een dergelijke actiefilm een stuntman aanwezig die alle gevaarlijke stunts doet, maar Cruise staat erop het zelf te doen.

'M:I-3' is vanaf 3 mei 2006 in de bioscoop te zien en wordt geregisseerd door J.J. Abrams, de man achter de televisieseries 'Alias' en 'Lost'. 

Film over moordenaar John Lennon
geplaatst: 4/11/2005 
Er komt een film over Mark David Chapman, de moordenaar van popster John Lennon. Volgens de Canadese filmmaatschappij Peace Arch Entertainment, die de film 'Chapter 27' financiert, wordt in beeld gebracht wat er in het hoofd van Chapman om moet zijn gegaan op de dag van de moord, 8 december 1980. "Het is een psychologische studie", aldus directeur John Flock.

Volgens Flock verwijst de titel van de film naar de 26 hoofdstukken van het boek 'The Catcher in the Rye' van J.D. Salinger. De tot levenslang veroordeelde Chapman zei ooit dat hij uit dit boek de inspiratie voor de moord haalde en dat hij zich met de held uit het boek had geïdentificeerd. De opnames beginnen op 16 januari in New York. Het streven is om 'Chapter 27' eind volgend jaar uit te brengen.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #277 Gepost op: 9-11-2005, 19:41:47 »
Brosnan schudt Bond-imago van zich af
geplaatst: 4/11/2005 
Pierce Brosnan schudt het Bond-imago van zich af. De acteur heeft opnieuw getekend voor een 'donkere rol'. In 'Butterfly on a Wheel' speelt hij een kidnapper die een familie uit elkaar rukt. En dat is niet de eerste film waarin hij het bestrijden van de Russische maffia en het redden van mooie vrouwen laat voor wat het is. In 'The Matador', die nog dit jaar moet uitkomen, is hij te zien als huurmoordenaar.

Volgens Beau St. Clair van filmstudio Dream Time, is Brosnan bewust op zoek naar duistere en geheimzinnige rollen. "Dit is een geplande nieuwe richting, voor de studio maar vooral voor Pierce", zegt St. Clair. "Donkere, scherpe rollen zijn nu aantrekkelijk voor hem. In de post-Bond fase is het belangrijk dat hij dit probeert. Een rol kan je in een hokje stoppen, en Bond is zo'n icoon, dat blijft aan je plakken."

Brosnan was vier keer te zien als agent 007. Vorige maand werd bekend dat de Britse acteur Daniel Craig de nieuwe Bond gaat spelen de 21e Bond-Film 'Casino Royale'.

 
Foxx wil leven Tyson verfilmen
geplaatst: 5/11/2005 
Jamie Foxx hoopt door het geven van interviews financiële middelen te verwerven om een filmbiografie te maken over bokser Mike Tyson. Door veel over zijn plan te praten, wil hij investeerders ervoor interesseren. De 37-jarige acteur won dit jaar een Oscar voor zijn vertolking van Ray Charles in de film 'Ray'.

De bokser en Foxx zijn sinds lange tijd vrienden. "Ik denk dat het verhaal over Mike Tyson heel erg interessant is", zegt Foxx. "Niemand weet wat ik weet, dat zijn dingen die ik heb uitgeplozen over Mike. Ze zouden je verbazen."

Foxx legt uit dat de film moet gaan over hoe Mike zich nu voelt en hoe hij terugkijkt op wat er is gebeurd in zijn leven. Behalve een film over Tyson heeft Foxx de wens een film te maken over het leven van zanger Marvin Gaye.

 
Pitt en Jolie ontsnappen aan grizzly's
geplaatst: 6/11/2005 
Brad Pitt en Angelina Jolie zijn ontsnapt aan twee grizzlyberen. Ook de kinderen van Jolie, Maddox en Zahara, kwamen met de schrik vrij. De vier kwamen vorige week aan bij het vakantiehuis van de 41-jarige acteur nabij het Canadese Calgary toen zij twee beren in de keuken zagen staan.

"Brad was ervan overtuigd dat hij twee inbrekers had betrapt in zijn huis, maar toen zag hij de twee enorme wilde dieren in zijn keuken staan", vertelde een anonieme bron. Pitt stuurde de 30-jarige Jolie en haar kinderen daarop direct weg, en belde de politie. Die schakelde twee parkwachten in, die de beren konden verjagen. De dieren waren op de geur van het in de keuken aanwezige voedsel afgekomen.

Pitt is momenteel in Calgary voor de opnamen van 'The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford'. Pitt vertolkt hierin de rol van Jesse James. De film wordt volgend jaar in de bioscopen verwacht.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #278 Gepost op: 9-11-2005, 19:42:16 »
Chicken Little opent groot
geplaatst: 7/11/2005 
Avonturenfilms over het redden van de wereld scoren altijd goed, maar wie had gedacht dat de animatiefilm over een kleine kip, die de wereld probeert te redden Amerika zou overtuigen?

Chicken Little komt binnen op de eerste plaats en verstoot de Halloween horrorfilm Saw II in zijn tweede week naar nummer drie. De tweede nieuwe binnenkomer is op de waarheid beruste soldatenfilm Jarhead op nummer twee. Hierdoor krijgen Zorro en zijn lieftallige Elena in The Legend of Zorro een plekje op de vierde plaats, gevolgd door de romantische komedie Prime met Uma Thurman op nummer vijf.

De stemmen in de animatiefilm van Mark Dindal Chicken Little zijn van onder andere Joan Cusack (School of Rock), Zach Braff (Garden State), Katie Finneran (You've Got Mail).

Het verhaal gaat over een klein kuikentje dat in zijn dorp een slechte reputatie heeft doordat hij te vaak loze paniek heeft veroorzaakt. Wanneer hij erachter komt dat dit keer de wereld écht bedreigd wordt door (natuurlijk) gemene buitenaardse wezens, geloven de dorpelingen het kuikentje niet. Chicken Little ziet een kans om zijn reputatie weer op te krikken door zelf de wereld te redden.

Uit de Amerikaanse Box Office top tien zijn verdwenen: de sciencefictionfilm Doom in zijn derde week, de kleipoppetjes Wallace & Gromit in hun vijfde week en het drama North Country moest het in de derde week ontgelden. De thriller The Fog kon de aandacht van de Amerikanen ook niet meer vasthouden en verdwijnt in zijn vierde week van de lijst.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #279 Gepost op: 14-11-2005, 16:53:09 »
Scorsese stopt met grote films
geplaatst: 14/11/2005 
De Amerikaanse filmmaker Martin Scorsese stopt met het maken van grote Hollywood-producties en wil zich toeleggen op documentaires en korte films.

Dat heeft de regisseur van kassuccessen als Raging Bull, Goodfellas en The Aviator zondag gezegd op het internationale filmfestival in het Marokkaanse Marrakech.

Scorsese, die volgende week 63 jaar wordt, zei tijdens een persconferentie dat de film die hij volgend jaar gaat opnemen in Japan, getiteld Silence, een van zijn laatste grote producties zal zijn.

Silence vertelt het verhaal van Portugese priesters die in de 17e eeuw naar Japan trokken om de bevolking daar te bekeren tot het christendom.
 
Paradise Now genomineerd
geplaatst: 8/11/2005 
Hany Abu-Assad en Bero Beyer zijn genomineerd voor een European Film Award.

Het duo dingt met het script voor Paradise Now mee in de categorie Beste Europese Scenarioschrijver. Dat is tijdens het Filmfestival van Sevilla bekendgemaakt door de European Film Academy, aldus een EFA-woordvoerster maandag.

Regisseur Abu-Assad en producent Beyer zijn de enige Nederlanders die zijn genomineerd voor de Europese filmprijzen. De uitreiking van de European Film Awards 2005 vindt op 3 december plaats in Berlijn.

Paradise Now gaat over de laatste 24 uur in het leven van twee zelfmoordactivisten en draait sinds eind oktober in de Nederlandse bioscopen.
 
Spacey installeert handtekeningautomaat
geplaatst: 9/11/2005 
De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft een handtekeningautomaat laten installeren in The Old Vic Theatre in Londen om te voorkomen dat fans hem belagen. De acteur speelt in Londen in het Shakespeare-stuk 'Richard II'.

De 46-jarige Spacey trekt met het stuk veel fans. Na de voorstelling verdringen zij elkaar voor de deur van het podium in de hoop een glimp op te vangen van de ster. "De acteur ondertekent elke dag foto's en programmaboekjes die de automaat in gaan. Op deze manier voelt hij zich veiliger en hoeft hij de podiumdeur niet meer te openen", zegt een bron.

Kevin Spacey ontving in 1999 een Oscar voor zijn rol in 'American Beauty'. Volgend jaar begint de acteur met de opnamen van 'Superman Returns', waarin hij de rol van Lex Luthor gaat vertolken.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!