Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81498 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #240 Gepost op: 24-09-2005, 20:22:24 »
Amerikanen maken remake films Van Gogh
geplaatst: 14/9/2005  
De Amerikaanse regisseurs Steve Buscemi, Stanley Tucci en Bob Balaban gaan drie films van de in november vermoorde filmmaker Theo van Gogh opnieuw produceren. Het zou gaan om de films '06', 'Blind Date' en 'Interview'. De films worden digitaal in New York opgenomen. De opnamen starten volgend jaar.

De regisseurs hebben in samenwerking met de Nederlandse productiemaatschappij Column Productions en het Amerikaanse Ironworks getekend voor de remake van de films. Het is niet de eerste keer dat de productiebedrijven samenwerken. Directeur Bruce Weiss van Ironworks en Gijs van de Westelaken hebben eerder andere films van Van Gogh in het Engels gemaakt.

Volgens Van Westelaken en Weiss is het altijd een grote droom van de Nederlandse regisseur geweest om naar Amerika te gaan en films te maken in New York. "De films zullen een centraal en universeel thema hebben: de strijd tussen mannen en vrouwen", verklaren ze. "We zijn erg blij dat Steve, Stanley en Bob Theo's droom willen realiseren."

Van Gogh werd in november in zijn woonplaats Amsterdam vermoord. De moord heeft mogelijk een link met de controversiële film 'Submission' die de regisseur had gemaakt. 'Submission' geeft een kritisch beeld over de behandeling van islamitische vrouwen.

Een ander film van de Nederlandse regisseur, '06/05', over de moord op politicus Pim Fortuyn, is vorige week in première gegaan op het filmfestival in Toronto. Daarnaast wordt 'Alle Zielen' vertoond tijdens het internationale festival.
 
 
Leonardo DiCaprio wordt president
geplaatst: 13/9/2005  
Acteur Leonardo DiCaprio gaat op voor het presidentschap. Het is de bedoeling dat hij de rol van de voormalige Amerikaanse president Theodore Roosevelt gaat vertolken in een nieuwe film van regisseur Martin Scorsese. Roosevelt was president van 1901 tot 1909.

Producent Paramount Pictures wil de film baseren op Edmund Morris' biografie The Rise of Theodore Roosevelt. Morris won met het boek de prestigieuze Pulitzer Prize.

Het is de vierde keer dat DiCaprio en Scorses samenwerken. De acteur speelde ook in Scorsese's films Gangs of New York, The Aviator en The Departure.  

Johnny Depp wil Jack Sparrow blijven
geplaatst: 13/9/2005  
Johnny Depp zegt eindelijk een karakter te hebben gevonden dat hij wil blijven. De 42-jarige acteur wil kapitein Jack Sparrow uit de filmtriologie 'Pirates of the Carribean' zijn. Depp vertolkte dit karakter voor het eerst in de film 'Pirates of the Carribean: The Curse of the Black Pearl' uit 2003.

De reden voor de acteur om ook zijn medewerking te verlenen aan de twee volgende delen van de piratenfilm is dat hij dolgraag weer in de huid van Sparrow wilde kruipen. "Het had alles te maken met een egoïstische keuze om met het karakter verder te gaan", vertelt Depp. Zijn toezegging had volgens de acteur alles te maken met Sparrow en niet met geld of de hoop op succes.

Behalve Depp zijn Orlanso Bloom en Keira Knightley in de films te zien. De opnamen voor de vervolgdelen lopen tot en met januari en worden achter elkaar opgenomen. Het eerste vervolg 'Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest' wordt in juli volgend jaar in de bioscopen verwacht. Het jaar erna verschijnt 'Pirates of the Caribbean 3'.
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #241 Gepost op: 24-09-2005, 20:22:41 »
Joaquin Phoenix neemt zangles voor filmrol
geplaatst: 14/9/2005 
Joaquin Phoenix heeft voor zijn rol in de film 'Walk the Line' zang- en gitaarlessen gevolgd om in de huid te kruipen van Johnny Cash. De film over het leven van de countryzanger en gitarist is dinsdag in première gegaan tijdens het filmfestival in Toronto. De 30-jarige acteur heeft geleerd de gitaar te bespelen op de kenmerkende manier van de Amerikaanse zanger.

Phoenix, die naar eigen zeggen nog nooit eerder een instrument had bespeeld, was diep onder de indruk van Cash, die hij een paar jaar geleden heeft ontmoet. "De man trilde helemaal, maar zodra hij zijn gitaar vasthield, veranderde zijn hele lichaam en was hij op zijn gemak. Het was echt geweldig, omdat ik nog nooit zoiets had gezien."

De door James Mangold geregisseerde film volgt het leven van de jeugd van Cash op een katoenboerderij in Arkansas tot zijn eerste muzikale successen in Memphis. Ook de problemen die hij als superster kende in de jaren '60 worden belicht. Reese Witherspoon vertolkt de rol van de vrouw van Cash, June Carter.

Cash overleed twee jaar geleden op 71-jarige leeftijd, enkele maanden na de dood van zijn vrouw. De voorbereidingen op 'Walk the Line', een verwijzing naar zijn hit 'I Walk the Line' uit 1956, waren voor zijn dood in gang gezet. De zanger had de regisseur zijn goedkeuring gegeven voor het project.

Joaquin Phoenix is bekend van rollen in films als 'Signs', 'Gladiator' en 'To Die for'. Witherspoon was eerder onder meer te zien in 'Cruel Intentions', Legally Blonde' en 'Sweet Home Alabama'. 'Walk the Line' draait vanaf 19 januari in de Nederlandse bioscopen.

Kirsten Dunst is de perfecte Marie-Antoinette
geplaatst: 12/9/2005 
De Amerikaanse actrice Kirsten Dunst vindt dat haar leven lijkt op dat van Marie-Antoinette. Kirsten kruipt in haar nieuwste film, 'Marie-Antoinette' van regisseur Sofia Coppola, in de huid van de Franse koningin.

"Ik heb geen gewone jeugd gehad. Ik liep al vroeg rond op filmsets en kwam alleen in contact met volwassenen", zegt Dunst. "Daarom snap ik precies hoe het is om altijd mensen om je heen te hebben die iets van je willen"

De Oostenrijkse Marie-Antoinette werd op haar veertiende naar Versailles in Frankrijk gestuurd om te trouwen met koning Lodewijk XVI. Uiteindelijk werd ze in 1793 onthoofd tijdens de Franse Revolutie.

De 23-jarige Dunst speelde eerder in 'The Virgin Suicides' (1999) van regisseur Sofia Coppola. Verder speelde de actrice in films als 'Spider-Man', 'Mona Lisa Smile' en 'Wimbledon'.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #242 Gepost op: 26-09-2005, 15:18:58 »
Clooney: Geen geheime ceremonie in mijn huis
geplaatst: 23/9/2005 
Brad Pitt en Angelina Jolie trouwen niet in het huis van George Clooney. "Ik heb gehoord dat ze in mijn villa in Italië gaan trouwen", zegt de acteur. "Nou, als dat zo was, dan had ik het wel geweten en ik kan je alvast vertellen: er vindt geen geheime ceremonie plaats. Niet in mijn huis."

Clooney, een goede vriend van Pitt, wil een mogelijke relatie tussen Pitt en Jolie niet bevestigen. Wel zegt hij Angelina via Brad te hebben ontmoet. "Ik mag haar erg graag. Maar ik ga geen uitspraken doen over een eventuele relatie", zegt de 44-jarige acteur. "Ik praat niet eens over mijn eigen privé-leven, laat staan over dat van anderen."

De door Clooney geregisseerde film 'Good Night and Good Luck' komt op 14 oktober uit in de Verenigde Staten. Op 7 december gaat de film draaien in de Nederlandse bioscoop. Clooney speelt zelf ook een rolletje in de film.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #243 Gepost op: 8-10-2005, 18:42:16 »
Redford en Newman wederom samen
geplaatst: 25/9/2005 
Robert Redford en Paul Newman werken samen aan de documentairereeks 'Iconoclasts'. De acteurs speelden eerder samen in 'Butch Cassidy, and the Sundance Kid' (1969) en 'The Sting' (1973). De twee zullen te zien zijn in een aflevering van de zesdelige documentaireserie, die Redford produceert.

In het programma staat het leven en het werk van Newman centraal. Redford interviewt zijn voormalige filmcollega. In elke aflevering in reeks is een ander bekend paar aan de beurt. Zo gaat Renee Zellweger correspondente van CNN Christiane Amanpour ondervragen en zal Samuel L. Jackson basketballegende Bill Russell aan een interview onderwerpen. De eerste aflevering van de documentaireserie is in november op de Amerikaanse televisie te zien.

Volgens geruchten gaan de 80-jarige Newman en de 69-jarige Redford ook samen spelen in 'A walk in the Woods', de verfilming van een reisverhaal van Bill Bryson. Dit is nog niet door de acteurs bevestigd. Het boek vertelt het verhaal van de wandeltocht van de auteur met een vriend door de wildernis.

Redford is binnenkort te zien in de nieuwe film van regisseur Lasse Hällstrom, 'An Unfinished Life'. Morgan Freeman en Jennifer Lopez spelen ook een hoofdrol in de film. 'An Unfinished Life' draait vanaf 8 december in de Nederlandse bioscopen.
 
Van de Sande Bakhuyzen overleden
geplaatst: 27/9/2005 
Regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen, bekend van onder andere de tv-serie Oud Geld en de speelfilms Familie, Cloaca en Lepel, is dinsdagochtend in zijn woonplaats Amsterdam overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij is 47 jaar geworden.

Van de Sande Bakhuyzen maakte als regisseur furore met zowel speelfilms en televisiedrama als met theaterproducties. In 1994 brak hij door als regisseur met enkele afleveringen van de succesvolle dramaserie Pleidooi.

Daarna volgde de door Maria Goos geschreven serie Oud Geld, die overladen werd met televisieprijzen waaronder diverse Gouden Kalveren en de Nipkov Schijf. In latere jaren zette Van de Sande Bakhuyzen zijn succes voort met diverse bekroonde en veelgeprezen series als De Enclave en Bij ons in de Jordaan.

In 2001 maakte de regisseur met scenarioschrijfster Goos zijn eerste speelfilm Familie. Daarna volgden de films Cloaca en Leef!. Cloaca won op het Nederlandse Film Festival 2003 de Publieksprijs en de Speciale Juryprijs voor de vier hoofdacteurs. Leef! beleeft morgen zijn wereldpremière als openingsfilm van het Nederlandse Film Festival.

De laatste film die de regisseur maakte is Ik Omhels je met Duizend Armen, een verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Deze film gaat naar verwachting in 2006 in première.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #244 Gepost op: 8-10-2005, 18:43:07 »
Sienna Miller Bond-meisje?
geplaatst: 28/9/2005 
De naam van actrice Sienna Miller wordt genoemd als Bond-meisje in de volgende film over geheim agent 007. Hiermee krijgt de Britse actrice Kelly Brook er een rivale bij. Zij werd eerder genoemd als kanshebber voor de rol.

Producent Barbara Broccoli van de nieuwe Bondfilm raakte geïnteresseerd in Miller, nadat ze haar heeft zien spelen in het West End-stuk 'As you Like it'. "Ze vond haar geweldig. Haar uiterlijk, uitstraling en voorkomen vond ze geweldig", vertelt een bron. "Ze weet zeker dat Sienna heeft wat nodig is om de tegenspeler te zijn van Bond."

Het gerucht gaat dat Miller wordt gecast voor de rol van Vesper Lynd. Die rol werd eerder gespeeld door Ursula Andress in 'Casino Royale' uit 1967.
 
Van de Ven verfilmt boek Wolkers
geplaatst: 27/9/2005 
Actrice Monique van de Ven gaat het boek Zomerhitte van Jan Wolkers verfilmen. Het wordt haar speelfilmdebuut als regisseuse. Ze zegt dit vrijdag in het tv-programma De avond van de grote filmquiz. Van de Ven debuteerde in 1973 als actrice in de verfilming van Wolkers' klassieker Turks Fruit.

Edwin de Vries, de echtgenoot van Van de Ven, neemt het script van Zomerhitte voor zijn rekening. De opnames moeten volgend jaar plaatsvinden. Van de Ven regisseerde eerder de korte film Mamma's Proefkonijn en een aflevering uit de televisieserie Recht voor z'n Raab.

De NPS zendt De avond van de grote filmquiz vrijdag uit op Nederland 3.
 
Grote cola uit bioscoop
geplaatst: 28/9/2005 
Bioscopen in Den Haag en Groningen verkopen geen grote cola meer. Het is te ongezond. Ze vinden dat kinderen te dik worden van een liter cola tijdens een filmpje.
Daarom verkopen ze in de bioscopen vanaf nu alleen nog maar een halve liter of een beker ter grote van een blikje cola. Ook de porties popcorn zijn kleiner geworden.

Zo willen ze de bioscoopbezoeker helpen om niet al te ongezond te eten en te drinken tijdens de film. Deze aktie is nu nog een proef. Aan het einde van het jaar kijken ze of iedereen er tevreden over is. Als dat zo is, gaan meer bioscopen de bekers cola verkleinen. 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #245 Gepost op: 8-10-2005, 18:43:49 »
Colin Farrell in 'Pride and Glory'
geplaatst: 28/9/2005 
Colin Farrell gaat een rol spelen in de nieuwe film 'Pride and Glory'. De acteur is in de film een New Yorkse politie-agent, die verdacht wordt van corruptie. De regie is in handen van Gavin O'Connor en de opnames beginnen in januari in New York.

Ed Norton en Noah Emmerich hebben ook hun medewerking toegezegd aan de film over een familie die wordt verscheurd door een schandaal. Norton speelt de rol van een rechercheur moordzaken. Hij moet onderzoek doen naar de gang van zaken in een politiebureau, dat wordt bestuurd door zijn oudere broer (Emmerich). Farrell is in de film een politieman met veel geheimen en de beste vriend van Norton.

Farrell heeft recentelijk de opnames van de film 'Miami Vice' van Michael Mann voltooid. Hij speelt ook de hoofdrol in 'The New World' van Terrence Malick.
 
Cox in 'Desperate Housewives'
geplaatst: 29/9/2005 
Courtney Cox onderhandelt over de vertolking van een gastrol in de televisieserie 'Desperate Housewives'. De 41-jarige oud-'Friends'-actrice krijgt in een van de komende afleveringen de rol van een geestelijk gehandicapte vrouw, die ontsnapt uit een inrichting. Als het doorgaat, wordt het de eerste rol voor Cox sinds de geboorte vorig jaar van haar dochtertje Coco Riley.

Haar mogelijk toekomstige collega Eva Longoria, die in de serie de rol van Gabrielle Solis speelt, heeft zich bij een Amerikaans radiostation overigens beschikbaar gesteld als prijs voor een spelletje. Luisteraars kunnen bieden op een date met de 30-jarige actrice en haar tv-echtgenoot Richardo Chavira.

De opbrengst van de date gaat naar de slachtoffers van de orkaan 'Katrina'. De winnaar wordt opgehaald in een limousine, krijgt een privé-diner met het beroemde echtpaar en wordt door de acteurs meegenomen naar een komische live-show.
 
Renée Zellweger speelt Potter
geplaatst: 30/9/2005 
Renée Zellweger zal binnenkort de rol gaan spelen van Beatrix Potter. Deze Britse kinderboekenschrijfster die in 1943 stierf, is bekend geworden met het schrijven en illustreren van klassieke dierenverhalen zoals 'The Tale of Peter Rabbit' en 'Benjamin Bunny'.

Zellweger's tegenspeler wordt waarschijnlijk Ewan McGregor ('Star Wars', 'The Island'), die in de huid kruipt van Potters uitgever Norman. De twee waren eerder samen te zien in de screwball-komedie 'Down with Love'.

De opnames van de film over Beatrix Potter zullen vanaf maart 2006 plaatsvinden in Londen. De regie is in handen van Chris Noonan, bekend van de familiefilm 'Babe'. 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #246 Gepost op: 8-10-2005, 18:44:47 »
Vliegtuigpersoneel boycot Foster?
geplaatst: 30/9/2005 
Vakbonden voor vliegtuigpersoneel in de Verenigde Staten hebben hun leden opgeroepen tot een boycot van 'Flightplan', de nieuwe film van Jodie Foster. Ze vinden het 'onverantwoord' dat vliegtuigpersoneel in de film wordt geportretteerd als schurken.

In 'Flightplan' speelt Foster een weduwe wier 6-jarige dochter spoorloos verdwijnt tijdens een transatlantische vlucht. Het blijkt dat iemand van het vliegtuigpersoneel betrokken is bij een terroristisch plan. De film kwam deze week binnen op de eerste plek in de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet. In het eerste weekeinde bracht de film ongeveer 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) op.

De Amerikaanse Association of Flight Attendants (AFA) is bang dat het door 'Flightplan' moeilijker wordt het vertrouwen en respect van passagiers te krijgen. "De manier hoe vliegtuigpersoneel wordt neergezet is schandalig", zegt de directeur van AFA. "We zetten dagelijks ons leven op het spel ten behoeve van de veiligheid van de passagiers."

Disney, de maatschappij achter 'Flightplan', laat weten een 'geweldige actiethriller' te hebben willen maken. "We zijn ervan overtuigd dat het publiek het verschil tussen fictie en werkelijkheid ziet", zegt een woordvoerder. "In het echte leven doet het vliegtuigpersoneel dagelijks ongelooflijk goed werk."
 

Winslet met Diaz in 'Holiday'
geplaatst: 30/9/2005 
Kate Winslet wordt de tegenspeelster van Cameron Diaz in de romantische komedie 'Holiday'.

De film wordt geregisseerd door Nancy Meyers, die eerder de hit 'Something's Gotta Give' maakte met Jack Nicholson en Diane Keaton. Hierin kreeg een oudere man met voorkeur voor jonge vrouwen, een relatie met een oudere 'ingewikkelde' vrouw.

In 'Holiday' zullen Cameron Diaz en Kate Winslet twee vrouwen spelen die allebei problemen hebben met mannen. Winslet is momenteel bezig met de opnames van de films 'Little Children' en 'Flushed Away', die allebei volgend jaar in de bioscopen zullen verschijnen. Cameron Diaz zal binnenkort te zien zijn in de komedie 'In Her Shoes' van Curtis Hanson en bereidt zich voor om de stem van Fiona in 'Shrek 3' in te spreken. 

Gouden Ui voor slechtste film
geplaatst: 30/9/2005 
De Gouden Kalveren krijgen dit jaar voor het eerst een tegenhanger: de Gouden Ui, de prijs voor de slechtste Nederlandse filmproductie(s) van het jaar. Dat heeft initiator Joris van den Berg maandag bekendgemaakt.

Een groep vierdejaarsstudenten van de Nederlands Film en Televisie Academie organiseert het initiatief, geïnspireerd door de Amerikaanse Golden Raspberries. De Razzies voor slechtste film, regie, acteur en actrice worden elk jaar in Hollywood uitgereikt op de avond voor de Oscar-ceremonie. De Nederlandse Gouden Uien worden de avond voor de Gouden Kalveren ceremonie uitgereikt.

"Het is zeker niet zo dat alles wat in Nederland gemaakt wordt, erbarmelijk is", legt journalist en aankomend filmmaker Van den Berg uit. "Maar er zijn nog steeds te veel regisseurs en producenten die het publiek danig onderschatten. Of die überhaupt lijken te vergeten dat het toch de bedoeling is dat er publiek komt kijken naar een 3,6 miljoen euro kostende film met Georgina Verbaan in de hoofdrol".

Het initiatief wordt bekostigd met behulp van sponsoren. "Al zal de straatwaarde van de prijs bijzonder laag liggen". De filmstudenten vermoeden niet dat iemand het lef heeft zijn prijs op te halen. "Ook bij de Amerikaanse Raspberries duurde het vijftien jaar voordat dat daadwerkelijk een keer gebeurde". De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven schreef in 1996 geschiedenis door zijn beeld voor de flop 'Showgirls' persoonlijk in ontvangst te nemen.

De uitreiking van de vijf Gouden Uien heeft donderdagavond 6 oktober plaats in de oude Scala bioscoop in Utrecht. De toegang is gratis. De nominaties worden op 3 oktober bekendgemaakt.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #247 Gepost op: 8-10-2005, 18:45:27 »
Keith Richards als Pappa Pirate
geplaatst: 30/9/2005 
Keith Richards, de gitarist van de Rolling Stones, heeft dan toch toegezegd om mee te spelen in het vervolg op de film Pirates of the Caribbean. Richards kruipt in de prent in de huid van de vader van het hoofdpersonage, de licht geschifte piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

Eerder liet Richards weten het aanbod te moeten afslaan, omdat hij te druk bezig was met de Stones. Volgens Orlando Bloom, die in de piratenfilm de rol van Will Turner vertolkt, staat het nu echter vast dat Richards zijn opwachting maakt in het vervolg op Pirates of the Caribbean.
 

Bond moet meer moorden en seksen
geplaatst: 30/9/2005 
Pierce Brosnan, de acteur die in de laatste vier James Bond-films de hoofdrol speelde, zou het wel weten als hij een volgende film over de geheime agent 007 zou mogen produceren. Brosnan (52) vindt dat er meer pit in moet, meer bloed en vooral meer seks. Of het productieteam de tips van de acteur zal opvolgen, moet worden afgewacht.

'Tegenwoordig liggen de verwachtingen hoog en zijn mensen niet snel tevreden meer. Het enige wat zij willen zien zijn stevige actiescènes en hete vrijpartijen' , stelt Brosnan. "Er moet absoluut meer gemoord en gesekst worden!" In 2006 moet de volgende film over de Britse geheim agent verschijnen, Casino Royale. Het is echter nog altijd niet bekend wie de opvolger gaat worden van ex007's als Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan.

 
Star Wars 3: Return to Jaill
geplaatst: 30/9/2005 
Acht mensen zijn in de Verenigde Staten beschuldigd van het on line plaatsen van "Star Wars: Revenge of the Sith" nog voor de film in de bioscoop liep. . .
De zesde en laatste film in de "Star Wars" saga lekte in mei een dag voor de release uit op het internet. Een van de beschuldigden, een medewerker bij de filmmaatschappij van "Revenge of the Sith", nam een kopie. Hij heeft ondertussen schuldig gepleit en riskeert maximum drie jaar cel. Alle acht beschuldigden verschijnen volgende maand voor de rechter in Los Angeles.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #248 Gepost op: 8-10-2005, 18:46:11 »
Mike Myers wordt Keith Moon
geplaatst: 1/10/2005 
Mike Myers speelt de hoofdrol in een biografische film over Keith Moon, de drummer van de Britse rockband The Who. Het project, dat meer dan tien jaar in de planning ligt, wordt geproduceerd door The Who-zanger Roger Daltrey.

Keith Moon overleed in 1978 aan een overdosis medicijnen. De drummer deelde in Los Angeles een huis met John Lennon en Ringo Starr. Hij stond bekend om zijn 'rock-'n-roll-gedrag', inclusief het kort en klein slaan van instrumenten na optredens. Het 'Muppet'-karakter Animal zou op Moon zijn gebaseerd.

De Canadees Mike Myers is bekend geworden door zijn rollen in 'Wayne's World' (1992) en de 'Austin Powers'-films. Binnenkort duikt de 42-jarige acteur de studio in om opnieuw de stem in te spreken van het groene monster in de derde 'Shrek'-film.
 
Kameleon 2 bekroond met Platina Film
geplaatst: 3/10/2005 
De familiefilm Kameleon 2 heeft 400.000 bioscoopbezoekers getrokken en is daarom bekroond met de Platina Film. De prijs is gisteren uitgereikt tijdens het 25e Nederlands Film Festival in Utrecht. Voorafgaand aan de vertoning van de film namen regisseur Steven de Jong en de tweeling Jos en Koen van der Donk de prijs in ontvangst uit handen van Marian Mudder.

Steven de Jong: "Twee keer Platina halen voelt en is erg uniek. We zijn ontzettend trots en blij dat we zo rijk worden beloond door het publiek".

Kameleon 2 is momenteel nog in 72 bioscopen te zien.

De Kameleonverfilmingen zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hotze de Roos (Uitgeverij Kluitman). In Kameleon 2 dreigen de bewoners van Lenten de dupe te worden van een op geld beluste aannemer die een snelweg en een villawijk wil aanleggen in het rustieke dorpje. Daarvoor zal ook het huis van Marieke, de beste vriendin van Hielke en Sietse, gesloopt moeten worden. De tweeling probeert hier op verschillende manieren een stokje voor te steken, maar of dit zal lukken...

De Schippers van de Kameleon was in 2003 met 750.000 bezoekers de best bezochte Nederlandse film van het jaar en bereikte hiermee zowel de Gouden als Platina status.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Kameleon 2 is een film van Kameleon Producties en coproducent KRO. Bridge Entertainment Group en Independent Films brengen de film uit.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #249 Gepost op: 8-10-2005, 18:47:16 »
Gunneweg kraait volop in 'Chicken Little'
geplaatst: 3/10/2005 
Acteur Pepijn Gunneweg neemt de hoofdrol voor zijn rekening in de Nederlandstalige versie van Disney's nieuwste animatiefilm 'Chicken Little'. Hij heeft zijn stem geleend aan het onhandige haantje in de film.

Malle Abby, de beste vriendin van de haan, krijgt de stem van zangeres Kim-Lian van der Meij. Vader Buck Cluck wordt ingesproken door Edwin Rutten. Hij is onder meer bekend geworden als Ome Willem. In de film zijn ook stemmen te horen van diverse andere bekende Nederlanders, onder wie de acteurs Erik Vogel en Caroline de Bruijn.

De film vertelt het verhaal over het haantje Chicken Little. Hij denkt dat de wereld vergaat en probeert iedereen van het dorp Oakey Oaks te redden. Hierbij krijgt hij hulp van zijn drie beste vrienden, de Buitenbeentjes.

In de originele versie zijn de stemmen ingesproken door onder anderen Zack Braff (Chicken Little), Joan Cusack (Malle Abby) en Gary Marshall (Buck Cluck). Vanaf 16 november is Chicken Little zowel in de Nederlands gesproken versie als de originele versie te zien in bioscoop.
 
Verfilming boeken Carry Slee
geplaatst: 4/10/2005 
Shooting Star Filmcompany (o.a. bekend van de films Daens, De Tasjesdief, Left Luggage, Kruimeltje en Pietje Bell 1 & 2) gaat in coproductie met Foreign Media Group een selectie van bekroonde bestsellers van Carry Slee verfilmen. De titels die geselecteerd zijn voor verfilming zijn: Spijt, Afblijven, Kappen, Paniek, Razend, Pijnstillers.

De scenario’s, waarin de maatschappelijke relevante en visueel zeer spannende thema’s zoals pesten, zelfmoord, drugs, zinloos geweld en racisme centraal staan, zullen o.a. worden geschreven door Maria Peters (regisseuse van o.a. De Tasjesdief, Kruimeltje en Pietje Bell), die ook een of meerdere van de verfilmingen voor haar rekening zal nemen.

Naast een release in de bioscoop, op dvd en vertoning op televisie zullen de verfilmingen gekoppeld worden aan een speciaal te ontwerpen multimediaal totaalpakket, dat o.a. zal bestaan uit een website met veel extra’s zoals games, ringtones en muziek-cd’s.

Het is de bedoeling dat medio 2006 met de opnamen van het eerste deel begonnen wordt.

Sinds 1989 heeft Carry Slee meer dan vijftig boeken geschreven, waar er inmiddels zo’n 3.5 miljoen van verkocht zijn. De boeken van werden bekroond met talloze onderscheidingen, waaronder negen keer de grote prijs van de Kinderjury, vier keer de prijs van de Jonge Jury, de Venz kinderboekenprijs en twee keer de Pluim van de maand. Recentelijk verscheen haar nieuwste boek “Timboektoe Rules”, een derde deel van een reeks.

Foreign Media Group is een internationaal opererende uitgeversgroep in verschillende velden van de media. Met twaalf uitgeverijen met elk een eigen expertise heeft Foreign Media Group een unieke positie op de markt. Lezen, kijken en luisteren, in alle mogelijke genres, van klassiek tot eigentijds en gericht op zowel kinderen als volwassenen – Foreign Media Group richt zich op een breed scala van mediaproducten. De uitgaven van Foreign Media Group bestaan uit muziek-cd’s, boeken, luisterboeken, tijdschriften, speelfilms, dvd’s, documentaires, games en cd-roms. Ook zijn zij sinds enige tijd actief in het coproduceren en financieren van films en tv-series.

Uitgeverij Pimento is onderdeel van Foreign Media Group en uitgever van de werken van Carry Slee.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #250 Gepost op: 8-10-2005, 18:48:02 »
Bollywood ster is slechterik in Bond film
geplaatst: 5/10/2005 
Bollywood ster Gulshan Grover zal de rol van de slechterik gaan spelen in de nieuwe 'Bond' film. Grover heeft dit in een interview onthuld.

James Bond moet dit keer een gevaarlijke Russische spion verslaan bij het gokspel baccarat, terwijl er miljoenen op het spel staan. Het is nog niet bekend wie de rol van de 007- agent zal spelen.

Dat Gulshan Grover de nieuwe 'villain' in de nieuwe Bond film wordt is nog niet officieel. De producenten willen eerst de rol van James Bond onthullen voordat ze de slechterik uit de film officieel bekend maken.

Meer dan 300 acteurs hebben auditie gedaan voor de begeerde James Bond rol. Goran Visnjic ('Elektra') en de Australische acteur Julian McMahon ('Fantastic Four') zijn tot nu toe de favoriet, al gaan er geruchten dat Pierce Brosnan ('Bond', 'Laws Of Attraction') voor de laatste keer de rol van James Bond zal spelen. 

'Zeg 'ns AAA' wordt een film
geplaatst: 6/10/2005 
De televisieserie 'Zeg 'ns AAA' wordt bewerkt tot een bioscoopfilm. Chiem van Hoeweninge, de bedenker van de serie, heeft het script bijna af.

Het verhaal speelt zich voor een belangrijk deel af in Frankrijk, zegt Van Houweninge in de krant. De bedenker wil nog niet te veel kwijt over het project, omdat de financiering 'nog niet helemaal rond is'.

Ook zijn nog niet alle hoofdrolspelers voor het project benaderd. Van Houweninge wil de film alleen maken met de originele cast. Het gaat onder anderen om Carry Tefsen, Sjoukje Hooymaayer en Manfred de Graaf.
 
Katie Holmes zwanger
geplaatst: 6/10/2005 
Steracteur Tom Cruise en zijn jonge verloofde Katie Holmes zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje volgens People Magazine. Cruise's woordvoerder zou het gerucht bevestigd hebben door te zeggen dat Katie, Tom en hun hele familie "dolgelukkig zijn".

Tom Cruise heeft al twee adoptie kinderen uit zijn eerder huwelijk met Nicole Kidman ('Dogville', 'Eyes Wide Shut'). Sinds zijn scheiding met Kidman heeft Cruise nog een affaire gehad met Penélope Cruz ('Vanilla Sky'), maar die relatie hield geen stand. De "grote" Hollywood ster leerde Katie Holmes kennen in april jongstleden en zijn sindsdien onafscheidelijk. Ze verloofden zich al twee maanden later. 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Eirc

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • de lokroep roept
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #251 Gepost op: 10-10-2005, 21:57:56 »
 :\'( :\'(

Brand verwoest decors Wallace and Gromit-films
10 oktober 2005, 15:33:01

LONDEN (ANP) - Bij een brand in een opslagplaats in het Britse Bristol zijn decorstukken en attributen van de animatiefilms Wallace and Gromit verwoest. Volgens een woordvoerder van producent Aardman Animations ,,zijn we alles kwijt''.

De maker van de succesvolle filmserie, Nick Park, vond het jammer, maar hij zei: ,,Er zijn ergere dingen''. Park won Oscars voor enkele van zijn films. De nieuwste, The Curse of the Were-Rabbit, is net uit in de Amerikaanse bioscopen en meteen een groot succes. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.
I'm Not Sure, Who's Fooling Who Here...

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #252 Gepost op: 17-10-2005, 13:46:04 »
Texas Chainsaw Massacre beste horrorfilm
geplaatst: 9/10/2005 
De Amerikaanse horrorklassieker 'The Texas Chainsaw Massacre' uit 1974 is door lezers van het Engelse filmblad Total Film verkozen tot beste horrorfilm aller tijden. De film die minder dan 120 duizend euro heeft gekost, is gebaseerd op het leven van de seriemoordenaar Ed Gein. "Het meest schokkende van de film zijn de eerste vijftig minuten van de film en het laatste halfuur", luidt het oordeel van het filmblad.

De film werd jarenlang door bioscopen en theaters geweigerd, omdat de horror te veel geweld zou bevatten. In de film werd de seriemoordenaar gespeeld door acteur Gunnar Hansen. Een remake van de horrorklassieker is in 2003 gemaakt met in de hoofdrol Jessica Biel en Jonathan Tucker.

'Halloween' met actrice Jamie Lee Curtis staat op de tweede plaats, gevolgd door de Italiaanse horror 'Suspiria'. 'Dawn of the Dead' en 'The Shining' staan respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in de lijst van beste horrorfilm.

De top tien van de lijst wordt overheerst door horrorklassiekers uit de jaren '70. "Sommige zijn verschrikkelijk, sommige zijn angstaanjagend en anderen zijn gewoon grof en wreed. Uiteindelijk zijn al die films de beste horrorfilms aller tijden", schrijft Total Film.
 
Arnie will be back!
geplaatst: 12/10/2005 
Inmiddels kennen we Eliza Dushku vooral als de coole chick Faith uit de serie Angel en Buffy, the Vampire Slayer. In 1994 speelde de toen veertienjarige brunette de dochter van Arnold Schwarzenegger in de hit True Lies. Volgens haar komt er nu een vervolg, met dezelfde filmpa voor haar.

Elisa: "Arnold, Jamie Lee Curtis, James Cameron en ik zijn vorige maand bij elkaar gekomen en hebben gepraat over True Lies 2. We gaan die film maken en ik kijk er echt naar uit." Gouverneur Arnie krijgt het dan nog druk want volgens special effects-man John Rosengrant zijn ze ook al bezig met de eerste voorbereidingen voor Terminator 4.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #253 Gepost op: 17-10-2005, 13:46:41 »
Myers wil weer Austin Powers zijn
geplaatst: 11/10/2005 
Mike Myers wil weer in de huid van Austin Powers kruipen. "Er is weer hoop, we praten erover. Ik mis de karakters", vertelt Myers. Behalve Austin Powers speelt Myers andere karakters in de film.

In de derde 'Austin Powers'-film 'Goldmember' (2002) speelt de 42-jarige acteur ook de karakters Goldmember, Fat Bastard en Dr. Evil. Eerder speelde Myers ook de rol van Powers in 'Austin Powers: The Spy who Shagged Me' (1999) en 'Austin Powers: International Man of Mystery' (1997).

De acteur was ook te zien als sexy geheim agent in de video 'Beautiful Stranger' van Madonna. 

Nieuwe James Bond is bekend!
geplaatst: 12/10/2005 
Volgens de Daily Mail zal de Britse acteur Daniel Craig de hoofdrol spelen in de 21ste Bond film. De film is gebaseerd op het eerste boek van Ian Flemming, Casino Royale.

Grote kanshebbers voor de rol van spion waren Jude Law ( 'Closer'), Ewan McGregor ('Star Wars II'), Collin Farrel ('Alexander'), en Orlando Bloom ('Troy'). Uiteindelijk bleven er twee kandidaten over; Craig en de relatief onbekende Henry Cavell. Volgens de Daily Mail hebben de producers de twee acteurs in een smoking gehesen om te kijken wie er het beste James Bond tot leven bracht.

Daniel Craig zal de zesde zijn die de rol van spion Bond speelt, en tevens ook de enige met blond haar. De bekendste acteurs die Craig voorgingen waren Roger Moore ('The Spy Who Loved Me'), Sean Connery ('From Russia With Love'), en Pierce Brosnan ('Die Another Day'). 

Pegg strijdt aan zijde van Cruise
geplaatst: 11/10/2005 
De Britse acteur Simon Pegg gaat een rol spelen in de film 'Mission Impossible 3'. Pegg, bekend van 'Shaun of the Dead', vervult de rol van een vriend van geheim agent Ethan Hunt (Tom Cruise).

Regisseur J.J. Abrams is blij met de komst van de 35-jarige Pegg in zijn film. "Ik heb met Simon willen werken sinds 'Shaun of the Dead'. Zijn komische vaardigheden zijn opvallend", meent Abrams. "Hij is in staat om hysterisch grappig te zijn en tegelijkertijd honderd procent echt over te komen."

Andere sterren die hun opwachting maken in de film zijn Laurence Fishburne, Lindsay Lohan, Carrie-Anne Moss en Maggie Q. De opnamen voor 'Mission Impossible 3' zijn in volle gang. De film is vanaf 5 mei in de Nederlandse bioscopen te zien.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #254 Gepost op: 17-10-2005, 13:46:59 »
Connelly mogelijk tegenspeler van DiCaprio
geplaatst: 12/10/2005 
De Amerikaanse actrice Jennifer Connelly is nog in onderhandeling met filmmaatschappij Warner Bros Pictures over de vrouwelijke hoofdrol in de dramatische thriller 'The Blood Diamond'. Leonardo DiCaprio heeft al getekend voor de mannelijke hoofdrol in de thriller die door Edward Zwick wordt geregisseerd.

Connelly, die een Oscar won voor haar bijrol in 'A Beautiful Mind', heeft verschillende rollen gespeeld in films als 'House of Sand and Fog', 'Requiem for a Dream' en 'Mulholland Falls'. De 34-jarige actrice heeft onlangs de opnamen van haar nieuwe film 'Little Children' afgerond.

'The Blood Diamond' vertelt het verhaal van een Afrikaanse boer die terecht komt in een conflict tussen een Amerikaanse diamantsmokkelaar (DiCaprio) en het syndicaat dat de lokale diamantindustrie controleert. De filmmaatschappij hoopt begin volgend jaar met de opnamen van de thriller in Afrika te starten.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #255 Gepost op: 17-10-2005, 13:47:46 »
Star Wars de tv serie
geplaatst: 14/10/2005 
"Star Wars" krijgt een vervolg op de televisie. Er wordt gewerkt aan twee tv-reeksen: een animatiereeks en een reeks met acteurs van vlees en bloed. . . "Star Wars" zal op tv een andere toonhebben dan in de films, zegt producer Rick McCallum.

"Het wordt allemaal veel donkerder en grimmiger." Ook zullen personages die niet op het witte doek te zien waren, hun opwachting maken. Het verhaal speelt zich af tussen episode 3 en 4 van de "Star Wars"-saga. De productie van de animatiereeks wordt al volop voorbereid. "De andere reeks plannen we begin 2007", aldus McCallum.
 
Rocky returns!
geplaatst: 14/10/2005 
De Amerikaanse filmster Sylvester Stallone, die zijn roem grotendeels te danken heeft aan zijn personage "Rocky" uit de gelijknamige films, kruipt nog eenmaal in de huid van de bokskampioen.

Vijftien jaar na "Rocky V" zal de bijna 60-jarige Sly naast de rol van Rocky Balboa ook de regie voor zich nemen. Volgens persberichten brengt de acteur van Italiaanse afkomst momenteel het grootste deel van zijn dagen door in de fitness-zaal om er zich voor te bereiden.

De eerste Rocky-film in 1976 maakte van Stallone een wereldster. De film over amateurbokser Rocky Balboa, die zich een baan vecht uit de miserie van de achtergestelde wijken van Philadelphia, werd bekroond met Oscars voor Beste Film, Beste Regie en Beste Montage. De vier vervolgfilms waren minder succesvol.

In "Rocky VI" is de voormalige bokskampioen een weduwnaar die zijn ellende wil overwinnen door terug te keren naar de boksring. Waarschijnlijk worden de eerste scènes in december ingeblikt.

Ondertussen zou Stallone ook plannen hebben om een nieuwe -vierde- Rambo-film te draaien. De laatste dateert uit 1988.
 
Film Festival Cannes wordt langer
geplaatst: 14/10/2005 
Het Internationale Film Festival van Cannes gaat in het jaar 2006 één dag langer door dan voorheen. Dit kondigde festivaldirecteur Gilles Jacob woensdag aan. "De bezoekers klaagden over het te strakke en gehaaste festivalprogramma", vertelde Jacob in Parijs.

Omdat er in het tijdsschema van het festival rekening was gehouden met de eerdere terugreis van filmmakers die na het weekend weer moesten werken, eindigde het festival op zaterdag en niet op zondag. De openingsceremonie van het Film Festival in Cannes 2006 staat gepland op woensdag 17 mei en eindigt op zondag 28 mei. 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #256 Gepost op: 17-10-2005, 13:48:23 »
Ster voor Antonio Banderas
geplaatst: 14/10/2005 
Filmster Antonio Banderas krijgt volgende week een ster op de Hollywood Walk of Fame. Dat heeft de organisatie die de sterren toekent vrijdag bekendgemaakt. De 45-jarige Spanjaard is de 2294e beroemdheid die een ster krijgt op het befaamde trottoir in de Amerikaanse filmhoofdstad.

Banderas werd in de jaren tachtig ontdekt door de Spaanse regisseur Pedro Aldomovar. Zijn grote doorbraak in Hollywood kwam in 1998, toen hij de hoofdrol vertolkte in The Mask of Zorro. Eind oktober komt het vervolg The Legend of Zorro uit, waarin hij opnieuw samen met Catherine Zeta-Jones speelt.

Met Crazy in Alabama maakte Banderas in 1999 zijn regiedebuut. Momenteel werkt hij, opnieuw als regisseur, aan een Spaanstalige film over een groep jongeren die opgroeit tijdens de dictatuur van generaal Franco in Spanje. Banderas maakte ook furore als Broadway-ster. Vorig jaar sprak hij het stemmetje in van de gelaarsde kat Puss in Boots in de animatiefilm Shrek 2.
 
Miramax brengt film over dood Diana
geplaatst: 15/10/2005 
De Amerikaanse productiemaatschappij Miramax in Hollywood mag de omstreden film 'The Queen' over de dood van prinses Diana in de Verenigde Staten uitbrengen. Het drama richt zich op de uiterst terughoudende reacties van het Britse koninklijk huis op het dodelijk ongeluk van de 'Prinses van het Volk' in 1997.

De film, die wordt geregisseerd door Stephen Frear, wordt momenteel in Groot-Brittannië opgenomen met actrice Helen Mirren als koningin Elisabeth en acteur Michael Sheen als premier Tony Blair.

Mirren speelde onlangs al de rol van de zestiende-eeuwse koningin Elisabeth I in de gelijknamige televisieserie op de commerciële zender Channel 4.
 
Stone maakt politieke thriller
geplaatst: 16/10/2005 
Oscar-winnaar Oliver Stone gaat 'Son of the Morning Star' regisseren, een politieke thriller over de in de VS legendarische legerofficier George Armstrong. Het project volgt Armstrong in zijn strijd tegen de Plains indianen, een stam uit Midden-Amerika, in 1876. Volgens het Amerikaanse magazine Variety moet Stone met het 'patriottische project' oppassen voor zijn reputatie als controversiële filmmaker.

'Son of the Morning Star' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Evan Connell. Eerder werd het verhaal verfilmd als miniserie met Gary Cole en Rosanna Arquette in de hoofdrol. Variety schrijft dat de film in tegenstelling tot de serie een politieke thriller wordt en geen western, zoals het verhaal eigenlijk bedoeld is.

Stone won in 1989 een Oscar voor beste regie voor 'Born on the Fourth of July', met Tom Cruise in de hoofdrol. Hij is bekend vanwege spraakmakende films als 'JFK' en 'Natural Born Killers'.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #257 Gepost op: 17-10-2005, 13:48:43 »
Steve Carell schrijft eigen komediefilm
geplaatst: 16/10/2005 
Acteur Steve Carell gaat in opdracht van Universal Pictures zijn eigen komediefilm schrijven. Carell is momenteel te zien in de succesvolle film ‘The 40 year Old Virgin’ en maakte eerder indruk in de Amerikaanse versie van ‘The Office’. Carell krijgt van Universal volledige vrijheid.

De filmstudio maakte eveneens bekend dat samen met Carell het script van ‘Juvenile’ is gekocht, dat is geschreven door Mark en Brian Gunn. Volgens de scenarioschrijvende broers zal Carell daarin ‘de meest blanke man in Amerika’ spelen. Omdat hij als kind ooit een kleine misdaad heeft begaan moet hij als volwassene alsnog een straf uitzitten in een jeugdgevangenis. Wanneer de opnames beginnen is niet bekend.

Het schrijven van komische scripts is niet helemaal nieuw voor Carell. Aan de dialogen voor ‘The 40 year Old Virgin’ werkte hij ook mee. Als acteur is hij volgend jaar samen met Morgan Freeman te zien in ‘Evan Almighty’, een vervolg op de hitfilm ‘Bruce Almighty’, waarin superkomiek Jim Carey de hoofdrol speelde.
 
'The Fog' verovert eerste plaats
geplaatst: 17/10/2005 
De thriller 'The Fog' kwam dit weekend op de eerste plaats binnen in de Amerikaanse box office. De film van regisseur Rupert Wainwright, een remake van de gelijknamige productie van John Carpenter uit 1980, debuteerde met een omzet van 10,1 miljoen euro. 'The Fog', met Tom Welling en Maggie Grace in de hoofdrollen, verhaalt over overleden scheepslieden die een stad terroriseren.

De animatiefilm 'Wallace & Gromit', die vorige week op nummer één stond, zakte naar de tweede plaats met 9,7 miljoen euro. De romantische film 'Elizabethtown' met Orlando Bloom en Kirsten Dunst haalde met 9,1 miljoen euro de derde plek.

De thriller 'Domino' met Keira Knightly kwam dit weekend binnen op de zesde plaats.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #258 Gepost op: 18-10-2005, 15:23:56 »
Angelina Jolie misschien Bond-girl
geplaatst: 17/10/2005 
De Amerikaanse actrice Angelina Jolie wordt misschien Bond-girl. Volgens een bron onderhandelt Jolie met de producers van 'Casino Royale', de nieuwe Bond-film. De 30-jarige actrice zou 'perfect' zijn voor de rol van Vesper Lynd, een Russiche dubbelagente.

Vorige week werd bekend dat de Britse acteur Daniel Craig de zesde Bond wordt. Jolie en Craig stonden eerder tegenover elkaar in 'Lara Croft: Tomb Raider'. De opnamen van 'Casino Royale' beginnen in januari. 

Dunst is hulpverlener die omkwam in Irak
geplaatst: 17/10/2005 
Kirsten Dunst speelt in een nieuwe film een Amerikaanse hulpverlener die in Irak omkwam bij een zelfmoordaanslag.

De 28-jarige Marla Ruzicka streed voor schadeloosstelling van burgerslachtoffers in Irak en Afghanistan. Haar organisatie Campaign for Innocent Victims of Conflict haalde meer dan 23 miljoen euro op voor de oorlogsslachtoffers. Ruzicka en haar chauffeur kwamen in april om het leven, toen een zelfmoordterrorist inreed op hun konvooi.

De 23-jarige Dunst heeft onlangs de opnames voltooid voor de film 'Marie-Antoinette', van regisseur Sofia Coppola. De actrice speelt de titelrol. In 2007 verschijnt de derde Spider-Man film. Daarin speelt Dunst Mary Jane Watson.
 
Nederlandse films in Duitse bioscopen
geplaatst: 17/10/2005 
De Nederlandse kinderfilm 'Lepel' van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen wordt in Duitsland uitgebracht. Ook 'Erik of het klein Insectenboek' van regisseur Gidi van Liempd zal te zien zijn in de Duitse bioscopen.

De Duitse première van 'Lepel' vindt donderdag plaats. De Nederlandse première van de film, naar een scenario van Mieke de Jong, was op 2 februari dit jaar. 'Lepel' vertelt het moderne sprookje over een 9-jarige jongen, die zijn vader en moeder is kwijtgeraakt. Onder meer Loes Luca, Barry Atsma en Carice van Houten spelen een rol in de film.

'Erik of het klein Insectenboek', met als internationale titel 'Eric in the land of Insects', beleeft in januari volgend jaar de première in Duitsland. De Nederlandse première was afgelopen december. Het scenario, waarin Erik avonturen beleeft in insectenland, is gebaseerd op een verhaal van schrijver Godfried Bomans. Georgina Verbaan en Johnny de Mol zijn te zien als insecten in de film.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #259 Gepost op: 18-10-2005, 18:02:46 »
Ook nieuws: http://www.imdb.com/title/tt0457495/ deze film komt in Augustus 2006! Ik kan niet wachten! :D
Take a glorious bite out of the whole world