Auteur Topic: Dick Advocaat stapt op...  (gelezen 2425 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Dick Advocaat stapt op...
« Gepost op: 6-07-2004, 17:32:49 »
Advocaat en Van Hanegem weg bij KNVB

6/7/2004  16:50

Dick Advocaat stapt op als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij legt per 7 juli al zijn functies neer bij de KNVB. Advocaats contract, als ook dat van assistent Willem van Hanegem, wordt per 1 augustus aanstaande ontbonden.
Het opstappen van Dick Advocaat werd al enige tijd verwacht. Toch wilde hij vorige week, onmiddellijk na de uitschakeling van Oranje op het EK door Portugal, zijn vertrek nog niet wereldkundig maken. Advocaat verwees naar een communiqué, dat deze week via de KNVB zou verschijnen.

Advocaat liet dinsdagmiddag in dat persbericht weten dat er onvoldoende basis is om door te gaan tot en met het WK van 2006 in Duitsland. Hij maakt gebruik van een optie in zijn contract om per 1 augustus van dit jaar tot ontbinding over te gaan.

Verrassender wellicht nog dan het opstappen van Dick Advocaat, is het feit dat óók assistent Wim van Hanegem het bij de KNVB voor gezien houdt. Ook de verbintenis van De Kromme wordt per 1 augustus aanstaande ontbonden.

Dick Advocaat had het Nederlands elftal, verdeeld over twee periodes, maar liefst 55 interlands onder zijn hoede. Daarmee verbrak hij twee weken geleden in Portugal het oude record van Rinus Michels. De balans van Advocaat: 31 keer winst, dertien keer gelijk, elf keer een gelijkspel.

De KNVB liet weten dat het hoopt om voor 18 augustus, als Oranje in en tegen Zweden een oefeninterland speelt, een opvolger voor Dick Advocaat te kunnen presenteren.

bron: vi.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!