Auteur Topic: Bert van Leeuwen: presentator van De Pelgrimscode 2011  (gelezen 9211 keer)

Offline Dolfie

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • aardig zijn kost niets!
Bert van Leeuwen: presentator van De Pelgrimscode 2011
« Gepost op: 10-12-2011, 16:30:11 »


Het vervolg van het succesvolle EO-programma De Pelgrimscode wordt dit najaar gepresenteerd door Bert van Leeuwen. Bert vervangt Marc Dik die dit in eerste instantie zou doen. In verband met ziekte in de familie was Marc helaas verhinderd de presentatie om zich te nemen.

Bert is erg enthousiast: “De Pelgrimscode is totaal anders dan alle programma’s die ik eerder deed”. Hij omschrijft het programma als “een verrassend en pittig avontuur dat zich afspeelt op bijzondere plekken”. Aanstaande donderdag wordt de eerste deelnemende BN’er bekend gemaakt.

In deze tweede serie gaan opnieuw tien bekende Nederlanders een spectaculaire strijd met elkaar aan in het Midden-Oosten. En dit allemaal om de felbegeerde pelgrimsschat. Wie van hen krijgt de eerste informatie om de pelgrimsschat te vinden en de bijbehorende code te ontcijferen? En voor wie eindigt de reis op de plaats waar hij begon?

Goed doel
De inzet van de strijd is een schat ter waarde van € 10.000, bestemd voor het goede doel van de bekende Nederlander die wint. Het winnen van de schat is niet eenvoudig en is vol ontberingen. De zoektocht voert de BN’ers door woestijnen, middeleeuwse forten, historische steden en eeuwenoude pelgrimsoorden.
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012, Winnaar Tour de France-pool 2021
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021
Re: Bert van Leeuwen: presentator van De Pelgrimscode 2011
« Reactie #1 Gepost op: 11-12-2011, 13:50:14 »
En ik vind dat Bert het heel goed doet  ::ok:: Toch inderdaad een heel ander programma dan het familiediner en Thats the Question. In de meeste beelden zien we natuurlijk alleen de kandidaten, maar de momenten waarop Bert verschijnt (waaronder de intro), de uitleg van spellen en met het winnende team doet hij dit prima. Valt niet te veel op en komt heel rustig over. Toch iets beter dan een wisselend presentatie team (al dan niet noodgedwongen) zoals vorig jaar. Nog even over de intro's die doen me denken aan WIDM en ER, allebei nog even terugblikken en dan vertellen wat er komen gaat, wat ook leuk is voor de kijker.

Offline clld

 • Forumlid
Re: Bert van Leeuwen: presentator van De Pelgrimscode 2011
« Reactie #2 Gepost op: 11-12-2011, 19:36:21 »
In eerste instantie vreesde ik dat hij te veel de "burgerlijke huisvader" zou zijn voor een avontuurlijk programma als de Pelgrimscode. Maar hij doet het inderdaad goed, zoals de anderen ook zeggen. Je merkt dat hij een ervaren presentator is.

Wat ik ook wel geinig vind, is dat hij niet perse "boven de groep" staat of wil staan. In de laatste aflevering bijvoorbeeld, zie je dat een paar Pelgrims een dolletje met hem maken als ze net uit die modderpoel komen. En als Winston in aflevering 4 eindelijk de zenuwenspiraal bedwongen heeft, krijgt hij van Bert een hand op de schouder en de boodschap, "goed gedaan man!" Dat vind ik ergens wel geinig allemaal. :)
"...peregrini in terra, qui civitatem in coelo quaeritis..."

Offline Bodejos

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Kentucky Fried Splinter
Re: Bert van Leeuwen: presentator van De Pelgrimscode 2011
« Reactie #3 Gepost op: 11-12-2011, 22:18:30 »
Ik heb hem begin september meegemaakt met de Open Mediadagen in Hilversum. Daar was ie volkomen relaxed, en volkomen zichzelf. Heb een tijdje met hem staan te praten, en hij nam echt alle tijd voor iedereen.
Kippig. En nog doof óók!

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Bert van Leeuwen: presentator van De Pelgrimscode 2011
« Reactie #4 Gepost op: 27-12-2011, 22:32:46 »
Gooi hem volgend seizoen maar weer voor de leeuwen een hele goede presentator. ::jaja::