Auteur Topic: De Schat van De Oranje - te zien vanaf vrijdag 30 maart - 20.30 uur - SBS6  (gelezen 19064 keer)

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Erik van der Hoff presenteert De Schat van De OranjeVerschillende bekende Nederlanders gaan in het nieuwe SBS 6-programma De Schat van De Oranje op zoek naar een waardevolle VOC-schat. De deelnemers moeten flink puzzelen en speuren om informatie over de locatie van de schat te verzamelen, maar ook tactisch spelen. Met wie deel je je informatie en met wie niet? Wat is jouw kennis waard en wie kun je vertrouwen? Elke week moet er na de eliminatieronde iemand naar huis. Na tien weken schatzoeken spelen drie mensen de finale waarin de slimste schatgraver 35.000 euro wint. De Schat van De Oranje wordt gepresenteerd door Erik van der Hoff en is vanaf vrijdag 30 maart om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

In het jaar 1604 vertrekt een Hollandse vloot van de VOC richting Indië om de lucratieve specerijenroute te veroveren op de Portugezen. In een heroïsche strijd wordt de hele Hollandse vloot verwoest op één schip na: De Oranje. Dit schip weet te ontkomen, maar niet zonder een kostbare schat achter te laten ergens op een eiland in de Golf van Malacca. Nu, ruim 400 jaar later, gaan dertien bekende Nederlanders op zoek naar de schat van De Oranje.

De kandidaten

De bekende gezichten die de strijd met elkaar aangaan, zijn Emile Ratelband, Babette van Veen, Thomas Berge, Liza Sips, Horace Cohen, Nadia Palesa Poeschmann, Rob Geus, Prinses Inge, Hugo Metsers jr, Euvgenia Parakhina, Mark Huizinga, Marloes Coenen en Janice. Ze worden in twee teams gedropt op het eiland. Door de groeps- en individuele opdrachten te winnen en tactisch te spelen, kunnen de kandidaten steeds dichter bij de kostbare schat komen. Op hun persoonlijke schatkaart houden ze aanwijzingen bij.

Eliminatie

Aan het einde van elke aflevering vindt de eliminatieronde plaats. Beide teams wijzen door middel van een geheime stemming een teamlid aan voor nominatie. De twee genomineerden moeten al hun verzamelde informatie gebruiken om niet naar huis te hoeven. Degene die het verst van de locatie van de schat af zit, moet vertrekken. De gegevens van zijn of haar schatkaart mogen worden overgenomen door de tegenstander die ondanks de nominatie verder mag in het spel. Daarna wordt de kaart verbrand.


Bron: SBS6
« Laatst bewerkt op: 11-03-2012, 20:22:31 door Dolfie »
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.

Offline Sprien

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Kleine hamsters, grote avonturen!
Ben best benieuwd naar dit programma. Vooral omdat na de dramakijkcijfers van 'The Winner Is' er nu echt eens iets moet gaan scoren op SBS. Het begint bijna genant te worden... We zullen zien.
The sun came up and reality set in.